Milloin kortin tiedot pois kortin kyljestä?

VorojenElämäHelppoa

Miksi eivät vihdoin jo tuo käyttöön korttia, missä ei "turvaluku" ja pankkikortin 16-numeroinen luku enää ole painettuna kortin kyljessä? Silloin ainakaan hukattua korttia ei kukaan voisi käyttää väärin esim nettiostoksiin. En muista että vuosiin enää korttia olisi tarvinnut höyläämiseenkään, joten kohokirjaimilla varustettu tunnusluku kyljessä palvelee enää kortin löytäneitä konnia.

Ja jos sitä 16-numeroista lukua eivät saa poistettua, niin miksi se 3-numeroinen "turvakoodi" on painettu siihen kortin toiselle puolelle??
Voisivat saman tien painaa sen 4-numeroisenkin turvaluvun siihen näkösälle, niin vorojen elämä olisi entistä helpompaa.

66

1173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BankFeed1

      Kyllä tuo 16 numeroinen koodi, nimi, voimassaolo tarvitaan nettikauppaa varten kuten se CVV2 koodi takaa. Korttirikokset loppuvat leikaten -85% kun MG juova tiputetaan pois. Eli kortilla olisi vain siru / NFC sekä korttitiedot nettikauppaa varten. Lisäksi jos
      sirulla on PIN ONLY pakotus, ei korttia voi hyödyntää isompiin ostoksiin laisinkaan ilman PIN kuittausta. Erilaiset NO PIN REQ. ostokset arvoltaan 1-25€ voi viellä mennä läpi tai ei, kortin säädöissä riiippuen.

      Kehitysmaat kuten Thaimaa / USA....... Sitten olisivat ihmeissään turistit kun kortti ei kelpaa lomalla.....

      • PeeJiiPee

        Voi helvetti mitä lässytystä. Minulle on pankista annettu Visa electron sillä puheella, että säilytä 4-numeroinen pin vain päässäsi, niin kukaan muu ei pääse tilillesi. Jätetään pois hölötys olan ylitse kurkkimisesta ym. Kun olen saanut uuden kortin, on se tullut puheella "sinun ei tarvitse tehdä mitään...." Nyt sitten pitäisi näyttää juovalle magneettirautaa tai jkn taikoja. Miksi sen pitkän turvaluvun pitää olla kortissa? Sehän on silloin mahdollisimman suuri riski, jos kortti joutuu vääriin käsiin. Kuinkahan tämä asia on?


      • BankFeed1
        PeeJiiPee kirjoitti:

        Voi helvetti mitä lässytystä. Minulle on pankista annettu Visa electron sillä puheella, että säilytä 4-numeroinen pin vain päässäsi, niin kukaan muu ei pääse tilillesi. Jätetään pois hölötys olan ylitse kurkkimisesta ym. Kun olen saanut uuden kortin, on se tullut puheella "sinun ei tarvitse tehdä mitään...." Nyt sitten pitäisi näyttää juovalle magneettirautaa tai jkn taikoja. Miksi sen pitkän turvaluvun pitää olla kortissa? Sehän on silloin mahdollisimman suuri riski, jos kortti joutuu vääriin käsiin. Kuinkahan tämä asia on?

        "Voi helvetti mitä lässytystä. Minulle on pankista annettu Visa electron sillä puheella, että säilytä 4-numeroinen pin vain päässäsi, niin kukaan muu ei pääse tilillesi. Jätetään pois hölötys olan ylitse kurkkimisesta ym. Kun olen saanut uuden kortin, on se tullut puheella "sinun ei tarvitse tehdä mitään...." Nyt sitten pitäisi näyttää juovalle magneettirautaa tai jkn taikoja. Miksi sen pitkän turvaluvun pitää olla kortissa? Sehän on silloin mahdollisimman suuri riski, jos kortti joutuu vääriin käsiin. Kuinkahan tämä asia on?"

        Kyllä suomi pankkien korteilla onnistuu allekirjoitus, eli PIN ohitus kun EMV CVM määritys sallii vaihtoehdon 'Signature' jos PIN ohitetaan. On myös kortteja jotka on PIN ONLY, jossa maksu hylätään jos sitä yritetään ohittaa tai PIN syöttölaitetta ei ole saatavilla. Jos kortille on määritelty joku Express maksu, tyyliin alle 25€ ostokset saa vaihtoehtoisesti ilman kuittausta hyväksyä (PayWave esim) ei siinä PIN koodia kuin satunnaisesti kysytä jos tuota ohjelmaa käyttää.

        PIN koodi on kortin numeroon leivottuna (MG PIN) kuin Chipillä sirun certificaattiin leivottuna, joka tarkastetaan kun syötät sen PINPAD:illa, kortin chip tekee tarkastuksiaan & kysyy verkolta lisää tietoja ennenkuin maksutapahtuma on valmis.

        Valitettavan usein suomi kauppojen tiskeilla 'asiakaspalvelun nimissä' hyväksytään mummoilta allekirjoituksia, sitten jos varastettu kortti niin vuokrakassa maksaa varkaan kauppalaskun myöhemmin.


      • PeeJiiPee

        EMV CVM PINPAD = E V V K

        LEIKKAAN KORTTINI KAHTIA JA SIIRRYN KÄTEISEEN. JOS KÄTEINEN EI KÄY, EN OSTA


    • 3plus5

      Magneettiraidan sisällön voi pyyhkiä magneeteilla pois. Eli 2 magneettia vastakkain kortin molemmin puolin raidan päälle ja liikutellaen edes takaisin. Magneetit voi jättää vielä paikalleen yön yli.

      • meni.vaikeeksi

        Kortti on pankin omaisuutta, sitä ei pidä ryhtyä käsittelemään, tai vahingon sattuessa asikas on vastuussa täysin varmasti. Onhan se tietysti joka tapauksessa. Mitenkähän asia pitäisi pankissa esittää, että välttyisi kuuntelemasta pankkijargon pölötystä ja saisi turvallisen kortin. Mahdotonta.


    • kortti.vai.ei

      Höntitetäänkö tässä ihmisiä? Pankista vakuutettiin, että pankkikorttia Visa electron ei voida käyttää väärin, jos sen nelinumeroinen pin koodi ei ole tiedossa. Yrittääkö tässä joku päteä vai puhua paskaa

      • pölö.pölö.luki.luki

        Pankkivirkailijan kanssa keskusteleminen on kuin yrittäisi puhuttaa papukaijaa. Selkeätä vastausta ei saa. Pitäisi olla mukana lakimies, kun yrittää pankissa asioida.


      • löpö.löpö
        pölö.pölö.luki.luki kirjoitti:

        Pankkivirkailijan kanssa keskusteleminen on kuin yrittäisi puhuttaa papukaijaa. Selkeätä vastausta ei saa. Pitäisi olla mukana lakimies, kun yrittää pankissa asioida.

        Johtuu tietysti siitä, että virkailijoita vaaditaan myymään asiakkaille ominaisuuksia ja toimintoja, joita asiakas ei tarvitse eikä pyydä. Tullessaan pankkiin asiakas varautuu pakkomyyntiin ja vaikuttaa epäluuloiselta ja agressiiviselta. Tästä saa syyn suhtautua asiakkaaseen ylimielisesti ja ilkeästi. Kuka tässä ketjussa voittaa ja mitä?


    • NäinOnMarjat

      "Pankista vakuutettiin, että pankkikorttia Visa electron ei voida käyttää väärin, jos sen nelinumeroinen pin koodi ei ole tiedossa. "

      Jos joku saa korttisi haltuunsa, niin se voi tehdä sillä nettiostoja paljonkin, eikä siihen pin-koodia tarvita.

      • kortti.vai.ei

        No onko sellaista korttia, jossa 4-numeroisen pin luvun salassa pitäminen varmasti riittää? Niin, että rahat pysyy tilillä.

        Pankissa neuvottiin ja päätä keikutettiin, että älkää kirjoittako pin lukua korttiin, pitäkää se täysin erillään ja mieluiten vain omassa muistissa. Sitä jauhettiin kuin pikkulapselle. Sitten pankki nykäisee maton alta ja painaa korttiin luvun, jolla voi tehdä ties mitä. Missä logiikka, missä luotettavuus? Ei missään.


      • kortti.vei

        Pankki lähettää uuden kortin tavallisessa postissa pankin kirjekuoressa. Tunnustelemalla voi todeta, että kuoressa on pankkikortti. Jos kuori hukkuu matkalla, ei saaja osaa kaivata sitä useaan päivään. Millä pykälällä pankki luistaa vastuistaan?


      • kortti.vai.ei

        Alussa mainittiin kortista, jossa on pin only ominaisuus. Nyt kun vielä saisin sen omaan korttiini, olisi asia kunnossa seuraavaan ylläriin asti.
        En vain enää kykene menemään pankkikonttoriin selvin päin, eikä moisen asian takia oikein viitsi känniäkään ottaa. Pankin neuvonta puhelimet voi unohtaa, sinne joutuu jonottamaan älyttömästi, eikä varmasti saa vastaukseksi muuta kuin tolkuttoman määrän venkoiluja ja tyrkytystä.
        Vanha kortti on muuten syytä jauhaa pölyksi tai polttaa, että siitä ei saada numerosarjaa väärään käyttöön. Tätäkään ei ole ohjeistettu tekemään. Hyvin menee, mutta menköön.....


      • kortti.vie

        Vielä: Jos tiedossa on 4x4 numerosarja, mutta ei kääntöpuolen 3-numeroa, voiko nettiostoksia tehdä? Mitä siis on oltava tiedossa, että voi tehdä nettiostoksia?


    • hienoa.työtä

      Vaarallinen numerosarja. Tuskin moni tietääkään. Eipä ole tässäkään juuri järkeä käytetty. Pankin edut on tietysti turvattu.

    • 63-4

      Ainakin Nordean korttien nettikäytön voi estää verkkopankissa rasti ruutuun -periaatteella. Silloin sillä 16-numeroisella numerosarjalla CVV:llä ei tee mitään.

      • kortti.vai.ei

        Hyvä tieto, monet kiitokset. Vastaus oli lyhyt selkeä ja tyhjentävä. Päättelen tästä, että vastaaja ei ole ollut pankkivirkailijoiden papukaijapapatuskoulutuksessa. Heiltä ei selvää vastausta saa.


    • TässäOhjeita

      Verkkopankissa voi tehdä itse seuraavat asetukset:
      - voi tehdä maarajauksen, eli rajata kortin käyttö vaan esim Suomeen
      - asettaa päivittäisen nostorajan, eli voi nostaa automaalilta vaan tietyn max-summan päivässä
      - voi estää kokonaan kortin internet-käyttö
      -voi perustaa itse toisen pankkitilin entisen rinnalle, korttitiliksi, siis tiliksi johon kortti on kytketty. Sillä kannattaa pitää vaan pientä summaa (muutama satanen). Suuremmat summat tulee säilyttää ykköstilillä, jonne kortilla ei pääse. Siten jos joku saa korttisi haltuunsa, niin ei koskaan voi tehdä suurta vahinkoa.

      • pulina.pois

        Verkkopankkihölötyksen voi myyntipuheena sivuuttaa


    • kortti.vie

      Maksaessani taksia kuljettaja sieppasi kortin kädestäni ja työnsi sen lukijaan. Hyvämuistinen henkilö olisi voinut muistaa 4x4 lukusarjan ja käyttää sitä väärin. Luvattani korttiini painattama pankkiko vastaa? Pitäisikö nyt kuolettaa kortti? Kulut?

      • BankFeed1

        "Maksaessani taksia kuljettaja sieppasi kortin kädestäni ja työnsi sen lukijaan. Hyvämuistinen henkilö olisi voinut muistaa 4x4 lukusarjan ja käyttää sitä väärin. Luvattani korttiini painattama pankkiko vastaa? Pitäisikö nyt kuolettaa kortti? Kulut?"

        Mitähän sen kuljettajan olisi pitänyt tehdä ? Syötti maksupäätteeseen joka tekee koko korttikäsittelyn. Maksuveloituksiin tarvitaan vähintään kortin numero, korttiin painettu nimi sekä voimassaolotiedot sekä tuo on riskipitoinen tapa veloittaa. Kortin fyysinen olomuoto tulee korttifirmoilta mitä tietoja pitää olla. Samoin clearing /
        riskijärjestelmissä tietojen pitää täsmätä, tarvitaan ehkä CVV2 / SecureCode / VBV
        käsittely....
        ......

        Jos taksit kelpuuttaa etämaksun (PayPass / PayWave) niin Elisa Lompako on sinulle jos summa on enintään 25€
        ****

        http://elisa.fi/lompakko/lahimaksaminen/

        Siinäkin on omanlaisensa MasterCard Credit kortti maksupäätteen näkökulmassa
        mutta se numero kelpaa vain PayPass tapahtumiin eikä sille ole CVV2 koodia
        sekä nimitietoakaan ei ole kuin Elisalla, uusimmat PayPass specsit jopa kieltää nimitiedon levittelyn ympäriinsä, eikä tolla kortilla ole PIN koodiakaan.
        Maksutarran saa Elisa liikkestä tai netin kautta.


      • rahaa.kuluu

        Entä jos on Visa Elecktron?


      • kortti.vie
        rahaa.kuluu kirjoitti:

        Entä jos on Visa Elecktron?

        "Mitähän sen taksinkuljettajan olisi pitänyt tehdä." Pitää näppinsä irti hänelle kuulumattomasta maksuvälineestä. Osaan itsekin työtää sen maksupäätteeseen. Tuli mieleen, että tarkoitus olikin urkkia kortissa olevia numerosarjoja. Ehkä vainoharhaista, mutta teoriassa mahdollista.


      • kortti.pois
        kortti.vie kirjoitti:

        "Mitähän sen taksinkuljettajan olisi pitänyt tehdä." Pitää näppinsä irti hänelle kuulumattomasta maksuvälineestä. Osaan itsekin työtää sen maksupäätteeseen. Tuli mieleen, että tarkoitus olikin urkkia kortissa olevia numerosarjoja. Ehkä vainoharhaista, mutta teoriassa mahdollista.

        Usein kortti siepataan, hyvää tarkoittaen, kuitenkin lupaa kysymättä. En ollenkaan pidä siitä. Suihkutanko pippuria silmille?


    • k8rtti.vie

      Kuka HELVETIN AASI on keksinyt, että 16 numeroinen luku on painatettava pankkikorttiin, jossa sitä ei ollenkaan tarvita. Sitä voidaan käyttää vain väärin tai nettikaupoissa. Äläkä lässytä, että saat sen pois pälä pälä.....

      • BankFeed1

        "Kuka HELVETIN AASI on keksinyt, että 16 numeroinen luku on painatettava pankkikorttiin, jossa sitä ei ollenkaan tarvita. Sitä voidaan käyttää vain väärin tai nettikaupoissa. Äläkä lässytä, että saat sen pois pälä pälä....."

        Muinoin toi oli kohokirjaimin kortilla ja kortti höylättiin hiilipaperille..... Nyt luetaan
        sirulta tiedot tai MG juovalta. Nettikaupassa tarvitaan selkeässä paikassa olevaa paikkaa jossa naputellaan kortin numero sekä muut tiedot, pelkällä numerolla
        ei viellä mitään tee vaan tarvitaan voimassaolo, suomessa se on kortin viimeinen
        voimassaoloaika, mutta muualla voi olla kortin ensimmäinen voimassaolokuukausi myös. Tarvitaan myös kortissa oleva nimi kuten painettu, sitten korttiyhtiön clearing systeemi arpoo hyväksyykö se tapahtuman vai ei. Sama koskee puhelinmyyntiä sekä muuta etämyyntiä.

        Maksukortin pitää olla tietynoloinen että se tunnetaan ympäri maailman.
        Kortin myöntäjä tarjoaa ehkä geo-block palvelun sillä voit tappaa nettikelpoisuuden jos haluat, kannattaa myös tappaa kelpoisuus Aasiasta jossa tehtaillaan korttipetoksia jos et aio tuolla vierailla, samoin USA kelpoisuus kannattaa lahdata jos et aio tuolta mitään ostaa tai vierailla.


      • selitystä.tulee
        BankFeed1 kirjoitti:

        "Kuka HELVETIN AASI on keksinyt, että 16 numeroinen luku on painatettava pankkikorttiin, jossa sitä ei ollenkaan tarvita. Sitä voidaan käyttää vain väärin tai nettikaupoissa. Äläkä lässytä, että saat sen pois pälä pälä....."

        Muinoin toi oli kohokirjaimin kortilla ja kortti höylättiin hiilipaperille..... Nyt luetaan
        sirulta tiedot tai MG juovalta. Nettikaupassa tarvitaan selkeässä paikassa olevaa paikkaa jossa naputellaan kortin numero sekä muut tiedot, pelkällä numerolla
        ei viellä mitään tee vaan tarvitaan voimassaolo, suomessa se on kortin viimeinen
        voimassaoloaika, mutta muualla voi olla kortin ensimmäinen voimassaolokuukausi myös. Tarvitaan myös kortissa oleva nimi kuten painettu, sitten korttiyhtiön clearing systeemi arpoo hyväksyykö se tapahtuman vai ei. Sama koskee puhelinmyyntiä sekä muuta etämyyntiä.

        Maksukortin pitää olla tietynoloinen että se tunnetaan ympäri maailman.
        Kortin myöntäjä tarjoaa ehkä geo-block palvelun sillä voit tappaa nettikelpoisuuden jos haluat, kannattaa myös tappaa kelpoisuus Aasiasta jossa tehtaillaan korttipetoksia jos et aio tuolla vierailla, samoin USA kelpoisuus kannattaa lahdata jos et aio tuolta mitään ostaa tai vierailla.

        Niin miksi se luku on maksuvälineessä? Miksi ei erillisellä paperilla kuten 4-numeroinen pin?


      • Netistä-ostaminen
        selitystä.tulee kirjoitti:

        Niin miksi se luku on maksuvälineessä? Miksi ei erillisellä paperilla kuten 4-numeroinen pin?

        Koska suurin osa ihmisistä ei pysty oppimaan ulkoa 16-numeroista lukua. Itse en ainakaan pystyisi, myönnän sen reilusti. Joten koska haluan tehdä ostoksia netissä, joutuisin aina pitämään lompakossa sekä sitä erillistä paperia, että itse korttia. Lisäksi minulla on useita kortteja joten joutuisin pitämään mukana useaa paperia.

        Selkeintä ja helpointa on että se kortin numero on painettu siihen korttiin.


      • pöljien.selitykset
        Netistä-ostaminen kirjoitti:

        Koska suurin osa ihmisistä ei pysty oppimaan ulkoa 16-numeroista lukua. Itse en ainakaan pystyisi, myönnän sen reilusti. Joten koska haluan tehdä ostoksia netissä, joutuisin aina pitämään lompakossa sekä sitä erillistä paperia, että itse korttia. Lisäksi minulla on useita kortteja joten joutuisin pitämään mukana useaa paperia.

        Selkeintä ja helpointa on että se kortin numero on painettu siihen korttiin.

        Pysyykö WC paperi hyppysissä? Helppoa, kun sitä ei tarvitse arkistoida. Muut paperit sitten katoavatkin. Tässä on ymmärryksen raja.


    • meni.rahat

      Kai niille maksukortin 4x4 lukusarjalle jossakin markkinat. Kaikkea ostetaan ja myydään. Muitakin rahanarvoisia tunnuslukuja, käyttäjätunnuksia ym samoin. Perästä kuuluu

      • johan.on.markkinat

        Siis otaksuttavasti jossakin on markkinat


      • NetWatch7UK9

        "Kai niille maksukortin 4x4 lukusarjalle jossakin markkinat. Kaikkea ostetaan ja myydään. Muitakin rahanarvoisia tunnuslukuja, käyttäjätunnuksia ym samoin. Perästä kuuluu"

        Siis markkinat on tolle CVV1 eli korttinumerolle, CVV2 turvatunnisteelle, kortin nimelle sekä voimassaolotiedoille. Pohjoismaiset kortit ovat arvokkaimpia,
        jopa 5 - 20 USD kortti, muuten kortit 0.50-5USD vähän myöntäjässä riippuen, nykyään tulee paketista 10 korttia joiden tulisi toimia. Markkinat löytyy netin pimeydessä jossa Bitcoin & co toimivat. Tosin tuolla asioivien perään saattaa lähteä muutkin kuin suomen puudelipoliisit ja yllättävä lomamatka betonibunkkeriin on taattu, kun sinut ollaan kuulusteltu löydät itsesi tapauksesta riippuen kadulta, vankilassa tai jossakin yömajassa.

        Maksuvälineperos on vakava, jos se linkittyy terrorismiin seuraukset mukanaolijoille ovat viellä vakavammat.


      • markkinat.on
        NetWatch7UK9 kirjoitti:

        "Kai niille maksukortin 4x4 lukusarjalle jossakin markkinat. Kaikkea ostetaan ja myydään. Muitakin rahanarvoisia tunnuslukuja, käyttäjätunnuksia ym samoin. Perästä kuuluu"

        Siis markkinat on tolle CVV1 eli korttinumerolle, CVV2 turvatunnisteelle, kortin nimelle sekä voimassaolotiedoille. Pohjoismaiset kortit ovat arvokkaimpia,
        jopa 5 - 20 USD kortti, muuten kortit 0.50-5USD vähän myöntäjässä riippuen, nykyään tulee paketista 10 korttia joiden tulisi toimia. Markkinat löytyy netin pimeydessä jossa Bitcoin & co toimivat. Tosin tuolla asioivien perään saattaa lähteä muutkin kuin suomen puudelipoliisit ja yllättävä lomamatka betonibunkkeriin on taattu, kun sinut ollaan kuulusteltu löydät itsesi tapauksesta riippuen kadulta, vankilassa tai jossakin yömajassa.

        Maksuvälineperos on vakava, jos se linkittyy terrorismiin seuraukset mukanaolijoille ovat viellä vakavammat.

        En ole itse suunnittelemassa petoksen tekemistä. Minua kiinnostaa, miten välttyä joutumasta petoksen uhriksi. Tuntuu olevan vaikeatajuista


    • taksi.otti

      Miksi maksukortti siepataan kädestä? Maksaja pitää saada itse työntää se maksupäätteeseen. Jos kortti otetaan haltuun vain lyhyeksi ajaksi, onko syytä alkaa epäillä? Sanoisiko taksiliitto mielipiteensä?

      • käteinen

        Käytetään setelirahaa, jos ei käytäntö selkene.


      • Taxista en tiedä, mutta on tapauksia että on käsissä jotain vahaa tai painaa erikoispaperiin, sieltä CVV2 koodin puolelta, saa numerot talteen. Ja niillä numeroilal saa useilla korteilla tehtyä kauppoja. Osoitteen voi muuttaa ja sen voi muuttaa vaikka tutun kesämökin osoitteeseen ja hakee sieltä postin kortin ja hakee paketin, yms, helppoo


      • ei.jummarra
        e.u kirjoitti:

        Taxista en tiedä, mutta on tapauksia että on käsissä jotain vahaa tai painaa erikoispaperiin, sieltä CVV2 koodin puolelta, saa numerot talteen. Ja niillä numeroilal saa useilla korteilla tehtyä kauppoja. Osoitteen voi muuttaa ja sen voi muuttaa vaikka tutun kesämökin osoitteeseen ja hakee sieltä postin kortin ja hakee paketin, yms, helppoo

        Epäselväksi jäi. Siis ilmoittaisin jonkun tuttavani kesämökin osoitteen?


      • tai.ehkä.olet

        .

        Jos tilaisit varastetulla kortilla, et kai niin pahvi olis että laittaisit paketit tulemaan omaan osoitteeseesi.


      • konnat.juonii
        tai.ehkä.olet kirjoitti:

        .

        Jos tilaisit varastetulla kortilla, et kai niin pahvi olis että laittaisit paketit tulemaan omaan osoitteeseesi.

        En varastele mitään. En kortteja enkä muutakaan. En siis ajattele kuin rikollinen. Sinä järjestäisit kaverisi liriin tilaamalla hänelle varastetulla kortilla tavaraa. Eipähän tule monelle mieleen. Onko sinulla kavereita? Siis muita kuin rikostovereita?


      • änkyräkö
        konnat.juonii kirjoitti:

        En varastele mitään. En kortteja enkä muutakaan. En siis ajattele kuin rikollinen. Sinä järjestäisit kaverisi liriin tilaamalla hänelle varastetulla kortilla tavaraa. Eipähän tule monelle mieleen. Onko sinulla kavereita? Siis muita kuin rikostovereita?

        En minäkään, eikä kaverini varastele, mutta toiset tietävät paljon muitakin asioita kuin mitä tekevät itse. Toiset on, toiset ei.

        Tiedän tapauksia kun kortti on kadonnut kaupassa, viety neuvontaan ja sieltä pankkiin. Sitten on alkanut tulemaan usean kuukauden kuluttua luottolaskuun jotain ylimääräistä. 99 % todennäköisyydellä ei kannata tehdä mitään muuta kuin uusia kortti, yleensä "heidän" kanssaan ei kannata olla missään yhteydessä edes poliisin välityksellä. Rahaa ei ainakaan saa, mutta voi saada harmeja.


    • kortti.vai.ei

      Osaisikohan joku vastata lyhyesti ja asiallisesti aloittajan selkeään ja aiheelliseen kysymykseen?

    • minä.vastaan

      Minä voin vastata, se on jossain tulevaisuudessa, sitä kukaan ei tiedä, hyvä kysymys.

      Mutta kortin saa turvalliseksi, kun raapii sen CVV2 koodin takaa pois sekä magneettijuovan. Se on kuulemma kiellettyä, kun kysyin, mutta ei kuulu kortin poisottopalkkioon kassalla, eli ei rangaista.

      CVV2 koodi on ollut meidän korteista pois jo yli 10 v ja lapulla keittiössä.
      Magneettijuovakin jo yli 5v. Ulkomailla tarvii kuulemma magneettijuovaa, eli huomioikaa se.

      • kortti.läks

        Kiitos!


      • ei.ole.totta

        Että kortista pitäisi raapia jotakin pois ja demagnetoida magneettijuova siksi, että pankista saamastani kortista tulisi turvallinen. Tämä siis pitäisi pankin asiakkaan tehdä. Nyt on joku ymmärtänyt tehtävänsä ja olemassaolonsa tarkoituksen väärin.


      • sivusta..seurannut

        jos raapii ja poistaa CVV2 koodi on kortti melko turvallinen vaikka hukkaisit.

        Jos molemmat on kortissa, kortilla voi tilata helposti ja nopeasti ja tavara on huomenna tai viimeistään ylihuomenna tilaajalla.

        Kortilla voi myös ostaa allekirjoituksella ja lähimaksuominaisuudella.


        "Tilaja" on useimmiten maksukyvytön ja vaarallinen, joten mitään häntä vastaan ei kannata tehdä. Ja voi olla myös pitkävihainen, raapii vaikka autosi vuosien kuluttua.


    • kortti.läks

      Käytännössä ei millään. Ihmiset, jotka eivät ole tottuneet käsittelemään paperia, tarvitsevat ne luvut korttiin painettuina.

    • isompi.etu

      Istuvat siinä kuin paska Junttilan tuvan seinässä. Isompi etu vaatii niin.

    • miten.on

      Sain uuden Visa Electron kortin ja sen mukana ohjeet. Niiden mukaan liitän kortin verkkomaksukelpoiseksi verkkopankissa....Kun en liitä, ei korttini numerosarjoja voida käyttää ainakaan nettikaupassa. Hyvä. Edistystä. Voiko korttia käyttää mitenkään muuten, esim tilisiirtoihin, jos ei tiedä 4 numeroista pin lukua. Missään ei sellaista ole mainittu, mutta voihan tällainen ominaisuus olla hiljaisesti lisätty.

    • kannattaa-ajatella

      HUOMAA;
      jos hukkaat kortin jossa on CVV2 koodi ja se on palautettu kaupan neuvontaan, sen käytön jatkaminen on hyvin vaarallista.

      Palauttaja voi olla kuvannut etu- ja takapuolen ja myy joskus kortin tiedot.

      Joku voi tilata netistä jotain koko kortin voimassaoloajan. Tarkasta ainakin tiliotteesi huolellisesti.

      Minä kyllä uusisin korttini, sehän ei paljoa kustanna. Kulut lienee 0-20 euroo.
      x

      • miten.on

        Lue yllä oleva "miten.on". Sen mukaan millään kortissa olevista numerosarjoista ei tee mitään, ellei niitä ole liitetty maksukelpoisiksi. Näin ilmoittaa pankki.


    • kortti.nax

      Ne tiedot voisivat olla erillisellä paperilla, kuten 4-numeroinen pin.

      • niinhän

        Eksniin että EU vaatii?


      • XfeedBank8

        :"Ne tiedot voisivat olla erillisellä paperilla, kuten 4-numeroinen pin."

        Sitten unelmakorttisi on Elisa Lompakko, Nettimaksukortti:
        **
        http://elisa.fi/lompakko/verkkomaksaminen/

        Se soveltuu vain verkkomaksamiseen sekä kaikki tiedot on vain ruudulla. Maksaa vain 1€/kk. Ei sovellu kaupan kassoille kuin PayPass maksutarran / NFC:n & LompakkoSIM muodossa. Tuossa ei sitten ole mitään PIN koodia. Tosin jotkut
        verkkokaupat hylkii virtuaalikortteja kuten hotellit / lentoyhtiöt / matkatoimistot.


      • nix-nax
        XfeedBank8 kirjoitti:

        :"Ne tiedot voisivat olla erillisellä paperilla, kuten 4-numeroinen pin."

        Sitten unelmakorttisi on Elisa Lompakko, Nettimaksukortti:
        **
        http://elisa.fi/lompakko/verkkomaksaminen/

        Se soveltuu vain verkkomaksamiseen sekä kaikki tiedot on vain ruudulla. Maksaa vain 1€/kk. Ei sovellu kaupan kassoille kuin PayPass maksutarran / NFC:n & LompakkoSIM muodossa. Tuossa ei sitten ole mitään PIN koodia. Tosin jotkut
        verkkokaupat hylkii virtuaalikortteja kuten hotellit / lentoyhtiöt / matkatoimistot.

        Juu, katsos erillisellä paperilla siksi, että voin tuhota sen paperin ja säilyttää vain kortin. Kun en tarvitse niitä numerosarjoja mihinkään.


      • riittävä.kortti
        nix-nax kirjoitti:

        Juu, katsos erillisellä paperilla siksi, että voin tuhota sen paperin ja säilyttää vain kortin. Kun en tarvitse niitä numerosarjoja mihinkään.

        Tarvitsen kortin vain, koska:
        1. Nostan setelirahaa automaatista
        2. Maksan terveyskeskuksessa, että eivät lähetä laskua
        3. Maksan joskus kaupan kassalla ostokseni
        4. Maksan laskuja automaatilla
        Muuhun en korttia käytä, ja muut mahdollisuudet säheltää kortin kanssa ovat ns. perseestä


      • XfeedBank8
        nix-nax kirjoitti:

        Juu, katsos erillisellä paperilla siksi, että voin tuhota sen paperin ja säilyttää vain kortin. Kun en tarvitse niitä numerosarjoja mihinkään.

        " XfeedBank8 kirjoitti:
        :"Ne tiedot voisivat olla erillisellä paperilla, kuten 4-numeroinen pin."

        Sitten unelmakorttisi on Elisa Lompakko, Nettimaksukortti:
        **
        http://elisa.fi/lompakko/verkkomaksaminen/

        Se soveltuu vain verkkomaksamiseen sekä kaikki tiedot on vain ruudulla. Maksaa vain 1€/kk. Ei sovellu kaupan kassoille kuin PayPass maksutarran / NFC:n & LompakkoSIM muodossa. Tuossa ei sitten ole mitään PIN koodia. Tosin jotkut
        verkkokaupat hylkii virtuaalikortteja kuten hotellit / lentoyhtiöt / matkatoimistot.
        Näytä lisää
        Juu, katsos erillisellä paperilla siksi, että voin tuhota sen paperin ja säilyttää vain kortin. Kun en tarvitse niitä numerosarjoja mihinkään."


        Jos kaipaat fyysistä Chip&PIN korttia eikä Elisa virtuaaliMC kelpaa on toinenkin
        vaihtoehto. DNA Täpäkkä (Visa) joka on perusmuodossaan virtuaalinen mutta korttinumerot voit pitää appsin sisällä. Erikseen voi tilata 5.90€ hintaan omalla
        numerollaan & CVV2 koodilla, se on myös PayWave lähimaksukortti. Toimivuus samaa tasoa kuin Visa Electron / Maestro / On-Line kortit. Täpäkkä väittää olevansa Visa Debit mutta oikeasti toimii Credit modesta. Molemmat kortit pelaa samalla lompakko tilillä.
        ****
        https://www.dna.fi/tapakka-ominaisuudet
        **
        https://tapakka.dna.fi/auth/login
        ***


      • nix-nax
        XfeedBank8 kirjoitti:

        " XfeedBank8 kirjoitti:
        :"Ne tiedot voisivat olla erillisellä paperilla, kuten 4-numeroinen pin."

        Sitten unelmakorttisi on Elisa Lompakko, Nettimaksukortti:
        **
        http://elisa.fi/lompakko/verkkomaksaminen/

        Se soveltuu vain verkkomaksamiseen sekä kaikki tiedot on vain ruudulla. Maksaa vain 1€/kk. Ei sovellu kaupan kassoille kuin PayPass maksutarran / NFC:n & LompakkoSIM muodossa. Tuossa ei sitten ole mitään PIN koodia. Tosin jotkut
        verkkokaupat hylkii virtuaalikortteja kuten hotellit / lentoyhtiöt / matkatoimistot.
        Näytä lisää
        Juu, katsos erillisellä paperilla siksi, että voin tuhota sen paperin ja säilyttää vain kortin. Kun en tarvitse niitä numerosarjoja mihinkään."


        Jos kaipaat fyysistä Chip&PIN korttia eikä Elisa virtuaaliMC kelpaa on toinenkin
        vaihtoehto. DNA Täpäkkä (Visa) joka on perusmuodossaan virtuaalinen mutta korttinumerot voit pitää appsin sisällä. Erikseen voi tilata 5.90€ hintaan omalla
        numerollaan & CVV2 koodilla, se on myös PayWave lähimaksukortti. Toimivuus samaa tasoa kuin Visa Electron / Maestro / On-Line kortit. Täpäkkä väittää olevansa Visa Debit mutta oikeasti toimii Credit modesta. Molemmat kortit pelaa samalla lompakko tilillä.
        ****
        https://www.dna.fi/tapakka-ominaisuudet
        **
        https://tapakka.dna.fi/auth/login
        ***

        Kun minä en ostele netistä mitään, enkä halua, että minun korttini tiedoilla ei kukaan muukaan ostelee


      • nix-nax
        nix-nax kirjoitti:

        Kun minä en ostele netistä mitään, enkä halua, että minun korttini tiedoilla ei kukaan muukaan ostelee

        Siis tietenkin haluan, että korttini tiedoilla ei kukaan muukaan voi ostella mitään. Viksut ymmärsivät, muilla ei ole väliä


    • KrPennonen

      Ainakaan minun kortissani 3-numeroinen varmistus ei ole painettu kohokirjaimilla vaan pelkästään kirjoitettuna kortin takana. Raaputin sen pois. Muistan mutta olen kirjannut sen myös itse tietämääni paikkaan.

      • rahat.kupataan

        Sitä ei kaikissa, edes suurissa, verkkokaupoissa kysytä.


      • rahat.kupataan

        Saatat siis menettää rahasi, vaikka pidät 3 numeroa piilossa


    • turhia.riskejä

      Se päivä ei valkene, että kortistä häipyisivät turhat numerot. Kaikenlaista selitystä on tarjottu. Itse en pidä niistä ollenkaan

    • ei.nettiostoksia

      Pyydä pankista kortti, jossa oletuksena on, että sen tiedoilla ei tehdä nettiostoksia. Silloin numerosarjoilla ei kukaan tee mitään. Helppoa

      • ei.nettiostoksia

        Eiks niin?


      • Ihanitekki

        Tuonhan voi tehdä verkkopankissa itsekin sekä määrittää kortin käytön maarajauksen.


      • nix-nax
        Ihanitekki kirjoitti:

        Tuonhan voi tehdä verkkopankissa itsekin sekä määrittää kortin käytön maarajauksen.

        Kas kun en huoli verkkopankkitunnuksia


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      266
      2647
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      205
      1710
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1444
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1191
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      230
      1053
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      79
      1005
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      44
      910
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      64
      768
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe