Orjayhteiskunnan paluu

Orjayhteiskunnan paluu, kauhuromaani, kirjoittajat sattumaministerit x, y ja z. Näin kai voi asian ilmaista, kun tutkii hallituksen laatimaa suunnitelmaa työllisyystavoitteen saavuttamiseksi. Kummallinen hanke sinänsä ryhtyä parantamaan työllisyyttä lainsäädäntöteitse, koska markkinataloudessa työllistämispäätökset syntyvät markkinoilla.

Kun suhdanteet taloudessa paranevat ja taloudessa on osaava yritysjohto, niin työttömyys poistuu itsestään. Siksi työllistämissuunnitelmiin tuhrattu aika on täysin turha. Markkinat toimivat myöskin kannustimien avulla eivätkä suinkaan tiukennusten, kuritusten ja pakottamisten keinoin. Nämä jälkimmäiset toimet ovat silkkaa perua muinaisista tyrannioista ja komentotalouksista.

Suorastaan karmaisevalta näyttää työnäytepalvelun käsite, jossa työtön on töissä vapaaehtoisesti ilman työsuhdetta. Tämähän johtaa ennen pitkää koko työsuhteen rapautumiseen. Toisin sanoen työväenluokka muuttuu vähittäisen nakertamisen myötä ennen pitkää orjaluokaksi. Vapaaehtoisuushan nyky-yhteiskunnassakin tarkoittaa lähinnä vapaaehtoista pakkoa.

Naurettava on hössötys ensimmäisen työntekijän palkkaamisen vaikeudesta pienyrityksiin. Pienet yritykset ovat yleensä perheyrityksiä, joten ei luulisi olevan temppu eikä mikään panna jokin sukulainen toimimaan tänä kuuluisana ensimmäisenä työntekijänä. Elämmehän nepotismin luvatussa maassa muutenkin.

Surkuhupaisia ovat niin ikään yrittäjäjärjestöjen parkaisut, kun niille ei näy luvatun oikeutta paikalliseen saneluun. Kautta maailman sivu on vastuullinen yrittäjä tullut toimeen työväkensä kanssa. Siksi järjestöt tekevät suoranaista vahinkoa yrittäjien maineelle rääkymällä valtakuntaan komento- ja sanelutaloutta.

Kaikkiaan hallituksen toimet työllisyyden parantamiseksi ovat lähinnä hukkaan heitettyä näpertelyä ja porvarillista edunvalvontaa. Yksinkertaisinta olisi ollut vain laajentaa työttömän ja eläkeläisen mahdollisuutta työskennellä ja toimia yrittäjänä sosiaalisia tulonsiirtojaan ja eläkkeitään menettämättä.
Mutta tyhmän ja viisaan erohan syntyy juuri siitä, että tyhmä touhuaa verrattomasti enemmän kuin viisas, mutta saa viisasta paljon vähemmän aikaiseksi.

14

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Swordbringer

      Marssi anti-illuministiseen, antielitistiseen ja antikapitalistiseen maailmankansalaissotaan alkakoon muun muassa täältä!!!!!!!
      Ja täältä aina Jerusalemiin ja New Yorkiin kuulukoon huuto että se on nyt loppu poliittisen eliitin ja koko illuminati-johtoisen elitistisen maailmanvallanvyyhdin touhuille joiden ei olisi alunperinkään pitänyt päästä valtaan, mutta kun Amerikassa
      paholaisen pankki, yksityinen pankki pääsi hommiin vielä yhden kerran tuhoamisensakin jälkeen, niin siitä asti on maailma kulkenut päin rappiota!
      Katselkaa kaikki kansa Zeitgeistin dokumenteista totuus paskiaisten kieroilujen takana!!!

      • Riistoa.kerrassaan

        Miten muuten köyhä maanviljelijä voisi palkata renkejä kuin valtion pakottamana? Tosin Sipikä ei sitä tarkoita, vaan halpaa tilapäistyövoimaa sesonkiaikoina matkailuun ja vaikka mansikan poimintaan.


      • Jos työtön tai eläkeläinen saisi pitää etuutensa työntekemisestä huolimatta, niin varmaan jokunen voisi poimia vaikka mansikoita. Tai ryhtyä harjoittamaan maaseutuyritystoimintaa.


    • PerseetPenkkiin

      Yleislakko päälle ja heti ja ennen ei lopu lakko kunnes Sipilän rosvojoukko eroaa. Päivä päivältä hullummaksi hallituksen ideat menossa. Mielenvikaisia koko sakki.

      • Hullua.edes.toivoa

        Yleislakko kuin paunaisten aseellinen kapina.
        Heikommassa asemassa kärsivät.


      • Luultavasti viimeistään siinä vaiheessa, kun väki pannaan rakentamaan pyramidia, alkaa SAK:kin heräillä. Tosin eihän se varmaa ole. Ainoa varma tapaus lienee AKT. Satoi tai paistoi.


    • TuthaJoukko

      Puna-Ilmari vaan jaksaa jauhaa demukan tyyliin ei ei ei. Koskaan heiltä ei tule rakentavia ehdotuksia.

      • Puna-Ilmari? Johan kerroin, että väkeä töihin löytyy ja yrittäjiä sikiää, kun työtön voisi tehdä työtä ja yrittää ilman että tuet katoaa. Sama pätee eläkeläisiin. Eikä tässä ole mitään tarvetta hajottaa edes valtakunnan seiniä.


    • Kyllä tämä hallituksen touhu huonolta näyttää. Aineksia tosin on, mutta ne ovat niin räikeässä epätasapainossa, ettei lopputulos voi olla kehumisen arvoinen. Jos ylipäätään.

      Jos hallitus edes lopettaisi työnantajien hyysäämisen, lusikalla syöttämisen, niin se panisi yritysjohtajatkin tekemään töitä. Nythän talous vain suu messingillä odottelee minkälaisia annoksia hallituksen lusikka tällä kertaa tarjoilee. Tai ei edes lusikka, vaan vähintään suokuokka.

      • Punapääoma.takaisin

        Eikai sulle Seppo kaikki työ ole orjatyötä ?
        ELI, TYÖLÄSITEN PITÄISI OMISTAA TUOTANTOVÄLINEET.
        SITÄHÄN ON KOKEILTU, JA HUONOSTI KÄVI.
        noo tuli isolla, olkoot-


      • Kyllä kapitalismissakin työläiset voivat omistaa yrityksen. Jopa kuluttajat, asiakkaat. Osuuskaupoillakin pyyhkii. Suorastaan hyvin kapitalistiseen K:hon verrattuna.

        Jos työ on pakkotahtista, huonosti palkattua ja vaarallista, niin se on silloin orjatyötä.


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Kyllä kapitalismissakin työläiset voivat omistaa yrityksen. Jopa kuluttajat, asiakkaat. Osuuskaupoillakin pyyhkii. Suorastaan hyvin kapitalistiseen K:hon verrattuna.

        Jos työ on pakkotahtista, huonosti palkattua ja vaarallista, niin se on silloin orjatyötä.

        Jo on Sepolla erikoinen määritelmä orjatyölle. Ei ihme että kommarit huutaa orjatyöstä jos se noin kepeästi määritellään


    • Kepu.pettää.aina

      Keskustalla on jäänyt jotain hiertämään vasemmistoa vastaan. Kun nämä olivat yhteistyökumppaneita 1970 - 1980 lukujen aikaan. Sen jälkeen on kaikki kepulaiset koittaneet saada aikaiseksi työreformia, kansalaissopimusta ja muita palkansaajien aseman heikennyksiä.
      Nyt läpi mennyt yhteistoimintasopimus ei ollut Sipilän ansiota, vaan saman arvoisia sopimuksia teki myös SDP ollessaan hallituksessa. Silloin tehtiin lähelle nollaa olevia sopimuksia, jolloin palkansaajan maksukyky aleni inflaation syödessä nämä korotukset ja vähän ylikin.
      Nyt Sipilä sai parin prosentin maksukyvyn heikennyksen, koska inflaatio on heikkoa. Siinä ei ole aihetta juhliin.
      Mutta työttömien ja eläkeläisten aseman heikentäminen on Sipilältä paha asia. Kohta on viinapullojen sirpaleita koko eduskunnan portaikko täynnä.

      • Heiltähän.se.käy

        Siinä onkin kommarinuorilla levitellä lasinsirpaleita


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4553
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      218
      2410
    3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      42
      1895
    4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1714
    5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1691
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      180
      1365
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1194
    8. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      935
    9. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      136
      932
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      921
    Aihe