jjoutava luopuu ajokortista?

jjoutava

No ei ihan vielä, mutta toen-näkösesti. Onhan jo tapahtunut autosta luopuminen.
Uuden auton ostaminen näyttää turhalta nykytilanteessa kun asiat hoituvat ilman autoakin. Ilman autoa oleminen tekee ajamisen kohta mahdottomaksi kun ajotaito on riippuvainen ajamisesta ja sen määrästä.

En kuitenkaan masennu tästä vastoinkäymisestä kun Sus'kin sanoi "Höpsis, mitään autoja ei enää hankita.
Fillarin kyllä voisin ostaa.

35

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäkin luovuin auton käytöstä ja lääkärin toivomuksesta ajokortistakin.
      Ajelen nykyään tuplapotkurilla kun sillä on hyvä kuljettaa tavaroita ja pysyä pystyasennossa.

      Kevättä ja vointia molemmille!

      Ruuneperi

      • jjoutava

        Tuolla DUO'n seinustalla nuori mies sanoi ajavansa kauppamatkat pyörällään ja muutenkin kehui että hyvä on liikkua pyörällä näitä matkoja Hervannassa.
        Kun sanoin, että jos minäkin hankin pyörän, hän vastasi "en sinulle suosittele". :) Ruunemannille samoin, hyvää kevättä!


    • Minun naapurustossa on ainakin kaksi, joilla on sellainen sähkökäyttöinen kulkupeli, joka on kuin "ruohonleikkuri", jossa istuen ajellaan, mutta ei mikään golf versio. Merkkiä en tiedä, mutta näppärästi he liikkuvat kaupassakin tällaisella.

      Polkupyörää en suosittele, en edes sitä "kolmipyörä" versiota, sillä aina on vaara, että "huippaus" tulee, siis tasapaino pettää.

      ps. sulle (jjoutava) harmi, että sus ei mahdu kyytiin, mutta äkkiäkös sinä tuollaisella "kipaiset" kaupoissa? Yhdessä sitten teette ne kävelyretket ja kai sillä se "nysse" kulkee?

      • jjoutava

        Kyllä palvelunysse' kulkee ja onkin mukava kyyti meille Vanhuksille' johtuen siitä vertais-ihmisistä jotka kertoo surunsa ja murheensa matkan aikana. Kulkuhan ei mene aina reitiltään minun toivomuksen mukaisesti, mutta aikaahan on ja riittää. Sähkökäyttöistä en vielä ainakaan hanki, toistaiseksi vielä menee hyvin näin.


      • 1ullamirjami

        Moni luulee että ilman omaa autoa ei pärjää. No voi se olla hyvä ,jos on huono jaloistaan , mutta aina huonommaksi menee jos ei niitä (jalkoja meinaan) käytä .
        Sen jälkeen ei meiidän perheessä ole autoa ollut kun mieheni kuoli . No ,olihan pojalla Moottoripyörä heti kun tuli siihenikään . Ja peri ne Vakuutuksesta mieheni "poonukset" ne olikin iso apu ,ja autokin tuli sitten ,joskus pojalle . Siihen aikaa v 1972 sai poonukset periä . En tiedä onko nykyään
        Taitaa taksikyyti tulla halvemmaksikin kun Oma henkilöauto.
        Terkkuja Susmorseimmellekkin .
        U.M


      • Kiitos terveisistä! Moottoripyörää ei oo viel ollu, se miun haaveena on ollukki. Aatelkaa nyt, sellanen sivuvaunullinen, kyllä ois kommeeta.


      • Nythä mie innostuin, sellanen mahollisimman vanhanaikanen, joka sannoo put-put-put. Evästäki mahtus kunnolla mukkaan.


      • Olisko jjoutavasta akantappajaksi?


      • jjoutava

        Ei tietenkään vaan put putput.


      • sus.morsian kirjoitti:

        Kiitos terveisistä! Moottoripyörää ei oo viel ollu, se miun haaveena on ollukki. Aatelkaa nyt, sellanen sivuvaunullinen, kyllä ois kommeeta.

        Nyt lakkaa höperihtämästä, että sinäkö istuisit jjoutavaisen sivupyörä vaunuun ja painelisitte siellä Hervannan raitteja? Hitsi, että sain naurut, kun kuvittelin näkeväni teidät siellä.

        Minulla on unelma/toive itselläni, että tulisin sinne Tampereelle katsomaan teatteri esityksiä ja asuisin "Herroiksi" hotellissa kaikkine mukavuuksineen, että aamupala tuodaan huoneeseen ja uimahalli on vapaassa käytössä koko päivän ja illan!

        Minulla olisi loistavat bussiyhteydet sinne, mutta niin on Turkuunkin, joten nyt on arpominen, kumpaan lähden?

        Täytyisi ensin päättää, lähdenkö lähikauppaan, vain syönkö EU-avustuksen kauramysliä, riisi- manna, vai mitä puuroa?

        Hitsinvitsi, että lapsenikin luona pitäisi käydä, koska hänen lapsensa ovat varmasti kasvaneet jo paljon?

        Tein kerran aloituksen yksinäisyydestä ja ilmeisesti oli innoitus siitä, että itse haluan olla yksinäinen, paitsi, että minulla on aina mahdollisuus mennä lapseni ja lapsenlapseni luokse, mutta miksi en halua mennä sinne? Minusta on tulossa muumio?


      • 1ullamirjami
        jjoutava kirjoitti:

        Ei tietenkään vaan put putput.

        Sielä onkin paljon pikkujärviä -- sellanen perätuupparikinsanoo put,put ..
        Jos sellasen hommaatte ettekadu --
        Minäkin haluaisin saareen kesällä --meidän kesäpaikka oli Kämmeniemenstä lähdettii sillä put putilla Jos oli se vene --sielä oli oltava useampivene kunoltiin saarenarmoilla .
        Mentiin Ulkomaille Teiskoon .
        U.M


    • onko-kokemusta-asiasta

      Meikällä auto on ja ajan autoa vielä,,,,
      mutta,
      jos joudun luopumaan autosta, ostaisin pyörän,
      mutta, mutta, mutta,
      pysyisinkö sillä pystyssä,
      onko tasapaino vielä tallella näin vanhana,
      se huolestuttaa,
      tietääkö kukaan oppiiko tasapainon hallinan vielä vanhana,

      • Ramoona_

        Jos on jo lapsena polkupyöräilyn kunnolla oppinut ja vusikymmenten varrella ajoa edes jonkin verran harrastanut, siitä on tullut automaattinen taito, kuten uiminenkin, ei sellainen helpolla aivoista katoa. Kroppa mukautuu kyllä, varsinkin jos ajopeli on tarkoituksenmukainen. Kristiina varoitteli, että voi alkaa huipata, ikääntynyt ei sen pelossa voisi enää fillaroida edes kolmipyöräisellä. Uskon, että pyöräily on hyvä keino pitää tasapainoa yllä, ja jos huimaustaipumus on, voihan se käveleviltä jaloiltakin kaataa . Saattaisihan sitä vaikka pehmeän lumipenkan vieressä testata, onko tarvittavaa tasapainoa, olen kuullut myös, että potkulaudalla voi harjoitella , jos taito on ruosteessa. Itse ostin viime syksynä uuden matalarunkoisen alumiinista valmistettuna kevyen polkupyörän, jossa on muutama vaihde ja käsijarrun lisäksi jalkajarru. Tällaista matalaa naisten mallia suositeltiin juuri tällä viikolla miehelleni, joka on katselemassa uutta fillaria hänkin. Siinä ei tarvitse koipea heilauttaa niin korkealle kuin miesten pyörässä tangon yli ja se on turvallisuuskysymys myös pysähtyessä, saa jaloilla helposti stopattua maahan.

        Voinkin ihan sieluni silmin nähdä Matin ja Susin ajelulla kaksitahtisella (siitäkö se put-put ?) , daami sivuvaunussa pitkä upea kaulahuivi lennokkaasti liehumassa , suojalasit silmillä ja tyylinmukainen suojakypärä päässä. Matilla pitkävartiset ajurin hanskat, mukana herkuilla lastattu eväskori ja kenties tyhjä kori marjastamista varten...ei mitään arkista muoviämpäriä. Akantappovaunuksihan tuota uloketta on myös sanottu, Ural-moottoripyörässä se oli kaalilaatikko ja muistanpa sellaisenkin nimityksen kuin surmanlulla. Vaimo saattoi istua vyöruusuna takaistuimella, lapset ja koirakin nököttivät sivuvaunussa. Surinasussuna olosta selän takana kyytiläisenä olen minäkin aikanani saanut nauttia, voi sitäkin aikaa !


    • jakolasku

      Miten olis Eego sähkölauta ei ole kuitenkaan lauta vaan sähkökäyttöinen mopo. Akku ladataan, löytyy myös seniorimalli. Ei tarvita mopokorttia ja saa ajella kävelyteilläkin. Vakuutus suositeltava. Juutuupista löytyy.

      • Vastailin jo muutama tunti sitten erinomaisiin neuvoihin ja ehdotuksiin, mutta ylläpito on ollut tänään mulle tyly, taas mennyt viestini pois.
        No Ramoona, surinasussuna ilmeisesti voisin mieluiten tarakalla istuakin, kaulahuivi upeasti tuulessa vipattaen, voipi tulla kinaa siihen sivuvaunuun käymisestä, siis kumpi ajaa. No jos Ural-pyörä löytyis, se kelpais.

        Jakolaskun sähkölauta täytyy jättää laskuista pois, se on varmaan liian hidas ja banaalikin. Hitsinhitsi Kristiina, samaten mulla ittelläni iloisat naurut näistä ideoista.
        Pst! Kyl me jotain keksitään, ootetaanki jo kesää, ennättäähän sitä vielä vaikka mitä. Vaikka veneellä soutelo auringon laskun aikaan Näsillä tai Pyhäjärvellä.


    • Neeasa

      Kyllähän se ajotaito pysyy, vaikka talven mittaisia taukojakin pitäisi, sen olen huomannut.
      Ainoastaan silloin, jos polvissa on kankeutta, silloin täytyy olla tarkkana, että pääsee pyörältä alas kaatumatta!
      On se fillarilla ajelu yksi kesän nautinnoista, siinä saa kaikki aistit osansa, näkee kukkien kauneuden, niiden tuoksut, kuulee lintujen riemullisen liverryksen ja
      tuulen vienon kosketuksen kasvoilla, ihanaa!
      Tuttuja vastaan tullessa saa moikata ja kun kotiin pääsee, on ihan ventti, sekin on ihanaa!

      • Kyllä niin, Neeasa, polkupyörällä kulkien on hyvin suuri osa elämästä tullut kuljettua. Viimeiset polkemiseni tein kymmenisen vuotta sitten. Mitään esteitä ei olisi, etten enää pyörälläajoon pystyisi. Mutta kun Pirkkalassa kaksi kertaa asvaltille lennettyäni, liian kova vauhti tai vika jarruissa. Ei muuta kuin mustelmia sen jälkeen, viimeisen ´lentämiseni´ jälkeen ymmärsin, että ajot on lopetettava, pääni ei sattunut asvalttiin. Yleensä se painavana ruumiinosana vioittuu. Pääni ei edes koskettanut katua, tajusin sen taluttaessani pyörää. Otan tosissani tällaiset asiat, minulle huomautettiin ´ylemmältä´tasolta....älä aja enää polkupyörällä.


    • ghhgf

      Tuolta 3-pyöräinen sähköskootteriuutuus. Käykääs joku Porissa koeajamassa ja arvostelu tänne. Hinta on kilpailukykyinen mopoautoon nähden. http://www.titanzero.fi/

      • mummu.lumessa

        No kyllähän herroilla tarinoita riittää,
        juu ja tarinoita riittää.
        Niistähän mummujen pitäisi jo kiittää
        juu jo pitäisikin kiittää.

        Lasten vanhan potkulaudan löysin liiterist, ei riitä eläke ostopotkurii.


      • 1ullamirjami

        Tämä TitanikCero onkin kätevä vehje --kahdelle paikkakin - Hyvä jos on alle 2 metrinen . Ja talapuolenlämmitin on takanaolevalle ja leveekin jostartteepehvalletilaa.
        On vaan niin hiton kallis .
        U.M


    • capt.cöpenick-

      Hyvin huolletun riisipussin mittarissa on vasta 110.000 kilsaa. Nykyisellä kortilla kuin kotterollakin saan ajella vielä 2017 loppuun.
      Toisaalta; romutin koria viime vuonna 1200 € edestä. Ei mitään järkee, mutta on se komiaa ohittaa fillarilla räntäsateessa sotkevia kansalaisia.
      Edunsaajina ei ole omia lapsia. Kellepä säästäisin?

    • ghhgf

      "Tämä TitanikCero onkin kätevä vehje --kahdelle paikkakin - Hyvä jos on alle 2 metrinen . Ja talapuolenlämmitin on takanaolevalle ja leveekin jostartteepehvalletilaa.

      On vaan niin hiton kallis .

      U.M"

      Sähköpolkupyörätkin ovat kait 1.500 eurosta ylöspäin ja mopoautot ( joka vaatii mopokortin ) 10.000 eur->. Mopoautoissa on 1 kolmipyöräinen malli, joka ei tarvitse ajokorttia.

      • jakolasku

        Mopoauto on kallis ostaa ja kallis pitää, vakuutukset vuodessa yli viistonnia. Vehje on riskialtis onnettomuuksiin siksi vakuutuskin on hunajainen.


    • Jäätyäni kokoaikaiseksi kotipuolisoksi 15-vuotta sitten luopui vaimoni tarpeettomasta ajokortistaan.
      Hän piti itsestään selvänä, että minä hoidan kaikki kuljetukset ja oli siinä oikeassa.
      Keskusta-asujina tarvitsemme autoa vain Seutulan, pk-seudun, labrakäyntien ja kesäisten tuttavien huviloilla luumuilujen vuoksi.

      Kesäisin vaimoni ajaa jonkin verran fillarilla mutta viime kesänä en ottanut omaani tallista ulos kertaakaan.

      • hurjaamenoa

        Tunnen monia naisia, jotka ovat menneeet tähän ansaan ja miehen mentyä ovat katuneet, kun minnekään ei pääse. Minulle auto on tärkeä, tässä elämäntilanteessa melkein välttämätön. Farmarissa kulkevat puut, raivausaha, lapset ja lapsenlapset, ystävät ja kylänmiehet rientoihin. Fillarikin on ja sillä painelen kesällä. Kauppaan yleensä kävelen. Bussilla pääsen kilometrin päästä mm. pääkaupunkiin. Harvoin on nykyään sinne asiaa, voin mennä omallakin, jos sopii ohjelmaan ja on muitakiin matkassa. Ajokortista luovun 100-vuotiaana, tässä autossa on silloin 1000 000 km.


      • flegmaatti
        hurjaamenoa kirjoitti:

        Tunnen monia naisia, jotka ovat menneeet tähän ansaan ja miehen mentyä ovat katuneet, kun minnekään ei pääse. Minulle auto on tärkeä, tässä elämäntilanteessa melkein välttämätön. Farmarissa kulkevat puut, raivausaha, lapset ja lapsenlapset, ystävät ja kylänmiehet rientoihin. Fillarikin on ja sillä painelen kesällä. Kauppaan yleensä kävelen. Bussilla pääsen kilometrin päästä mm. pääkaupunkiin. Harvoin on nykyään sinne asiaa, voin mennä omallakin, jos sopii ohjelmaan ja on muitakiin matkassa. Ajokortista luovun 100-vuotiaana, tässä autossa on silloin 1000 000 km.

        Leskeytessäänkin vaimoni pääsee! Bussipysäkki on 50m:n päässä. Kaukoliikenteen vastaavalle on matkaa noin 200m. Samoin taksiasemalle. Lähtiessään tyttöjen matkoille tai pk-seudulle, hän menee nykyäänkin junalla Tikkurilaan. Nykyään on käytössä jo se uusi rata kentälle. Bussi on hidas.
        Eipä hänellä ole kuljetustarpeita joten "ansasta" ei ole pelkoa.


    • jjoutava

      Arvoisa isäni. sai ajokortin1920-luvulla sillä tavoin, että kun hän meni nimismiehen puheille ajokorttiasiassa niin nimismies sanoi, "olenhan minä nähnyt sinun ajelevan autoa täällä kylällä niin tiedän, että osaat ajaa ja kirjoitti saman tien ajokortin".

      Isä ajoi autoa niin kauan kuin työssään tarvitsi, sitten antoi kortin vanhentua. Myöhemmin isä oli jo 80v ikäinen niin vävynsä joka oli taksiautoilija moitti häntä siitä.
      "On siinä mies. antaa ajokortin vanaheta."

      • ValbostaPäivää

        Silloin 20-luvulla oli vielä polkupyörän ajokorttikin. Oliskohan se ollut valvontaa varten niitä kohtaan, jotka pyöräilivät eri pitäjissä levittäen agitaatiopuheitaan vallankaappauksesta ja poliisi sai syyn pysäyttää "tarkistaakseen ajokortin"?


      • Neeasa

        Onhan siinä omat vaaransa polkupyörälläkin ajossa.
        Kerran, ollessani työtuvalla, huomasin, että kotiin jäikin eräs tärkeä esine, no,
        kun olin tullut sinne kävellen, niin lainasin eräältä tutulta pyörää.
        Painelin hyvää vauhtia, kunnes näin, että nyt täytyisi jarruttaa, koska tietä ylitti pappi, kauhukseni huomasin, että pyörässä ei ollut jalkajarrua lainkaa, ainoastaan käsijarru! Siitä sitten painoin voimaini takaa!
        Onneksi kaikki sujui hyvin, vaikka sydän vähän läpätti vielä jälkeenpäin!


      • jjoutava
        ValbostaPäivää kirjoitti:

        Silloin 20-luvulla oli vielä polkupyörän ajokorttikin. Oliskohan se ollut valvontaa varten niitä kohtaan, jotka pyöräilivät eri pitäjissä levittäen agitaatiopuheitaan vallankaappauksesta ja poliisi sai syyn pysäyttää "tarkistaakseen ajokortin"?

        Tarinaa oli Papalla siitäkin ajokortista. Hän oli Oulussa asioillaan ja kun rekisterikilpi oli istuimen takaosassa niin takin helma peitti sen näkyvistä. Poliisi huusi, Pysähtykää! pappa tekeyty huonokuuloiseksi eikä pysähtynyt vaikka poliisi juoksi perässä ja huusi pysähtymiskäskyjä.

        Isä ajoi Oulun rautatieasemalle ja poliisi hurjana, miksi ette pysähtynyt? en kuullu. poliisiasemalle oli mentävä kuulusteluun. Missä olette syntynyt? Mommilassa. - ei semmosta paikkaa ole olemassa. -kohtaPappa muisti että Lammi on sen pitäjän nimi.

        Ei siitä sakkoja kuitenkaan tullut vaikka virkavalta sai vaivaa ja harmia siitäkin seikkailusta ja turhasta pyörärekisteristä.


      • Mommila

        Ei ollut minun isälläni ajokorttia, mutta kyllä hän autoa ajoi. Saihan eräs kuorma-autoilija heti kortin, kun hän kärysi kortitta ajosta. Oli kai vuosia ajanut ilman vahinkoja. Itselläni oli rekka-kortti, vaikka en koskaan ole raskasta yhdistelmää ajanut. Siitä luovuin kun täytin 70 ja myös kuorma-autokortista vuosi sitten.

        BE-kortista en luovu ennen kuin on pakko. Kun reilut pari vuotta sitten muutin tänne Mommilaan jäivät kaikki ystävät ja tapahtumat sinne Uudellemaalle ja sinne minun täytyy usein päästä. Myös pidempiä retkiä olen jälleen kesäksi suunnitellut. Vaikka täällä kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, en ole kotiutunut.
        Mutta on pakko myöntää, että ikä jo vaikuttaa, varsinkin pimeässä. Tuskallista oli, kun alkuviikolla varhain aamulla ajoin kymmeniä kilometrejä mutkaista tietä sumussa. Piti lisäksi mennä melko reippaasti, etten ollut kiireellisten työmatkalaisten haittana. Edes niin paljon en nähnyt, että olisin turvallisesti voinut väistää bussipysäkille.

        Fillarilla olen nuoruudessani kulkenut enemmänkin kuin monet muut. Nytkin on liiterissä laadukas lähes ajamaton pyörä kahdeksalla vaihteella ja jalkajarrulla, mutta en ole sillä kulkenut sen jälkeen kun kiireesti piti nousta sen selästä ja kaaduin. Ehkä naisten pyörällä pärjäisin paremmin.


    • Voisihan sitä jo ajokortistakin luopua, mutta kun vaimo tahtoo, että käytän auton huollossa ja katsastuksissa.
      Minä en sitä autoa juuri muuten aja, paitsi silloin kun on oltu kylässä, jossa on viintä tarjottu. Minä kun en sitä etikkavettä juo, enkä muitakaan alkoholipitoisia juomia, paitsi simaa vappuna ja joskus juhlissa sampankaljaa sen desilitran mitä niissä tavallisesti tarjotaan.
      Siis en paljoa autoa tarvitse, enkä edes mielelläni aja. Vaimo osaa paremmin ajaa, vaikkei sitä itse usko.

      Vielä on auto tarpeen meidän huushollissa, kun kaupoille on sen verran matkaa, ettei jalkapatikassa jaksa kaikkia ostoksia kantaa. Hyvä kun juuri itse jaksaa moisen matkan kulkea.

      Bussi-vuoroja on tällä kulmalla kaksi päivässä koulujen aikana, muuten ei yhtään.

      Polkupyörä ei tule kysymykseenkään, kun on nivelrikko polvessa, eikä se siedä yhtään polkemisliikettä. Vaimolla on polvet vielä huonommat.

      Enkä tiedä sen pyöräilyn autuudesta. Kuka sitä tahtoo pakokaasun katkua impata ja kuunnella niitä jatkuvia auton moottorin ääniä, jotka taatusti peittää allensa kaikki linnunlaulut. Puhumattakaan siitä, kun rekka puhaltaa ohi, puhaltaen samalla pyöräilijät pöpelikköön.

      Kyllä auto on mukavampi räntäsateessa kuin polkypyörä, pakkasesta nyt puhumattakaan.

      Ei sitä koko talvea voi pirtissäkään kyhjöttää ja odotella pyöräkelejä.
      Viime kesänäkin oli kauniita tyyniä poutapäiviä alle kymmenen. Ei siinä kovin suurta nautintoa pyöräilystä olisi syntynyt.
      Toista oli tietenkin nuorena, kun jaksoi ja kelitkään ei tuntuneet missään.

      • Muistuu mieleeni isäni, joka oli Hels.Kaup. rannikkokippareita ikänsä. No, eläkkeelle jäädessään hankki sitten maakrapuna auton, mutta ei koskaan oppinut pitämään ajosta!

        Se pahus kun ei käyttäydy ollenkaan niinkuin vesi,..jarrutuskin tapahtuu jyrkästi yhtääkkiä,...ei, minä en totu ikinä.

        Isä oli hyvän wiskyn ystävä juhlahetkinä, mutta kerran veimme tuliaisena punaviintä, kun sen piti olla niin terveellistä siihen aikaan!

        Siinä seisoimme sohvapöydän äärellä isän laitettua lasit pöydälle ja skoolasimme! ---- Pthyi h****tti kun on hapanta, sanoi kippari ja pärski harmissaan.
        Toiste ei tarvitse tuoda, oli komento :D


    • siihenkastiin

      Näistä tulee mieleen se vaarin syntymäpäivävitsi? Ostetaan radio, enhän kuule mitään, no TV, en näe mitään.. Ostakaa mulle mopo!

    • niinkauankunpystyn

      Minulla on sähköavusteinen polkupyörä. Sillä huristelen lyhyemmät matkat kesällä. Talvella potkukelkalla tai autolla. Aioin ajella autoa niin kauan kun saan luvan. Äskettäin ostin uuden autonkin. Helsingin keskustaan en enää lähde ajamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4277
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      281
      2422
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1504
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1180
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1094
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1040
    Aihe