Noan arkki löytynyt Turkista, Araratin vuorelta

saku2323231

Monet epäilee, mutta kyllä Raamattu on luotettava ja aito kirja Jumalalta. Pelkästään muinaisesta vedenpaisumuksesta on valtavasti todisteita: Mm. korkeilta vuoriltakin löytyy simpukoiden kuoria ja jäännöksiä ja maankuoressa ja kallioissa on näkyvissä selkeet uurteet,jotka kertovat vedenpaisumuksesta. Myös on Nooan arkki löydetty tai oikeastaan sen säilyneet ja kivettyneet osat. Maanjäristys Turkissa sijaitsevalla Araratin vuorella paljasti arkin Araratin vuorelta. Löydön ovat varmistaneet mm. arkeologi Ron Wyatt ja Turkin hallitus ja Turkin ilmavoimien lentäjä. Käypä katsomassa : totta-on.fi linkit Nooan arkki ja arkkia katsomassa. Siellä on myös värillinen ilmakuva Nooan arkista.

27

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsivä.löytää

      Nooan Arkki löydettiin paikasta joka on on maanteitse viisitoista kilometriä etelään pienestä Dogubeyazit - nimisestä kaupungista. Löytöpaikalla Nooan Arkin hylky on näkyvissä 1920 metrin korkeudella meren pinnasta. Arkki on pohjois-etelä suunnassa ja kohoaa 4-6 metriä ympäristönsä yläpuolelle. Sen keula osoittaa kohti pohjoista ja länsilaita on osittain murskaantunut sisäänpäin hylyn työnnyttyä maanvyöryssä kiveä vasten.

      Nooan Arkki on noin 400 metrin päässä Uzengil-nimisestä kylästä Mahser-nimisen vuoren rinteellä. Sijaintipaikan koordinaatit ovat 39 26' N ja 44 15' E. Seudulla on ajoittain ollut levotonta siellä asuvia kurdeja vastaan käytyjen taistelujen tähden. Talvella sillä korkeudella on kylmää, tuulista ja lumista joten turistit voivat vierailla paikalla käytännössä vain lämpimänä vuodenaikana.

      Fasoldin ja Wyattin töitä ovat tukeneet ja niihin osallistuneet myös Turkin valtio ja läheisen Erzurum-in kaupungin yliopisto. Turkin valtio on oivaltanut Nooan Arkin merkityksen turismille ja luonut mahdollisuuksia paikallisten turistipalveluiden kehittämiselle. Turkin hallitus on julistanut koko löytöalueen luonnonpuistoksi ja vuonna 1988 rakennuttanut alueelle johtavan tien sekä kohteen lähelle turisteille tarkoitetun vierailukeskuksen. Vierailukeskus on ollut avoinna kesäaikaan. Yksistään vierailukeskus-hanke tuli maksamaan Turkin valtiolle noin 1.65 miljoonaa euroa. Esiteaineiston mukaan hyvin varustetussa keskuksessa on tilat 50 lounasvieraalle. Nooan Arkki on siitä lähtien kuulunut myös Turkin valtion virallisessa turistikartassa mainittuihin nähtävyyksiin. Löydön sisältöä ja merkitystä ei liioin kaihdeta tuomasta esille. Nooan Arkin löytöpaikalle matkailijoita opastavat kilvet joiden tekstinä on "Nuhun Gemisi". Vuonna 1990 siellä kävi vierailijoita 40 eri maasta USA:ta ja Australiaa myöden.

      http://www.totta-on.fi/vedenpaisumus/arkkia-katsomassa.html

    • sellaistakin.sattui

      Kirjassa "Sixty Three Years of Engineering" Sir Francis Fox kertoo tapahtumasta helmikuussa vuonna 1891. Falkland-saarilta oli valaanpyyntialus "The Star of the East" juuri lähtenyt, kun sen miehistön näköpiiriin tuli suuri kala, suuri kaskelotti. He laskivat valasveneet vesille ja onnistuivat harppunoimaan valaan. Kun miehet yrittivät varmistaa valaan saannin, yksi valasveneistä murskaantui ja James Bartley-niminen merimies hävisi ennenkuin valas saatiin tapettua.

      Seuraavana päivänä kaskelottia paloiteltaessa, James Bartley löytyi sen vatsasta ... elävänä. Bartley käyttäytyi kuin raivohullu pari viikkoa, mutta parantui sitten täysin. Koettelemuksesta jäi merkiksi vain valaan vatsahappojen aiheuttama valkaisu hänen paljaana olleisiin ruumiinosiinsa.

      Myöhemmin James Bartley kertoi, että hän tunsi alkuhämmennyksen jälkeen liiikkuvansa eteenpäin pilkkopimeässä. Hänen kätensä joutuivat kosketuksiin jonkin liukkaan kanssa, mikä kutistui siihen koskettaessa. Hän pystyi hengittämään helposti mutta kuumuus, pimeys sekä hänen kohtalonsa kauhistuttivat häntä niin, että hän menetti tajuntansa. Bartley heräsi vasta laivan kapteenin hytissä.

      Raamattu sanoo, että "Herra toimitti suuren kalan nielaisemaan Joonan..." (Joona 2:1) suuri kala.

      http://www.totta-on.fi/vedenpaisumus/suuri-kala.html

      • tottajatotta

        Kaskelotti puree, käärme nielee.


      • selitä.tarkemmin
        tottajatotta kirjoitti:

        Kaskelotti puree, käärme nielee.

        Pureeko muka? Miten?


      • valaasta

    • antaa.anteeksi

      "Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty, mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon." (Sananlaskut 28:13)

      Sanot: "En kykene kaikkeen tuohon. En pysty muuttamaan tapojani. En voi antaa sille ihmiselle anteeksi." Raamattu sanoo: "Kaikki voin Hänessä, Kristuksessa, joka minua vahvistaa." (Fil. 4:13) Kysymys ei ole siitä kuinka hyvin onnistut pyrkimyksissäsi toteuttaa armon ehdot vaan se yritätkö edes. Kysymys on siis asenteestasi, tahdotko vai et! Jos yrität vilpittömästi niin Hän (Jeesus) auttaa sinua eikä Hän odota sinulta muuta ja niin Jumalan armo tulee osaksesi. Olkoon päivittäinen rukouksesi:

      "Herra Jeesus. Tahdon elää mielesi mukaista elämää. Auta minua siinä. Tee Sinä mahdolliseksi se mikä minulle oman heikkouteni tähden on mahdotonta, sillä Sinulle on kaikki mahdollista Jumalan armo"

      http://www.totta-on.fi/elama/armo.html

      • pylväspyhimys

        Auttaako nälkään.


      • pitää.syödä
        pylväspyhimys kirjoitti:

        Auttaako nälkään.

        Syöminen ainakin auttaa.


      • lukee.aloituksessakin.jo
        pitää.syödä kirjoitti:

        Syöminen ainakin auttaa.

        Löydön ovat varmistaneet mm. arkeologi Ron Wyatt ja Turkin hallitus ja Turkin ilmavoimien lentäjä. Käypä katsomassa : totta-on.fi linkit Nooan arkki ja arkkia katsomassa. Siellä on myös värillinen ilmakuva Nooan arkista.


    • sanoi_kreationisti

      ei se mikään arkki ole.
      Se on vaan arkin näköinen kikkare joka vaan näyttää arkilta.

      • vit-sikö-sul-oli

        Katso se oikeasti, hassuja kirjoittelet.


    • NiinTahiNäin2

      Jossain vaiheessa puhuttiin että Nooan eli Utnapishtimin paikallinen tulva on sama kuin Gilgamesh ja Atra-Hasis eeposten tulva ja että mahdollisesti se Nooan Ararat olikin Nimush- eli Nisir vuori Irakin Kurdistanissa. Kreatonistit suoltaa nyt jälleen huuhaata joka uskis palstalle. Tätä Nooan arkkia ei ole edes löydetty eikä siellä ole ollut niitä Himputin kenguruita jotka nauttivat siihen aikaan rauhassa Australian auringosta tietämättä mitään Nooasta joka painiskeli Lähi-Idässä tulvan kanssa, eikä tämä Nooa tiennyt että oli oli olemassa mitään kenguruita saati koskaan sellaista nähnyt.

      • mene.ja.vaivaannu

        Onpas löydetty, mutta kun et viitsi vaivaantua edes katsomaan annettua linkkiä, sieltä se löytyy!


      • NiinTahiNäin2
        mene.ja.vaivaannu kirjoitti:

        Onpas löydetty, mutta kun et viitsi vaivaantua edes katsomaan annettua linkkiä, sieltä se löytyy!

        Tuo on vanha juttu ja siitä on jo ollut jonunen domumemttikin ja se tiedetään ihan huuhaa jutuksi. Jos Araratilla olisi löydetty nyt vastikään Nooan arkki nii se olis kyllä lisäks pitänyt näkyä iltapäivlehdissä sillä sellainen uutinen myy.


      • kaikkea-kanssa
        NiinTahiNäin2 kirjoitti:

        Tuo on vanha juttu ja siitä on jo ollut jonunen domumemttikin ja se tiedetään ihan huuhaa jutuksi. Jos Araratilla olisi löydetty nyt vastikään Nooan arkki nii se olis kyllä lisäks pitänyt näkyä iltapäivlehdissä sillä sellainen uutinen myy.

        Ai sinäkö muka tiedät? Olen eri mieltä.


    • turkkusesta

      Kas kun ei Turusta.

      • oletko.sieltä

        Sinäkö sieltä löydyt?


    • Hyväbisnes

      Minä olin Turun telakalla töissä, ja ensimmäinen laivatilaus tuli Nooalta.

      • oliko.lapsus

        Käytätkö jotain "miestä väkevämpää"?


    • erttkkl

      Kyllä ne Joittekin lIavojen jäännteiltä vaikuttavat, mutta ei ne ole kysessä Raamatussa mainiotusta Nooan arksta, joka sekin on löytynyt ja on aivan oikeeasti olemassa, MUTTA niin PYHä. ETTEI NYYINEN AIKA ANSAITSE SELLAISEEN TUTUSTUMISTA KAIKENLAISINEN HOMO HÖLMÖYKSNEEN!

      • mut.ku.on

        Joo mutta siellä se vaan on...!


    • MuuanKristitty

      Kopioidaan nyt tännekin omat tarkat huomiot:

      "Käytiinpä katsomassa satelliittikuvat joo. Onhan tätä Ron Wyattia tullut seurattuakin jo useamman vuoden ajan. Että mikä mies on miehiään, kun melkein kaikki Raamatun arkeologiset huippujutut ovat osuneet miehen kohdalle.

      Alla siis TARKKA karttapaikka ja satelliittikohta tähän väitettyyn kohtaan. Pitäisi oikeastaan tehdä ihan uusi aloitus tästä, mitä löytyi! Mutta katsokaa itse.

      https://www.google.fi/maps/@39.4406871,44.2346955,209m/data=!3m1!1e3?hl=fi&hl=fi

      Katsokaa taas alla olevasta kuvasta, miten oikealta ylhäältä tuleva joki uomineen on muovannut linjoja jotka juuri muistuttavat tämän arkin ympärille syntyneitä muotoja.

      https://www.google.fi/maps/@39.4407803,44.2357925,417m/data=!3m1!1e3?hl=fi&hl=fi

      Paikkahan on aika selvästi täynnä samanlaisia jokiuomia, ison joen virtausten uurtamia kaarevia syviä jälkiä, täynnä tuossa rinteessä!

      https://www.google.fi/maps/@39.4408756,44.2357442,835m/data=!3m1!1e3?hl=fi&hl=fi

      Pahalta näyttää. Siis tarkoitan sitä, että koko homma näyttää HUIJAUKSELTA!

      Eipä olisi uskonut tästä Wyattista. Luulin häntä rehelliseksi uskovaiseksi mieheksi. Mutta onko mies innostunut asiasta niin paljon, että innostuksissaan on hylännyt realiteetit koko asiaan?

      Alla vielä toinen Google Mapsin kohta, missä joku toinen kaveri selittää asiaa.

      https://www.youtube.com/watch?v=2pVhd5VwlTk

      Tämä kaveri näyttäisi huijaavan vieläkin enemmän. Kun pitäisi mennä edelleen vielä lähemmäksi kartassa kohti arkkia, ja näyttää se ilmakuvana selvästi, niin kaveri ei zoomaakaan enää lähemmäksi tätä arkin paikkaa, vaan vierittää kuvaa takaisin kauemmaksi, ja alkaa selittelemään sitten ankkurikivistä ja muuta selittelyjä, mutta ei enää näytäkään yksityiskohtia kartasta, koska kartta ja maastonmuodot paljastaisivat totuuden:

      https://www.google.fi/maps/@39.4406571,44.2347773,104m/data=!3m1!1e3?hl=fi&hl=fi

      Mitä lähemmäksi tätä kyseistä "arkkia" ilmakuva tulee, sitä tarkemmin näkyy, että "arkin" ulkolinjat eivät olekaan symmetrisen kaarevat. Vaan ulkolinjat muodostuvatkin ulompana olevien risteilevien jokiuomien kaarien mukaan. Joen uomien linjat ja kaareilut siis sanelevat sisimmän keskellä olevan "arkin" muodon, mikä sinällään onkin hyvin lähellä alkuperäisen arkin kokoa ja ehkäpä muotoakin. Mutta jokainen rehellinen ihminen, joka ymmärtää geologiasta ja maan muovautumisesta edes jonkun verran, näkee kyllä totuuden - tuo keskellä oleva soikio jota väitetään arkeologiseksi laivan jäänteeksi, on muodostunut vain joen uomista ja haaroista.

      _ _ _ _

      Muutenkin on tullut ihmeteltyä näitä videoleikkeitä paikan päältä, miksei siellä paikan päällä kukaan kävele ja kulje kameroiden kuvatessa näiden arkin seinämien vieressä, jolloin saisi selvän kuvan mittasuhteiden kanssa arkista. Näytetään vain pysähtyneitä valokuvia.

      Taitaapa olla feikki koko juttu. Valitettavasti."

    • entäsitten

      Vuorilta löytyvät simpukat ym. fossiilit eivät kylläkään johdu vedenpaisumuksesta, vaan päivastoin maan kohoamisesta. Vuoristothan ovat syntyneet aikojen saatossa siten, että joko mannerlaatat liikkuvat, kallion jännitys purkautuu, tai alueella on ollut vulkaanista aktiviteettia.

      Eikä siitä tosiaan mitään järkeviä todisteita ole, että nuo Araratilta löytyneet jäännökset olisivat Nooan arkista. Mitä väliä? Nooan arkki ei kuulu kristinuskon ydinkysymyksiin.

    • Anonyymi

      Kaikki raamatussa on totta. Yksi toisensa jälkeen paljastuu todeksi, mitä raamattu kertoo.

    • Anonyymi

      Nooan arkkihan ei siis ollut laivan muotoinen vaan enemmänkin laatikko. Sen ainoa tarkoitus oli säilyä veden pinnalla.

    • Anonyymi

      En on keksitty taru ja siitä tuleville sukupolville eksytykseksi todistus jotta taru olisi uskotava todeksi. Koskahan se kristittyjen keksinä joulupukki taru on uskottava todeksi!
      Ensin on keksitty taru ja siitä tuleville sukupolville eksytykseksi todistus jotta taru olisi uskotava todeksi. Koskahan se kristittyjen keksinä joulupukki taru on uskottava todeksi tai et pääse taivaaseen!
      Ylen ohjeman asiantuntijoiden mukaan epäterveellistä opettaa lapset uskomaan joulupukkiin ja varttuessaan lapsi huomaa tulleensa petetyksi.
      Siis uskot uskomuksineen perustuvat usein valheisiin.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      217
      35753
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      274
      22731
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11374
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      85
      9113
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6721
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5291
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4165
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2162
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      50
      2104
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1657
    Aihe