Usko ja tavallinen elämä

Maantie2

Hei, olen pohtinut seuraavaa asiaa: miksi en voi olla vain tavallinen ihminen ja silti uskoa? Yrittäessäni sisään uskovaisiin piireihin törmäsin jälleen tuomitsevaan asenteeseen muita ihmisiä ja heidän elämänvalintojaan kohtaan. Minulle itselleni ei kohdistettu tuomioita. Olin tuntematon ja uusi, en ollut jakanut mitään siitä, mitä itse ajattelen. Minulle jäi pelkoja, sillä itse kyllä olen suvaitsevainen. Minun lähisukulaiseni esimerkiksi on lesbo ja elää rekisteröidyssä parisuhteessa. Mikä olen häntä tuomitsemaan? Hän on tehnyt hienon uran kansainvälisissä kuvioissa, kehitysaputyössä.
Kävisin mielelläni silloin tällöin kirkossa ja nauttisin ehtoollista, sillä on minulle suuri hengellinen merkitys.
Taidan olla aika yksin.

6

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei

      Voit olla ihan tavallinen ihminen ja kuitenkin uskoa. Usko on luottamusta Jumalaan, se on sinun ja Jumalan välinen suhde. Tervetuloa kirkkoon ja erityisesti ehtoolliselle. Ehtoollinen on tarkoitettu kaikille kristityille. ”Kristus kutsuu pöytäänsä erityisesti niitä, jotka tuntevat itsensä syntisiksi.”

      Haluaisin rohkaista sinua etsimään sellaista yhteyttä, johon ei kuulu tuomitsevaa asennetta. Olen varma siitä, että löydät etsimäsi.

      Siunausta elämällesi,
      tervehtien Päivi-pappi

      • Jeesusontotuus

        Päivi, Raamattu kieltää homouden harjoituksen (kirj room 10:26-27). Me ei voida tehdä niin, että valitaan osa otteista, joita noudatamme ja muut otteet ovat vain sanan helinää. Raamattu on Jumalan puhetta juuri sinulle.


    • pitkäänuskossa

      Kyllä minkin ihan tavallinen ihminen olen. En oikeastaan tiedä, mitä se olisi, jota en tekisi vaikka en olisi uskossa. Jos joku elää homosuhteessa, niin enhän minä hänelle mitään voi. Jos ei tule kysymään, niin en kyllä mene moralisoimaan.

    • still_free

      Mitä fundamentalisempi uskonliike dogmeineen, sitä alistavampi, ahdistavampi ja tuomaroivampi on myös sen ilmapiiri toimintamalleineen ja sitä enempi koetetaan ottaa otetta jäsenien elämästä.

      Mikäli uskoo ja / tai kokee sen itselleen tärkeäksi, niin lienee parempi pysyä "free-lancerina" liittymättä minkään uskonliikkeen ihmisvetoisen vallankäytön piiriin.

      Uskomusmaailma on mielestäni myös hyvin narsistista. Kristinuskovat ovat kiistelleet oikeaoppisuudesta jo sen alkuajoista alkaen keskenään, vainonneet ja tappaneetkin eri tavoin ajattelevia, pakottaneet tappamalla kristinuskoon, sekä puhumattakaan siitä miten he tuomaroivat kakkien muiden uskovien ja uskontojen jumaluudet harhaoppisuudeksi ja kadotukseen.

    • kaatuva_kirkko

      Osallistumalla kirkon tilausuuksiin tuet seurakuntien työpaikkakiusaamista, hyväksyt diakonian alasajon, varojen tuhlaamisen synodaalikokouksiin ja pappien turhiin opintomatkoihin.

      Daiju-pappi

    • Voinkouskoa

      Olen pohtinut ihan samaa. Miksi ei voisi olla ihan tavallinen ihminen ja uskoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe