Kellokortit päiväkoteihin?

eijooei

Järvenpäässä hyväveli kerho lobbasi ja myi kortit päiväkoteihin ja nyt aikuiset ihmiset tuijottavat ruutua 15 min kun lapset on jo haettu kotiin, Tuusula on hyvän hallinnan alue?

3

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OKAY_BABY

      OK. BABY OK.

    • YLEINENLÄYTÄNTÖHYVÄ

      Hoitoaloilla on pakko ryhtyä kellokorttisysteemiin, koska muuten livahdetaan ennen työajan loppumista työpaikoilta. Ihan tavallista sairaaloissa, terveyskeskuksissa, terveysasemilla, vanhustenhuollossa jne.

      Kellokorttisysteemi on todella upea asia ja sen avulla toivon mukaan saadaan hoitoaloilla työmoraalia ja asennetta työhön uuteen uskoon.

      Lastenhoidossa niin kuin muissakin hoitopaikoissa riittää todellakin työtä jokaiselle minuutille. Vaikka hoidettavat asiakkaat ovat lähteneet jo koteihinsa, niin aina on talossa tekemistä.

      Eräs sairaanhoitaja eräässä terveyskeskuksessa sanoi kerran lääkärille ennen kuin potilaalla oli aikansa lääkärin vastaanotolle. " Potilas on jo tullut, kannattaa ottaa jo vastaanotolle niin päästään sitten aikaisemmin kotiin" . Tätä kotiinlähdön aikaistamista tehdään ja on harrastettu hoitolaitoksissa jo vuosikymmenet. Sairaaloissa se näkyy erityisen hyvin. Kassit kädessä valmiina lähtöön odottelevat toisissa paikoissa jo puoli tuntia ennen työajan päättymistä kotiinlähtöä ja vilhuilevat kelloihinsa, joko voisi karata pois työpaikalta. Moni poistuu työpaikaltaan peräti 30 minuuttia liian aikaisin, tavallisin työstäkarkaamisaika on noin 20- 15 minuuttia. Sitten kun tuo aika ynnätään pois työajasta vuoden ajalle, niin miinusta tulee todella paljon.

      Sairaaloissa ja varsinkin vanhusten osastoilla tyylinä on ihan tavallisesti jo perushoidon kohdalla rankka rutinoituminen eli tehdään rutiinit kiireellä, sitten istutaan kahvihuoneessa eikä välttämättä vastata edes vanhuksen soittokelloon. Varsinkin kuumana kesäaikana vanhusten ja muidenkin autettavien potilaiden nestehukka syntyy juuri siitä, kun ei juoteta potilaita tarpeeksi, myöskin aina potilaan lähellä oleminen ja keskustelukin on parempi vaihtoehto kuin istua jalat oikosena kahvihuoneessa.

      Aika hassua jotenkin valittaa kellokorttisysteemistä, joka todellakin on hyvä asia ja kuuluisi kaikille rutiinityössä työskenteleviin paikkoihin. Se vaan on ristiriitaista jotenkin, kun halutaan aina suurempia ja suurempia palkkoja, mutta ei olla edes työaikaa loppuunsaakka työpaikalla.

      • Panosjohtaminen

        Paljon fiksumpaa olisi keskittyä siihen mitä työpailla saadaan työvuoron aikana tehdyksi eikä siihen kauanko sielä aikaa kulutetaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe