Kukahan siellä soittaa?

NoPuhelinmyyjähänSe

Olen tehnyt BtoB myyntityötä 20 vuotta. Viimeisimmät vuodet puhelinmyyjänä. En missään nimessä olisi edes lähtenyt huijarifirmoihin, joista täälläkin kirjoitetaan, vaan teen myyntitöitä kunnollisessa ja kunniallisessa, asiantuntevassa, suomalaisessa yrityksessä, joka myy toisille yrittäjille tuotteita ja palveluija, joita oikeastaan jokainen yrittäjä tarvitsee ja käyttää.

En ole koskaan myynyt väkisin, en face to face tai puhelinkaupassa. Olen aina ystävällinen ja kuuntelen yrittäjää, kyselenkin aktiivisesti. Sillä hänen yrityksen tuntee hän itse parhaiten ja kun hän saa omalle yritykselleen parhaat mahdolliset tuotteet ja palvelut, niin hän on tyytyväinen ja yhteistyö jatkuu pitkään kaupanteon jälkeenkin.

Ymmärrän, että yrittäjille soitetaan ja kaupataan ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä pahimmillaan kymmeniä puheluja päivittäin. Ymmärrän, että se ärsyttää. Ymmärrän, että välillä tai vaikka aina on ihan helvetinmoinen kiire. Ymmärrän, että meillä kaikilla on välillä huono päivä ja välillä parempi päivä ihmisenä.

Yhtä asiaa en ymmärrä. Jos olen yrittäjä, niin yleensä yrittäjä myy jollekin jotakin. Ja jos se jotakin on lähes meille jokaiselle, niin en ymmärrä, miten sellainen myyjä voi olla ilkeä omalle potentiaaliselle asiakkaalleen edes omana huonona päivänä. En itse ikinä ole ilkeä kenellekään langan toisessa päässä, koska jokainen teistä voi olla minun potentiaalinen asiakas.

Esimerkiksi eräs keittiökalusteyrittäjä oli minulle todella ilkeä, kun soitin. Olin jo tutustunut yrityksen kotisivuihin ja keittiöremppa oli pian edessäni. Olisin ostanut 12000 € keittiön häneltä, jos hän olisi edes ollut ystävällinen, koska pidin hänen kotisivuilta löytämästäni keittiömallista. Toisaalta eräs autohuolto, jota en entuudestani tuntenut ja yrittäjä oli ihan ystävällinenkin, mutta torppasi suunvuoroni heti, että ei me mitään tarvita, en halua kuulla. Tämä autohuoltamo oli aivan kotini lähellä ja ajattelin kun aloin soittamaan, että täytyykin kysellä ja viedä oma auto tuohon ihan lähelle aina huoltoon. Enhän minä mitään saanut kyseltyä, no en minä sinne vie huoltoonkaan. Nämä vain kaksi esimerkkiä monista korviini tulleista.

Onneksi suurin osa kuitenkin yrittäjistä ovat ystävällisiä ja kiireisiä. Jos satun soittamaan kiireen keskellä, niin sovimme uuden ajan, milloin voin soittaa. Eihän aina juuri sillä hetkellä yrittäjä tarvitse yrityksemme palvelua, mutta joskus toiste voi olla minun vuoroni saada palvella ja auttaa yrittäjää. Kiitos kaikille ystävällisille yrittäjille, jotka tietävät, etteivät kaikki puhelinmyyjät todellakaan ole inhottavia pakkomyyjiä.

4

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 100Xvittuuntunut

      Puhelinmyyjät ovat typerämpiä, kuin osasin kuvitellakaan. Ettäkö sinä persaukinen puhelinmyyjä olisit ostanut 12 000€ keittiökalusteet, jos sinun lässynlässyn juttuja olisi kuunneltu? Olet äärimmäisen lapsellinen.

      Yritä ymmärtää, ei siitä tulisi mitään, jos me kaikki yrittäjät alkaisimme toisillemme soittelemaan ja tarjoamaan palveluja hakuammuntana. Lähtökohta on se, että jokainen osaa ja löytää itse tarvitsemansa palvelut ja hakee niitä sitten kuin tarvitsee.

      Kun sinä soitat puhelun, neuvottelen asiakkaan kanssa, tai teen jotakin keskittymistä vaativaa, kiireen keskellä olen lounaalla, tai vessassa, silloin tekisi mieli kuristaa sinut. Luppoaikaa ei ole, enkä halua yhtään turhaa puhelua sinulta, en ikinä osta mitään puhelinmyyjältä, joka kerta muutun tylymmäksi, kun kaikki tekevät samoin, te kusipäät tajuatte joskus etsiä oikeita töitä ja lopettaa ihmisten häirintä.

    • Kyllähän_se_näin

      On että puhelinmyyjät tekevät tsestää pöljiä.
      Jos puhelinmyyjä aloittaa että "vanhoille asiakkaille tarjotaan....
      Tai "tarkistetaan nämä teidän tiedot ja jatketaan samalla uusi kausi....

      Nämä aloitukset ovat 100% huijareiden aloituksia, puhelinmyyjän on turha väittää ettei tiedä että on mukana huijauksessa.
      Osa alkaa vielä tinkaamaan kun katson toimittajarekisteristä eikä löydy kyseistä firmaa, väittävät että minun järjestelmä on väärässä ja heidän lstansa ovat ajan tasalla.

      Perjantainakin tuli puhelu kuntahakemistosta, aloin tarkistamaan tiedot niin häipyi linjoilta ennen kuin kerkesin avata ohjelman, tajusi että jää kiinni valheesta.

      Jos heitän että 80% puhelinmyyjista huijaa niin ei varmaan kauas osu, joten mitä te puhelinmyyjät odotatte jos teillä ei ole selkärankaa kieltäytyä huijarituotteiden myymisestä?
      Itse olette pilanneet maineenne.
      Huijarifirmoilta loppuu soittelijat jos teillä myyjillä olisi selkärankaa, mutta ei, teillehän kelpaa raha vaikka epärehellisetikkin.

      Ps. kuinka iso lovi tulee yrittäjän kassaan jos huijari jää pois asiakkaista, hyvät asiakkaat ovat niitä rehellisiä.

    • RikkariLähtee

      Juuri olen tekemässä Kuntahakemistosta rikosilmoitusta. Valehtelevat laskulla että puhelintilaus on tehty tiettynä päivänä, jolloin kyseinen henkilö ei ole edes ollut tavoitettavissa. :D

    • Huijarittt

      Noi pienyrittäjille myyjät ovat kaikkein pahimpia kusettajia. Myydään toimimatonta paskaa hirveällä katteellaa ja edes kuluttajasuojaa ei ole, koska toisella on myös toiminimi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4463
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4454
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4066
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2997
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2611
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2163
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2079
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1705
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe