Saamattomuuden tunne

HönttiOlo

Onko muilla saamattomuuden tunnetta, ettei mitään meinaa saada tehdyksi. Olen 45v mies ja tuollainen tunne on ollut jo pidempään. Aikoinaan olin työnhakijana kortistossa, mutta eihän siitä mitään tullut. Väsyin totaalisesti ja jäin pois kortistosta muutama vuosi sitten ja tällähetkellä olen tuloton.
En vain pysyisi samaan, mihin työelämässä olevat ihmiset pystyvät, kun ovat 8 tuntia työssä ja sen jälkeen vielä joutuvat kaikki kotityöt tekemään ja mitä vähän vapaa aikaa jää niin harrastamaan jotakin.
Tuntuu, että miten ne ihmiset oikein jaksaa tuon kaiken, kun itselle jo kotitöiden tekeminen käy työstä, kun olo on niin saamaton ja väsymys väsymyskin vaivaa, että välillä meinaa ihan seisaalleen nukahtaa, vaikka 8-9 tuntia tulee nukuttua.
Sellainen horrosmainen höntti olo on suurimmaksi osaksi päivää, kun menee vaikka jonenkin kauppaan, niin siellä se höntti olo iskee päälle.
Mitenkä tuon olon kuvailisi, sellainen olo, kuin pää olisi tyhjentynyt ja sosiaalisissa tilanteissa tämä varsinkin korostuu sosiaalinen vuorovaikutus kangertelee.

Vaikka kaikenlaista tekemistä olisi, niin on se kumma, kun ei oikein mitään saa aikaiseksi, eikä alkuun, vaan tekemättömät asiat kasautuvat. Jotakin yrität tehdä, niin se tuppaa jäämään puolitiehen.
Kesän lähestyessä tiedossa on kaikenlaista puuhaa: ruohonleikkuuta, kasvihuoneen laitto, marjapensaiden leikkausta/tukemista, vanhan auton korjaamista ym. puuhaa.
Työharjoittelussa ja kursseilla olin aikoinaan, mutta ei siinä mitään enää illalla jaksanut tehdä, kun ei ollut enää energiaa mihinkään. Juuri ja juuri jaksoi siivota, eipä juuri mitään muuta.
Ei puhettakaan, että työelämässä olisi jaksanut, koska onhan nykyajan työelämä paljon kiireisempää ja enemmän työtä, kuin työharjoittelussa ja kursseilla.

15

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiemanvipinäätossuun

      Millä tulet toimeen. Jos ei ole päivärahoja ja työmarkkinatukea, niin mistä saat euroja elämiseen. Oletko niin hyväosainen, että voi elellä vanhempien perinnöillä. Mikäs ettei, jos tulee toimeen, vaikka ei töissä käy.
      Saamattomuus ja väsymys viittaa huonoon yleiskuntoon ja kun on liian köyhä virikeympäristö, niin se passivoittaa ja latistaa ajatusmaailmaa. Saattaa sinulla lievä masennuksin olla.

      • TuulaTeräs

        hiemanvipinäätossu:lle Saamattomuus ja väsymys voivat olla myös oireina yleisestä alakuloisuudesta, ja juurikin siitä köyhästä virikeympäristöstä.
        Vaikka siis olis hyvä kuntoinenkin.
        Kysyisinkin; Miten laajennat virikeympäristöäsi, kun olet saamattomassa tilassa?

        Ps Tuo toimeentulokysymys onkin kiinnostava..


    • Pitopalvelija

      Saamattomuus on myös meikäläisen ongelma. Ajattelen, että aloittaja on nyt "hollilla". Puutarha, vaikka pienikin on askel eteenpäin. Miksihän muuten tarkkoja sekä herkkiä ihmisiä laitellaanl eri muotteihin. Kasvien vaaliminen on tärkeää, Keväällä alkaa tulla myös juurikkaita, kevään kaktuksia sekä muita kukkia ja ravintopuolta. Kaikki lepäämme täällä ennen; maan möyhimistä. Itse ainakin herään kevään kukkasten myötä. Puutarhanhoito on tärkeää. Syksyllä tehdään alustavat työt, keväällä tärkeimmät ja lopppusyksystä saamme nauttia putarhan ja kasvimaan sadosta.

    • kilpparikoe

      on mahdollista että "saamattomuus" johtuukin kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

      • YlösUlosJaLenkille

        Ja kilpirauhasen vajaatoiminta johtuu saamattomuudesta.


      • SamaSyy-seuraus

        Samoin syin kuin lihavuusgeenien aktivoituminen johtuu passiivisuudesta. Ja liikunta passivoi lihavuusgeenit ja aktivoi lihaskasvu- ja aktiivisuusgeenit.


    • HönttiOlo

      Jaa, toimeentulo, no on tullut säästettyä rahaa, kun siihen on ollut mahdollisuus ja no tietenkin perintöäkin on tullut, mutta menihän siitä paljon perintöveroa. Että taloudellisesti on riippumaton yhteiskunnasta ja saa laskut maksettua, mutta joku toinen samassa tilanteessa voi mennä ja tuhlata kaikki perinnöt ja säästöt, jolloin ei olekaan enää rahaa laskuihin ja laskuihin menee yllättävän paljon rahaa.

      Joillekkin tulee keväällä autokuume, mulle tuli pyöräkuume. Pystypyörällä on tullut ajeltua koko ikänsä ja alkoi nojakki kiinnostamaan. Nojakilla, kun pääsee paljon nopeampaa, kun ilmanvastus on huomattavasti pienempi, kuin pystypyörässä. Ajattelin Low Rider tyylistä eli sellaista, jossa ollaan lähes makuuasennossa. Siitä voisi tehdä sitten kinnerin, joka kulkee vielä nopampaa. Kaksipuöräinen kinneri olisi nopein, mutta siinä on ongelma, että se kaatuu, kun pysähtyy, kun rakenne on umpinainen, jollei suunnittele jotain reikää alas, josta jalan saa maahan, muuten kaatuu.
      Kinnerillä pääsee 60-130km/h nopeuteen ja nojakilla keskivauhti on 35-70km/h.
      Kolmipyöräinen nojakki on siitä hyvä, että vaikka on höntti olo, niin ajaminen on turvallisempaa, kuin pystypyörässä, jolla kaatumistilanteessa putoaa korkealta.
      Jos vaan saisi saamattomuudeltaan, niin tuollaisen kaksipyöräisen nojakin kyllä haluaisin valmistaa hiilikuidusta, on muuten tosi siistin näköinen ja nopea.
      https://www.youtube.com/watch?v=RHbjYCYU53Q

      Alamäessä nopeus 103km/h
      https://www.youtube.com/watch?v=qfXjMT5fPjs

      Siinäpä sitä olisikin yritys ideaa, kun suomessa on vain yksi valmistaja, joka tekee kolmipyöräisiä nojakkeja ja aika painavan oloisia, eikä ole enää maahantuojaakaan eli joutuu euroopasta tilaamaan, jollei myyntipalstoilta löydy myytävänä olevia nojakkeja.
      Täytyy ihmetellä, että suomessa ei ole enempää nojakkien valmistajia, varmasti olisi nojakeille kysyntää ja sehän työllistäisi. Pyöräkaupoissa on pelkästään tavallisia pystypyöriä, eikä nojakkeja, eihän monikaan edes tiedä nojakeista yhtään mitään, kun eivät ole niitä koskaan nähneet missään.

      Yhtenä päivänä tuli pyörätiellä vastaan velomobiili, ette arvaakkaan kuinka hienolta sellainen näytti ja piristi päivää sen näkeminen. Yritin sauttaa sen polkupyörällä, mutta ei mitään mahdollisuuksia pysyä perässä.

      Jotenkin vaan jotkut asiat innostaa toisinaan....
      Toivottavasti muutkin palstalla olijat saisivat uusia ideoita.

    • rautaukkeli

      Osta ap ihan summassa apteekista rautapitoisia kapseleita. Ota niitä alkuun 2 päivässä.
      Jos olet ihan pa, pyydä sossuluukulta tähän tarkoitukseen nappulaa. Rauta on niin välttämätön kehon hivenaine.

      • OmaTohtori

        Tuolla olis ulkopuuvajassa ruosteisia rautanauloja, eikö ne kävis, kun ruostetta tarttuu kintaaseen, kun niitä nauloja käpälöi.
        Ruostehan on rautaa.


    • uskovaan

      Huono yleiskunto on suurin väsymyksen aiheuttaja, aloita ensin siitä..

    • tajunnanmenetys

      Yleinen piirre aivovammassa, oletko loukannut pääsi.

    • poijhbvn

      Ihminen tarvitsee jonkin verran stressiä toimiakseen normaalisti. Pitää altistaa itseään haasteille sopivassa määrin. Kun ei ole mitään vaatimuksia, elonpiiri pienenee. Höntti olo sosiaalisissa tilanteissa on todennäköisesti paniikkiahdistusta.

      Ylös, ulos ja lenkille on jo vanha sanonta. Fyysisestä haasteesta voisi alkaa. Joka päivä kunnon liikuntaa, tarpeeksi kauan ja hikeen asti.

      Ravinto optimaaliseksi.

      Kokeile jonkin aikaa ja arvioi, pääsetkö näillä eteen päin. Jos et pääse niin sitten tohtorille.

      Jos liikunta ja ruokavalion muutos auttoivat eteen pän: Sitten lisää hyvää stressiä. Sosiaalisia haasteita, joku harrastus syksyllä kansalaisopistossa tms.

    • KannattaaKokeilla

      Kuntoilu, ulkoilu ja terveelinen ruokavalio on keino saada aikaan.
      Kävele reippaasti ainakin 3krt vko minimissään 30 minuuttia kuntokävellen, tai vaikka joka päivä. Ota vaikka kännykkä ja Sport Tracker ohjelma mukaan tai Polar ym. kuntomittari. Käy ainakin 2 krt vko kuntosalissa vajaan tunnin ja harjoita kaikkia lihasryhmiä. Syö useita kevyitä aterioita päivässä 3-4 tunnin välein. 20-30g proteiinia broilerin rintaa, kirjolohta, maitorahkaa, raejuustoa, kananmunaa ym. puolet lautasesta kasviksia ainakin 500g/pvä, rasvat suolaamattomista/paahtamattomista saksan- ym. pähkinöistä, neitsytoliiviöljystä, avokodosta ym. 1/4 lautasesta täysjyväriisiä, täysjyväcouscousia, täysjyväpastaa tai perunaa. Leipä täysjyväruisleipänä. Aamulla täysjyväkaurapuuro oliiviöljytilkalla. Paljon vettä ehkä vihreää teetä jne.
      Muutamassa viikossa saamattomuus kaikkoaa, energiatasot nousee pilviin ja ajatus selkeytyy ja kurinalaisuus kasvaa jatkamaan hyvän olon kasvattamista.
      Kun huomaat kuntokävelytulosten ja kuntosalitulosten paranevan ja kehon & ryhdin paranevan niin huomaat elämän muuttuvan tulevaisuus- ja kehityssuuntautuneemmaksi, sinulle tulee tavoitteita joita päin kuljet. Elämä ei polje paikallaan joka lisää saamattomuuden ja paikallaan junnaamisen tunnetta. Myös testosteronitasot nousevat, jolloin saat miesenergiaa ja lisää tavoitteellisuutta. Lopeta pysähyneisyyden aika ja ala elämään.

      • SelkeäMieli

        Moni ajattelee että kävely, pyöräily, uinti tai punttitreeni on hukkaan heitettyä aikaa, mutta sen saa käytettyä kahteen kertaan hyödyksi, siis paitsi kunnon, kropan ja energian kasvatuksen muodossa myös funtsaamalla kuntoilun selkeyttämällä ajatuksenjuoksulla asioita, suunnitelmia, tulevaisuutta. Faktahan on että ns. hikiliikunta saa pään selkeäksi ja ajatuksenkin juoksemaan.


      • ToimivaksiJoukkotestattu

        Kehostaan ja energiatasostaan ehkä parhaiten huolta pitävät fitness- ja bodauskuntoilijat todistavat että mainitunlainen ruokavalio on toimivin. 20-30g hyvälaatuista proteiinia puhtaista kunnon raaka-aineista 3-4 tunnin välein, ja päälle täysjyvähiilihydraatit, kunnon laadukasta rasvaa hieman ja paljon, paljon kasviksia sekä paljon nestettä mieluiten puhtaan veden muodossa pitää energiatasot korkealla tavoitteellista kuntoilutreenausta ja lihaskasvua ajatellen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe