Kuinka nopeasti home voi sairastuttaa

pohdiskelen

Aloitin hiljattain uudessa työssä, mihin olen tehnyt noin 6kk sopimuksen. Sain kuulla, että työtiloissa on todettu laaja-alaiset sisäilmaongelmat ja ilmeisesti kyseessä on sädesieni. Ongelma on ilmeisesti melko merkittävä, ilmanlaatu on huono ja se on todettu jo tovi sitten. Tilanne on minulle vielä kokonaisuudessaan hieman epäselvä.

Onko homeesta sairastumiselle suuri riski, jos altistus kestää kuukausia (normaali työaika)? Olen asunut ennen hometalossa (1v), mutta siitä on jo vuosia ja mitään merkittävää oireilua ei silloin tullut. Tänä aikana kun olen ollut uudella työpaikallani, olen huomannut jo nivelkipuja (voivat toki johtua muustakin) ja päänsärkyä työpaikalla ollessani (sekin voi johtua aivan muusta). Päänsärkyjä minulla on muutenkin, mutta nivelkipuja ei ole ollut ennen.

Otanko tarpeettoman suuren riskin, jos altistan itseni tietoisesti homeelle kuukausiksi? Tässä vaiheessa on vielä helppo lähteä työpaikalta vaikka samantien. Tieto sädesienestä aiheutti pienen paniikin ja voi hyvinkin olla, että liioittelen asiaa mielessäni. Kuulisinkin mielelläni muiden mielipiteitä, miten toimisitte vastaavassa tilanteessa.

6

746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairastunuthomeesta

      Yksi kokemus.
      Olin työpaikassa jossa oli sädesientä ja muutakin epäpuhtautta.
      Jo kuukauden kuluessa alkoi päänsärky, nivelkipu ja pikkuhiljaa yskin enemmän ja enemmän sekä ääneni käheytyi aina kun menin kyseiseen paikkaan.
      Eli kehoitan miettimään tarkasti kannattaako epäpuhtaassa työpaikassa olla jos on mahdollisuus muuhun...
      Toki kaikki eivät saa oireita tai sairastu mutta mistä voi tietää tulevaa jos altistaa itsensä jo nyt.

      Itse altistunut niin että saan oireita pienestäkin ja jos voisin palata muutaman vuoden taaksepäin niin tekisin toisin jos vielä voisin.

    • hiljainentappaja

      Minä sairastuin sädesienestä todella vakavasti,oireilin lievästi,silmien sidekalvon tulehdusta,kakistelua,liman nousua nieluun joka muka tutkittiin ja todettiin happojen nousevan nieluun,kuivaan nenään määrättiin Nasonexiä,sitten tuli rytmihäiriöillä alkanut sydänkohtaus ja kun sitä tutkittiin,keuhkolääkäri kävi kyselemässä asunko kosteusvaurioisessa asunnossa.Asuin,mutta en sitä silloin tiennyt,se selvisi vasta aikojen saatossa.Tuntematon tekijä,virus tai bakteeri,sädesienihän on bakteeri,oli aiheuttanut salakavalasti laajat sydänlihasvauriot,ja minulle asennettiin defilaattorilla varustettu sydämentahdistin.Aikaa kului,tuli niin kova nenäverenvuoto yöllä nukkuessa että meinasin menehtyä.Silloin aloin selvittää asuntoni sisäilmaa,ja vuokranantajakin myönsi tienneensä ongelmasta,sädesientä oli todettu jo aiemmin talon toisessa päässä.Siis älä jatka altistusta tietoisesti,se on todella tyhmää.Etsi uusi työ ja terve työpaikka,kukaan ei korvaa kun sairastut!

    • Hometoipuja

      Omalla riskillään saa omalle elämälleen tehdä ihan mitä lystää.

      Kyllä siinä on riski että sädesientä on jo todettu siellä. Eihän se ole ainoa laji siellä. Siellä voi olla vaikka stachybotrysta joukossa tai mitä tahansa. On todella tappavia homelajeja ja on todella vakavasti ja pysyvästi sairastuttavia homelajeja. Eikä kukaan susta välitä, jos sä et itse välitä.

    • Helpottaa

      Kannattaa lähteä. On tosi hankalaa, jos nyt työssä altistat itsesi niin, että altistuttuasi et pysty oleilemaan esimerkiksi tuntia enempää "hankalissa" paikoissa. Kovasti rajoittaa elämää. Kyllä itseä ainakin on harmittanut paljonkin, että esimerkiksi matkustamisen suhteen pitää suhtautua huomattavasti tiukkapipoisemmin kuin aiemmin - hotellia tai hostellia ei voikaan valita enää vain sijainnin, hinnan ja tunnelman perusteella, vaan se mielessä, miten homeiselta se vaikuttaa....

      On kuitenkin paljon tehtävissä siinä, miten vastustuskyvystään huolehtii. Voit lukea ajatuksiani tästä blogikirjoituksesta, jonka halusin tehdä toivoa luomaan: https://helpottaa.wordpress.com

      Jos päädyt siihen, että jatkat työssä, huolehdi VASTUSTUSKYKYSI kuntoon, lisäravinteiden käyttö voi olla järkevää. Oma oloni on muuttunut ihan TOTAALISESTI sen jälkeen kun aloin käyttää luonnollisia lisäravinteita. Ero kuin yöllä ja päivällä...

      Tsemppiä! <3

    • Too2

      Kumpi on tärkeämpi terveytesi vai työsi? Terveydelle vaarallisille homeille altistuu heti, varsinaiset oireet saattavat ilmetä vasta vuosien päästä. Ei leikin asia.

    • gfgfsd

      Mikäli veri- ja muissa testeissä ei löydy syytä nivelkivulle. Yritä saada Doximycin resepti. Mikäli lääkäri ei suostu, kerro toiselle lääkärille matkustavasi Intiaan/aasiaan ja matkan kesto on 60 päivää, saat reseptin malariaa vastaan 100 tablettia. Ota niin kauan kunnes kivut ovat poissa 20 päivää. Tehoaa myös klamydiaan, borrelioosiin ....

      Doximycinin aktiivisena aineena toimii doksisykliini (eng. Doxycycline), joka estää tulehdusbakteerien lisääntymisen ja leviämisen elimistössä. Doksisykliini on monipuolinen lääke ja se kuuluu tetrasykliiniantibioottien lääkeryhmään. Antibiootti vaikuttaa aktivoimalla elimistön luonnollista puolustusjärjestelmää, jolloin elimistö pystyy reagoimaan infektioon tehokkaasti. Doksisykliinin estää myös bakteerien leviämisen kehossa pysäyttämällä niiden proteiininmuodostuksen, mikä on bakteerien henkiinjäämisen edellytys.
      Doximyciniä käytetään monenlaisten bakteeritulehdusten hoitoon. Yleisimmin doksisykliinillä hoidetaan bakteeritulehduksia poskionteloissa, hengitysteissä, sukuelimissä ja muualla elimistössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe