Nyt se varmistui -vimpelistä tulee Alajärvi

Kriisikuntalaki

Syväkurkun saamien tietojen pohjalta Vimpelin ja Rääkkylän itsenäisyys loppuu vuoden 2017 alusta alkaen. Hallitus ei voi tehdä lainvastaisia päätöksiä.

49

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläjauhapaskaa

      Syväkurkku/Tuohiperän maisteri, huomannet, että perustuslain mukaan kunnalla on itsehallinto

      • Lehtimäeltä

        Lopettakaa tuo paskanpuhuminen heti. Miksi vimpeli ei liity kahavaan sinne lappajärvikin on menossa.


    • kenkää_vaan_perseelle

      Tämä eläjauhapaskaa on suojatyöpaikkalainen rolli

    • Uskoopois

      Itsehallinto koskee kuntia, jotka pystyvät hoitamaan omia asioita. Vimpeli on kriisikunta ja sen lain pohjalta sekä Vimpeli että Rääkkylä lakkaavat olemasta vuoden lopussa. Hallitus ei voi tätä lakia ohittaa millään verukkeella.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Totta kirjoitat kriisikunnan kohtalo on kyntayhtymä Alajärven kaupungin kanssa, sehän on tosi asia. Kunnan tilanne on yhtä huonossa hapessa kuin vuosi sitten, tilanne perin heikko. Miten nyt hienosti sanottais tosi asioihin vedoten suositetaan kuntaliitosta, jos ei hyvällä sitten pakolla. Tämä kuuluu valtiohallinnon toimenpiteeseen. Kriisikunnan TYÖLLISYYSNÄKYMÄT todella heikot, palvelusektori vähän työllistää, nuoret lähtee kasvukeskuksiin tämä vaan tosiasia. Turha kuvitella että täällä työpaikat lisääntyy, pitää katsoa totuutta eikä velloa itsenäisellä kunnalla. Jokaikinen kunnan suojatyöpaikka on veronmaksajilta pois. Jotkut näköjään vielä haikailee näiden perään, kyllä tälle ahneudelle tulee kun kuntaliitos astuu voimaan välitön loppu.

      • Mistesnyttuulee

        Maisteri on luvannu aivan ennennäkemättömät synergiaedut ja tuottavuusloikat alueen elinkeinoelämälle kun Vimpeli ja Alajärvi yhdistyy, luulis niiden nyt työpaikkojakin tuovan, muutenhan koko kuntaliitos on turha Vimpelin kannalta???


    • Maisterinsisko

      Ei se turha oo ku palvelut säilyy

    • mötölölli

      Uskokaa ny vimpeliläiset. Kuntaa nimeltä Vimpeli ei ole olemassa 1.1.2017 alkaen. Yrittäkää nyt harjoitella uutta kulttuuria ja
      Elämistä kaupunkiolosuhteissa.

      • Tietoniekka

        Ei vaan tiedämme ettei liitosta tule. Palaan asiaan juhannuksen tienoilla


      • Anonyymi

        Uskokaa nyt vimpeliläiset että muun merkonomi on syöttänyt teille kohta viisi vuotta potaskaansa.


    • RampakanRohvessoori

      Jos rahat jaettasiin oikeudenmukaisesti/asukas niin ei olisi olemassa kriisikuntia Suomessa! Summa on sama, eri juttu miten ne jaetaan!

      • Verokertymänmukaan

        Pitää valtion rahat jakaa kuntaliitostilanteessa...


    • zarcus

      "Elämistä kaupunkiolosuhteissa." Mikä/missä on alajärvi?
      Kantsisi sunkin tulla Manseen--se ON kaupunki eikä maalaiskylänpätkä jossain ohikulkutien suoran varressa.

      • Hyvä_kysymys

        Todella hyvä kysymys eli mikä on Alajärvi ja mikä on sen merkitys?


    • Eikaivata

      Zarcus pysyy vaan Mansessa ja maksaa asuntolainaansa lähiökolmiostaan

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys kunnanasukkaat. Nyt odotellaan vaan rauhassa kuntaliitos asiassa, asiat päättyy hyvään lopputulokseen kuntalaisten kannalta. Rahoituksen suhteen turvatumpi on tulevaisuus kuntayhtymän kautta saadut hyödyt. Itsenäisenä kuntana emme missään oloissa pysty näitä hoitamaan omilla verotuloilla kasvavia
      terveysmenoja jotka lähivuosina tulevat rajusti kasvamaan suurten ikäluokkien tarvitessa hoitopalveluita, tämä koskee kyllä kaikkia vähävaraisia kuntia.
      Asukkaiden pitää saada kaikki lakisääteiset palvelut jotka valtiovalta sote-uudistuksen myötä määrää. Ykkösasiana pitää olla asukkaiden terveyspalveluitten saanti viipymättä, tätä ei missään nimessä pidä vaarantaa
      itsekkäiden suojatyöpaikkojen pitäjien pysyvyyden kustannuksella. Joka kivi on käännettävä eurojen puolesta, jotka voidaan keskittää kasvaviin menoihin terveys, hoivapuolelle. Kunnan asukkaiden keski ikä on valitettavan korkea, johtuu
      tietty pienistä syntyvyydestä, lasten osuus kunnassa tulee edelleen vähenemään.
      Voidaan tämän perusteella sanoa olemme suurten ikäluokkien kunta, tämä tuo valtavat haasteet lähivuosina. Yritysten suhteen kasvunäkymät on lähivuosina heikot, emme pysty kasvamaan johtuen suomenheikoista kasvunäkymistä. Suomentila arvioinnissa sanosin olemma täysin LAMASSA, vienti nollakasvussa
      kasvuissa ei olla parempaan päin menossa. ELÄMME DEFLAATIO AJASSA.
      Tällä nollakasvun tiellä meillä on monia vuosia edessä, tuo haasteita moninaisia
      valtio, sekä kuntapuolelle.

      • Maisterikertoo

        Miten ihmeessä sitten Alajärvellä voi mennä lujaa jos verokertymä on roimasti pienempi kuin Vimpeliläisillä, kuukauden palkan verran????

        Ei kai ne voi pimeää duunia tehdä ja jos tekevät niin silloin kunnan palvelut jää rahoittamatta???


      • Vanha_Eerikki

        Vimpeli ei tarvitse liitoksia mihinkään suuntaan, koska sote nimenomaan turvaa vimpeliläistenkin terveyspalvelut. Soten myötä kunnat eivät terveyspalveluja kustanna.

        Maisteri, pakkoliitoksessa ei syntyisi kuntayhtymä vaan uusi Alajärven kaupunki, kuten liitossopimuksessa lukee. Onkohan arvon maisteri lukenut sopimuksen ?


      • aivotonaulis

        Vieläkö tuo pelle heittää skeidaa täällä?


      • Jooku

        Sillä on kato iso lapio; ei ole kerinnyt töissä kulumaan.


      • selvääotin
        Maisterikertoo kirjoitti:

        Miten ihmeessä sitten Alajärvellä voi mennä lujaa jos verokertymä on roimasti pienempi kuin Vimpeliläisillä, kuukauden palkan verran????

        Ei kai ne voi pimeää duunia tehdä ja jos tekevät niin silloin kunnan palvelut jää rahoittamatta???

        Alajärven verokertymä yli 29milj , vimpelin verokertymä 8,6 milj . oikea tieto.


      • Anonyymi
        Jooku kirjoitti:

        Sillä on kato iso lapio; ei ole kerinnyt töissä kulumaan.

        Ei lapio Kelan palkkalistoilla kulu.


    • Kuntaliitos2017

      Sote vie vimpelin lopunkin liikkumavaran! Turha kuvitella sen kuntaa pelastavan.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Tässä kohta neuvottelut alkamassa. Jotkut vielä haikailee itsenäisen kunnanpuolesta, täytys nyt viimeinkin jokaisen tajuta tämä mahdollisuus meni ajat sitten. Kunnan yritykset lähtee yksi kerrallaan kohti parempia asiakasvirtoja vaikka ALAJÄRVEN KAUPUNKIIN, sinne on monia menossa uskokaa vähitellen. Täällä ei yritykset tule pärjäämään, täällä ei riitä asiakkaita näille yrityksille.
      Monetkin luulee että pesäpallo on se ykkös asia, se toisi helpotusta, ei kunta pysy pystyssä pesäpallon lyömisellä. Parein vaan totutella kuntaliitokseen, SE TULEE TOTEUTUMAAN TAKUU VARMASTI, tästä on niin yksimielinen päätös jopa kunnanasukkaat sitä lähes täysin kannattaa, joku muutama suojatyöpaikka omistajat sitä vastustavat, kuin käärmettä pulloon. Neuvotteluja käyty joitain rakenteesee liittyviä vielä joitain on, jotka ei liity mitenkään liitos kysymykseen.
      Asioista on valtavan yksimielisiä keskusteluja käyty, joten näistäkin asioista on todella upeeta jatkaa, kaikilla osapuolilla yhtenäiset käsitykset parhaan tuloksen saavuttamiseksi, henkilökysymyksiä pääsääntöisesti. Tässä lyhykäisesti tilanteesta, tässä alkaa palaveri pakko joutus sinne.

      • Loilunpoika

        Eikös "maisterilla" itsellään ole ollut takuuvarma suojatyöpaikka jo 30 vuotta Kelan palkkalistoilla?


    • tiesitkös

      Sun elämäs pyörii liian pienessä ympyrässä.
      Sitä sanotaan mielisairaudeksi nykypäivänä.
      Mutta siitä voi myös parantua oikealla hoitotavalla.

      • patruunantienmatkaaja

        maisteri kirjoittaa järkeä jotain täytyy tapahtua verot on tapissa taidat olla suojatyöpaikkojen suojelija pitäskö lisätä lääkitystä


    • Napoleoninisä

      Moni kuvittelee olevansa Napoleon tai muu suurmies. Moni kuvittelee Vimpelin pärjäävän yksinään. Käynti apteekissa auttaa! Ai niin, meidänhän pitää käydä Alajärvellä apteekissa. Mitä meillä on täällä Vimpelissä? SIWA, Veto ja muutama hyväpalkkainen suojatyöpaikka. Kaikki muu Alajärven hoitamana eli kuka viitsii puhua itsenäisestä kunnasta?

    • AlajärvenVeto

      Pikku hiljaa se Vimpeli kierii Alajärveen :)

    • kauhajärvi

      Ja Alajärvi Lapuaan😂😂😂😂

    • ilolankullero

      on maisteri oikessa kuntaliitos tulee

    • conkurssi

      Jos minusta tulee alajärvinen joskus- mikä on epätodennäköistä- niin pidän huolen siitä että ko. kunta tulee olemaan kusessa takiani.
      Otan omani korkojeni kanssa ja se vaikuttaa myös muihin asukkaisiin.

    • sinullaeiolemitään

      Tämmöisten conkurssi nimimerkin syystä ollaan tässä surkeassa tilanteessa. Vaikeutetaan vain periaatteestakin asioitten ajamista ja koitetaan syödä oman kunnan yhteiset rahat. Näitä ihmisiä on meidän kunnassa liikaakin ja tässä on kunnan tulos kaikkien nähtävillä. Kuolema korjaa meidät.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys ÄITIENPÄIVÄN AATTONA KIITOS HEILLE. Talous rintamalla ei olla edistytty kuntalouden tase on hyvin heikossa hapessa , eikä ole näköpiirissä parempaa happea tiedossa. Yritysten tilanne vienti näkymien valossa mitenkään tulokset mairittele voitas sanoa uudet viennit on rajussa laskukierteessä, joten nokka on veden pinnan alapuolella.
      Maakuntavaaleista vielä saadaanko edustaja sinne tällä hetkellä ei olla millään mittareilla
      että saatas kunnasta edustaja sinne, vaikkakin on puhuttu yhdestä edustajasta joissakin kirjoituksissa. Vaikkain saatas yksi edustaja vanha sanonta yksi pääsky ei kesää tie, joten huonolta tilanne näyttää. Talouden suunnat tullaan Maakuntatasolla kuhan uusi toiminta elimet käynnistyy Sitä tulee johtamaan SEINÄJOKI suurella edustaja määrällä.
      Täältä TUOHIPERÄN mutkilta tämmöisiä ajatuksia tällä kertaa.

      • eipävaanitehoxaa

        Hevoslantaa jauhanu jo pari vuotta omaksi ilokseen.
        Eipä ketään kiinnosta saman jauhanta.


      • oletkommari
        eipävaanitehoxaa kirjoitti:

        Hevoslantaa jauhanu jo pari vuotta omaksi ilokseen.
        Eipä ketään kiinnosta saman jauhanta.

        syö paskas itse et tiedä mitään senkin saatanan torvi kommunisti


    • opintieltäoppilas

      No niin maisteri palannu taas tosiasioiden ääreen, heti asiaa pukkasi

    • feikkiä

      Kuinka tuo ns. maisteri tietää? asioita esim. 11.5. ja 13.5. välisenä aikana -joita tänne tekstaa -kun ei mitään missään instanssissa tapahdu eikä asioista päätetä/keskustella?
      Epäilys herää että pelkkää katkeraa provoa pukkaa kun kunta voi hyvin ja jatkaa suorittamista hyvissä olosuhteissa.

    • Anonyymi

      Syväkurkun saamat tiedot osoittautuivat disinformaatioksi .

      • Anonyymi

        TUOH.PERÄ.MAIST.Tervehdys. Pitkästä aikaa taas täällä. Olen kyllä huomannu kuinka monet kirjoittaa minun nimissä. Jotkut mainitsee että olisin joku merkonomi, empä ole kuitenkaan, turha sitä jaaritella. Mitä tulee asumiseen en ole muuttanut sama paikka, samoilta mutkilta. Mutta erittäin tunnettu, mutta ikinä ei tule selviämään. Turha arvuutella.
        Vimpelin talous ei ole vahvalla pohjalla, talous mennyt alaspäin eräitten syystä miten kuntaa johdettu väärään suuntaan, ei haluta ymmärtää missä mennään. Kuntaliitos tulee sille ei voida enään mitään. Suunta on Alajärven kaupunki. Nyt on aika vaihtaa Vimpelille pystyvä johtaja. NÄILLÄ MENNÄÄN


      • Anonyymi

        Vimpeliläiset yrittää poistaa minun viestejä, ei tule onnistumaan olen suomen todellinen it-tietäjä eli kukaan ei mahda mitään TURHA EDES YRITTÄÄ ei edes vääpeli

        NM: KORONANYRKKI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vimpeliläiset yrittää poistaa minun viestejä, ei tule onnistumaan olen suomen todellinen it-tietäjä eli kukaan ei mahda mitään TURHA EDES YRITTÄÄ ei edes vääpeli

        NM: KORONANYRKKI

        Minä tutkin virallisesti luottoluokituksen Alajärven talous tilanteesta, tutkimusten mukaan Alajärvi saa kolmen A-luokan hyvästä talouden hoidosta eli parhaimman luokan. Alajärven talous on vakaa hyvät puskurit. Pyydetty tehtäväksi Vimpelin luottoluokituksesta lähipäivänä sekin tulee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä tutkin virallisesti luottoluokituksen Alajärven talous tilanteesta, tutkimusten mukaan Alajärvi saa kolmen A-luokan hyvästä talouden hoidosta eli parhaimman luokan. Alajärven talous on vakaa hyvät puskurit. Pyydetty tehtäväksi Vimpelin luottoluokituksesta lähipäivänä sekin tulee

        Viraton ei voi tutkia virallisesti mitään. Älä nolaa Alajärveä ja alajärveläisiä julkisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viraton ei voi tutkia virallisesti mitään. Älä nolaa Alajärveä ja alajärveläisiä julkisesti.

        Minä tutkin virallisesti luottoluokituksen Alajärven talous tilanteesta, tutkimusten mukaan Alajärvi saa kolmen A-luokan hyvästä talouden hoidosta eli parhaimman luokan. Alajärven talous on vakaa hyvät puskurit. Pyydetty tehtäväksi Vimpelin luottoluokituksesta lähipäivänä sekin tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä tutkin virallisesti luottoluokituksen Alajärven talous tilanteesta, tutkimusten mukaan Alajärvi saa kolmen A-luokan hyvästä talouden hoidosta eli parhaimman luokan. Alajärven talous on vakaa hyvät puskurit. Pyydetty tehtäväksi Vimpelin luottoluokituksesta lähipäivänä sekin tulee.

        Vimpelin luottoluokitus on roskaluokkaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vimpelin luottoluokitus on roskaluokkaa

        Onko vimpelin hoitokodissa koronaa kuulin varmalta että olisi salataanko tieto?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko vimpelin hoitokodissa koronaa kuulin varmalta että olisi salataanko tieto?

        Kyllä oli Nellussa tieto koronaa on vanhustalossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä oli Nellussa tieto koronaa on vanhustalossa?

        Kyllä kommentointi täällä on tosi surkuhupaisaa, kun omiin kysymyksiiinkin vastaillaan. Ilmeisesti ei ole leikkikavereita Vimpelin mollaamiseen jos pitää näin tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kommentointi täällä on tosi surkuhupaisaa, kun omiin kysymyksiiinkin vastaillaan. Ilmeisesti ei ole leikkikavereita Vimpelin mollaamiseen jos pitää näin tehdä.

        Kyllä kommentointi täällä on tosi surkuhupaisaa, kun omiin kysymyksiiinkin vastaillaan. Ilmeisesti ei ole leikkikavereita Vimpelin mollaamiseen jos pitää näin tehdä. <-----Tämä huijari onkin se Vimpelin häirikkkö, monilla nimimerkillä toimii


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7000
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2731
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2303
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      86
      1987
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1695
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      8
      1502
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1278
    Aihe