ei nuuskaa alaikäisille

Niko.Tiini

Anu Leena Koskinen Aamulehti

Pirkanmaan poliisi tutkii parhaillaan Pirkkalassa sitä, kuka tai ketkä myyvät toisille alaikäisille nuuskaa. Aiheesta on kirjattu rikosilmoitus.

Pirkanmaan poliisi otti yhteyttä Pirkkalan kouluihin ja ilmaisi vakavan huolensa ala- ja yläkouluikäisten oppilaiden nuuskankäytöstä ja nuuskan myymisestä alaikäisille usein toisten alaikäisten toimesta. Viesti välitettiin viime viikolla Wilma-viestillä kaikkien Pirkkalan koulujen 5.–9.-luokkalaisten huoltajille.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Veijo Niemi kertoo, että huoli nuuskan käytöstä ja myynnistä on noussut erityisesti Pirkkalan yläkoulussa. Koulusta on löytynyt poliisin tiedon mukaan poissylkäistyjä nuuskatyynyjä roskiksesta. Jälkien lisäksi myymisestä on ollut poliisin mukaan muita havaintoja.

– Nuuskan välittämistä on esiintynyt. Muutamat ovat saaneet jostakin nuuskaa käsiinsä ja sillä käydään jonkinnäköistä kauppaa, Niemi kertoo Aamulehdelle.

Hänen käsityksensä mukaan ilmiö koskee noin 13–16-vuotiaita, mutta käytön laajuudesta ei ole tietoa. Veijo Niemi kertoo, että vastaava ilmiö oli pari vuotta sitten Lempäälän koulussa.

– Joku nuori saattaa vain kokeilla nuuskaa ylähuuleen ja todeta yök ja se oli siinä. Joku voi kuitenkin innostua.

Ylikonstaapeli muistuttaa, että nuuskassa on 18 vuoden ikäraja, eikä sitä myydä Suomessa. Tavara tulee siten ulkomailta.

Poliisi ja koulut pyytävät vanhempia seuraamaan oman lapsen nuuskankäyttöä.

– Mikäli havaitsette lapsenne käyttävän nuuskaa, toivomme teidän keskustelevan asiasta vakavasti hänen kanssaan. Jos saatte jotain tietoja siitä, mistä nuuska on hankittu, toivomme teidän olevan yhteydessä oman koulunne rehtoriin, joka saattaa asian edelleen poliisin tietoon, Wilma-viestissä sanotaan.

Tutkimusten mukaan nuoret eivät ole tietoisia nuuskan käytön haitoista ja voivat mieltää sen käytön tupakointia vaarattomammaksi. Nuuska on kuitenkin haitallinen tupakkatuote. Se on haitallista muun muassa suun terveydelle, verenkiertoelimistölle ja raskaana oleville.

3

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyvinOutoa

      Nuuskaa kyllä syynätään mutta anabolisten steroidien kauppaan kukaan ei halua puuttua. Onko siinä kaupassa niin hyvät provikat? Nuuska on ihan karamelliä kun vertaa sitä noihin myrkkyihin.

      • nuuskaasuoneen

        Enemmän noita anabolisia poliisi takavarikoi ja enemmän niistä tuomioita jaetaan kun nuuskasta, joten kyllä niihin joku tuntuu puuttuvan. Ruotsi ei olisi EU maa jos nuuska olisi siellä kielletty, jotkut kansat pistävät vastaan, eivätkä hyväksy kaikkia kieltoja ja rajoituksia. Suomi kieltelee kaikkia asioita mielellään. Sitä en ymmärrä, miksi nuuska on vaarallista kaikille muille eurooppalaisille paitsi Ruotsalaisille?


      • suojattubisnes
        nuuskaasuoneen kirjoitti:

        Enemmän noita anabolisia poliisi takavarikoi ja enemmän niistä tuomioita jaetaan kun nuuskasta, joten kyllä niihin joku tuntuu puuttuvan. Ruotsi ei olisi EU maa jos nuuska olisi siellä kielletty, jotkut kansat pistävät vastaan, eivätkä hyväksy kaikkia kieltoja ja rajoituksia. Suomi kieltelee kaikkia asioita mielellään. Sitä en ymmärrä, miksi nuuska on vaarallista kaikille muille eurooppalaisille paitsi Ruotsalaisille?

        Pirkanmaalla tunnetusti anabolisten kauppa saa pyöriä melko vapaasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe