Jumala ja petetyt lupaukset

Tuota ilmestyskirjasta käytyä sekavaa inttämistä seuratessa tule mieleen, että ilmestyskirjan horinathan tarkoittavat käytännössä sitä, että Jumala, Jahve, on huijari ja valehtelija.

Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa Jumala antaa Abrahamille pyhän ja vakavan lupauksen, että se maa, jonka Abraham näkee pohjoiseen, etelään, itään ja länteen, on oleva hänen ja hänen jälkeläistensä ikiajan. Jumala lupasi sen maan hänelle ja hänen jälkeläisilleen ikuisuuden ajaksi.

>> "Nosta silmäsi ja katsele tästä paikasta pohjoiseen, etelään, itään ja länteen, 15 sillä koko sen maan, jonka näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikiajoiksi. >>

Aabraham oli tuolloin seisoskelemassa Efraimin vuoristossa, kertoo perimätieto, koska sieltä näkee erityisen hyvin noihin ilmansuuntiin, joihin Jumala pyysi häntä katselemaan. Alue on suunnilleen Välimereltä Jordanin joelle. Pohjoisessa Libanonin vuoristo ja etelässä Edom.

Eli tästä seuraa se, että Israelilaiset eivät ole vieläkään saaneet sitä maata, jonka Jumala heille jossain käsittämättömässä hellyydenpuuskassaan lupasi.

Ja jos adventtikirkon lakimiehet ovat eri mieltä, niin tämä sopimus kyllä sinetöitiin asiaankuuluvine menoineen, eli Aabrahamin piti tuoda kolmivuotias hieho, kolmivuotias vuohi ja kolmivuotias oinas sekä metsäkyyhkynen ja nuori kyyhkynen ja halkaista ne ja asettaa ne vastakkain. Tämä toimenpide oli käytössä Aabrahamin aikana itämailla ja se oli liiton vahvistamisen merkki, joka oli pitävä ja ehdottomasti voimassa molempien osapuolien kohdalla. Nämä uhrieläimet tuli laittaa vastakkain ja sitten molempien liiton tai sopimuksen tekijäin tuli kävellä näiden uhri eläinten päällä edestakaisin, näin sopimuksesta tuli pätevä.

En oikein ymmärrä, että miksi tämä hieno tapa ei ole vielä käytössä, eli kun ostetaan vaikkapa uusi koti, niin siellä olohuoneessa voitaisiin sinetöidä kauppa tuolla tavoin, niin ei olisi sitten yhdelläkään jumalallakaan asiaan mitään valittamista ja jos ongelmia tulisi, niin kosto voisi olla sitten hirmuinen.

Tästä voisimme päätellä senkin, että Jahve todellakin on fyysinen ja persoonallinen olento, koska miksi muuten hän olisi tullut steppailemaan kuolleiden eläinparkojen päälle ja näin veren kautta sopi Aabrahamin kanssa sopimuksen pitäväksi, jota edes adventtikirkon lakimiehet eivät voi purkaa, vaikka kuinka saivartelisivat.

Tässäkin Jahvella oli toki hieman syvempää pohdiskelua, koska Aabrahamin aikaan eläimen piti olla tasan kolme-vuotias, mutta myöhemmin jostain syystä eläinuhrin ikä määriteltiin yhdeksi vuodeksi. Mistä johtuen, niin Herra tietää, mutta ei kerro.

No sitten tuli tenkkapoo, koska Paholainen toki näki tämän sopimuksen ja sen kiemurat, niin Saatana lähetti petolintuja noiden kuolleiden eläinparkojen kimppuun, koska näin tämä liitto voitiin tehdä pätemättömäksi, mutta onneksi Aabraham oli noheva ja hän karkotti petolinnut, joten sopimus pysyy voimassa.

Videonauhaa ei toki ole olemassa, joten voihan se olla, että yksi korppikotka läpäisi Aabrahamin tiukan puolustuksen ja näin sopimus sitten raukesi, joten on tietenkin saivartelulle mahdollisuus, mutta jos uskomme Aabrahamia, niin hän sai pidettyä petolinnut poissa.

No sitten kävi niin ikävästi, että tiukka ponnitelu siivekkäiden kanssa otti voimille ja Aabrahamin poistui nk. tajukankaalle, eli nukahti eikä tehnyt vielä viimeistä omaa osuuttaan tässä sopimuksessa ja siitäkös sitten Jahve riemastui, kuten asiaan kuuluu.

Jahve kirosi ja noitui koko Aabrahamin alimpaan helvettiin (sorry Alex), mutta leppyi sen verran, että Aabraham sai sakkoa vain 400 vuotta, eli Jahve määräsi, että he joutuvat elämään muukalaisina vieraassa maassa sortoa kokien 400 vuotta ja sen jälkeen liitto ja sopimus astuu voimaan.

Aika mielenkiintoista, eikös totta?

No nyt on tietenkin niin ikävästi, että 400 vuotta on hiukan vänähtänyt, eikä sopimus ole astunut voimaan vieläkään, kun Aabrahamin jälkeläisille ei ole sitä maata vieläkään, jonka Jahve heille lupasi IKUISIKSI ajoiksi.

Mutta 400 vuotta voi olla Herralle 2000 vuotta, kuten sanonta kuuluu, joten ei heitetä vielä kirvestä kaivoon.

Mutta sitten tuli tenkkapoo, eli nämä pahuksen juutalaiset, jotka läksivät omasta uskonnostaan käpälämäkeen ja perustivat uuden lahkon.

He keksivätkin ihan uuden juonen kuplettiin ja sen juonen perusteella Jahve on valehtelija, koska uuden juonen mukaan Aabrahamin jälkeläiset eivät tule saamaan heille kuuluvaa maataan, jota Aabraham katseli vuorelta eri ilmansuuntiin ikuisiksi ajoiksi, vaan he saavat sen ehkäpä vain tuhannen vuoden ajaksi ja se voi olla joko maan päällä jossain tai ehkäpä taivaassa, pähkäilevät toiset, niin mitä tästä sotkusta taas pitäisi ajatella?

Minusta näyttää vahvasti siltä, että Jumala, Jahve on melkoinen sekoilija, eikä oikea käsi tiedä, että mitä vasen tekee ja loppupelissä uusi kupletin juosi tarkoittaa sitä, että Jumala petti lupauksensa Aabrahamille.

15

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sen verran vielä selvennystä, että tuohon aikaan ihmisten moraalitaju oli hieman toisenlainen kuin nykyisin, niin lupaukseen kuului toki se, että Aabrahamin jälkeläiset saisivat sitten hallita ja kostaa kärsimänsä sorron ja vääryydet sortajilleen, eli ei se olisi ollut mikään Jumalalta saatu hieno palkinto koetuista kärsimyksistä saada omakseen tyhjä maa, vaan toki tilanne olisi pitänyt kääntää ympäri, eli sorretuista olisi pitänyt tulla hallitsijoita ja entisistä hallitsijoista ja sortajista hallittuja ja sorrettuja.

      Tietenkin tarkkaavainen lukija voisi syyttää Jahvea Aabrahamin jälkeläisten kokemasta sorrosta ja vääryydestä, kun Jumala itse langetti 400 vuoden tuomion kärsiä ja kokea sortoa vieraassa maassa muukalaisena ja tämä tuli siis niin pahasta rikoksesta, että Aabraham nukahti, kun koetapa itse taistella petolintuja ja korppikotkia vastaan koko päivä, niin vähemmästäkin vetää voimattomaksi.

      Alexilta voisi kysyä, että onko oikeudenmukaista langettaa 400 vuoden tuomio olla muukalaisena vieraassa maassa ja kokea sortoa vain siitä hyvästä, että yksi ihminen nukahti taisteltuaan koko päivän petolintuja vastaan, koska tämä tuomiohan tarkoitti sitä, että se tuli koskemaan myös vielä syntymättömiä lapsia, naisia ja kaikki ihmisiä, joilla ei olllut mitään osuutta Aabrahamin nukahdukseen.

      Eli tuolloin oli oikeudenmukaista antaa sortajalle sama kohtalo kuin mitä itse koki sorrettuna ollessaan, eli pelkkä tyhjä maa ei olisi ollut lupauksen täyttämistä, vaan siellä olisi pitänyt olla se porukka, joka on sortanut ja aiheuttanut Aabrahamin jälkeläisille kovaa elämää. Tämähän selviää sitten muualta raamatusta hyvin selkeästi, jossa viitataan Jumalan Aabrahamille antamaan lupaukseen.

      Sortajasta tulee sorrettu ja sorrettu pääsee niskan päälle. Oikeudenmukaista? No miten sen nyt ottaa, mutta minusta ei. Kostamista pikemminkin.

      • hohhoijaataas

        Sinulla on piuhat pahasti päässäsi sekaisin, jos kuvittelet väitteittesi pitävän paikkansa.


      • hohhoijaataas kirjoitti:

        Sinulla on piuhat pahasti päässäsi sekaisin, jos kuvittelet väitteittesi pitävän paikkansa.

        Toki on taas myönnettävä, että perustelusi ovat aika vakuuttavat ja noilla yhdellätoista sanalla voisi saada jopa väitöskirjan läpi adventtikirkon yliopistossa, mutta onko sinulla jotain muuta vielä lisukkeeksi?

        Miksi minun väitteeni eivät pidä paikkaansa?


    • Raamatun Jahvella on hyvin huonot tavat. Ei se Aabrahamin kohtalo ollut ensimmäinen kerta, kun Jahve etsi jonkun syntipukin ja syyn sille, että voi langettaa tuomioitaan ja perua lupauksiaan, jotka on vahvasti Jahven puolelta sinetöity, ilman ehtoja.
      Raamattua lukeneet useimmat adventistitkin ilmeisesti tietävät sen, että Raamatun tarinoiden mukaan synti ja pahuus saivat alkunsa taivaassa, eli Jahven luona. Jumala oli siis luonut jotain niin epätäydellistä, että siitä syntyi oikea sota taivaassa. Toisaalta Jahve oli kyllä niin itsepäinen tyranni, että sotaa ja kapinaa ei tarvitse lainkaan ihmetellä
      Jahve sitten ilmeisesti mielestään keksi oivan keinon pestä hivenen kasvojaan ja päästä siitä hänen kunniaansa kiusaavasta mahtavasta enkeliruhtinaasta ja luontokappaleesta eroon. Jahve tahtoi kiinnittää huomion taivaassa kokonaan muualle kuin häneen, pahuuden luojaan itseensä ja oikeaan syylliseen.
      Jahve päätti, että tehdään ja luodaan sinne mahdollisimman kauas taivaasta autiolle planeetalle yksinkertainen ja monin verroin tyhmempi olio ja lasketaan se Jahven luoma enkeliruhtinas Lucifer sinne kiusaamaan sitä ihmistä. Ihmisen tuli kuitenkin olla sen verran heikko ja tyhmä sekä kokematon, että se mahtava tiedossa ja taidossa ylivertainen enkeliruhtinas saa sen ihmisen pyöritettyä omia tarkoitusperiään varten.
      Sillä ensimmäisellä Jahven luomalla Adamilla ei ollut mitään vaikeutta vastustaa sitä käärmettä siellä paratiisissa ja Jahve harmitteli, että se Adam ei ollut lainkaan kiinnostunut siitä hedelmäpuusta siellä paratiisissa, josta ei saanut syödä ja jonka oksilla se Lucifer viihtyi.
      Jahve päätti, että pitää luoda Adamia hivenen vielä kiusauksille heikompi seuralainen ja niin sitten Jahve rakensi Eevan.
      Eipä aikaakaan, kun se Eeva kiinnostui siitä paratiisin keskellä olevasta hedelmäpuusta ja lähti yksin toikkaroimaan sen luo. Puun oksalla kuitenkin istui toinen Jahven luoma Eevaa paljon viekkaampi, kokeneempi ja älykkäämpi siivellinen jumalaisen kaunis olento. Lopun sitten tiedämmekin ja kuinka siinä Raamatun tarukirjan mukaan kävi.
      Adventistien mukaan tästä kyseisestä tapahtumasta on mennyt n. 6000 vuotta ja vieläkin se Jahve vain vihoittelee ja lopulta on luvannut tulla panemaan kaiken luomansa paskaksi, säästäen kenties vain muutamia. Raamatun taruston mukaan 4000 vuotta sitten se Jahve oli jo epäonnistumisensa tunnustaneena ja katuneena päättänyt pistää kaiken sileäksi, mutta ei rohjennut, kun pelkäsi, että mitä ne muut häntä lakkaamatta kumartavat olennot siitä tuumisivatkaan, kun niitä mokia oli jo kertynyt sen Jahven hartioille muutenkin niin paljon?

    • Hyvähyvä

      Hyvin kirjoitettu.

    • Jahve-mielikuvituksessa

      Jahve on mielikuvitusolento ja vieläpä helvetin huono sellainen. Hyvällä lääkityksellä Jahvesta pääsee kuitenkin pääkopassaan eroon. Kiitos lääketieteen. Ihmetellä vain täytyy, että miten on mahdollista, että uskovaiset saavat vapaasti käyskennellä terveiden joukossa? Varmaan terveydenhoitoalan resurssipulaa?

    • Uskonlahkojen-tavat

      Aika hiljaseksi veti uskikset. Niillä kun on hutera pohja ja niiden usko perustuu johonkin satukirjaan, josta pitäisi osata vääntää ne elämän ohjeet. Ei tarvinne ihmetellä sitä, kuinka väkivaltaisia suustaan ja mieleltään uskovaiset ovat.

    • puheripulia

      Bushmannin kannattaisi kirjoittaa satukirja koska sinulla on mielikuvitusta sun muuta.

      • >>> Bushmannin kannattaisi kirjoittaa satukirja koska sinulla on mielikuvitusta sun muuta. >>>

        Taitaa satuja riittää maailmassa ilman minun panostustani.


      • Eisatuja

        En ole huomnnut että bushmanni satuja kirjoittaisi!!!


      • Raamatun.sadut.todesta

        Raamatun kirjoitukset eivät mielikuvitusta kaipaa, kun siellä on satuiltu ihan suoraan ja kirjaimellisesti. Niin uskovaisetkin sanovat, että Raamatun satukirja on otettava kirjaimellisesti.


      • satukirjan.saivartelijat
        Eisatuja kirjoitti:

        En ole huomnnut että bushmanni satuja kirjoittaisi!!!

        Pahimmat satuilijat ovat olleet adventistit ja heidän satutätinsä Ellen White etunenässä.


    • Pettävätjumalat

      Eikö se lanseeramasi tunnuslause kuulunut että jumalat pettävät aina, niin tämäkin sen todistaa. Bushmanni voisi olla teologian ylifariseus Suomessa! Tiedätkö että olisiko jonkin muinaisen kulttuurin tarinoissa jokin kertomus jossa jumalat eivät olisi pettäneet?

      • Kyllähän jumalat ovat tarinoissa pitäneet erilaisia pilipalilupauksia, mutta suuret lupaukset on aina petetty.

        Lähes jokainen jumala on luvannut kannattajilleen paratiisin jo maan päällä sekä lopun kansansa ahdistajille ja historiaa lukemalla me tiedämme valheeksi jokaisen näistä lupauksista.

        Joten ei tarvitse olla neropatti keksiäkseen sen, että ihmiset ovat vaikeuksien keskelle keksineet itselleen lohduksi jumalia joiden he kuvittelivat tuovan apua sitten pahimman keskellä.

        Aivan kuten lapsilla on toiveita että jokin heidän sarjakuvasankarinsa olisi todellinen ja jonain aamuna koulumatkalla tulisi tekemään lopun koulukiusaajien kiusaamisesta.


    • Yhden lupauksen jumala varmaankin on jo lunastanut? Hän nimittäin lupasi tulla miehen kämmenen kokoisessa pilvessä takaisin? Hirveän suuri annos pilveä? Jotkut vetävät vain sellaista ohutta viivaa pöydältä, mutta jumala pistää paljon paremmaksi ja vetää koko kämmenellisen pilveä? Huh!
      Voisiko syy myöhäiselle paluulle olla juuri tässä, että päiväannokset ovat vain yksinkertaisesti kasvaneet niin mittaviksi, että persettä ei enää pysty nostamaan kultaisesta valtaistuimestakaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe