Apua! Voidaanko kissani viedä minulta?

kissan.omistaja

Ostin viime kesänä 2 kissanpentua paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä. Samalla käytiin läpi kissojen hoitoon liittyviä asioita ja yhdistyksen edustajat selitti, kuinka tärkeä eläinsuojeluteko kissojen leikkauttaminen on: kissojen pennuttaminen on väärin, koska kotia etsiviä kissoja on paljon enemmän kuin kissoille on tarjolla koteja. Uskoin heitä, joten allekirjoitin sen enempää ajattelematta myyntisopimuksen, jossa sitouduin olemaan teettämättä kissoillani pentuja ja leikkauttamaan ne siihen mennessä kun ne täyttää vuoden. Sopimuksessa sanottiin myös, että kissat siirtyisi takaisin yhdistyksen sopimukseen, jos rikon sopimusehtoja.

Kissojeni 1-vuotispäivä on viikon päästä perjantaina. Yhdistys lähetti pari viikkoa sitten sähköpostia ja kysyi, onko kissat jo leikattu. Vastasin ettei ole ja olen muuttanut mieleni asian suhteen, kun olen ottanut asioista selvää. Aion teettää ainakin toisella kissalla pentuja, koska varmasti hyvissä olosuhteissa kasvaneista maatiaispennuista on enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Kerroin myös selvittäneeni, että vaatimus kissojen leikkauttamisesta on laiton eikä yhdistys voi velvoittaa minua tekemään niin.

Yhdistys ei tyytynyt päätökseeni, vaan on yrittänyt saada minut muuttamaan mieleni. Eilen yhdistyksen edustaja sanoi selvittäneensä asioita ja todenneensa, että olen näköjään oikeassa siinä ettei pentujen leikkauttamista voi vaatia - mutta jos tahdon riitauttaa sopimuksen, se täytyy tehdä ennen kuin kissojen leikkauttamisen määräaika menee umpeen. Muussa tapauksessa, sopimuksen ollessa edelleen pätevä, menetän kissojen omistusoikeuden yhdistykselle sopimuksen mukaisesti.

Yhdistyksen mukaan minulla on siis 4 vaihtoehtoa:

1. Pitäydyn sopimuksessa eli leikkautan kissat ensi viikon perjantaihin mennessä ja toimitan yhdistykselle todisteet siitä.

2. Riitautan sopimuksen eli haastan yhdistyksen oikeuteen ensi viikon perjantaihin mennessä, ennen kuin kissat muuttuu yhdistyksen omistukseksi.

3. Yhdistyksen tarjoama myönnytys: Annan kissat yhdistyksen edustajalle viimeistään ensi viikon aikana, jolloin yhdistys vie ne leikattavaksi ja huolehtii myös mahdollisten komplikaatioiden yms. hoidosta. Saat kissat leikattuina takaisin korvattuani yhdistykselle aiheutuneet kulut. (Tai jos en maksa kuluja, yhdistys etsii kissoille uuden kodin.)

4. Jos en suostu mihinkään aiemmista vaihtoehdoista, yhdistys tekee rikosilmoituksen varkaudesta, koska pidän heidän kissojaan laittomasti hallussani.

Kissani on rakkaita perheenjäseniä enkä halua menettää niitä. Toisaalta viikko on aivan liian lyhyt aika mihinkään oikeudenkäyntiin ryhtymiseen. Onko mulla edes velvollisuutta moiseen, jos en leikkauta kissoja? Pidin aiemmin itsestäänselvänä, että jos yhdistys haluaa kissat takaisin itselleen, sen täytyy haastaa mut oikeuteen ja voin vedota sopimusehtojen kohtuuttomuuteen vasta siinä vaiheessa. Onko yhdistyksen edustaja kuitenkin oikeassa? Vai bluffaako hän toivoen, että menen hätäpäissäni leikkauttamaan kissani?

54

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ponileivälöä

      Typerä ainakin olet jos et muuta! Sen takia niitä kissoja yhdistyksillä onkin kun kaltaisesi idiootit teettävät vähän söpöjä pentuja...

      • 554

        Jos ap ei rahasta pennuilla vaan todella hoitaa niitä hyvin, se tekee palveluksen kissakansalle.

        Uskallan väittää, että moni kissa hylätään siksi, kun otetaan joku halpa ja huonosti hoidettu vahinkopentu tai rahankuvat silmissään pentutehtailijan tuotos. Moni ongelma johtuu siitä, että kissanpentua ei ole pienestä pitäen totutettu käsittelyyn, sosiaalistettu, ruokittu ja lääkitty hyvin. Sitten ihmetellään, kun kissa pelkää kovia ääniä, kynsii välillä omistajaansa, kuseksii ympäri kämppää stressatessaan, ei totu millään olemaan sylissä ja kaikki hoitotoimenpiteet harjaamisesta ja kynsien leikkaamisesta alkaen on työn ja tuskan takana. Lopulta kissasta luovutaan, koska sen kanssa on niin hankala elää. Ja kaikki vain siksi, kun hankittiin se puoli-ilmainen navettapentu tai paperiton pentutehtailijan "rotukissa", joka oli jo tullessaan niin täynnä ongelmia että sen kasvattaminen kelpo kissaksi ei olisi välttämättä onnistunut millään.


    • 1418

      Jos kerran olet ottanut selvää oikeuksistasi ja tiedät kaiken mikä on sinun omien etujesi mukaista ja sinulle parasta, miksi täällä palstalla kyselet niitä samoja asioita, jotka olet jo selvittänyt ja tiedät? Kissasta viis. Kuten jo totesitkin.

    • voivatottaa

      Voivat ottaa kissat pois, toivottavasti myös ottavat jos et leikkauta. Kaikki paikat pursuavat kissoja koska just on tollasia ihmisiä että teetetään pentuja koska voidaan.

    • kummaatouhua

      Joo, kun kaikki kissat järjestään leikkautetaan, niin kohta ei ole maatiaiskissoja ollenkaan. Ainoastaan rotukissat saa vain lisääntyä. En tajua mikä ongelma siinä pentujen teettämisessä on, jos omistaja kerran huolehtii, että pennut saavat hyvän kodin tulevaisuudessa.

      Aloittajalle tsemppiä.

      • einelopu

        Maataisia hylätään vuosittain tuhansittain, maatiaiset ei ole mihinkään loppumassa


      • nohöpöhöpö

        Rotukissat lisääntyvät hallitusti, ei omia aikojaan. Myös rotukissat leikataan lähes jokainen, suurin osa alle vuoden vanhoina, loput sitten kun pennut on saatu.

        Maatiaiset eivät ole uhanalaisia. Yksi naaras voi tehdä kolmekin pentuetta vuodessa korkeaan ikään asti.


    • vrgh6s

      Bluffiahan tuo on. Kissasi on sinun ja kissaa koskevat päätökset kuuluvat sinulle, ei entiselle omistajille. Usein eläinsuojeluyhdistyksillä ja kissahöppänien pitämillä "kissataloilla" on vähintäänkin erikoinen käsitys lainsäädännöstä ja heidän luovutussopimuksensa ovat kuin kymmenvuotiaan lapsen tekemiä. Sama koskee melko yleisesti myös rotukissoja kasvattavia.

    • vastuuttomiapaljonon

      Sinuna antaisin yhdistykselle takaisin heti ne kissat, he hoitaa niille hyvät kodit.
      Suomessa on nytkin liikaa kissoja.Siksi yli 10 000 kissaa hylätään suomessa joka vuosi, eikä niitä katoamisensa jälkeen haeta löytöeläintaloilta takaisin omiin kotiinsa.

      Meinaatko teettää lisää hyljättäviä kissoja ihmisille?...., sellaisiksi ne maatiaiset yleensä päätyvät.
      Ei kannata ottaa mitään eläintä,jos ajattelee asioita vain omalta kannaltaan, eikä eläinten kannalta.Kissa ei hyödy siitä mitään, että se tekee pentuja ihmisten hylättäväksi.
      Kaikille löytökissoillekkaan ei riitä edes hyviä koteja.
      Söpöille pennuille on varmasti ottajia, mutta kiinnostus kissaan hiipuu, kun pentu aikuistuu.Monet ottajat on niitä huonoja ja vastuuttomia, ja siitä se alkaakin penturaukan kärsimys....

      • näinpänäinpä

        Komppaan vastuuttomiapaljonon.
        Lisäksi kesäkissat, monet ottaa kesällä kissan koska ne on kivoja ja ykskaks se kissa sitten jätetäänkin mökille ja ens kesänä otetaan uusi pentu.


      • jkhghgffg

        Mun kymmenvuotias (ehkä) leikattu poika on jonkun hylkäämä kesäkissa. Tuli yhdeksän vuotta sitten tammikuisena pakkasaamuna oven taakse ja on siitä lähtien ollut perheenjäsen. Villikissa ei olisi tullut kesynä pyrkimään sisään, eikä sitä tietenkään olisi ollut leikattu. Hylätty kesäkissa siis.

        Viime kesänä terassilleni ilmaantui kaksi nyrkinkokoista kissanpentua. Kissanmaitoa ja pikkukissojen ruokaa, niin jäivät siskokset henkiin. Ja tietenkin leikkautin ne.


      • 99099
        jkhghgffg kirjoitti:

        Mun kymmenvuotias (ehkä) leikattu poika on jonkun hylkäämä kesäkissa. Tuli yhdeksän vuotta sitten tammikuisena pakkasaamuna oven taakse ja on siitä lähtien ollut perheenjäsen. Villikissa ei olisi tullut kesynä pyrkimään sisään, eikä sitä tietenkään olisi ollut leikattu. Hylätty kesäkissa siis.

        Viime kesänä terassilleni ilmaantui kaksi nyrkinkokoista kissanpentua. Kissanmaitoa ja pikkukissojen ruokaa, niin jäivät siskokset henkiin. Ja tietenkin leikkautin ne.

        Kissasi ei välttämättä ollut mikään hylätty kesäkissa vaan se saattoi olla karannut. Kai veit sen aluksi löytöeläintaloon tms.? On tosi ikävää, jos omistaja koitti etsiä rakasta lemmikkiään muttei löytänyt sitä, kun ajattelematon löytäjä varasti sen itselleen.


      • julmiaihmisiäpaljon
        99099 kirjoitti:

        Kissasi ei välttämättä ollut mikään hylätty kesäkissa vaan se saattoi olla karannut. Kai veit sen aluksi löytöeläintaloon tms.? On tosi ikävää, jos omistaja koitti etsiä rakasta lemmikkiään muttei löytänyt sitä, kun ajattelematon löytäjä varasti sen itselleen.

        Jos kissa kiertelee vieraisiin pihoihin asti, niin eipä sillä ole hääppöinen omistaja.Sellaiselle ei soisi mitään lemmikkiä, kun ei kykene niistä huolehtimaan.
        Ja on ihan hienoa, että joku pelastaa kissapolon luonnonarmoilta.

        Kesäkissoja, niistä paljon puhutaan.Mutta, tiedättekö yhtään perhettä jossa sellainen olisi ollut?
        Minä tiedän vain sellaisia julmia ulkokissa perheitä, jossa kissanpitotavat ovat laittomia ja kissan kannalta erittäin huonot.Kissoja jäätetään yksin ulos kuljeksimaan, autojen alle, niitä katoaa, ja uusia otetaan vaan tilalle.
        Varmasti suomessa on luonnossa niitä ulkokissoja hylättyinä ja heitteillejätettyinä, eikä mitään "kesäkissoja".
        Kesäkissa, on legenda, jolla selitellään niin monien suomalaisten surkeita kissanpito taitoja.Kissoja löytyy alkutalvesta paljon, koska kylmyys ajaa ne vieraiden pihoille hakemaan apua.Ja monet saavatkin sen hyvän kodin, jonka ansaitsevat, lopultakin.
        Moni suomalainen aikuinen ihminenkään ei varmasti edes välttämättä tajua, tai tiedä, että suomessa kissaa saa ulkoiluttaa vain valvotusti.
        Suomessa kissaa ei arvosteta lemmikkieläimenä.Siksi niitä kohdellaan niin julmasti.

        Kesäkissa= jokainen heitteillejätetty ja hyljätty kissa.


      • kissa_karkuteillä
        julmiaihmisiäpaljon kirjoitti:

        Jos kissa kiertelee vieraisiin pihoihin asti, niin eipä sillä ole hääppöinen omistaja.Sellaiselle ei soisi mitään lemmikkiä, kun ei kykene niistä huolehtimaan.
        Ja on ihan hienoa, että joku pelastaa kissapolon luonnonarmoilta.

        Kesäkissoja, niistä paljon puhutaan.Mutta, tiedättekö yhtään perhettä jossa sellainen olisi ollut?
        Minä tiedän vain sellaisia julmia ulkokissa perheitä, jossa kissanpitotavat ovat laittomia ja kissan kannalta erittäin huonot.Kissoja jäätetään yksin ulos kuljeksimaan, autojen alle, niitä katoaa, ja uusia otetaan vaan tilalle.
        Varmasti suomessa on luonnossa niitä ulkokissoja hylättyinä ja heitteillejätettyinä, eikä mitään "kesäkissoja".
        Kesäkissa, on legenda, jolla selitellään niin monien suomalaisten surkeita kissanpito taitoja.Kissoja löytyy alkutalvesta paljon, koska kylmyys ajaa ne vieraiden pihoille hakemaan apua.Ja monet saavatkin sen hyvän kodin, jonka ansaitsevat, lopultakin.
        Moni suomalainen aikuinen ihminenkään ei varmasti edes välttämättä tajua, tai tiedä, että suomessa kissaa saa ulkoiluttaa vain valvotusti.
        Suomessa kissaa ei arvosteta lemmikkieläimenä.Siksi niitä kohdellaan niin julmasti.

        Kesäkissa= jokainen heitteillejätetty ja hyljätty kissa.

        Vai että kissan karkaaminen on osoitus sen omistajan kelvottomuudesta? Perheeni kissa pääsi kerran karkuun, kun kissaa valjaissa ulkoiluttanut ihminen sai yllättäen äkillisen, kuolemanvaaraan johtaneen allergisen reaktion ampiaisenpistosta. Koitapa siinä sitoa kissa johonkin kiinni, kun taju menee ennen kuin ehtii edes 112:een soittaa! Allergiasta ei tiedetty aiemmin, joten sen mahdollisuuteen ei käytännössä osattu varautua. Oletko tosiaan sitä mieltä, ettei perheeni ollut hääppöinen omistaja kissalle tämän takia?

        Onneksi kissamme toimitettiin vajaan viikon päästä löytöeläintaloon, josta se saatiin takaisin kotiin. Etenkin lapsille oli kova pala, kun monen päivän ajan sai pelätä nähdäänkö rakasta perheenjäsentämme enää koskaan.


      • kissa_karkuteillä
        julmiaihmisiäpaljon kirjoitti:

        Jos kissa kiertelee vieraisiin pihoihin asti, niin eipä sillä ole hääppöinen omistaja.Sellaiselle ei soisi mitään lemmikkiä, kun ei kykene niistä huolehtimaan.
        Ja on ihan hienoa, että joku pelastaa kissapolon luonnonarmoilta.

        Kesäkissoja, niistä paljon puhutaan.Mutta, tiedättekö yhtään perhettä jossa sellainen olisi ollut?
        Minä tiedän vain sellaisia julmia ulkokissa perheitä, jossa kissanpitotavat ovat laittomia ja kissan kannalta erittäin huonot.Kissoja jäätetään yksin ulos kuljeksimaan, autojen alle, niitä katoaa, ja uusia otetaan vaan tilalle.
        Varmasti suomessa on luonnossa niitä ulkokissoja hylättyinä ja heitteillejätettyinä, eikä mitään "kesäkissoja".
        Kesäkissa, on legenda, jolla selitellään niin monien suomalaisten surkeita kissanpito taitoja.Kissoja löytyy alkutalvesta paljon, koska kylmyys ajaa ne vieraiden pihoille hakemaan apua.Ja monet saavatkin sen hyvän kodin, jonka ansaitsevat, lopultakin.
        Moni suomalainen aikuinen ihminenkään ei varmasti edes välttämättä tajua, tai tiedä, että suomessa kissaa saa ulkoiluttaa vain valvotusti.
        Suomessa kissaa ei arvosteta lemmikkieläimenä.Siksi niitä kohdellaan niin julmasti.

        Kesäkissa= jokainen heitteillejätetty ja hyljätty kissa.

        Niin ja Suomessa ei ole mitään lakia, joka kieltäisi kissojen päästämisen ulos ilman valvontaa. Itse en kyllä hyväksy kyseistä käytäntöä muuten kuin jossain syrjäisellä maaseudulla, jossa kissaa pidetään apuna tuhoeläinten torjunnassa.


      • jhgghggggk
        99099 kirjoitti:

        Kissasi ei välttämättä ollut mikään hylätty kesäkissa vaan se saattoi olla karannut. Kai veit sen aluksi löytöeläintaloon tms.? On tosi ikävää, jos omistaja koitti etsiä rakasta lemmikkiään muttei löytänyt sitä, kun ajattelematon löytäjä varasti sen itselleen.

        No siis mun kissat kulkee vapaana pihalla ja niille on vapaa pääsy sisälle ja ulos aina. Olisihan tuo siis voinut palata kotiinsa, mut ei jostain syystä halunnut.

        Niin ja naapurustossa ei ole kuin kesäasuntoja ja maatila.

        Kissojen tehtävä on pitää hiiret ja myyrät kurissa.


      • vahdikissaasi
        kissa_karkuteillä kirjoitti:

        Niin ja Suomessa ei ole mitään lakia, joka kieltäisi kissojen päästämisen ulos ilman valvontaa. Itse en kyllä hyväksy kyseistä käytäntöä muuten kuin jossain syrjäisellä maaseudulla, jossa kissaa pidetään apuna tuhoeläinten torjunnassa.

        Kissan heitteillejättö on suomessa kiellettyä.Siinä sinulle lakia.Kissa on heitteillejätetty kun se ei ole omistajan valvonnassa,tai jos se poistuu omistajan pihapiiristä.Kaikki vieraisiin pihoihin tulevat kissat ovat lainvastaisesti heitteillejätettyjä!


    • Sopimusonsopimus

      Olet tehnyt kirjallisen sopimuksen ja hyväksynyt sopimusehdot samalla. Vai väitätkö ettet ole? Ole aikuinen, mene peilin eteen ja kanna vastuusi tekemästäsi sopimuksesta. Jos sopimuksen molemminpuoleisen sitovuuden ymmärtämisessä on jotain epäselvyyttää, niin ajattele asiaa niin, että olet tehnyt työsopimuksen ja sopinut tietystä palkasta. Onko ookoo, että palkkapäivänä työnantajasi maksaa sinulle vain puolet sovitusta? Miten reagoisit? Tai myyt autosi ja sopimuksesta huolimatta rahat jäävät saamatta. Miten reagoisit?
      Ja seuraavalla kerralla kun teet sopimuksia kenenkään kanssa, niin mieti onko sinusta todella kantamaan sopimuskumppanin vastuu ennen allekirjoittamista.

      • 2_____

        Vertauksesi palkasta ja maksusta ei toimi, koska niissä kyse on yksiselitteisen laittomasta toiminnasta. Parempi vertaus olisi tämä: Teet työsopimuksen ja sovit 5 euron tuntipalkasta. Puoli vuotta myöhemmin kuulet, että TES:n mukaan sinulle olisi kuulunut maksaa vähintään 10 euroa tunnissa. Teetkö väärin jos vaadit TES:n mukaista palkkaa jo tekemästäsi työstä? Olet toki tietämättömyyttäsi allekirjoittanut sopimuksen pienemmästä palkasta, mutta miksi siihen pitäisi tyytyä, kun laki takaa sinulle oikeuden selvästi suurempaan palkkaan?


      • Sopimusonsopimus

        Ahaa, eli vähän kuin Ikeassa, jossa on ihan ookoo muuttaa mielensä. Ja höpöhöpö. Eli tämä logiikka käännettynä menee näin (kun mieli vuoden päästä muuttuikin ja päätät olla noudattamatta tekemääsi sopimusta): annat kodin eläinsuojelutaustaiselle kissalle ja teetät lisää pentuja. Tosi järkevää. Saadaan siihen joka vuotiseen 20 000 "ei kenenkään kissaan" muutama taas lisää. On sääli, että yksikään eläinsuojeluyhdistys luovuttaa tässä maassa kissoja leikkaamattomina eteenpäin. Varhaissteriloinneista ja -kastroinneista löytyy niin paljon tutkittua tietoa ja hyödyt tunnustetaan. Isona bonuksena se, että näin toimien EI tarvitisisi luovuttaa leikkaamattomia kissoja perheisiin ja tällaisiäkään keskusteluketjuja ei syntyisi.


    • kisuliinitihanat

      Joko kissat on leikattu tai luovutettu takaisin?
      Minkäikäisiä,värisiä,luonteisia ne on?

    • pactasunt

      Ap on tehnyt sopimuksen omasta vapaasta tahdostaan. Sopimus on pidettävä; mieltään ei enää sopimuksen teon jälkeen voi muuttaa yksipuolisesti.

      Kissat kuuluvat sopimuksen mukaan eläinsuojeluyhdistykselle, ellei ap pysty neuvottelemaan uutta sopimusta.

      Eläinsuojeluyhdistyksen työtä on hylätyistä kissoista huolehtiminen, ja sen toimenkuvaan kuuluu myös hylättävien pentujen syntymisen ennaltaehkäisy. Siksi sen intressissä on kissojen leikkauttaminen. Ehto kissojen leikkauttamisesta ei ole kohtuuton.

      Ap on naivi, jos kuvittelee, että hän pystyy vastaamaan syntyvistä pennuista niiden uusissa kodeissa ja sitten edelleen pentujen pennuista. Ap ei itse halua noudattaa tekemäänsä sopimusta, miten hän kuvittelee, että hänen kissansa pentujen omistajat noudattaisivat mitään sopimuksia sen enempää? Ja taas tulee hylättyjä kissoja eläinsuojeluyhdistyksen hoitoon.

    • sopimushanvelvoitta

      "Kerroin myös selvittäneeni, että vaatimus kissojen leikkauttamisesta on laiton eikä yhdistys voi velvoittaa minua tekemään niin."

      Ei ole kyse vaatimuksesta, vaan sinä olet vapaaehtoisesti ja ilmeisesti täydessä ymmärryksessä tehnyt sopimuksen, johon sisältyy kissojen leikkauttaminen. Sopimuksen ehto ei ole kohtuuton, ja jos olisikin, huomaat sen liian myöhään. Sopimus velvoittaa sinua.

    • effthyhd

      Ei voida. Tuollaisia kohtuuttomia ehtoja ne "luovutussopimukset" ovat enemmän tai vähemmän täynnä. Eläinsuojeluyhdistyksissä tuntuu toimivan suurelta osin todellisesta elämästä vieraantunutta porukkaa, joilla on ihan oma käsityksestä siitä mikä on laillista ja mikä ei. Käytännössä tuollaisilla sopimuksella voi halutessaan vaikka pyyhkiä hanurinsa. Eivät edes kyseiset yhdistykset ole niin typeriä, että veisivät asiaa oikeuteen, sillä se tulisi heille kovin kalliiksi ja joutuisivat naurunalaisiksi kun häviäisivät oikeusjutun.

    • ketjuaseurannut

      Olis mielenkiintoista tietää, miten tämä juttu päättyi.

      • kissan.omistaja

        Kissat on edelleen leikkaamatta. Maanantaina 2 eläinsuojeluyhdistyksen edustajaa tuli häiriköimään oveni taa (= vaatimalla vaatimaan kissoja itselleen) niin että jouduin kutsumaan poliisit paikalle, kun häiritsevä ovikellon rimputtelu, ikkunoiden koputtelu, huutelu yms. jatkui vaan vaikka käskin heitä moneen kertaan lähtemään pois.

        Poliisien vihdoin saapuessa yhdistyksen edustajat oli jatkaneet häiriköintiä jo yli tunnin. He näyttivät sopimusta poliiseille ja vaativat sen perusteella kissoja itselleen. Poliisien mukaan kissat kuuluu edelleen minulle, mutta yhdistyksen edustajat ei uskonut sitä. Poliisi käski heitä poistumaan kotirauhan suojaamalta alueelta, mutta poistuessaan ne uhosi vielä kovasti tekevänsä rikosilmoituksen kissavarkaudesta ja sanoi että asia ei jää tähän. Jos ne toteuttaa uhkauksensa, aion tehdä niistä rikosilmoituksen kotirauhan rikkomisesta. Jos ne ei aiheuta enää enempää harmia, asia jää minun puolestani tähän.


    • Arista

      Pidä kissojasi niin parhaana kun asiana näet. Sopimus ei ole lainvoimainen ja olet varmasti jo huomannutkin, että palstalla on tullut lukuisia kommentteja eri nimimerkeillä, mutta samalta henkilöltä niin kuin kirjoitusasun perusteella voi päätellä. He luovuttavat jossain vaiheessa, mutta poliisiin otat yhteyttä joka kerran kun ovat lähelläsi. Mieti, miksi olisivat tulleet ovellesi riehumaan jos asian takana olisi lainsäädännöllistä pakotetta?

      Uteliaisuudesta kysyisin, että nämä ovat virontaustaisia ihimisiä ja yritys pelastetaankissa.com?

    • sopimukset

      Olet rikkonut allekirjoittamasi sopimuksen joten vastapuoli voi viedä asian tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tuomioistuin voi esimerkiksi määrätä että toimit allekirjoittamasi sopimuksen mukaan eli leikkuutat kissat tai niistä luovut. On täysin mahdollista että joudut myös suorittamaan vastapuolelle rahakorvauksen.
      Ellet luovu kissoista suosiolla pannaan mahdollinen tuomio täyteen ulosotolla tai jopa poliisivoimin.

      Poliisi ei ole se viranomainen joka voi määritellä onko sopimus pätevä vai ei, joten poliisi ei myöskään voi sanoa kissan omistajuudesta sitä eikä tätä vaan se todellakin on tuomioistuimen asia. Joko ovellasi käynyt poliisi on tehnyt virkavirheen tai sitten kirjoitat täyttä potaskaa. Kannattaisi tutustua asioihin ennen kuin alkaa höpöttelemään omiaan.

      • lakijaoikeus

        Paljon todennäköisempää on se, että tuomioistuin toteaa sopimuksen kohtuuttomaksi ja kissan nykyisen omistajan oikeuksia polkevaksi. Silloin se tulee kalliiksi eläinsuojeluyhdistykselle sekä rahallisesti että maineen menetyksenä. Poliisi on toiminut aivan oikein kun on poistanut häiriköt kotirauhan suojaamalta alueelta. Olisi voinut tosin kirjoittaa sakot siihen päälle.

        Sinun itsesi kannattaisi ottaa asioista selvää ennen kuin yrität päteä.


      • näinmeillä

        Älä jauha paskaa!!

        Ei tuomioistuin ota tollaista mitätöntä asiaa edes käsiteltäväksi. Järki on kadonnut eläin yhdistyksilät, kuten olemme saaneet lehdista lukea.

        Jo olisin samassa tilanteessa, niin ajaisin luudalla häiriköt matkoihinsa.


      • faktaaa
        näinmeillä kirjoitti:

        Älä jauha paskaa!!

        Ei tuomioistuin ota tollaista mitätöntä asiaa edes käsiteltäväksi. Järki on kadonnut eläin yhdistyksilät, kuten olemme saaneet lehdista lukea.

        Jo olisin samassa tilanteessa, niin ajaisin luudalla häiriköt matkoihinsa.

        Itse asiassa kyllä ottaa, sillä asia tulee käräjäoikeudessa vireille kun kantaja on lähettänyt kirjallisen haastehakemuksen.


    • 1040

      Voi kiesus. Hae nyt jotain lääkkeitä pahimpaan hetkeen

      • Arista

        Valitettavan tuttu kommentti, seuraavaksi olemme kaikki hänestä "idiootteja".

        Sopimusrikolla haetaan korvausta tietyn sopimuksessa olevan ehdon rikkomisesta ja siitä aiheutuneesta vahingosta. Miten määrittelisitte vahingon suuruutta tapauksessa jossa kissoja ei leikkauteta? Tämän jälkeen joutuisitte vielä perustelemaan ehdon syyn, joka minulle tässä vaiheessa on selvinnyt olevan vain "koska Suomessa liikaa kissoja".

        Kaiken lisäksi tapauksessa tuotaisiin esiin kotirauhan rikkominen ja laiton uhkaus. Eli siis jos viestin aloittaja puhuu totta tuosta kotiovelle tulemisesta ja kissojen olosuhteet ovat olleet hyvät eikä hoidon laiminlyöntiä ole ilmennyt, kehottaisin yhdistyksen keskittyvän seuraavaan asiakkaaseen ennen kun jotain tosiaan tapahtuu.


    • tyhmäriidellä

      Kyllä epäilen, että kissayhdistys viedessään asian tuomioistuimeen voittaa.
      Olet allekirjoittanut sopimuksen itse saadessasi kissat. Leikkaaminen kannattaisi yhdistyksen tehdä jo pentuna ennen luovutusta, siitä ei käsittääkseni ole haittaa.
      Uros ei ehkä kasva niin kollimaiseksi, mutta urokset voisi jäädä pienenä leikkaamatta, sillä kukapa aikuista kollia pitäisi leikkaamatta nurkissaan vapaaehtoisesti.
      Söpöillä pennuilla on toki kysyntänsä, mutta mistä ne 20 000 heitteille jätettyä kissaa tulevat. Joista löytöeläintaloissa joudutaan sitten osa lopettamaan, kun kukaan ei kysele.

      • jrgrnir

        Ai jaa. Mihin lainkohtiin perustat käsityksesi?

        Ne 20 000 heitteillejätettyä tulevat mielikuvituksesta. Välillä se luku on 10 000 ja sitten 20 000 ja sitten taas 10 000. Kyse on pelkästä arviosta ja lukujen suuren vaihtelun perusteella täysin hatusta vedetystä arviosta.


    • hallinto.oikeus

      Tutustukaa valopäät sopimusoikeuteen niin pääsette kärryille. Opetus on ettei pidä allekirjoittaa mitään ilman että tekstin on ajatuksella ja pilkuntarkasti lukenut, sekä harkinnut asiaa riittävän pitkään. Kissojen leikkausvaatimus ei ole kohtuutonta. Käräjillä käsitellään pienempiäkin asioita jos osapuolet ei pääse riita-asiassa sopuun.

      • koiranomistaja

        Kennelliiton kasvattajakurssilla käsiteltiin kohtuuttomia sopimusehtoja, ja yhtenä esimerkkinä mainittiin vaatimus leikkauttaa ostamansa koiranpentu. Kasvattaja on hävinnyt jutun aina kun asiaa on puitu oikeudessa. Miksei saman ehdon kohtuuttomuus pätisi myös löytökissoihin, kuten väität?


      • asioista_tietävä
        koiranomistaja kirjoitti:

        Kennelliiton kasvattajakurssilla käsiteltiin kohtuuttomia sopimusehtoja, ja yhtenä esimerkkinä mainittiin vaatimus leikkauttaa ostamansa koiranpentu. Kasvattaja on hävinnyt jutun aina kun asiaa on puitu oikeudessa. Miksei saman ehdon kohtuuttomuus pätisi myös löytökissoihin, kuten väität?

        Niinhän se menee, että kasvattajalla ei ole valtaa velvoittaa ostajaa leikkaamaan koiraansa sen jälkeen kun koira on myyty. Kasvattaja ei saa leikkauttaa edes myymäänsä sijoituskoiraa omalla kustannuksellaan silloin kun hän on vielä itse sen virallinen omistaja, jos koiran haltija (josta tulee myöhemmin sen omistaja) vastustaa toimenpidettä - ihan riippumatta siitä mitä sopimukseen on kirjattu koiran leikkaamisesta.


    • jotenkinniinsuomalaista

      Onpa teillä metkaa kirjoittelua?! Eikö eläinsuojeluyhdistyksen tehtävä ole eläinsuojelullinen? En ollenkaan nyt ymmärrä pointtia. Jos kissat ovat hyvässä paikassa, hyvässä hoidossa, ja jos pentuja teettäisiinkin, ja nekin pääsisivät hyvään kotiin - niin mikä pointti on jossakin sopimuksessa, säännössä, määräyksessä, jossa ei ole mitään kyseiseen tilanteeseen mitään järkeä? Ymmärrän tilanteen ja pointin siinä tapauksessa, jos kissat saavat liikkua vapaasti ulkona.

      • hyväkotieivarma

        Mutta mistä sen takaa että pääsevät hyvään kotiin? Vaikka aloittaja hoitaisikin kissoja hyvin, ja tarkastaisi ne lääkärissä ennen pentujen tekoa, hoitaisi pennut hyvin jne, niin se ei takaa ettei ne pennut mene huonoihin koteihin. Ja mitäs jos pennut meneekin hyvään kotiin, mutta he puolestaan teettävät pentuja joista jotkut päätyvät huonoihin oloihin?


      • mietinytvähän
        hyväkotieivarma kirjoitti:

        Mutta mistä sen takaa että pääsevät hyvään kotiin? Vaikka aloittaja hoitaisikin kissoja hyvin, ja tarkastaisi ne lääkärissä ennen pentujen tekoa, hoitaisi pennut hyvin jne, niin se ei takaa ettei ne pennut mene huonoihin koteihin. Ja mitäs jos pennut meneekin hyvään kotiin, mutta he puolestaan teettävät pentuja joista jotkut päätyvät huonoihin oloihin?

        Tajuatko yhtään kuinka hulluja vaatimuksia esität? Oletko samalla kieltämässä ihmisiltäkin lasten teon, koska eihän kukaan tiedä kuinka hyvin tai huonosti heidän tulevat lapsensa hoitaisi aikanaan omia lapsiaan?


      • hyväkotieivarma
        mietinytvähän kirjoitti:

        Tajuatko yhtään kuinka hulluja vaatimuksia esität? Oletko samalla kieltämässä ihmisiltäkin lasten teon, koska eihän kukaan tiedä kuinka hyvin tai huonosti heidän tulevat lapsensa hoitaisi aikanaan omia lapsiaan?

        Suomessa ei kuitenkaan lopeteta joka vuosi joukottain heitteille jätettyjä lapsia tai ihmisiä, vai lopetetaanko? Lapsia ei kesän päätteeksi jätetä kesämökeille. Kyllä, lapsiakin pahoinpidellään, joutuu heitteille, lastenkotiin jne, mutta kodittomia kissoja on kissasuojat pullollaan, paljon, paljon enemmän kuin lapsia.
        Sitä paitsi, vastuullinen pennuttaja kyllä tarkistuttaisi ja rokottaisi kissat ennen pentujen teettämistä, jos kissojen veriryhmät eivät sovi yhteen(a uros, b naaras), pennut ovat tosi riskialttiita kuolemalle eriävyyden takia.
        Kannattaisi myös kuvatuttaa luusto ja tutkia silmät jne.

        Ja suoraan sanoen, maailmassa on jo tarpeeksi ihmisiäkin, syntyvyyttä voisi ehkä hieman rajoittaa.


      • mietinytvähän
        hyväkotieivarma kirjoitti:

        Suomessa ei kuitenkaan lopeteta joka vuosi joukottain heitteille jätettyjä lapsia tai ihmisiä, vai lopetetaanko? Lapsia ei kesän päätteeksi jätetä kesämökeille. Kyllä, lapsiakin pahoinpidellään, joutuu heitteille, lastenkotiin jne, mutta kodittomia kissoja on kissasuojat pullollaan, paljon, paljon enemmän kuin lapsia.
        Sitä paitsi, vastuullinen pennuttaja kyllä tarkistuttaisi ja rokottaisi kissat ennen pentujen teettämistä, jos kissojen veriryhmät eivät sovi yhteen(a uros, b naaras), pennut ovat tosi riskialttiita kuolemalle eriävyyden takia.
        Kannattaisi myös kuvatuttaa luusto ja tutkia silmät jne.

        Ja suoraan sanoen, maailmassa on jo tarpeeksi ihmisiäkin, syntyvyyttä voisi ehkä hieman rajoittaa.

        Älä keksi omiasi. Vai missä ap on muka sanonut, ettei aio teettää kissoilla kaikkia mahdollisia tai ainakin "tarpeellisia" testejä ennen pentujen teettämistä? Ainoa joka on puhunut tässä ketjussa rokotuksista olet sinä, joten ainakin siltä osin vihjailusi on täyttä hevonpaskaa.


      • voijärjenvähyyttä
        hyväkotieivarma kirjoitti:

        Mutta mistä sen takaa että pääsevät hyvään kotiin? Vaikka aloittaja hoitaisikin kissoja hyvin, ja tarkastaisi ne lääkärissä ennen pentujen tekoa, hoitaisi pennut hyvin jne, niin se ei takaa ettei ne pennut mene huonoihin koteihin. Ja mitäs jos pennut meneekin hyvään kotiin, mutta he puolestaan teettävät pentuja joista jotkut päätyvät huonoihin oloihin?

        Oli kyllä harvinaisen idioottimainen kirjoitus jopa tämän palstan surkean tason huomioon ottaen. Tuolla logiikalla ajatellen ei pentuja voisi tehdä ollenkaan ja kissa kuolisi lajina sukupuuttoon.

        Mitä tulee tuohon toiseen idioottimaiseen purkaukseesi, niin siitä sen verran, että Suomessa ei yhäkään ole "kissasuojat" pullollaan kodittomia kissoja. Toki niissä kissahöppänöiden ylläpitämissä "kissataloissa" voi kissoja olla, mutta eipä sieltä kukaan järkevä kissaa ottaisikaan. Niin järjettömiä ja lain hengen vastaisia luovutusehtoja niissä pitää allekirjoittaa, ennen kuin kissan kiskurihinnalla saa.


      • asioista_tietävä
        hyväkotieivarma kirjoitti:

        Suomessa ei kuitenkaan lopeteta joka vuosi joukottain heitteille jätettyjä lapsia tai ihmisiä, vai lopetetaanko? Lapsia ei kesän päätteeksi jätetä kesämökeille. Kyllä, lapsiakin pahoinpidellään, joutuu heitteille, lastenkotiin jne, mutta kodittomia kissoja on kissasuojat pullollaan, paljon, paljon enemmän kuin lapsia.
        Sitä paitsi, vastuullinen pennuttaja kyllä tarkistuttaisi ja rokottaisi kissat ennen pentujen teettämistä, jos kissojen veriryhmät eivät sovi yhteen(a uros, b naaras), pennut ovat tosi riskialttiita kuolemalle eriävyyden takia.
        Kannattaisi myös kuvatuttaa luusto ja tutkia silmät jne.

        Ja suoraan sanoen, maailmassa on jo tarpeeksi ihmisiäkin, syntyvyyttä voisi ehkä hieman rajoittaa.

        Kirjoituksesi oli tosiaan harvinaisen idioottimainen, ja tässä vielä yksi syy: Aiheeton veriryhmiin liittyvä pelottelu.

        Olet siinä oikeassa, että B-veriryhmän naaras ja A-veriryhmän uros on riskialtis yhdistelmä - osa pennuista todella kuolee, jos niiden ruokintaa ei aluksi rajoiteta. Huomaa kuitenkin sana "JOS". B-veriryhmän pennut on aina turvassa. A- ja AB-veriryhmän pennut on vaarassa, jos ja VAIN JOS ne päästetään imemään liian nopeasti emonsa maitoa, jonka mukana tulee anti-A-vasta-aineita. Huomaa sanat "vain jos".

        Kaikilta veriryhmiin liittyviltä vaaroilta vältytään hyvin yksinkertaisella toimenpiteellä: keinoruokkimalla A- ja AB-veriryhmän pennut kahden ensimmäisen vuorokauden ajan. Sen jälkeen emon maidon anti-A-vasta-aineet ei enää aiheuta mitään vaaraa pennuille.


      • G632
        voijärjenvähyyttä kirjoitti:

        Oli kyllä harvinaisen idioottimainen kirjoitus jopa tämän palstan surkean tason huomioon ottaen. Tuolla logiikalla ajatellen ei pentuja voisi tehdä ollenkaan ja kissa kuolisi lajina sukupuuttoon.

        Mitä tulee tuohon toiseen idioottimaiseen purkaukseesi, niin siitä sen verran, että Suomessa ei yhäkään ole "kissasuojat" pullollaan kodittomia kissoja. Toki niissä kissahöppänöiden ylläpitämissä "kissataloissa" voi kissoja olla, mutta eipä sieltä kukaan järkevä kissaa ottaisikaan. Niin järjettömiä ja lain hengen vastaisia luovutusehtoja niissä pitää allekirjoittaa, ennen kuin kissan kiskurihinnalla saa.

        Onhan Suomessa paljon kissoja joita kukaan ei halua - yleensä kuitenkin hyvästä syystä. Liian moni rescue-hörhö on sitä mieltä, että jos tahtoo kissan, pitää kelpuuttaa kotiinsa kissa kuin kissa. Vaikka sitten sellainen, joka ei juuri muuta tee kuin piileskelee sohvan alla, kuseksii ympäri kämppää ja hajottaa sohvat, verhot, tapetit ja kaiken muunkin. Bonuksena kissa täytyy viedä muutaman kuukauden välein eläinlääkäriin nukutettavaksi takkuuntuneiden karvojen ajelua ja kynsien leikkuuta varten, koska se ei siedä harjaamista tai ihmisen kosketusta. Monen rescue-hörhön mielestä lemmikin hankkiminen tarkoittaa kodin tarjoamista kodittomalle, eikä sillä ole niinkään väliä, millaisia ominaisuuksia ihminen lemmikiltään haluaa.

        Lasken äskeiseen kategoriaan myös niin vanhat ja/tai sairaat kissat, joiden ottaminen olisi silkkaa hyväntekeväisyyttä. Vai kuinka moni tahtoo esim. 15-vuotiaan kaikki hampaansa menettäneen diabeetikkokissan, josta on paljon vaivaa ja rahan menoa ja joka kuolee pois juuri kun sitä on alkanut pitää perheenjäsenenään?

        99% lopuista kotia vaille jäävistä kissoista on sellaisia, joille ei etsitä kotia ainakaan kovin tosissaan. Osa hylätään suoraan luontoon, kun se on helpompaa tai ei ymmärretä ettei niin saa tehdä. Osa karkaa. Osasta laitetaan nettiin ehkä yksi ilmoitus, jossa ei ole kunnon kuvaa kissasta, kuvausta luonteesta tai mitään muutakaan sellaista, mikä saisi kenetkään kiinnostumaan. Osasta pyydetään reilua ylihintaa: esim. 200 € jostain epämääräisestä Pirkan raksuilla ruokitusta "rotumix"-pennusta, jota ei ole edes madotettu kertaakaan. Osan myymiseen liitetään sellaisia ehtoja, jotka karkottaa ison osan järkevistä ostajista pois. Ja sitten ihmetellään kun kukaan ei osta.

        Todella harvassa on ne kissat, jotka jää vaille kotia, jos yritystä riittää ja kissassa on ainesta hyväksi lemmikiksi.


    • allekirjoitus

      Viddu teissä on tyhmiä. Sopimus on sopimus ja molempia osapuolia velvoittava. Kennelliiton kursseista ei ole tietoa, mutta tuskin siellä lakioppineita luennoitsijoina on ja jos on, suosittelen kertaamaan opintomateriaalin. Linkatkaa yksikin tapaus jossa kissan tai koiran leikkausvaatimus on oikeudessa todettu kohtuuttomaksi.

      • kohtuuton

        Linkkaa sinä yksikin tapaus, jossa kyseiset ehdot on todettu kohtuullisiksi.


    • signaature

      Suomessa on sopimusvapaus ja sopimus on osapuolten välillä pätevä niin kauan kuin osapuolet noudattavat tekemäänsä sopimusta. Kissaa koskeva sopimus on siis lähtökohtaisesti aina laillinen. Jos aloittaja ei noudata allekirjoittamaansa sopimusta on hän syyllistynyt sopimusrikkeeseen. Olisikohan ensin pitänyt sopimusehdot lukea ja vasta sitten alkaa vinkumaan ettei ehdot olekaan mieleen? Tyhmyydestä sakotetaan.

      • käytäntö1

        Periaatteessa kyllä noin. Mutta kohtuuttoman sopimuksen noudattamatta jättämisestä ei seuraa käytännössä yhtään mitään. Jos kissan entinen omistaja vie jutun oikeuteen, niin hän suurtella todennäköisyydellä häviää jutun, sillä ei ole hänen päätettävissään, mitä toinen omalla kissallaan tekee. Tyhmyydestä sakotetaan kohtuuttomia sopimusehtoja käyttäviä tahoja.


    • catticat

      Kohtuullisuusperiaatteesta täällä onkin jo mainittu, mutta sopimusvapauteen vetoavilta "unohtuu" kummasti myös petollinen viettely: Jos eläinsuojeluyhdistys on todella antanut harhaanjohtavaa tietoa kissojen leikkaamisen tärkeydestä, leikkaamista koskeva sopimusehto on luultavasti pätemätön ihan jo sillä perusteella, että kissan ostajaa on johdettu asiassa harhaan.

    • järkiharvallajuoksee

      Ei kannata ottaa koko kissaa, jos on kykenemätön pitämään kiinni solmituista sopimuksista.
      Miksi ihmeessä juuri kissan ottajista niin suuri osa, on täysin tampioita ajatusmailmaltaan???

    • YksiselitteinenJuttu

      Jos olet kissasta maksanut, se on sinun.
      Jos eläinsuojeluyhdistykseltä tulevat möykkäämään, soita poliisi ja tee rikosilmoitus kotirauhan häirinnästä.
      Jos taas olet saanut sen maksamatta siitä, silloin tilanne voi olla toinen.

    • Onkovaikeeta

      Leikkauta kissasi, mutta halutessasi kissanpentuja voit ottaa sijoitusnaaraan sieltä kissayhdistyksestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      188
      1532
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1277
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      317
      1170
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1104
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      977
    6. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      105
      970
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      958
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      942
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      61
      930
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      895
    Aihe