Ratkaistaan työttömyys tekemällä työt hitaammin

hitaastijarauhallisesti

Kun jokainen tekee työnsä hitaammin ja huolellisemmin, niin tarvitaan lisää työvoimaa samojen työtehtävien tekemiseen.

Näin saataisiin nujerrettua työttömyys ja lisäksi yritysten kilpailukyky paranisi laadun parantuessa. Myös sairauspoissaolot vähenisivät, koska ihmiset eivät ylikuormittuisi kiireestä.

11

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työ_vai_tulokset

      Kaivetaan siis ojat koneen sijasta lapiolla. Tai jos vielä senkin jälkeen on työttömiä, vaihdetaan lusikkaan. Työtä riittää sen jälkeen jopa kielitaidottomille arabeille, mutta palkat kyllä putoavat nälkävuosien tasolle.

    • 6tunnin.työaika

      Työaikaa pitäisi lyhentää vaikka kuuteen tuntiin, näin jos teollisuuslaitos pyörii nyt kolmessa vuorossa ympäri vuorokauden, saataisiin palkattua neljäskin vuoro.
      Kuusi tuntia voisi jaksaa vain yhdellä tauolla, siitä tulisi 3h rupeama taukojen välillä, sitten vartin tauko ja päivän toinen puolikas. Näin työ keskeytyisi harvemmin kuin nyt 8h työvuorossa parin tunnin välein ja tuottavuus varmaan nousisi kun kuusi tuntia jaksaa muutenkin paremmin kuin 8, vapaa-aika lisääntyisi, työn aiheuttamat sairaudet vähenisi kun työpaikalla vietettäisiin vähemmän aikaa kerrallaan, jne.

      Eli työtä olisi useammalle ja lyhyempi työaika auttaisi työssäjaksamista mikä nostaisi tehokkuutta sekä toisi yhteiskunnallekin säästöjä pienempien sairauskulujen muodossa. Palkka saattaisi hiukan laskea nykyiseen verrattuna aluksi mutta parantunut tehokkuus voisi tuoda palkankorotusvaraa ja/tai ehkä palkka nousisi verojen laskemisen kautta kun työttömyys ja sairausmenot laskisivat.

      Aina sanotaan että valittamisen sijaan kertokaa vaihtoehtoja nykymenolle, tässähän näitä koetetaan kertoa, olen jo vuosien ajan tarjonnut tätä 6 tunnin mallia keskusteluissa mutta niihin ei tartuta, vastapuoli valittaa vaan valittamisesta edelleen...

      • kukamaksaa

        Suostuuko ay-porukka 25%:n palkanalennuksiin? Sitähän se tarkoittaisi, jos työvuoro pudotetaan 8->6:een tuntiin.


    • Taisit

      Poistetaan turhia normeja. Tassa hiukkatakaperin onnistuttiin sulkemaan kujettajan ammattiin siirtymistä tehokkaasti saamalla aikaan kohtuuttomia kustannuksia Kuorma auton kuljettajaksi ryhtymisestä ,saamalla aikaan kuorma auton ammatillinen kortti. Kuorma autokortin hankittuaan on sillä saanut ajaa ammattiajoa iät ja ajat ja näin on myös käytäntö osoittanut tarpeeliseksi ja asianmukasieksi,mutta kun toimivat systeemit ei kelpaa ,pitää saada muutos.

      Nuo muutokset joiden seurauksena kuorma auto kuljettamisen ikä raja on raskaan kuorma auton osalta nousssut ja lisäjksi vielä suorittava kohtuuttoman kallis ammatillinen osuus sulkevat ammatin harjoittamis mahdollisuuksia. Pis kaikki tuon suuntainen toiminta ja mm. taksi liikenne vapautettava ja lupien saanti toiminimi perusteiseksi ja rekistöröitymällä ammatti taksari yrittäjäksi lupa käteen ,ilman mitää lisä maksuja edistää nyky maailman ja suomen työllisyys politiikan suuntausta ja vastaa haasteisiin,jolloin ihmiset voivat ryhtyä yrittäjiksi ja kynnys yrittämiseen laskee kun siihen on matala kynnys. Toimien pitää vastata vaateita,eikä asioita pidä tietentahtoen vaikeuttaa vastoin aikakauden vaatimuksia ja realitetteja.Turhat setit ja kortit sulkee tehokkaasti ammatista toiseen suiirtymistä ja nämä ovat pitkälti vakuutusyhtiöiden vaatimuksesta syntyneitä näyttöjä,joita ilman on käytännöss-ä pärjättty vuosikymmeniä. Esteet pois ammatin harjoittamisista ja alanvaihdoist ,alkaa hommat sujua ja markkinat aueta.

      • fksjfkldslfskld

        EU järjettömine direktiiveineen on suurin este kaikelle järkevälle toiminnalle Suomessa. Eihän täällä ennen EU aikaa tarvinnut uusia esim. sitä kuorma-autokorttia 5 vuoden välein ja taloudessa meni hyvin, pitkä ja vakaa nousukausi aina 80-luvun loppuun saakka, sitten herrat halusivat järjestää laman tähän maahan ja käytännöllisesti katsoen tuhosivat samalla koko maan EU kuntoon...


    • Ratkaistaantyöttömyys

      Osaavammat ovat osanneet jo ratkaista työttömyysongelmat. Oletko kuullut, että terveydenhoidossamme olisi ollut työttömyyttä? Tuskin.

      Siellä on osattu ratkaista tällaiset työttömyysongelmat aikoja sitten. Siellä tilanne on aivan päin vastainen. Siellä kun valitetaan aina työvoiman pulaa.
      Sieltä siis esimerkkiä!

    • beethooven

      Tuhannet lähihoitajat ovat joutuneet vaihtamaan ihan liian raskaasti ylläpidetyn vanhustenhoitotyön huomattavasti kevyempään surkeiden palkkojen takia lähinnä.

    • A-ryhmä

      Italialainen lakkoiluhan on muuten vastaavaa, mutta siellä hitaammin tekeminen ei näy työn laadussa. Kaikki Fiat-kuskit tietänevät mitä tarkoitan.

      • huippu.mainoslause

        Fiat, petojen sukua, susi jo syntyessään :D


      • parinFiatinTrauma

        Mummo jo pelotteli, että kerron em. vitsin jos ette ole kunnolla.
        Olisi pitänyt uskoa.


    • 3-13

      "Kun jokainen tekee työnsä hitaammin ja huolellisemmin, niin tarvitaan lisää työvoimaa samojen työtehtävien tekemiseen."

      Tuossa lauseessa on yksi tärkeä sana "huolellisemmin". Tämä on sellainen asia, joka säästäisi paljon kustannuksia. Vaatii työntekijältä riittävän osaamisen tehtäviensä hoitoon. Sählääminen, tehdyn paikkailu ja uudelleen tekeminen ovat kallista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe