Alkoholismiii

ex-pistemies

Jotenkin ärsyttävän "keppoisesti" tuli tämän Laurelin alko-ogelma esille. Eli ensiksi Marlonin kanssa yrittivät pitää tipatonta kuukautta ja kun se ei sitten onnistunut, alkoi Laureli ottamaa napsia salaa joka välissä. Ihan kuin koko ongelmaa ei ollut olemassakaan ennen tuota tipattoman kokeilua?

Muutenkin kyrsii aina tuo sama juonikuvio. Ensiksi henkilölle X tapahtuu jotain pahaa, sitten henkilö X alkaa salailemaan sitä ja box bang! Kohta kaikki räjähtää silmille ja hetki.... ding... kaikki on taas okke ja ei kuin kohti uusia salattuja ongelmia.

57

1284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan asiallista ottaa sarjassa esille muijien vinkkuongelmat. Livenä viime vuonna kaverin muija kärysi työaikanaan ratista hommassa, jossa tarvitsi jatkuvasti autoa.

      • ex-pistemies

        Eihän tuo Laureli ole edes koskaan kännissä, sillä tavalla oikeesti kännissä että silmät seisoo päässä ja katsoo tuttuakin kuin tuntematonta, räyhää ja huutaa kännissä ym. sontaa (minullakin livessä oikeasti alkoholisti sukulainen).


      • tipatonvuosi

        Jatkuva tissuttelu ilman "silmät seisoo päässä" känniäkin on alkoholismia. Alkoholismia on niin monen tasoista. Läheiseni joi itseltään perheen ja firman, on täyspäiväinen juoppo nykyään. Tuttavani käy töissä, on viehättävä nainen, hoitaa kotinsa ja lapsiaan, mutta tarvitsee lasilliset viiniä joka ilta, kun päivä on pulkassa. Molemmat ovat alkoholisteja, kumpikaan ei sitä myönnä. Toinen on vaan suurkuluttaja ja toisella homma hanskassa hyvin.


    • Emmestiina

      Kun ajatellaan, kuinka koko kylä istuu pubissa joka ilta, niin ei voi kuin ihmetellä, kuinka ei enemmän alkoholisteja ole. Mikään ei estä pubiin menoa.
      Muistan, kun Debbie toi pienen tyttärensä kotiin sairaalasta. Lapsi oli ollut kuolemankielissä vuoden päivät, ja Debbien piti tehdä uusi lapsikin antamaan luuydintä Saran pelastukseksi. Mitä tapahtui!
      Lapsi tuli kotiin, pantiin nukkumaan ja kaikki aikuiset menivät pubiin.
      Minua ei olisi saatu hievahtamaankaan lapsen vuoteen ääreltä, mutta brittiäideillä on oikea ote elämään. Eivät tee isoa numeroa kotihuolistaan.
      Sitten joku alkaa ryypätä kotonaan, kuten Laurel, ja se on sitten menoa.

    • pitkäprosessi
      • jaa_jaa

        aika monta vuotta sitten olisi mennyt alkoholismin kehittymiseen, jaksohan oli vuodelta 2010:n...


    • Turha_hahmo_kun_mikä

      Kaikki hahmot muuttuvat ulkonäöllisesti kuukausien tai ainakin vuosien saatossa , mutta Laurel on sama kulahtaneen näkönen pallosilmä kun tuossa ikivanhassa videonpätkässä yllä. Mitään vaihtelua ei tule, aina ja ikuisesti sama likainen nuttura. Äänelleen ei mitään voi, mutta ei sitäkään kestä kuunnella. Hirveä hahmo , samaa kastia kun Val

    • ex-pistemies

      Youtubessa näkyy olevan enemmänkin näitä Laurelin kännijuttuja, eli tilanne kehittyy vielä tästä kovastikkin? En niitä videoita katsonut kuin mitä esikatselukuvissa oli näkyvissä.

    • hyvinalustettu

      Onhan sitä alustettu jo monta kuukautta, siis Laurellin alkoholismia.
      Yksi ratkaiseva vaihe oli, kun Ross yritti ryöstää. Marlon on kiinnostuneempi tyttärestään kuin perheen muista jäsenistä jne.

      Mun mittapuulla suurin osa Emmerdalen väestä on alkoholisteja. Juominen on päivittäistä.

    • KöpiKajaanista

      Laurell löytyy keskellä päivää, simahtaneena ja paskat housuissa
      Villapakan edestä. Tätä asiaa sitten ruoditaan koko kylän voimalla.
      Sarja etenee..

    • kxft

      Tämä on *Todella* typerä juonikuvio. Koko henkilöhahmo on joka tapauksessakin jo vajonnut hyvin paljon alaspäin jo ilman tätäkin asiaa. Muutenkin alkoholinkäyttö on aivan kummallista koko Emmerdalessa.

    • Henkityshaisee

      Ihme, ettei Marlon haista Laurelin hengityksestä alkoholia.

    • KöpiKajaanista

      Laurel on alkanu vetämään kirkasta tiukkaa viinaa, Vodkaa.
      Ei haise hengitys...

      • tippataa

        Onko se oikeasti noin?
        Mä olen aina luullut, että se Hollywoodin leffakeksintöjä.


    • naccu244324

      Laurelin tapauksessa näkyy se, ettei kaikkea näytetä, mitä sarjassa tapahtuu.

      Koiraa lenkittää ja hävittää pulloja samalla. Vinkeesti vielä samaan puskaan. jos haluaisin jemmailla, niin sinne tänne ja tuonne. Kierrätykseen! On briteissäkin jotain lasinkierrättämöjä.

      • Nägyillään

        "Laurelin tapauksessa näkyy se, ettei kaikkea näytetä, mitä sarjassa tapahtuu."
        Eiköhän fiktiosarjassa nimenomaan näytetä kaikki, mitä sarjassa tapahtuu! Tuskinpa roolihahmo Laurel touhuilee itsekseen kuvausten ulkopuolella...


      • entahdonoinhonttia

        Oletko näsäviisas vai täysin kykenemätön omaan ajatteluun? Vaiko molempia?


    • LaskiAllen

      Olis ollut hauska nähdä, miten Laurelin isä otti Laurelilta kusen kastelemat sukkahousut pois (ja laittoi uudet tilalle?)...

    • Kärcher

      Luulisin että Laurelin iskä on painepesurilla ensin pessyt sukka ja pikkuhousut
      silloin kun ne olivat vielä Laurelin yllä.
      Painepesun jälkeen ottanut sukka ja pikkuhousut pois ja siten vielä pessyt pesurilla Laurelin tavaran ja lopuksi kuivien pikku ja sukkahousujen pukeminen.

    • Huomioita_sohvalta

      Eihän Doug mitään sukkahousuja ole pukenut tyttärelleen. Ettekö huomanneet,
      juoppolallihan heräsi sohvalta pyjamassa. Eli, isukki oli vain riipaissut pissipökät pyykkiin ja sitten pujoittanut jotenkuten pyjamapöksyt tuolle sammuneelle mollamaijalleen. Alapesun en usko onnistuneen noin vetelässä kunnossa olevalle.
      Ihme, että ukko on saanut raahattua Laurelin alakerran sohvalle, koska siellä oli helpompi päivystää oksentelijaa, kuin yläkerran makuuhuoneessa.
      Laurelin kannattaisi laittaa tena pöksyyn seuraavalle ryyppyreissulleen.

      • batmani

        Ymmärrän naureskelun kyseisestä asiasta tiettyyn pisteeseen asti, mutta nyt alkaa mennä liian härskiksi.
        Eikä tältä palstalta tietenkään voi odottaa mitään järkevää keskustelua, sekin on huomattu.
        Helpompi vetää perskännit niinkuin Laurellkin tekee


      • SpamElgoog

        "Eihän Doug mitään sukkahousuja ole pukenut tyttärelleen. Ettekö huomanneet, juoppolallihan heräsi sohvalta pyjamassa"
        Ei huomattu, siksi kai oli kysymysmerkki pukemisen kohdalla...


    • Ladjfkddk

      Pitkään jatkunut juominen,naukkailu päivittäin ja jota Laurel salannut pitkään paljastui viimein. Ei ole mikään yhtäkkiä alkanutta vaan kärjistynyt nyt täydelliseksi alkoholismiksi. Tyypillistä alkoholistille on salailu,tekosyyt,tipattomat,pullojen piillottelu,kieltämiset kunnes muutkin huomaavat alkoholimyrkytyksestä aiheutuvat oksentelua,muistin menon ja valehtelun. Kerran alkkis aina alkkis. Sama kuin huumeisiin seonneet. Marlon on ärsyttävä ja rasittava torvelo kaikessa ja Doug isä täysin typerä tarpeeton hahmo sarjassa. Asleyn on joskus hetkensä tarpeellisena hahmona. Laurel lapsineen hahmona niin lattea etten vain jaksa seurata.

      • Eipäsjoopas

        Laurel on aina se jota on kohdeltu väärin. Ei ollut hyvä olla pastorskana, eikä nyt Marlonin siippana.Milloinkaan ei ole hyvä olla.
        Jos noin paljon huomioitas, niinkuin tuota Laurelia, niin ei ainakaan sen takia pitäis ulista.
        Ensin haalivat Marlonin kanssa kaikki kersat kotiinsa, Gabbysta alkaen, nyt sitten Laurel ei kykyne hoitamaan ketään.


    • satakolmekasi

      En tykkää, kun luvassa on paljon Marlonin nenän vinkumista ja tuhinaa. Sen nenä on aina äänekäs, kun Marlon on vakava ja huolissaan.

      • Hermoheikko_Marlon

        Marlon on ylireagoinnin mestari. Hän paisuttelee ja ylireagoi kaikkeen ja tekee kaikesta dramaattisempaa mitä onkaan. Ärsyttävän hysteerinen tyyppi, kuten Lisa Dinglekin.


    • Kakkosmies

      Laurelista näkee jo pitkälle, että kysymyksessä on luuseri. Hänen olemuksensa on jatkuvasti rempallaan ja hän todennäköisesti haisee kuin rankkitynnyri (Pysyisi vaan siinä vodkassaan niin hajuhaitta olisi pienempi) Kukaan ei oikeasti välitä hänestä paitsi isukki. Hänkään tuskin välittää, mutta kun on isä, pitää sentään yrittää jotakin tyttären eteen.

      Näillä näkymillä pistäisin Laurelin tylysti pihalle. Hänet on jo nähty ja kevyeksi havaittu. Tosin hänen jälkiään saisi seurata koko joukko kyläläisiä. Ymmärrän niin sanotut sivuhenkilöt, mutta kyllä nämä Sharmatkin ovat vallan peevelin turhia henkilöitä. Ehkä heistä voisi jättää Jain, vaikka ei ole kummoinen hänkään.

      Onneksi joukosta löytyy myös oikeasti kiinnostavia hahmoja, jotka tuovat sarjaan tarvittavaa ryhtiä ja särmää. Niin että näillä mennään läpi kesän

    • LaurelSitäJaLaurelTätä

      Ulostakaa nyt se h*lvetin Laurel jo, mieluiten koko sarjasta ja pysyvästi jos sopii (eli eipä tietenkään), eihän tätä ihan oikeasti enää jaksa viikosta ja jaksosta toiseen ruudussa, äänikin on kun jollain alle viisivuotiaalla pikkulikalla. Menee puolet jaksoista hukkaan kun kelaa tämän paskan pois.

      Eikä tarvi olla kummoinen arvuuttelija, että jos Marlon älyää hankkiutua tästä eroon niin Ashley kairaa välittömästi Laurelia ja taas vatvotaan koko sarjan ärsyttävimmän hahmon elämää viikkokausia. Hohhoijjaa. April jätä ensi kerralla soittamatta mihinkään kiitos.

      • Glub

        Aivan samaa mieltä. Tätä Laurel-asiaa ei pysty katsomaan alkuunkaan, jätin koko alkuviikon jaksot kokonaan katsomatta.


    • A.T.T

      Yksi asia on lähes varma. Jos Laurel (Charlotte Bellamy) lentää pihalle Emmerdalesta, hänen uransa näyttelijättärenä päättynee siihen. Hän on liian hompsuinen mihinkään muuhun sarjaan ED on leimannut hänet ikuisesti. Ainoa mahdollisuus lienee joku brittiläinen lasten-sarja, joka voisi käyttää häntä noitana. Tai joku radioon tarkoitettu perheen pienimpien ohjelma, jossa aikuiset puhuvat lapsen äänellä. Sellainen voisi onnistua Charlotte Ballamylta.

    • Huomioita_sohvalta

      Laurel ei ole samalla tavalla katsojien silmissä, siedettävä ja koominen juoppo, kuten Shadrack Dingle oli. Joskin Cainilla on ankean lapsuutensa vuoksi Shadrackista erilainen, katkerampi mielipide, samoin muistakin juopoista, myös Laurelista. Laurel on nainen, eikä naisalkoholistit ole yleensä mitenkään hauskoja. Vaikka suomen tv-viihteessäkin on nähty tälläisiä. Muka hauskoja naisjuoppoja Esim. Suhinalempi ja kassi-alma ja alli gaattori.
      Laurel ei vaan ole mitenkään hauska, hän on ainoastaan tylsä, selvänä äreä ja humalassa, typerä ja hompsuinen ja aiheuttaa kaikille ongelmia ongelman perään. Muut sitten hyväuskoisina hyysää ja yrittää pelastaa tätä puliakkaa kuiville. Ainoa joka toimii armottoman realistisesti on Cain. Hän Käskee Laurelin valita perheensä ja osansa äitinä ja vaimona, tai sitten jättää tämän kaiken ja valita viinan ja lähteä menemään, häipyä kokonaan aiheuttamasta yhä pahenevia ongelmia. Ehkä katsojat jaksaisivatkin katsella Laurelin juopottelua, jos hän olisi vähänkään yhtä koominen kuin Shadrack. Vaikka kyllähän Shadrackin kaikenlaisia ongelmia aiheutti ja ärsytti juopottelullaan läheisiään. Mutta teki hän jotain hyvääkin, esim.auttoi Laurelia synnytyksessä, silloin kun jäivät jumiin kirkkoon. Loppuaikoina Shadrackia kuvattiin hyvinkin sympaattisena juoppona.

      • Huomioita_sohvalta

        Lisäys. Shadrackin kohtaloksi koitui tuo kännääminen, mutta Laurelille ei käy näin. Laurel saa törttöillä aikansa ja aiheuttaa ongelmia.
        Muutamat katsojat varmasti toivoisivat hänelle samanlaista juopon kohtaloa.
        Laurel pääsee aikanaan alkoholiriippuvuudestaan, mutta ei muutu sen mielenkiintoisemmaksi siltikään.


    • A.T.T

      "Laurel on nainen, eikä naisalkoholistit ole yleensä mitenkään hauskoja. Vaikka suomen tv-viihteessäkin on nähty tälläisiä. Muka hauskoja naisjuoppoja Esim. Suhinalempi ja kassi-alma ja alli gaattori."

      Selkeästi sanottu HS. Laurelin alkoholisti on ryppyotsainen naisdoku, joka ei herätä sympatioita naisissa eikä miehissä. Tekeekö hän tarkoituksella osastaan niin vastenmielisen, vai onko hän jo pelkkänä tyyppinä niin sietämätön humalatilasta riippumatta. Veikkaan jälkimmäistä.

      Mutta onhan niitä hauskoja naisalkkareita. HS:n mainitsema Alli Gaattori oli huikea veto Perankoskelta. Kaikki eivät tietenkään pitäneet, mutta minä ja monet muut nauroimme kippurassa. Myös Laurelin hahmo olisi kaivannut samanlaista heittäytymistä alkoholismin aurinkoiseen puoleen eli hauskoihin juttuihin. Toisaalta tämä olisi voinut olla liikaa vanhoollisille briteille.

    • Juo

      Kyllähän syletti, kun Doug ja Ashely kehtasivat ruveta syyllistämään Marlonia ja puolustamaan tätä juoppoa. Joisi nyt itsensä jo hengiltä niin päästäisi tästä jutusta eroon. Rhonan riippuvuus oli rasittavaa aikaa, mutta tämä menee yli siitäkin heittämällä jo pelkästään sen takia, että Laurel on aivan kammottava ilmestys.

    • alkoholistiko

      samaa mieltä kuin joku muukin tässä ketjussa, melkein kaikkihan sarjassa alkoholisteja, aina istutaan pubissa ja tilataan olutta/giniä ja jos ollaan kotona, aina aukeaa oluttölkki, on sitten kyseessä miltei kuka tahansa sarjan näyttelijöistä.

    • Emmestiina

      Kukaan ei nyt korosta, että tämähän on sarjafilmiä, käsikirjoittajan ja ohjaajan luoma kuvio, Laurelia esittää ammattitaitoinen näyttelijätär, ja on mielestäni sanottava, että hyvin esittääkin.
      Miten Laurelin käy? Vain täyskäännös hänet pelastaa, mutta onko nyt seurattava taas samaa punaista lankaa kuin Rhonan tapauksessa. Alkaa kiukuttaa, kun käsikirjoittajilla on ilmeisesti muutama juonen runko, joihin asetetaan henkilöhahmot ja toinen toistaan ahdistavampi kohtaus, ja kaikkien tyhmyys tulee esiin. Eivät opi mitään aikaisemmista tapahtumista.
      Eikä kukaan pääse pois Emmerdalesta kuin ruumisarkussa, mikä sekin on aika tyhmää tällä vuosituhannella, kun sairauksia pystytään hoitamaan - ainakin Suomessa - todella hyvin. Mutta Emmessä onkin yleensä tapana vastustaa lääkäriin menoa ja avun vastaanottamista.
      Vain joku katsojien lemmikki voi päästä takaisin sarjaan, kuten Aaron, ja onhan Cainkin ollut poissa joitakin kertoja.
      Onko Ednan poistumista mitenkään käsitelty? En ole katsonut sarjaa kuin harvoin, joten näiden muidenkaan vanhojen rouvien asiat eivät ole tiedossani.

      • fanitar

        Ednahan oikeassa elämässä jo kuollut, ei ole vielä poistunut näistä tällä hetkellä esitettävistä osista, lähinnä taustalla aina välillä tulee esiin


      • Emmestiina

        Niin, sitä tarkoitin, että Edna pakosta joutuu lähtemään ilman käsikirjoitusta. No ehkä saamme nähdä, miten aihe on käsitelty sarjassa. Samoin ne 2 muuta, kovin ikääntyneitä jo ovat. Bettyn ikä jo näkyy raskaimmin.


      • Ettybeagelton

        Betty on kadonnut kuin se kuuluisa pieru Saharaan. Ei ole kuukausiin, varmaan kohta vuoteen Britannian ajassa näkynyt ruudussa. Tuskin enää palaakaan.


      • saharaespanjassa
        Ettybeagelton kirjoitti:

        Betty on kadonnut kuin se kuuluisa pieru Saharaan. Ei ole kuukausiin, varmaan kohta vuoteen Britannian ajassa näkynyt ruudussa. Tuskin enää palaakaan.

        Siis Betty muutti Espanjaan tai jonnekin, kun näyttelijä meni eläkkeelle. Joten ei ole ihmekään, ettei ole näkynyt.


      • Mzzmalek
        Emmestiina kirjoitti:

        Niin, sitä tarkoitin, että Edna pakosta joutuu lähtemään ilman käsikirjoitusta. No ehkä saamme nähdä, miten aihe on käsitelty sarjassa. Samoin ne 2 muuta, kovin ikääntyneitä jo ovat. Bettyn ikä jo näkyy raskaimmin.

        Pearl on vielä eläinlääkäreiden assarina. Asuu itseasiassa Paddyn ja Rhonan nurkissa, kun pelihimo iski ja sössi taloutensa.

        Betty tulee muuttamaan maailmalle. Vielä piipahtaa hyvästit heittämässä uuden sussunsa kanssa. Hauskasti sekin kirjoitettu.

        Ymmärtääkseni Edna kyllä haudataan sarjassa aivan perinteisin kylä menoin. Onhan näyttelijä sairastellut jonkin aikaa.

        Sarja kaipaa lisää senioreita!


      • ex-pistemies
        saharaespanjassa kirjoitti:

        Siis Betty muutti Espanjaan tai jonnekin, kun näyttelijä meni eläkkeelle. Joten ei ole ihmekään, ettei ole näkynyt.

        Jep, Betty oli mummo jo vuonna 1994 kun tuli sarjaan, joten ei ihmekkään ettei enään jaksa oikein näytellä sarjassa


      • Mummosarja
        ex-pistemies kirjoitti:

        Jep, Betty oli mummo jo vuonna 1994 kun tuli sarjaan, joten ei ihmekkään ettei enään jaksa oikein näytellä sarjassa

        Mitä tarkotat tolla Betty oli mummo jo vuonna 1994? Työkaveri tuli mummoksi 38-vuotiaana... Jos vertaa siihen, niin Betty olis nyt 60v.


      • ex-pistemies
        Mummosarja kirjoitti:

        Mitä tarkotat tolla Betty oli mummo jo vuonna 1994? Työkaveri tuli mummoksi 38-vuotiaana... Jos vertaa siihen, niin Betty olis nyt 60v.

        Eli semmoinen "mummon oloinen" oli jo tullessa, en tiedä mikä oli sen ikä 1994 mutta näyttää ihan 60 ikäiseltä

        https://www.youtube.com/watch?v=X18pH_80D5A


    • töööööööööööööt

      Olen kyllä hieman perässä tuon juomishomman kanssa. Marlonin hahmoa aina inhonnut, mutta kyllä nauratti se silmälappu!

      • batmani

        Silmäleikkauksen jälkeen joutuu pitämään silmän peitettynä, eli ei minua ainakaan naurattanut.
        Ihmettelin kyllä, että miten juuri leikattu silmä sietää niin paljon kyyneleitä


    • anker27

      Joo. nauratti se lappu. Ei varmaanakaan kenenkään muun naamalla, Marlonin vaan. Yleensäkin jos silmää tai yleensäkin pään aluetta on leikattu ei saa koheltaa ympäriinsä. Päähän ei saa kohdistaa mitään painetta.

    • Kakkosmies

      No niin. Laurel sai miesseuraa. Ykkösmies olisi ollut ihan passeli, kakkosmies on liian lipevää seuraa Laurelille. Mutta ihan mielenkiintoista nähdä miten tuossa käy. Nainenhan se Laurelkin on, joten eiköhän tuo selvä tapaus ole. Ellei Laurel sitten sammu ennen H-hetkeä. Ja toisaalta, haluaako heppu edes vällyihin Laurelin kanssa. Ehkä hänellä oli joku muutakaa-ajatus.

    • Tuli_mieleen

      Laurelin ykkös miehestä siellä baarissa tuli mieleen jostain syystä Ville Myllyrinteen joku komediahahmo.

    • Ei_jaksa_katsoa

      Oli peräti yksi vai oliko ihan kaksi jaksoa (?) ilman, että Laurelin suorastaan raivostuttava naama ilmestyy ruutuun. Lyhyeksi jää jaksot päivittäin, kun tämän roskan kelaa pois.

      Marlonin munattomuus ja Dougin tekopyhyys ärsyttää myös sen verran, että kohta saa kelata joka toisen hahmon pois. Hohhoijaa.

    • Huomioita_sohvalta

      Hyvin totuudenmukaisesti tässä ainakin kuvataan alkoholisoituneen naisen toimintaa. Ne jotka tuntevat lähipiirissään tosielämän alkoholistinaisia, tietävät juuri näin heidän käyttäytyvän kuten Laurel. Alkoholisoituneilla ilmenee eriasteista, pikku hiljaa pahenevaa alkoholidementiaa, joka aiheuttaa tätä saman tekstiviestin lähettämistä, myös puheluita ja niissä saman asian jankuttamista. Häiriköivät muita puhelimellaan, kun eivät muista juuri soittaneensa, tai lähettäneensä samaa viestiä. Ilman puhelintakin, he jankuttavat samoja asioita moneen kertaan. Alkoholistiäidit ja naiset yrittävät myös tyynnytellä omaatuntoaan ja korvata ja korjata kelvottomuuttaan äitinä ja vanhempana, ostelemalla lapsille turhanpäiväisiä lahjoja, joihin käyttävät vastuuttomasti rahaa, jos sitä sattuu hetkittäin olemaan. Näin he koettavat saada perheensä ja lastensa hyväksyntää. Rahankäyttökin on siis täysin vastuutonta, vaikka he haluaisivat rahaa jäävän alkoholiin, he eivät pysty huolehtimaan edes siitä. He ovat usein p.a ja sitten pummaavat hädissään muilta rahaa ja luottoa, saadakseen hieman ruokaa, mutta ennen kaikkea alkoholia ja kun eivät saa, raivoavat hermostuneina tilanteesta ja ovat lopulta valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen rahaa ja mielensä turruttavaa alkoholia. Toisinsanoen, alkoholisoitunut nainen ei huolehdi enää mistään, ei ulkonäöstään, ei lapsistaan, eikä raha-asioistaan. Hän huolehtii vain siitä, että saa joka päivä tarpeeksi alkoholia.

      • Popppanda

        Hyvin sanottu! Plus hyvin kuvattu sekin kuinka alkoholisti kokee olevansa olosuhteiden uhri, muiden vika kaikki. Ja persoonan muutos, ennen kiltti ja ystävällinen, nyt raivoaa ja haukkuu kaikki jos ei hommat mene oman tahdon mukaan.
        Minusta tämä Laurelin alko-ongelma on parhaita kuvioita Emmessä, juurikin sen realistisen esityksen vuoksi.


    • A.T.T

      Mutta miksi Laurelista pitää tehdä juuri tälläinen alkoholistiäidin perustyyppi. Jokainenkan tietää, että he ovat juuri sellaisia kuin millaiseksi Laurel kuvataan. Miksei tähän voi tuoda mitään uutta näkökulmaa, vaan alleviivataan näitä iänikuisia itsestäänselvyyksiä. Ja sitäpaitsi Laurel ei ole ikinä huolehtinut ulkonäöstään. Hän on ollut aina kuin variksenpelätin alkoholinkäytöstä riippumatta.

      Ei tämä nyt välttämättä huono aihe ole. mutta siitä olisi voinut tehdä vähän mehukkaamman juonikuvion. Tällaisenaan tämä toistaa liikaa Rhonan huumeriippuvuutta, jota käsiteltiin jokin aika sitten.

      • Bers-Erkki

        "Ja sitäpaitsi Laurel ei ole ikinä huolehtinut ulkonäöstään. Hän on ollut aina kuin variksenpelätin alkoholinkäytöstä riippumatta. "

        Juu mielenkiintoista miten tuossa kun lähti sieltä äijän luota kerjäämään bussirahaa niin tuntui kaikesta kokemastaan huolimatta näyttävän tyylikkäämmältä kuin koskaan ennen, ainakin vaatteiden puolesta.


      • tosiaanvariksenpelätin

        Johan oli huvittavaa tosiaan, Laurel ei näyttänyt "rähjäisenä" umpitunnelissa ollessaan ainakaan yhtään sen karmeammalta, kuin normaalisti ennen juopoksi tuloaan.


    • Astor

      Ei mun mielestä Laurelista voi sanoa ettei olisi koskaan huolehtinut ulkonäöstään...Hän on on pukeutunut ehkä persoonallisesti, vähän rennonpuoleisesti, mutta ei muistaakseni ole ikinä ollut mitenkään epäsiisti. Omantyylisensä kylläkin.
      En tiedä muistaako kaikki, että Laurelilla on aina ollut huono itsetunto. Omassa perheessään hän koki jäävänsa Caroline-siskon varjoon, ja Emmedaleen tultuaan hän oli iät ja ajat "se siivoojatyttö", josta kaikki tykkäsi mutta kukaan ei oikein ottanut vakavasti... Ashleylläkin meni kauan aikaa tajuta, että tuossahan on itse asiassa ihan kiva nainen.
      Kun tarpeeksi kaukaa lähdetään katsomaan, on mahdollista ymmärtää, mitä Laurelille on tapahtunut pitkällä aikavälillä. Avioliitossa Ashleyn kanssa sattui liikaa pahoja juttuja, jotka sitten lopultakaan eivät yhdistäneet heitä... Ei se välttämättä ollut kummankaan vika, mutta kyllä Ashleyn olisi toivonut olleen vahvempi. Ja sitten mentiin ojasta allikkoon uudessa suhteessa, kun siihen tupsahtivat Donna ja April.
      Enkä minä mitenkään tässä Laurelia puolustele, yritän vain tuoda esille sen miten pitkän ajan kuluessa ja mistä lähtökohdista jotkut asiat, kuten tässä alkoholismi, saattavat kehittyä.
      Olkaa muut mitä mieltä tahansa, minusta tämä on hyvä ja ajatuksia herättävä storyline.

    • Huomioita_sohvalta

      Alkoholistiksihan ei kukaan ala pelkästään perhetaustansa, tai lapsuutensa takia.
      Vaikka moni sanoo syyttävästi alkoholisminsa johtuvan tälläisistä asioista.
      Alkoholistille altistaa myös geeni.
      http://www.terve.fi/alkoholismi/43146-alkoholismi-ja-perinnollisyys
      Eli alkoholisoitua voi sellainenkin, jolla on aikaisemmin kaikki elämässään ollut ihan hyvin. Ihminen on vaan tapojensa orja ja altis koukuttumaan kaikkeen.

      Jos naukkailee liian usein alkoholia, siitä tulee helposti riippuvaiseksi. Etenkin jos ei ole henkisesti tarpeeksi vahva selvinpäin kohtaamaan elämän eteentuomia ongelmia. Sitten koetetaan vahvistaa itseään alkoholilla, että kestettäisiin paremmin paineita. Lopulta ei sitten uskalleta kohdata mitään vastoinkäymisiä ilman alkoholin tuomaa turvaa. Alkoholi on herkille ihmisille, kuin suojaava kilpi. Se suojaa heitä kaikilta elämän iskuilta.

      Laurelhan vaikuttaa juuri tälläiseltä herkältä ihmiseltä, joka ylireagoi kaikkiin vastoinkäymisiin.Tosin on kyläyhteisössä muitakin heikkohermoisia.
      Kuten Laurel, yhtä hyvin alkoholisteja voisi olla myös Lisa Dingle ja hänet tyttärensä Belle, hekään eivät näytä järin vahvoilta kohtaamaan vastoinkäymisiä. Naisten sanotaan alkoholisoituvan vielä helpommin, kuin miesten.

      Kuten tällä palstalla on joskus mainittu, että emmerdale on paikka, jossa on kaikilla on riski sairastua alkoholismiin. Tässä sarjassa alkoholilla on aika merkittävä rooli. Jokaisessa juhlassa on mukana runsaasti alkoholia, jopa lastenjuhlissa aikuisilla on tapana juoda alkoholia.
      Rajujen juominkien seurauksina on nähty pahanlaisia krapuloitakin.
      Juhlatkin on suosittuja siksi, että niiden varjolla saadaan juoda mielinmäärin, ilmaista juhlanjärjestäjän tarjoamaa alkoholia, juhlatunnelma ei ilmeisesti synny muuten kuin alkoholin avulla.Hyvä asia, että sarjassa tuodaan realistisesti esille myös ne seuraukset, jos alkoholinkäyttö ei pysy hallinnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2486
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1372
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe