Mormonien tilaaminen ovelle

jakke1235

Onko teillä kokemusta, että olisitte tilanneet mormonit ovelle tai jos olette mormoneja niin oletteko olleet joskus menneet jonkun kotiin siksi, kun on tilattu? Mitä silloin tapahtui ja miksi oli tilattu? Onko tilaaja ollut joskus joku sairas ihminen tai vanhus joka tarvitsee seuraa ja apua? Onko mormonit ovelleen tilanneesta ihmisestä tullut myöhemmin mormoni?

7

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selkeyttä
    • neonmormoni

      Mikäli sopii mormonilähetyssaarnajien kanssa, että he tulisivat hotiin, niin on kohteliasta pitää sanansa. He tulevat sisälle teidän kutsumana ja tervehtivät ja keskustelevat kanssanne. Koska he ovat lähetyssaarnaajia he tietenkin kysyvät Jumalsuhteestasi, uskotko Jumalaan. Asian ei tarvitse mennä sen pidemmälle jos et halua ... vaihda puheenaihetta. He tekevät mielellään uuden tapaamissopimuksen ja myös kysyvät jos he voisivat auttaa sinua jotenkin... voit vaikka pyytää heitä heittämään roskapussisi roskiin matkansa varrella.
      Sama pätee jos jäsenperhe tai joku muu on kutsunut sinut ja lähetyssaarnaajaat kotiinsa, tai vaikka vain kirkolle. Mikäli jäsen on ystäväsi tai tuttusi voit tuntea itsesi etuoikeutetuksi, sillä hän halua jakaa kanssasi jotakin joka hänelle on ensiarvoisen tärkeätä. Kenen sinä kutsisit kotiisi syömään sitä erityistä kakkua jonka he juuri saivat postista... siis erikoisherkkua! Niin arvokas olet ystävällesi, että hän halua ajakaa sen minkä tietää parhaaksi kanssasi.
      Tällainen mormonien kanssa keskustelu johtaa kasteeseen VAIN mikäli itse niin haluat, mikäli olet mielestäsi saanut ns. todistuksen. Silti voitte pysyä ystävinä koko loppuelämän, vaikka kastetta ei tulisikaan..... riippuuhan koko asia sinusta itsestäsi.
      Mikäli et haluajatkaa keskusteluja, niin sano se. Se että ei kehtaa ei ole hyvä syy. Pyydä heitä vaikka tulemaan takaisin muutaman vuoden päästä.
      Tilaajana saattaa olla sairas tai vanhus. Kuitenkin lähetyssaarnaajta ovat lähinnä niitä vartten jotka ovat kiinnostuneet heidän sanomastaan. Mikäli vain seuran takia haluaisi jonkun sinne olisi otettava yhteyttä lähimpään seurakuntaan ja pyydettävä että joku tulisi käymään kerran kuukaudessa tai viikossa. MAP kirkko auttaa mielellään yksinäisiä ja apua tarvitsevia.
      Joskus käy kuten täälläpäin. Eräs nainen halusi kasteelle, mutta suku kielsi sen häneltä. Hän oli aivan ihana Jumalan lapsi, tosin heikkolahjaisempi kuin uesammat, jopa siinä määrin että suku pystyi kieltämään häneltä ksteen. Olimme kaikki surullisia, mutt alohduttaudumme sillä tiedolla että hänellä oli halu kasteelle.

    • Pukkeli1

      En ole tilannut ovelle, mutta tilasin ilmaismateriaaleja heidän sivuiltaan. Ruksin kohdan "haluan materiaalin postitse". En ruksinut kohtaa "lähetyssaarnaajat voivat tuoda materiaalin henkilökohtaisesti". Laitoin vielä tekstikenttään "En halua lähetyssaarnaajia ovelleni, vaan materiaalin postitse".
      Luulisi tulleen selväksi, miten halusin materiaalin. Arvatkaapa kunnioitettiinko tahtoani...

    • metsäntyttö1

      Asun Joensuussa ja tilasin paikalliset mormoninaiset auttamaan minua muun muassa kodinhoidossa ja olemaan juttuseurana minulle. Kirjoitin seurakuntaan kirjeen jossa mainitsin että haluan, että apuyhdistyksen naiset kävisivät luonani. Minulla on monia terveydellisiä rajoitteita joten olisi valtavasti iloa ja apua apuyhdistyksen naisten seurassa olemisesta. Kirjeen pitäisi olla perillä tämän viikon aikana ja jos täällä lukee tätä joku Joensuun mormoni joka olisi halukas luonani käymään niin kyseletkö kirjeen perään loppuviikosta vaikka seurakunnan johtajalta tai joltakin muulta henkilöltä.

    • elderspizza

      Pitsan voisivat tuoda. Artisti maksaa.

    • Ev.lut

      Metsäntytön pitää muistaa keittää heille kahvit niin kuin Suomessa on tapana.

      • samarin

        Miksi tulisi keittää mormoneille kahvit kun tietää etteivät mormonit kahvia juo? Tottakai voi keittää itselleen kahvit mutta hyvänä emäntänä varmaan varaisi vieraitaan varten vaikka mehua.

        Vai tarjoaisitko sinä esim. muslimeille sianlihasta tehtyä makkaraa jos kutsuisit heidän grillaamaan kanssasi (Suomessahan on tapana grillata makkaraa kesäisin)? Etkö hyvänä emäntänä varaisi vieraillesi sellaista syötävää jota nämä voisivat syödä kun kerran heidät kotiisi olet kutsunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe