Miksi Jumala korjasi raamatun sisältöä?

Palataanpa jälleen mielenkiintoisiin raamatullisiin aiheisiin, jotka toivottavasti taas saavat keskustelun rullaamaan ja uusia ajatuksia joidenkin päähän.

Päivän epistolana on aihe "miksi Jumala muutti raamatun sisältöä"?

Osa adventisteista lienee kuullut jotain Septuagintasta ja siihen aina silloin tällöin viitataan kun todistellaan sitä, että raamattu on Jumalan sanaa ja kuinka Jumalan inspiroima ja henkistämä opus se on.

Raamattu on Muuttumaton ja Septuaginta on yksi vahva todiste siitä! Hallelujaa! Huomatkaa, kuinka käyttämällä isoja alkukirjaimia sain mainiosti painotettua viestiäni oikeasta kohdasta!

No kun uskonnosta on kysymys, niin jotain aina jätetään kertomatta, kuten tälläkin kertaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Septuaginta

Se asia, mikä sitten jätetään kertomatta, on tietenkin se, että Jumala ei ollut alkuunkaan tyytyväinen Septuagintan sisältöön, vaan Jumala armollisen kylmästi tiputti osan sisällöstä pois, ilmeisen tyytymättömän sen antamaan kuvaan itsestään ja muutenkin nyrpeänä tekstien antiin.

Vai oliko se Jumala?

Jos ei ollut, niin miksi kuitenkin näiden Jumalan innoittamien ja henkeyttämien kirjoitusten ei annettu kulkeutua ohdakkeista alkuaan lähteneen uuden lahkon kannattajien käsiin?

Kuka antoi luvan järjestää raamatun kirjoitukset uudelleen ja tiputtaa osan pois, sekä lisätä sinne kirjoituksia, joita siellä ei aiemmin ollut?

Jumala?

Joku muu?

Kuka sen tahon valtuutti?

Jumala?

Joku muu?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Apokryfiset_kirjat#Vanhan_testamentin_apokryfit_ja_pseudepigrafit

Olen lueskellut erilaisten kirkolliskokousten osanottajaluetteloita sekä niissä käytyjä keskusteluja, niin yhdessäkään ei mainita Jumalan olleen paikalla, vaikka niissä päätettiin sangen suurista asioista, mitä tulee Jumalan toimittamiin viesteihin meille.

Mistä se voisi johtua?

Minun veikkaukseni on, että raamatun kirjoja muokattiin, lisäiltiin ja poistettiin sen mukaan, että mikä sopi ihmisten uskon ja toiveiden kanssa paremmin yhteen määrättynä aikana.

Tietenkin väistämättä tulee mieleen ajatus, että millainen on Jumala, joka antaa ihmisten vapaasti muokata kirjoituksiaan, ihmisten omin halujen ja toiveiden mukaan, jos kuitenkin kirjaa mainostetaan sillä, että se sisältää ylhäältä annettua korkeampaa viisautta, joka ei vanhene koskaan, koska nythän jollekin voi tulla sellainen ajatus päähän, että Jumala ei anna todellista tietoa, vaan sitä joudutaan korjailemaan. Ja meidän ihmisten toimesta.

Vuonna X mukaan kelvannut Jumalan henkeyttämänä ja inspiroima kirja ei kelpaa mukaan vuonna Y, kun kirkolliskokous päätti asiasta, niin mitä se kertoo teille?

Se ei anna hyvää kuvaa Jumalasta.

Toisaalta Jumala on kuitenkin sallinut joidenkin käyttää poistettua aineistoa, joinakin aikoina, eli esim suomalaisessa vuoden 1776 kirkkoraamatussa oli mukana apokryfikirjat, joita ei siis enää sinne kaivata ja vaikkapa tanskalaisessa kirkkoraamatussa ne olivat vielä vuoden 1964 käännöksessä.

Miksi Jumala salli vuonna 1776 suomalaisten saada tietoa apokryfikirjojen kautta, mutta ei vuonna 2016?

Miksi vuonna 1776 Jumala salli apokryfikirjojen olla osa Pyhää ja muuttumatonta Raamattua, mutta ei vuonna 2016?

Lähettikö hän tekstiviestin vai muuta postia, että tuon roskan levitys on nyt kielletty?

Mitä ajatuksia se aiheuttaa Jumalan muuttumattomasta ja pyhästä sanasta, kun avaat Pyhän Raamatun vuodelta 1776 ja vastaavan kirjan vuodelta 2016 ja niiden sisältö ei vastaa toisiaan?

Muuttumaton, ylhäältä annettu ja Jumalan inspiroima?

30

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muuttumattomia

      Ilmeisesti muuttumaton on se, että synnin palkka on kuolema.
      Siis, synnintekijä saa tekojensa mukaisen tuomion. Tuota ei varmaankaan korjata.
      Tuskin sitäkään, että Jeesus tulee, oletko valmis.?

      Siis tulee, ja vaikka olisit kuolleena ollut, joudut nousemaan Herrasi eteen ja tunnustamaan, että Jeesus Kristus on Herra.!

      Tämä on varmasti muuttumaton, koska puhutaan pelastuksesta, ihmisen kohdalla. Siis on kaksi tietä, hyvää ja tai pahaan johtava.
      Senkin uskon olevan muuttumaton tieto, jota Herra ei muuta.

      • Ottaen huomioon että miten paljon raamatun syntyhistoriaa ja muuttumattomuutta pitää valehdella kyseisen uskonnon kannattajille niin pidän äärettömän epätodennäköisenä sitä, että yksikään odottamistasi tapahtumista koskaan tapahtuu.

        Jos valehdellaan yhdessä kohdassa niin miksi luottaa muuhunkaan?

        Ehkäpä koko sisältö on vain eri aikoina hallinneiden henkilöiden sepitettä omien valtapyrkimysten pönkittämiseksi?

        Illalla luin jääkaapin ovesta viisauden että Jeesus ei palaa tänäänkään ja se oli totta eilen ja on totta myös tänään.

        Sen sijaan sinä jatkat haaveilemista asioista, jotka eivät koskaan toteudu.


      • valehtelijalle

        Puhut täyttä paskaa.


      • paskanpuhujalle
        valehtelijalle kirjoitti:

        Puhut täyttä paskaa.

        Hahah. Kommentoisit nyt jotain järkevää, vaikka perustelisit väitteesi. Ethän sinä siihen pysty, ja siksi itseasiassa nimenomaan sinä jauhoit äsken paskaa. Taas kerran bushmanni laittoi jauhot suuhun sinullekin. Te uskikset ette yksinkertaisesti taida edes kyetä ymmärtämään, miten naurettavia olette, kun tuolla tavalla käyttäydytte!


      • muuttumattomia kirjoitti: «Siis on kaksi tietä, hyvää ja tai pahaan johtava.
        Senkin uskon olevan muuttumaton tieto, jota Herra ei muuta.»

        Mikä on käytännössä se ero, jonka perusteella joku ihminen on "hyvään johtavalla tiellä" tai "pahaan johtavalla tiellä"?

        Onko se jokin usko? Jos on niin mikä? Onko se jonkin kerhon jäsenyys? Onko se vilpitön pyrkiminen hyvään elämään? Onko se jonkin tietyn tunnustuksen ääneen lausuminen? Onko se jokin kaste?

        Voiko ihminen tietää itse, millä tiellä hän tämän esittämäsi kahtiajaon suhteen on?


      • näinhelppotie
        v.aari kirjoitti:

        muuttumattomia kirjoitti: «Siis on kaksi tietä, hyvää ja tai pahaan johtava.
        Senkin uskon olevan muuttumaton tieto, jota Herra ei muuta.»

        Mikä on käytännössä se ero, jonka perusteella joku ihminen on "hyvään johtavalla tiellä" tai "pahaan johtavalla tiellä"?

        Onko se jokin usko? Jos on niin mikä? Onko se jonkin kerhon jäsenyys? Onko se vilpitön pyrkiminen hyvään elämään? Onko se jonkin tietyn tunnustuksen ääneen lausuminen? Onko se jokin kaste?

        Voiko ihminen tietää itse, millä tiellä hän tämän esittämäsi kahtiajaon suhteen on?

        Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut, tämä on se hyvään johtava tie, toinen tie on kadotukseen johtava jos hylkäät hänen kutsunsa.


      • settiä
        valehtelijalle kirjoitti:

        Puhut täyttä paskaa.

        Timolta taas vahvaa settiä.


    • ordosta

      "Miksi Jumala salli vuonna 1776 suomalaisten saada tietoa "

      Vuosi 1776 oli muutenkin merkittävä: Amerikan itsenäisyysjulistus ja erään merkittävän hyvävelijärjestön perustamisvuosi.
      Mitään sattumankauppaa ei siis Biblian julkaisuvuosikaan ole, vaan hanke on laitettu alulle hyvissä ajoin. Kuluneen vuoden muut tapahtumat sitten osoittavat, että tavoitteet ovat yhtenevät.

    • Nyt luulisi kun lukee bushmannin aloitusta, voisi luulla että ihmisen olisi välttämätöntä lukea KOKO Raamattu voidakseen ymmärtää Raamatun kokonaissanoman sisällön. Näin ei kuitenkaan luonnollisesti ole - Raamatun pääsisältö - mikä on aika helposti ymmärrettävissä - on että ihminen on omasta tahdostaan hakeutunut eroon Jumalasta (Jumalan tahdosta) ja on nyt omien tekojensa seurauksena kuoleman oma - vailla iankaikkista elämää.
      Tästä ihmisen epätoivoisesta ikuiseen kuolemaan ja unohdukseen vievästä tilasta Jumala haluaa tarjota ihmiselle vapautusta ja tekee sen sillä ainoalla mahdollisella tavalla joka ylipäätään on mahdollista - nimittäin kantamalla ihmisten tekojen seuraukset itse - siinä oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa mikä on ominaista iankaikkisessa elämässä ..

      Siksi Jumala lähetti maailmaan Vapahtajan jossa Jumaluus asui ja joka ei syntiä tehnyt - mutta jonka ihmiset sokeudessaan tuomitsivat ja murhasivat naulitsemalla hänet ristinpuuhun. Sitä viattoman kuolemaa Jumala nyt käyttää kaikkien niiden oikeudenmukaisena (ja siksi myös uskottavana) lunastuksena jotka eivät omin voimin kykene - mutta haluaisivat - elää ilman pahuutta ja syntiä, siten että heidän elämänsä voisi säilyä (jopa iankaikkisesti) - niiden jotka Jeesuksen tavoin vihaavat pahuutta mutta rakastavat Jumalaa ja ihmisiä .. tämän sanomansa Raamattu kertoo moneen kertaan - uudestaan ja uudestaan ..

      Toinen asia minkä Raamattu kertoo on se, että jos ei Jumala sitä estä niin koko maailma tuhoutuu ihmisen itsekkyyden, pahuuden ja vajavaisuuden seurauksena.

      Vajavaiset ihmiset ovat manipuloineet Raamattua - usein omiin uskomuksiinsa sopivaksi - mutta yhä tänään voimme lukea tämän Raamatun kokonaissanoman Raamatusta (jota jotkut asiaa ymmärtämättömät kutsuvat jopa satukirjaksi).

      Siis - vaikka Raamatusta poistettaisi puolet - sen sanoma olisi yhä selvästi luettavissa - tänään on kuitenkin Raamattu levinnyt koko maailmaan sen eri kielillä niin paljon että sen manipulointi on paljon tänään vaikeampaa kuin niinä aikoina jolloin kirkoilla oli yksin oikeus sen lukemiseen ja tulkitsemiseen.

      alex

    • Raamatun tarustojen jumalaa voidaan syystä pitää hyvin yksinkertaisena ja hän ampui Raamatun tarinoissa toistuvasti itseään omaan jalkaansa..
      Ensiksi on kysyttävä, että jos Raamattu on jonkun jumalan innoittamaa sanaa, niin miksi hän siinä sanassa on epäonnistunut niin totaalisesti? Raamatun jaaritukset eivät anna jumalan ilmaisukyvyistä kovinkaan hyvää kuvaa, kun kerran sen sanan pitäisi olla viisaudessaan ylivertaisen ja älyltään huippuvarustellun olennon innoittamaa?
      VT:n tarinoissa jumala esiintyy kiivaana ja armottomana kostonhimoisena sadistina ja sitten mukamas yhtäkkiä hän muuttuu UT:n puolella sijaiskärsijäksi? Itse Raamatun tarujen jumala kertoo olevansa muuttumaton, eli sadistinen, joka UT:n puolella vain esittää ja näyttelee jotain muuta?
      Raamatun jumalaa voidaan pitää ilmaisutaidoiltaan hyvinkin heikkona ja inhimillisen epäonnistuneena. Raamatun olisi voinut hyvin lyhentää muutamaan lauseeseen ja se olisi silloin ollut paljon uskottavampi teos. On luonnollisesti ymmärrettävää sekin, että kun Raamatun kirjat ovat syntyneet erään taikauskoisen paimentolaisporukan piirissä, niin silloin se myös on tekeleenä erittäinkin epäonnistunut. Se ei kelpaa edes osittainkaan historialliseksi lähteeksi, koska mitään Raamatun tarinoista ei voida historian pohjalta todistaa tapahtuneeksi, eikä ainuttakaan todistetta ole löytynyt Israelin kansan olemassaolostakaan, saati heidän palvomiensa jumalien todellisuusperästä.

    • Raamatun syntyhistoria on paljon inhimillisempi kuin fundamentalistit kuvittelevat ja Raamatusta on tosiaankin ollut erilaisia koosteita eri aikoina. Mitään erityistä merkitystä tällä ei ole ollut koska Raamattuja ei ole ollut edes saatavilla.

      Minkä logiikan mukaan, Raamatun olisi pitänyt syntyä kerralla valmiina? Ehkä joku tällaista olisi odottanut. Apokryfikirjat 1776 eivät ole mikään ongelma. Minullakin on erinomaien hyvä Raamattu, jossa apokryfikirjat mukana, jostakin 90 -luvulta. Kaipa sitä muutakin saa lukea kuin pelkkää Raamattua ja ihmiset ovat 1776 osanneet seurata vaikkapa Lutherin neuvoja koskien apokryfikirjoja silloin yhtä lailla kuin nytkin. Mutta ei tälläkään ole suurta merkitystä, koska niin harvoilla oli vuoden 1776 Raamattu saatavilla ja jos Jumalaan uskoo, voihan sitä toivoa, että Jumalaa johtaa etsivän sielun lukemaan ennemmin vaikka Johanneksen 3.16 kuin vaikka Siirakin 3.16, joka ei sekään ihan huono teksti ole, vaikka uhkaakin Jumalan kirouksella niitä, jotka suututtavat äitinsä.

      Raamatun syntyhistoria on ongelmallinen vain sanainspiraatioon uskoville fundamentalisteille.

      Kai

      • Itä.Merenneito

        Mainitsit apokryfi-kirjat. Olen yrittänyt lukea niitä monta kertaa, koska niissä on historiallisesti kiinnostavaa tietoa.
        Mutta otan ne kuitenkin - wannabe-raamattuna. Niissä on joku kumma teeskentelyn-henki. Yrittävät matkia Jumalan inspiroimaa sanomaa, mutta ovat kuin katit hermeliinien keskellä - nousukkaat aatelisten joukossa. Ovat jotain muuta kuin yrittävät näytellä.
        Samoin on minun pohtimiseni uudestisyntymisestä ja Jumalan kutsusta johonkin työhön. Voin miettiä ja haluta sitä pääni puhki, mutta se on kiinni JUMALASTA!
        Vaikka saisin tietoa niistä asioista, niin en silti saisi kutsua kuin Jumalan tahdosta.


      • Exap

        "Kaipa sitä muutakin saa lukea kuin pelkkää Raamattua"
        Niin, joo joo, kyllä sinä saat, mutta entä me jotka emme ole nimeltämme Kai ?
        Eli toisin sanoen, miten itse suhtaudut apokryfikirjoihin - suhteessa VT:n kirjoihin - esim. niiden luotettavuuden suhteen ? Pidätkö niitä samanarvoisina kuin joitakin VT:n kirjoja, eli jos tulee jokin haasteellinen kohta jota joudut pohtimaan ja jota esim. apokryfikirjat kuvailevat, annatko apokryfikirjoissa olevan vaikuttaa mielipiteeseesi ? Jos ne ovat ristiriidassa VT:n kanssa, ovatko ne samalla arvosijalla vai vähemmän arvokkaita tietolähteitä ?


      • KaiAa
        Exap kirjoitti:

        "Kaipa sitä muutakin saa lukea kuin pelkkää Raamattua"
        Niin, joo joo, kyllä sinä saat, mutta entä me jotka emme ole nimeltämme Kai ?
        Eli toisin sanoen, miten itse suhtaudut apokryfikirjoihin - suhteessa VT:n kirjoihin - esim. niiden luotettavuuden suhteen ? Pidätkö niitä samanarvoisina kuin joitakin VT:n kirjoja, eli jos tulee jokin haasteellinen kohta jota joudut pohtimaan ja jota esim. apokryfikirjat kuvailevat, annatko apokryfikirjoissa olevan vaikuttaa mielipiteeseesi ? Jos ne ovat ristiriidassa VT:n kanssa, ovatko ne samalla arvosijalla vai vähemmän arvokkaita tietolähteitä ?

        Luther piti apokryfikirjoja hyödyllisinä, mutta ei Raamatun kirjojen vertaisina. Hän laittoi VTn apokryfikirjat kuin liitteeksi VTn kirjojen jälkeen.

        Ihmiset voivat kaiketi lukea, mitä kiinnostaa. Apokrifykirjoissa ja pseudepigrafoissa on paljon mielenkiintoista ja miksei myös sellaista, mikä auttaa Raamatun historian tai joidenkin opetusten selvittämisessä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole pitää niitä varsinaisen Raamatun tekstin kanssa samanarvoisina. Myös UTn apokryfikirjoissa on hyvää luettavaa, vaikka niitä ei yhtä helppo ole löytää kuin VTn apokryfisiä kirjoja.

        Reformoidussa traditiossa apokryfiset kirjat yleensä jätetään syrjään ja niitä saatetaan pitää jopa vahingollisina.

        Kai


    • Ongelma Raamatussa on se, että jumalista Raamattu piirtää hyvinkin ristiriitaisia kuvia, kun taasen Raamatussa esiintyvät ihmiset ovat hyvinkin ihmisen kaltaisia, joskin evoluution tasossa alemmalla portaalla, kuin nykyihminen.
      Raamatussa kerrotaan, että jumalat ovat muuttumattomia, mutta itse asiassa ihminen ihmisenä on muuttunut paljon vähemmän, kuin ihmisen luomat jumalat, joita Raamatussa kuvataan.

    • wrtywer

      Jumala ei ole kirjoittanut muuta kuin 10 käskyä, tai ehkä silloinkin kirjurina oli Mooses. Mutta paljon on kirjoitettu ja kirjoitetaan yhä Jumalan innoittamia kirjoituksia nykyäänkin, mutta myös hirveä määrä kaikenlaista harhaoppia.

      Kristikunnassa on päädytty siihen konsensukseen, että tietyt apostoliseen aikaan asti kirjoitetut kirjat on varmasti jumalallisia ja tärkeitä ja sen ulkopuoliset on kiistanalaisia tai ei tärkeitä.
      Eihän tässä mitään ongelmaa ole?

      • Itä.Merenneito

        2 Mooses 31:18 - Jumala kirjoitti 10 käskyä. Kivitauluihin Jumala ne kirjoitti - omalla sormellaan.
        Jeremia 31:33 - "Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä;" - pyhällä hengellään.


      • Itä.Merenneito kirjoitti:

        2 Mooses 31:18 - Jumala kirjoitti 10 käskyä. Kivitauluihin Jumala ne kirjoitti - omalla sormellaan.
        Jeremia 31:33 - "Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä;" - pyhällä hengellään.

        > Jeremia 31:33 - "Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä;" - pyhällä hengellään. <
        Tuossa on tärkeä ennustus. Ellei Herra ympärileikkaisi Israelin sydäntä, 1000-vuotinen rauha ei voisi toteutua.

        Luuk. 13:35 Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi.' Mutta minä sanon teille: te ette näe minua, ennenkuin se aika tulee, jolloin te sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen.'"

        Biblia (1776) Hän tekee meitä eläväksi kahden päivän perästä; kolmantena päivänä hän meitä virvoittaa, niin että me saamme elää hänen edessänsä.

        5Moos. 30:6 Ja Herra, sinun Jumalasi, ympärileikkaa sinun sydämesi ja sinun jälkeläistesi sydämet, niin että rakastat Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, että eläisit.

        Täsmennän luomisviikon ja luomakunnalle säädetyn ajan yhteyttä liittyen tähän: "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä". Lause viittaa sekä luomiseen ja lepopäivään että luomakunnalle säädettyyn aikaan ja 1000-vuotiseen sapattiin.

        Lisäksi asiaan liittyy kolmas päivä eli kolmas vuosituhat. Nimittäin Jeesus palaa kolmantena vuosituhantena. Valvokaamme siis. Olemme kolmannessa vuosituhannessa.

        Niinikään luomisesta on kulunut 6000 vuotta. Olemme käytännössä seitsemännessä vuosituhannessa. En näe tempaukselle ajallista estettä.

        Kaikki liittyy tavalla tai toisella Luojan alkuperäiseen seurakuntaan, Israeliin. Nyt Israel on hengellisesti kuollut, mutta pian Luoja herättää ensirakkauden kohteensa eloon. Ellei Luoja ahdistaisi Jaakobia ja ellei Israelin jäännös tulisi kutsumaan Kuningastaan "hoosianna", 1000-vuotinen sapatti ei olisi mahdollinen. Näin näen asiat.

        LÄHITULEVAISUUS:

        RAPTURE (tempaus)

        Biblia (1776) Sitte me, jotka elämme ja jälkeen jäämme, temmataan ynnä heidän kanssansa pilvihin, Herraa vastaan tuulihin, ja niin me aina Herran kanssa olemme.

        https://www.google.fi/#q=rapture of the church

        TRIBULATION (vaivanaika)

        Biblia (1776) Sillä niinä aikoina pitää oleman senkaltainen vaiva, jonka kaltaista ei ole ollut luomisen alusta, kuin Jumala luonut on, niin tähän asti, eikä tuleman pidä.

        https://www.google.fi/#q=great tribulation

        PEACE (maailmanrauha)

        Biblia (1776) Ja hän otti lohikärmeen kiinni, vanhan madon, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänen tuhanneksi vuodeksi,

        https://www.google.fi/#q=god's kingdom on earth


    • Aloittaja. Mistä jumalasta puhut? Ellei evoluutio kerro sinulle mikä mikäkin jumala on, et kai luule, että evoluutio kertoisi muillekaan. Logiikkaa voi harjoittaa:)

      • >>> Aloittaja. Mistä jumalasta puhut? Ellei evoluutio kerro sinulle mikä mikäkin jumala on, et kai luule, että evoluutio kertoisi muillekaan. Logiikkaa voi harjoittaa:) >>>

        Tässäpä hyvä esimerkki siitä, että kun uskovaisella on pakottava mania kirjoittaa viestejä yöllä kello 02.17, kun jokainen järkevä ihminen on nukkumassa ja keräämässä voimia seuraavaan päivään, niin jälki on sitten sen mukaista.

        Ehkäpä Jyrki oli pihalla rukoilemassa ja huutamassa jumalaansa avuksi, että se tempaus nyt vihdoin ja viimein tapahtuisi.

        Mutta seuraavalla kerralla, kun saat jonkin nerokkaan idean päähäsi yöllä kello 02.17, niin laita pää takaisin tyynyyn ja jatka untasi.


      • Uskonto-sekoittaa
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Aloittaja. Mistä jumalasta puhut? Ellei evoluutio kerro sinulle mikä mikäkin jumala on, et kai luule, että evoluutio kertoisi muillekaan. Logiikkaa voi harjoittaa:) >>>

        Tässäpä hyvä esimerkki siitä, että kun uskovaisella on pakottava mania kirjoittaa viestejä yöllä kello 02.17, kun jokainen järkevä ihminen on nukkumassa ja keräämässä voimia seuraavaan päivään, niin jälki on sitten sen mukaista.

        Ehkäpä Jyrki oli pihalla rukoilemassa ja huutamassa jumalaansa avuksi, että se tempaus nyt vihdoin ja viimein tapahtuisi.

        Mutta seuraavalla kerralla, kun saat jonkin nerokkaan idean päähäsi yöllä kello 02.17, niin laita pää takaisin tyynyyn ja jatka untasi.

        Jyrki on jo aika päiviä sitten vaaalla punnittu ja hyvin köykäiseksi havaittu.


      • Uskonto-sekoittaa kirjoitti:

        Jyrki on jo aika päiviä sitten vaaalla punnittu ja hyvin köykäiseksi havaittu.

        Oikein. Uskonto sekoittaa. Uskonnot ja ismit, ml. ateismi, ovat lankeemuksen tuotteita. Kaikki luomakunnassa todistaa luomisen ja lankeemuksen historiallisuudet. Pulinat pois!


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Aloittaja. Mistä jumalasta puhut? Ellei evoluutio kerro sinulle mikä mikäkin jumala on, et kai luule, että evoluutio kertoisi muillekaan. Logiikkaa voi harjoittaa:) >>>

        Tässäpä hyvä esimerkki siitä, että kun uskovaisella on pakottava mania kirjoittaa viestejä yöllä kello 02.17, kun jokainen järkevä ihminen on nukkumassa ja keräämässä voimia seuraavaan päivään, niin jälki on sitten sen mukaista.

        Ehkäpä Jyrki oli pihalla rukoilemassa ja huutamassa jumalaansa avuksi, että se tempaus nyt vihdoin ja viimein tapahtuisi.

        Mutta seuraavalla kerralla, kun saat jonkin nerokkaan idean päähäsi yöllä kello 02.17, niin laita pää takaisin tyynyyn ja jatka untasi.

        BM. Tunnetko ittes? Osaatko arvioida motiivejasi? Miks roikut tällä palstalla?


      • agenda.kullakin

        Mitäs agendaa sinä Jyrki tällä palstalla ajat? Jehovian todistajien opeilla sinun pääsi on kyllästetty ja niitä täällä yrität tuloksetta syöttää adventisteille. Luuletko, että adventisti kääntyy jehovien opinkohtiin? En usko.


      • agenda.kullakin kirjoitti:

        Mitäs agendaa sinä Jyrki tällä palstalla ajat? Jehovian todistajien opeilla sinun pääsi on kyllästetty ja niitä täällä yrität tuloksetta syöttää adventisteille. Luuletko, että adventisti kääntyy jehovien opinkohtiin? En usko.

        Tunnustukseni: "Jeesus on Herra."

        Room:
        10:9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        10:11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
        10:12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."
        10:14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
        10:15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
        10:16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
        10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.


      • niinja
        agenda.kullakin kirjoitti:

        Mitäs agendaa sinä Jyrki tällä palstalla ajat? Jehovian todistajien opeilla sinun pääsi on kyllästetty ja niitä täällä yrität tuloksetta syöttää adventisteille. Luuletko, että adventisti kääntyy jehovien opinkohtiin? En usko.

        Jyrkiä ei juurikaan arvostanut edes hänen oman seurakuntansa (mikäli kuuluu siihen mihin kertoo kuuluvansa) pappi kun soitin ja kysyin asiasta.


      • niinja kirjoitti:

        Jyrkiä ei juurikaan arvostanut edes hänen oman seurakuntansa (mikäli kuuluu siihen mihin kertoo kuuluvansa) pappi kun soitin ja kysyin asiasta.

        MIKKO
        > Nykyään seurakunnan johtaja on v. 2006 lähtien Mikko Hursti, joka on edesmenneen "köyhien ystävän" Veikko Hurstin poika. <

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Siion-seurakunta#Historiaa

        VEIKKO

        https://www.google.fi/#q=veikko hursti

        Kaipaatko muutosta?

        http://www.siion.net/ohjelma/36831/mahdollisuus_muutokseen_ilta

        TODISTUKSIA

        http://www.mahdollisuus.fi/


    • saku4097

      Raamattu on kirja Jumalalta. Sillä on niin tärkeä tehtävä: kertoa meille miten pääsemme ikuiseen elämään ja vapaudumme kadotustuomiosta. Kautta historian ovat monet kiusanhenget ja ilkimykset yrittäneet muuttaa Raamattua. Ikävä kyllä jossakin ovat onnistuneet, mutta Jumala ei kuitenkaan salli milloinkaan Raamatun muuttua niinpaljoa ettei sieltä selkeesti käy ilmi pelastustie taivaaseen. Sitäpaitsi kun tutkijat ovat vertailleet esim.1938 Raamattua vanhimpiin löydettyihin käsikirjoituksiin, he ovat huomanneet että Raamattu on muuttunut hämmästyttävän vähän. Kuitenkin suomalaisille suosittelen 1933/38 käännöstä tai Vanhaa Bibliaa, ne ovat tarkimpia. 1992 käännös on aika liberaali.

    • Mitä.Raamattu.on

      Raamatun VT on kokoelma sumerilaisia satuja ja Raamatun UT on kokoelma juutalaista tarustoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1907
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1277
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1214
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      858
    9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      851
    Aihe