W7 päivitysten haku hidastelee taas

MSonsyvältäNykyään

Oma koneeni ei eilen eikä tänä aamuna ilmoittanut toukokuun päivityksistä. Suoritin käy noin 50 % teholla ja eikä edes Update kuvaketta tule esiin. Lokista näen ettei ole tarjolla,silti kone etsii. Surffailin muutaman sivut ja sammutin koneen koska käytän eniten toista laitetta. Viime kuussa Update toimi nopeasti. Kone myös oma aloitteesti tarkistanut mutta lopetti sen viime viikolla. Ja nyt ei löydä.
Luin äsken Tivi uutisen asiasta ja tarkistan koneelta sen jutun huomenna. Konetta en todellakaan pidä auki tunteja. Ennen W10 tyrkytystä Update toimi nopeasti ongelmitta ja tämä outo hidastelu on nyt tullut syksystä lähtien.Suorittimen suuri kuormitus ajoittain ja outo haeskelu on häiritsevää. Yritetään ilmeisesti saada käyttäjää muuttamaan automaattiseksi päivitystä kympiksi. Käytän vain ilmoita tärkeät päivitystoimintoa. Lataa valmiiksi tärkeät on paras ja nopein tapa mutta kun kymppi pakotus alkoi muutin asetuksen.

23

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taastätä

      Minulla tekee samaa. Vain pari viikkoa sitten sama ongelma (vie toisesta ytimestä tehot kokonaan, montakohan pitäisi olla?) kun ilmeisesti etsii päivityksiä, tehtävienhallinnasta päätellen.

      Viimeksi tuli itsestään kuntoon parin päivän päästä, serveriongelma, en aio tällä kertaa tehdä muuta kuin korkeintaan ottaa päivitykset kokonaan pois päältä väliaikaisesti, kunnes tulee kuntoon.

      • taastätä

        Melko pahasti sekaisin taitaa Microsoftilla olla päivitys/tyrkytyssoftat tällä hetkellä... Vaihdoin asetuksista niin, että kone ei edes tarkista päivitysten saatavutta ("ei suositella" sanoo ohje - eli oikeasti paras vaihtoehto?) mutta tämäkään ei korjannut CPU:n käyttöä normaaliksi.

        Yritin pysäyttää wuauserv-palvelun, ei suostunut pysäyttämään vaan jäi "pysäytetään"-tilaan. Piti lopulta tappaa koko svchost-prosessi. Kone oli hetken aikaa oudon tuntuinen, mutta nyt toimii.

        Jos vanhan ja testatun 7:n laatuvaikutelma on tätä, mikä kaikki voikaan mennä munilleen 10:n päivityksessä?


      • Mitenkäs_on

        Mihin kansioon Windows Update päivitykset menevät

        % windir% \ SoftwareDistribution \ Download
        Onko tuossa kansiossa _kaikki_ Windows Updaten kautta ladatut Windows-päivitykset, vai onko niitä jossain muuallakin?

        Jos tuon kansion kopioi uudelleenasennettuun (puhdas asennus) koneeseen, niin löytääkö se ja osaako puhtaan asennuksen Windows 7 asentaa päivitykset tähän uuteen Windows 7 koneeseen? Vai tarvitaanko jotain muita tiedostoja vielä että Windows Update löytää/asentaa päivitykset?


    • ei-lataa-mitään

      Ennen joulua tein uuden Win 7 asennuksen pöytäkoneeseen.
      Vieläkään se ei lataa yhtäkään päivitystä vaikka jättää päiväkausiksi hurisemaan.

      • puolessavuodessapitäis

        Ei kuulosta normaalilta edes Microsoftin kohdalla. Kannattaa etsiä päivityksen ongelmien diagnostiikkaa Windowsin ohjeesta tai Microsoftin sivuilta. Mm Microsoftin oman "Fix It" ohjelman voi kokeilla ajaa.


    • W7käyttäjä

      Windows Update asetuksella: Lataa Tärkeät päivitykset valmiiksi ja anna päättää asennanko ne, sain nopeasti päivitykset 12kpl kuntoon eilen kuten aina ennenkin. Lataus kesti muutaman minuutin ja asennus hoitui sammutuksen yhteydessä. Koneen suoritin ei kuormittunut liikaa. Ilmoita päivityksistä asetus ei toiminut vaan kone jäi hakemaan tuplaydin 50% teholla. HP W7Pro kannattavani käytön alusta lähtien vajaa 3 vuotta W Update päivitysasetus on ollut vain tärkeät päivitykset ja käyttö on sujunut hyvin. Yhtään W10 muuttavaa ei ole latautunut eikä asentunut koneelle em. päivitys tavalla.

      • lähtölaskentaa.tekemässä

        Ei ollut minulla tuostakaan kiinni. Samalla tavalla kuormittaa suoritinta eikä saa hommaa tehtyä, laittoi lataamaan tai ilmoittamaan. Pitänee vain odotella, että Microsoftilla saavat serverinsä kuntoon. Siellä kai tuo varsinainen syy kumminkin on, vaikka sopivasti korvan takaa kutkuttelemalla voi jossain tapauksissa toimia.

        Erikoinen juttu muuten, että päivitysongelmien yhteydessä kun tapoin svchost-prosessia muutaman kerran, tämä onnistui jostain syystä sotkemaan Aeron ja nyt teemat ovat perseellään. Pitäisi varmaan buutata... Paljonkohan tähänkin on aikaa ihmisillä mennyt hukkaan? Olisin jo siirtynyt Linuxiin aikoja sitten, mutta rauta on vähän eksoottista, mm. näytönohjaimen Linux-sopivuus epäilyttää (käytettynä hankittu kone), mutta kai tässä kohta on pakko, jos ei päivityksiä enää saa...


    • olkoonvaikka

      Sama täällä, helmikuussa on viimeksi päivittänyt. Win 7 päivitys meni pilalle, kun mikki alkoi värkäämään 8 ja 10 kanssa.

      • kaikkeasitäonkin

      • MS-miscarry

        Eipä noista apua ollut ei myöskään Fix-it:stä.


      • Itsepitääarvioidamitä

        Tivissä oli joku ohje asiasta ja mainittu päivitys -99 joka oli nyt toukokuun päivityksissä mukana ja asettui koneelle. Ei ollut ongelmaa. En löytänyt Tivin juttua enää joten ei sillä varmaan mitään merkitystä ole. Ohjeet kun joskus vääriä ja tarpeettomia kikkailuja. Ms omilla sivuilla on ohjeita jos on Update ongelmia. Koneen mukana tulleista ohjeista löytyy neuvoja monen pulmaan.


      • lähtölaskentaa.tekemässä
        Itsepitääarvioidamitä kirjoitti:

        Tivissä oli joku ohje asiasta ja mainittu päivitys -99 joka oli nyt toukokuun päivityksissä mukana ja asettui koneelle. Ei ollut ongelmaa. En löytänyt Tivin juttua enää joten ei sillä varmaan mitään merkitystä ole. Ohjeet kun joskus vääriä ja tarpeettomia kikkailuja. Ms omilla sivuilla on ohjeita jos on Update ongelmia. Koneen mukana tulleista ohjeista löytyy neuvoja monen pulmaan.

        "Ohjeet kun joskus vääriä ja tarpeettomia kikkailuja."

        Niinpä, tuollaisessa virittelyssä on se huono puoli, että kun varsinainen ongelman syy on tuntematon, erilaiset viritykset toimivat epävarmasti ja niillä voi olla arvaamattomia sivuvaikutuksia. Itse en myöskään lähde tuollaisia kokeilemaan ollenkaan. Kyllä Microsoftin pitää saada päivityssysteeminsä kuntoon siten, että siellä löydetään ongelman oikea syy ja korjataan se.

        Eipä näytä tulevan päivityksiä tänäänkään.


      • korjattu
        kaikkeasitäonkin kirjoitti:

        Muutaman päivän vanhassa jutussa todetaan Seiskan/Vistan päivitysten hidastuminen ja kerrotaan korjauksesta, jota luonnehditaan oudoksi (bizarre)... Tiettyjen, näennäisesti asiaan liittymättömien päivitysten asentaminen manuaalisesti on ilmeisesti auttanut joissain tapauksissa.

        http://www.infoworld.com/article/3069693/microsoft-windows/windows-7-update-scans-taking-forever-kb-3153199-may-solve-the-problem.html

        En todellakaan aio kokeilla, mutta ihan kiinnostava nippelitieto.

        ajoin ton päivityksen kahdelle koneelle ja heti rupes update toimimaan rivakasti.


    • kalaaamies

      On päivityksiä tullut seiska prohon. Ongelma on koneen hidastuminen ja tehojen runsas käyttö. Lisäksi on ollut indeksivirheitä ja windows search on rekkuloinut. Tuntuu, ettäjotakin pyörii taustalla koko ajan, rohina käy.

    • seppoMalmi

      7:n päivitysten tökkiminen on Microsoftin tietoinen valinta ja strategia
      jonka avulla 7:n käyttäjät yritetään saada päivittämään 10:iin.

      • lähtölaskentaa.tekemässä

        Minunkin on vaikeaa, suorastaan mahdotonta keksiä muuta syytä miksi noin valtavat resurssit omaava firma ei saa tuollaista perusasiaa kuntoon.

        Strategia toimi ainakin minun kohdallani: kirjoitan tätä nyt Ubuntulla. Windows 7 on rinnalla ja pysyykin, mutta kymppiä ei ole eikä tule. Seiskan päivityksiä saa Microsoft pihdata vaikka maailman tappiin, ne on kytketty pois päältä, selaimet ym. kyllä pidän ajan tasalla jos Windowsia käytän. Ubuntun asennuksessa kiintolevystä sai osion lohkaistua kivuttomasti. Näytönohjaimen kanssa sai hetken tapella, kun Ubuntu ei oletuksena käyttänyt Nvidian omia ajureita, mutta sekin tuli nopeasti kuntoon. Ihan turhaan pelkäsin. En nyt aloita sodat-tyyppistä keskustelua, mutta mainitsen, kun tähän ketjuun aiemmin kirjoittelin. Onneksi on vaihtoehto :)


    • Kyllästynytkäyttäjä

      Toukokuun W7Pro päivitykset sujui hyvin mutta muutaman päivän päästä oli taas suoritin tekemässä jotain prosesseja joka vie tehoja toisesta ytimestä 99%. Konetta pystyy käyttämään mutta ei ole normaalia ollut kuukausiin. Välillä ok sitten taas seuraavan kerran ei ole. Viime syksyyn asti kone toimi hyvin ja hiljaisesti. Onko jotain salattua kympin ujutusta käynnissä? Minulla on ostettu Tietoturvaohjelma koneessa. Kaikki ajantasalla silti kone tekee jotain ylimääräistä ja mitä varten? Koneen omia huolto töitä ei pitäisi olla koska en tee juuri muuta kuin surffailen sivuilla tai netti ostoja. Olen vähentänyt pöytäkone kannettavan käyttöä,ei ole wifissä koskaan, koska tabletilla pärjää hyvin. Eikä ole Androidissa ongelmia ollut koskaan.

    • Nyt-onnistuu

      Ei hidastele enään

      • W7päivitysToimiiHyvin

        W7 update ongelmaan tuli erillisenä julkaistu kb päivitys MS sivulla jonka asentamisen jälkeen kone alkoi taas hakea WUpdate päivitykset normaaliin tapaan. Tästä on oma ketju. Jos jollain ongelmia vielä niin etsikää ketju,on linkki ms sivulle.


      • tosi.vastuullista
        W7päivitysToimiiHyvin kirjoitti:

        W7 update ongelmaan tuli erillisenä julkaistu kb päivitys MS sivulla jonka asentamisen jälkeen kone alkoi taas hakea WUpdate päivitykset normaaliin tapaan. Tästä on oma ketju. Jos jollain ongelmia vielä niin etsikää ketju,on linkki ms sivulle.

        Eli nyt kun Windows 10:n tyrkyttämisjakso on ohi, Microsoft ei enää näe tarvetta kiusata seiskan käyttäjiä, vaan "korjaa" päivitysongelman - eli ottaa jonkin haitakkeen pois, jolloin päivitykset taas toimivat.

        Tosi reilua. Kuinkahan paljon aikaa, sähköä ja ympäristöä Microsoftin CPU 50% haitake on maailmanlaajuisesti kuluttanut?


      • VältinMyösKympinTyrkyt

        Se korjauspäivitys W7 updatea varten oli julkaistu kesäkuun 20pv. Itse löysin 3 viikkoa sitten tiedon netistä ja sain Wupdaten taas toimimaan. Kevään ja kesän alussa suoritin pyöri turhaan muutaman tunnin,näin kyllä lokista että wupdate ei löydä päivityksiä ja itse surffailin netissä etsien ratkaisua aika monta kertaa. Eipä ollut suomenkielisillä IT sivustoilla ohjeita ongelmaan. Ms oma Fix it työkalu tarkistus löysi ongelman mutta ei antanut neuvoja miten ratkaista.


    • Asenna_KB3161608

      Se Updaten korjaava päivitys on KB3161608. Lataa ja asenna se niin kyllä Update toimii taas yhtä hyvin kuin silloin vuonna 2009 kun Win7 julkaistiin

    • pppppppp0

      "KB 3161608 breaks many products, including throwing bad TLS connections, memory leaks, SoftPhone failures, Cisco Finesse and GE PACS Universal Viewer crashes, and many others. For examples, see the Microsoft Answers forum thread."
      http://www.infoworld.com/article/3099109/microsoft-windows/microsoft-yanks-buggy-speed-up-patch-kb-3161608-replaces-it-with-kb-3172605-and-3172614.html

      https://www.google.fi/search?q=KB3161608 problem

      This update rollup is superseded by July 2016 update rollup for Windows 7 SP1 and Windows Server 2008 R2 SP1 (KB3172605) that was released on July 21, 2016.

      https://support.microsoft.com/en-us/kb/3172605

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe