Miten purkaa mainossopimus jota ei ole.

hämmästelijä124

Hei,

Anopillani on pieni käsityöliike jota hän on pyörittänyt koko ikänsä.
Nykyään menot jo ylittävät tulot ja usein laskuja maksellaan yksityistililtä.

Hoidamme hänen pankki-asioitaan nettipankin osalta ja maksaessamme hänelle tulleita laskuja olemme huomanneet että hänellä menee suuria summia erinäisiin mainossopimuksiin.

kysyimme häneltä asiasta ja hän sanoi ettei ikinä tilaa mitään näistä vaikka hänelle jatkuvasti sieltä soitetaan, mutta pian puhelun jälkeen tulee lasku ja jos laskua ei makseta tulee perintäuhkaus ja tällöin hän aina viimeistään haluaa että lasku maksetaan.

yksi näistä kyseisistä firmoista näyttää olevan Hi-vision jonka nimissä laskuja tulee ainakin seuraavilta yrityksiltä:
HV-Net
Firmanetti
Pohjolan Yritysoppaat
HV-Yritystieto

esimerkiksi Firmanetin lasku on jo yksistään toista sataa euroa.
ja kun kyseistä sivua tarkastelee ei voi kuin ihmetellä mistä tuossa maksetaan.

yllä listattuja yhtiöitä sekä itse pääyhtiötä Hi-visionia on yritetty tavoittaa niin puhelimella kuin sähköpostilla mutta mihinkään ei vastata.

yritimme jopa allekirjoitettua sopimuksen purkua kirjattuna kirjeenä mutta tätä ei vastaanotettu vaan se kiersi yritykseltä aina Hi-visionin pääkonttorille asti ja lopulta palautettiin lähettäjälle.

Kuinka siis purkaa näitä "sopimuksia" kun laskua pukkaa koko ajan useammalla eri nimellä ja sopimuksien purkaminen tuntuu mahdottomalta.
(tietenkin kun ei niitä todellisuudessa koskaan ole tehtykään)

onko yrittäjille esimerkiksi omaa kuluttajansuojan tapaista palvelua vai miten voisin auttaa anoppia näiden huijareiden kanssa?

Tätä toimintaa on jatkunut kuulemma jo vuosia ja hän on muunmuassa aiemmin tilannut jonkinlaisen markkinointiesto palvelun josta ei ollut mitään hyötyä.

apuja ja vinkkejä siis kaipaillaan.

19

7140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perintätoimistonmies

      Vedä laskut pystyyn ja ulosottoon, siitä sit luottotietojen menetys ja lappuluukulle.

    • Peruspäiväralle

      Anoppisi katsii lopettaa koko pulju ja mennä kortistoon.

    • lampaanamaksavalle

      Aika munatonta maksaa laskuja palvelusta joita ei ole tilannut. Yrittäjälle ei taida oikeustietä pienempää paikkaa olla näitä setviä.
      Itse tekisin näin:
      Laskun tullessa ko. firmaan viestiä, että mitään ei ole tilattu, ja että ette aio maksaa mitään. Vaatikaa vielä sopimuksesta kopiota, ännitettä tms.
      Jos firma ei vastaa ja seuraava yhteydenotto tulee perintätoimiston kirjeen muodossa, laitatte perintätoimistolle viestiä asiasta ja kerrotte että lasku on aiheeton. Todennäköisesti jättävät asian sikseen.

    • konkarii

      Kävin samanlaisesta jutusta polliisin juttusilla. Soitti samantien ketkulle että lopettavat pelleilyn. Loppuhan se melkein, tuli vielä yksi laskutusyritys toimittiin niinkuin poliisi sanoi eli ei reagoitu mitenkään. Sitten lopettivat laskujen lähettelyn. Sitkeitä veijareita ne on.

    • Reklamoinnit

      >>Laskun tullessa ko. firmaan viestiä, että mitään ei ole tilattu, ja että ette aio maksaa mitään. Vaatikaa vielä sopimuksesta kopiota, ännitettä tms.>>

      Eihän ne mitään vastaa tosiaan. Ja puhelinäänitteellä ei tee tällaisessa tapauksessa yhtään mitään, vaikka myyjä olisi nauhoittanutkin puhelun. Ostajapuoli yksinkertaisesti kiistää olevansa se joka nauhalla puhuu, ja piste.
      Nauhoituksia on aivan turhaa kenenkään pelätä, ei niillä nauhoilla tee tällaisissa puhelinmyyntijutuissa juridisesti yhtään mitään, täysin arvottomia todistuskappaleina.

      >>Jos firma ei vastaa ja seuraava yhteydenotto tulee perintätoimiston kirjeen muodossa, laitatte perintätoimistolle viestiä asiasta ja kerrotte että lasku on aiheeton. Todennäköisesti jättävät asian sikseen.>>

      Tämä on se tapa jota tosiaan pitää käyttää. Perintäfirmalla on oltava toimiva postiosoite Supmessa, jonne aiheettomien laskujen saajan on helppoa lähettää reklamaationsa. Toteaa että ovat reklamoineet asiasta jo myyjälle, eikä mitään ole ikinä tilattu, ja lasku on aiheeton.
      EHDOTTOMASTI kirjallisia mielellään kirjattujen kirjeiden kanssa ne reklamaatiot perintäfirmaan.

    • Yrittäjäminäkin

      Kun lasku tulee, on hyvä ilmoittaa laskuttajalle kirjatulla kirjeellä että lasku on perusteeton. Sillä ei ole väliä lukeeko kukaan kirjettä kunhan on todistettavasti yritetty ottaa yhteyttä.

      Kun perintäkirje tulee, niin ilmoitetaan, että lasku on perusteeton ja osoitetaan dokumentein, että siitä on reklamoitu laskuttajalle.

      Laskuttaja voi väittää, että sopimus on olemassa koska aikaisemmat laskut on maksettu. Aiheettoman laskun maksaminen ei ole kuitenkaan osoitus mistään muusta kuin hölmöydestä eikä se todista sopimuksen oilemassaolosta eikä se synnytä sopimusta.

      Käräjille asia ei mene, mutta onhan soista aika paljon riesaa.

    • hayden_covington

      Sopimusta, jota ei ole solmittu, ei tarvitse purkaakaan. Aiheettomiin laskuihin voi suhtautua kuin hupipostiin ja perintätoimistoon riittää ilmoitus siitä, että "asia on riitainen, sillä en ole sopimussuhteessa velkojaan, ja siksi vaadin perinnän keskeyttämistä". Mitään muuta ei tarvita. Vai luuletteko, että velkoja nostaa velkomuskanteen, kun todistustaakka (olemattomasta) sopimuksesta on hänellä?

    • Ellunkamala

      Jos sopimusta ei ole tehty, ei sitä tarvitse maksaa. On ilmoitettava vain kirjallisesti laskun lähettäjälle aiheettomasta laskusta. Jos se ei auta, on ilmoitettava poliisille huijauslaskusta.

    • hayden_covington

      Edellisessä viestissä mainittua reklamaatiovelvollisuutta ei aiheettoman laskun saajalla ole. Myöskään ei ole välttämättä syytä lähteä väsäämään rikosilmoitusta, minkä moni kokee vaivalloiseksi, mutta toki, jos toiminta on laajamittaista, poliisi saattaisi kiinnostua tutkimaan asiaa.

      Sopimusjuristina kirjoitin edellisen viestini toimintaohjeeltaan mahdollisimman yksinkertaiseksi ja uskon, että sitä seuraamalla pääsee vaivattomimmin aiheettomiin laskuihin liittyvästä päänvaivasta eroon.

    • tietoakaivataantaas

      Kuluttajansuoja osaa varmaan neuvoa. Nämä on niitä huijareita jotka lypsää yrittäjiä niin kauan kuin joku suostuu maksamaan. Kerrasta poikki.

      • kuluttajansuoja

        Tutkitaampa sanaa kuluttaja.
        Kuluttaja on tuotteen loppukäyttäjä eli tavallinen tallaaja.
        Suoja on taasen laki joka suojelee kohdetta.
        Eli kuluttajan suoja on laki joka suojelee loppukäyttäjää.

        Mikä on myyjä, kauppias, yrittäjä?
        Onko se loppukäyttäjä vai taho joka myy tyotteita/palveluja loppukäyttäjälle?

        Eli kuluttajan suoja suojelee vain ja anoastaan loppukäyttäjää, kuluttajaa, ei myyjää, yritystä, yrittäjää.

        Yrittäjän suojaa ei ole olemassa koska yritykset ovat samalla viivalla ja heillä on sopimusvapaus.
        Se onko sopimus tehty on sitten eri asia, se ratkaistaan viime kädessä oikeusasteissa.


    • Kiukkuinen

      Olen taistellut samaisten asioiden kanssa useamman kerran erään yrityksen kanssa. Samalla y-tunnuksella useampia erinimisiä yrityksiä, jotka kaupittelevat mainoksia nettiin. Soittavat ja ilmoittavat, että teillä on ollut sopimus meidän kanssa, jatketaanhan sitä? Tai muuten tarjoavat mainossopimusta. Vaikka ei tee tilausta, lasku tulee ja myöhemmin huomautus ja uhkaus perintätoimistolla. Laitoin laskun saatuani sähköpostia heti laskussa olleeseen sp-osoitteeseen ja ilmoitin, että en halua sopimusta. Ei vastausta. Yritin soittaa monta kertaa, ei vastausta. Ei vastausta tekstiviestiin. Sitten tuli karhukirje. Taas monta soittoa, ei vastattu. Soitin toisesta numerosta, vastattiin ja esitin asiani ystävällisesti, mutta jämerästi. Lasku saatiin peruttua ja käskettiin hävittää lasku ja karhukirje. Huom. laskussa oli 2 viikon huomautusaika.
      Neuvoisin lähettämään heti laskun tultua sähköpostilla peruutuksen, joka jää todisteeksi sinulle. Soita kaverin puhelimesta, ehkä vastataan, kuten minulle kävi.
      Onnea yritykselle.

    • nimimerekki

      Kuopiossa toimii puistokadulla tuo hv net. pitäis varmaan järjestää jonkulainen tutustumiskäynti yritykseen.
      Eivät tarjoo mitää mitä googlesta ei jo sais ilmaiseksi. :D

    • Jouman

      Taas on HV-net aktivoitunut, ensin puhelu ja perään lasku. rikosilmoitus tehty, poliisi otti asian vastaan petoksena, kannattaa tehdä muidenkin rikosilmoitus laskuistaan, on jo useita. Ei ole rikos lähettää alle 500e laskuja aiheettomana yritykseen, vasta sen maksu tekee asiasta rikoksen.

    • OYYrittäjä

      Olen heittänyt noita laskuja roskiin. Erilaiset verkkomainontapuljut soittelevat ja esiintyvät jopa viranomaisina. Osa kirjeistä ja laskuista on hyvinkin virallisen näköistä.

      Olen jopa kieltänyt puljuja käyttämästä yrityksiemme tietoja ja riitaa syntyy siitä saako PRH-tietoja käyttää puljujen omissa sovelluksissa.

      Myös erilaiset pankki- ja sijoituspalvejujen tyrkyttäjät ovat riesa. Varsinkin silloin, jos jostain pääsee leviämään ajatus siitä, että meillä olisi paljon käteistä. Yhteenkää pankkiiriliikkeeseen en astu sijoituksista "keskustelemaan". Sama koskee lomaosakkeita ja muita typerille ihmisille tarkoitettuja vedätyksiä.

      Puhelinmyyjille en vastaa, jos löydän soittolistalta häiriköiden numeroita kukasoitista. Käyn joka päivä soittolistat läpi ja seulon jyvät akanoista.

    • Mitä-noi-möisi

      > Yhteenkää pankkiiriliikkeeseen en astu sijoituksista "keskustelemaan".

      Aika usein myös vakuutuksien kilpailuttamisesta haluttaisiin kutsua jonnekin jutustelemaan. Tai tungetaan yrirykseen käymään, "lyhyt, nopea kartoitus, eikä teille mitään sitoumuksia,"

      Ihmettelen sitä että kuka, minkälaiset ylsitykset noihin oikein sortuu? Mitä ihmeen ksskustelltavaa joistakin vakuutuksista muka on?

      Eikä niitä edes kiinnosta vaikka firman liiketilojen kiinteistövakuutus, eivät ne sellaista edes pysty myymään, kun olen kysynyt. Eikä parin auton vakuutuksetkaan. Jostakin vakuutuksista ne haluaisi tulla keskustelemaan.

      Onko kuitenkin ideana myydä jotakin "säästövakuutuksia" kuse-tuksina? Nehän ei lopulta edes ole varsinaisia vakuutuksia. Tai pankkien rahastosijoituksia, vai mitä he-vettiä ne lopulta oikein myisivät, jos sisään päästäisin?

    • Anonyymi

      Täysi huijari firma kyseessä. Vuosia sitten kävin tekemässä yhden päivän töitä ko.firmassa ja se riitti. Ehkä juridisesti toimivat oikein mutta moraalisesti möivät siansontaa (firmanetti) josta Maksaja/ostaja ei hyödy mitenkään tai ainakaan suurin osa ei hyödy.

    • Anonyymi

      Kiva lukee näitä huijauksia. Mulle tuli lasku pohjolan yroppaasta. Peruin sen säpostilla heti. Kiittivät ja aikoivat antaa palutetta puhmyyjälle että turhan laskun lähetti. !!! Heh heh ihan huijareita nämä hvision et yms..

    • Anonyymi

      Tein samoin. Peruin tilauksen välittömästi laskun saatuani laskussa mainittuun puhelinnumeroon soittamalla kun aloin miettimään että mitään sopimusta ei ole tehty ko. firman kanssa. Muutama kuukausi myöhemmin samainen mies myyjä soitti ja tiedusteli onkohan lasku hävinnyt postissa kun on jäänyt maksamatta. Kerroin peruneeni tilauksen johon hän vastasi että tilausta ei voi perua vaan tilaus päättyy automaattisesti seuraavan vuoden lopussa. Mielenkiinnolla odotan tuleeko lisää laskuja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe