Parempia tuotteita, p**kele

Leuku1

Olemme yrityksessämme koittaneet kehitellä koko ajan parempia ja myyvempiä tuotteita, mutta kun asiakkaamme, etupäässä yritykset, haluavat vain HALVEMPIA tuotteita, ei parempia.

HALVEMPIA tuotteita voidaan saada aikaiseksi, jos laitamme henkilökunnan pihalle ja korvaamme kaikki opetetuilla pingviineillä tai roboteilla. Tai sitten pitää palkoista tinkiä reilusti. Muitakin kustannuksia voidaan leikata jonkin verran, eli annetaan kaluston rapistua ja tilojen viiletä ja pimetä, mutta raaka-aineen hinta on meille sama kuin muillekin alallamme. Ehkä saadaan jostain pultit hiukan halvemmalla, jos oikein jaksetaan kysellä kaiken maailman helppoheikeiltä.

Osinkoja yms. ei yrityksemme ole maksanut pitkään aikaan, omistajat saavat palkkatuloa kuten muutkin työntekijät. Sieltä ei paljoa ole tinkiminen.

Kyllä tässä on nyt tullut pää vetävän käteen, eli ollaan tien päässä. Todennäköisesti tämäkin pulju panee kohta oven säppiin ja hyvät työntekijät lähtee kortistoon.

Että näillä mennään...valitettavasti.

15

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laiskat.myyjät

      Tässä tulee taas esiin se myyntiosaamisen heikko taso Suomessa, ei osata perustella miksi meidän tuote on parempi ja laadukkaampi kuin kilpailijalla ja miksi siitä kannattaa maksaa hieman enemmän.

      • Leuku1

        Suomessa ei taida montaakaan asiaa olla hyvin ? Mitenköhän me kuitenkin aikanaan saatiin kaupaksi niin puuta, sellua, meridieselitä, hissejä, metallia kuin Nokiaakin ? Jos ei meinaan osattu myydä ?

        Ei nämä meidän ongelmat johdu mistään yhdestä asiasta, se on monien tekijöiden summa. Mutta populistista on aina keksiä joku yksinkertaistus jottei ainakaan ITSE tarvitsisi mitään tehdä asioiden parantamiseksi.


      • laiskat.myyjät

        Kuten sinunkin mielestä näyttää olevan yksinkertaisesti se että yritykset haluavat halvinta eikä parasta.
        Kyllä minä olen monesti törmännyt nykysuomessa siihen että ei viitsitä edes yrittää, keräillään vaan ne helpoimmat rusinat pullasta ja jäädään sitten lepäilemään laakereillaan. Ei mennä sitä extra mailia mikä erottaisi tämän nimenomaisen firman tusinasta muita. Niitä helppoja pullanmurusia ei kuitenkaan tänä päivänä ole riittävästi joten laiskat päivät ovat ohi mutta suomessa vaan ollaan täydessä unessa ja hoetaan että "ei kannata, ei kannata, turha vaivautua kun ei se kuitenkaan osta, persaukinen apina."


      • Kreikan_tiellä
        Leuku1 kirjoitti:

        Suomessa ei taida montaakaan asiaa olla hyvin ? Mitenköhän me kuitenkin aikanaan saatiin kaupaksi niin puuta, sellua, meridieselitä, hissejä, metallia kuin Nokiaakin ? Jos ei meinaan osattu myydä ?

        Ei nämä meidän ongelmat johdu mistään yhdestä asiasta, se on monien tekijöiden summa. Mutta populistista on aina keksiä joku yksinkertaistus jottei ainakaan ITSE tarvitsisi mitään tehdä asioiden parantamiseksi.

        Suomessa on maailman laiskimmat ja ahneimmat työntekijät. Siksi Suomi on kuten Kreikka.


    • SuomessaHyväYrittää

      Tähän on aivan pakko avautua.


      - Tuotekehitys laskee tuotteen hintaa & tekee siitä paremman!
      - Suomessa valmistuksen hintataso on korkeammanteknologian tuotteille verrattavissa Kiinaan!
      - Tuoreen uus-suunnitteluun tarvitaan erikoisosaamista, harvalla yrityksellä sitä oikeasti on.
      - Tuote tulee suunnitella puhtaalta pöydältä asiakasspeksiä vastaan.
      - Uudet materiaalit käyttöön, ja niiden oikeiden ominaisuuksien hyödyntäminen.
      - Tuotteen testaamisen / itsetestautuvuuden suunnittelu.
      - Koko prosessin virtaviivaistaminen.
      - Yleensä pois jätetty osa on paras osa.
      - Ulkoisen asiantuntijan käyttäminen useasti avaa uusia ajatusmalleja.

      Eräskin meidän tuote, joka oli kuvaannollisesti laatikollinen johtoja & letkuja, muuttui pieneksi metalli manifoldiksi laatikon nurkassa. Valmistus hinta puoliutui. Kaikki ylimääräiset osat poistettiin. Kyseisen tuotteen asiakashinnan voimme asettaa markkinaa vastaavaksi, joka tapauksessa hienolla marginaalilla. Uusituotteemme on teknisesti markkinan paras, pienimmät häviöt asiakasmateriaaleille.

      • Hienosti kirjoitettu!


    • kfjlskfjklsjfdkld

      Muistakaapas että Kiinassakin on palkat nousseet ja nousevat koko ajan, siellä alkaa olla tilanteita että kaikki työt eivät heille edes kelpaa kun tarjolla on sikäläisittäin hyväpalkkaisiakin töitä valittavaksi asti. Jotkut suomifirmat ovat sieltä jo palanneet takaisinkin.
      Kaikenkaikkiaan pidän Suomalaisten työpaikkojen viemistä ulkomaille törkeänä tekona Suomen kansalaista vastaan, häpeällisenä ja epäisänmaallisena myös!

      • uusliberalismi

        Markkinatalous ei katso mikä on moraalitonta tai epäisänmaallista.


    • Tee_kuten_minä

      Voisitte kokeilla laittomasti laskea palkat vaikka kolmeen euroon per tunti. EI se haittaa vaikka duunarit eivät eläkkään sillä palkalla. Pakolaisia varmaan saisi palkattua.

    • Sopeutunut

      Niin se on, että sopeudu tai kuole. Tätä se markkinatalous on.

      • sivistystäjarauhaa

        Eli ihmiskunta on luovuttanut sivistyksen pois ja palataan takaisin kohti viidakon lakeja? Kuka tällaista haluaa, ei ainakaan tavalliset ihmiset joita on määrällisesti eniten.
        Sehän jos menee siihen että kyse on todella elämästä ja kuolemasta niin silloin seurauksena on täysi kaaos, ihmisestä tulee peto kun on kyse selviytymisestä. Siitä ei seuraa mitään hyvää kenellekään.
        Markkinataloutta ajavilta pitäisi ottaa valta pois väkivalloin ja suljettava ne mielisairaalaan ilman ulospääsyä, niin vaarallisia he ovat yhteiskunnalle!


      • Markkinatalous_toimii

        Olet kommari.


      • markkinatalousEiToimi

        Markkinatalous ei toimi näin pienessä maassa jossa ei ole riittävästi toimijoita, näin ei synny kilpailua mikä on oleellisen tärkeää markkinatalouden toimimiseksi. Esim. kaupan alalla Suomessa on kaksi suurtoimijaa jotka määrittelee hinnat, pienemmillä toimijoilla ei ole mitään mahdollisuutta tehokkaaseen kilpailuun hinnalla kun suurtoimijat voivat määritellä itselleen edulliset säännöt ja hinnat tavarantoimittajille, pientoimijoilta nyhdetään sitten ota-tai-jätä periaatteella sitäkin huikeampi kate. Muut eivät voi kilpailla sijainnillakaan kun kaavoituspolitiikka tuppaa menemää suurtoimijoiden eduksi.
        Vielä 80-luvulla esim. kaupan alalla oli paljon monipuolisemmin toimijoita, oli K-ryhmä, S-ryhmä kuten nykyäänkin mutta sen lisäksi T-ryhmä ja Elanto (Eka, E-liikkeet, Tenna). Markkinatalous, kilpailu toimi silloin paremmin kuin nyt!


    • Housunripustimet

      Laadusta puheen ollen, tietäisikö kukaan, mistä voisin ostaa käsiin hajoamattomat housunripustimet? Siis sellaiset, joiden varaan pestyt housut voi ripustaa lahkeista kuivumaan. Marketit myyvät ripustimia, jotka hajoavat käteen muutaman viikon kuluessa. Kaapissani on vielä kaksi paria 60-luvulla tehtyjä puusta ja metallista valmistettuja ripustimia, mutta sellaisia ei saa enää mistään. Hinta on sivuseikka.

      • TylyäMuttaTotta

        Ei nykyään tuollaisia saa mistään, minäkin haluaisin kyseisiä hyviä housunpyristimia, puvun housut kaipaavat niitä. Komero täynnä nykypaskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1609
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1549
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1497
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1445
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1177
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe