Diabetes 2, insuliinihoito ja laihdutus

D2Laihduttaminen

Minulle aloitettiin vuosi sitten insuliinihoito ja puolessa vuodessa paino nousi 10 kiloa. Onko tietoa, miten tässä tilanteessa saisi painoa alas?

Ruokavaliolaihduttaminen on tosi ongelmallista kun ei tiedä mitä ja ketä uskoo. Pelkällä liikunnalla homma ei taida hoitua kun on ikääkin (59) sen verran ettei voi maratonia joka päivä juosta.

11

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karppiatri-D1

      Tutustu karppaamiseen. On ehdottomasti paras tapa laihduttaa, eikä vaadi oikeastaan minkään urheiluharrastuksen aloittamista, toki säännöllinen liikunta on terveellistä..
      http://karppaus.info/

      Itse olen laihduttanut karppauksella, ei sellainen absoluuttinen karppi vaan itse omien mielihalujen mukaan sopetuttu ruokavalio. Niin laihduin vuodessa 22 kilo, läjhtötilanne oli 92kg ja vuoden kuluttua 70kg. Suosittelen.

      • Ei_välttämättä

        Ei tarvita edes varsinaista karppaamista. Aivan tavallinen höttöhiilihydraattien vähentäminen (mieluummin poistaminen) riittää. Kohtuullinen liikunta ja ruoka-annosten pienentäminen laihduttaa kummasti. Kun vielä sen saman ruokamäärän jakaa useammalle aterialle, laihtuminen tehostuu.


      • seneuvovaveku123
        Ei_välttämättä kirjoitti:

        Ei tarvita edes varsinaista karppaamista. Aivan tavallinen höttöhiilihydraattien vähentäminen (mieluummin poistaminen) riittää. Kohtuullinen liikunta ja ruoka-annosten pienentäminen laihduttaa kummasti. Kun vielä sen saman ruokamäärän jakaa useammalle aterialle, laihtuminen tehostuu.

        Ei_välttämättä

        Ei_välttämättä


    • hpv

      Itse olen laihduttanut insuliinille siirtymisen jälkeen reilut 15 kiloa. Pääasiassa nutraamalla mutta annoskoot ovat pienentyneet, rasvainen ruoka jäänyt pois, kasviksia lisätty.

      Mikään ihmekonsti ei laihdutuksessa auta. Energiaa on saatava vähemmän kuin mitä kuluttaa.

      Osa painonnoususta insuliinin aloituksen jälkeen johtuu nesteen kertymisestä. Alhainen verensokerikin nälättää joten insuliinia ei kannata pistää liikaa.

    • sisuaontarvis

      En mainosta tuotemerkkiä mutta kerron totuuden. Eräs tuttu laihtutti Nutriletillä lähes 20 kg ja sai jättää insuliinin pois. Nyt tosin on lihonut saman takaisin ja pistää jälleen. Eli ei se laihtuminen vielä mitään mutta sen uuden painon pitäminen, se vaatii sisua.

      Kasvisruokaa ja kovat rasvat sekä höttöruoat ja sokeri pois. Täysjyvävilja höttöjen tilalle.

    • säätäjäkone

      Puustinen tuolla taas valehtelee:

      -----THL:n rasvan pelkoon----

      Tuo on taas häneltä tietoinen vale. THL-ohjeissa ei missään kohtaa ole rasvanpelkoa, varoitetaan vaan ihan aiheellisesti kovien rasvojen tuhoisuudesta. Suonet meiltä pyrkii menemään tukkoon jo muutenkin että ei kannata kovilla eläinrasvoilla sitä kehitystä pyrkiä itse jouduttamaan.

      • veijo098603298763

        säätäjäkone

        Lueppa uudestaan ja sen lisäksi voit yrittää ymmärtää miksi THL:n suositus on tulvillaan (yli50% eneriasta sokerista) hiilihydraattia.


    • mummuu00

      Insuliinia on paljon liikaa. vähennä hiilareita ja insuliinia ja mittaa ahkerasti. Vanha kunnon tri bernstein tai jenny ruhlin kirjat tai blogi auttavat. Ns. täysjyvävilja on myytti, Suomessa se sisältää aina sokeria tai siirappia, makeutusaineita sekä vehnää ja tärkkelystä, jotka aiheuttavat ongelmia terveellekin.

      Yllä mainituissa kirjoissa kerrotaan enemmänkin lääkemääristä, vaikutuksista ja komplikaatioiden välttämisestä .

      • hpv27

        Suomen yleisimmät täysjyväleivät ovat Oululaisen eikä niissä ole lisättyä sokeria. Niissä ei myöskään ole vehnää. Kaurahiutaleissakaan ei ole lisättyä sokeria.

        Ylipäätänsä on aivan saman tekevää onko leivässä 20% vehnäjauhoa vai ei ole vaan sillä 80% täysjyväjauhoa on merkitystä.


    • Syömällä_laihtunut

      Insuliini ei väitteistä huolimatta lihota vaan se että ruokahalu kasvaa ja syödään enemmän.

      Tutkimuksissa on todettu että liikunta laihduttaa huonosti, suurempi vaikutus on ruualla ja ennen kaikkea sen määrällä. Kun insuliini tultua käyttöön on alkanut lihoamaan, on syytä seurata mitä syö ja kuinka paljon. Siihen on apuna ruokapäiväkirja ja laskea syötyjen ruokien kalorimäärät. Netistä löytyy tietoa ruoka-aineiden kalorimääristä ja vastaavasti miten kaloreja kuluu. Loppu onkin sitten pelkkää matematiikkaa, laskelman lopputulos pitää olla negatiivinen jotta laihtuu.

      • hpv27

        Jeps. Kuitenkin sellainen huomio, että todella korkeilla verensokereilla virtsan mukana lähtee merkittävästi sokeria ja vettäkin voi olla kehossa liian vähän. Sinänsä sopipa annos insuliinia ei lihota. Itsellä on tästä aina vääntöä lääkärin kanssa kun haluan pitää paaston noin 6 mmol/l jotta ei nälättäisi ja lääkärit haluavat sen 5 pintaan.


    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe