Järvenpään kilpailuvaltit

1900luontojakulttuuri

Mitkä ovat Järvenpään kilpailuvaltit? Mikä on menestyvän ja viihtyisän kaupungin resepti? Rantatie ei ole Järvenpäätä, joten sitä ei voi kilpailuvaltiksi omia.

Pitkiä prosesseja ja luovia ratkaisuja, siitä on hyvä aloittaa.

15

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäkemaister

      Kilpailuvaltteja ovat tietenkin sijainti ja junarata, Tuusulanjärvi, kulttuurikaupungin maine, elokuvateatteri, Puistoblues. Toivottavasti tulevaisuudessa myös aaltovoiman ja nyhtökauran tapaiset innovaatiot vetävät hyvää meininkiä tänne.

      Muutaman vuoden täällä asuneena kauhistelen miten Prisman ostoskeskuksella on onnistuttu tukkimaan Tuusulanjärven ja keskustan yhteys lähes täysin. Kiireesti pitäisi myös kävelykadun ympäristön viihtyisyyttä lisätä. Keskustan yleisfiilis on aika iso asia kokonaisuudessa.

      • ääretön

        Fiilis syntyy ihmisistä ja kulttuuria kulttuuria, kaikki lapset harrastamaan ja pois onnettomien polulta.


    • ElielS

      Toistaiseksi vähän matuja - tämä on kilpailuvaltti jo nykyään ja tämän valtin arvo kasvaa tulevaisuudessa

    • Raharikkaattervetuloa

      98 matua tulossa, kiitos hölmöjen päättäjien (2.8miljoona lasku 2018 Järvenpääläisille veronmaksajille). Tiestöön ei riitä rahaa, mutta kyllä neljään (4) ökypalkkaiseen kaupungin linjajohtajaan ja Kukkoseen (kulut yli 500 000e/per vuosi). On ihan oma kaavoitusdivisioona vaikka kylä on jo täyteen kaavoitettu. Yli 50 valtuutettua kaupungilla, joka pärjäisi mainiostu puolella näistä. Uudenmaan kallein ruoka, kun kilpailu ei toimi ja valtuutetuilla on ale-kortit keskon kauppoihin.

    • Hessex

      VMP 98 tulossa. Yhtään ei tarvittais

    • KunnonKilpailuvaltti

      Poliisit suojaavat keskustelua maahanmuutosta Järvenpäässä
      Maahanmuuttaja opettelee lukemaan ja kirjoittamaan

      Järvenpäässä yritetään jo toistamiseen järjestää suurta maahanmuuttoaiheista keskusteluiltaa. Kulttuuriyhdistys Silmun ensimmäinen yritys jouduttiin taannoin perumaan viime tingassa häiriköintiuhan takia.
      Helsinki

      Kulttuuriyhdistys Silmu järjestää tänä iltana Järvenpää-talossa avoimen keskustelutilaisuuden maahanmuutosta. Paikalla on kahdeksan panelistia puhumassa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

      Tilaisuus yritettiin jo kertaalleen järjestää, mutta siitä ei tullut mitään. Ilmassa oli sen verran kahinoinnin tuntua, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Rantanen.

      – Kyllä se otti päähän, mutta se oli pakko perua. Siellä olisi voinut syntyä joukkotappelu.

      Puheenjohtajalle peruminen otti koville.

      – Pariin yöhön en nukkunut. Se riipaisi niin monella tavalla.

      Tänä iltana yritetään taas. Järvenpää-talossa on paikalla useita poliiseja turvaamassa järjestystä.

      Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitäjäkin on poliisi, rikosylikomisario Kari Tolvanen, eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja.

    • Muuttajakon

      Hieno kilpailuvaltti. Edes keskustelu ilman poliiseja ei onnisti

    • Jekeläinen

      Ketä vastaan Jäke kilpailee

      • expatkävijä

        Ei ainakaan itäpasilaa?


    • Ervökki

      Anteliaat misut baareissa

    • Koloonilmankalvainta

      PeRsePeTeä, ette joka kylältä löydä. Kerta tähän näkyyn riittää jokaiselle, mutta tyhmempää saa ettiä...(ei löydy ees keravalta).

    • jaksaamaksaa

      No ainakin se, että Saunakalliossa ja Ainolassa pysähtyy juna kaksi kertaa tunnissa kun ensin sitä reilut 30 vuotta odotettiin VR:ltä. Asumisesta tuli mieleen nuo yleiset kiinteistöveroprosentit: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Nurmijärvi ja Tuusula 0,80. Vantaalla 1,00 mutta Keravalla 1,32 ja yllätys Järvenpäässä 1,35!!! Niin, että persaukiset radanvarsikunnat kattavat kulujaan. Liikenteestä sanoisin, että äkkiä se alikulku Rantakadulle, kun koko paikka on sumppu. Jaa ne kilpailuvaltit, baareja riittää.

    • Matterra

      Rautatie

    • reiskatjalassa

      Voi olla, että R-juna muutos on joitakin auttanut, mutta klo 21 jälkeen Jäkestä ja Jäkeen ei pääse kuin kerran tunnissa. Ero on huima kun vertaa vaikkapa Keravaan. VR on muuten koko kesän säästänyt, kun ykkösraiteen reunassa kukkaruukut ovat kasvaneet pillikettä. No eihän sellaista ylellisyyttä kuin viihtyisyys voi junalla matkustaville sallia. Herrat pörrää työsuhdeautoillaan Tuusulantiellä, ei heitä asemien viihtyisyysasiat häiritse. Ja tuo Aalloppi! Miten sai arkkitehti pöydältään idean noin ruman rakennuksen tekemiseksi. Parhaalle paikalle tehtiin talo, joka jo uutena näytti vanhalta. Onkohan sama arkkitehti, joka piirsi kirkkobunkkerin? Entäs se parkkitalo siinä Melodia-korttelissa? Keskustaan rakennetaan korkeita rakennuksia kovalla tahdilla, mahtaako niihin riittää asukkaita? Mielestäni hyvä kilpailuvaltti ja satsaus tulevaisuuteen on Rantapuiston skeittauspaikka. Oli ehkä onni, että se Casinon liiteri kärähti 2010 elokuusssa, maisemaa rumentamasta. Rumasta maisemasta tulikin mieleen, että Järvenpäässä juhlitaan satavuotiasta Suomea tekemällä keskustaan syksyllä 2017 iso rakennustyömaa pressuineen ja aitoineen. Ehkä se symboloi uutta satavuotiskautta, joka muuten tällä maapallon lämpenemisvauhdilla voikin jäädä ihmiskunnan viimeiseksi, jos se metaani päästetään ikiroudasta purkaantumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4172
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      32
      1642
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe