Tuomarivirhe ratkaisi A nuorten Suomen mestaruuden

OIKEUTTABLUESILLE

Lauantaina Tapiolassa 2.4.16 pelatun A nuorten finaalipelin tuomarointi on aiheesta ollut otsikoissa sosiaalisessa mediassa. Päätuomarin haparoiva suoritus huipentui yli nelituhantisen yleisön edessä maaliin, joka olisi pitänyt voimassa olevien sääntöjen mukaan hylätä.

Erikoisinta tuomariston toiminnassa oli, että he eivät vaivautuneet pyynnöistä huolimatta tarkistamaan tilannetta videolta, vaikka tarvittava laitteisto oli käytettävissä.

Jääkiekkoliitolta odotetaan toimenpiteitä. Jos maali oli hyväksyttävästi tehty, niin siitä pitäisi nyt antaa kuvamateriaalia perusteluineen, tai muuten Ilvesnuoret juhlivat väärin perustein myönnettyä suomenmestaruutta.

Erotuomaritarkkailijan kommentti, että kiekko meni olkapäästä maaliin, ei ole riittävä, koska tuomio olisi siinäkin tapauksessa ollut sama. Eli maali olisi pitänyt hylätä.

Kuvista näkee selvästi, että Otto Koivula on aluksi aikeissa pelata roikkuna tippuvaa kiekkoa mailalla, mutta ohjaakin voimakkaasti puskulla/olkapäällä kiekon maaliin. Kiekon oma voima ei olisi riittänyt maaliin asti.

https://tellyo.pro/moment/7903

https://www.youtube.com/watch?v=jT8npv2OUfE&feature=youtu.be&t=39

9

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainanäitäsattuu

      Myös Jarkko Parikan saama jäähy oli aiheeton ja siitä seuranneesta ylivoimasta syntyi maali.

    • EUIRFG

      Niin, nyt kun otit vielä jäähyt puheeksi, niin tuomarit jätti lukuisia Ilvespelaajien jäähyn arvoisia VIRHEITÄ pelkästään kolmannen erän lopussa viheltämättä, ja sitten vihelsivät aiheettoman jäähyn Niemelälle - ja lisäksi seuranneesta ylivoimasta hyväksyivät sääntöjen vastaisen maalin Ilvekselle!!

      • ainanäitäsattuu

        Joo oli tuomaritoiminta heikkoa finaalissa. Molemmat joukkueet kärsi paljon, mutta Ilves hieman taitavampana joukkueena taisi kärsiä enemmän.


    • nolo.suomikiekko

      Kotimainen jääkiekko tuomari- ja kurinpitotoimintoineen näyttää olevan kautta linjan samaa noloa kähmintää; ei vain Liigassa vaan myös junioripeleissä menestymisiä halutaan ratkoa ennemmin muin tavoin kuin pelaamalla. Tänäkin keväänä parhaiden joukkueiden hienot esitykset ovat taas jäämässä käsittämättömien tuomari- ja kurinpitoratkaisujen synkän varjon sävyttämiksi.

      Sääli; luulisi että suositussa ja joskus yllättävää kv. menestystäkin tuoneessa lajissa ei oltaisi näin surkealla tasolla puitteiden ja kabinettitoiminnan osalta. Tulevaisuudelta kv. peleissä ei varmaan tarvitse paljoa odottaa, kun maan mestaruussarjoissa pyritään kaikin keinoin hävittämään puhdas kontaktipeli ja tuomaritoiminnan johdonmukaisuus. Samalla kurinpidollinen puuttuminen todellisiin vahingoittamisyrityksiin, käskytyksiin yms. on pelkkä iso vitsi, jota harjoitetaan lähinnä muodon vuoksi (ja epäjohdonmukaisesti) mediapaineen sitä vaatiessa.

      • idarii

        sinä pässi meinaat että valkut käskee ottaa myllyy. vittu just joo. ei tarvii olla ruudinkeksijä että tajuaa, jos sikailet niin siitä joutuu vastaa


      • nolo.suomikiekko
        idarii kirjoitti:

        sinä pässi meinaat että valkut käskee ottaa myllyy. vittu just joo. ei tarvii olla ruudinkeksijä että tajuaa, jos sikailet niin siitä joutuu vastaa

        Mitäpä jos koittaisit 1) ihan ensiksi vähän siistiä suutasi ja sitten 2) kehittää sanottavaasi jotain sisältöä pelkän trollaamisen ja solvailun sijaan, niin kommenttisi voisi joku ehkä ottaa vakavemminkin? Vai eikö kapasiteetti riitä muuhun? Olet täysin pihalla aiheesta ja siitä, mitä yllä kirjoitin _tuomari- ja kurinpitotoiminnasta_ suomalaisessa jääkiekossa.


    • OLENKOVÄÄRÄS

      MITÄ TÄMÄ LAUSE TARKOITTAAA "Samalla kurinpidollinen puuttuminen todellisiin vahingoittamisyrityksiin, käskytyksiin yms"

      HUHUU HALOOO???????

      ETKÖ AIKA SELKEÄSTI VÄITÄ, ETTÄ VALKUT KÄSKEE MYLLYTTÄÄÄ.

    • Vääryys

      Samassa rytäkässä taitaa nyt ryvettyä myös paikalla ollut tuomaritarkkailija, joka horisi maalista jotakin mitä oli kuulemma katsoneet pelin jälkeen videolta, että oli olkapäällä ohjattu. No - väärin tehty maali se on sekin, mutta nyt itse maalin pukannut pelaaja on tunnustanut puskeneensa. Tämä tieto on Jatkoaiasivustolta keskustelusta poimittu. Ei siis mikään fakta.

    • S.Simmons

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe