Walttia rakennusliike?

Onko kokemuksia tästä?

Otin katon vaihtotarjouksia ja Walttia olisi noin 1500 - 2500€ kalliimpi kuin nuo isot liikkeet. Isot aikoivat tehdä nopeasti, Walttialla menisi kolminkertainen aika. Paras kertoi olevan toosi nopee, kahdessa päivässä valmista.

Kattoremontin hinta on hirveä, koska kate maksaa rautakaupassa 10€ neliö. Remppafirmojen tekemänä se on reilusti yli kymmenkertainen. Tosin on paljon työtäkin.

Alkuasukkailta ja paikallisilta kyselisin nyt kokemuksia?
Sanoisin että nyt olisi hyvät neuvot kalliita, sillä nuo jokainen kehuu kovasti itseään.
Ilmoita


53 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Tee ite, säästät pitkän pennin.
Ilmoita
Kyllä kokemus on!
Syksyllä 2016 Sovimme, että puhdistavat Vartti -levy kattomme.
"Projekti nro 115590 Asuinrakennuksen vesikatteen käsittely"
Rakennuksen asuinpinta-ala on 132 m", toki katon neliöt hieman enemmän.
Sopimuksessa on irtoavan roskan puhdistus, pois kuljetus, sekä katon käsittely
aineella, joka irrottaa levyjen reunoissa olleen runsaan sammaleen seuraavan
vesisateen mukana. Hinta oli 2100 e sis. alv. Suomalaista työtä!
Eräänä päivänä yksi mies tuli, ja n. 4 t;nin työskentelyn jälkeen oli "valmis"
Seinustalla olleita pensaita ei peitetty, jolloin kaikki roskat oli pudotettu näiden päälle, ja jätetty sinne.
Muutaman vesisateen jälkeen osa sammaleesta oli ruskettunut, osa ei, ja olivat
tukevasti katolla.
Soitin Walttialle, jolloin työpäällikkö kertoi ei tuntevansa tapausta.
Otimme kuvat maassa olevista roskakasoista ja "puhdistetusta" katosta ja lähetimme
Walttialle reklamaation.
Ei mitään yhteydenottoa, mutta perintätoimistoilta kyllä.
Että tämmöistä Suomalaista työtä n. 500 + e / t
3 VASTAUSTA:
Ota yhteys kuluttajaneuvontaan.
Tuskin kuluttajaneuvonta auttaa. Firmahan väittää että asiakas on itse sotkenut. Aikaakin on kulunut liikaa. Laki alkaa olla Walttian puolella.

Kovan hinnan olet maksanut, kattoneliöitä luultavasti n 190.
Muistan syksyllä tuon mainoksen, pidin hintaa toosi kovana, kun jäljestäkään ei ole takeita. Eivät ole aiemmin tehneet, vaan nyt ottivat saumaa siihen.

Olin ottanut kesällä paikalliselta (on referenssejä valtakunnallisesti) kattohuollolta tarjouksen ja vertasin Walttian hintoihin. Walttialla yli kaksinkertainen hinta. En ottanut kummaltakaan, mutta ensi kesänä otan.

Hyvä tietää tuokin kokemus, en epäile. Olen pitänyt Walttiaa rehellisenä paikallisena yrityksenä.
Lähes kaikki kattofirmat kyllä ovat hanakkaina vaihtamaan terveitäkin kattoja uusiin. Hinta on 60 - 100 euroa neliö. Luultavasti uusi kattosi olisi maksanut noin 14000 - 15000 euroa, Uusulla ränneillä yms.
Tartteetehrä kirjoitti:
Ota yhteys kuluttajaneuvontaan.
Kuluttaja neuvontaan otettava yhteyttä heti eikä huomenna. Walttia ym huijarit ottavat ilmeisesti mielellään jutun käsittelyn kuluttajaneuvojan kautta jolloin voivat laittaa vedätyksen vakuutusyhtiön piikkiin. Meillä puuttui yksi sana sopimuksesta ja walttian säkkinen ehdotti oikeuteen menemistä. Ilman mustaa valkoisella on turha tapella patologista valehtelijaa vastaan.
+Lisää kommentti
Luota kunnon liikkeisiin. Tollaset saattaa olla jo nurin, kun jotain takuujuttuja tulis.
Ilmoita
walttia huijaa. walttia teki meillä kattomuutostyön tasakatosta käyttöullakolliseksi harjakatoksi. pilasivat kattoullakko tilan käyttämällä halpoja kattoristikolta koska säkkinen ja kumppanit eivät tienneet esimerkiksi kehärakenteesta jossa alapaarretta ei ole ja tasakatto toimii ullakon lattiana. nyt ei sitten ole yli kaksi vuosikymmentä kaivattua käyttöullakkoa vaan esterata 60 cm korkeudella olevine vaaka riukuineen ja ristikko lautoineen. talon katto nousi niin paljon että rakennustarkastaja piirrätti rakennelmat uusiksi. tulee kalliiksi rakentaa rytäkasasta käyttöullakko. kaikenlaisia pikkuvikoja löytyy heidän korjailujensa jäljiltä korjailtavaksi. esimerkiksi sadevesi seisoo kouruissa ja linnut peseytyvät siellä kuivana aikana(yrittivät korjata), kourut vuotavat (yrittivät korjata), ulosheittäjä vinksallaan (väärin asennettu),,,. heidän hintansa oli yli 40.000mutta jälki arvioiden mukaan ehkä 20.000 arvoinen. halvimmat tarjoukset olivat myös tuota 20.000 luokkaa. walttia oli kallein ja tulee vielä kalliimmaksi korjauksineen.
Ilmoita
Mies vasara ja timpurinliivit on nykyajan rakennusliike. Koulutusta ei tarvita. Varmaankin tällanen Walttiakin on vain välistäveto firma myy hommat eteenpäin ja pitää välirahat.
Ilmoita
nimim huijari-walttia,

Uskon kertomuksesi. Muitakin epäonnistumisia olen kuullut.
Noin iso remontti ja mennyt pieleen, voiko olla mahdollista? Tuohan tulee turkasen kalliiksi kun on korjauttanut muilla.

Näyttää olevan näitten kattoremppafirmojen kanssa niin, että ainoa tapa tehdä sopimus on ottaa oma lakimies mukaan. Mieluimmin jolla on rakennusinsinöörin koulutus myös. Syystä että aivan sama mitä sovitaan, näkemyserot on valtavat. Koska kumpikin ajattelee itselleen parhaaksi.
Remppafirmat menee sieltä mistä on niille halvinta.

Näitten kokemusten perusteella en uskalla ottaa Walttiaa töihin.
Hämeen Laaturemontti on ainakin yhtä huono. Ilmoitti minulle ettei he voi täyttää vaatimuksiani, kun esitin perusasiat remonttiin.

Nyt onkin ihmettelyn aika,,, kuka töihin ja voiko luottaa?
Ilmoita
Katto ja putkistot kylpyhuoneineen on niin arkoja hommia, että ei missään nimessä pidä ottaa hanttimiehia hommiin.
Ilmoita
Tasakatto muutos harjaksi sisälsi ongelmia mm. vanhaa reikä pressua välikaton suojaksi että sadevesi pääsi kaikkialle mihin ei saisi missään nimessä päästä , jälki siivous oli muovipussi rullien levittelyä ympäriinsä eli roskat ja eväs pakkaukset sekä tupakan tumpit jäivät välikatolle , informaatio on aivan vieras käsite mistään asiasta , asioiden loppuun vieminen tosi huoletonta/välinpitämätöntä.
Ilmoita
Kokemuksia todellakin. Vedättivät lopputarkastuksen kanssa reilu puolivuotta vaikka sovittiin että tarkastus tehdään heti työn valmistuttua. En saanut ullakkoa ottaa käyttöön kun heidän käyttämälle mestarille ei sopinut hoitaa asiaa ajallaan.
Ilmoita
Siis voiko näistä kommenteista päätellä, että paska firma vai onko vain panettelua kilpailijoiden toimesta?
Ilmoita
No niitten kaffee baari ei kauaa jauhanu Hyvinlinnassa.
Ilmoita
Taitaa olla kilpailevat firmat asialla nuissa kommenteissa meille tehtiin ainakin remontti laatutyönä Hyvinkäälle
Ei moitteita
1 VASTAUS:
Veikka että säkkinen taisi kirjoittaa tuon puoltavan kommentin, itselläni ei ole hyvää sanottavaa kyseisestä valehtelijasta. huijasi monta kymmentä tuhatta euroa.
+Lisää kommentti
Meidän taloyhtiöön teki Walttia ikkuna- ja oviremontin. Kaikki sujui hyvin, eli aikataulussa pysyttiin, ylimääräisiä kustannuksia ei tullut ja homma hoidettiin siististi. Hyvä maku jäi ko. firmasta ainakin tänne. Oikein yllätyin kun tämä ketju sisälsi niin monta negatiivista kommenttia, mutta kaipa se tämänkin rakennusfirman kanssa menee niin että paljon on kiinni kulloisenkin työn suorittajien osaamisesta.
2 VASTAUSTA:
Ei saa huijata.
Juurikin noin. Jos ikkunaremontin ryssii niin on aika tohelo.
+Lisää kommentti
Meillä Walttian susi kattoremontti on aina vaan kesken. Sadevesikourussa on muutaman metrin lammikko monta päivää sateen jälkeen, kunnes kuivuu liitoksen vuotaessa pikku hilaa vedet nurmikolle. Kourun sisäkulma pudottaa vedet laatoitukselle syöden saumoja ja liaten liukulaseja. Välipohjaan johtava kiero luukku repsottaa niin että on kaksin käsin suljettava tikkailta. Yrittivät valohoidolla korjata vikoja, pikku ammattitaidottomuuksien listasta saisi aikaiseksi pokkarin... Varokaa Huijareita!
2 VASTAUSTA:
Eivätkö valvojat hoitaneet hommiaan?
Normi.käytäntö kirjoitti:
Eivätkö valvojat hoitaneet hommiaan?
Ei yksityishenkilöt osaa käyttää valvojia. Tuskin edes tietävät tuosta mahdollisuudesta.
+Lisää kommentti
Eipa ole Ruukinkaan kattohommissa hurraamista!
Ilmoita
Eipä näytä kauhean hyvältä nuo ilmoitetut ja kerrotut virheet.
Tuolla menolla työt loppuvat todella nopeasti.
Ilmoita
Agressiivinen myyntitapahtuma, Nyt sulla on kolme päivää aikaa päättää tai hinta nousee. Tarjous muuttuikin uusintatulosteessa ( osoitevirhe) sopimukseksi. Sopparissa ei mitään mainintaa yrityksen sanktioista jos homma ei toimi. Ei mainintaa minkä paikkakunnan käriksessä asia käsitellään , jos niin pitkälle joutuisi menemään... Vetosivat kuluttajariitalautakuntaan, mutta sieltähän saa kahden kolmen vuoden päästä vain suosituksen.
- Rakenne jolla tekisivät ratkaisevasti virheellinen ja tarjottu materiaali muuttui halvemmaksi , hintaeroa ei ollut heille paljoakaan ( satasia) mutta valmistajan takuu pieneni 30 vuodesta 15 vuoteen.
-Että ei, en suosittele kenellekkään. En ole kilpailija ,vaan tarjouksen keväällä pyytänyt. Ei aiheuttanut toimenpiteitä.
1 VASTAUS:
Eli niillä oli uusi myyjä? Kuulostaa siltä ettei kaveri ollut perillä yrityksen käytännöistä? Hmm.. sen perusteella aika kova tuomio. Mut meille tehtiin kattoremppa, ei ollu halvin mutta ainaki varmasti suomalainen ja laadukas!
+Lisää kommentti
Onnellinen uuden katon omistaja olen Hyvinkäältä ja Walttian toimesta tämä homma hoidettiin hienosta. Ei ole mitään huonoa sanottavaa. Voin ilomielin suositella muillekkin. Meidän kattoa kestää tulla ihailemaan.
2 VASTAUSTA:
Malta nyt kevääseen, jotta näet ettei vuoda. Tätä lueskellessa näyttäisi, että puolet hommista onnistuu ja puolet menee förbi. En ainakaan heillä teetä, kun huono tuuri seuraa, niin olen kuitenkin siinä huonosti menneiden puolikkaassa.
meillä tekivät ikkuna rempan reilu 2v sitten ja nyt olohuonetta rempatessa ilmeni että ammattitason tekeminen on kaukana tästä. Kuukausi sitten kävi ko. yrityksen myyjä pihalla ja lupasi että TJ ottaa yhteyttä muutaman päivän sisällä (kuukausi mennyt) mut ei näköjään kerkee.... Myyjä kyllä kehui kuinka niille asiakastyytyväisyys on tärkeintä( hohhoijaa)
EN SUOSITTELE.
+Lisää kommentti
Kun meitsi suunnitteli ensin keittiö- ja sitten kylppäriremppaa enkä tuntenut enkä uskaltanut luottaa kehenkään, niin kävin paikallisissa alan liikkeissä kyselemässä, olisiko heillä joku 'lista' tms. keino, jolla voisi löytää hyvän, tunnetun ja luotettavan firman tai ihmisen hommat hoitamaan. Oli heillä.
Ilmoita
Meillä kaikki toiminut tosi hyvin.
Todella reippaat ja ammattitaitoiset työntekijät.
Aikataulut piti hyvin ja annettu tarjous
Suosittelen
Ilmoita
Kyseinen hujari paskka edustaja tuli pihalle hipailemaan huhli pihalla tuli oikeenisänäksi kehumaan henkilö kortti oli oikeen rinuksissa mutta ei ojentannut käsiin korttia niin olisi ollut rehelisempi kyseli ammatin ja mitä oikein tein eim taida kuulua mitä ihmiset tekee kotonaan tai rakennus paikolla ulkopulisille firmoille joita ei ole kutsuttu paikanpälle vaan tulaan kutsumatta pihoille semosia ovat nämä hyvämaineiset firmat.Oikeat yritykset ei tule ovelle.Walttia on täys paskka,hävekää ketkä on tulla töissä
Ilmoita
Tekivät meille Hyvinkäälle tiilikaton suomalaisin voimin! Olemme erittäin tyytyväisiä työn jälkeen.
Ilmoita
Kilpailutimme kattoremontin ja valitsimme walttian katon tekijäksi.
Meillä kaikki meni hienosti, pihat siivottiin hyvin ja uusi katto tuli valmiiksi kahdessa päivässä.
2 VASTAUSTA:
Ensimmäinen katto joka olisi tehty hyvin?
Mikä osoite niin voin käydä katsomassa. Jos tehty hyvin niin harkitsen.
Tilasin tänään 27.8.2018 kattoremontin Walttialta. Naapurille tehnyt katon ilmeisen hyvin. Laitan päivityksiä
+Lisää kommentti
Ota vastaava mestari valvomaan rttä tekevät kunnolla!

Taikka on ehkä myöhäistä koska olet jo kirjoittanut sopimuksen.
Jäikö hinta muuten kuusi tonnia edullisemmaksi kuin muilla?
1 VASTAUS:
Remontti alkoi tänään. Kaksi suomalaista ilmeisen ahkeraa kaveria aloitti aamulla.

Harjakatto n. 215 neliötä 3 eri tasossa. Ovat päivän aikana purkaneet isoimman tason ja asentaneet aluskatteen ja ruoteet. Työn laatu ja käytetyt materiaalit ainakin toistaiseksi tosi hyvää.

Hinta melkolailla samaa tasoa kuin muillakin.
+Lisää kommentti
Katon teko on varsin yksinkertainen tekninen suoritus. Olen tehnyt niitä useita, enkä ole rakennusalan henkilö. Useimmat kattofirmat rokottavat asiakkaitaan kunnolla. Tuon 215-neliöisen katon ruoteet, aluskatteet, räystäs- ja päätylaudat ja pellit tuuletusputkineen ovat max. 5000€. Työn tekevät ne kaksi ukkoa vajaassa viikossa. Alveineen max 6000€. Kourut, syöksyt ja savupiipun pellitys erillisellä kilpailutuksella noin kolmella tonnilla.
Eli noin 14 tonnia, loppu on sen firman katetta. Kohtuullinen kate hommasta jota tehdään nykyään ympäri vuoden on 15 prossaa. kokonaishinnasta. Walttian tyypit suitsuttavat talviasennuksen puolesta. Kun sataa vain lunta. Ja pakkasella puutavara pysyy kuivana. Eli saitkos tuon homman teetettyä alle 17000 eurolla?
Kaikki ylimääräinen on sitä katetta. Siis rahaa, ei peltikatetta. On älytöntä maksaa siitä, että itse saa olla kädet taskussa.
Suomalaisuudesta ei kannata maksaa asiassa jonka voi teettää ahkerammalla ulkomaalaisella.
5 VASTAUSTA:
Tänään tuli katto valmiiksi. En ole rakennusinsinööri. Olen tarkastanut aluskatteen riittävän limityksen, piippujen pellitykset, kattopeltien ruuvien riittävän määrän ja sadevesikourujen kaadot.
En tiedä nykyisistä rakennusmääräyksistä, mutta nykyinen katon rakenne näyttää selvästi aikaisempaa tukevammalta. Rakenne tuuletuslauta, hengittävä aluskate, ruode, pelti.
Ja utelenpa hinta vähän reilu 16k, sisältäen kaksi savupiipun pellitystä, katto- ja lapetikkaat sekä päätykolmioiden ulkovuorauslaudoitusta.
Ymmärrän, että palkkaamalla pari toiminimellä työskentelevää tämä olisi tullut halvemmaksi. Kotitalousvähennys kuitenkin pienensi eroa niin paljon etten jaksanut vaivautua.
Olen tyytyväinen työn jälkeen ja käytettyihin materiaaleihin.
Loistavaa.
Kerrankin seikkaperäinen kirjoitus. Hyvä että kerrankin ovat tehneet kunnolla.
Olen tekemisiään nähnyt ja kuullut niin lähes aina pieleen mennyt. Joten olen oppinut pelkäämään heitä. Ottaisin yhteyttä jos si olisi pelko niin suurta.
On tapauksia että laittavat uuden vuotavan katon ja asiakas jää siihen omilleen.
Erkkikinnunen kirjoitti:
Tänään tuli katto valmiiksi. En ole rakennusinsinööri. Olen tarkastanut aluskatteen riittävän limityksen, piippujen pellitykset, kattopeltien ruuvien riittävän määrän ja sadevesikourujen kaadot.
En tiedä nykyisistä rakennusmääräyksistä, mutta nykyinen katon rakenne näyttää selvästi aikaisempaa tukevammalta. Rakenne tuuletuslauta, hengittävä aluskate, ruode, pelti.
Ja utelenpa hinta vähän reilu 16k, sisältäen kaksi savupiipun pellitystä, katto- ja lapetikkaat sekä päätykolmioiden ulkovuorauslaudoitusta.
Ymmärrän, että palkkaamalla pari toiminimellä työskentelevää tämä olisi tullut halvemmaksi. Kotitalousvähennys kuitenkin pienensi eroa niin paljon etten jaksanut vaivautua.
Olen tyytyväinen työn jälkeen ja käytettyihin materiaaleihin.
Niin eli juosten kusemalla on jätetty ne vanhat ruoteet sinne alle ja sit laitettu siihen päälle joku mystinen tuuletuslauta, jota on sitten kiilailtu oikoseen?

Ja vaikka ois kuinka hengittävä aluskate, niin miksi se makaa ruoteiden päällä, kyllä kai siitä menee sit profiilikatossa kateruuvit ja konesaumakatossa naulat läpi sen aluskatteen ja miten se kondensivesi pääsee sieltä pellin alapuolelta kuivumaan, jos se pelti makaa sen aluskatteen päällä?

Ei niin mitenkään ja aikanaanhan se pelti sitten ruostuu maalaisjärjelläkin jo alhaalta päin puhki.
AmmattiKattomies kirjoitti:
Niin eli juosten kusemalla on jätetty ne vanhat ruoteet sinne alle ja sit laitettu siihen päälle joku mystinen tuuletuslauta, jota on sitten kiilailtu oikoseen?

Ja vaikka ois kuinka hengittävä aluskate, niin miksi se makaa ruoteiden päällä, kyllä kai siitä menee sit profiilikatossa kateruuvit ja konesaumakatossa naulat läpi sen aluskatteen ja miten se kondensivesi pääsee sieltä pellin alapuolelta kuivumaan, jos se pelti makaa sen aluskatteen päällä?

Ei niin mitenkään ja aikanaanhan se pelti sitten ruostuu maalaisjärjelläkin jo alhaalta päin puhki.
Nimimerkille Amattikatomies; uskoin sanomaasi ja kävin hieman irroittamassa peltiä. Ensin tietysti tarkastin pitääkö väitteesi paikkansa ja tulin siihen tulokseen että ei, siitä syystä että pellin alla on ensin ruodelauta (22mm) ja sitten ylempi(mystinen)tuuletuslauta (22mm). Nämä yhteenlaskettuna on vajaat 4,5cm. Sitten tulee se hengittävä aluskate. Miten ihmeessä se kateruuvi menee läpi aluskatteesta ku ruuvi on (28mm) lyhempi kuin välimatka pellistä aluskatteeseen?
Amatöörikattomiäs kirjoitti:
Nimimerkille Amattikatomies; uskoin sanomaasi ja kävin hieman irroittamassa peltiä. Ensin tietysti tarkastin pitääkö väitteesi paikkansa ja tulin siihen tulokseen että ei, siitä syystä että pellin alla on ensin ruodelauta (22mm) ja sitten ylempi(mystinen)tuuletuslauta (22mm). Nämä yhteenlaskettuna on vajaat 4,5cm. Sitten tulee se hengittävä aluskate. Miten ihmeessä se kateruuvi menee läpi aluskatteesta ku ruuvi on (28mm) lyhempi kuin välimatka pellistä aluskatteeseen?
No eikös se sun rakenteesi ollut tuossa aiemmassa kattotuoli, vanharuode, korotusrima, aluskate, uusi ruode vasten sitä aluskatetta näemmä 22mm, pelti 0,5 tai 0,6mm ja pelti kiinnitetty 25mm kateruuveilla, niin silloinhan ne sun ruoteet uis siellä kondenssivedessä ja kateruuvit ylettyis aluskatteesta läpi.

Ja jos sitä on pitänyt tuuletuksen takia korottaa, kun vanha katto ei oo hengittänyt, niin sithän ne vanhat ruoteet ois luultavasti home itiötä ja orastavaa lahoa puolillaan, ni miksi ne on sinne alle jätetty?
+Lisää kommentti
Naapurissa näyttäisi olevan käynnissä kattoremontti, eipä oo pojilla mitään turvavarusteita. Mietin, että kukakohan maksaa, jos sällit tippuu?
2 VASTAUSTA:
Turvavarusteet tulee olla tai muutoin kukaan ei korvaa!
Naapurihan sen korvaa niillähän ne sällit on töissä kannattaa lukea se tilaus niin asia selviää siitä.
+Lisää kommentti
Tuo ammattikattomies selittää osittain outoja: Aluskatteen päällä olevat ruoteet kastuvat joka tapauksessa siitä kondenssivedestä jos aluskate ei ole "roikkuva". Se pitää paikkansa, että aluskatetta ei kannata puhkoa jos sen on sinne kattoon laittanut. Se taas on fakta, että aluskatetta käytettäessä korostuu tuuletuksen tarve. Talossani, jonka rakensin 80-luvulla, ei ole aluskatetta. Pellistä tippuva kondenssivesi tippuu kattovillojen päällä olevalle bitumipaperille. Talon vuorilaudoituksen ja pellin välissä on noin 120 millin rako, se peittyy näkyvistä räystäiden alapinnan rakolaudoituksella, raot ovat 25 millisiä. Eli katon välissä tuulee kunnolla. Kosteutta on mittailtu eri menetelmillä alkuvuosikymmeninä. Kuivaa on ollut ja on edelleen. Vaikka kondenssivettä tippuukin tervapapaperiden päälle.
Kesemmällä olen vaihtamassa kesämökin vittumaisen vihreää ja lommoista kattoa, koska kourut ja syöksytorvet ovat sökönä. Kattorakenne on: Huopakatto jonka päälle on naulattu suoraan 70-lukulaiset matalaprofiilset pellit. Huovan alla on tiivis ponttilautarunko. Poistan pellit, naulaan 28 millin tuuletusrimat noin 500 millin jaolla suoraan huovan päälle, koska se näyttää olevan kunnossa ja laudoitus katon välissä on kirkas ja kuiva. Laitan aluskatteen, 28 millin ruoteet ja urapellit, loivalle katolle ei kannata laittaa tiilikuvioista koska siinä vesi ei virtaa kunnolla ja se kerää paskaa ja lehtiä/neulasia.
2 VASTAUSTA:
Ei vaan jos ne ruoteet on kiinni siinä aluskatteessa, niin se kondensivesi ei pääse sieltä vapaasti valumaan ja ilma ei myöskään kierrä vapaasti aluskatteen yläpuolelta, joten ne ruoteet ei pääse kuivumaan. Vaikka se aluskate ois kuinka hengittävä, niin alaspäin sen ei kuulu kosteutta päästää, ylöspäin ei pääse ja vapaasti ei pääse valumaan, niin mikä siinä on outoa tai epäselvää?

Se että kondenssivettä ilmenee, niin se on ihan normaali fysikaalinen ilmiö, eikä siinä ole mitään jännitettävää. Kun tuuletus pelaa, niin kuivuu kyllä rakenteellisia vahinkoja aiheuttamatta, vaikka siellä käviskin joku provisiopalkkainen ilmainen kuntokartoittaja kamalasti pelottelemassa, sen ainoa tehtävä kun on myydä uutta kattoa palkkansa eteen.

Profiilipeltiä en laittaisi kun kesämökille, oli urakuvioita tai ei.
Niin ja jos se aluskate olisi suoraan kattotuolien päällä, sitten olis se tuuletusrima ja sen päällä ruoteet, niin sitten se toimisi ja olisi käytännössä oikein laitettu, eikä kattoakaan olisi tarvinut korottaa kun sen 22mm.

Ainahan sitä voi "eläkekatto"miehenä viisastella, mutta yleensä se viisastelu kannattaa vasta silloin, kun tietää edes suurinpiirtein jotain rakentamisesta ja rakenteista.
+Lisää kommentti
Ammattikattomies oikeassa.

Maalikkona olisin ottanut katon Walttialta tai joltain mutta kun tutkin tekijöiden taustat niin en ota. Kaikilla sama automaatti... tehdään nopeaan ja sekundaa. Hinta on priimaa.

Tuo bisnes on jotenkin sairas.
Ilmoita
Ammattikattomies näyttää tehneen kattoja. Muutanko mökkini kattoremontissa yhden kohdan: Työtä säästääkseni jätän entisen katon uuden alle, huopien repiminen ja ponttilaudoituksen purku on hitonmoinen revohka. Käytän halvinta puutavaraa, joka on 100x 22 millistä vajaakanttia, 55 senttiä/jm. Lappeen pituus on vain 3.5 metriä. Ja katon kaltevuus on 1:5, joten katto näkyy lähinnä variksille ja nuohoojalle. Sen sijaan veden valuminen ja katon puhtaana pysyminen on tärkeää, koska kerään sadevettä saunavedeksi. Siis sen huovan päälle naulaan ensin tuuletusriman, sen päälle aluskatteen, sen päälle toinen tuuletusrima, ruoteet ja pelti. Ruuvit eivät puhko aluskatetta. Mikä on vialla profiilipelleissä? Ja minkälaisia peltejä ammattikattomies hyväksyy omakotitaloihin. Konesaumattuaja?
Ilmoita
Mikäpä minä olen sanomaan, kuka mitäkin omalle katolleen tehdä haluaa.

En vaan ymmärrä, että miksi se vanha paska pitää sinne alle jättää ja millä röntgen katseella sinne huopien alle näkee, että missä kunnossa ne ponttilaudat ja eristeet siellä huovan alla on, se huopa kun on reikiä nyt täynnä, kun sen päälle on suoraan se pelti ruuvattu.

Sen lisäksi tulee aika härski korotus, melkein 70mm niin sinnehän mahtuu melkein jo kissakin pesimään, ilman että sitä kauttaaltaan verkottaa ja onhan se vähän itsetehdyn näköinen, mut ehkäpä sekin on tarkoitus naamioida sitten lopulta lyömällä uusi otsalauta sen vanhan otsalaudan päälle, ni ei tuu hiki purkaessa.

Kannattaa kuitenkin muistaa varmistaa, että se ilma pääsee myös kiertämään molemmin puolin sitä alkuperäistä huopakattoakin.

Harvalaudoitukseksi tuo 22*100 ei sitten ole mitään timanttista tavaraa ja kannattaa pitää silmät avoinna, ettei kovin tyhjän päälle laita kalossiaan ja lauta ja puutavara on muutenkin puoli-ilmaista, niin onhan se vähän hassua lähteä siitä säästämään. Ylijäämästä voi sitten askarella vaikka telkänpönttöjä, jos ei muuta käyttöä keksi.

Helpoin sitä sadevettä on talteen keräillä, jos on jonkin näköinen kouru ka saattoputki, mikä sitä vettä sinne yhteen paikkaan ajaa, joten en oikein ymmärtänyt mihin kaukaloon sitä nyt keräilet ja mitä se katemateriaali siihen veden valumiseen vaikuttaa.

Jos sen katon haluaa pitää ehdottoman puhtaana, niin sittenhän se ei auta kun välillä puhdistella, tai kaataa puut tontilta niin ei tuu niin sitä roskaa.

Ei kai niissä profiilipelleissä sinällään mitään vikaa ole, kuka mistäkin tykkää. Onhan ne nopeita laittaa paikalleen ja siihen tosiaan pystyy kuka hyvänsä, pois lukien läpiviennit ja niihinkin on olemassa ruuvattavia läpivienti kappaleita.

Tietty siinä tulee vaan sit samalla ruuvattua se katto täyteen reikiä ja käytännössä se on sitten se aluskate, joka veden pitää poissa rakenteista. Hyvä puoli on tietty se, ettäi tarvi olla kummoinenkaan peltiseppä, piippuja pellittäessä, tyhjän päälle kun ei parasta saa moukaroitua kuitenkaan ja kaatolautoja, tai kaatoja ei tarvi huomioida, aluskate kun sitten oikein laitettuna pelastaa pienet virheet, väärin laitettuna sitä taas ei korjaa kukaan, ilman että samalla purkaa päältä sen katon ruoteineen.

Onhan se tietty kiva, että ne profiilit on valmiiksi maalattuja, tosin naarmujahan niihin tulee käytännössä aina ja niitä sitten spraymaalilla tai jollain kynsilakalla naamioidaan, ei vaan ole se pinnoitteen kalvo enää yhtenäinen ja äkkiähän se sitten niistä naarmuista alkaa ruostumaan.

Kattoturva tuotteet taas vedetään ronskisti isommalla ruuvilla läpi sen katon ja jos lumet vetää lumiesteet alas, on se profiilikatto käytännössä entinen, ei sitä kukaan lähde enää tinailemaan, tai palasia vaihtelemaan, vaan sitten sinne lyödään jotain kittiä reikä eikään, kunnes luovutetaan ja rakennetaan uusi samanlainen paska tilalle, kun "halvalla" sai jopa kahdessa päivässä, kun vaan heti laitat nimeä paperiin.

En myöskään ole ikinä kuullut tai nähnyt, että kukaan lähtis profiilikattoa maalaamaankaan, niin tekninen käyttöikä lienee lyhyempi, kuin tiilikatossa, ilman että sitä tiilikattoakaan pinnoittaa, vaikka se nyt muotia onkin semmoisia yrittää myydä. Tiilikatto on myös hiljainen, ei niin sateen ropinat kuulu sisälle.

Konesaumakatto, on ensinnäkin perinteinen ja tietty aina yhtenäinen ja valmiiksi reiätön, sinkittynä ja jälkeen päin huolta pitämällä ja maalaamalla käytännössä pitkä-ikäisin, mekaaniset vauriot pystyy korjaamaan helposti tinaamallakin ja tarvittaessa voi vaihtaa palastakin väliin. Sen lisäksi siihen saa halutessaan ne oikeat ja alkuperäiset "arvokourut", eli peltisepäntyönä tehdyt kaksinkertaiset piilokourut, tai vaikka jalkarännin.

Kattoturvatuotteet taas voi kiinnittää puristamalla saumoihin, jolloin niidenkään osalta ei reikiä tarvi tehdä ja mitä aluskatteisiin tulee, niin niitäkään se konesaumakatto ei oikein tehtynä vaadi, ellei se sitten ole melkein tasainen, jolloin on aina riski, että painevettä pääsee muodostumaan ja työntymään saumoihin.

En kyllä ottaisi itselleni valtakunnallista yritystä sitäkään tekemään, vaan ainakin kysyisin kilpailevan tarjouksen joltain paikalliselta toimijalta, tietäisi ainakin suurinpiirtein millaista ryhmää on töihin tulossa, ripeä asenne ja 20v työmiehet, 25vuotiaan johtajan alaisuudessa kun kertoo jo aika paljon siitä, ettei raudanlujista ammattimiehistä voi olla kyse.

Jos ei omalta kylältä osakeyhtiötä löydy, niin ihan samat takuut ja kotitalousvähennykset saa toiminimiltäkin, toiminimi yrittäjillä vaan on harvemmin varaa tehdä sutta ja sekundaa, ne kun vastaavat yrityksensä mahdollisesti tekemistä virheistä omalla omaisuudellaan.

Itse en toimi yrittäjänä, enkä kyllä 14€/h "ammattimiehenä", vaan on noita kattoja tullut rakenneltua sen reilu 20 vuotta ja se näkyy niin ammattitaidossa, kuin tilipussissakin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Walttia rakennusliike?

Onko kokemuksia tästä?

Otin katon vaihtotarjouksia ja Walttia olisi noin 1500 - 2500€ kalliimpi kuin nuo isot liikkeet. Isot aikoivat tehdä nopeasti, Walttialla menisi kolminkertainen aika. Paras kertoi olevan toosi nopee, kahdessa päivässä valmista.

Kattoremontin hinta on hirveä, koska kate maksaa rautakaupassa 10€ neliö. Remppafirmojen tekemänä se on reilusti yli kymmenkertainen. Tosin on paljon työtäkin.

Alkuasukkailta ja paikallisilta kyselisin nyt kokemuksia?
Sanoisin että nyt olisi hyvät neuvot kalliita, sillä nuo jokainen kehuu kovasti itseään.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta