Minkälainen jumala uudellenkastajilla on?

Siis, vaaditaan vauvalta/ihmiseltä omaa suoritusta(lakiuskoa), että vauva voidaan kastaa. Ei luoteta siihen, että kasteessa Jumala toimii ja antaa armonsa (Room.6:3; gal.3:27). Miten kauhistuttavan kovaa uskoa se onkaan minulle joka olen omaksunut Raamatullisen ja myös luterilaisen vanhurskauttamisopin, että pelastus on: "Yksin armosta, yksin uskon kautta, ilman lain töitä". Kyllä tiedän, että uudestikastaja voi käyttää noita samoja sanoja, mutta sekoittavat lain ja evankeliumin, tarkoittaen omia tekoja.

"Niin me siis sen siksi pidämme, että ihminen tulee vanhurskaaksi uskon kautta, ilman lain töitä." (Room.3:28).

131

1010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähettiläs

      En taida ymmärtää mitä Weha tarkoittaa tuolla, että vaaditaan vauvalta/omaa suoritusta, lakiuskoa, jotta vauva voidaan kastaa.
      Vauvalta ei vaadita mitään. Jeesus käski kastaa kaikki kansat opetuslapsikseen ja käski opettaa kaikki kastetut Jumalan tuntemiseen, eli siihen mitä Jeesus ihmisen Poikana täällä opetti.
      Johannes Kastaja käski ihmisen kääntyä ja tehdä parannuksen ja ottaa uudenliiton kaste. Vauva ei voi parannusta tehdä, eikä sen tekeminen ole vauvalle kuuluvaa sen takia, että vauvalla ei ole mitään TEKOJA, joista hänen pitäisi kääntyä parannuksen tielle. Näin vauva on kelvollinen kastettavaksi.

      • armostaa

        Mitä on laki uskovaisuus ?


      • Aadam.aloitti

        Mutta vauvalla on PERISYNTI.


      • >>> Jeesus käski kastaa kaikki kansat opetuslapsikseen ja käski opettaa kaikki kastetut Jumalan tuntemiseen, eli siihen mitä Jeesus ihmisen Poikana täällä opetti.<<<

        Ei käskenyt kastaa opetuslapsiksi. Jeesus käski tehdä kaikista kansoista opetuslapsia. Sitten opetuslapsia Hän käski kastaa.

        Matt 28:18 "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

        Opetuslapseksi tehdään julistamalla evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.

        Mark 16:15 "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

        Evankeliumin Sanan uskova ja vastaan ottava (Joh 1:12, 1 Tess 2:13, 1 Kor 15:1-4, 11 ) syntyy uudesti ylhäältä Jumalasta (Sanasta ja Hengestä) Jumalan lapseksi (Joh 3:3-8). Näitä uskovia Jeesus käski opettaa. Uskovasta tulee opetuslapsi mikäli hän tottelee Jeesusta Jumalan Sanaa. Opetuslapseuteen siis kuuluu totteleminen, kuuliaisuus Sanalle. Jeesuksen seuraaminen on kuuliaisuuden hedelmä (Room 1:5, 6:17).

        Yksi ehkä aivan ensimmäisiä kuuliaisuuden askeleita on uskovien upotuskaste.

        Uskoon tulleen entinen syntinen aatu/eeva kuoli uskoon tulossa. Uusi ihminen, uusi luomus syntyi Jumalasta (2 Kor 5:14-17).

        Kasteessa uskoon tullut Jumalasta syntynyt Jumalan lapsi hautaa entisen syntisen ihmisensä kasteen hautaa. Kasteessa hän nousee uuteen elämään Jeesuksen kanssa Hänen ylösnousemuksen voimasta.

        Kol 2:12 "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."

        Room 6:3-8 "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa, kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,"

        Siis, uskovan kaste opetuslapseuttaa uskoon tulleen. Koska kaste on hautaustoimitus, mikäli uskova ei kastata itseään, ei hän hautaa entistä aatua/eevaa. Koska kasteessa uskoon tullut myös herätetään uuteen elämään ja hän nouseen Jeesuksen kanssa uuteen elämään, hän ei nouse uuteen elämään Jeesuksen kanssa mikäli hän ei kastata (hautaa vanhaa ihmistään) itseään.

        Näin ollen kasteesta alkaa uskovalle kokonaan uusi elämä. Kasteessa uskoon tullut saa myös voimaa taistella syntiä vastaan. Kasteen jälkeen, tai heti kasteessa on myös mahdollista saada Pyhän Hengen lahja, täyttyä Hengellä (Room 6:4-5, Apt 2:38).

        2:38-40 "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." "

        Edellä esitetyn lisäksi ymmärrämme että kaste vaikuttaa myös syntien anteeksisaamiseen, synnistä vapautumiseen ja Jumalan palvelemiseen (Room 6:22). Kaikkeen tähän tulee uskovan itse suostua - "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta". "Antakaa itsenne Jumalalle ts. Sanalle Sanan hallintavaltaan (Room 12:1).

        Kaste erottaa ihmisen Egyptistä ja sen orjuudesta, synnin orjuudesta. Israelin kansa pelastui veden kautta Egyptin orjuudesta.

        1 Piet 3:21 "Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,"

        Emme siis puhu vähäpätöisestä asiasta kun puhumme uskovan upotuskasteesta. On hyvä palvella Jumalaa hyvällä omallatunnolla synnistä vapautettuna. Kaste kuuluu jokaiselle uskoon tulleelle. Emme evää sitä keneltäkään.


      • >>>Edellä esitetyn lisäksi ymmärrämme että kaste vaikuttaa myös syntien anteeksisaamiseen, synnistä vapautumiseen ja Jumalan palvelemiseen (Room 6:22). Kaikkeen tähän tulee uskovan itse suostua - "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta". "Antakaa itsenne Jumalalle ts. Sanalle Sanan hallintavaltaan (Room 12:1).<<<

        Tähän listaan kuuluu myös -"Ottakoon kukin teistä kasteen". Vauva ei voi ottaa kastetta. Raamattu ei missään käske ketään tuomaan toista ihmistä kastettavaksi. Eikä Raamattu missään käske kastaa vauvoja eikä anna edes ymmärtää että vauvoja kastettiin. Kaste kuuluu jokaisen yksilöuskovan itse ottaa, pyytäää sitä seurakunnan pastorilta ja antaa kastaa itsensä. Niin uskoon tullut lähtee seuraamaan Jeesusta uskon kuuliaisuudessa.

        Room 16:25-26 "Mutta hänen, joka voi teitä vahvistaa minun evankeliumini ja Jeesuksen Kristuksen saarnan mukaan, sen ilmoitetun salaisuuden mukaan, joka kautta ikuisten aikojen on ollut ilmoittamatta, mutta joka nyt on julkisaatettu ja profeetallisten kirjoitusten kautta iankaikkisen Jumalan käskystä tiettäväksi tehty kaikille kansoille uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi,"

        1.Pietarin kirje:1:1-2 "Pietari, Jeesuksen Kristuksen apostoli, valituille muukalaisille, jotka asuvat hajallaan Pontossa, Galatiassa, Kappadokiassa, Aasiassa ja Bityniassa, ja jotka Isän Jumalan edeltätietämisen mukaan ovat Hengen pyhittämisen kautta valitut Jeesuksen Kristuksen kuuliaisuuteen ja hänen verellänsä vihmottaviksi. Lisääntyköön teille armo ja rauha."


      • isän.synit.ei.pojalle
        Aadam.aloitti kirjoitti:

        Mutta vauvalla on PERISYNTI.

        Ei perisyntiä ole olemassakaan.

        Synti ei periydy isältä pojalle.

        Hes 18:
        14. Mutta katso, jos tälle on syntynyt poika ja hän näkee kaikki isänsä synnit, jotka tämä on tehnyt - näkee ne eikä tee sellaisia:
        15. ei syö uhrivuorilla, ei luo silmiänsä Israelin heimon kivijumaliin, ei saastuta lähimmäisensä vaimoa,
        16. ei sorra toista, ei ota panttia, ei riistä eikä raasta, vaan antaa leipäänsä nälkäiselle, verhoaa vaatteella alastonta,
        17. pidättää kätensä kurjasta, ei ota korkoa eikä voittoa, vaan tekee minun oikeuksieni mukaan, vaeltaa käskyjeni mukaan - hänen ei ole kuoltava isänsä syntivelan tähden, hän totisesti saa elää.
        18. Hänen isänsä taas kun teki väkivallan töitä, riisti ja raastoi veljeltänsä ja teki kansansa keskuudessa sitä, mikä ei ole hyvää, niin katso, hänen oli kuoltava syntivelkansa tähden.
        19. Ja vielä te kysytte: 'Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?' Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.
        20. Poika ei kanna isän syntivelkaa, eikä isä kanna pojan syntivelkaa. Vanhurskaan ylitse on tuleva hänen vanhurskautensa, ja jumalattoman ylitse on tuleva hänen jumalattomuutensa.


      • Sivusta
        Jaikal91 kirjoitti:

        >>> Jeesus käski kastaa kaikki kansat opetuslapsikseen ja käski opettaa kaikki kastetut Jumalan tuntemiseen, eli siihen mitä Jeesus ihmisen Poikana täällä opetti.<<<

        Ei käskenyt kastaa opetuslapsiksi. Jeesus käski tehdä kaikista kansoista opetuslapsia. Sitten opetuslapsia Hän käski kastaa.

        Matt 28:18 "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

        Opetuslapseksi tehdään julistamalla evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.

        Mark 16:15 "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

        Evankeliumin Sanan uskova ja vastaan ottava (Joh 1:12, 1 Tess 2:13, 1 Kor 15:1-4, 11 ) syntyy uudesti ylhäältä Jumalasta (Sanasta ja Hengestä) Jumalan lapseksi (Joh 3:3-8). Näitä uskovia Jeesus käski opettaa. Uskovasta tulee opetuslapsi mikäli hän tottelee Jeesusta Jumalan Sanaa. Opetuslapseuteen siis kuuluu totteleminen, kuuliaisuus Sanalle. Jeesuksen seuraaminen on kuuliaisuuden hedelmä (Room 1:5, 6:17).

        Yksi ehkä aivan ensimmäisiä kuuliaisuuden askeleita on uskovien upotuskaste.

        Uskoon tulleen entinen syntinen aatu/eeva kuoli uskoon tulossa. Uusi ihminen, uusi luomus syntyi Jumalasta (2 Kor 5:14-17).

        Kasteessa uskoon tullut Jumalasta syntynyt Jumalan lapsi hautaa entisen syntisen ihmisensä kasteen hautaa. Kasteessa hän nousee uuteen elämään Jeesuksen kanssa Hänen ylösnousemuksen voimasta.

        Kol 2:12 "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."

        Room 6:3-8 "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa, kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,"

        Siis, uskovan kaste opetuslapseuttaa uskoon tulleen. Koska kaste on hautaustoimitus, mikäli uskova ei kastata itseään, ei hän hautaa entistä aatua/eevaa. Koska kasteessa uskoon tullut myös herätetään uuteen elämään ja hän nouseen Jeesuksen kanssa uuteen elämään, hän ei nouse uuteen elämään Jeesuksen kanssa mikäli hän ei kastata (hautaa vanhaa ihmistään) itseään.

        Näin ollen kasteesta alkaa uskovalle kokonaan uusi elämä. Kasteessa uskoon tullut saa myös voimaa taistella syntiä vastaan. Kasteen jälkeen, tai heti kasteessa on myös mahdollista saada Pyhän Hengen lahja, täyttyä Hengellä (Room 6:4-5, Apt 2:38).

        2:38-40 "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." "

        Edellä esitetyn lisäksi ymmärrämme että kaste vaikuttaa myös syntien anteeksisaamiseen, synnistä vapautumiseen ja Jumalan palvelemiseen (Room 6:22). Kaikkeen tähän tulee uskovan itse suostua - "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta". "Antakaa itsenne Jumalalle ts. Sanalle Sanan hallintavaltaan (Room 12:1).

        Kaste erottaa ihmisen Egyptistä ja sen orjuudesta, synnin orjuudesta. Israelin kansa pelastui veden kautta Egyptin orjuudesta.

        1 Piet 3:21 "Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,"

        Emme siis puhu vähäpätöisestä asiasta kun puhumme uskovan upotuskasteesta. On hyvä palvella Jumalaa hyvällä omallatunnolla synnistä vapautettuna. Kaste kuuluu jokaiselle uskoon tulleelle. Emme evää sitä keneltäkään.

        jaikal91 tuossa lukee selvästi, että opetuslapsia tehdään kastamamalla Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
        Matt 28:18 "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


      • Sivusta kirjoitti:

        jaikal91 tuossa lukee selvästi, että opetuslapsia tehdään kastamamalla Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
        Matt 28:18 "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

        >>>Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.<<<

        Analysoimme tätä tekstiä. Ole rehellinen itsellesi. Keihin sana "kastamalla heitä" viittaa? Kaikkeen kansaan vai opetuslapsiin?

        Sitten toinen asia. Keitä Jeesus käski opettaa, kaikkea kansaa vaiko opetuslapsia? Keihin siis "opettamalla heitä" viittaa? Jos ajattelet "opettamalla heitä" viittaavan kaikkeen kansaan, miten kaikkea kansaa voidaan opettaa kun opetuksen tavoite on - "pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää"? Kuinka uskosta osattomia voidaan opettaa pitämään Jeesuksen Sanat koska he eivät ole kuuliaisia Jeesukselle Kristukselle. Eihän suurin osa ihmisistä välitä tippaakaan siitä mitä Jeesus opettaa ja käskee. Eikä he edes tule kuuntelemaan ja saamaan oppia. Eikö ihmisen ensin pidä tulla uskoon ja kuuliaiseksi Jeesukselle Kristukselle ennen kuin hän edes tahtoo ottaa vastaan kristillistä opetusta.

        Huomaatko että Jeesuksen kastekäskyssä kaste opetuslapseuttaa uskoon tulleen? Opetuslapsia tehdään julistamalla evankeliumia. Sitten näitä uskoon tulleita, evankeliumin uskovat ja vastaan ottaneet ihmiset, Jeesukselle Kristukselle kuuliaisiksi tulleita ihmisiä, heitä aletaan opettamaan koska he tahtovat ottaa vastaan kristillistä opetusta ja oppia Jeesuksesta Kristuksesta ja seurata Häntä.

        Raamattu Kansalle kääntää tuon jakeen selvemmin:

        "Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" (Matt 28:19 RK).

        Tässä siis "kastakaa heidät" viittaa selvästi uskoon tulleisiin ihmisiin, siis opetuslapsiin.

        Perustelin tätä asiaa lisää ja selitin miten tehdään opetuslapsia edellisissä viesteissäni tässä ketjussa.


    • ei.sen.kummempaa

      Lapsen kasteessa annetaan nimi, nimen voi saada muullakin tavalla.
      Kaste/rituaali esim. TMS vastaavia tilaisuuksia.

      • Lähettiläs

        Et taida tuntea Jumalan Sanan opetusta kasTEISTA. Nyt puheena taitaa olla vain vedellä kastaminen, ei Pyhällä Hengellä ja tulella kastaminen.
        Vedellä ihminen kastetaan uuden liiton Herran opetuslapseuteen ja tuon kasteen yhteydessä Jumala antaa kastelahjan ja se on Pyhän Hengen lahja, joka tulee ihmisen päältä kirkastamaan Jumalan Sanan.
        Toivottavaa on, että kaikki suomalaiset ottavat tuon lahjan vastaan. Nyt on käynyt niin, että monet, monet ovat tylysti kääntäneet selkänsä Jumalan tarjoamalle kalliille lahjalle.


      • omaksuminen

        Tylysti jos ei pysty sisäistämään onko se jokin vika.


      • Lähettiläs
        omaksuminen kirjoitti:

        Tylysti jos ei pysty sisäistämään onko se jokin vika.

        Tahdosta se on kiinni, ei siitä, että ei pystyisi sisäistämään asiaa. Lukemattomat lapset viedään kasteelle, mutta ei tahdota kastetun kuulevan mitään opetusta Jumalasta.
        Vasta näin televisiosta, miten nuori nainen suostui kummiksi jollekin vauvalle, mutta ei halunnut kuullakaan siitä, että kumminkin velvollisuus on kasvattaa tuota kasteen saanutta lasta Jumalan tuntemiseen.
        Tuollaiset kummit ja vanhemmat kieltävät lapselta kastelahjan.


      • Lapset.saavat.olla

        Nykyaikana kummin tehtävä on olla vain kiva aikuinen, tuki ja sellainen. Naurettavaa olisi alkaa opettamaan jotain uskonnollista höpötystä lapselle!


    • On totta, että luopuneen nimiluterilaisen kansankirkon, opetus ja oppi on retuperällä, eikä se tavoita kaikkia. Vaikka olisimme menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, tarvitsemme paluun taivaan tielle, kasteen armoon. Emme tällöin tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista, ts. paluuta siihen syntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet. Kasteessa sana antaa, mitä lupaakin ja ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä:

      Jeesus vastasi hänelle: (Joh.3:3)"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
      4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"

      5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]
      6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. [1. Kor. 15:50; Ef. 2:3].
      -Tässä ei tarvitse yhtään hurmahenkistä opetusta lain tielle. Kohtaa kristillisenä uudenliiton kasteena, kaikille kansoille, opettaa Raamattu, varhaiset kirkkoisät, kirkon perimätieto, Luther, uskonpuhdistus ja luterilaisen kirkon tunnustuskirjat.

      • Lähettiläs

        Tarkoitat varmaankin sitä, että uudestisyntyminen tulee heille todeksi, jotka uskovat?
        Jeesus opetti Nikodemusta tuosta syntymisestä tarkoittaen, että Nikodemuksen, joka on Israelin OPETTAJA, olisi pitänyt käsittää se, että Jumalan Sana Pyhän Hengen kirkastusessa synnytää kastetun uudeksi.
        Eikö nämä kastekiistat ole syytä lopettaa ja alkaa julistamaan kastetuille Jumalan Sanaa? Oletko samaa mieltä?


    • Siis, "vesi ja Henki", tarkoittaa tässä kastetta, niin kuin asianyhteys(Vaimosta syntynyt, lihasta syntynyt, ihminen) ja Raamatun viitteet kohdassa kertoo. Mielen ja tahdon uudistus, on eriasia kuin kasteessa tapahtuva uudestisyntyminen. Raamatussa kaste ei ole merkitykseltään uskovien kaste, vaan merkitykseltään aina uskoontulevien kaste. Tästä vain muutama esimerkki:

      kol.2:12. "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista".

      apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

      Joh.3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]
      6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. [1. Kor. 15:50; Ef. 2:3].

      Gal.3:27. "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet...
      29. Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan".

      Näin olemme myös uskon kautta, kasteessa Kristuksen yllemme pukeneet ja perillisiä lupauksen mukaan.

      Oikeastaan: "Kun uskot Kristukseen uskot oman kasteesi sisällön." Evankeliumin julistus on kasteen sisällön julistamista". Jeesus on pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä. Jumala on kasteessa antavana osapuolena ja ihminen on saavana osapuolena. Kasteen vesi on Jeesuksen verellä punattu (Room.6:3).

    • Eikö nämä kastekiistat ole syytä lopettaa ja alkaa julistamaan kastetuille Jumalan Sanaa? Oletko samaa mieltä?

      - Kaste siis on evankeliumia ja Jumalan sanaa. Ei tule julistaa väärin kasteen merkitystä ja sekoittaa siihen synergismiä Joh.6:63: (Jumalan ja ihmisen yhteistyötä pelastuksessa). Uudelleenkastajilla on toinen vanhurskauttamisoppi ja siis kasteen merkitys myös. Sensijaan apostolinen uskontunnustus sanoo näin kasteen voimasta ja hyödystä: apt.22:16 Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä.
      Tämän kaiken kasteen merkityksestä helluntaioppi kieltää.

      • pyhpyhpyh

        Helluntailaisista en tiedä, mutta luterilainen vauvakastelu ei ole kristillinen kaste.


      • weha: Näytä se Raamatusta? On helppo heitellä oman pään luuloja ja julistaa huuhaata ja valheita. Raamattua ei uskota yhtään. Oiva uudelleenkastajien silmänkääntötemppu olikin tuossa edellä:
        Uudestikastaja: "Eikö nämä kastekiistat ole syytä lopettaa ja alkaa julistamaan kastetuille Jumalan Sanaa? Oletko samaa mieltä?"
        weha: "Aivan kuin saatat lakasta Raamatun opetukset maton alle ja puhua omiaan. Tuoda sisään turmiollisia oppeja ja tarvittaessa vaieta niistä. Voi mitä potaskaa"


      • Lähettiläs
        weha kirjoitti:

        weha: Näytä se Raamatusta? On helppo heitellä oman pään luuloja ja julistaa huuhaata ja valheita. Raamattua ei uskota yhtään. Oiva uudelleenkastajien silmänkääntötemppu olikin tuossa edellä:
        Uudestikastaja: "Eikö nämä kastekiistat ole syytä lopettaa ja alkaa julistamaan kastetuille Jumalan Sanaa? Oletko samaa mieltä?"
        weha: "Aivan kuin saatat lakasta Raamatun opetukset maton alle ja puhua omiaan. Tuoda sisään turmiollisia oppeja ja tarvittaessa vaieta niistä. Voi mitä potaskaa"

        Tarkoitatko minua tuolla uudestiskastajalla. Ei sitä minä en ole. Olen vauvana kastettu ja saanut Jumalan LAHJAN Pyhän Hengen kirkastamaan Jumalan Sanaa.
        Olin lain turvassa niin kauan, että sen edessä ymmärsin tehdä parannuksen ja näin pääsin lain alta vapauteen.
        Kymmenen käskyä on ikuinen laki ja tuon sain jo aivan pienenä lapsena oppia ja sen takia en koskaan ajatunut hungingolle elämässäni. En varastanut, puhunut palturia lähimmäisistä ja niin edelleen. Tuo ei ollut uudestisyntyminen, vaan lain varjellus siihen asti kunnes Jeesus tuli elämäni Herraksi ja sain Pyhän Hengen ja tulen kasteen Jumalan antamana.


      • Lähettiläs kirjoitti:

        Tarkoitatko minua tuolla uudestiskastajalla. Ei sitä minä en ole. Olen vauvana kastettu ja saanut Jumalan LAHJAN Pyhän Hengen kirkastamaan Jumalan Sanaa.
        Olin lain turvassa niin kauan, että sen edessä ymmärsin tehdä parannuksen ja näin pääsin lain alta vapauteen.
        Kymmenen käskyä on ikuinen laki ja tuon sain jo aivan pienenä lapsena oppia ja sen takia en koskaan ajatunut hungingolle elämässäni. En varastanut, puhunut palturia lähimmäisistä ja niin edelleen. Tuo ei ollut uudestisyntyminen, vaan lain varjellus siihen asti kunnes Jeesus tuli elämäni Herraksi ja sain Pyhän Hengen ja tulen kasteen Jumalan antamana.

        Tarkoitan nimimerkki lähettilästä, jonka oppi on sama kuin uudelleenkastajilla. Parannus ei ole ymmärryksen asia, vaan Pyhän Hengen vaikuttama asia. Se on Pyhän Hengen teko kun sydän synnistä hätääntyy ja etsii armoa. Mitä ilman Jumalan sanaa ja sakramentteja henkenä ylistetään, on perkeleestä. Nämä on ihan uskon perusasioita. Hengellisesti kuollut ihminen ei kykene tekemään ratkaisua, eikä voi ymmärtää mikä Jumalan Hengen on. Kaste on ihana Jumalan pelastusteko, jota ei milloinkaan tarvitse uusia.


    • kukintavallaan

      Raamatussa on uskottavia asioita, niimpä, koska se on ihmisten kirjoittama siihen voi uskoa miten haluaa, historiallisia tapahtumia jotka pitävät paikansa kaiken muun jättäisin kunkin omaksuttavaksi. Kasvatustusopillisia kirjoja löytyy vinopino ja moraali lähtee ihmisestä itsestään.

    • Tottakai Raamattua voi uskoa kuinka haluaa, mutta aivan vissisti sieltä löytyy kasteen armo:
      "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?" (Room.6:3).

      Raamatusta löytyy myös kohta, että kaste pelastaa, vaikka uudestikastajat tämän kieltääkin:

      1.Piet.3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]

      weha: Kaste pelastaa: Tämä on Raamatun sanaa!!!. Kaste ei poista syntiä, mutta antaa synnit anteeksi, ettei syntiä enää lueta (apt.22:16). Kaste on hyvän omantunnon liitto Jumalan luona. Kasteen merkitys ja perustus on Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus.

      • Lähettiläs

        Weha, kävin kirkossa jokin aika sitten rippilasten takia järjestetyssä tilaisuudessa.
        Pappi opetti noita lapsia tavattoman harhauttavasti. Pappi kertoi noille lapsille, että heillä ei ollut mitään hätää, kun olivat kastettuja. Moneen kertaan tuo pappi toisti tuota ja kertoi lasten olevan pelastettuja sen takia, että olivat kastettu.
        Sehän takoittaa sitä, että ehkäpä wehankin mielestä kaikki ovat pelastettuja, kunhan vain kastetaan. Ei tarvitse elää kuuliaisena Jumalan Sanalle ja eikä tehdä parannusta, kunhan vain saa vedellä kastamisen. Näinkö Weha on?


    • Siis kun olen kastettu on pelastus annettu henkilökohtaisesti ja usko omistaa tietysti tuon pelastuksen. Että emme olisi villihenkiä, Jumala on antanut meille näkyvän merkin, jota kutsumme sakramentiksi, että tietäisimme keneltä ja mistä olemme Hengen saaneet. "Kun sana yhtyy aineeseen, syntyy sakramentti".

      • Se, ei pelasta, että on kuuliainen Jumalan sanalle ja tee jokapäiväistä parannusta, vaan kaikki tuo on elävän uskon seurausta.


      • roskikseen.vaan

        " Siis kun olen kastettu on pelastus annettu henkilökohtaisesti ja usko omistaa tietysti tuon pelastuksen. Että emme olisi villihenkiä, Jumala on antanut meille näkyvän merkin, jota kutsumme sakramentiksi, että tietäisimme keneltä ja mistä olemme Hengen saaneet. "Kun sana yhtyy aineeseen, syntyy sakramentti". "

        - täyttä potaskaa.

        Miksi yrität olla alaikäisten opettaja, kun itsekin olet alaikäinen Raamatun opetukseen nähden.

        Tee parannus ja usko evankeliumi.

        " Kun sana yhtyy aineeseen, syntyy sakramentti "

        - roskakoritavaraa tuokin lause.


    • Lyhyesti: laki kuuluu lihalle/vanhalle ihmiselle/ruumiin jäsenille. Evankeliumi kuuluu taas omalletunnolle/uudelle ihmiselle. On kysymys lain oikeasta käytöstä.

    • Perisyntiin olevia Raamatun kohtia:
      Room.5:12 "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet-"

      Room.3:10 "Ei ole ketään vanhurskasta ei ainoataakan"

      "Olimme luonnostamme vihan lapsia niin kuin muutkin" (Ef2:3).

      Joh.3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki."

      Raamattu, Alkukirkko, kirkon perimätieto, uskonpuhdistus, Luterilaisen kirkon tunnustuskirjat opettavat kohtaa tulevana kristillisenä uudenliiton kasteena kaikille kansoille.

      • Lähettiläs

        https://www.youtube.com/watch?v=8GeMWmnuXa4
        Weha kuuntelisitko Urho Muroman opetuksen uudestisyntymisestä.
        Ihmisen saatavaksi kuuluu yksi vesikaste, mutta toisen kasteen antaa Jumala Itse ja se on Pyhällä Hengellä ja tulella kaste. Jumalan Itsensä antamassa kasteessa ei ihminen ole välikätenä, kuten on vedellä kastamisessa.

        Martti Lutherin opetuksia on vääristelty, sillä ei Luther opeta, että ihminen syntyy uudeksi kasteessa, vaan painottaa kastetun ihmisen syntyvän uudeksi USKON kautta.
        Luther on kertonut saaneensa Pyhän Hengen kasteen jossakin Bolongan kaupungissa pidetyssä kokouksessa. Pyhän Hengen kaste ylhäältä on uudestisyntymisen merkki.

        "Lutherin uudestisyntyminen

        Tunnustuskirjojen esipuheesta Raattamaa löysi kuvauksen Martti Lutherin uudestisyntymisestä. Tämän pohjalta hän rohkaisi uskonkilvoituksessa Torniojoen alajuoksun saarnaajia ja laestadiolaiskristittyjä: "En puhu Jeesuksen ristin vihollisille, joita on siellä ja täällä, vaan uutesta syntyneille kristityille, jotka ovat ahtaan portin kautta, se on uskon kautta ristiinnaulitun päälle, ovatpa suuresta murheesta tulleet iloiseksi niin kuin Herran opetuslapset pääsiäisiltana. Vieläpä opetusisä Lutherus munkkina ollessaan oli vuosittain murheessa ja epäilyksissä, mutta yhtä äkkiä Bolognan kaupungissa tuli terveeksi ja iloiseksi kuin syntyi uutesta uuteen elämään. Sittepä vasta oikein hänen sielussansa kirkastui tämä Raamatun sana, että vanhurskas pitää elämän uskosta. Syntyipä hän vielä papiksi ja uuden kirkon rakentajaksi, jossa met nyt olema. Tähän hän ei kyennyt lukemisella vaan tarvitsi Jumalasta syntyä papiksi ehkä oli lapsena kastettu ja armon välikappaleita vastaan ottanut. Älä ihmettele kristillinen maailma, että Kristus vaati uutta syntymistä kasten liiton rikkojilta. Mutta vanha ihminen jääpi ihmettelemään ahtan portin taka ja sinne viraliset opettajat täytyvät heille antaa kristityn nimen. — — — Harvoilla riveillä kehoitan teitä rakkaat veljet ja sisaret lujana pysymään teidän kalliimmassa uskossanne."10"


      • RaatLuth
        Lähettiläs kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=8GeMWmnuXa4
        Weha kuuntelisitko Urho Muroman opetuksen uudestisyntymisestä.
        Ihmisen saatavaksi kuuluu yksi vesikaste, mutta toisen kasteen antaa Jumala Itse ja se on Pyhällä Hengellä ja tulella kaste. Jumalan Itsensä antamassa kasteessa ei ihminen ole välikätenä, kuten on vedellä kastamisessa.

        Martti Lutherin opetuksia on vääristelty, sillä ei Luther opeta, että ihminen syntyy uudeksi kasteessa, vaan painottaa kastetun ihmisen syntyvän uudeksi USKON kautta.
        Luther on kertonut saaneensa Pyhän Hengen kasteen jossakin Bolongan kaupungissa pidetyssä kokouksessa. Pyhän Hengen kaste ylhäältä on uudestisyntymisen merkki.

        "Lutherin uudestisyntyminen

        Tunnustuskirjojen esipuheesta Raattamaa löysi kuvauksen Martti Lutherin uudestisyntymisestä. Tämän pohjalta hän rohkaisi uskonkilvoituksessa Torniojoen alajuoksun saarnaajia ja laestadiolaiskristittyjä: "En puhu Jeesuksen ristin vihollisille, joita on siellä ja täällä, vaan uutesta syntyneille kristityille, jotka ovat ahtaan portin kautta, se on uskon kautta ristiinnaulitun päälle, ovatpa suuresta murheesta tulleet iloiseksi niin kuin Herran opetuslapset pääsiäisiltana. Vieläpä opetusisä Lutherus munkkina ollessaan oli vuosittain murheessa ja epäilyksissä, mutta yhtä äkkiä Bolognan kaupungissa tuli terveeksi ja iloiseksi kuin syntyi uutesta uuteen elämään. Sittepä vasta oikein hänen sielussansa kirkastui tämä Raamatun sana, että vanhurskas pitää elämän uskosta. Syntyipä hän vielä papiksi ja uuden kirkon rakentajaksi, jossa met nyt olema. Tähän hän ei kyennyt lukemisella vaan tarvitsi Jumalasta syntyä papiksi ehkä oli lapsena kastettu ja armon välikappaleita vastaan ottanut. Älä ihmettele kristillinen maailma, että Kristus vaati uutta syntymistä kasten liiton rikkojilta. Mutta vanha ihminen jääpi ihmettelemään ahtan portin taka ja sinne viraliset opettajat täytyvät heille antaa kristityn nimen. — — — Harvoilla riveillä kehoitan teitä rakkaat veljet ja sisaret lujana pysymään teidän kalliimmassa uskossanne."10"

        Lutherin opetuksia on vääristelty. Niinhän kaikkien niiden opetuksia vääristellään, jotka kertovat raamatunsanan mukaan Jumalasta.
        Raattamaa taisi vaikuttaa 1900 luvun alkupuolella ja olipa hänellä hyvää opetusta. Miksi on enää niin vähän hyvää opetusta ja miksi nuo vanhan kansan uskovaiset on jätetty huomiotta?


    • Lutherin opetus kirkkopostilla 3:sesta., Joh.3:5:t


      weha

      26.5.2015 13:36


      Lutherin opetus kirkkopostilla 3:sesta., Joh.3:5:teen.

      yksi ote s. 33: ”Meidän täytyy siis vähän tarkemmin kiinnittää huomiota näihin sanoihin. Mitä vedestä ja Hengestä syntyminen siis on?

      Ota ensiksi huomioosi: hän johdattaa osoittaa Nikodeemuksen seurakuntansa ulkonaiseen virkaan, saarnaan ja kasteeseen, sanoessaan, sanoessaan, että ihmisen täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Näin hän puhuu siitä virasta, jonka Johannes Kastaja Kristuksen edeltäkävijänä ja palvelijana oli pannut alulle, niin kuin fariseukset ja Nikodeemus tarkoin tiesivät ja olivat nähneet. Hän tahtoo osoittaa hänet siihen, näin vahvistaen Johanneksen saarnan ja kasteen: se virka on täydessä arvossaan, ja Jumala on määrännyt sen sitä varten, että sen kautta uudestisynnytään, ja että kukaan ei ole pääsevä taivaaseen, joka ei sitä omaksu tai sitä halveksii.

      s.34: Näillä sanoilla: ”Jos joku ei synny vedestä ja Hengestä” ilmaistaan siis seuraava hänen ajatuksensa: Ihmisen täytyy uudestisyntyä evankeliumin saarnan ja kasteen viran kautta, jossa Pyhä Henki vaikuttaa…”

      s.35 Vieläpä Kristus tässä panee sanat siihen järjestykseen, että asettaapi alkuun, ensimmäiseksi veden ja sen jälkeen Hengen, siten osoittaaksensa , ettei Henkeä saa etsiä ilman ulkonaista merkkiä tai sen ulkopuolelta, vaan on se tiedettävä: Henki tahtoo vaikuttaa ulkonaisessa merkissä ja virassa, niiden kautta ja niiden yhteydessä. Molempien on pysyttävä yhteydessä toistensa kanssa, ja ihmisen on synnyttävä uudesti Vedestä Pyhän Hengen kautta, eli Hengestä, joka on veden kanssa ja sen yhteydessä…ei siis ole kysymys vain vedestä syntymisestä, vaan myös veden ohella ja veden yhteydessä tapahtuvasta Hengestä syntymisestä. Henki on miehenä ja vesi on vaimona ja äitinä.

      Kirkkopostilla 3:

      s.35:

      Tästä huomaat edelleen: kaste ei ole mikään tarpeeton asia, miksi kasteenuusijoiden joukko sitä häpäisee: sitä vailla voidaan muka olla ja jättää tai säästää se siksi, kunnes tullaan vanhoiksi-, tai ettei pienten lasten kastaminen hyödytä koska niin raivoavat, eivätkä uudestikastajat sitä voi käsittää, sillä tässä on suora sana, joka koskee yleisesti kaikkia ja joka on Jumalallinen järjestys; kaikkien, jotka tahtovat päästä sisälle Jumalan valtakuntaan, täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Ei sovi siis sitä hyljätä. eikä lykätä toistaiseksi, sillä se on Jumalan järjestyksen jääräpäistä halveksimista ja syrjäyttämistä. Ei siinä varmastikkaan Pyhä Henki ole.

      Kristus ei todellakaan tahdo, että pienet lapset tästä suljetaan pois, vaan että nekin käsitetään kuuluviksi tämän lausuman piiriin, mikäli heidän on päästävä sisälle Jumalan valtakuntaan: Heillekkin annettakoon ja vietäköön kaste; tahtoohan hän saada heidätkin uudestisyntyneiksi ja heissä vaikuttaa. Toisessa paikassa hän käskee heitä luoksensa tuotaviksi, sanoen, että sellasiten, jotka hänen luokseen tuodaan, on taivasteb valtakunta oleva. Jos siis heidän on tultava Kristuksen tykö, ei heiltä saa riistää niitä välineitä ja merkkejä, joilla Kristus heissä vaikuttaa.

    • viidesläinen/muromalainen opetus ei ole Raamatullinen (synergismi), eikä siten luterialinen. On kuitenkin niin, että kun usko tulee kuulemisesta (joka toki kasteessa on), sopii kastettuun lapseen erinomaisesti, että usko voisi säilyä ja tulla äänellisesti tunnustavaksi uskoksi. Niin Luther kuin luterilaiset tunnustuskirjamme eivät opeta kastetta ehdonvallan asiana, vaan välttämättömänä pelastukseen.

      Tunnustuskirjoissa todetaan kasteesta:

      Augsburgin tunnustus

      kaste on tarpeellinen pelastukseen ja että siinä tarjotaan Jumalan armo. Myös lapset on kastettava, että heidät kasteessa annettaisiin Jumalan haltuun ja että he tulisivat hänelle otollisiksi.

      Augsburgin tunnustuksen puolustus:

      Koska Kristuksen kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta, jossa ei ole sanaa ja sakramentteja, joiden kautta Kristus uudestisynnyttää, on lapset kastettava. Vedotaan Matteuksen evankeliumin käskyyn kastaa kaikki kansat. Lisäksi nähdään sen, että Jumala antaa Pyhän Hengen lapsena kastetuille, osoituksena tämän kasteen oikeellisuudesta.

      Luther kirjoittaa jotenkin vastaansanomattomasti:

      "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu." Tämä tarkoittaa sitä, että yksin usko tekee ihmisen kelvolliseksi ottamaan vastaan tämän pelastavan, jumalallisen veden niin, että siitä on hyötyä. Sillä koska pelastus annetaan ja luvataan veteen liittyvillä ja vedessä olevilla sanoilla, emme voi ottaa sitä vastaan muulla tavoin kuin uskomalla sen koko sydämestämme. Ilman uskoa kasteesta ei ole mitään hyötyä, vaikka se itsessään onkin ylenpalttisen suuri, jumalallinen aarre. Siksi tämä yksi ainoa sana "joka uskoo" pystyy sulkemaan pois ja ajamaan pakosalle kaikki mahdolliset teot, joita teemme saavuttaaksemme ja ansaitaksemme pelastuksen. Tämä asia näet on varma: mikä ei ole uskoa, se ei hyödytä mitään eikä myöskään saa mitään."

      Tunnustuskirjat

      Ilman kastetta ei kukaan voi pelastua ja olla kristitty, jos Raamattua,Lutheria ja Tunnustuskirjoja on uskominen;

      "Olemme nyt käyneet lävitse yhteisen kristillisen opin kolme pääkohtaa. Niiden lisäksi on vielä puhuttava kahdesta sakramentistamme, jotka Kristus on asettanut ja joiden sisältö on myös opetettava ainakin lyhyesti ja helppotajuisesti kaikille kristityille, koska ilman niitä kukaan ei voi olla kristitty."

      "Lisäksi meille on annettu vakava ja ankara käsky suostua kastettaviksi, sillä muutoin emme voi pelastua." (Iso Katekismus, Neljäs osa, Kaste." http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ik/4osa.html)

      • Lähettiläs

        Weha, jos et pidä Muroman opetusta oikeana, niin entäs tämä Martti Lutherin uudestisyntyminen vuosien päästä uskoon tulostaan? Raattamaa kertoo löytäneensä tuon kuvauksen Tunnuskirjojen esipuheesta.
        Raattamaa oli syntynyt 1800 luvun alkupuoliskolle ja teki Jumalan palvelustyötään muutama vuosikymmen myöhemmin. Hän kuului lestadiolais-uskovaisiin.
        Varsinkin tänään lestadiolaisilla on huono maine ja osittain paikkansakin pitävä, mutta Raattamaan aikana maine ja hajoomus ei ollut sitä, mitä tänään.
        Muroma, Raattamaa ja Luther puhuvat samoin uudestisyntymisestä. Heistä kukaan ei opeta, että ihminen syntyy uudeksi uskonlahjan saatuaa, vaan jokainen kertoo Jumalan Sanan kasvatuksen vastaanottamisesta.
        Uskotko sinä näiden kolmen Jumalan palvelijan olleen uskovaisia?
        Uskotko ahtaan portin kautta kuljettavaan vapauteen? Ahdas portti on itsensä kieltäminen Jeesuksen tieltä.


        "Lutherin uudestisyntyminen

        Tunnustuskirjojen esipuheesta Raattamaa löysi kuvauksen Martti Lutherin uudestisyntymisestä. Tämän pohjalta hän rohkaisi uskonkilvoituksessa Torniojoen alajuoksun saarnaajia ja laestadiolaiskristittyjä: "En puhu Jeesuksen ristin vihollisille, joita on siellä ja täällä, vaan uutesta syntyneille kristityille, jotka ovat ahtaan portin kautta, se on uskon kautta ristiinnaulitun päälle, ovatpa suuresta murheesta tulleet iloiseksi niin kuin Herran opetuslapset pääsiäisiltana. Vieläpä opetusisä Lutherus munkkina ollessaan oli vuosittain murheessa ja epäilyksissä, mutta yhtä äkkiä Bolognan kaupungissa tuli terveeksi ja iloiseksi kuin syntyi uutesta uuteen elämään. Sittepä vasta oikein hänen sielussansa kirkastui tämä Raamatun sana, että vanhurskas pitää elämän uskosta. Syntyipä hän vielä papiksi ja uuden kirkon rakentajaksi, jossa met nyt olema. Tähän hän ei kyennyt lukemisella vaan tarvitsi Jumalasta syntyä papiksi ehkä oli lapsena kastettu ja armon välikappaleita vastaan ottanut. Älä ihmettele kristillinen maailma, että Kristus vaati uutta syntymistä kasten liiton rikkojilta. Mutta vanha ihminen jääpi ihmettelemään ahtan portin taka ja sinne viraliset opettajat täytyvät heille antaa kristityn nimen. — — — Harvoilla riveillä kehoitan teitä rakkaat veljet ja sisaret lujana pysymään teidän kalliimmassa uskossanne."10"


    • Lähettiläs

      Tästä Apostolien teo 2:sta saa kaikki lukea kasteen merkityksestä meille kaikille.
      Pietari kertoi miten Jeesus naulittiin ristiin meidän syntiemme takia. Hän jatkaa kertoen Jumalan herättäneen Jeesuksen tehden Hänet meille Herraksi, eli Jumalan Sana on meidän Herramme. Aivan kuten Daavidkin kertoi Herran sanoneen hänen Herralleen, eli Jeesus/Jumalan Sana, ei ollut Daavidin poika, vaan hänen Herransa.

      Apostolien teot 2
      22 Te Israelin miehet, kuulkaa nämä sanat: Jeesuksen, Nasaretilaisen, sen miehen, josta Jumala todisti teille voimallisilla teoilla ja ihmeillä ja merkeillä, joita Jumala hänen kauttansa teki teidän keskellänne, niinkuin te itse tiedätte,
      23 hänet, joka teille luovutettiin, Jumalan ennaltamäärätyn päätöksen ja edeltätietämyksen mukaan, te laista tietämättömien miesten kätten kautta naulitsitte ristille ja tapoitte.
      24 Hänet Jumala herätti ja päästi kuoleman kivuista, niinkuin ei ollutkaan mahdollista, että kuolema olisi voinut hänet pitää.
      25 Sillä Daavid sanoo hänestä: 'Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi.
      26 Sentähden minun sydämeni iloitsee ja kieleni riemuitsee, ja myös minun ruumiini on lepäävä toivossa;
      27 sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.
      28 Sinä teet minulle tiettäviksi elämän tiet, sinä täytät minut ilolla kasvojesi edessä.'
      29 Te miehet, veljet, on lupa teille rohkeasti sanoa, mitä kantaisäämme Daavidiin tulee, että hän on sekä kuollut että haudattu; onhan hänen hautansa meidän keskellämme vielä tänäkin päivänä.
      30 Koska hän nyt oli profeetta ja tiesi, että Jumala oli valalla vannoen hänelle luvannut asettavansa hänen kupeittensa hedelmän hänen valtaistuimelleen,
      31 niin hän edeltä nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta, sanoen, ettei Kristus ollut jäävä hyljätyksi tuonelaan eikä hänen ruumiinsa näkevä katoavaisuutta.
      32 Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme.
      33 Koska hän siis on Jumalan oikean käden voimalla korotettu ja on Isältä saanut Pyhän Hengen lupauksen, on hän vuodattanut sen, minkä te nyt näette ja kuulette.
      34 Sillä ei Daavid ole astunut ylös taivaisiin, vaan hän sanoo itse: 'Herra sanoi minun Herralleni: Istu minun oikealle puolelleni,

      Kansa kuunteli Pietaria ja 3000 sielua otti PIETARIN SANAT vastaan ja halusi tehdä parannuksen ja saada kasteen.
      Nuo sielut jäivät apostolien opetukseen, koska eivät olleet vielä uudestisyntyneitä, vaan tarvitsiva apostolien kautta annetun opetuksen. Uudestisyntyneet eivät ole enää kenenkään opetuksen tarpeessa, mutta nuo 3000 kastettua olivat sitä. Heihin syntyi Jumalan pelko, koska Jumala todisti olevansa ELÄVÄ JUMALA tehden apostolien kautta tunnustekoja ja ihmeitä.

      Apostolien teot 2
      36 Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."
      37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
      38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
      40 Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
      41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
      42 Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.
      43 Ja jokaiselle sielulle tuli pelko; ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta.
      44 Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
      45 ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.
      46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
      47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

    • Muroma on viidesläinen/synergisti, joka opetti vastoin Raamattua ja luterilaisen kirkon tunnustuskirjoja Joh.3:5, että ensin pienokainen syntyy vedestä ja kun tulee ymmärtävään ikään ja tekee ratkaisun niin Hengestä. Joh 3:5, sensijaan sanoo, että molemmat tulee olla, päästäkseen sisälle Jumalan valtakuntaan. "JA" sana on tässä yhdistävä, ei eroittava. Näin siis opettaa Luther: "Vedestä ja Hengestä".

      Jeesus sanoo: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan". (Joh. 3:5)

      On yleisesti oikein opetettu, että jos on kasteen armosta luopunut, niin tarvitsemme uudelleen uskomista, ei uudelleen kastamista. Uskon kautta palaa siihen samaan kertakaikkiseen kasteen uudestisyntymiseen, jonka on kasteessa saanut.
      Kasteessa olemme saaneet Jumalalta pelastavan uskon. Kasteemme on ollut täydellinen, eikä se tarvitse mitään ihmistekoja. Moni meistä kuten minä olen ollut välillä eksyksissä, mutta onneksi kotiin saa aina palata.

      • Lähettiläs

        Kyllähän tämä tietenkin vähän junkuttamiseksi menee, mutta toivoin sinun vastaavan tähän kysymykseen, että uskotko Lutherin syntyneen uudeksi vuosia uskoon tulonsa jälkeen, kuten hän Tunnuskirjoissa itse kertoo ja jonka kertoman Raattamaa jakaa:
        " Vieläpä opetusisä Lutherus munkkina ollessaan oli vuosittain murheessa ja epäilyksissä, mutta yhtä äkkiä Bolognan kaupungissa tuli terveeksi ja iloiseksi kuin syntyi uutesta uuteen elämään."


    • PasiToivonen

      >>Miten kauhistuttavan kovaa uskoa se onkaan minulle joka olen omaksunut Raamatullisen ja myös luterilaisen vanhurskauttamisopin, että pelastus on: "Yksin armosta, yksin uskon kautta, ilman lain töitä". >>

      Viisisataa vuotta sitten vääräuskoiset ei-luterilaiset sai tappaa. Nykyään se on rikos. Se näyttää harmittavan joitakin.

    • ei.vehata

      Kuinka suuri osa lapsena kastetuista on uskossa Jeesukseen?

    • Kun lukee tätäkin ketjua, kaikenlaisia harhahenkiä riittää. On perisynnin kieltäjiä, jotka eivät Jeesusta tarvitsekaan. Miksi ihmeessä tarvitsisivat? Sekoittavat sanat, "isä ei peri pojan syntivelkaa jne". Voi mitä soosaajia, joilla on pallo hukassa.

      Uskonpuhdistajan opetus siis on, että parannus on vain kasteeseen palaamista, sen etsimistä, joka on jo löydetty. Minulla ei olisi mitään lohtua ja varmuutta, ellei minulla olisi kastetta, joka Kristuksen on päälleni pukenut.

      Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta, joiden osana on kadotustuomio (Room.5:18): kadotus ja Jeesuksen ristinkuoleman osallisuus koskee kohdan mukaan myös vauvoja. Siksi kaikkia kansoja kastetaan osalliseksi Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen (Room.6:3,5). Luopumus ei ole kasteen vika, vaan epäuskon vika.

      Pasi Toivonen, teoilla eikä siis millään ihmisen ansiolla ei pääse taivaaseen, vaan yksin pelkästä armosta, yksin uskon kautta, ilman lain töitä. Tässä on jälleen perisynti:
      Room.5:19 "sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi."

      "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet." (Gal.3:27).

    • Olemme siis päätyneet siihen, että kaste on aina oikea ja sen olemus pysyy täysin muuttumattomana, vaikka vain yksi ihminen kastettaisiin eikä hänkään edes uskoisi oikein. Sillä Jumalan asetus ja sana eivät antaudu ihmisten paranneltaviksi eivätkä muutettaviksi. Mutta nuo hurmahenget ovat niin sokaistuneita, etteivät näe Jumalan sanaa eivätkä käskyä. Kastetta ja esivaltaa he eivätkä pidä sen isommassa arvossa kuin puron ja padan vettä tai tavallisia ihmisiä. Milloin eivät havaitse uskoa eivätkä kuuliaisuutta, nuo asiat eivät ole heidän mielestään itsessäänkään minkään arvoisia. Tähän ajatukseen on kätkeytynyt vallankumouksen Perkele, joka mielellään haluaisi riistää esivallalta kruunun ja polkea sen jalkoihinsa voidakseen sitten vääntää kieroon ja tuhota kaikki Jumalan teot ja asetukset. Meidän on sen vuoksi valvottava ja oltava varuillamme. Emme saa antaa kenenkään johtaa tai vetää meitä pois Jumalan sanasta, niin että antautuisimme pitämään kastetta pelkkänä merkkinä, joka ei vaikuta mitään. Tällaisestahan hurmahenget uneksuvat.

      Kun puhumme perisynnistä, niin ei kai vauvojen tehdä parannusta tekosynneistä? Parannus on Jumalan pojan huuto ihmisessä. " Hän antaa Poikansa Hengen, jossa me huudamme Abba, Isä", ei siis tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

      • Lähettiläs

        Kyllä perisynti on totta, mutta totta on myöskin se, että se poika, joka ei tee isänsä tekoja ei isän tekoja myöskään peri. Eli perisyntisiä me olemme ja on valtava armo, että Herra katkaisee perisynnin uskon kautta Häneen. Ensimmäinen Aadam oli syntinen ihminen ja hän lausui poikansa Seetin olevan kaltaisensa, eli perineen hänet syntisine luontoineen. Jokainen, joka on vähänkään saanut Jumalalta viisautta tunnustaa olevansa syntinen ja perineensä synnin, mutta tuo viisas ei halua kantaa perimäänsä, vaan huutaa Herraa katkaisemaan perisynnin ja vapauttamaan lihasta, eli synnistä.

        Weha, jatka matkaasi, älä jää viiden sadan vuoden takaisiin opetuksiin kiinni, vaan ala itse tutkia Raamattua jonkun sellaisen henkilön kanssa, jonka Jumala on kasvattanut tehtäviinsä. Sen jälkeen kykenet käsittämään tuonkin Martti Lutherin kokemuksen Bolongnan kaupugissa pidetyssä kokouksessa.
        Älä jää tunnustamaan mitään puolueuskoa, sillä onhan sinulle Raamattu, joka on tänään yhtä tuore kuin viisisataa vuotta sitten.
        Luther on tehnyt paljon työtä puhditaen uskoa, mutta pitkän ajan kuluttua häntä on vääristelty paljon.
        Luther eli ajassa, jossa aneilla sai synnit anteeksi ja hänen pääasiallinen tehtävä oli käydä noita harjoja vastaan. Nehän olivat selkeitä harhoja, mutta täällä sanotaan harhoiksi sellaisia opin asioita, joita ei itse ainakaan vielä käsitetä.
        Kuunnelkaa Sanaa ja ottakaa se vastaan, mikä on hyvää. Hyljätkää paha. Hylkäykseen saattaa mennä hyväkin siksi aikaa, kunnes viisaus, eli Jeesus kasvaa ja liha vähenee. Liha ei voi pitää Jumalan laksia, eikä voi tunnustaa Jumalan Pojan kaikki valtaisuutta.


      • silmätumpeen
        Lähettiläs kirjoitti:

        Kyllä perisynti on totta, mutta totta on myöskin se, että se poika, joka ei tee isänsä tekoja ei isän tekoja myöskään peri. Eli perisyntisiä me olemme ja on valtava armo, että Herra katkaisee perisynnin uskon kautta Häneen. Ensimmäinen Aadam oli syntinen ihminen ja hän lausui poikansa Seetin olevan kaltaisensa, eli perineen hänet syntisine luontoineen. Jokainen, joka on vähänkään saanut Jumalalta viisautta tunnustaa olevansa syntinen ja perineensä synnin, mutta tuo viisas ei halua kantaa perimäänsä, vaan huutaa Herraa katkaisemaan perisynnin ja vapauttamaan lihasta, eli synnistä.

        Weha, jatka matkaasi, älä jää viiden sadan vuoden takaisiin opetuksiin kiinni, vaan ala itse tutkia Raamattua jonkun sellaisen henkilön kanssa, jonka Jumala on kasvattanut tehtäviinsä. Sen jälkeen kykenet käsittämään tuonkin Martti Lutherin kokemuksen Bolongnan kaupugissa pidetyssä kokouksessa.
        Älä jää tunnustamaan mitään puolueuskoa, sillä onhan sinulle Raamattu, joka on tänään yhtä tuore kuin viisisataa vuotta sitten.
        Luther on tehnyt paljon työtä puhditaen uskoa, mutta pitkän ajan kuluttua häntä on vääristelty paljon.
        Luther eli ajassa, jossa aneilla sai synnit anteeksi ja hänen pääasiallinen tehtävä oli käydä noita harjoja vastaan. Nehän olivat selkeitä harhoja, mutta täällä sanotaan harhoiksi sellaisia opin asioita, joita ei itse ainakaan vielä käsitetä.
        Kuunnelkaa Sanaa ja ottakaa se vastaan, mikä on hyvää. Hyljätkää paha. Hylkäykseen saattaa mennä hyväkin siksi aikaa, kunnes viisaus, eli Jeesus kasvaa ja liha vähenee. Liha ei voi pitää Jumalan laksia, eikä voi tunnustaa Jumalan Pojan kaikki valtaisuutta.

        Weha ohittelee sujuvasti tuon Martti Lutherin uudestisyntymistä koskevan viestin.
        Oliko wehalle yllättys tuo Lutherin kokemus? Wehan olis kyllä ollut syytä vastata, mutta ei sitä tee.


    • kysyttävääwehalta

      Tiedätkö weha, että tekstisi on jotenkin niin erikoista, että selitätkö kantasi selkeämmin?
      Milloin ja miten uudestisynnyit ylhäältä ja millä kasteella sinut on kastettu?

      Mitä tarkoitat näillä sanoillasi?
      (Olemme siis päätyneet siihen, että kaste on aina oikea ja sen olemus pysyy täysin muuttumattomana, vaikka vain yksi ihminen kastettaisiin eikä hänkään edes uskoisi oikein. Sillä Jumalan asetus ja sana eivät antaudu ihmisten paranneltaviksi eivätkä muutettaviksi.)
      Mitä sinulle tarkoittaa kasteen olemus ja miksi teet selkeästä asiasta noin vaikeatajuisen? En muista raamatusta yhtään kohtaa, missä lukisi ohje kasteen olemuksesta.
      En myöskään ymmärrä tuota Jumalan asetus, tarkoitatko vanhan liiton asetuksia, enkä tuota Sana ei antaudu ihmisten paranneltaviksi? Sana on Jeesus, miksi joku koittaisi parannella Jeesusta?

    • gjghjghjg

      Aloitus on rankasti korvasyyhyyn opettamista. Asioita otetaan irti asiayhteydesta ja selitetään vastoin jakeen alkuperäistä tarkoituksta. Sitten suljetaan silmät ja korvat kaikelta siltä, mitä muuta Raamattu opettaa kastamisesta.

      PS Usko tarkoittaa uskomista Jeesuksen käskyihin.

    • UskoToivonen

      Aloittaja halveksuvasti kysyy:

      >> Minkälainen jumala uudellenkastajilla on? >>

      Pietarille Jumala ilmoitti:

      "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpyhäksi". ( Apt. 10:15 ).

      Pietari oletti olevansa jollakin tapaa parempaa väkeä, ylevämpi katsomaan nenän varttaan pitkin halvempina pitämiään kohtaan.

      Jumala avasi kuitenkin Pietarin ymmärryksen.

      34. Niin Pietari avasi suunsa ja sanoi: "Nyt minä totisesti käsitän, ettei Jumala katso henkilöön, ..

      Jumala ei siis katso henkilöön.

      Pietari joutui vielä toteamaan:

      47. "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

      Joutuupa vielä antamaan selityksen "oikeoppisille".

      15. Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
      16. Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
      17. Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?" ( Apt. 11. )

      8. Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
      9. eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla.
      10. Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?
      11. Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin." ( Apt. 15. )

      Mutta esitetäänpä kysymys aloittajalle:

      Minkälainen Jumala Saulus tarsolaisella oli ennen Damaskon tien tapahtumia?

      Miksi siis kiusaat Jumalaa, armon Henkeä?

    • Kiitos kysymyksistä. Synnyin uudesti ylhäältä silloin, kun minut pienenä lapsena kastettiin Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (Joh.3:5-6). Olin myöhemmin luopunut ja tuhlaajapoika, mutta sain palaamisen kasteen armoon ja siis siihen samaan kasteen (aoristi) syntymiseen. Kaste on yksi kertaa toimitettava ja liittona Jumalan puolelta aina voimassa. Jeesus asetti uudenliiton kasteen vasta ylösnousemuksensa jälkeen (Matt.28:19). Jeesus ei tuota ennen ollut tehnyt perustusta kasteelle (Room.6:3). Meitä ei ole kastettu sillä kasteella minkä Jeesus sai Johannekselta. Johanneksen kaste kuului vain juutalaisille (apt.13:24). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen uudenliiton kaste kaikille kansoille (apt.19:1-6).

      Kaste on Jumalan sana ja asetus. Usko ei luo siis kasteen sakramenttia, vaan Jumalan sana ja asetus. Usko omistaa tuon kasteen armolahjan.

      Kaste ei ole Raamatussa uskovien kaste, vaan merkitykseltään aina uskoontulevien kaste.
      Kaste on myös vaikutukseltaan uskoontulevien kaste:

      kol.2:12. "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista".

      apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
      Joh.3:5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

      Uudelleenkastajat huutelevat, etteivät ole asianyhteyksiä. mutta kyllä nämä ovat ihan asianyhteyksiä ja samasta asiasta puhuvia. Paavalillekin sanottiin ihan apostolista oppia näin: "Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä." (apt.22:16), jonka merkityksen nämä oudot hengellisyydet kieltää.

      • UskoToivonen

        Pietari julisti tuossa Apt. 2. luvun kohdassa evankeliumia Herrasta Jeeuksesta Kristuksesta.

        Evankeliumi ( Sana rististä, jota apostolit julistivat ) on Jumalan voima.

        Usko tulee kuulemisesta, kuten voimme nähdä tässäkin.

        36. Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."
        37. Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        40. Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin.
        Uskovien joukko otti kasteen.


    • Raamatun sana ja kaste eivät koskaan ole kilpasilla keskenään, niin kuin uudelleenkastajat, eli kaikki villi ja hurmahenget opettavat, nimittäin kun uskot Kristukseen, uskot oman kasteesi sisällön. Kun kuulet evankeliumin sanaa, kuulet oman kasteesi sisältöä. Kaste ei ole vain mielen ja tahdon uudistus.

      Uudelleenkastajat ottavat joitakin kohtia Raamatusta ja väittävät, ettei kastetta tarvita pelastukseen. On juuri hyvä esimerkki apt. Korneliuksen tapauksen. Siinähän Jumala osoitti juutalaisille ja Pietarille, antamalla hengen ennen kastetta, ETTÄ PELASTUS KUULUU MYÖS MUILLE KANSOILLE. Kasteen tärkeydestä, voimme lukea jo Jeesuksen antamasta kastekäskystä (Matt.28:19) ja siitä, kuinka Jeesus opettaa, että vaimosta syntyneen, lihasta syntyneen ja siis ihmisen on synnyttävä uudelleen kasteessa vedestä ja Hengestä päästäkseen sisälle Jumalan valtakuntaan. Tämä kaikki ei voi sulkea pienokaisia pois kasteelta.


      Joh.3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
      4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"
      5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]
      6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. [1. Kor. 15:50; Ef. 2:3]

    • Raamatun sanoo näin:

      1.Piet.3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]

      weha: Kaste pelastaa: Tämä on Raamatun sanaa!!!. Kaste ei poista syntiä, mutta antaa synnit anteeksi, ettei syntiä enää lueta (apt.22:16). Kaste on hyvän omantunnon liitto Jumalan luona. Kasteen merkitys ja perustus on Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus.

      • UskoToivonen

        Weha kirjoittaa :

        >> Raamatun sanoo näin:

        1.Piet.3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus,>>

        Sanoo ja ei sano; tuo teksti löytyy Bibliasta, mutta ei liene alkutekstien mukainen tässä tapauksessa.

        Uusi Liitto on astunut voimaan Jeesuksen viattoman veren voimasta.

        16. "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä";
        17. ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista".
        18. Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.
        19. Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20. jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, ( Hep. 10. )

        Ei pidä tarkoitusperäisesti etsiä omaan korvasyyhyyn käyviä käännöksiä, vaan
        katsoa rehellisesti Jumalan Sanan ilmoitusta.

        Jumalan Sana on totuus, korvasyyhyopit ovat vääryyden asialla.


    • UK: Sanoo ja ei sano; tuo teksti löytyy Bibliasta, mutta ei liene alkutekstien mukainen tässä tapauksessa.
      Uusi Liitto on astunut voimaan Jeesuksen viattoman veren voimasta.

      weha: "Jeesus on pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä. Kasteen vesi on Jeesuksen verellä punattu" (Room.6:3).

      • UskoToivonen

        Paitsi tuotakaan Wehan ajatusta ei suoraan löydy Raamatusta.

        Paavali kirjoittaa tuossa samaisessa Roomalaiskirjeessään ( luku 3. )

        22. se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
        23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        Katse luotuna Kristukseen.

        Evankeliumi on Jumalan Voima ( Room. 1:16, 1. Kor. 1:18, 24 )

        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.


    • UK: Sanoo ja ei sano; tuo teksti löytyy Bibliasta, mutta ei liene alkutekstien mukainen tässä tapauksessa.
      weha: "Tuollainen möläytys osoittaa, ettei keskustelut ja väittelyt hyödytä ja on turhia, jos on aina väärin käännetty. Tosi helppoa on UK. opilliset väännöt:)

      • UskoToivonen

        Saattaahan se sinusta "weha" tuntua möläytykseltä, mutta oletko tarkastanut asiaa
        muista käännöksistä.

        21. Tämä kuva autuuttaa nyt myös teidät
        kasteena - joka ei ole lihan saastan
        poistamista, vaan hyvän omantunnon
        pyytämistä Jumalaa kohtaan - Jeesuksen
        Kristuksen nousemuksen kautta, ( AS, UT )

        21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena-joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta-Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, ( KR 33/38 )

        21 The like figure whereunto even baptism doth also now save us (not the putting away of the filth of the flesh, but the answer of a good conscience toward God,) by the resurrection of Jesus Christ: ( KJ )

        21 And ye also, by a like figure, are made alive by baptism, (not when ye wash your bodies from filth, but when ye confess God with a pure conscience,) and by the resurrection of Jesus the Messiah; ( Peshitta )

        Tässä muutamia esimerkkejä, ja niitä on paljon lisää, liitosta ei puhuta alkutestissä.

        Näissä on syytä olla tarkkana, vaikka se sinusta nyt mölinältä tuntuu, mutta ei
        Raamattu mölise.


    • lisäkysymyksiä

      Kopioita:
      (Kaste on Jumalan sana ja asetus. Usko ei luo siis kasteen sakramenttia, vaan Jumalan sana ja asetus. Usko omistaa tuon kasteen armolahjan.
      Kaste ei ole Raamatussa uskovien kaste, vaan merkitykseltään aina uskoontulevien kaste.
      Kaste on myös vaikutukseltaan uskoontulevien kaste:
      weha: "Jeesus on pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä. Kasteen vesi on Jeesuksen verellä punattu" (Room.6:3).)

      Saisiko kysyä, minkä suuntauksen oppilas sinä weha olet? Millä tavalla kaste on Jumalan Sana eli Jeesus?
      Room. 6: 3 Ettekö te tiedä, että me kaikki, jotka olemme Jesuksessa Kristuksessa kastetut, me olemme hänen kuolemaansa kastetut?

      Kopio: (Synnyin uudesti ylhäältä silloin, kun minut pienenä lapsena kastettiin Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (Joh.3:5-6).)

      Pienenä kyllä kastetaan, mutta silloin ei vielä synnytä uudeksi luomukseksi ja uudestisyntyneen ylle ei ensinkään ole armoa raamatun mukaan, jos ihminen asemastaan luopuu ja siirtyy syntielämän viettoon.
      Kirjoitat kyllä hyvin, mutta siellä on vielä melkoisia aukkoja suhteessa raamatun Sanaan. En ole eläissäni kuullut tuollaista versiota kuin kirjoitat, mutta kertapa tämä on ensimmäinenkin.
      Valaisetko weha hieman uskon suuntauksestasi?

    • Kiitoksia mielenkiinnosta. Siis olen ns. puhdasoppinen luterilainen, enkä kuulu luopuneeseen kansankirkkoon- Kuulun lähinnä Luther säätiöön ts. Lähetyssäätiö, opillisesti myös-

      Aloitetaan hyvin selvällä kastekohdalla: "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."
      weha: "Kohta kertoo, että kasteessa synti haudataan hengellisesti/laitetaan pois. Kasteessa Hengellisesti kuollut herää ja kasteella on voima antaa myös usko. Jumala vaikuttaa nämä asiat kasteessa."

      Kun minut on pienenä lapsena kastettu, synti tartunta otettiin pois, eli annettiin anteeksi ja sain Jumalan lapsen oikeuden (Joh.3:5-6). Jos olemme menneet tuhlaajapojan/tytön tielle, emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista, ts. paluuta taivaan tielle, kasteen armoon. Tarvitsemme uudelleen uskomista tänäänkin.

      • vapisikosepaikka

        Minkälaiset vaikutukset (ei korviin) wehan uudestisyntymällä oli, muistatko?


      • vapisikosepaikka kirjoitti:

        Minkälaiset vaikutukset (ei korviin) wehan uudestisyntymällä oli, muistatko?

        Kasteessa sana antaa mitä lupaakin. Niin kuin Paavalille sanottiin: "Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä." (apt.22:16). Ei tullut siis viivytellä ja oli kyse tosi asiasta, eikä symbolisesta toimituksesta KUTEN UUDESTIKASTAJAT OPETTAVAT.

        Ihmiset eivät ole keksineet kastetta omasta päästään, vaan se on todella Jumalan oma sana ja asetus: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Ihminen on kasteessa saavana osapuolena, ja Jumala on kasteessa antavana osapuolena.


      • kutenarvelinkin
        weha kirjoitti:

        Kasteessa sana antaa mitä lupaakin. Niin kuin Paavalille sanottiin: "Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä." (apt.22:16). Ei tullut siis viivytellä ja oli kyse tosi asiasta, eikä symbolisesta toimituksesta KUTEN UUDESTIKASTAJAT OPETTAVAT.

        Ihmiset eivät ole keksineet kastetta omasta päästään, vaan se on todella Jumalan oma sana ja asetus: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Ihminen on kasteessa saavana osapuolena, ja Jumala on kasteessa antavana osapuolena.

        eli mitään sanottavaa ei tullut kysymykseeni.

        mitään ei ollut koska mitään ei ole tapahtunut. olet käännynnäinen todellinen pakana,


    • Nim.merkki "usko toivonen"; kyllä jokainen (Biblia, 38-käännös ja uusikäännös kertoo tuon saman kasteen armosta). Jokainen käännös noistakin sanoo, että kaste pelastaa. ELI: "Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena"
      weha: Siis, Nooan arkin kuvan mukaisesti, kristillinen uudenliitonkaste pelastaa.
      Samoin sanoo vanha Biblia, jossa aavistus sana tarkoittaa tiedettiinkin: "Se nyt meitäkin kasteessa autuaaksi tekee, joka sitä aavisti "

      weha: "pelastus kasteessa on ihan päivänselvästi sanottu. Hieraise vähän silmiäsi"

      Vanha käännös (Biblia) sanoo:

      1.Piet.3:21. ”Se nyt meitäkin kasteessa autuaaksi tekee, joka sitä aavisti (ei että lihan saastaisuudet pannaan pois, vaan että se on hyvän omantunnon liitto Jumalan tykönä) Jesuksen Kristuksen ylösnousemisen kautta” (Näin myös Luther). Tämä voidaan myös ymmärtää, että merkitys on säilynyt suullisesti opetettuna, polvesta toiseen. Kyseinen sano on ”eperooteema” , joka uudessa testamentissa esiintyy vain tässä. ”Liitto”, tämä merkitys sanalla on ollut jo ennen uuden testamentin kirjojen syntyä, vanhoissa papyruksissa. Koska kaste on liitto, on siitä hyötyä jatkuvasti. (Markku Särelä).

      • UskoToivonen

        Kysymyshän on tässä Jumalalle uskollisen miehen ja hänen perheväkensä pelastumisesta uskon kautta.

        Se on tässä vertauskuvana, Jeesus on nyt tuo "arkki", pelastus, ei vesi.

        18. Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,
        19. jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        20. jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        21. Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
        22. hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut.

        Tuossakin näyttää muuten olevan virhettä, kun sanotaan että vesi pelastaa, alkuteksteissä ei näyttäisi olevan tuossa kohti "vesi pelastajana".

        Raamatun lupaus on ( Room. 10. )

        . Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
        12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".

        Ja tämän seikan Paavali tuo myös esille ( 1. Kor. 1. )

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.

        Ennen kääntymistään Jeesuksen puoleen Saulus vainosi juuri heitä, jotka "huusivat avukseen Jeesuksen nimeä".

        Miten ajattelet, Paavali saarnasi juurikin tuota "uskon Sanaa", mutta ei kastanut.
        Miksi?


    • weikeäharhailijanäköjään

      anna olla jo enempi valehtelu, takapuolesi ei kestä enempää lopputilillä.

    • Uk: Minkälaiset vaikutukset (ei korviin) wehan uudestisyntymällä oli, muistatko?

      weha: "Yksi tärkein uudestisyntymisen vaikutus on pysyä Jumalan sanassa, eikä ihmisten väärissä selityksissä ja opeissa- Mikä osuus esim. Lasaduksella oli kuolleista heräämiseen? Jeesushan sanoi kuolleelle ja haisevalle Lasaduksen ruumiille Raamatussa: "Lasadus tule ulos". Niinhän se Lasadus tuli ulos, Jeesuksen sanojen voimasta. Samaa voidaan kysyä, mitenkä ihmeessä hengellisesti kuollut ihminen, voisi tehdä hengellisen ratkaisun ts. ottaa vastaan mikä Jumalan hengen on.? (Joh.6:63): Tuollainen sokea typerä, ylimielinen henki, ei voi ymmärtää mitään, mikä Jumalan on, vaan puhuu joutavia.

      • UskoToivonen

        Tästähän on jo ollut puhetta.

        Jumala kutsuu ihmisiä pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa.

        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
        18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. ( 1. Kor. 1. )

        Aivan kuten Apt. 2. luvusta lähtien voimme lukea, ne jotka ottivat Sanan vastaan
        kastettiin.

        Hengellisesti kuollut herää kuten Lasaruskin Jumalan voimasta, joka on ristin evankeliumi.

        Kutsuttu ja herätetty hutaa avukseen Jeesuksen Kristuksen nimeä.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.


    • Kiitos kysymyksestä. Paavalia ei varsinaisesti lähetetty kastamaan, vaikka hänkin tosin kastoi. Kasteen toimittaminen annettiin muille apostoleille ja seurakunnan kaitsijoille. Tämä siksi, ettei touhu menisi villiksi.

      Kaste on aina se aoristi, kertakaikkinen toimitus, uudestisyntymisen peso. Sana on taas jatkuvasti toistuva (perfekti), uudistuva. Edeltävä julistettu sanakaan ei vie kasteen voimasta ja tehosta mitään, vaan vahvistaa sitä. Paavali kirjoittaa samaisille korintolaisille, että he saivat Pyhän Hengen kasteessa: "Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä. "(1.kor.6:11).

      • UskoToivonen

        Siis puhutaanko tuossa vesi-kasteesta?

        11 Ja senkaltaiset te muutamat olitte; mutta te olette pestyt, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskaaksi tulleet Herran Jesuksen nimen kautta ja meidän Jumalamme hengen kautta. ( Biblia )

        11. Näitä te jotkut olitte, mutta olette antaneet pestä itsenne, mutta olette
        pyhitetyt, mutta olette vanhurskautetut Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengessä. ( AS, UT )

        Vaiko Karitsan verestä?

        22. se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
        23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.


    • Ukastajat, sekoittavat opillisesti kyllä lain ja evankeliumin hyvin kohtalokkaalla. Ivaten he sanovat: "Ei vauvat osaa uskoa, eikä tehdä ratkaisua, eivätkä ymmärrä mitään"

      Uskonpuhdistaja Martti Luther taisteli oppia ihmisen tahdonratkaisua vastaan kirjassaan "sidottu ratkaisuvalta".

      Uskovaiset hylkäävät ihmisen oman ratkaisun mitä perkeleellisempänä oppina, kun monet puolustaa tuota turmiollista oppia.

      Ei hengellisesti kuollut ihminen, voi tuota hengellistä ratkaisua tehdä (1.kor.2:14; room.3:10-11).
      En minäkään ole sitä ratkaisua koskaan tehnyt, enkä tule koskaan sitä ratkaisua tekemäänkään, sillä ratkaisunteko on perkeleestä; Tämän voin hyvällä omallatunnolla Jumalan edessä tunnustaa.

      Ihminen on perisynnin turmelema, lihasta syntynyt tähän maailmaan (Joh.3:6; room.5:12,18).Perisynti on äärettömän syvä turmellus ihmisen lihassa, ettei sitä voi ihmisen luuloteltu vapaa tahto poistaa (Joh.6:63), vaan Kristuksen työ (room.5:18).

      On kolme oppia, joista pidän luterilaisena kiinni, nimittäin perisyntiopista, Jumalan lain ja evankeliumin oikeasta erottamisesta, sekä Lutherin kirjasta "sidottu ratkaisuvalta", unohtamatta oppia ihmisen vanhurskauttamisesta.

      Turha meidän on perustaa uskoontuloamme turmeltuneisiin kokemuksiimme.
      Kyllä meidän tunteemme ja kokemuksemme saavat synnin rotat ja hiiret järsiä. Silloin kun ihminen muuta väittää, hän ei ole nähnyt omaa syntisyyttään, kun laki ei ole sitä hänelle näyttänyt, eikä voi ymmärtää kuinka perisynnin turmelema on. Sillä me olemme luonnostamme läpeensä kyyn myrkyttämiä, eikä meissä asu mitään hyvää, sillä olemme luonnostamme perisyntiin kuolleita. Apostolit eivät koskaan sanoneet pelastuksestaan, näin minä koen tai näin minä tunnen, vaan näin sanoo Herra.

      Kaiken Jumalan työn perustan, Jumalan Pojan perustamaan työhön, enkä turmiolliseen ihmisen vapaaseen tahtoon. On turha puhua kasteesta, ellei ensin selvitetä perisyntioppia ts. turmiollista ihmisen vapaata tahtoa. Oppia laista ja evankeliumista, on selvitettävä ensin. Emme voi vähätellä perisyntiä, pakenemalla, Kristuksen sovitustyöhön, vaan perisyntioppi on selvitettävä pohjaan saakka. Perisynnistä sikiävät myös tekosynnit.

      Todellinen evankeliumi ilmenee Jeesuksen sovitustyössä ja veljien keskinäisenä lohdutuksena. Jeesus vanhurskauttaa meidät syntiset ihmiset, ilman lain tekoja yksin uskon kautta. Sillä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on, vanhurskas on elävä uskosta. Vanhurskauttamisesta käsin lähtee oikea pyhitys. Oikea pyhitys, ei ole muuta kuin syvenevää synnin ja armon tuntemista. Epäuskoiselle sanotaan, että Joka ei synny uudesti ylhäältä, ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Pelastus on kokonaan armosta, eikä meistä itsestämme, eikä meidän teoistamme. Pyhä kristillinen kaste on Jumalan tekemä armoliitto, eikä siedä rinnalleen mitään ihmistekoja, eikä ihmisoppeja. Jumala on hyvin tarkka kunniastaan.

      • UskoToivonen

        Miten ajattelet, saattaako ihminen Pyhässä Hengessä kieltää Jeesuksen olemassaolon? Kirota Jeesuksen?

        Siis kasteen armossa?


      • korjataampa

        Todella perkeleestä on tuo Wehan tekemä ratkaisu tulla tälle palstalle riehumaan oman harha-oppinsa kanssa.
        Weha "pelastus" perustuu hänen vanhempiensa tekemään ratkaisuun eli on ihmistekoa ja synergismiä pahimmillaan. Mutta sokea ei sitä näe.

        Raamattu taas kehoittaa kutakin kuulijaa tekemään parannus ja uskomaan evankeliumi.
        "Tehkää siis parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen..." Ap 2
        Sitähän vauva ei kykene tekemään.


      • kastekaikille
        korjataampa kirjoitti:

        Todella perkeleestä on tuo Wehan tekemä ratkaisu tulla tälle palstalle riehumaan oman harha-oppinsa kanssa.
        Weha "pelastus" perustuu hänen vanhempiensa tekemään ratkaisuun eli on ihmistekoa ja synergismiä pahimmillaan. Mutta sokea ei sitä näe.

        Raamattu taas kehoittaa kutakin kuulijaa tekemään parannus ja uskomaan evankeliumi.
        "Tehkää siis parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen..." Ap 2
        Sitähän vauva ei kykene tekemään.

        Teidän lapsillekin kuuluu kaste.


      • miksipitääpolkeaRaamatt

        lopeta tuo pöljyyksien kopioiminen !

        mitään et tajua koko asiasta mutta kopsaat kaikkea roskaa väisäsen kirjoista ja lutterin vastaavista pitkin nettiä!

        mikä sinua oikeasti weha vaivaa, oletko uskaltanut pysähtyä koskaan sen asian tiimoille höh.


      • vainuskoville
        kastekaikille kirjoitti:

        Teidän lapsillekin kuuluu kaste.

        Tuo on totta:
        "Teidän lapsillekin kuuluu kaste."

        Kyllä, jos he uskovat ja itse haluavat kastetta.
        Mutta pakollinen vauvakaste on hullutusta!!!


    • käsittämätöntäsokeutta

      Juu ja kuivauskin kuuluu, mutta kun kummastakaan ei Raamattu puhu mitään!!?!?

      Oletteko te ihan piip porukkaa, kun Raamatussa ei ole sanan sanaa vauvakasteopetusta ja silti siitä puhutte kuin ruuneperit, ettekä mistään muusta osaa puhuakkaan, eikö se täysjärkistä ihmistä yhtään kiusaa sellainen totuus!?!?

      wehaa ei lasketa, se on niin umpiluusta rakennettu että siihen ei mikään pysty, ei Jumalakaan, mutta muuten terveesti ajatetleva, kuinka voi ohittaa sellaiset asiat että kukaan Apostoli tai Jeesus ei sanallakaan opeta vauvojen kasteesta!!

      minulle sellainen ei kyllä mene läpi ei taatusti, ei yhtään paremmin kuin evoluutiohulluuskaan, yhtä typeriä molemmat.

    • Sivusta

      Kaiksista kansoista saa tehdä opetuslapsia. Se tapahtuu kastamalla kansalaisia Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Niin tehdään opetuslapseksi Jeesuksen käskyn mukaan.
      Matt 28:18 "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

      • noinseon

        Tuossa Jeesuksen käskyssä käsketään ensin kastaa ja sen jälkeen opettaa?
        Jotenkin tuo asia näyttäisi menevän umpisolmuun joillakin ja nuo väittävät, että ensin pitää opettaa ja sen jälkeen kastaa. Huolestuttavaa.
        Miten tuon Jeesuksen käskyn kastaa ja opettaa voikin niin väärinpäin käsittää, että ensin pitää opettaa ja vasta sitten kastaa? Täytyy olla sellainen halu vääntää asioita, jotta tuonkin saa väännettyä väärään järjestykseen.


      • Lähettiläs
        noinseon kirjoitti:

        Tuossa Jeesuksen käskyssä käsketään ensin kastaa ja sen jälkeen opettaa?
        Jotenkin tuo asia näyttäisi menevän umpisolmuun joillakin ja nuo väittävät, että ensin pitää opettaa ja sen jälkeen kastaa. Huolestuttavaa.
        Miten tuon Jeesuksen käskyn kastaa ja opettaa voikin niin väärinpäin käsittää, että ensin pitää opettaa ja vasta sitten kastaa? Täytyy olla sellainen halu vääntää asioita, jotta tuonkin saa väännettyä väärään järjestykseen.

        Selventääköhän tämä tätä opin kohtaa? Tässä Apostolien teot 2:ssa Pietari kertoo, että Jumala on tehnyt Jeesuksen Herraksi ja Kristukseksi, mutta Hänet on ristiinnaulittu siitä huolimatta, kansan syntien tähden.
        Tuolloin paikalla oli paljon kuulijoita jotka saivat noista Pietarin sanoista piston sydämeen ja alkoivat kysellä mitä heidän tulee tehdä, että saisivat omantunnon pistoksen vaikenemaan. Pietari käski heidän ottaa kasteen ja sanoi sen kuuluvan kaikille Jumalan lupauksen mukaan "teille ja teidän lapsillenekin tämä lupaus on annettu, kaikille, ketkä ikinä meidän Jumalamme kutsuu." Sinä päivänä kolemetuhatta sielua otti kasteen ja JÄI APOSTOLIEN OPETUKSEEN. Muualta Raamatusta saammme lukea miten perhekunnat kävivät kasteella.
        Apostolien kautta Jumala teki ihmeitä ja tunnustekoja ja kastetuihin syntyi Jumalan pelko sen takia.
        Siis nuo kastetut jäivät apostolien opetukseen saatuaan kasteen. Sinä päivänä kolmetuhatta sielua teki parannuksen ja otti kasteen, eli parannus tehtiin pyytämällä anteeksi sitä, että Jeesus oli joutunut ristiin naulituksi kansan syntien takia. Jumala antaa kastetuille Pyhän Hengen lahjan kirkastamaan Jeesusta, eli Jumalan Sanaa ja tuo kirkastettu Jumalan Sana johdattaa ihmisen kasteenhautaan ja sieltä ylösnousemiseen ja uuteen elämään.
        Apostolien teot 2
        36 Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."
        37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        40 Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
        41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
        42 Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.
        43 Ja jokaiselle sielulle tuli pelko; ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta.
        44 Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
        45 ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.
        46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.


    • Opetuslapsiksi ei synnytä ikipäivänä opettamalla, vaan kun ihminen kastetaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Kun kasteen lupauksen pelastuksesta sanotaan kuuluvan "teille ja teidän lapsillenne"(apt.2:38-39), niin tuossa ei ole mitään rajoittavaa merkitystä, vaan käytetään sanaa "tekna". Se ei sulje pois silloin elävien ja tulevien sukupolvien lapsia, eikä myöskään sulje pois pienintäkään lasta.

      • UskoToivonen

        36. Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."
        37. Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        40. Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Jotka nyt, siis nyt, siis nyt, ottivat vastaan, siis ottivat vastaan, hänen sanansa,
        siis puhutun sanan, evankliumin, ne kastetttiin, siis ne evankeliumin vastaanottaneet.


      • Lähettiläs
        UskoToivonen kirjoitti:

        36. Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."
        37. Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        40. Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Jotka nyt, siis nyt, siis nyt, ottivat vastaan, siis ottivat vastaan, hänen sanansa,
        siis puhutun sanan, evankliumin, ne kastetttiin, siis ne evankeliumin vastaanottaneet.

        Ottivat vastaan Pietarin sanat. Nuo kolmetuhatta sielua uskoivat, että he olivat osallisia Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen ja saivat omantunnon pistoksen Pietarin sanoista. He siis uskoivat, että kaikki ihmiset ovat osallisia viattoman miehen kuolemaan ja halusivat siitä osallisuudesta tehdä parrannuksen. He ottivat kasteen ja jäivät apostolien opetukseen, eli heistä tuli opetuslapsia.


    • Apostolien tekojen 2-luvussa, aikuiset kyselivät Pietarilta, mitä heidän tulisi tehdä, että he pelastuisivat. Pyhä apostoli vastaa näille lainalla oleville ihmisille (lain kautta tulee synnin tunto), että heidät tulee kääntyä ja ottaa kasteen lupaus, että heidän synnit annetaan anteeksi ja he saisivat kasteessa Pyhän Hengen lahjan. Heidän lapsilleenkin kuului tuo kasteessa saatu pelastuksen lupaus (evankeliumi), ilman lakia. Monilla muillakin evankeliumin sanoilla apostoli kehotti heitä parannukseen ja ottamaan tietysti kasteen armon vastaan. Jotka sitten ottivat vastaan sanan, kastettiin lupauksesta osalliseksi.

      • UskoToivonen

        No ei.

        Tuossahan sanotaan, että ne kastettiin jotka ottivat puhutun sanan vastaan.
        Minkä Sanan?

        40. Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin,

        Tämä sama toistuu hetkeä myöhemmin ( Apt. 3. )

        1. Mutta kun he puhuivat kansalle, astuivat papit ja pyhäkön vartioston päällikkö ja saddukeukset heidän eteensä,
        2. närkästyneinä siitä, että he opettivat kansaa ja julistivat Jeesuksessa ylösnousemusta kuolleista.
        3. Ja he kävivät heihin käsiksi ja panivat heidät vankeuteen seuraavaan päivään asti, sillä oli jo ehtoo.
        4. Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet sanan, uskoivat, ja miesten luku nousi noin viiteentuhanteen.

        Apostolien puhe, sana, oli evankeliumin julistusta Jeesuksesta Kristuksesta, Pelastajasta.

        12. Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

        Evankeliumin vastaanottaneiden ( jotka nyt ottivat sanan vastaan ) , uskovien joukko, kasvoi näin 5000 mieheen.

        Jumalan seurakunnan tuntomerkki ( 1. Kor. 1. )

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.


    • Niin, tuli ottaa sana ja kasteen lupaus vastaan. KASTEEN LUPAUKSEEN, kuuluu siis syntien anteeksisaaminen ja Pyhän Hengen lahja, niin kuin kohta kertoo. Nurja sukupolvi tarkoittaa, että Juutalaiset olivat huutaneet kirouksen itsensä ja lastensa päälle (Matt. 27:25). Nyt Pietari lupaa heille ja heidän lapsilleen kasteessa Jeesuksen nimeen synnit anteeksi ja Pyhän Hengen. Lisäksi Pietari kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne28) tästä nurjasta sukukunnasta.”29) Pietarin vetoomus on ymmärrettävä oikeassa yhteydessään. Hänen kuulijansa olivat kirouksen kansaa, "nurjaa sukukuntaa". He olivat itse itsensä kironneet. Se osoitti turmeluksen syvyyttä ja synnin suuruutta. Kysymys ei ollut vain jostakin yksittäisestä pahasta teosta, vaan koko sukukunta oli nurja, perisynnin turmelema. Lapset eivät pelastuneet sillä, että vanhemmat saivat syntinsä anteeksi. Heidän täytyi saada omakohtainen pelastus. Se tarjottiin kasteessa. "Teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu." jo tämä yhteys osoittaa lapsikasteen apostoliseksi. Laajempi tekstiyhteys tuo lisää valoa. Pietari yhdistää Pyhän Hengen lahjan kasteeseen. Saarnassaan hän osoittaa helluntaina toteutuneen profeetta Jooelin ennustuksen (Apt. 2:16-21). Näin Jooel oli ennustanut: "Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni." (Jooel 2:28,29). Jooelin ennustus koski kaikenikäisiä. Pojat ja tyttäret eivät tarkoita varttuneita, koska nuorukaiset ja vanhukset mainitaan erikseen. Luvatessaan Henkensä Jumala ei tehnyt eroa lapsen, nuoren, aikuisen eikä vanhuksen välillä, ei perheen päämiehen eikä palvelijan välillä eikä myöskään sukupuolen, pojan ja tyttären, palvelijan ja palvelijattaren, välillä. Sitä tarkoitti Hengen vuodattaminen kaiken lihan päälle. Jooel esittää yksityiskohtaisesti kaikki ne, joita Raamatun mukaan perhekuntaan kuuluu. Tässä yhteydessä Pietarin kehotus on ymmärrettävä. "Ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu..." (Apt. 2:38, 39). Aivan selvästi Pietari käskee kastamaan myös lapset.

      • UskoToivonen

        Tässä puhuttiin vain uskovista, niistä, jotka ottivat evankeliumin vastaan.

        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin,

        44. Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
        45. ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.

        4. Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet sanan, uskoivat, ja miesten luku nousi noin viiteentuhanteen. ( Apt. 4. )

        Siis ei kaikkia kastettu. Tässä ei toteudu siis siinä mielessä "kaiken lihan päälle".
        Ne kastettiin, jotka ottivat sanan vastaan.

        Mutta evankeliumi Herrasta Jeesuksesta tulee julistaa kaikkeen maailmaan.

        Evankeliumi on Jumalan voima, tästä esim. Apt. 10.

        44. Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47. "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

        Kun Pietari näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, merkkinä alkoivat puhua kieliä ja ylistää Jumalaa.

        14. hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15. Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16. Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17. Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"

        " kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen "

        Valitettavasti kaikki eivät usko.

        Suomessa 15-24 vuotiaiden ikäryhmästä, eli lapsena kastetuista ja juuri rippikoulun käyneistä nuorukaisista, vain 15% uskoo Jumalaan ja usko
        Jeesukseen on vieläkin vähäisempää. ( Kirkon tutkimus v. 2012 )


    • mietiskelijäpävaan

      Weha :
      "Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni."---

      Kuulehan Weha. "...ja teidän poikanne ja tyttärenne ENNUSTAVAT..", niinpä, eipä aivan pienet vauvat juuri mitään saa sanotuksi siinä kun heitä kastetaan, saati ENNUSTAMAAN, muutaman viikon ikäisinä? Eiköhän tuo kohta tarkoita heitä SIINÄ IÄSSÄ, esim MURROSIKÄISINÄ ja allekin, kun jo ymmärtävät asioitten päälle? nuorukaisina jo ymmärtää sitten mitä tarkottaa myös "antaa kastaa itsensä".

      Se paikka "..teille, ja teidän LAPSILLENNE.." uskoisin tarkoittavan "VARATTUNA TULEVAISUUDESSA", että ...KUN TEIDÄN LAPSENNE AIKANAAN YMMÄRTÄVÄT, siis tulevat siihen ikään, että erottavat oikean ja väärän. Eikä niin, että kaikki kastettiin yhdellä kertaa.

    • Tottakai kastetaan, kun armo annetaan kasteen kautta. Vauvojen ja vaarien pelastustie on sama uskon kautta. "Kellä ei ole Kristuksen Henkeä ei ole hänen omansa, eikä ilman uskoa voi kelvata Jumalalle", kyllä nämä koskee pieniäkin lapsia, aivan varmasti. Jumalan sana ja sakramentit synnyttävät uskon ja pitävät sitä yllä. Mitkään muut armolahjat, eivät yllä samaan; Pyhitystä ei tule sekoittaa vanhurskauttamiseen. Ennustamiset ovat tässä sivuseikkoja ja vanhurskauttamisen seurausta, joka tosin on nykyisin rajattu Raamatun sanaan: "Ei yli sen mitä kirjoitettu on".

    • Edelleen tässä tulee perisynti; luetaan yhdessä Raamattua: olkaa tarkkana helluntailaiset:
      Room.5:18 "Niinpä siis, samoin kuin YHDEN IHMISEN LANKEEMUS ON KOITUNUT KAIKILLE IHMISILLE KADOTUKSEKSI, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi"
      weha: "Kohta sanoo selvästi, että perisynti on olemassa, josta tulee kadotustuomio. vaikka hurmoksellinen joukko sen kieltää. Jeesus on kuollut myös pienten perisyntisten lasten puolesta ja siksi on oikein sanoa: "mitä ilman sanaa ja sakramentteja henkenä ylistetään on perkeleestä".

      • UskoToivonen

        Kyllä Jeesuksen antama uhri on kaikkia ihmisiä varten, ei sitä kukaan kiistä.

        Mutta, kun sanot:

        >> . Jumalan sana ja sakramentit synnyttävät uskon ja pitävät sitä yllä. >>

        Kuinka sitten lapsena kastetut ja juuri rippikoulun käyneet kieltävät Jeesuksen.

        Vain 15% tuosta ikäluokasta uskoo Jumalaan ja vielä vähäisempää on usko Jeesukseen.

        Ja valitettavasti näyttää siltä, että usko vain vähenee edelleen.

        Kuinka tämän selität?


    • >> . Jumalan sana ja sakramentit synnyttävät uskon ja pitävät sitä yllä. >>

      Usko Toivonen: "Kuinka sitten lapsena kastetut ja juuri rippikoulun käyneet kieltävät Jeesuksen.

      Vain 15% tuosta ikäluokasta uskoo Jumalaan ja vielä vähäisempää on usko Jeesukseen.

      Ja valitettavasti näyttää siltä, että usko vain vähenee edelleen.

      Kuinka tämän selität?"

      weha: "On totta että luopuneen nimiluterilaisen kansankirkon opetus on monesti aivan retuperällä, eikä se tavoita kaikkia kastettuja. Eli seuraat väärin silmälasein. Mäkiset ja Askolat, eivät pysy Jumalan sanassa ja heidän kirkolliskokouksia ei tule uskoa, koska he ovat hyljänneet Raamatun ja sitä oikein selittävien luterilaisen kirkon tunnustuskirjojen opin. Raamattu juuri kertoo luopumuksesta ja siitä, että kun Jeesus tulee löytäneekö uskoa maanpäältä. Se portti on ahdas ja kaita ja harva sen löytää. Sen sijaan, jos seuraa luterilaisia yhteisöjä, lapset monesti säilyy kasteen armossa. Itse en kuulu kirkkoon tietenkään, vaan Luther säätiössä olemme kasteen saaneet. Minä opillisesti siinä vauvana, samoin pienokaiseni ja vaimoni on siellä aikuisena kastettu.

      Jos olemmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tarvitsemme uudelleen uskomista tänäänkin, paluuta taivaan tielle, kasteen armoon. Kristus tulee pian, väärät opit vain kasvavat.

      • UskoToivonen

        Onko siis tässä "nimiluterilaisessa kansankirkossa" eri sakramentit käytössä?

        Eihän kukaan Pyhässä Hengessä saata kieltää Jeesusta Herranaan.
        Eikö näillä lapsilla olekaan Pyhää Henkeä?


      • UskoToivonen kirjoitti:

        Onko siis tässä "nimiluterilaisessa kansankirkossa" eri sakramentit käytössä?

        Eihän kukaan Pyhässä Hengessä saata kieltää Jeesusta Herranaan.
        Eikö näillä lapsilla olekaan Pyhää Henkeä?

        On aina opetettu, että kun vedellä kastetaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, kaste on aina oikea. Kasteen sakramenttia ei luo papin suu tai käsi, vaan ne alkuperäiset Jeesuksen asetussanat ts. Jumalan sana ja asetus. Epäusko ja luopiokiron opetus hylkää lapsena saadun kasteen.

        Kun esim. uudelleenkastaja siirtyy luterilaisuuteen, hän palaa uskon kautta siihen ensimmäiseen lapsena saamaansa kasteeseen ja hylkää sen uudenkasteen syntinä. Tunnen perin runsaasti tuollaisia ihmisiä ja ihan seurakunnan kaitsijoita.


      • UskoToivonen

        Jätit vastaamatta Pyhän Hengen osallisuus-kysymykseen.

        Opetathan, että kastettava saa Pyhän Hengen kasteessa.

        Kuinka Pyhän Hengen saanut voisi kieltää Jeesuksen Herranaan?
        Saati kokonaan?


    • Usko Toivonen: "Kyllä Jeesuksen antama uhri on kaikkia ihmisiä varten, ei sitä kukaan kiistä."
      weha: "Uudelleenkastajat yleisesti kieltävät perisynnin, vaikka juuri luimme yhdessä Raamatusta, että Aadamin lankeemuksesta tuli kadotustuomio kaikille ihmisille ja synnin palkaksi tuli kuolema. Kuolema tarkoittaa tässä, sekä hengellistä, että ruumiillista kuolemaa, eli kadotusta.

      • UskoToivonen

        Niin, olemme juuri myös lukeneet Room. 3. tekstiä.

        23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        Sana rististä, evankeliumi Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta, on Jumalan Voima.


    • On myös huomattava, ettei sekoita Jeesuksen yleistä vanhurskauttamista, koko maailman syntien vuoksi (1.Joh.2:2) ja Henkilökohtaista uskon kautta vanhurskauttamista. Uskohan syntyy vain sanan ja sakramenttien kautta.

      Ef.5:25 "Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
      26 että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta"

      • UskoToivonen

        Niin, usko tulee evankeliumin kuulemisen kautta.

        Evankeliumi on Jumalan Voima, evankeliumin kuuleminen saa ihmisen kääntymään
        Jeesuksen puoleen, avuksensa huutamaan Jeesuksen Kristuksen nimeä.

        Mutta et ole vastannut vieläkään tuohon Pyhän Hengen osallisuus-kysymykseen.

        Opetathan, että kastettava saa Pyhän Hengen kasteessa.

        Kuinka Pyhän Hengen saanut voisi kieltää Jeesuksen Herranaan?

        Saati kokonaan?


      • Uskosta voi luopua
        Juudas luopui uskosta ja menetti Pyhän Hengen.

        Matt.26:74. Silloin hän rupesi sadattelemaan ja vannomaan: "En tunne sitä miestä." Ja samassa lauloi kukko.

        Matt.10:33. "Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa".

        harhaopin takia luovuttiin elävästä uskosta:

        Gal.4:19. "Lapsukaiseni, jotka minun jälleen täytyy kivulla synnyttää, kunnes Kristus saa muodon teissä"

        Gal.5:4. "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta".

        Laitan nämä kohdat vielä ajaksi uskovaisista:

        luopumisista:

        "ja säilytä usko ja hyvä omatunto! Jotkut ovat sen hylänneet ja ovat haaksirikkoutuneet uskossaan"1.Tim.1:19.

        "Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja" (1.Tim.4:1).

        "Kalliolle pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuullessaan ottavat sen iloiten vastaan mutta uskovat vain hetken aikaa. Heillä ei ole juurta, ja niin he koetukseen joutuessaan luopuvat"(Luuk.8:13).

        weha: "Kun ihminen on oikeassa uskossa ja kastettu, hän on Jumalan lapsi. Jumala on aina uskollinen liittolainen, vaikka kaikki ihmiset olisivat valheellisia. Sillä omaa olemustaan kieltää hän ei saata."

        Room.11:33. "Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!"


      • UskoToivonen

        Nyt kirjoitat kyllä hieman ohi asian.

        Uusi liitto ei ollut vielä voimassa Juudaksen, eikä Pietarin, edesottamuksien aikaan.

        Pyhän Hengen vuodatus tapahtui sitten helluntaina, Jeesuksen taivaaseen astumisen jälkeen.

        Heillä ei ollut vielä Jeesuksen lähettämää Puolustajaa.

        Pyhän Hengen saatuaan Pietari puhui rohkeasti evankeliumia, ja sanan vastaanottaneet uskovat kastettiin, 3000 sielua.

        Sen jälkeen Pietari ei kieltänyt Jeesusta.

        Galatalaisten osalta tilanne oli erilainen, kuin tämän päivän Suomessa.
        Apostoleiden jäljessä kulki silloin juutalaisuskoiset ja pyrkivät käännyttämään
        Jeesuksen Kristuksen nimeä avukseen huutavia takaisin juutalaiseen uskoon.

        Sitähän Sauluskin oli tehnyt ja jopa ollut osallisena uskovien tappamisessa.

        10. ja niin minä teinkin Jerusalemissa. Paljon pyhiä minä suljin vankiloihin, saatuani ylipapeilta siihen valtuuden, ja kun heitä tapettiin, annoin minä ääneni sen puolesta.
        11. Ja kaikkialla synagoogissa minä usein koetin rankaisemalla pakottaa heitä herjaamaan Jeesusta, ja menin niin pitkälle vimmassani heitä vastaan, että vainosin heitä aina ulkomaan kaupunkeihin saakka. ( Apt. 26. )

        Uusi luomus Kristuksessa Paavali onkin toista maata ( 1. Kor. 12:3 )

        Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä.

        Sakramentit ilman elävää uskoa eivät siis riitä, ei kukaan elävässä uskossa Jeesukseen oleva saata Herraansa kieltää.

        Onko kirkossa siis vallalla väärä painotus, vaiko peräti uneliasuus?


    • Raamatun sanan on annettava puhua vapaasti, tekemättä sille väkivaltaa. Ei saa siis omalla järjellä tehdä loogista oppia.

      Siis luonnollinen ihminen pystyy touhaamaan monenlaista ja tekemään monenlaista, mutta ei hengellistä ratkaisua tekemään. Se on aina yksin Pyhän Hengen työ. Sensijaan ihminen kykenee luopumaan oikeasta uskosta. Siksi Raamattu selvästi puhuu ajaksi uskovaisista.

      Syntiinlankeemuksessa vapaatahto menetettiin ja ihminen kuoli, niin hengellisesti kuin ruumiillisestikin.

      1.Moos.6:5. "Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat"

      1.Moos.8:21. "Ja Herra haisti lepytyshajun, ja Herra sanoi sydämessänsä: en minä silleen enää maata kiroo ihmisen tähden: vaikka ihmisen sydämen aivoitus on paha hamasta lapsuudesta: ja en minä silleen enää lyö kaikkia kuin elävät, niinkuin minä tehnyt olen".

      Room.9:11. "ja ennenkuin kaksoset olivat syntyneetkään ja ennenkuin olivat tehneet mitään, hyvää tai pahaa, niin - että Jumalan valinnan mukainen aivoitus pysyisi, ei tekojen tähden, vaan kutsujan tähden "

      • UskoToivonen

        Nyt valitettavasti kirjoituksistasi on syntynyt nimenomaan kuva ns. korvasyyhystä.

        Valitaan vain ne tekstit, jotka omaa oppia tukevat, jos ei vielä suoraan, niin lisätään selitystä.

        Maria teki ainoan oikean valinnan, olemalla Jeesuksen jalkojen juuressa kuuntelemassa Herran puhetta.

        Jeesuksen jäähyväissanat juutalaisille kansan vanhimmille ja johtajille olivat :

        37. Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.
        38. Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi'.
        39. Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennenkuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen'." ( Matt. 23. )

        "Mutta te ette ole tahtoneet".


    • "Raamatun mukaan voivat todella kääntyneet langeta kääntymyksen eli armon tilasta; toisin sanoen uskovat voivat menettää uskonsa (Luuk. 8:13; 1. Tim. 1:19 - 20; vrt. Daavidia ja Pietaria; Luther, St. L. IX, 1598; Walch IX, 1177 s.). Tästä on pidettävä kiinni eritoten kalvinilaisia vastaan, jotka jyrkästi väittävät, että uskovat syvimmällekin syntiin langetessaan kadottavat vain uskon harjoituksen (exercitium fidei), mutta eivät itse uskoa (vrt. Can. Synod. Dordr., c. 5, art. 5, 6; ed. Niemeyer, s. 716). Luterilainen tunnustus hylkää perusteellisesti tämän kalvinilaisen kannan raamatunvastaisena ja hengellisesti vaarallisena (Schmalk. Uskonk., M. 319; suom. 273, 42 s.)." (Kristillinen Dogmatiikka. Lyh. J.T. Müller, suom. H. Koskenniemi. 2. uud. SLEY 1995, s. 353.)

      "Luther ja luterilainen tunnustus hylkäävät, kuten tunnettua, ehdottomasti opin siitä, ettei uskoa voi menettää, ja siinä ne ovat oikeassa (Schmalk. Uskonk., M. 319, 42; suom. 273; Augsb. Tunn., 12. uskonk.). Tässä on näet kysymys sellaisesta harhasta, joka joko syöksee epätoivoon armoa kyselevät tai ohjaa heidät turvautumaan varhaisempaan uskoonsa Jumalan Kristuksessa ilmestyneen armon sijasta." (Emts. 415.)

      • UskoToivonen

        ElävänJumalan, elävän seurakunnan tunnusmerkki onkin:

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin. ( 1. Kor. 1. )

        Mutta kuinka he huutavat avuksensa ..

        14. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? ( Room. 10. )


    • tätäseon

      wehan kanssa niinsanottu keskustelu on kuules ajan hukka, siitä on todisteena liki kymmenen vuoden putki noita hänen kopioitaan milloin mistäkin kirjasta.
      EI hällä mitään omaa jumalasuhdetta ole ja kun ei ole ei ole omaa Hengen antamaa opetustakaan.

      käännynnäisillä on happipullot selässä jotka on paineella täytetty kaikenmailman fraaseilla ja opituilla äänenvärinöillä.

      • voiälkää

        Usko toivosen kanssa ei kannata alkaa inttämään. Ei kuuntele muita ja siksi uskon oppi ei kehity. Junnaa aina samassa. Weha ja Toivonen lopettakaa kiistanne.


      • UskoToivonen

        "voiälkää" kirjoitti:

        >> Junnaa aina samassa >>

        Jumalan lahjasta Jeesuksessa Kristuksessa riittää niin paljon kirjoitettavaa.

        Mutta kerrohan, mitä sinun palstalle antamaasi en ole ottanut vastaan, niin voimme yhdessä katsoa asiaa.


    • Olin minä konna tai pyhimys, tarkkaa oppia, se on Jumalan.

    • ElävänJumalan, elävän seurakunnan tunnusmerkki onkin:

      2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin. ( 1. Kor. 1. )

      Mutta kuinka he huutavat avuksensa ..

      14. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? ( Room. 10. )

      Weha: "Ei sellaiset huudakaan sydämestään avuksi Jeesuksen nimeä, jotka eivät usko. Olenko muuta väittänyt?

      • lapsikaste.epäraam

        No, miksi vauva kastetaan, jos ei ole uskoa.
        Siksipä raamattu puhuukin -uskovien- kasteesta.
        Ei vauvakasteesta, eikä aikuistenkasteesta. Rituaali ei pelasta.
        Ihmisen pelastaa vain Jumalan pelastussuunnitelma Kristuksessa.
        Sijaisen kuolema on pelastussuunnitelman idea ja kun usko Sanankautta on avannut rakkaussuhteen Herraan, hänelle kuuluu se kaste. Ei muotjumalinen lutterikaste, tuon murhamihen kaste, joka hukutti ns. Anabaptisteja. Luterilainen kirkko on sen tosin tekona anteeksipyytänyt. Mutta, edelleen lapsikaste- rituaalin jatko, ei tee siitä synnistä loppua.
        Lapsikaste ja kummi- oppi on raamatun räikeätä vääristelyä.
        Lutteri paini tuon asian kanssa, että kaste kuuluu pelkästään uskovalle, mutta uskonpuhdistus ei päässyt ihmislihaa pidemälle.
        Aloitettiin kummitus oppi.

        Siksi kirkko on saastunut sisältäpäin.


      • näin.se.on

        Kun hirvittävä lapsikaste- pelastaa oppi, ei siis sijaisen Kristussovitus.
        Sen johdosta synnytykseen kuolleet äidit taakoitettiin hirvittävään taakkaan. Lestadiolais- äitini kertoi, kuinka synnytyksessä lapsensa meneettäneet äidit, kun siihenaikaan kohennettiin hellan ja uunien hiillosta, niin nämä äidit itkivät, koska lapsi kituu helvetin tulessa,

        kun

        ei
        ole

        kastettu.

        Ajattele, minkälaisen kuvan Jumalasta annatte edelleen tuon lapsikastemädän omenan opetuksen muodossa.

        Ymmärtämättömän, syntiä tekemättömän lapsen kadotus helvetin tuleen. Ei perisynti tuolaista opeta.

        Lapsi ei kanna isien syntejä ja toisinpäin.
        Tietoisesti ihminen kun tekee väärin, sen omatunto muistuttaa ja Jumalan laki tuomitsee. Siitä ihminen vastaa.

        Mitä tuo onneton "rääpäle" mittaisi tekemisiään?? Voi teitä väärän harhan opettajat. Te kannatte kovemman tuomion Sanan muistiinmerkityn määrän mukaan.

        Voi minkälainen jumala teillä on. Ei se ole Raamatun Jumala, vaan lutter- jumala. Lihansanan jumala, sekä sen ääreen rakennettu harhainen pappispalvelu, jossa on harhaiset välimiehet pusaamassa rukouksineen ja viitantupsuineen katujenkulmissa.
        Voi, - minkä tuomion he siitä saavat.

        Eroisin siitä pappispalveluksestakin, enkä kantaisi sellaista leipäpappeutta. Kirjoitukset erottavat tuollaisen pappeuden Herran pöydästä.


    • - Kyllä, kaste on Raamatussa hyvin selvästi sanottu. Minä tiedän monia, jotka ovat uudestikastettu, mutta ovat PALANNEET LAPSIKASTEEN ARMOON ja uudestisyntyneet Jeesuksen seuraaviksi. He ovat kieltäneet omat ansionsa ja uudestikasteensa ja siirtyneet lain alta ARMON alle. Minäkään en kaipaa lakiuskoa. Sitä toivon kaikille eksyksissä oleville, siunausta, paluuta kasteen armoliittoon.

      Kuten kaste ei ole uskovien kaste, vaan Raamatussa kaste on merkitykseltään uskoon tulevien kaste. Siis ihan päinvastainen mitä UK opettavat. Tässä muutama aikaisemmin antamani kohta Raamatusta, josta te jaksatte jankata, vaikka on selvästi sanottu, kasteen armo:

      kol.2:12. "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista".

      apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

      Joh.3:5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

      6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

      • ristiriitaistaoppia

        Hups heijaa!!! Taas se oppi muuttui:
        " Minäkään en kaipaa lakiuskoa. Sitä toivon kaikille eksyksissä oleville, siunausta, paluuta kasteen armoliittoon".

        Wehan mukaan tuollainen "palaaminen" on perkeleestä, sillä siinähän ihminen itse tekee ratkaisun.
        Mutta tilanteen mukaan Wehan teologia on perin joustavaa!!!!

        Suomessahan pakollinen vauvakaste on uskoon tulemattomien kaste, sillä valtaosa kastetuista ei tule koskaan uskoon!
        "Heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman."


    • Raamattu sanoo, monin kohdin, että jokainen asia on vahvistettava kahden tai kolmen sanalla. Kaste on eittämättä tällainen asia ja siksi käytetään kummeja/todistajia kasteen todistamiseksi ja opettamiseen. Ei tässä ole mitään väärää.

      • KummiTus22

        Missä kohtaa Raamatussa puhutaan kummeista, vahvistetaan kummit?


      • ihmistekoja

        Ihmisteot tarvitsevat toisen ihmisen vahvistamista. Pakollinen vauvakastehan on ihmistekoa alusta alkaen. Ihminen yrittää määrätä, milloin Jumalan pitää toimia.
        Niinhän se on hätäkasteenkin laita, että papin pitää vahvistaa kätilön suorittama toimitus. Jumalalle ei kelpaa seremonia, jossa ei ole lipereitä.

        Jumalan teot eivät kaipaa ihmisen vahvistusta, vaan Jumala itse vahvistaa Sanansa sitä seuraavien merkkien kautta.


    • Hyvä ja suotava asiahan on, lapselle opetus ja todistajat kasteessa. Kasteessa tapahtuvaa Jumalan tekoa on hyvä todistaa ja siitä opettaa lapselle.
      Se on Pyhän Hengen teko kun sydän synnistä hätääntyy ja etsii armoa.

      Vanhassatestamentissa, ympärileikkaamaton oli pakana, joka oli rikkonut Jumalan tekemän liiton, eikä voinut pelastua. Poikavauva tuli ympärileikata Jumalan kansaan 8 päivän ikäisenä. Jos lapsi kuoli, ennen kahdeksannetta päivää, hän pelastui, koska ympärileikkaus oli säädetty vasta 8 päivänä. Tyttövauvat pelastuivat poikien kautta ja tulivat siten liitosta osalliseksi. Näihin kaikkiin löytyy Raamatunpaikat. Sitten uudessaliitossa, ympärileikkauksen paikalle tuli kaste (kol.2:11-12). Ympärileikkaus on vanhentunut, eikä sitä enää tarvita. Kasteessa hengellisesti kuollut herää ja kasteessa Jumala vaikuttaa uskon (kol.2.12). Vanhastaan on myös opetettu, että kasteen hylkääminen ja halveksiminen kadottaa. Kasteen tahaton puuttuminen ei kadota, kunhan kastetta ei tahallisesti hylkää- Jumala tietää olisiko kastettu vai ei. Lutherin opetus kasteetta kuolleelle on valaiseva:

      ”Mitä MEIDÄN on sanottava kastamattomana kuolleista LAPSISTAMME, jotka jo äidin kohdussa tai synnyttyään, eivät ehdi saamaan kastetta?”

      Tähän on helppo antaa vastaus sekä ennen kahdeksan päivän ikää kuolleista juutalaisten lapsista, että MEIDÄN ennen kastetta kuolleista lapsistamme. He eivät näet tee syntiä ympärileikkauksen tai kasteen liittoa vastaan. Sillä lain mukaan heidät tuli ympärileikata vasta kahdeksantena päivänä, kuinka Jumala voisi silloin tuomita ne, jotka kuolivat ennen sitä. Sen tähden meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu myös se mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, ”jotka eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam” (Room.5:14), ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: ”ennen kuin he olivat tehneet hyvää tai pahaa” (Room.9:11).

      Tosin pikkulapset tuovat mukanaan maailman synnynnäistä perua olevan synnin, jota me sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi, että he ovat jääneet joko vanhassaliitossa vaille ympärileikkausta tai Uudessa liitossa vaille kastetta.

      Lähde: Luther St. Luisin laitos I, 1040 – Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa, ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.

    • Raamatun, alkukirkon, varhaisten kirkkoisien, kirkon perimätiedon, Lutherin, uskonpuhdistuksen ja luterilaisen kirkon tunnustuskirjojen mukaan Joh.3:5-6, puhuu kristillisestä uudenliiton kasteesta.

      Ns. lasten evankeliumeissa, Jeesus kutsui luokseen vanhempien tuomia vauvoja ja otti heidät syliinsä ja antoi heille omakseen Jumalan valtakunnan. Tätä Jeesuksen luokse meneminen tarkoittaa. Koska Jeesus ei enää elä maanpäällä lihassa, kuten silloin, viemme lapset kasteessa Vapahtajan luokse(Gal.3:27). Kasteessa Jeesus ottaa lapsen syliinsä ja antaa hänelle omakseen Jumalan valtakunnan. Tämä ei tapahdu ihmisen omalla ratkaisulla tai synergismillä, siis lain ja evankeliumin sekoittamisella, kuten uudesti kastajat opettaa, vaan yksin armosta, uskon kautta, niin kuin Raamattu opettaa.

      Ehdin olla vanhoillislestadiolaisena ainakin neljä vuotta, mutta On hyvä palata aina Raamatun ja Lutherin katekismuksen oppilaaksi.

      Kun Raamattu puhuu Jeesuksen yleisestä (Objektiivisesta) vanhurskauttamisesta koko maailman syntien vuoksi Esim.

      1.Joh.2:2. "Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien".

      Tämä ei tarkoita (subjektiivista), henkilökohtaista uskon kautta vanhurskauttamista, kuten Vanhoillislestadiolaisuudessa väärin opetetaan. On aina hyvä palata Raamatun ja Lutherin oppilaaksi.

      2. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

      Evankeliumi vaikuttaa myös kasteessa. Luterilaisissa tunnustuskirjoissa opetetaan:

      ”Sanaa ja sakramentteja välineinä käyttäen lahjoitetaan Pyhä Henki, joka niissä, jotka kuulevat evankeliumin, vaikuttaa uskon missä ja milloin Jumala hyväksi näkee.” (CA V)

      Jeesus opetti, että ihmisen tulee syntyä vedestä ja Hengestä. Siksi puhutaan uudestisyntymisestä (Joh 3:3-8). Näin myös Luther, tuosta kohdasta. Usko, Pyhän Hengen saaminen ja kaste liittyvät yhteen. Niin Jumala synnyttää lapsia itselleen. Kohta puhuu siis lihasta/naisesta syntyneestä. Vl:ät poikkeaa Lutherin ja luterilaisten tunnustuskirjojen opetuksesta.

      Room.6:3. "Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa".

      Gal.3:27. "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet...29. Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan".

      Pyhityskristillisyys kuulostaa mielestäni kovin ihmisen ratkaisukeskeisyydelle ja se johtaa toisinaan vanhurskauttamisen ja kasteen merkityksen vähättelemiseen ja usein vauvojen kasteen kokonaan kieltämiseen.

      Lutherin opetusta tilaan uudestisyntynyt pääsemisestä:

      "Hengestä syntymiseen ei kuulu muuta kuin vedellä kastaminen ja ottaminen vaarin huminasta, se on, Jumalan sanasta, sekä sen uskolla vastaanottaminen. Siten synnytään uudesti Jumalan valtakuntaan, mutta ei millään muulla tavalla. Missä ovat nyt nuo röyhkeät lahkolaiset ja haaveksijat, jotka eivät osaa muuta kuin hengestä kerskaten hokea? Paha henki, itse perkele on kuin onkin heidät ihan riivannut, ... " (Martti Luther: Huonepostilla, (SLEY, 1902), s. 478)

    • UK: Jumalan teot eivät kaipaa ihmisen vahvistusta, vaan Jumala itse vahvistaa Sanansa sitä seuraavien merkkien kautta.

      weha: Siis, Jumala on jo vahvistanut Raamatun sanan, apostolien merkkien kautta. Raamattu on jo loppuun kirjoitettu ja sen sana merkein vahvistettu ja apostoleita ei enää ole:

      "Mutta he(apostolit) lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta" (Mark.16:20).

    • hkjjkumuijhnugh

      weha ei ymmärrä mitä lain teot tarkoittavat Raamatussa. Hän on itse määritellyt lain teot omien tarkoitusperiensä mukaan.

      Room. 3:19 Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;

      3:20 sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.

      3:21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,

      3:22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

      3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla

      3:24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,

      3:25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

      3:26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

      3:27 Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.

      3:28 Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.

      3:29 Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin,

      3:30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.

      Paavali tarkoittaa tuossa lain teoilla juutalaisten tapaa uskoa Jumalaan. Juutalaiset nimittäin ajattelivat, että he pelastuvat, kun he vain noudattavat Mooseksen lakia. Paavali kuitenkin korostaa sitä, että ihminen ei pelastu noudattamalla lakia vaan uskomalla Jeesukseen.

    • kljjihuh

      Jumala vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen mutta kuinka pieni vauva uskoo Jeesukseen ja kuinka pieni vauva ilmoittaa uskovansa Jeesukseen.

      Harhassa ovat vauvakastelijat.

    • Sinuatahdon2016
    • Ihan uteliaisuutta kysyn, onko ketään, joka olisi lukenut uskonpuhdistaja Martti Lutherin kirjan "Sidottu ratkaisuvata"? Kirjaahan sanotaan Lutherin pääteokseksi. Tästä riippuu elämä ja kuolema. Kirjassa ihminen tehdään pientäkin pienemmäksi ja Jumala ja hänen armonsa ja tahtonsa äärettömäksi.

      Outoa tässä kirjassa on se, että se on osoitettu yhdelle ainoalle miehelle Erasmus Rotterdamalaiselle. Samalla kirja kuitenkin hämmästytti koko maailmaa.

      Selailen tuota kirjaa ja se on ilmeisesti kirjoitettu 1524. Tähän vaan liittyy sellainen asia, kun nuorena olin etsivällä mielellä, näissä hengellisissä kysymyksissä ja kun sukulaisiani ja tuttujani oli helluntailaisuudessa ja he vahvasti puhuivat, että pitäisi mennä kasteelle. Ihmettelin sitä kovasti ja kyselin asiaa Jumalalta. Sitten eräs kirkon tyntekijä, pyysi minua hankkimaan parhaan kastekirjan minkä tietää. Varta vasten menin sitten seinäjoelle Sleyn kirjakauppaan. Se on kangaspäällysteinen punainen kirja ja minulla se on uuden veroinen yhä.

      Kirjakaupassa kyselin hyvää kastekirjaa, joka olisi perusteellinen. Kas kummaa, myyjäkin suositteli tätä kirjaa "sidottu ratkaisuvalta". No ostin sitten, kun sitä niin raittiin tuntuiset ihmiset suosittelivat.

      No kirja oli niin hirveän raskas lukea, enkä ymmärtänyt siitä juuri mitään. No ei nyt ihan niinkään, ymmärsin ihan vain senverran ja tarpeellisen, että kastekysymys tuli hyvin selväksi. Kirjasta selvisi se pääasia, ettei "luonnollinen ihminen kykene ottamaan vastaan, mikä Jumalan hengen on, vaan se on hänelle hullutusta".

      Tämä kohta lohdutti minua syvästi ja ymmärsin jotenkin kirkaasti sen, uudelleenkasteelle sanon EI...ja samalla lapsen kaste on kaikkein varmin kaste.

      Sitten muistelin joitakin helluntailaisten "hokemia" kohtia Raamatusta esim. Joh.1:12. "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä"

      Seuraava jae olikin kirjan mukaan "moukari", vapaata tahtoa vastaan: 13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta. .

      Ajattelin heti, että tässä menivät uudestikastajien asian pieleen ja kuinka laki ja evankeliumi tuossa opissa sekoitetaan, kohtalokkaalla tavalla. Ajattelin jo silloin, että vaikka siellä olisi mikä jumallallisuuden ulkokuori, heidän kansaan ei voi uskonkysymyksissä veljeillä.

      Mietin heidän rukouksiaan, joihin ei voinut yhtyä. Mietin myös sitä, kuinka he elävät vielä helluntaita ja ihmeellisiä henkikasteoppeja siellä oli.

      Olen halunnut pysyä visusti erossa tuommoisesta uskosta. Tämän kirjan ansiosta, ainakin itse olen saanut hyvin paljon lohdutusta.

    • Iljettävästä omasta ratkaisusta, on usein sanottua, "itse nyt vapaasti lainaten": "Helluntailainen" antaa elämänsä Jeesukselle ja "kansanlähetysläinen" tekee ratkaisun. Jeesus on tehnyt puolestani ratkaisun ristillä, eikä siihen voi sekoittaa hengellisesti kuolleen ihmisen, hengellistä ratkaisua. Kun usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta, siitä on ratkaisu poissa.

      Kun kielletään pienokaisten usko, seataan laki ja evankeliumi.

      Vaikka lapsikasteen uudesti kastajat yleisesti hylkäävät, niin pienistä, ihan pienimmistä lapsista, Jeesus sanoo suoraan: ”Jotka uskovat minuun”Matt.18:6.

      Tätä ei nuo hengellisyydet tahdo nähdä, vaan sanovat, ettei tuo kohta pieniä lapsia tarkoita. Luukas käyttää myös pienistä lapsista, ”prefos” äsken syntynyt pieni vauva, joiden Jeesus sanoi Jumalan valtakuntaan kuuluvan ja siten uskovan.

      Minulle on aina ollut uudelleenkaste merkitykseltään omavanhurskaan kaste, eli oman järjen, kyvyn ja suorituksen kaste, joka siksi pieniltä lapsilta kielletään. Tämän uudestikasteen toki voi syntinä hyljätä ja palata siihen ensimmäiseen kasteeseen, sillä opettaahan Raamattu, että hengen luomaan yhteyteen kuuluu vain yksi kaste: Ef.4:3. Ahkeroitkaat myös pitämään hengen yhteyttä rauhan siteen kautta:

      4. Yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin tekin olette teidän kutsumisessanne yhdenkaltaiseen toivoon kutsutut,

      5. Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste,

      6. Yksi Jumala ja kaikkein Isä, joka kaikkein päällä on, ja kaikkein kautta, ja teissä kaikissa.

      Luterin tekstiin voi tässä yhteydessä aamenensa sanoa, mitään epäilemättä:

      "Mutta niitten(nimittäin lasten) usko, jotka eivät itsestänsä tule kasteeseen, vaan Kristuksen käskystä tuodaan sinne, jätä hänen haltuunsa, joka käskee heidät tuoda tykönsä. Kasta heitä tämän käskyn turvissa ja sano: Herra, sinä saatat heitä tähän ja käsket kastaa: itse tuosta vastannetkin. Siihen minä luotan, eikä minun tarvitse ajaa eikä poistaa heitä tyköäni! Jos eivät vanhain lailla kuulleet sanaa, jonka kautta usko syntyy, kuulevat he sitä pienten lasten lailla. Vanhat kuulevat sitä korvilla ja järjellä, usein ilman uskoa, mutta lapset kuulevat sitä korvilla ja uskolla, ilman järkeä; ja usko on sitä lähempänä, mitä vähempänä järki on, ja mitä väkevämpi se on, joka tahtoo heitä kasteeseen, kuin täysi-ikäisen tahto, jotka itsestänsä tulevat (kirkkop.1 193).

    • Raamattu, Luther ja luterilainen tunnustus opettaa, että pelastus on yksin armosta, yksin uskon kautta, ilman lain töitä. Sentähden vapaantahdon oppi, kaikkine eri muotoineen hylätään ja kirotaan turmiollisena harhana.

      Niinkuin pyhä Paavali sanoo, vaikka me tai enkeli taivaasta opettaisi toisin, hän kirottu olkoot. (Gal.1;8)

      Joh.6:63. "Henki yksin tekee eläväksi, lihasta ei ole mitään hyötyä. Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä".

      Mikäs hyöty nyt lihasta/synnistä olisi?

      • Uskotko, että usko, joka johtaa ihmisen pelastukseen tulee olla niin henkilökohtaista kuin unien näkeminen? Siis sivullisten ihmisten uskomukset jne..... eivät voi vaikuttaa puoleen ei toiseen.

        Jos pohditaan vauvan kastamista, niin koko seremonia etenee ja syntyy sivullisten ihmisten uskomuksien ohjaamana ja erityisesti kirkon. Vauvassahan ei ole uskoa edes teoriatasolla,- koska "Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta". Niin, puhumattakaan sanojen sisällön ymmärtämisestä.

        Niin, ei se poista ihmistekoa vauvasta, jos sivulliset ihmiset kastavat vauvan kulttuuriin liittyen.

        Mutta,- uskotko tämän. Kun JUMALA tekee ihmiseen uskon ja ihminen syntyy JUMALASTA,- ihmiseen, joka on täydessä ymmärryksessä. Uskotko, miten tähän ihmisen JUMALA vaikuttaa tahtomista ja tekemistä ja näin ihmisen uskon teot,- eivät enää ole ihmisen omia tekoja,- vaan JUMALAN vaikutusta.

        Uskotko, miten täydessä ymmärryksessä olevaan ihmiseen tulee tahtominen ottaa kaste, koska mallintajana on apostolien aika. Kasteen ottaminen on uskonteko / JUMALAN ohjausta.

        Juuri tuota ole aiemmin painottanut,- ettei JUMALASTA syntynyt ihmisen tulisi sanoa ja luulla, miten minä tein sitä ja minä tein tätä jne.... vaan JUMALA vaikkutti tahtomisen ja tekemisen Raamatun ilmoitusten mukaisesti.


    • Siunaamalla ei pääse taivaaseen, eikä siinä ole sellaista lupaustakaan. Kasteessa on pelastuksen lupaus. Kun Jumala yksin vaikuttaa uskon, niin vauvalla on pelastava usko Kristuksessa. Jeesus kaikki kaikessa vaikuttaa. Niin monta kuin lupausta on, hänessä ne on ON. Jeesus sanoo hänen yhteydessään olevista lapsista: "Pienimäiset uskovat minuun. Tämä tarkoittaa, siis kaikista pienintä." Kun usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta, niin tässä Jumalan sanan voima vaikuttaa kaiken, kaikessa, ei ihmisen synergismi. . Ei siis todellakaan tarvitse olla huolissaan siitä mitä vauva ymmärtää, kun paikalla on yksin Jeesus, joka kasteessa ottaa pienokaisen syliinsä ja antaa hänelle Jumalan valtakunnan omakseen. "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet"(Gal.3:27). Jumalaa on aivan turhaa perisyntisen ihmisen syrjäyttää, vaan ihmisen taskut ovat tyhjät pelastuksessa. Ei siis yhtään mitään, vaan pelastus on yksin armosta, yksin uskon kautta, ilman yhtään lain työtä. Tämä uskonpuhdistuksen opetus on tarpeen tänäänkin. Ei ole niin, että Jumala vanhurskauttaa ihmisen sen perusteella, kun tämä tekee oman uskonratkaisun.

      "Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen"(Matt.18:6).

      • markku.lievonen

        Voin olla myös väärässä, mutta näen,- ettei sinua voine kukaan ihminen auttaa pääsemään irti tuosta kasteen hapatuksesta. Et huomioi, miten vauvakin varttuu,- ja erittäin lyhyeesä ajassa maailman ihmiseksi maailmaan ja se siiitä kasteen armosta.

        Mutta,- jos joskus ihan aikuisen oikeesti ajattelet JUMALAN aivoittamaa ihmisen pelastamista, niin lyhyesti kertoen,- ilman ihmisen fiktiivistä kuvittelua se on tässä;

        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Room. 10

        36. Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että JUMALA ON HÄNET HERRAKSI JA KRISTUKSEKSI TEHNYT / Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

        Mitään muuta tietä ihmisen pelastamiseen JUMALA ei ole aivoitellut. Mutta,- kiittäkäämme JUMALAA, miten joka ikinen ihminen ihmiskunnasta tulee suullaan tunustamaan JUMALAN tekemän Herran Herrakseen. (Fil 2) Niin, ihminen voi kyhätä näitä uskomuksiaan JUMALAN lapseksi tulemiseen, mutta ne romuttuvat aikanaan.

        Niin, alkuperäinen,- JUMALAN aivoittama lapsekseen tulemisen vahvin ero on siinä,- että tämä usko / kokemus poistaa vihollisuuden ihmisestä JUMALAA kohtaan. Siis lihan mielen. Niin, mikään uskonto tai uskomus ei tee tätä asiaa kuin JUMALAN aivoittama pelastamisen tie.

        Vai ajatteletko, miten kasteenarmo / vauvakaste poistaa ihmisestä viholllisuuden JUMALAA kohtaan ja tämä vauva aikuistuessaan uskollaan vahvistaisi JUMALAN lain.
        Todellisuus ei tue tätä.

        Niin, on hyvä muistaa ja huomioida, miten apostollisena aikana eläneen ihmisen käyttäytyminen,- uskoon tultuaan ilmenee aivan samalla tavalla myös tänä päivänä ihmisessä, joka on kokenut saman asian.


    • Alennut pilkkaamaan Jumalan asetuksia. Ei voida ymmärtää toisia, kun kasteen merkityksen eroon niin valtava. Ei voida ymmärtää siksikään toisia, kun synnin ymmärrys on niin erilainen- Ei voida ymmärtää toisia, kun uskon käsitteenä ymmärrämme koin eritavalla- Lienee turhuutta siksi jatkaa asiasta?

      • markku.lievonen

        Yhtään sanaa ja tavua en kirjoittanut pailkkaavasti / pilkkahengessä. Tarkoitan joka sanalla sitä, mitä sanan sisältö tarkoittaa.

        Pohdin asiaa vakavasti ja vakavasti pohtien.

        Kuten jo aiemmin toin esille, niin vauvakaste ei poista ihmisestä viholloisuutta JUMALAA kohtaan.
        Yksikään vauvakastettu ei voi allekoirjoittaa tätä JUMALAN ilmoitusta;

        14. Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen.
        15. Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen.
        16. Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
        17. Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu.
        18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;
        19. sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.
        20. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu.
        21. Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;
        22. sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ILOLLA YHDYN JUMALAN LAKIIN / ilolla yhdyn Jumalan lakiin,
        23. mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on.
        24. Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?

        Taas en tunne yhtään JUMALASTA syntynyttä ihmistä, joka vihaa edelleen JUMALAA. Ihmistä, joka on JUMALAN ohjaamana ottanut kasteen jne.....


    • Siis, vauva on syntinen jo syntyessään ja siksi alkaa tekemään syntiä ts. "Synnin palkka on kuolema". Kaste tarjoaa sitä työtä konkreettisesti, jonka Jeesus ristillä teki(Room.6:3). Usko on lahja ei ansio tai ihmisen suoritus.

      Näistä sinulla on eri käsitys. Siksi lienee oikein sanoa: "aiheetta enempään sanan vaihtoon".

    • PasiToivonen

      >>Taas en tunne yhtään JUMALASTA syntynyttä ihmistä, joka vihaa edelleen JUMALAA. Ihmistä, joka on JUMALAN ohjaamana ottanut kasteen jne.....>>

      En tiedä onko Miley Cyrus JUMALAN ohjaamana ottanut kasteen, ja vihaako hän Jumalaa, mutta ei hänen esiintymisensä kerro ainakaan suuresta rakkaudesta Jumalaa kohtaan.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Miley_Cyrus

      Cyrusilla on yhteensä seitsemän tatuointia. Hän hankki ankkuritatuoinnin Brasiliassa ollessaan Gypsy Heart Tour -kiertueellaan. Uusimman tatuoinnin hän päätti teettää sormeensa tekstillä: All LOVE is equal. Kyseisellä tatuoinnilla Cyrus kertoo kantansa homojen oikeuksiin. Cyrus esitteli tatuoinnin kaikille ensimmäistä kertaa Twitter-sivustollaan. Hän viittasi sillä The Gay and Lesbian Rightsin järjestettyyn samannimiseen kampanjaan...

      • Raamatussa on tapauksia, joissa uskovainen voi luopua Jumalasta: 2.Tim.4:10. "Sillä Demas antoi minun ylön ja halasi tätä maailmaa..."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      469
      11005
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      316
      7629
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      28
      4615
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      340
      2407
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1817
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1663
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1410
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1313
    9. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      1194
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      54
      1028
    Aihe