Hätisteleekö Te-toimisto "putkessa" olevia?

poispotkittu

Olen 60 vuotias ja vr irtisanoi 40 vuoden työrupeaman jälkeen taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Ansiosidonnainen alkaa irtisanomisajan jälkeen tämän vuoden loppupuolella ja kun 500 päivää tulee täyteen ja lisäpäivät alkaa olen jo melkein 63 vuotias. Tarkoitus olisi siirtyä varhennetulle vanhuuseläkkeelle tuossa vaiheessa. Kiinnostaisi tietää että hätisteleekö te-toimisto tämän ikäisiä jollain pätkätöillä tai kursseilla tuon 500 päivän aikana vai voiko sen sopia että odotan vain tuon 500 päivän (plus lisäpäiviä) kulumista ja jään sitten välittömästi varhennetulle eläkkeelle?

10

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14plus16

      Mulla lähes sama tilanne. Työttömäksi ansiosidonnaiselle noin 61-vuotiaana hyväpalkkaisesta työstä, joten ansiosidonnainen riittää elämiseen, kun olen velaton ja kaikki tarpeellinen hankittuna aikanaan. Uusi työ ei enää kiinnostakaan, koska palkkakin olisi jopa huonompi kuin ansiosidonnainen. Eipä ole te-toimisto hätyytellyt, kerran on oltu yhteydessä, ihan asiallinen kokemus siitä jäi.

      Henkisesti olenkin jo eläkeläinen ja asennoitunut niin. Olenkin oikein tyytyväinen nykytilaani.

    • tuskinn

      Ei hätistele.

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Olen jutellut yli 50-vuotiaiden työttömänä olleiden ja sitten työelämään palanneiden kanssa. Heille on sanottu että ei ole mahdollista saada työpaikkaa tuossa iässä, joten ei heitä työttömyysaikanaan kursseille laitettu. Eräskin heistä on vaativan olan kokenut ammattilainen. Hän on meidän talossa vuoden verran, ja haki sen jälkeen vuoden opiskeluvapaata. Minulle hän kertoi että etsii tuona aikana uutta työpaikkaa. Kyllästyi siihen että työt lisääntyivät jatkuvasti. Hän ei tuon vuoden jälkeen meille palannut.

      • putkiolento

        Putkessa olevana 63 vuotiaana voin sanoa ettei paljon hätistellä. Pari vuotta sitten soittivat ja kysyi meinaanko jäädä eläkkeelle vai...., vuosi sen jälkeen taas soitto ja olisin kuulema voinut saada työllistämistukea jos itse löydän työn. No mulla on satunnaisia keikkoja ja olen mieluummin tehnyt sitä kuin kokopäiviä jossakin minimipalkkaorjatyössä. mutta ei ainakaan Helsingissä ole aikaa patisteluun. Mutta ehkä Lindströmin piiskat kohta putkilaisiakin ajaa töihin 3 tunnin työmatkan päähän?


    • omituineneläjä

      Ei minua hätistelty kun olin 60 täyttänyt. Kysyivät, että sopiiko se minulle, vastasin kyllä. Putkessa en ollut, sain työmarkkinatukea, kun 500 pv yms. oli ylitetty. Sain vahingossa tietää, että 55 v täyttänyt saa työmarkkinatukea, joten hain sitä. Aiemmin elin säästöillä.

      • 500a.yli300t

        Entä sitten, kun olet saanut 300 t. 500 pv työm.tukea? Kunnan pitäisi maksaa puolet tmtuestasi ja siksi jokin hätistely ? Vai saitko silloinkin olla rauhassa? Ja kun saa 1000pv tmtukea, kunnan pitäisi kai maksaa 70%.
        Vai pääsitkö jo eläkkeelle ennenkuin tuli noi päivät täyteen?


    • Anonyymi

      Jos on yhtäjaksoisesti tehnyt vaikkapa 38 vuotta töitä ja on pian putkessa, miksi heitä hätistellään. On paljon nuoria ja työikäisiä työttömiä. Kyllä vuosikymmenet töitä tehnyt tietää onko innokas enää töihin. Monella motivaatio ja kaikki todistukset hukassa. Annetaan heidän jo olla. He sen ansaitsevat. Joku vanha haluaa töissä olla, mutten itse ainakaan jaksa enää, ikää 61.

    • Anonyymi

      Sinänsä ihan asiallinen ja tärkeä kysymys avauksessa, mutta ei liity eläkkeisiin mitenkään.

      Olisin hyvä perustaa oma palsta työelämää ja työttömyyttä käsitteleviä kysymyksiä ja kirjoituksia varten. Ihme muuten, ettei sellaista ole, vaikka onhan nuo itse asiassa isompia ja useampia koskevia kuin nämä eläkkeet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      133
      3208
    2. 121
      1415
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      136
      1274
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1152
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      972
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      834
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      812
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      803
    9. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      795
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    Aihe