Win 10 asennustikun teko

win10uudelleenasennus

Pitäisi tehdä win 10 home premium asennustikku mahdollista uudelleen asennusta varten. Miten tehdään? Tuleeko tikulle ainoastaan win 10 peruskäyttöjärjestelmä? Entä viime heinäkuun jälkeen tulleet ohjelma ja suojapäivitykset? Ilmainen päivitys win 10 päättyy heinäkuussa. Voiko tikulta sen jälkeen asentaa käyttöjärjestelmän tikulta uudelleen koneelle jos on aktivoitu? Entä jos haluan asentaa toiseen koneeseen onnistuuko? Erillainen kokoonpano! Tietenkin poistettu edellisestä koneesta ensin.

4

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

      Tuolta lataat Microsoftin työkalun, mikä lataa asennustiedoston ja tekee siitä haluamasi buuttaavan asennusmedian (USB-tikku tai DVD-levy). Työkalu kysyy, minkä Windows-version haluat ladata - valitse oikein tai muuten et saa tuotetta aktivoitua.

      Asennusmedialle tulee vain "puhdas" Windows 10 sellaisena kuin Microsoft on sen julkaissut. Työkalu lataa automaattisesti uusimman koontiversion asennuspaketin, joten tällä hetkellä saat vähintään viime lokakuun lopussa julkaistun version suoraan koneellesi. Arviolta parikymmentä päivitystä tulee asennettavaksi, mutta niissä ei pitkään mene.

      "Voiko tikulta sen jälkeen asentaa käyttöjärjestelmän tikulta uudelleen koneelle jos on aktivoitu?"

      Voi.

      "Entä jos haluan asentaa toiseen koneeseen onnistuuko? Erillainen kokoonpano!"

      Onnistuu, mutta toisella koneella pitää myös olla joko W10-ilmaispäivitykseen oikeuttava Window 7/8/8.1 -lisenssi tai sinun pitää olla hankkinut W10-lisenssi sille koneelle.

      Kokoonpanolle ei ole merkitystä muuten kuin sen suhteen, että se on yhteensopiva w10:n kanssa, eli mm. sille löytyy kaikki tarvittavat laiteajurit ja se täyttää käyttöjärjestelmän minimivaatimukset laitteistolle.

      "Tietenkin poistettu edellisestä koneesta ensin."

      Jos meinaat siirtää lisenssin yhdestä koneesta toiseen, se on oltava Retail-lisenssi. Silloin onnistuu kuvailemallasi tavalla. Jos olet ostanut OEM-lisenssin tai lisenssi on koneen mukana tehtaalta tullut, niin siitä ei saa/voi siirtää. OEM-lisenssit ovat laitekohtaisia.

      • winuser

        Pitää oikein hattua nostaa aurinko_lemma:lle. Asiallisesti esitettyyn kysymykseen tyhjentävä vastaus. Harvinaista herkkua Suomi24:ssä.


    • uudempi_versio

      https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewadvanced

      Tuolta saa ladattua uusimman slow buildin, joka on myös täysin vakaa ja hyvin toimiva (eli 14295, uudempi 14332 on fast build jossa voi olla pieniä bugeja - tosin sekin tuntuu toimivan täysin vakaasti). Se päivitetään kesällä Win10 Anniversary editioniin, johon päivittyy myös marraskuun 1511 versiokin, joten siltä kannalta sama kumman asentaa, mutta uudet ominaisuudet saa heti käyttöönsä asentamalla uusimman version.

      Insider preview image sisältää sekä home että pro versiot, ja lataussivulta valitaan myös kieli ja bittisyys. Vaatii lisenssin toimiakseen, ja aktivoituu HWID:n perusteella automaattisesti kuten vanhempikin 1511 home versio. Mihinkään insider-ryhmiin ei tarvitse liittyä tai rekisteröityä pystyäkseen lataamaan, asentamaan ja aktivoimaan uusimman version.

      Tuossa uudemmassa Windowsissa on paljon hienommat työpöydän ja kirjautumisruudun animoinnit, ja lisäksi siinä on uusi versio Edgestä jossa toimii lisäosat kuten Adblock. Vanhaan 1511 versioon ei saa adblockia eikä mitään lisäosia asennettua Windows storesta.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe