Maahanmuuttajat vievät suomalaisten työpaikat

työvoimapulassa

Nyt sen myöntää työ- ja elinkeinoministeriökin arvioissaan:

http://yle.fi/uutiset/temn_ennuste_entista_useampi_on_tyottomana_pitkaan/8852626

"Kun uusia työpaikkoja on luvassa, samalla lisääntyy myös töitä etsivien määrä eikä työttömyysaste laske.
TEM ennustaa, että Suomeen viime vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista tulee tuhansia uusia työnhakijoita. Lisäksi Suomessa työskentelee tilapäisesti useita kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia."

Tuskin tarvitsee kenenkään ihmetellä, miksi rasismi alkaa olla Suomessa arkipäivää. Jos ulkomaalaiset vievät suomalaisilta elämisen edellytykset, niin heitä aletaan pitää silloin vihollisina. Niin yksinkertaista se vaan on.

Ulkomaisten työntekijöiden palkkauksesta pitää tehdä työnantajille kalliimpaa kuin suomalaisen työntekijän käyttämistä. Näin suomalaiset saadaan töihin ja ulkomaalaiset palaavat takaisin sinne mistä ikinä ovat tänne tulleetkaan.

28

1214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinsekäy

      Sotalapsista se alkoi ja kohta suomalaiset vei ruotsalaisten työpaikatkin.

      • oiujk6

        Ministeri Lindström maahanmuuttajien työllistymisestä:



        kotouttamisesta on tehtävä joustavampaa ja tehokkaampaa, oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) sanoi tiedotustilaisuudessa tänään.



        tulijoissa on paljon niitä joilla ei ole minkäänlaista peruskoulutusta.

        tulijoissa on paljon niitä joilla ei ole minkäänlaista peruskoulutusta.
        tulijoissa on paljon niitä joilla ei ole minkäänlaista peruskoulutusta.

        Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) mukaan koulutuksen tarvetta lisää sekin, että tulijoista noin 80 prosenttia on alle 34-vuotiaita. Hänen mukaansa maahanmuuttajien koulutuksessa on aiemmin epäonnistuttu mm. siksi, että koulutus on vienyt niin pitkään, että siitä varsinaiseen työnhakuvaiheeseen on saattanut kulua yli kuusikin vuotta.

        Lisäksi hallitus aikoo ohjelmallaan lisätä maahanmuuttajien osallistumista järjestötoimintaan,

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001171293.html


        Soini korostaa, että oleskeluluvan saaneille ihmisille on annettava mahdollisuuksia mennä elämässään eteenpäin.
        Hän ennakoi jo uutta pakolaisvirtaa Libyasta, mistä tulee uusi kysymys.

        IL


      • entinendemari

        ne voi laittaa kierrätyskeskukseen ja suomalaisille kansalaispalkka jos ei töitä kerran kaikille ole. vaihtoehtona palautus kotiin missä pippuri kasvaa


    • Stuppi

      Eivät vie - vain meidän rahat kelpaa.

    • EK-Vuorineuvokset

      Me kiitämme tästä HALPATYÖVOIMAN LÄHETYKSESTÄ.

    • Vittu.hjfhajk

      Joku kansanedustaja on aivan ylimielisenä, että palkankorotus on perusteltu. Jos teillä on tyytyväinen olo, menkää kannustamaan korotusta, itse en kannata sitä.

      Keskustelu eduskunnan palkankorotuksista

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14261343/keskustelu-eduskunnan-palkankorotuksista

    • ssdgfhj

      Eivät totisestsi vie työpaikkoja, jos ei valtio maksa osaa palkasta, tai sitten ovat niin huonolla palkalla, että joudutaan vielä maksamaan sosiaalitukia. Ei siinä ainakaan talous lähde nousuun.

      Kaikkein vähiten afrikkalaiset. Lybyassa oli vielä koulupakko, silloin kun Gaddafi oli vallassa, en tiedä miten nyt lie tilanne.

    • EiENÄÄpakolaisia

      Eiväthän ne töitä edes halua saati tee. Oleilevat vaan ja me hölmöläiset maksamme kaiken.

      SOSIAALITURVA KUULUU VAIN SUOMALAISILLE!
      MAMUT, MATUT JA PAKOLAISET ULOS!
      RAJAT KIINNI!

      Mutta jos työllistyminen todellakin onnistuisi, niin silloinhan työpaikat todellakin vietäisiin suomalaisilta! Mitä ihmettä se Lindströmkin oikein ajattelee? Eihän tässä ole järjen hiventä.

      Jos mamut ja matut vaan oleilevat, on se rajattoman typerää, koska me muut sen maksamme toisten vain lorviessa!

      Jos mamut ja matut taas työllistyvät, on sekin rajattoman typerää, koska 400 000 suomalaisen työttömän armeijaan liittyy silloin yhtämonta uutta jäsentä kuin mikä on työllistyneiden mamujen ja matujen yhteismäärä!

      MITÄ SIIS PITÄÄ TEHDÄ? MAMUJEN JA MATUJEN ON POISTUTTAVA SUOMESTA. MITÄ NOPEAMMIN SITÄ PAREMPI!

      Antakaa heille vaikka ammattikoulutusta ja vaikka vuoden sossumaksut starttirahaksi lähteä maailmalle tai takaisin kotiin. Suomi on silloin auttanut heitä enemmän kuin Suomi auttaa edes omia opiskelijoitaan tai työttömiä. Ehkä saman käytännön pitäisi siis koskea myös suomalaisia. Kotimaat tukekoot kaikkia niinkuin tukevatkin. Se ei ole enää Suomen asia, joka rajoittukoon vastaisuudessa vain ulkomaille suunnattuun pakolaisapuun ja pakolaisuuden syiden poistamiseen liittyvään lähtömaiden kehitysapuun.

      • entinendemari

        KANNATAN! Hyvä kirjoitus!


      • Anonyymi

        Oletkohan edes perillä siitä mistä kirjoitat . Kateus olemattomasta on sinunkin osasi elämässä,


    • masuri49

      Jokainen työllistyvä pakoloisena tullut vie työpaikan suomalaiselta.
      Työttömiä on yli 300 000. Jokainen työtön suomalainen maksaa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa yhteiskunnalle. Mieluummin suomalainen työssä kuin loisiva somali tai irakilainen. Ratkaisu on se että poistetaan maasta kaikki islaminuskoiset turvapaikanhakijoina maahan tunkeutuneet. Suljetaan rajat kaikilta islamin uskoisilta. Maahan hyväksytään vain ahkeria ja työteliäitä thaimaalaisia tai filippiiniläisiä.

    • Hyväsinä

      masuri49 kannatan

    • Työttömäntyö

      RATKAISU KAIKKEEN: Käytetään turvis- ja mamutusrahat työttömien työllistämiseen! Samalla päästään sosiaalimussuista eroon.

    • Malmin-Mannet

      Kuis meikäläisten työpaikat sit turvataan...?

    • PallomahatKunniaan

      No ei ainakaan sillä, että luodaan mamutuslaitoksia, joissa suomalaiset ylläpitävät oleilijoiden joukkoa. Jos nuo oleilijat vaikka poistettaisiin, niin voitaisin tilalle kuskata yhtämonta suomalaistyötöntä, jotka saisivat puolestaan nauttia oleilusta, hyvästä ruuasta ja hoivasta. Eikö se oli parempikin, kuin nykyinen tilanne. Liiketoiminta pysyisi ihan samana, eivätkä rahat virtaisi matujen kautta heidän kotimaihinsa. Eli, sehän olisikin vieläpä nykyistä parempikin bisnes!

      MUUTETAAN SIIS MATU-BUSINESS, SUOMI-BUSINEKSEKSI, jossa joka partaäijä korvataan ihan kotimaisella pallomahalla! Eikö olekin hyvä idea, mitä?

    • Anonyymi

      Halutaan näyttää että ollaan kansainvälisiä. "Positiivista syrjintää". Tämä on masentavaa.

    • Anonyymi

      Kansalaispalkalla saataisiin kaikki samalle viivalle ja poistettua hyysäri sossutantat työvoimareserviin!

    • Anonyymi

      Mitä se kertoo niistä suomalaisista joilta maahanmuuttajatkin pystyy viemään työpaikat ??

      • Anonyymi

        Yleinen valitus tuo. Se voi kertoa sitä että maahanmuuttajaa on helpompi käyttää hyväksi ja maksaa vähemmän palkkaa.


      • Anonyymi

        Ärsyttävän syyllistävä. Oletko itse sellainen joka palkkaa maahanmuuttajia siksi että heitä on ehkä helpompi käskyttää ja maksaa vähemmän palkkaa?


    • Anonyymi

      Ei kukaan vie ainun työpaikkaa . Se joka tekee työtä halusta elättää itsensä on usein ulkomaalainen. Eivät ole sairaana tämän tästä ja ovat tunnollisia työntekijöitä .
      Suomi tarvitsee ihmisiä työpaikkoihin , siis ihmisiä joihin voi luottaa ja joilla ei ole aina selkä kipeänä tai vatsa katarri että on jäätävä kotiin
      Ulkomaalaiset eivät juo alkoholia , koska haluavayåt pysyä terveenä työntekijänä .

      • Anonyymi

        Taustalla pelko ettei joudu takaisin maahan jossa voi joutua tapetuksi, nähdä nälkää tai muuten vain kurjaa. Ja ehkä niiden lähtömaissa tehdään 10 tunnin päiviä 15 euron päiväpalkalla. Suomi on siinä mielessä parempi vaihtoehto ja motivaatiota löytyy.


      • Anonyymi

        Paljon muslimeja myös maahanmuuttajissa ja heidän uskonto kieltää alkoholin ja intialaiset ja itä aasialaiset eivät ole tunnettuja kaatokänneistä.


    • Anonyymi

      "Tuskin tarvitsee kenenkään ihmetellä, miksi rasismi alkaa olla Suomessa arkipäivää. Jos ulkomaalaiset vievät suomalaisilta elämisen edellytykset, niin heitä aletaan pitää silloin vihollisina. Niin yksinkertaista se vaan on."

      Tämä on yksinkertaista: sinä vihaat kaikkea. Sinua ja sinun kaltaisia ei voi miellyttää. Kun sinun kaltaisten takia tehdään joku (laki/sääntö) muutos, tarvitaan kohta jo seuraava. Se on loputon suo.

      Työtön vie sossutuet ja työssäkäyvä työt. Tällä sinä perustelet vihan ihmisiä kohtaan?

      • Anonyymi

        Itä-Aasialaiset saa viedä työpaikat , mutta ovat tarpeeksi älykkäitä , etteivät tule tänne elättämään joutosakkia verorahoilla , suomessa korkeimmat verot koska on tämä hyysättävien armeija


    • Anonyymi

      Kunhan pidettäisiin kilpailu reiluna työpaikoista. Osaaminen, kokemus yms. On totta että maumut vievät kalevalaisten työpaikat, koska mamujen pääasiallinen tulonlähde on Kela-tuet.
      Katsokaa mitä PK-seudulla on tapahtunut bussikuskien työssä. Kaiken maailman kela-tuilla elävät mustat harjoittelijat ovat vieneet työt kalevalaisilta. Esim. Nobinassa työskentelee kela-tukiloisia 60 eri kansallisuudesta. Ikään kuin Suomesta ei muka löytyisi kalevalaisia bussinkuljettajiksi.
      Onko Afrikan sarvesta tullut mamu sitten etevämpi kuljettaja? Varmuudella ei ole. Kalevalaiset osaavat kielen tai kaksi, tapakulttuurin ja tuntevat vastuuta työstänsä. Päivittäin saa lukea lehdistä kuinka kielitaidottomat mamut ovat pilanneet joukkoliikenteen.
      Entäs taksityö? Tuilla elävät mamut ovat syrjäyttäneet työllään elävät kalevalaiset taksielinkeinosta. Paraniko laatu, tuliko kyydeistä edullisempia? - Ei mitään edellämainituista. Takseista tuli piittaamattomia ajotaidoltaan, kielitaidottomia ja vaarallisia naisille. Voittiko Suomi kun työn laatu romahti ja työ ei enää elätä tekijäänsä ilman tukiaisia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe