Vapaaehtoinen huijaus Eläkevakuutus Mandatum Life

Osat_vaihtuivat

Maksoin ko. eläkevakuutusta noin vuosina 2006-2007 yhteensä 885,60 e. Nyt vasta tulleen tiedoitteen mukaan säästöjä on jäljellä 595,35 euroa. Vuoden 2015 veloitukset euroina ja eriteltynä ovat seuraavat:

Vuotuinen hoitopalkkio 5,11
Henkivakuutus 0,56
Kuukausittainen hoitokulu yhteensä 14,28
Vähimmäismaksupalkkio. 24,00
YHTEENSÄ 43,95

Tämä on seurausta vuosia sitten irtisanotusta vapaaehtoisesta eläkevakuutuksesta.

Aikanaan sain käsityksen, että kaikki eläkesäästäminen olisi eteenpäin. Toisin sanoen talletuksien pitäisi kasvaa korkoa.

Nyt vaikuttaa siltä, että vielä noin 15 vuotta maksan reilu neljäkymmentä euroa vuodessa jonnekin byrokratian pyöritykseen, kunnes rahalla maksamani säästö on käytetty loppuun. Tuleekohan sen jälkeen lasku?

Onko kellään kokemuksia vähänkään vastaavasta?

39

7716

  Vastaukset

  • Ahneella on paskainen loppu. Noita eläkevakuutuksia aikoinaan markkinoitiin veroedulla joka ei ollut muuta kuin verotuksen lykkäämistä. Silti ihmiset niihin sijoittivat eivätkä ottaneet selvää valtavista kuluista. Pääasia että ehkä säästää veroissa.

   Aloittaja saisi olla tyytyväinen kun kyseessä on noin mitättömät summat. Monet ovat noihin lykänneet kymmeniä tuhansia euroja ja kyllä silloin vituttaa.

   • Joo, saan olla tyytyväinen siinä mielessä. Olin silloin sinisilmäinen ja ajattelin vanhuuden turvaa. Ahneus tai verojen vähentäminen eivät olleet motiivit.
    Enempi olisin voinut silti perehtyä asiaan. Vakuutusmyyjätkin näyttävät olevan vain myyjiä. Heidänkin puheisiin pitää suhtautua erittäin kriittisesti. Kiitos kommentista.


   • Nordea on paska


  • _KOSKAAN ei pidä sijoittaa mihinkään jos ei ymmärrä tuotteen "luonnetta".Pitää ymmärtää mihin sijoitus perustuu,mitä vastapuoli hyötyy,mitä itse hyödyt....ymm.

   • Eli ei voi sijoittaa juuri mihinkään.


   • Niinpä, jos ei juuri mistään mitään ymmärrä


   • Kyllä tuli petetyksi verottaja vei itse maksetusta eläkkeestä puolet, kun huomasin sen ostin lama aikan 90 luvulla Helsinkistä asuntoja vuoralaiset on ne maksaneet ja kohta jos pellet ei vie näitäkin vähiä alan jonkun lakiviisaan kanssa niitä tuhlaamaan kun ei ole tulliut vielä kaikissa hienoissa paikoissa käytyä rollaattori kanssa on vaikea sitten myöhemmin liikkua.


   • turhautunuteläkeläinen kirjoitti:

    Kyllä tuli petetyksi verottaja vei itse maksetusta eläkkeestä puolet, kun huomasin sen ostin lama aikan 90 luvulla Helsinkistä asuntoja vuoralaiset on ne maksaneet ja kohta jos pellet ei vie näitäkin vähiä alan jonkun lakiviisaan kanssa niitä tuhlaamaan kun ei ole tulliut vielä kaikissa hienoissa paikoissa käytyä rollaattori kanssa on vaikea sitten myöhemmin liikkua.

    Näin on. Eläkesäästämisasiat ovat kansalaisten huijausta. Onneksi itse - miltei vahingossa - sain asian laidan tietooni.

    On järkyttävää, että "säästän" omasta palkastani - josta olen jo maksanut veroni - eläkesäästötililleni mahtavia summia. Kun sen haluan käyttöönim maksan TOISTAMISEEN VEROT! Enkä vain kertyneistä sijituksista, vaan myös siitä rahasta josta jo olen maksanut veroni, eläkekuluni yms. Kun sain rahani takaisin työttömyyteen perustuen, niin homma oli se, että verottaja sai 2/3 rahoistani (plus sen mitzä olen jo palkoistani maksanut) ja minä nettosin 1/3 - eli en mitään.

    Minulle selitettiin, että olen saanut "veroheloptuksia". Mitä verohelpotuksia? Palkkani ei ole ollut koskaan niin suuri, että olisin näistä eläkesäästöistä todella mitään verotuksessani hyötynt. Se on ollut pötypuhetta. Olen nyt maksanut tulevasta eläkkeestäni kolme kertaa enemmän kuin pitäisi.

    Kansalaiset; meille valehdellaan ja meitä huiputetaan mennen tullen ja mitä naiivimpeja oleme ja mitä enemmän luotamme näinin "tahoihin" - sitä paskemmin menee. Ne vievät kaiken mitä vain irti saavat hienopugheisuutensa turvin.

    Homan ydin, erityisesti eläkesäästämisen kannalta, on se, että meillä ei ole enää tarpeeksi veronmaksajia kattamaan eläkkeitämme - ja se, mitä olemme omista palkoistamme makseneet, on jo mennyttä! Ne on jo käytetty! Tajuatteko sen?

    Meille., jotka emme vielä ole eläkkeellä, ei ole olemassa mitään. Ei ole mitään. Se kaikki on jo mennyt ja käytettty.

    Sen takia hallituksen on täytynyt keksiä kaikenlaisia kommervenkkejä, jolla peittää tämä karmaisevat tosiasia. Eli: ne jotka suostuvat säästämään pankkeihin "eläkesäästöjä" ja muka "hyötyvät" verotuksessa, itse asiassa kustantavat vajeen mikä on ollut ja tullut ajat sitten.

    Huomioikaa tämä tosiasia: Jos et jo ole eläkkeellä, sinulle ei ole tulossa yhtään mitään. Ei mitään. Ei, koska se kaikki on jo mennyt.

    Tätä seikkaa yritetään kansalaisilta ilmeisimminkin pimittää ja säädellään kaikenaisia huuhaa "eläkesäästösopimuksia", joiden tarkoitus on vain ja ainoastaan kerätä lisää rahaa verottajan ja pankkien kassaan.

    Ihmiset: alkakaa opiskella talousasioista. Ottakaa vakavasti kaikki häiriöt pankkinne kanssa. Kaikki epäkohteliaisuudet ja välistä vetämiset ovat pahoja merkkejä ja teidän kuuluu toimia niiden mukaisesti ja etsiä uusia ratkaisuja.

    Minä maksoin palkastani noin 30% veroa. Sitten muka "säästin" - ja tulos oli se, että maksoin uudestaan saamastani rahasta 30%. Eli tosiasiassa: olen luovuttanut 60% siitä mikä piti olla minun, jonnekin hornan kuuseen.

    ÄLKÄÄ LUOTTAKIO PANKKEIHIN! Alkakaa ottamaan selvää todellisesta maailmasta.


   • Olisit ostanut kultaa rahoillasi -nyt olisit rikas


  • Muistelen, että Björn Wahlroos sta ja Mandatum pankista alkoi kuulua samoihin aikoihin.

   • Älkää vain menkö näihin Mandatum Lifen kusetusfirmoihin. Sanokaa heti irti kaikki sopimukset, ettette joudu maksamaa lisää niiden "kuluihin"!


  • harva vapaaehtoisen eläkesäästön aloittanut tulee ajatelleeksi että vakuutuksen myöntänyt yhtiö perii kuluina se summan jonka vakuutettu saa veronalennusta ..
   eihän tää oo mukavaa kun vakuutettu saa takaisin varoistaan vain 2/3

   • Eikä se edes jää siihen. Verottaja ottaa vielä toisen kolmanneksen sitten kun rahoja aletaan nostaa... nuo on pelkkää veronsiirtoa. Ei alennusta.


  • Liian kallista Suomessa, ei koskaan sisään ulos maksuja vain hoitomaksu korkeintaan 1,25% tai 0,20% vuosi ei muita lisä maksuja. Tietenkin täytyy toimia markkinoiden mukaan siis voi säästää missä tahansa maailmalla näin vanhana kiinnostavaa harrastusta.

   Suomen valtio hoitaa vain rikkaita ja heidän etuja--no jaa onhan leipäjonot......

  • Olet selvästi valinnut väärän rahaston ja sen arvo ei ole noussut vaan laskenut ja tuo lakkauttaminenon ollut suuri virhe. Yleensä silloin ostetaan, kun hinnat ovat alhaalla ja myydään kun hinnat ovat ylhäällä. Tällöä tavoin voit tehdä tiliä niin osakemarkkinoilla pörssissä kuin muutenkin. Seuraa hintoja ja mieti, mitä maailmanpolitiikassa on tapahtunut, jotta osaat tunnistaa maamerkkejä, milloin mitäkin tulee tapahtumaan ja mihin suuntaan kurssit menevät.
   Mandatum on sijoitusyhtiö ja sinä kuluttajana olet valinnut omat kohteesi ja toiminut sen mukaan. Eli olet siis piensijoittaja.
   On rahastoja, joiden arvo voi laskea korkeimmasta hinnasta 90 prosenttia, koska sillä ei ole silloin markkinoita ja isot sijoittajat myyvät pieniä kohteita pois vaikka tappiolla, kun tietävät, minkä arvo nousee. Siinä ei yksityishenkilön onnnettomat eurot vaikuta mihinkään, kun miljoonat ja mirjardit vaihtavat omistajaa.

   Sinähän voit vaihtaa kohteita, joita ostat ja katso kaikki heidän tuotteensa. Ymmärräthän, että voit ostaa kerralla enemmän kuin tuo summa 40 €. Jos edullinen historiallisesti ja näyttää järkevältä sinun näkökannaltasi ja tuottoisalta, sinä otat tietoisen riskin ostaessasi tuotteita siitä, että ne voivat menettää arvonsa tai sitten niiden arvo nousee paljon. Jokainen tapahtuma eli ostokerta on peruste veloitukseen, joten osta suuremmalla rahalla kerrallaan.

  • Olin itsekin eläkesäästäjä 20 vuotta, onneksi sain sanoa irti sen viimevuonna, kun tuli muutoksia sopimuksiin. Osasta jouduin maksamaan 50% veroa ja osasta pääomaveron verran, tuotto oli siihen asti hyvä, mut verot vei tuoton eli tulos oli 0 summa peliä :)

   • näin kävi minullekkin hyväuskoiselle


   • petetyksitullut kirjoitti:

    näin kävi minullekkin hyväuskoiselle

    samoin minulle kerroin lapsille snoivat heti irti


  • Itse lopetin maksujen maksamisen kyseiseen vakuutukseen muutama vuosi sitten. Säästöjä on jäljellä vajaa 8000 euroa, joista Mandatum Life veloittaa vuodessa noin 100 euroa erilaisina "hoitokuluina ja palkkioina". Eläkeikään on vielä parikymmentä vuotta, joten noin 2000 euroa tulevat vielä siihen mennessä laskuttamaan vuosittain.

   Lisäksi taustalla olevissa rahastoissa on omat korkeat palkkionsa, joten käytännössä vakuutus- ja rahastoyhtiöiden hyödyksi meni pitkälti tämä seikkailu. Paras sijoittaa suoraan osakkeisiin tai pienikuluisiin rahastoihin.

  • Minäkin olen pari-kolme vuotta maksanut pientä maksua tuonne. Nytkin ilmoittivat/markkinoivat, että sijoituskohteeni on tuottanut viimeisen 12 kk:n aikana +9,0%. Tosiasiallisesti ne tuottivat reilun 1%:n ja viimeisen kolmen vuoden aikana tuottoa on tullut yhteensä n. 3%, Jess. Eli markkinoivat ja näyttävät sijoituskohteidensa tuottoja ennen heidän ottamiaan kuluja, mikä on mielestäni harhaanjohtavaa. Nuo sijoitusinstrumentit ovat koreja, joissa on erilaisia sijoituskohteita. Ymmärtääkseni näin ollen Mandatum voi vaihtaa korin sisällä sijoituskohteita ja saada sen verran kuluja aikaan, että eipä tuota kori, ei.
   Seuraan toisessa yhteydessä salkkua, jota hoitavat aidot varainhoitajat ja he ovat saaneet rahoille (toki isompia summia) joka vuosi 6-10%: luokkaa. Parhaimpana reilusti yli 10%.

  • Kalliit kiinteistöt,kalliit palkat ja jne. ei ihme että tuottoa ei tule.

   Mites tämmönen sijoitustyyli, ostaa esim Nordean osakkeita kun pörssi pohjilla ja sijoittaa osingot eri tyyppisiin Nordean rahastoihin. Saa rahastokulunsa osinkojen muodossa.

   Riski tietysti jos Nordea menee nurin.

  • Itselläni on Mandatum Lifen eläkevakuutus. Piti oikein tarkistaa papereista, miten omalleni on käynyt. Olen säästänyt siihen 8 vuotta. Alkuun säästin 30e kk ja nyt säästän 50ekk. Eli pieniä summia, jotka lähtee heti palkasta eikä huomaa normielämässä ollenkaan.

   Rahaston tuotto miinus hoitokulut viimeisen kahdeksan vuoden ajalta =n. 200 euroa. Summa ei ole päätä huimaava, mutta saanhan vielä sentään veroedun. Rahastossa nyt n. 4200e. Itselleni sopii tämä eläkevakuutus ja aion jatkaa sinne rahojen laittoa jatkossakin. On yksi tapa hajauttaa säästöjä.

   • " Summa ei ole päätä huimaava, mutta saanhan vielä sentään veroedun. "

    Mikä ihmeen veroetu? Kun alat nostamaan rahoja joudut verot maksamaan, saat siis vain lykättyä verotusta. Kannattaisi ottaa selvää kuluista, kaikista kuluista. Nuo eläkevakuutukset ovat poikeuksetta helvetin kalliita.

    Halvimpien suomalaisten indeksirahastojen (Handelsbanken) juoksevat kulut on 0,2%, ei merkintä eikä lunastuspalkkiota. Eläkevakuutuksissa kokonaiskulut ovat paljon suurempia, jotain parin prosentin luokkaa vuodessa.


  • Nyt ilmoittivat maksatukesta joka alkaa ensi kuussa, joka nostosta 1 % ja vielä vuotuine 0.4 % hoitokulu. on sairasta touhua tää. onneksi oli firma joka tän maksoi, omista en olisi missään tapauksessa laittanut. Mitenkähän suuren potin keräävät koko ajalta säästäminen ja maksatus. Firma maksoi 8000.- ja takaisin saan 7300,- en ole eläissäni näin huonoa sopimusta tehnyt..onneksi firma oli maksajana...

  • tässä justiin mietin 8500e kertamaksua tälle vuodelle eli siis siirtää verojen maksua. Kun näitä nyt luin, niin pitäisikö unohtaa koko juttu?

   • Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksuista saa verovelvollinen vähentää 5 000 / verovuosi , eli sitä enempää ei ainakaan kannata vähennysmielessä maksaa


   • karu60 kirjoitti:

    Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksuista saa verovelvollinen vähentää 5 000 / verovuosi , eli sitä enempää ei ainakaan kannata vähennysmielessä maksaa

    Sekoitat yksityishenkilön ja yrityksen ottaman vakuutuksen.


  • Minulle "myytiin" tuo vapaaehtoinen eläkevakuutus aikoinaan Sampo-pankissa asuntolainaneuvottelujen yhteydessä. Pankkivirkailija ns. antoi ymmärtää (sanoi suoraan), että mikäli et ota tätä heidän eläkevakuutustaan, niin asuntolainan marginaali pankin puolesta on sitten tuplat. Että tällaista myyntiä.
   Tyhmä kun olin, otin tämän vakuutuksen ja maksoin sinne pari vuotta 80 egee/kk. Lopetin maksamisen parin vuoden jälkeen ja nyt niitä rahoja ei saa sieltä millään ulos (olen katsonut sopimusehdot purkamiseen ja takaisinmaksuun liittyen). Tuolloin sopimusta tehdessä summa ei tuntunut kovin suurelta, mutta kun tajusin tämän kusetuksen, niin lakkasin maksamasta sinne yhtään mitään. Nykyisin tulee laskuja n. kaksi kertaa vuodessa, jotka menee suoraan roskiin.
   Onko kenelläkään tietoa, voisiko esim. Fine auttaa siinä, että saisin sopparin purettua ja nostetttua edes jotain niistä rahoista, mitkä aikoinaan sinne maksoin? Kysymys ei sinänsä ole kovin kummoisista rahoista, vaan enemmänkin periaatteesta - mielestäni vakuutus myytiin minulle kiristämällä ja huijaamalla (puheet verohelpotuksista jne jne).

  • Itse olin täysin vastaavassa tilanteessa. Aina on annettu ymmärtää, ettei sopimusta voi irtisanoa? No soitin Mandatumille ja sanoin että haluan irtisanoa eläkevakuutussopimukseni, miten toimin? Irtisanoutuminen piti tehdä kirjallisena tai kirautuneena pankkitunnuksilla heidän sivuilleen ja ilmoittaa viestipalvelussa mitä haluaa irtisanoa, sopimusnumero ja päivämäärä koska sopimuksen haluaa irtisanoa. Ukko sanoi, että 60% pidätetään veroa, ellei toimita verokorttia. Sanoin, että antaa mennä sen 60% mukaan, jos maksan liikaa veroja, niin saan sen palautuksena takaisin. Niin pätkähti säästösummasta 40% tilille, tosin siitä oli otettu jotain käsittelykuluja pois, mutta en enää muista mitä...

   • Mihin syyhyn vetosit, kun sait tämän irtisanottua?


   • Oliko avioero vai pitkäaikainen yli vuoden kestävä työtömyys tai pitkä sairaus syynä irtisanomiseen ?


   • Terve taas

    Mikähän oli syy, että sait irtisanoa . Avioero, pitkä työttömyys tai sairaus ? Nämä mulle annettiin vaihtoehdoiksi kun sähköpostilla asioin.


  • Tein saman virheen kun sanottiin että saat verovähennyksiin maksu tsain kyllä mutta kun jäi eläkkeelle meni tästä eläkeosuudest 50 % veoa vaikka summa oli 580kk. Selvä huijaus kerroin lapsille joilla oli sama irtisanoivat heti maksamisen, säästin sitten osakkeisiin tuloista menee 30 prosenttia veroa. olisi heti kannattanut hoitaa näin

  • Älkää ostako Mandatum life eläkerahastoja koskee yrityksiä ja yksityisiä. Rahat katoavat ylimielisten virkailijoiden kuluihin etc.

  • Mulla hoitopalkkio 600 eur/ vuosi,Op

  • Eläkerahastot ovat suuren luokan pyramidi huijausta. Eritoten Mandatum Life jonka läpinäkyvyys kulujen suhteen on nolla. Saamani kokemuksen pohjalta ilmoitin työnantajalle että ei kannata tehdä uusia sopimuksia ko firmaan.

  • Lainataan ketjua:
   Sain Mandatumilta kirjeen lisäeläkevakuutuksesta, jota en tiennyt olevan olemassa. 90-luvulla pyörähdin pari vuotta firmassa, jonka etuihin näemmä kuului lisäeläkevakuutus. Siellä olisi tulossa eläkettä valtava 50 kuussa jos elän 62-vuotiaaksi asti. Nyt tarjoavat 13000 euroa kertyneen pääoman päälle jos vaihdan eläkkeen 10-vuotiseksi ja sijoitussidonnaiseksi. Aika hyvä diili ja kulut vain puoli prossaa. Onko tässä joku juju mitä en ymmärrä?

   • Sama juttu täällä. Olin töissä lisäeläkkeen työntekijöilleen ottaneessa firmassa 90-luvun lopulta alkaen n. 10 vuotta. Nyt putkahti yllätyskirje Mandatum Lifelta ja puhelu perään että tarjoavat sijoitussidonnaiseksi ja määräaikaiseksi muutettavaa lisäeläkettä tämän 62 v. elinikäisen tilalle. Pääomaa tulee rutkasti lisää ja henkivakuutuskin päälle. Voin valita määräaikaisuuden 10 tai 20 v. ja valita sijoituskohteeksi esim. eläkerahaston, joiden tuotto hyvä eivätkä romahda. Entä jos haluan kaiken ulos 62-vuotiaana? Mitähän jää käteen, luuko? Pyysin Mandatumilta nähdä ennen 18.9.2009 otetun vakuutuksen ehdot ja sopimuksen, ei kuulemma onnistu ilman kyseisen työnantaja lupaa. Pitänee siis ottaa suoraan työnantajaan yhteyttä jotta olisi toivoa nähdä ehdot. Vanhojen, ennen 18.9.2009 otettujen vakuutusten säästöt voi nostaa kahden vuoden aikana laissa määrätyn eläkeiän saavuttamisen jälkeen. Eläkettä on nostettava vähintään puolivuosittain ja nostot siis jaettava vähintään kahden vuoden ajalle. Olisi kiva tietää päteekö tämä omalla kohdalla.


   • Sain saman kirjeen. Nykysopimuksen mukainen eläke 62v-kuolemaan asti n. 200€. Uudessa sopimuksessa tarjoavat yli 50000 "hyvityksenä" ja sijoitusten 0-tuotolla lisäeläke olisi n. 800€ 72vuotiaaksi. Kuluista eivät suostu kertomaan tarkemmin, eivät myöskään nykyisen sopimuksen sisällöstä (paitsi, että se on kuluton) Vastaavat hyvin epämääräisesti kaikkiin kirjallisiin kysymyksiin. Lisäksi päätös pitäisi tehdä muutamassa viikossa. Liian hyvä tarjous, eivät tekisi itselleen epäedullista diiliä eli jotain jää kertomatta vanhasta sopimuksesta tai uuden ehdotuksen kuluista.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143