Häätö vuokranantajan näkökulmasta!

Jonjulma

Vuokralaisella jo neljäs vuokra jää osin maksamatta,keskustelut eivät auttaneet vaan vuokralainen vaikuttaa ylimieliseltä ja piittaamattomalta,lisäksi valehtelee aina maksavansa menetän luottamukseni täysin.Päätän nostaa häätökanteen käräjäoikeudessa heti.Kaksi kokonaista maksamtonta vuokraa riittää perusteeksi häätöön,käsittely sujuu tällöin nopeasti kansliakäsittelyssä varsinaista oikeudenkäyntiä salissa ei tarvita.
Kanteen päätän nostaa netissä se olikin helppoa,pankkitunnuksilla sisään.Osoite on oikeus.fi->käräjäoikeus->VETUMA.Vuokrasaatava jutuissa kannattaa aina hakea häätöä koska se on vahva painostuskeino jopa luottotiedottomalle vuokralaiselle joka ei laskuihin reagoi.Häätö haetaan erikseen ulosottovirastosta ja sen voi perua.Oikeuskäsittely menee hyvin paitsi haastemiehellä vaikeuksia tavoittaa vuokralainen siihen kuluu 20 päivää.Sitten vuokralaisella kaksi viikkoa aikaa vastata haasteeseen,hän ei vastaa ja asia ratkeaa edukseni.Soitan jutun käsittelijälle ja ilmoitan että oikeudenkäynnin aikana erääntynyt yksi maksamaton vuokra lisää,ilmoitan myös euromäärän.Pyydän samalla ratkaisua kanteeseeni,seuraavana päivänä oikeuden päätös on noudettavissa käräjäoikeuden sivuilta.
Siirrän heti netissä häädön toimeksiannon ulosottovirastoon.Otan yhteyttä asia hoitavaan ulosottomieheen ja kerron taustaa ja esitän toiveen että häätö toimitetaan nopeasti koska vuokralainen laiminlyönyt vuokriaan jo kauan.Ulosottomies antaa lyhimmän lain mahdollistaman ajan kaksi viikkoa vuokralaiselle muuttaa pois..
Kun vuokralainen saa häätölapun kotiinsa aiemmin piilotellut vuokralainen alkaa pyydellä osamaksusopimuksia,selittelee maksamattomuuttaan ja pyytää lykkäyksiä en suostu mihinkään pyyntöön.Huono vuokranmaksukyky ei parane osamaksusopimuksilla vaan vuokria olisi jäänyt maksamatta lisää,en voi mitenkään suostua.Enkä varsinkaan suostu peruuttamaan häätöä.
Vuokralaisen muuttopäivä on mennyt ja käyn ulosottomiehen kanssa tarkastamassa kämpän,vuokralainen on poistunut ja jättänyt avaimet pöydälle,asunnossa runsaasti irtaimistoa ja hirveä sotku.Irtaimisto vähäarvoista ja ulosottomies antaa minulle luvan hävittää irtaimisto tai menetellä sen kanssa miten parhaaksi näen.Käyttökelpoisen irtaimen lahjoitan uudelle vuokralaiselle nuorelle opiskelijalle joka ottaa sen tyytväisenä vastaan,huonon irtaimiston ajan kaatopaikalle.
Maksut oli käräjäoikeudelle 65euroa ja ulosottovirastoon 55 euroa häädöstä.

20

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raahaaja

      Noin se kannattaa tehdä mikäli ongelmia tulee. Ainoa ongelma on, jos vuokralainen jumittuu asuntoon eikä suostu lähtemään. Voiko hänet raahata poliisivoimin ulos?

      • Faaraott

        Jos vuokralainen muuttopäivänsä jälkeen on vielä asunnossa ulosottomiehellä on lain mukaan oikeus poistaa hänet asunnosta.Mutta kyllä poliisikin on tähän käytetyävissä jos tilanne vaatii enemmän voimankäyttöä.


    • aamupäiväuni

      Juu,näin kai toimisit jos sinulla olisi asunto ja siinä vuokralainen....:))))))))))

    • Löysin linkin ja ohjeen aloittajakirjoittajan tarkoittamaan oikeushallinnon asiointipalveluun. Näytti todella kätevältä.
      .
      Osamaksusopimuksista ei enää kannata todellakaan keskustella sen jälkeen, kun on saanut tuomioistuimelta maksumääräyksen. Jos tekee osamaksusopimuksen, ei voi heittää vuokralaista pois ellei vuokralainen taas uudestaan jätä maksamatta osamaksusopimuksen mukaisia suorituksia ja muita vuokria.


      • oibsel

        Aloittaja muisteli omia kokemuksiaan. Nyt hän on yhteiskunnan elätti,ei pelkoa kämpän menetyksestä kun sossu maksaa:))


    • dedededededwe

      Sitten vain 20 vuotta ulosmittaat
      maksamattomia vuokria vakuus ( siivous ) myös ulosottoon,
      ehkä tunari saa perinnön tms.

      Laita boda-turvalukko oveen kun asunto seuraavan kerran tyhjillään. Avaimet vain itselle.
      Ja aina määräaikainen vuokrasopimus, elokuun loppuun.

    • tiedotonta_menoa

      > Sitten vain 20 vuotta ulosmittaat maksamattomia vuokria vakuus ( siivous ) myös ulosottoon, ehkä tunari saa perinnön tms.

      ^ tämä on se kaikkein tärkein juttu. Tunarin luottotiedoissa näkyy, että on maksamattomia vuokria perinnässä -> tunari onnistui ehkä hankkimaan itselleen nyt uuden kämpän & uuden vuokraisännän kusetettavaksi, mutta seuraava kierros on jo paljon vaikeampi.

      Kuulemma nämä saattavat vuosia myöhemmin, yllättäen, maksaa velkansa pois. Ehkä ruvettu perhettä perustamaan tms. ja tällöin on mennyt liian vaikeaksi puuttuvien luottotietojen kanssa. Sitten tuhertavat itkua, kun selviää, ettei maksuhäiriömerkinnät katoa rekistereistä samalla sekunnilla kuin velat on kuitattu, vaan piina jatkuu vielä pari vuotta.

      Suoli24 palstoillakin näkyy jatkuvasti tunarien sepustuksia, joissa koittavat kehua itseään vallan erinomaisiksi vuokralaisiksi & haukkuvat vuokraisäntiä, jotka kieltäytyvät vuokraamasta asuntoa, vaikka olisi peräti 2 rehtiä ja reipasta vuokranmaksajaa. Sivulausessa sitten lipsautetaan, että molemmilla on luottotiedot menny, mutta sehän johtuu AINA muista syistä.

      • Maksetuista veloista saa luottorekisteriin merkinnän niiden maksusta, eli siltä osin ei ole ongelmaa.


      • Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Maksetuista veloista saa luottorekisteriin merkinnän niiden maksusta, eli siltä osin ei ole ongelmaa.

        Mutta piina velallisella jatkuu, koska maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä maksusta riippumatta kaksi vuotta. Maksuhäiriömerkintä on suoritetusta maksusta huolimatta osoitus velallisen heikosta kyvystä hoitaa taloudellisia velvoitteitaan.
        .
        Maksuhäiriömerkintä edellyttää, että maksu on viivästynyt vähintään 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä.
        .
        Kyllä se vaan on ongelma noille velallisille, kun luottotiedot eivät ole kunnossa. Tuollaiset henkilöt, eivät saa lainaa ja asunnon vuokraaminenkin on hankalaa.


      • Kotoa opitaan rahankäytön malli. Jotkut tulevat toimeen omillaan hyvin pienilläkin tuloilla, toisilla eivät isotkaan rahat riitä. Olettaisin kyllä että keskimäärin heikoimman lähtökohdan elämään saavat erilaisten lastenhuollon ja lastensuojelun tukitoimenpiteiden piirissä olevat lapset. Jotkut tukitoimia tarvitsevat tosin jäävät ulkopuolelle.


    • Jonjulma

      En ajatellutkaan että ulosoton kautta saisin saataviani takaisin,se on toisarvoista.Pääasia oli saada häädettyä maksamaton vuokralainen ja parempi vuokralainen heti tilalle.Sain myös lunastettua häädön jälkeen vakuuden joka ei tietysti riittänyt menetyksiin mutta nopeasti toimien menetykset jäävät pieniksi.
      Häätö näkyy nyt ulosottorekisterissä kahden vuoden ajan,en usko että näkyy perusluottotietoraporteissa mitä netistä saa tilattua.Kannattaa aina ottaa ulosottorekisteri on halvempi ja paljon tarkempi!
      Kuka uskaltaa ottaa häädetön vuokralaisen,tuskin kukaan.Asunnottomuus on kaverin itse valitsema linja.

      • Valitettavan usein nämä henkilöt ajautuvat yhä isompiin vaikeuksiin. Jäikö henkilö työttömäksi, vai mihin hänen maksukykynsä loppui?


    • okjbpihgoyg

      Täytyy ottaa sekä luottotiedot JA ulosottorekisteri.

      Toisessa on jotain tunarointeja, mitä toisessa ei ole.

      Pyydä toimittamaan viimeisin palkkakuitti työpaikan/opiskelupaikan sähköpostiosoitteesta.

      Ulosotto pitää itse huolehtia olemaan voimassa 20 vuotta.

    • Nuukastieläen

      Kiitos AP, laitoin ohjeeksi talteen

    • ihmettelenkin

      Eikös alkutapauksessa häätö ollut turhaa? Heti PURKU ja tunti aikaa muuttaa pois....

    • Jonjulma

      No jos haluaa lainmukaisesti toimia näin se menee...Mikäli onnistuu jotenkin pelästyttämään omatoimisesti vuokralaisen pois kotirauhaa ja lakia rikkomatta,hyvä niin.
      Itse en olisi toisen irtaimistoa kyennyt hävittämään ilman käräjäoikeuden ja ulosottomieheen lupaa,siltikin otti hieman koville.
      Mutta jokainen tekee tyylillään eikä kai ne sakkotuomiot oman käden oikeudesta kovin isoja ole.Joskus voi pakkokin olla turvautua oman käden oikeuteen mikäli haastemiehellä ei tavoita vuokralaista,silloin paras käydä vaihtamassa lukot tämän poissaollessa.

    • lfsclkjdjklfdslkjfdskjl

      Tai laittaa oveen BODA-turvalukko ajoissa.
      Ajoissa tarkoittaa ennen vuokralaista.
      Kun asunto on tyhjänä.

      Sitten teet määräaikaisen vuokrasopimuksen. Maininnalla, että viimeinen vuokrauspäivä on myös muuttopäivä.

      Joka vuokrasopimus kun umpeutuu niin seuraavana päivänä klo 00.07 käyt laittamassa oven lukkoon.

      Poliisille voi näyttää niljake vuokrasopimusta jos vaikka ei jäänyt vuokrasopimus sisäpuolelle.

      Neuvottelet sitten oven avaamisesta ja tunarin sisälle jääneistä tavaroista.

    • AloitatHäädöstä

      Oletko edes vielä purkanut vuokrasopimusta?

    • Jonjulma

      Käräjäoikeuden tuomioon sisältyy vuokrasopimuksen purkava lausuma.#vuokrasopimus on purettu ja vastaaja velvoitetaan heti muuttamaan pois häädön uhalla# tähän tyyliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      269
      3229
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      401
      2018
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      70
      1905
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1641
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      115
      1395
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      291
      1117
    7. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      45
      1057
    8. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      277
      988
    9. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      105
      931
    10. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      906
    Aihe