Kierrätättekö öljyjä ?

ekologista

Nyt kun maapallolta pumpataan öljyä tuhottomasti on tullut tilalle vaihtoehtojakin. Saksassa on iso yhtiö joka ostaa käytettyjä öljyjä ja lisää niihin voiteluainetta ja myy niitä käytettyinä öljyinä. Oliko se nyt shell joka yritti ostaa kyseisen firman pois , koska monet ostavat kierrätysöljyjä. Isot öljyyhtiöt ei tykkää moisesta. Niin jotta kierrätättekö öljyjä ? Minä kierrätän kahden vanhan traktorin öljyt uudelleen. Samoissa koneissa.

12

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kierrätystä--

      Jäteöljyt tulee vietyä kunnan ongelmajätepisteeseen - mitä ne siellä sitten niille tekevätkään - puhdistetaanko ne uudelleenkäyttöön vai poltetaanko polttolaitoksessa, en ole kysynyt... Itse vaihtamani jäteöljyt keräilen 200 litran tynnyriin ja vien sitten aina tynnyri kerrallaan ongelmajätepisteeseen. Jäteöljyistä ei ole vielä kukaan rahaa maksanut, mutta mieluummin kierrätän ne silti ilmaiseksi etteivät pilaa luontoa.

    • egegeas

      Itse poltan ne sahajauhoihin sekoitettuna puu-alan firman lämmitykseksi. Ilmaista ja palaa hyvin. Päästöt varmaan on mitä on mutta ei sitä kannata keneltäkään lupia kysellä.

    • pulpulpul

      Se Nilsiän Öljy Sheikki tais valmistaa jäteöljystä hyvälaatuisia öljyjä, joita ei mistään muualta saa.

    • jfjfhjfhhjfdg

      Peräöljyihin löpöä joukkoon ja hyvä suojat koneita ja autossakin maalatut alustan jousituksen osatkin säilyy ruosteettomina.

    • olevarovainen

      Kannattaa muista että jäteöljy ja sahanpuru yhdistelmä vastaa dynamiittia. Jos sahanpuru jäteöljyseos kuumenee siten että se ei pala vaan kehittää vahvaa savukaasua ja kun tuo savukaasu syttyy tapahtuu räjähdys. Kyseessä saattaisi olla sellainen kattila jossa ei ole varaajaa vaan kattilan oma säätä rajoittaa lämpenemistä. Kun ilmantulo estetään kesken palon seos kehittää nopeasti räjähtävän palon . kekäleitä ja tulikuumaa tuhkaa sinkoutuu huoneeseen ja mahdollisesti tekee tulipalon.

    • uusio-öljyä
    • kierrätystätämä

      Minulla on kaksi vanhaa traktoria. Kierrätän öljyjä siten että lasken vaikka moottoriöljyn astiaan. Puhdistan siitä epäpuhtaudet pois suodatinkankaan avulla. Otan pari lirtaa kyseistä öljyä astiaan johon lisään perusvaseliiniä . Sekoitan vanhalla kakkuvatkaimella vaseliinin öljyyn. Sitten kaadan kyseistä moottoriöljyä lisää ja sekoitan isompaan määrään ja öljyt takas. Näin öljyt on puhdistettu ja lisätty voiteluainetta .Mitäs sanotte?

    • TecoilTeboilRecoil

      Recoil, Teboil, Tecoil...Hyvin rimmaa..

      • Pellenyhtälöt

        Paopelle. Paopoju. Hyvin rimmaa mutta paopellen aivolohkot ei shimmaa. Melkoinen pösilö täytyy olla jos tuosta saa rakennettua toimivan ja kannattavan yhtälön. Pelle. Milloin heräät todellisuuteen.


    • helppoakuheinänteko

      Minulla on oma regenerointilaitos tuolla puu liiverissäni. Siellä on sanko jossa on sihti joka poistaa käytetystä öljystä lian ja puhdas öljy valuu sankoon. Tähän putsausöljyyn sekoitan tavallista vaseliinia. Ja eikun takas koneeseen.

    • hienosti-rimmaa

      Suosikaa toki ja haalikaa Haminan kaijat täyteen näitä, jotka vanhan sanonnan mukaan "pitäisi paistaa voissa" ( Tosin mikään ei siltikään muuttuisi):
      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005519827.html
      Lisäksi tuo tankkeri Tecoil Polaris on ainakin kiinnostanut Kansainvälistä kuljetustyöntekijöiden liittoa (ITF).

      Paitsi että purkki läikkyi satoja litroja öljyä mereen Haminassa, siitä löytyi yhteensä 8 puutetta/vikaa marraskuun lopussa. Tuo mereen valutus oli pysäytyksen peruste.
      Mutta mitäpä tuosta? Jo 27 vuotta vanhan purtilon kantavuus on vain 2821 tonnia, jotta kyllähän Suomenlahti toki tuommoiset tonnit jäteöljyä kestäisi. Haminan mökkiläisistä en tiedä, mutta onhan touhu viherpipertäjillekin mieluisaa ja jaloa kierrätystä.

      *Käsittämätön moka Hesarilta pistää juttuunsa kuva siististä norjalaisesta autolaiva Taikosta, joka on tasan kolme kertaa tuon öljypurtilon pituinen ja kantavuudeltaan lähes 16-kertainen.

      Anyway. Tosi hienosti rimmaa rys...!

      • viherpiipertäjät

        Eikö se ole parempi että pieni purkki läikyttää kuin iso? Sillä ei liene väliä läikyttääkö se jalostettua, raakäöljyä vai jäteöljyä, jos se vesistöön pääsee. Lisää vain öljypurkkeja Suomen satamiin. Ohikulku liikenne ei tuo meille mitään muuta kuin riskin rantojen likaantumisesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe