Eläminen suomessa maksaa yli miljoonan

ElämäKallistaOn

Julkisuudessa päättäjät jankkaavat, että syrjäytyneen kustannukset yhteiskunnalle ovat yli miljoona euroa.
Samaa voi sanoa, että kuinka kallista elämä tässä yhteiskunnassa on. Siihen ei miljoona euroa riitä, vaikka eläisi säästäväisesti, mutta säästäväisyydestäkin rangaistaan. Yhteiskuntahan rankaisee säästäväisyyttä sillä, että se korottaa hintoja, kun säästäväisyydestä koituu vähemmän tuloja.

Jos elää vaikka 70-80 vuotiaaksi, niin kyllä siinä yli miljoona euroa elämiseen kuluu.
Rahaa kuluu asunnon hankkimiseen tai vuokran maksuun suuri summa.
Auton hankintaan, autoveroihin, katsastusmaksuihin, autovakuutukseen, polttoaineeseen, huoltokuluihin, auton korjauskustannuksiin.
Asunnon vakuutusmaksuihin, asunnon lämmityskuluihin, sähkölaskuihin, vesilaskuihin, jätelaskuihin, kiinteistön huoltokuluihin: käyttövesijärjestelmän saneeraus, lämmitysjärjestelmän saneeraus, vesikaton saneeraus, erilaiset remontit
Kiinteistöverot, perintöverot
Kodinkoneet, huonekalut, elektroniikka, tietokoneet, ruoka, vaatteet.
Terveydenhoitokulut: lääkkeet, hammashoitokulut, lääkärissä käynnit, sairaalakulut.
Ruoan hinta on kallistunut, ei 20€ saa juuri paljonkaan ruokaa kaupasta ostettua. Ostoskärryllinen ruokaa maksaa yli 200 euroa eli lähes 1200 markkaa.

Ruokakaupassa oli asiakas ja ostoskärryissä paljon ruokaa. Ajattelin, että paljonkohan tuollainen määrä ruokaa maksaa ja loppulasku oli 160 euron paikkeilla eli n.950 markkaa.
Markoiksi muutettuna saa käsityksen ruoan hinnan kallistumisesta. Minä ainakin muistan, että 100 markalla sai kaupasta paljon ruokaa. 100 markkaa on n.16.8€.
Tänä päivänä ei ruokakoriin saa juuri paljon mitään 16,8 eurolla.

Eläminen on todella kallista, ei siihen miljoona euroa edes riitä.

12

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päättäjät.ilman.aivoja

      Päättäjät eivät selvästikään mieti mitä heidän päätöksensä tulevat maksamaan tavallisille kansalaisille arkielämässä saati että mitä kaikkea vahinkoa heidän päätöksistään koituu muutenkin kuin rahallisesti.

    • Miljoona_tienattu

      Tavallinen suomalainen keskipalkkainen ansaitsee työurallaan 40 vuoden aikana bruttona noin 1,5 miljoonaa ja verojen jälkeen noin miljoonan. Sosiaalitoimiston minimituki on samassa ajassa puolisen miljoonaa. Näihin tulevat sitten päälle eläkkeet ja lapsilisät. Onhan tuossa rahaakin, millä maksaa menoja.

      Kaikilla meillä käy elämämme aikana isot rahat käsissä. Ratkaisevaa taloudellisessa onnistumisessa on, paljonko siitä summasta saa jäämään pysyvästi itselleen. Raha tuottaa sitten lisää rahaa ja sillä tavalla syntyy suurempi ero kuin pelkkien tulojen perusteella.

      • sjfsdklflksdlk

        Nytpä kun on ruennut näitä suurlamoja olemaan joka vuosikymmenellä niin kylläpä jää moneltakin miljoonat tienaamatta kun on työttömänä ja pakkolomilla, ilmaisissa harjoitteluissa jne. paskassa.


      • Ihana_vapaa
        sjfsdklflksdlk kirjoitti:

        Nytpä kun on ruennut näitä suurlamoja olemaan joka vuosikymmenellä niin kylläpä jää moneltakin miljoonat tienaamatta kun on työttömänä ja pakkolomilla, ilmaisissa harjoitteluissa jne. paskassa.

        Eipä tuo työttömyyskään tunnu kovin köyhdyttävän. Viime vuoden olin kokonaan työttömänä ja korvausta tuli 28000 euroa. Käteen jäi 20000.


      • sldkfslkfjsdl
        Ihana_vapaa kirjoitti:

        Eipä tuo työttömyyskään tunnu kovin köyhdyttävän. Viime vuoden olin kokonaan työttömänä ja korvausta tuli 28000 euroa. Käteen jäi 20000.

        Odotahan kun ansiosidonnaiset loppuu...


    • letkus

      lapsen kasvattaminen aikuiseksi suomessa vie n. 120 000 euroa

      • poiuytrtyuiopåkjh

        tässä sosialismissa se tarkoittaa veronmaksajien rahaa.


      • Pirun_kalliita_olemme

        Mitä luku sisältää?
        Jokin aika sitten luin jostain, että lapsen kasvattaminen täysi-ikäiseksi maksaa yhteiskunnalle keskimäärin noin 200.000€. Iso investointi. Se siis sisältää terveydenhuollon, peruskoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen eli ammattikoulun tai lukion eli perustiedot ja -taidot elämiseen ja asumiseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Pidemmälle koulutetut ovat kalliimpia ja peruskouluun tyytyneet halvempiaa.

        Ei halpaa. Tuon verran pitäisi jokaisen keskimäärin sitten maksaa työaikanaan veroja, jotta kuittaisi yhteiskunnalle 'velkansa'. Sen lisäksi pitäisi maksaa sitten vielä seuraavalle sukupolvelle samat edellytykset. Ja vielä 'pari muuta juttua', jotta yhteiskunta pyörisi ja selviäisi....
        Esim vanhuus tuo kustannuksia taas yhteiskunnalle ja sekin meidän on pitänyt maksaa periaatteessa etukäteen työaikana veroissamme.

        Keskimäärin naiset elävät muutamia vuosia yli 80 vuotta ja miehet noin 80 vuotta, nämäkin kasvussa, ja työelämässä maksamassa veroja olemme nykyisin noin 35-40 vuotta. Eli vajaa puolet elinajastamme. Hmm, oliskohan sittenkin vaatimuksissa pidentää elinikäistä työssäoloaikaamme muutamalla vuodella jotain järkevää ajatusta taustalla?

        No jokainen meistä kykenee laskemaan suunnilleen milloin on veroina maksanut 'velkansa' pois ja alkanut tuottaa lisäarvoa yhteiskunnalle.

        No onhan se tietysti niinkin, että tuottaahan jokainen työssäkäyvä yhteiskunnalle muitakin tuloja kuin palkkaverotuloja, joten palkkaverot ei sentään ole koko totuus.


    • Juipppppi

      Moni korkeasti koulutettu ihminen tulee maksamaan yhteiskunnalle jopa satoja miljoonia: koulutuksen kustannukset, johtava tehtävä jossain virastossa, jossa huono johtaja saa lyhyessä ajassa, huonoilla päätöklsillä paljon kustannuksia aikaan eläkekustannukset.

      • skldjfksjsdkldf

        Hyvin sanottu! Tuijotetaan vaan sokeasti koulutusta eikä sitä mitä tyyppi oikeasti osaa, sitten valitaan joku joka on koulussa vaan piirrellyt pillunkuvia vihkoon eikä oikeasti osaa mitään, tekee sitten valtavat tuhot johtavassa asemassa tyhmyyttään.
        Tällainen idiotismi on tosin levinnyt jo niin laajalle että Suomella ei ole enää toivoa, romahdusta odotellessa...


    • VelatMakettuYm

      Sitten tämä valtionvelka, joka näkyy velkakellossa jokaisen suomalaisen osuus velasta. Moni työssäkäyvä on tuon velan veroina maksanut, mutta eipä se näy velka siellä laskevan. Minäkin olen oman osuuteni valtionvelasta maksanut, perintöveroa meni senverran paljon, että valtionvelka tuli kerralla maksettua ensimmäisessä erässä ja toisessa erässä valtio sai kaikki minulle maksamansa työttömyys tuet takaisin perintöveron kautta.

    • jkfjsdklfjsfjksld

      Suomalainen, Amerikkalainen ja Kiinalainen syntyivät kotimaihinsa. Elivät elämänsä ja kuoltuaan pyhä Pietari kysyi että paljonkos tuli maksettua veroja kotivaltiolle.
      Kuultuaan vastaukset, pyhä Pietari osoitti Amerikkalaisen ja Kiinalaisen helvettiin koska olivat päässeet niin vähällä. Suomalainen olisi muuten päässyt taivaaseen, varsinkin kun vielä oli ajanut Fordillakin, mutta kun oli kiroillut eläissään niin paljon niin taivaspaikka oli mennyt sen takia...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe