Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Asioista voi selviytyä

Jonezzz

Jotain 8 vuotta sitten olin lopussa. Pitkällinen uskonetsintäni oli johtanut loppuunsa helluntailaisten kynsissä. Monta vuotta sitten tännekin kirjoitin hädissäni tekstin orastavasta alkoholisoitumisestani ja masennuksestani.

Tiedän etteivät kaikki helluntailaiset samanlaisia ole, mutta nämä yksittäistapaukset olivat minulle aivan tarpeeksi.

On säälittävää että ihmiset, joiden lapset ovat huostaanotettuja tai jotka oireilevat koulussa ja joiden hengellinen ura on täynnä rikkinäisiä ihmisiä ja joilla on kolme avioeroa takanaan ovat edelleenkin omasta mielestään ainoita oikeita uloskutsuttuja paikkakunnallaan, joilla on auktoriteetti neuvoa ja nuhdella muita, alempiarvoisia uskovaisia. Ne entiset vaimot, lapset ja muut uskovaiset vain ovat olleet täynnä demoneita ja petturuuden henkeä.

Eikä siinä mitään, rikkinäisiä me kaikki ollaan, mutta oltaisiin edes rehellisesti sitä eikä teeskenneltäisi kaiken jälkeen olevamme niin hyviä ja hienoja ihmisiä.

Yrittivät minutkin rikkoa, onnistuen siinä tietysti määräaikaisesti. Kun ihminen rikkoutuu hengellisesti, ja mukaan tulevat vielä kaikki klassiset jutut kuten kaikki on omaa vikaa ja harhaoppia ja se että kun yrittää omaa hätäänsä tuoda esiin
hengellisessä piirissä, hengellisellä piirillä on kova kiire puhdistaa oma pesänsä mutta kun se on tehty, ei yhden ihmisen hätä enää kiinnosta. Ei ole meidän syytä, häh hää.

Yritin oksentaa vihaani netissä jonkin aikaa, vuoden tai kaksi. Tietysti se on typerin paikka, koska siellä kohtaa kaikkein sekopäisimmät kaappijuoppo-helluntailaiset ja muut hihhulit, joilla ei ole elämää, ei edes seurakuntaelämää, vaan fantasioissaan kuvittelevat keskustelufoorumeilla pauhaamisen olevan kovinkin hurskasta toimintaa. On varma että täyslaidallinen tulee takaisin.

Kun tuska oli kaikkein suurin, päätin luopua kristinuskosta ja tulla satanistiksi. kuuntelin päivät pitkät Black metalia ja päätin, että minusta ei tule mitään uhria. Kuntoilin ja opiskelin ja tein töitä, en viillellyt itseäni ja päätin tehdä hyvää lähimmäisilleni, hoitaa talouttani kunnolla, elää suht päihteetöntä elämää, hoitaa lapsiani kunnolla. Eli tein kaiken ymmärtääkseni päinvastoin kuin useat tuntemani uskovaiset.

Yllätyksekseni minusta ei tullutkaan satanistia, päinvastoin aloin taas uskomaan Jumalaan ainakin tietyllä tavalla. Jotenkin vaikka Black Metallista saa paljon voimaa, aina koen saatanan siinä jotenkin ylimääräisenä, keinotekoisena tuontiuskontona
jolla houkutellaan epävarmoja nuoria ja uskonnollisia traumoja saaneita vanhempia ihmisiä ostoaikeisiin.

Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin voin uskomattoman paljon paremmin kuin silloin, kun olin vielä tiettyjen uskovaisten raadeltavina. Ja joka kerta kun kuulen uutisia näistä hienoista uskovaisista, miten kaapissa tehdyt teot paljastuvat ja mihin suuntaan elämä menee, olen erittäin tyytyväinen omiin valintoihini. Raadelkoon he vain itseään, sika pysyköön karsinassaan. haluaisin toki heidätkin saattaa pelastukseen omalta itseltään mutta varsin hyvin tiedän etten pysty siihen, itse vain rikkoisin oman jo nytkin hataran harmonian elämässäni.

6

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älyhoihoi

      Trolli ja täyttä soopaa!

      • Jonezzz

        Perustelisitko, mikä osa kirjoituksestani on trollausta? Jos se on helluntaivastaisuuteni, niin anteeksi vain, mutta tulenko minä teidän helluntaipalstalle arvostelemaan teidän hihhulointia? En, jokainen saa omassa porukassaan puuhastella mitä huvittaa. Tietysti nyt muut ihmiset huomioon ottaen.


      • Jonezzz

        Ja tietysti nyt muutenkin saa kommentoida... Koetko että kokemukseni ovat täysin päinvastaisia omiin kokemuksiisi nähden, jopa niin päinvastaisia että niitä on vaikea uskoa todeksi? Ja oletko nyt ihan varma että kuulut juuri kritisoimaani lahkoon? Ymmärtääkseni "helluntai" on vain kattotermi käytännössä hyvin moninaisille seurakunnille. Esimerkiksi paikkakunnalla, josta suurimmat traumani ovat syntyneet, on peräti kolme riidoissa keskenään olevaa helluntaikeskittymää.

        Yhdestä niistä tiedän että on mätämuna, niistä kahdesta muusta en. Ehkä ne edustavat tervehenkistä ja oikeaa helluntailaisuutta. Vähän jotenkin epäilen, mutta toisaalta tunnen minä joitakin järkeviä ja hyvää aikaan saavia helluntailaisia. Mitään järjen jättiläisiä nekään eivät ole mutta ei nyt lempeän, lähimmäisensä huomioon ottavan ihmisen tarvitsekaan sellainen olla.


    • hulluntailaisetHuijaa

      hulluntailaiset ovat kyllä pahimpia ihmisten repijöitä. mitä Suomesta löytyy, vetävät täysin vertoja jehovan todistajille.

    • exuskova

      Upeaa että olet köytänyt avun. Minä olen vasta tuossa netti-vaiheessa :) pääsen yli,kunhan löydän samoja kokeneita ihmisiä,varmaankin. Jumala ei kuitenkaan minusta välitä. Sadistinen helvetin katkuinen humalahakuinen narsisti,sellainen on helluntai jumala.

    • siunattu

      Kiitos Jonezzz,tervettä kirjoitusta.Juuri niin ei enää raadeltavana!Saman valinnan olen tehnyt minäkin,kaukana hellareista.Minun uskoni on vain kasvanut ja saan olla oma itseni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe