Win 10 asennustikun teko

win10uudelleenasennus

Pitäisi tehdä win 10 home premium asennustikku mahdollista uudelleen asennusta varten. Miten tehdään? Tuleeko tikulle ainoastaan win 10 peruskäyttöjärjestelmä? Entä viime heinäkuun jälkeen tulleet ohjelma ja suojapäivitykset? Ilmainen päivitys win 10 päättyy heinäkuussa. Voiko tikulta sen jälkeen asentaa käyttöjärjestelmän tikulta uudelleen koneelle jos on aktivoitu? Entä jos haluan asentaa toiseen koneeseen onnistuuko? Erillainen kokoonpano! Tietenkin poistettu edellisestä koneesta ensin.

4

214

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

   Tuolta lataat Microsoftin työkalun, mikä lataa asennustiedoston ja tekee siitä haluamasi buuttaavan asennusmedian (USB-tikku tai DVD-levy). Työkalu kysyy, minkä Windows-version haluat ladata - valitse oikein tai muuten et saa tuotetta aktivoitua.

   Asennusmedialle tulee vain "puhdas" Windows 10 sellaisena kuin Microsoft on sen julkaissut. Työkalu lataa automaattisesti uusimman koontiversion asennuspaketin, joten tällä hetkellä saat vähintään viime lokakuun lopussa julkaistun version suoraan koneellesi. Arviolta parikymmentä päivitystä tulee asennettavaksi, mutta niissä ei pitkään mene.

   "Voiko tikulta sen jälkeen asentaa käyttöjärjestelmän tikulta uudelleen koneelle jos on aktivoitu?"

   Voi.

   "Entä jos haluan asentaa toiseen koneeseen onnistuuko? Erillainen kokoonpano!"

   Onnistuu, mutta toisella koneella pitää myös olla joko W10-ilmaispäivitykseen oikeuttava Window 7/8/8.1 -lisenssi tai sinun pitää olla hankkinut W10-lisenssi sille koneelle.

   Kokoonpanolle ei ole merkitystä muuten kuin sen suhteen, että se on yhteensopiva w10:n kanssa, eli mm. sille löytyy kaikki tarvittavat laiteajurit ja se täyttää käyttöjärjestelmän minimivaatimukset laitteistolle.

   "Tietenkin poistettu edellisestä koneesta ensin."

   Jos meinaat siirtää lisenssin yhdestä koneesta toiseen, se on oltava Retail-lisenssi. Silloin onnistuu kuvailemallasi tavalla. Jos olet ostanut OEM-lisenssin tai lisenssi on koneen mukana tehtaalta tullut, niin siitä ei saa/voi siirtää. OEM-lisenssit ovat laitekohtaisia.

   • winuser

    Pitää oikein hattua nostaa aurinko_lemma:lle. Asiallisesti esitettyyn kysymykseen tyhjentävä vastaus. Harvinaista herkkua Suomi24:ssä.


  • uudempi_versio

   https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewadvanced

   Tuolta saa ladattua uusimman slow buildin, joka on myös täysin vakaa ja hyvin toimiva (eli 14295, uudempi 14332 on fast build jossa voi olla pieniä bugeja - tosin sekin tuntuu toimivan täysin vakaasti). Se päivitetään kesällä Win10 Anniversary editioniin, johon päivittyy myös marraskuun 1511 versiokin, joten siltä kannalta sama kumman asentaa, mutta uudet ominaisuudet saa heti käyttöönsä asentamalla uusimman version.

   Insider preview image sisältää sekä home että pro versiot, ja lataussivulta valitaan myös kieli ja bittisyys. Vaatii lisenssin toimiakseen, ja aktivoituu HWID:n perusteella automaattisesti kuten vanhempikin 1511 home versio. Mihinkään insider-ryhmiin ei tarvitse liittyä tai rekisteröityä pystyäkseen lataamaan, asentamaan ja aktivoimaan uusimman version.

   Tuossa uudemmassa Windowsissa on paljon hienommat työpöydän ja kirjautumisruudun animoinnit, ja lisäksi siinä on uusi versio Edgestä jossa toimii lisäosat kuten Adblock. Vanhaan 1511 versioon ei saa adblockia eikä mitään lisäosia asennettua Windows storesta.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   153
   1684
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   20
   1160
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1090
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1066
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   891
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   866
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   808
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   794
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   778
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   771
  Aihe