Liberaalit arvot

toiminnassaan

Liberaali ihminen selittää, että kristinusko ja islam ovat vain uskontoja ja siis uskontoina tasa-arvoisia ja yhtä hyviä tai pahoja.
Kummankaan uskonnon harjoittajat eivät ajattele näin.
Liberaali ihminen selittää, että heterous ja homous ovat vain erilaisia seksuaalisia suuntauksia ja sellaisina tasa-arvoisia ja yhtä hyviä tai pahoja.
Kummankaan seksuaalisuuden harjoittajat eivät ajattele näin.
Kristitty uskoo, vain yhteen Jumalaan ja muita jumalia ei ole olemassakaaan.
Muslimi uskoo vain yhteen jumalaan Allahuun ja muita jumalia ei heille ole olemassa.
Heteroseksuaali pitää omaa seksuaalisuuttaan biologisesti normaalina.
Homoseksuaali pitää kaikkia seksuaalisuuksia normaaleina.
Kristittynä uskovana en usko, että Allahu on olemassa. Uskon, että kun muslimi rukoilee, hän rukoilee tyhjyyttä, jonka pahat henget tai paholainen itse voi täyttää. Tietenkin ainoa Jumala ( taivaallinen isä, Jeesus, pyhä henki ) kuulee jokaisen rukouksen, myös muslimin rukouksen.
Kristitylle islam ei ole tasa-arvoinen yhtä hyvä uskonto. Tämä on päivän selvää.
Heteroseksuaalina homoseksuaalisuus on minulle, kuten raamattu sanoo iljetys ja homojen ja lesbojen avioliitto häväistys pyhää avioliittoa kohtaan.
Haluan huomauttaa, että ketään ihmistä ei saa vainota ja heikkoja täytyy auttaa, mutta hyvä ja paha ei saa lain edessä olla tasa-arvoinen, sillä tavalla että se pakottaa rangaistuksen uhalla niitäkin, joilla on erilaiset elämän arvot hyväksymään toiminnassaan, heidän mielestään huonot elämän elämänarvot.

14

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jahveltapääsipieru

      Avaaja on loistava esimerkki ihmisestä jonka aivot nämä paimentolaismiesten keksimät nuotiotarinat ovat mädättäneet. Loistava esimerkki siitä mitä mielikuvitusjumalan palvominen saa ihmisessä aikaan :)

    • adsaasddadadsdaadaddasd

      Tämä on hyvä kirjoitus, koska siitä selvästi näkee, että nykyaikaiset suvaitsevaiset arvot ja ihmisten kunnioitus eivät todellakaan tule Jumalalta tai ikivanhoista kirjoista.

      Me olemme nämä paremmat arvot itse kehittäneet ja jos vain pääsisimme eroon rautakautisista uskomuksistamme, voisimme elää rauhassa keskenämme.

      • l00tl00t

        Paimentolaismiehen keksimältä mielikuvitusjumalalta harvoin tulee yhtään mitään :)


      • selvästiHomo

        sanoi l00t kun pippeliään peräaukkoon tunki.


      • l00tl00t

        Satukirjasi mukaan l00tin tyttäret ratsastivat isänsä kyrvän päällä juotettuaan tämän ensin humalaan. Että sellainen mielikuvitusjumalaolento siellä opuksessa .)

        ps: Kova oli l00tin kunto kun kaatokännissä seiso kyrpä tanas ja vielä laukeski :)
        pss: No sadut on satuja :)


    • asfgasdfgsdg

      Pienen ja vaikutusvallattoman vähemmistön joutavanpäiväisiä jorinoita.

    • "Liberaali ihminen selittää, että heterous ja homous ovat vain erilaisia seksuaalisia suuntauksia ja sellaisina tasa-arvoisia ja yhtä hyviä tai pahoja.

      Kummankaan seksuaalisuuden harjoittajat eivät ajattele näin."
      Parahin toiminnassaan, huomaatko omassa ajattelussasi jonkin aika fundamentaalin virheen. Väität tässä että on kolmea luokkaa ihmisiä: liberaaleja, heteroita ja homoja.

      Kyllä se että liberaaliin ajatteluun kuuluu sellaisen ajattelun hyväksyminen, joka ei hyväksy liberaalia ajattelua on hankaluus ko. ajattelutavan etenemisen sisään rakennettu ongelma. Mutta aika hienoa on että liberaali ajattelu elää tuosta ongelmasta huolimatta.

    • NäinMeillä

      "Liberaali ihminen selittää, että kristinusko ja islam ovat vain uskontoja ja siis uskontoina tasa-arvoisia ja yhtä hyviä tai pahoja."

      Kyllä, uskontoina. Eri asia on sitten mitä niihin uskovat saavat aikaan eri paikoissa ja eri aikoina.

      "Kummankaan uskonnon harjoittajat eivät ajattele näin."

      Tarkoitat kai että sinä et ajattele näin?

      "Liberaali ihminen selittää, että heterous ja homous ovat vain erilaisia seksuaalisia suuntauksia ja sellaisina tasa-arvoisia ja yhtä hyviä tai pahoja.
      Kummankaan seksuaalisuuden harjoittajat eivät ajattele näin."

      Liberaaliko ei ole homo tai hetero?

      "Kristitty uskoo, vain yhteen Jumalaan ja muita jumalia ei ole olemassakaaan.
      Muslimi uskoo vain yhteen jumalaan Allahuun ja muita jumalia ei heille ole olemassa."

      Kumpikin uskoo yhteen jumalaan joka on molemmille hieman erilainen. Voidaan ajatella että uskonnot ovat eri näkökulmia yhteen samaan jumalaan.

      "Heteroseksuaali pitää omaa seksuaalisuuttaan biologisesti normaalina."

      Joka ei tarkoita että hän pitäisi homoutta epänormaalina. Itse olen hetero mutta ei minusta homous ole epänormaalia.

      "Homoseksuaali pitää kaikkia seksuaalisuuksia normaaleina."

      Ei välttämättä. Homoissa on yhtä paljon eri ajatuksia, suvaitsevaisuutta ja suvaitsemattomuutta kuin muissakin ihmisissä.

      "Kristittynä uskovana en usko, että Allahu on olemassa. Uskon, että kun muslimi rukoilee, hän rukoilee tyhjyyttä, jonka pahat henget tai paholainen itse voi täyttää. Tietenkin ainoa Jumala ( taivaallinen isä, Jeesus, pyhä henki ) kuulee jokaisen rukouksen, myös muslimin rukouksen."

      Te siis kutsutte jumalaa vain eri nimillä ja rukoilette häntä vähän eri rituaalein. Mikä se ratkaiseva ero oikein oli?

      "Kristitylle islam ei ole tasa-arvoinen yhtä hyvä uskonto. Tämä on päivän selvää."

      No toki on inhimillistä ajatella että juuri itse on oikeassa ja muut väärässä. Se ei kuitenkaan takaa että näin olisi koska lähes jokainen muukinihminen ajattelee juuri samalla tavalla.

      "Heteroseksuaalina homoseksuaalisuus on minulle, kuten raamattu sanoo iljetys ja homojen ja lesbojen avioliitto häväistys pyhää avioliittoa kohtaan."

      Se saa olla henkilökohtainen mielipiteesi.

      "Haluan huomauttaa, että ketään ihmistä ei saa vainota ja heikkoja täytyy auttaa, mutta hyvä ja paha ei saa lain edessä olla tasa-arvoinen"

      Eli käytännössä kuitenkin hyväksyt toisten vainot ja syrjimisen. Tuota kutsutaan tekopyhyydeksi. Sanotaan yhtä ja käytännössä tarkoitetaan toista.

      "sillä tavalla että se pakottaa rangaistuksen uhalla niitäkin, joilla on erilaiset elämän arvot hyväksymään toiminnassaan, heidän mielestään huonot elämän elämänarvot."

      Kukaan ei pakota sinua hyväksymään mitään. Tämä on kuitenkin eri asia kuin että joillain pitäisi olla huonommat oikeudet yhteiskunnassa vain siksi että sinä et hyväksy jotain.

    • syntionsyntiä

      On mukava lukea, että vielä on ev.lut. kirkossa Raamatulle uskollisiakin opettajia, kun eräs täti oli kiinnittänyt huomionsa äakettäin siihen, että jossakin rippikoulussa oli opetettu, että "homoseksuaalisuus on synti".

      • asdfgasdfgsd

        Ilmankos rippikoulun suosio koko ajan laskee. Te kusette omille koivillenne.


      • mulkkuolet

        Eix sulla paska oo muuta sanottavaa?


    • Revisiitä

      Eix just ollut jossain uutinen että Raamatussa ja Koraanissa on enemmän yhteistä kuin erilaista?

    • "Kristittynä uskovana en usko, että Allahu on olemassa. Uskon, että kun muslimi rukoilee, hän rukoilee tyhjyyttä, jonka pahat henget tai paholainen itse voi täyttää. Tietenkin ainoa Jumala ( taivaallinen isä, Jeesus, pyhä henki ) kuulee jokaisen rukouksen, myös muslimin rukouksen."

      Jumala ja Allah ovat sama taho, kristityillä ja muslimeilla on vain toisistaan eroava näkemys tuosta samasta hahmosta. Onhan sitä myös monet eri mieltä Hitlerin kristillisyydestä, joikut uskovat Hitlerin olleen kristitty kun taas jotkut uskovat ettei Hitler ollut kristitty. Oli sitten sitten kumpi uskomus asian suhteen oikeassa, molemmat puolet puhuvat samasta Hitleristä.

      Kyllä se muslimi ja kristitty rukoilevat täysin samaa Jumalaa vaikka heidän käsityksensä tuon Jumalan olemuksesta saattavat hiukan yksityiskohdiltaan poiketa toisistaan, aivan kristittyjen käsitys Jumalasta poikkeaa monilta yksityiskohditaan juutalaisten käsityksistä ja jopa kristottyjen välillä on monia käsityseroja mitä Jumalaan tulee. Ja useinhan nimenomaan vasta hiljattain uskoon tullut vasta etsii Jumalaa, rukoilee Jumalaa jonka saattaa käsittää hyvin erilaiseksi kuin se Jumala jonka uskon kautta aikanaan oppii tuntemaan.

      Rukoukset eivät voi mennä väärään osoitteeseen, oli sitten kyseessä juutalainen, kristitty tai muslimi, rukoilun kohteena on sama abrahamin Jumala.

      "Heteroseksuaalina homoseksuaalisuus on minulle, kuten raamattu sanoo iljetys ja homojen ja lesbojen avioliitto häväistys pyhää avioliittoa kohtaan."

      Ai kuten Raamattu sanoo iljetyksiä olevan mm. evättömät ja suomuttomat vesieläimet, kotka, hanhikorppikotka ja partakorppikotka, isohaarahaukka ja muut haarahaukat, kaikki korpit, strutsi, kehrääjä, lokki ja kaikki jalohaukat, varpuspöllö, merimetso ja huuhkaja, tornipöllö, pelikaani ja kalasääski, kattohaikara ja muut haikarat sekä harjalintu ja lepakko, siivekkäät nelijalkaiset pikkueläimet, maassa liikkuvat pikkueläimet.

      Paitsi ettei Raamattu edes puhu homoseksuaalisuudesta iljettävyytenä, iljettävää Mooseksen lain mukaan on eläimiin sekaantuminen seksuaalisesti. Eikä Raamattu puhu yhdessäkään kohtaa itse homoseksuaalisuudesta vaan tietyistä homoseksuaalisista teoista, ei edes homoseksuaalinen parisuhde ole asia joka tuomittaisiin.

      Eikä Raamattu anna mitään pohjaa sille että homojen ja lesbojen avioliitot olisivat häväistys Jumalan asettamaa avioliittoa kohtaan, avioerot ovat paljon suurempaa häväistystä.

      Itseasiassa Raamattu ei sano mitään minkä perusteella homoavioliitot olisivat mikään esim. joulun juhliminen tai sen juhlimatta jättäminen (riippuen siitä uskooko joulun oikeasti kuuluvan kristillisyyteen vain onko se vain kristinuskoon pohjautuva maallinen perinne. Ja eiköhän kuitenkin uskonnonvapauslain tarjoama väärien jumalten paljonta ja nostaminen Jumalan kanssa samanarvoisiksi ole hieman suurempi loukkaus Jumalaa kohtaan kuin se että maalllinen laki nostaa homoparin parisuhteen samanarvoiseksi kuin heteroiden parisuhteet.

      Ihan jo kymmenessä käskyssä Jumala ilmoittaa olevansa meidän ainoa Jumalamme ja kieltää muiden jumalten pitämisen, kun taas yksikään 10 käskyn tai Raamatun sana ei viittaa siihen että Jumalan avioliittokäsitys olisi ainoa sallittu.

      Siinä että homopari haluaa elää samanlaista avioelämää kuin mies ja nainen elävät ei sisällä mitään kristillisyyden kannalta negatiivista. Avioliitto on ennenkaikkea velvollisuus ja mitä pahaa on ylipäänsäkin sellaisten asioiden tekemisessä joihin jokin toinen on velvoitettu, mitä pahaa siinä on että homopari haluaa vapaaehtoisesti virallistaa parisuhteensa ja sitoutua toisiinsa loppuelämäkseen?

      Siinä missä heteroseksuaalinen toiminta tekee avioliitosta ihmiselle velvollisuuden, homoparilla ei ole velvoitetta avioitua mutta miksi avioituminen jos ei Jumalan silmissä mutta edes maallisesti olisi paha asia?

    • Taikauskonnoton

      »Kristitty uskoo, vain yhteen Jumalaan ja muita jumalia ei ole olemassakaaan.»
      »Muslimi uskoo vain yhteen jumalaan Allahuun ja muita jumalia ei heille ole olemassa.»
      Silti molemmat uskovat SAMAAN koskaanhaaitsemattomaan taruolentoon. Kuten myös juutalaiset.

      »Kristittynä uskovana en usko, että Allahu on olemassa. Uskon, että kun muslimi rukoilee, hän rukoilee tyhjyyttä, jonka pahat henget tai paholainen itse voi täyttää.»

      Silti rukoilette samaa koskaanhavaitsematonta taruolentoa. Kuten myös juutalaiset.

      Vähän sama asia kuin väittäisi että englanninkieliset rukoilevat väärää Jumalaa, koska he kutsuvat sitä eri nimellä (God).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1660
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1319
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1248
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      180
      1079
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      57
      1010
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      866
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Uutta tietoa sodistamme - muuttuuko käsityksesi?

      Kirja, joka voi muuttaa käsityksiä aivan oleellisesti Talvi- ja jatkosodan aatoista! Olisiko sittenkin tuo Talvisota v
      Maailman menoa
      252
      787
    Aihe