Huippujengi

duutsoni

Ennennäkemätön seikkailu alkaa!
Kahdeksan rohkeaa suomalaisjulkkista lähtee Perun Andeille valloittamaan yli 6000m korkeaa Tocllaraju-vuorta.
Kohti äärimmäistä kokemusta matkaavat Antti Reini, Tuija Pehkonen, Antti Luusuaniemi, Leena Harkimo, Janne Niinimaa, Cristal Snow, Minna Parikka ja Lola Wallinkoski. Kiipeilijöiden matkassa mukana juontaja Jukka Hildén.

Jaa ah kuinkahan käy. Ihan vastenmielistä tyypiä ei ole matkassa...

21

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duutsoni

      En katsellut mainoksia ohjelmasta katsoin nyt tarjonnan. Leena ja Lola jää ensin pois, Jukka ja Janne jääkiekoilija ovat viimeisiä Jukka ehkä huipulle...
      Niin ei Duutsoni anna periksi

    • nolo.kusetus

      Koko juttu tehtiin studiossa. Läski Lola muka vuorilla? Hah.

    • kaikkeesitäkokeillaan

      tuohan on äärimmäisen vaarallista, jos ei ole mitään kokemusta vuorikiipeilystä ja muutenkin raskasta, jos on ihan rapakuntoinen.

    • maakotkat

      Ex-vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson: Kuka tahansa voi valloittaa Huippujengi-ohjelman vuoren
      Odotettu Huippujengi alkoi sunnuntaina 6. maaliskuuta. Jo ensimmäisessä jaksossa Cristal Snow makasi reporankana vuoristotaudin kourissa.
      MTV3-kanavan Huippujengi-ohjelmaa kehuttiin ylisanoin jo ennen ensimmäistä jaksoa. Pitkästä aikaa – ehkä ensimmäistä kertaa – Suomessa on reality-ohjelma, jossa julkisuuden henkilöt laitetaan rankasti mukavuusalueensa ulkopuolelle, jopa vaaraan.

      Kahdeksan suomalaisjulkkista lennätettiin perulaiskylään, joka sijaitsee yli kolmen kilometrin korkeudessa. Sieltä heidän on tarkoitus vaeltaa Tocllaraju-vuoren huipulle, yli kuuden kilometrin korkeuteen.

      Huh. Kuulostaa hurjalta.

      Noh, ihan hirveän hurjasta suorituksesta ei kuitenkaan ole kyse. Suomen meritoitunein vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson uskoo, että kuka tahansa perusterve ihminen pystyy kiipeämään Tocllarajun huipulle.

      - Sitä voi verrata vaikka puolimaratoniin: jos etenet riittävän hitaasti, selviät maaliin. Vuorella se kuitenkin edellyttää sitä, että mukana on ammattilainen, joka pitää kiipeilijän etäällä vuoristoympäristöön liittyvistä riskeistä, Gustafsson kertoo YleX:lle.

      Jo ohjelman ensimmäisessä jaksossa ammattilaisen neuvoja ja opastusta tarvittiin. YleX:n Supersunnuntain juontaja Cristal Snow poti vuoristotaudin oireita ennen kiipeilyurakan alkamista. Parin päivän oleskelu yli kolmen kilometrin korkeudessa oli saanut Snow'n kropan sekaisin.

      "Vuorella se kuitenkin edellyttää sitä, että mukana on ammattilainen."

      – Veikka Gustafsson

      - Sopeutuminen ohueen ilmaan on yksilöllistä. Siihen vaikuttaa se, kuinka hyvin pitää itsestään huolta. Pitää nauttia tarpeeksi nestettä ja syödä riittävästi, Gustafsson sanoo.

      Kaikki neljätoista yli 8 000 metriä korkeaa vuorta valloittanut Gustafsson ei näe ongelmaa siinä, että Huippujengi tekee vuorenvalloituksesta viihdettä. Vaikka ohjelman on Suomessa ainutlaatuinen, maailmalla on tehty vastaavanlaisia ohjelmia aiemminkin.

      - Meille tehdään viihdettä kaikissa mahdollisissa muodoissa. Jotkut sulkeutuvat mökkiin kolmeksi kuukaudeksi. Sellaista viihdeteollisuus on.

      Silmiinpistävää ohjelman ensimmäisessä jaksossa oli se, että paikallisväestöä ei tuotu esille. Yksi Huippujengin julkkiksista, ex-jääkiekkoilija Janne Niinimaa piipahti paikallisen fysioterapeutin pakeilla, mutta fysioterapeuttia ei esitelty millään tavalla.

      Gustafssonia ei häiritse, vaikka paikalliset jäävät ainakin ensimmäisen jakson perusteella ilman sen suurempaa roolia ohjelmassa. Ex-kiipeilijä muistuttaa, että ohjelman tuotantoryhmä käyttää paikallisia palveluita, mikä tuo rahaa perulaisille.

      Gustafsson vertaa tilannetta tavallisen suomalaisen Thaimaan-matkaan.

      - Siellä nautitaan palmurannoista ja postataan hienoja kuvia someen. Mutta kuinka paljon lomakuvissa tuodaan esille paikallisia, jotka ovat mahdollistaneet sen kaiken?
      http://yle.fi/ylex/uutiset/ex-vuorikiipeilija_veikka_gustafsson_kuka_tahansa_voi_valloittaa_huippujengi-ohjelman_vuoren/3-8725011
      Veikka Gustafsson: On tainnut jäädä tajuamatta mitä ohjelman on tarkoitus tarjota.

      • Zykedi

        Kai se vanhalle tekijälle on yhtä helppoo ku tikkarin vieminen lapselta vaan ei kyllä minusta ois tuohon hommaan.


    • uutavanhaakelle

      Veikka Gustafsson; Keitäppä peruna kuorineen ja tee nakkikastike, todella maukasta kun olet kyllästynyt pihveihin ja ranskalaisiin.

    • buhaabuhaa

      Joo joo, mutta miten ne uskalsi jättää sen cristalin sinne lentokentälle kun sillä tuli ripuli. varmaan koko Suomen Seta yhteisö kiehuu.

    • lusmujäpä

      Cristali varmaan oikein luuhasi käsilään kaikkea ja sitten imeskeli sormiaan niin se mahatauti saadaan. Kait sitä harmittaa joo mutkun tuolla ei vapaamatkustus nyt vaan onnistu.

    • Vanha_Jeti

      Hommassa on tonneittain tyhjää hehkutusta. Muutama asia on pistänyt silmään kahden ekan jakson jälkeen:

      - hirveästi peloteltiin vuoristotaudilla, ja olihan siellä jollain lätkänpelaajalla jo tulokaupungissa happisaturaatiot 83%, joten eroja soputumiskyvyssä löytyy. Arpapaliä.

      - Ensin kerrotaan, että on välttämätöntä soputua hitaasti korkeuteen, mutta sitten mennään vastoin kaikkia ohjeita suoraan 3100 metristä 4300 metriin, vaikka sillä välillä pitäisi olla turvallisuussyistä ainakin yksi yö. Tohtori Karinen tämän tietää, mutta ei kertaakaan käsitellyt asiaa ja kertonut sitä, miksi menään näin nopeasti.

      - Ripulilla ei ole mitään tekemistä vuoristotaudin kanssa, ihan tavallista turistiripulia porukalla. Vuoristotauti voi aiheuttaa ruokahaluttomuutta, pahoinvointia ja oksennusta, mutta ei ripulia. Siihen tarvitaan pöpö.

      - Esimerkiksi Kilimanjarolle kiivetessä mennään viimeisenä yönä 4600 -> 5986m yhdellä rykäisyllä (siis enemmän nousua kuin ohjelman marssilla perusleiriin) ja puolitoista kilsaa ylempänä! Sitten vielä heti perään tullaan 3000m alas lähes yhtä soittoa, noin 16 tunnin rupeama yhteensä. Siitäkin sekalainen porukka selviää yleensä kunnialla. Huippujengiläiset valittelivat jo perusleiriin nousua rankaksi, kermaperseet. Himalajan vaelluksilla 1000-2000m päivänousut ovat ihan arkipäivää.

      - Lolalla petti kunto, ilmeisesti myös mahavaivoja, liian iso ja raskas reppu. Sopeutuu korkeuteen kuitenkin hyvin. Propsit asenteesta. Harkimo on kova luu. Pari kaveria nössöjä, varautukaa yllätyksiin.

      - Onpas Mikko Vermas kerännyt vararavintoa...

      • vuorellakävelijä

        Kilimanjaro nyt ei ole suoraan vertailukelpoinen, korkeammallahan sitä mennään mutta ainakin meillä repun paino oli minimissään, pari juomapulloa ja vähän suklaata tms. Tällä ryhmällä näytti olevat aika painavat reput.
        Tuota nousun jaksotusta kyllä ihmettelen, ensin suoraan 3100 m ja siellä muutama päivä ja sitten yli neljään tonniin ei järkeä.


    • vaihteeeksi

      Vaihteeksi ihan kiva ja erilainen "viihdeohjelma" sitä vaan ihmettelen pitikö joku Lolakin sinne raahata eikö ole saanut tarpeeksi julkisuutta jo ennen tätä. Leena Harkimolle nostan hattua rohkeudesta osallistua ja fiksusta käytöksestä. Kundit nyt luulevat isosti itsestään saas nähdä kuka sen vuoren huiputtaa. Mitä veikkaatte?

      • Zykedi

        Pitäähän sitä ENTINEN miss suomi mukaan ottaa :D


    • Lääkäri_vaan_ei_jääkäri

      Siellä on taas LJK pätemässä, ja lääkärinä väärennetyillä mittaustuloksilla tohtoriksi väitellyt reppana.

    • Otin

      Järjetöntä lähetää sairas ihminen yksin kotimatkalle!

    • Lolavslol

      Millä kritereillä Lola otettiin mukaan vuorikiipeilyyn? Vuorikiipeily on hoikkien ja henkisesti vakaiden ihmisten laji. Miksi lähti nolattavaksi vaikka Lola itse tiesi kuinka heikkokuntoinen on. Lolasta tuli Lol.

      • OhutIlmaHoikistaa

        Hoikempi se Lola on kuin retkikunnan tiktaattori Vermas! Joitenkin tietojen mukaan ressu kesti kuukauden, ja tuolla kilot tippuu reipasta tahtia, ans kattoo miten timminä Lola palaa kotimaahan!


    • ks67v

      On tosi mahtava ohjelma! Itse nostan täällä hattuani ja korkealle kaikille jotka tuolla laittavat itsensä likoon. Luulen etteivät mollaajat ymmärrä kymmenesosaakaan siitä mitä nuo "retket" vaativat. Fyysistä kestävyyttä mutta ennen kaikkea henkistä kanttia ja luonnon kunnioitusta. Itse vain pohjoismaissa aikoinaan vaelluksia tehneenä ja pienikokoisena naisena vanhanaikaista parinkympin kilon painoista rinkkaa kantaneena saatan ehkä pikkuisen ymmärtää miten vaativaa (ja palkitsevaa) tuo on. Niin että haukkujat laittakaappa rinkka selkäänne ja ylittäkää itsenne, se ei taida olla niin helppoa! Mutta kannattaa.

      • Keinonivel_kuumana

        Nojaa, kolmattakymmentä kertaa yli viidessä kilometrissä käyneenä, ja myös reilusti yli kuudessa, ilman mitään tohkeilua ja sairastelua, voinen sanoa että ohjelmassa on hehkutustouhotusta enemmän kuin kotitarpeiksi. Ehkä tämmöinen maalaisjuttura sitten vain on niin sitkeää tekoa että suurin osa ohjelman julkimoista tippuisi kyydistä jo alkumetreillä. Vaikein paikka minulle olisi istua kameran edessä avautumassa ja tilittämässä siitä, miten vaikeaa on ollut mutta miten ihanaa samalla ja kasvattavaa. Vittu, reppu selkään ja vaeltamaan vuoristoon, noin 3-5 viikon reissuja aluksi, ilman kuvausryhmää ja palveluskuntaa.


    • Vanha_Jeti

      Non niin, Harkimo menossa huipulle kuten ounastelin jo yli kuukausi sitten sitten. Ei juuri ollenkaan esillä eikä alvariinsa tilittämässä tuntojaan, mutta sitkeästi junnaa kohden huippua. Hienoa!

    • Vanha_Jeti

      Hieman lässähti lopussa, kun kova tuuli pakotti kääntymään takaisin parisataa korkeusmetriä ennen huippua. Olisiko voinut porukka kerääntyä kasaan lämmittelemään ja odottelemaan tuulen tyyntymistä pariksi tunniksi?

      Samoin hieman outoa, että vaikka kuukausi käytettiin moiseen hommaan, niin ei sitten pidetty lepopäivää ja yritetty paremmalla tuurilla uudelleen? Vissiin homman ideana oli että yksi vain pääsee perille ja "voittaa", eikä haluttu vesittää kunigasajatusta uudella yrityksellä. Tällä "yksi huipulle" taktiikalla (vaikkakin kahdella yrittäjällä) päädyttiin siihen, ettei yhtään saatu huipulle.

      Hupaisaa sinänsä jälleen, että lopussa oli yksi kiipeilijä joka luovutti, mutta pari opasta, pari kiltalaista, ja puolentusinaa kuvausryhmän jäsentä menossa myöskin ylös. Noinkohan se nyt sitten oli niin kauheaa?

      Kuten jo toista kuukautta sitten ennustin, LEENA HARKIMO oli lujin luu. Ei turhia höpissyt, avautunut ja tilitellyt, vaan kampeutui korkeammalle kuin kukaan muu. Niin sitä pitää!

      • luultavastinäin

        No kyllä ne kilpailijoiden haastattelut tulee tuotannon puolelta eli he valitsevat keltä kysellään mitäkin. Ehkä Harkimo oli tylsin tapaus, niin häntä ei paljoo jututeltu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe