Luther halusi polttaa synagogat

DRHouse

Näin hän sanoo kirjassaan Juutalaisista ja heidän valheistaan. Lutherin teesit juutalaisia kohtaan on luettavissa wikipedian englannin kielisestä artikkelista:

https://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Jews_and_Their_Lies

Luther saarnaa esimerkiksi miten juutalaisten rahat tulisi takavarikoida, kodit polttaa ja rabbien saarnaaminen kieltää. Hän kehottaa jopa juutalaisten tappamiseen.

Onko se vain minissa vai tuleeko kenellekään noista jutuista mieleen eräs hassuviiksinen koprofagikorpraali?

29

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onhan heillä se ero, että herra Hitler ei tykännyt oluesta mutta herra Luther rakasti sitä.

    • Ei ihme että viiksiAatu sai niin suuren kannatuksen kristillisyyden läpitunkemassa Saksassa. Itse hän oli harras katolinen ja ihaili suuresti Lutheria. Otti jopa Lutherin juutalaiskirjoitukset puolueensa keskeiseen ohjelmistoon. Kun saksalaisista 98,5% kuului katoliseen tai luterilaiseen kirkkoon oli menestys taattu.
      Pistäessään juutalaiset, homot, ateistit ja mustalaiset tuhoamisleireille sai hän Suomestakin suuren tuen, olihan tuo tuhoamisleirikonsepti innovoitu Suomessa sisällissodan aikana Mannerheimin johtaman Valkokaartin toimesta.

    • palaako

      Kirkot näyttävät palavan vielä nykyäänkin sujuvasti, vaikka Luther on jo päreensä polttanut.

    • DRHouse

      Taidan pistää tämän huvikseen tuolle kristinusko palstalle. Katsotaan mitä tykkäävät...

      • fda

        Eivät reagoi mitenkään. Olen siitä aiemmin puhunut kristityille. Ymmärrystä Lutherin juutalaispuheille löytyi tältäkin palstalta, jossa uskis piti Lutherin "huumorista" siitä kuinka hän kertoi sitovansa kiven juutalaisen kaulan ympärille kun potkaisee tämän sillalta jokeen.


    • Suomen kristityistä valtaosa hyväksyy asian. Näin ainakin oletan siksi, että ylpeänä kannetaan omassa uskonnossa Lutherin nimeä edelleen ja halutaan olla luterilaisia. Hänen oppinsa elävät voimakkaana monien kristittyjen elämässä.

      Se hassuviiksinen heppu piti kovasti Lutherin teoksesta. Ihan hyvänä pontena toimi hänen aktiviteeteilleen.

      • Taisivat luterilaiset Suomessakin olla hyvinkin juutalaisvihamielisiä, kunnes Toinen Maailmansota käänsi homman ympäri. Mutta luterilaiset eivät ole tehneet mitään tiliä historian kanssa - johtuen uskonnon luonteesta. Miten tehdä tiliä menneisyyden kanssa, jos ideologia on aina ollut oikeassa?


      • klee

        Huolestuttavaa oli palstalla havaittu kristityn noitavainojen ihannointi.
        Kirkon kovalla työllä kuriin saama noituus oli taas lisääntynyt.
        Käsittämätöntä ihmisoikeuksien suhteen ja miten takapajuista.


        Jos fundamentalistikristityille joutuu valtaa, niin noidat saavat taas kyytiä saatanan liittolaisina. Ja tietysti paljon muutakin.


      • Pekka.Siitoin.69

        Aatu oli hyvä mies.


      • fda
        Pekka.Siitoin.69 kirjoitti:

        Aatu oli hyvä mies.

        Millä perusteella?


    • wind-

      Ihmisprofeettoja on ollut aina ja tulee varmaankin olemaan. Luther oli ihminen, kaikkine heikkouksineen, mutta suuri. Emme saa vastakaikua peilausta samalla tavalla ihmisistä, he ovat operaattoreita, kuten Paavali, linkkiasemia, vahvistinasemia. Kim-Joysta emme saa samanlaista, koska ei ole yhteyttä Jumalaan. Se mikä on tärkeintä on -se- mitä kristinuskon ydinsanomassa korostetaan Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen kaikille ihmisille valmistamastaan pelastuksesta. Jos otat Jeesuksen sydämeesi, rakastat kaikkia ihmisiä kaikkine heikkouksineen.

      • Tarkoitatko siis, että Luther ei ollut ottanut Jeesusta sydämeensä? Ja silti nykykristityt haluavat Lutherin oppeja seurata.


      • wind-
        TheUrbanLegends kirjoitti:

        Tarkoitatko siis, että Luther ei ollut ottanut Jeesusta sydämeensä? Ja silti nykykristityt haluavat Lutherin oppeja seurata.

        Lutherilaiseen kirkkoon kuulun itsekin. Hän oli teologi ja muusikko riitasointuineen.
        Kukaan ei ole täydellinen vaikka olisi kuinka hengellinen niin on ihminen.


      • wind- kirjoitti:

        Lutherilaiseen kirkkoon kuulun itsekin. Hän oli teologi ja muusikko riitasointuineen.
        Kukaan ei ole täydellinen vaikka olisi kuinka hengellinen niin on ihminen.

        Jahaa, mutta vastaus unohtui. Jos Jeesuksen sydämeensä ottanut rakastaa kaikkia ihmisiä kaikkine heikkouksineen, niin juutalaisia sydämestään vihannut ei taida ihan sopia kategoriaan. Tiedä sitten teikäläisistä, jotka tällaista ihmistä esikuvananne ihannoitte.


      • wind- kirjoitti:

        Lutherilaiseen kirkkoon kuulun itsekin. Hän oli teologi ja muusikko riitasointuineen.
        Kukaan ei ole täydellinen vaikka olisi kuinka hengellinen niin on ihminen.

        Mitä sanoisit, jos yhtään osaat kuvitella, jos sinä olisit Lutherin "riitasointujen" kohde? Olisitko yhtä hyväksyvä, jos sinä olisit se, joka palaa kirkkonsa mukana tai hukkuu kivi kaulassa?


      • wind-

        Ihminen ei ole luotu täydelliseksi, muistakaapas tämä asia. Jeesus Kristus oli täydellinen ja siksi jokaiselle tavoitteellinen. Tosi hankala tehtävä, mutta jos muistat että taakka on pois omasta elämästäsi ja kaikki syntisi anteeksi annettu, niin tehtävä helpottuu ja olet pelastettu.


      • a-----a
        wind- kirjoitti:

        Ihminen ei ole luotu täydelliseksi, muistakaapas tämä asia. Jeesus Kristus oli täydellinen ja siksi jokaiselle tavoitteellinen. Tosi hankala tehtävä, mutta jos muistat että taakka on pois omasta elämästäsi ja kaikki syntisi anteeksi annettu, niin tehtävä helpottuu ja olet pelastettu.

        Synti on ongelma ainoastaan niille, jotka mokomaan typerään ja keinotekoiseen massojenhallintakäsitteeseen jostain syystä uskovat. Piehtaroi synneissäsi ihan nin paljon kuin sinua huvittaa.


      • ihmisilläonmielipiteitä

        "Ja silti nykykristityt haluavat Lutherin oppeja seurata."

        En itse ole luterilainen mutta en kyllä näe missään näiden Lutherin juutalaisvastaisten oppien seurailua.

        "Jos Jeesuksen sydämeensä ottanut rakastaa kaikkia ihmisiä kaikkine heikkouksineen, niin juutalaisia sydämestään vihannut ei taida ihan sopia kategoriaan. Tiedä sitten teikäläisistä, jotka tällaista ihmistä esikuvananne ihannoitte."

        Lutherin juutalaisvastaisuutta ei ole pitänyt esikuvanaan muut kuin antisemiitit.

        "Olisitko yhtä hyväksyvä, jos sinä olisit se, joka palaa kirkkonsa mukana tai hukkuu kivi kaulassa?"

        Yrität tehdä windistä juutalaisvastaisen ja sen hyväksyvän, mille ei ole tosiasiallisia perusteita.

        "Piehtaroi synneissäsi ihan nin paljon kuin sinua huvittaa."

        En huomaa windissä minkäänlaista synneissä piehtaroimista. Hän yritti selittää teille, että yksin Jumala on täydellinen, ja että jokainen ihminen on epätäydellinen. Siksi on syytä seurata ainoastaan Jeesusta, Jeesuksen esimerkkejä ja opetuksia.

        Jeesus on kristityille esikuva. Jeesus ei ole juutalaisvastainen. Väärinymmärtäjiä on meistä jokainen jossakin asiassa, mutta me Jeesusta seuraten voimme parantua ja parantaa itsemme.


      • Ihmejuttujaaaa

        "Yrität tehdä windistä juutalaisvastaisen ja sen hyväksyvän, mille ei ole tosiasiallisia perusteita. "

        Ei vaan hänhän kysyi, että miltä tuntuisi jos vaino kohdistuisi itseen! Eihän sillä ole mitään tekemistä sellaisen kanssa, että yritettäisiin povata jotain tiettyä vastaisuutta...


    • Epäjumalienkieltäjä

      Juutalaisten vainon kiivain vaihe Natsi-Saksassa alkoi ns "kristalliyöstä" joka järjestettiin Lutherin syntymäpäivänä. Kristalliyönä toteutettiin se, mistä Luther oli unelmoinut.

    • Martti.Luther.88

      Rakas Martti-tohtorimme puhui totuuden ja toimen sanoja! Respect! R. I. P.

    • Luther oli yhtä vajavainen,syntinen ja erehtyväinen kuin muutkin ihmiset. Hänen luonteensa kuului sanoa asiat suoraan ja radikaalisti. Tästä hän myönsi myös itse kärsivänsä. Se ei tietenkään poista sitä että hänen juutalaislausunnot ovat väärin ja kauheita. Lutherin oma suhtautuminen juutalaisiin vaihteli hänen elinaikanaan. Välillä hän siunasi heitä ja kirjoitti heidän puolustukseen myönteisen kirjoituksen:"Että Jeesus Kristus syntyi juutalaisena”. Hän toivoi heidän ottavan Jeesuksen vastaan, kun näin ei käynyt Luther suuttui ja kirjoitti valitettavia asioita juutalaisista. Niissä ei ole mitään puolustettavaa.

      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Luther oli yhtä vajavainen,syntinen ja erehtyväinen kuin muutkin ihmiset.>>

        Johan oli understatement. Luther oli rotuvihaa saarnaava rasisti. Useimmat ihmiset eivät ole.


      • Lev.Trotski.666

        Käsite rasismi on rappiojuutalaiskommunisti Trotskin keksintöä. Luther oli loti roti koti mies! Luther-Martti oli ÄIJÄ! Rasismi on spagettihirviö! (Rotuviha on muuten eri nastaa ja kivaa...!)


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        <<Luther oli yhtä vajavainen,syntinen ja erehtyväinen kuin muutkin ihmiset.>>

        Johan oli understatement. Luther oli rotuvihaa saarnaava rasisti. Useimmat ihmiset eivät ole.

        Harva "rasisti" kuitenkaan puollustaa juutalaisia ja kirjoittaa heidän puolestaan puolustuskirjoituksia kuten Luther teki. Hyvä on nähdä asioiden kaikki puolet ja kokonaisuus siten saa täydemmän kuvan asioista. Edelleen alleviivaan sitä että Lutherin juutalaisiin kohdistamat syytökset olivat väärin ja hirveitä.


      • fda

        Luther lähti sovittelevammasta asenteesta liikkeelle, mutta se muuttui raivoksi.


    • HedelmistäTunnetaan

      Luther luotti vauvakasteen pelastavan ihmisiä joutumasta helvettiin vaikka he olisivat tehneet mitä syntiä hyvänsä. Tähän mielettömyyteen nykyisetkin luterilaisen kirkon jäsenet luottavat.

      • vin.kiksi

        Luehan katekismus uudelleen!


      • fda

        Ei taida olla kovin yhtenäistä se nykykirkon linja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      66
      5187
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      54
      3451
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      147
      2577
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2106
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      87
      1774
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1257
    7. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1229
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      194
      1182
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      90
      1179
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1126
    Aihe