Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuningas Salomo

adonia

Raamattu kertoo eräästä tapauksesta kuningas Daavid:n hovissa. Prinssi Adonia oli vanhin Daavidin pojista. Hän halusi kuninkaaksi, mutta kruunu oli luvattu Salomolle Batseban pojalle. Adonia kapinoi ja julistautui kuninkaaksi. Monet kannattivat häntä, mutta kun kuningatar Batseba kuuli sen, puhui hän siitä Daavidille. Kapina kukistettiin ja kuninkaaksi nousi Salomo. Hän armahti Adonian sillä ehdolla, ettei tämä saisi enää kertaakaan kapinoida Salomoa vastaan.
Vähän ajan kuluttua prinssi Adonia pyysi päästä Batseballe puheille. Hän vetosi Betseban tunteisiin.
Koska häntä vanhinta Daavidin poikaa oli kohdeltu väärin, pyysi kän Batsebaa puhumaan suunemilaista Abisagia, Daavidin leskeä vaimoksi hänelle Adonialle.
Kun Batseba esitti asian Salomolle, tämä hämmästyi ja suuttui. Äiti hyvä olisit samalla pyytänyt koko valtakuntaa Adonialle, niin heikko Salomonin asema vielä silloin kuninkaana oli.
Mitä Salomo silloin teki. Hän määräsi Adonian teloitettavaksi.
Nainen sortuu joskus liian helposti moraalisiin vaatimuksiin. Naispapit suostuvat miehiä helpommin vihkimään homopareja, vaikka kristallin selvästi homous Raamatussa sanotaan synniksi.
Naiset ovat hyvin päättäviä sosiaalisissa asioissa, mutta kun puhutaan sodasta ja rauhasta, naiset tulevat päätöksissään epävarmoiksi.
Nyt puhun yleistäen, tämä ei koske jokaista yksilöä erikseen.
Jos puhutaan homojen ja lesbojen kohtelusta, naiset ovat miehiä parempia päättämään, mutta jos puhutaan siitä, onko homous tai lesbous paha-asia/synti miehet ovat naisia parempia päättämään.
Jeesus on seurakunnan pää ja mies perheen pää, mutta riippuu asioista, onko mies vai nais-näkökulma parempi. Seurakunnassa olisi tärkeää, että miehet ja naiset päättäisivät omilla vahvuusalueillaan.
Kaikille suomalaisille ihmisoikeus asianajajille, miten saisimme lisää biologisesti normaaleja suomalaisperheitä, jotka synnyttäisivät 2-3 lasta, jolloinka suomalaiset voisivat säilyä tulevaisuudessakin elossa tässä 6 miljardin kansainyhteisön meressä?
Vai keskitymmekö ajamaan täysin voimin kaikkien poikkeavien vähemmistö ryhmien etuja, aina sosiaaliseen hulluuteen saakka.

8

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jahveltapääsipieru

      Raamattu on paimentolaismiehen aivopieremä satukirja :) Kannattaa etsiä vähän paremmat argumentit kuin paimentolaismiesten nuotiotarinat :)

      20. Mutta jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle, ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi

      Naisen joka ei vuotanut verta ensimmäisenä yönä sai kivittää hengiltä. Mitä luulet, keksikö tämän säännön ikuinen ja viisas jumalaolento, vai keksikö sen paimentolaismies? Haloo? Syttyykö se lamppu :)

      ps: Nainen ei aina vuoda verta menettäessään neitsyytensä. Tämä on asia jonka me nyt tiedämme ja jota paimentolaismies tai tämä paimentolaismiehen keksimä jumala ei tiennyt.

    • tulkintaerot

      Raamattu kertoo, että maailmankaikkeudella on ollut olemassa alku. Tiede päätyi tähän samaan tulokseen vasta 1950 luvulla. Aikaisemmin uskottiin että maailman kaikkeus on ollut aina olemassa. Jeesus sanoi, se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. Raamatun mukaan kukaan ihminen ei ole synnitön. Emme siis enää kivitä ketään. Mooseksen lain mukaan oli olemassa tietyt edellytykset ihmisen olla hetken aikaa synnitön.
      Kun tehtiin vanhan testamentin mukainen kivitys rangaistus, ensimmäisen kiven heitti mies, joka tietyillä ehdoilla( siihen liittyi tiettyjä temppeli rituaaleja( teppeliä ei enää ole)) oli rituaalisesti synnitön sillä lailla että saattoi heittää ensimmäisen kiven. Raamattu on niin hieno kirja, että selvästikkään, et sitä oikein ymmärrä.
      Jos haluat lainata tekstiä Raamatusta, tee se niin sana tarkasti, että sen voi löytää Raamatun sanakirjasta. Silloin saatamme ehkä keskustella kyseisen kohdan tulkinnasta. Mutta jos olet mies joka sanoo että mies voi olla äiti, niin minä en ainakaan luota sinun Raamatun tulkintaasi. Perus rehellisyys täytyy aina olla kun keskustellaan vakavasti asioista. Jotkut homot tulkitsevat Raamattua, siten että se kyllä kieltää homouden, mutta ei tunne pitkä aikaista homoavioliittoa ja siksi se ei ole syntiä. Kun Raamattu tuomitsee homouden syntinä, sen ei tarvitse luetella erikseen kaikkia homouden variaatioita . Homous on syntiä, oli se sitten pitkä tai lyhytaikaista tehtiin sitä sisällä tai ulkona tai jossain liitossa ja se on aina ollut sama teko kaikkina maailman aikoina.

      • hattiwatt1

        Kalevala kertoo että maailmankaikkeus syntyi sotkan munasta. Ilmeisesti tällä logiikalla väinämöinen oli oikeasti olemassa :D

        4. Moos. 31:17. Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen. 18. Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin.

        Aika yllättävää että tämä paimentolaismiehen keksimä jumalaolento jätätti neitseelliset pikkutytöt paimentolaissotilaiden raiskattavaksi... ainiin eihän siinä ole mitään yllättävää :)


    • Seolisilloin

      Miksi ateistit eivät koskaan siteeraa Uutta Testamenttia? Vain ateistit taitavat enää lukeakaan Vanhaa Testamenttia, valikoivasti, ja tietenkin ymmärtämättä kokonaisuudesta mitään. Ei muuten ole noin kerrottu Raamatussa että:" ...pikkutytöt...raiskattaviksi..". Tuskin se olisi ollut mikään ihanne edes sen ajan nuotiopaimentolaisen jutuissa. Neitsyttyttöjä ei tarvinnut hävittää, koska he tuskin saisivat sotaa aikaiseksi vaan sulautuisivat palvelijoina ja puolisoina voittajaväestöön. Ihan viisasta vai mitä. Vanhan Testamentin sotahistoriasta ilmenee, että Israelilaiset joutuivat vähän väliä muiden etnisten ryhmien hyökkäysten ja petosten kohteeksi. Mutta Jumala oli tehnyt lupauksen olla Israelin puolella niin kauan kuin he olivat Jumalan puolella. Repsahduksiakin sattui, epäjumalia ja muuta. Pitäisikö arvoisan hattiwatt1:n pitäytyä kommenteissaan muumeihin ja muihin satuolentoihin eikä puuttua tosielämän historiaan?

      • hattiwatt1

        "Miksi ateistit eivät koskaan siteeraa Uutta Testamenttia?"

        Tämän tarinan jumala on sama sekä ut:ssa että vt:ssä. VT:n avulla on helppo osoittaa nämä jumalaiset käskyt paimentolaismiehen keksimäksi.

        "Ei muuten ole noin kerrottu Raamatussa että:" ...pikkutytöt...raiskattaviksi.."

        Meinaatko että paimentolaissotilas vei neitseellisen pikkutytön (jonka vanhemmat hän oli juuri murhannut) disneylandiiin? :D Mietihän oikein tarkasti mikä olisi syy miehelle jättää neitseellinen pikkutyttö itselleen eloon ... mieti oikein tarkasti :D

        "sulautuisivat palvelijoina ja puolisoina voittajaväestöön. Ihan viisasta vai mitä"

        Neitseellisen pikkutytön vanhempien sekä tämän poikavauva veljen murhaaminen ei ole viisasta millään mittarilla. Pikutytön ottaminen orjaksi, osaksi omaisuutta on moraalitonta ja kuvottavaa.

        20. Mutta jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle, ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi

        Naisen joka ei vuotanut verta ensimmäisenä yönä sai kivittää hengiltä. Mitä luulet, keksikö tämän säännön ikuinen ja viisas jumalaolento, vai keksikö sen paimentolaismies? Haloo? Syttyykö se lamppu :)

        ps: Nainen ei aina vuoda verta menettäessään neitsyytensä. Tämä on asia jonka me nyt tiedämme ja jota paimentolaismies tai tämä paimentolaismiehen keksimä jumala ei tiennyt.

        "eikä puuttua tosielämän historiaan?"

        Pitäisikö sinun avata silmäsi ja huomata että raamattu on paimentolaismiehen keksimä satukirja moraalittomineen, sadistisineen, kuvottavineen käskyineen :)


      • asdfasdfsdf

        Miksi vanhaa testamenttia ei saisi siteerata? Onko se sinulle jotenkin vaikea asia? haluaisitko ihmisten poimivan Raamatusta vain ne kivat asiat, ne jotka sopivat sinulle? Eikö Raamattua pidä ottaa kokonaisuutena? Eikö kuvaa Jahvesta saa muodostaa tuon kokonaisuuden perusteella?


      • Ainasamaajankutusta

        Ateistille ne ovat varmaan samaa, uskon omaksuneille eri asiaa. Siksi tuo vaikuttaa hölmöltä. Se siitä. Mutta voidaan varmuudella sanoa, että sinunkin pakanalliset esi-isät varmuudella, tuossa tuhannen-kahden vuoden haarukassa (ennen kristinuskon omaksumista, tod.näk. ennenkin), ovat harjoittaneet tappamista, ihmisryöstöä ja orjuutta. Että jos on tarkoitus mustata VT:a, niin pata kattilaa soimaa, ei pakanat ole koskaan olleet mitenkään parempia eikä tule olemaankaan, vs. UT. Siinä sitä on kokonaiskuvaa myös ei-kristinuskosta.


      • hattiwatt1

        "Siksi tuo vaikuttaa hölmöltä"

        Ei siinä ole mitään ihmeellistä että paimentolaismies käskee kivittämään naisen joka ei vuotanut ensimmäisenä yönä, tai käski uhraamaan karitsan sekä kyyhkyn synnyttämisestä tai antoi luvan pitää neitselliset tytöt itsellään sotasaaliina. Se on ihmeellistä jos joku pitää näitä jonain ikuisen ja äärettömän viisaan jumalaolennon käskyinä :D. Kun ne ilmiselvästi ovat ihmisen keksimiä :D

        "ei pakanat ole koskaan olleet mitenkään parempia"

        Ei kukaan väittänytkään. Ihmiset ovat aina olleet raakoja ja julmia toisiaan kohtaan. Minkään uskonnon jumalat eivät ole olleet poikkeus tässä suhteessa. Aina on ollut lupa murhata sen toisen jumalan palvojat :)

        Se että joku edelleen vainoaa esimerkiksi homoseksuaaleja ihmisiä näiden paimentolaisten keksimien satujen pohjalta on sairasta. Tiedän että tämä sairaus on ihmisen omassa päässä ja uskonto on vain keppihevonen oman katkeruuden ja vihan levittämiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe