Ruoveden kunnan johdannaissopimukset

Kelkaton

Kunnanjohtajan mukaan johdannaisasia on keskeneräinen ja salaus jatkuu.
Jatketaan keskustelua täällä salaamatta mitään.

152

3965

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salaistapeliä
      • Maksajaveron

        Normitouhua kepujohtoisessa kunnassa!


    • Valkopesua

      Koronvaihtosopimukset on tehty ja viimeiset reilu vuosi sitten. Mikä siinä on kesken, kun pitää salata. Onko salaamispäätös tehty salaisessa kokouksessa, kun ei löydy pöytäkirjoista päätöstä.

    • urddi

      Muutenkin kunnanhallituksen toimintaan järkeä. Ottakaa näihin asioihin nyt kiinni.

    • Kilpailuttaja

      Kunnanjohtajan mielestä ei tarvitse johdannaisia kilpailuttaa, koska hankintalaki ei sitä edellytä. Hän unohtaa kuntalaisten edun, joka edellyttää kilpailuttamista. Johdannaisia on tarjolla kaikilla pankeilla , joten jo hintatason selvittämiseksi ne tulisi kilpailuttaa. Tuosta asenteesta maksetaan kallis hinta.

      • Eipämuuta

        Mutta kunnanjohtajan oma etu ei vaadi kilpailuttamista.


      • järjetöntätoimintaan
        Eipämuuta kirjoitti:

        Mutta kunnanjohtajan oma etu ei vaadi kilpailuttamista.

        Niin ei kilpailuta, kun pelaa toisten rahoilla.


    • http://www.kmvlehti.fi/uutiset/kyronviita-avasi-ruoveden-johdannaissopimuksia/

      "Uusilla korkosuojauksilla turvataan kunnan rahoituksen hinnan taso ja näin ollen se palvelee kuntalaista sitä kautta, ettei korkeita korkomenoja tarvitse samassa määrin rahoittaa korkojen jossain vaiheessa noustessa. Tämä on kunnan riskienhallintaa, Kyrönviita selventää."
      Konsultti ilmeisesti selventänyt Kyrönviidalle.

      Taas tehdään uusia koronvaihtosopimuksia. Kyrönviita teki niitä 14 miljoonalla vuonna 2013, mutta perseelleen meni, kun pelasi markkinoita vastaan. Sopimukset purettiin 2015 ja tuli 1,3 miljoonan tappio. Tehtiin vuonna 2015 uudet 3 ja 10 millin sopimukset ja piilotettiin 1,3 millin tappio uuteen sopimukseen. Nyt vuoden jälkeen huomataan, että perselleen taas meni. 10 millin soppari on jo lähes 2 milliä miinukselle, kun pelasi markkinoita vastaan. Kunnanjohtaja uskoo korkojen nousuun kuin hullu puuroon. Puretaanko taas soppari ja tehdään uusi tappioiden piilottamiseksi. Tämä pelaamisen kierre on katkaistava. Herätkää päättäjät viheltäkää peli poikki.

      Tällä menolla meillä on kohta sopimus, joka sisältää vain vanhoja tappioita, joita maksellaan korkoina. Kunta on suojannut 14 miljoonan koronvaihtosopimuksilla 7,7 miljoonan lainoja ja suojaustaso lähenee jo 200%. Valitettavasti ne eivät edes suojaa, kun ostettu väärät suojausintrumentit.

      Kunnanjohtaja yrittää nyt suojata itsensä salaamalla kaiken ja palkannut konsultin. Meneekö tämäkin suojaus persiilleen ja mikä on lasku. Kyrönviita kertoi R-lehdessä hallituksen päättänen salaamisesta. Kysyin hallituksen jäseneltä tästä ja hän kiisti tämän.

    • Kääntyilijä

      Melkonen satutäti meillä johtajana

      • etureki

        Tämä satutäti asuu Orivedellä ja maksaa sinne verot 80 000e ( lisät)tuotoista. Syy tähän on valitsijoissa jotka saavat valtuustopaikat suuren sukunsa-,kun ollut ennenkin siellä torkkumassa tai fanaattisten kannattajien palkintona kun on kulkenut puoluetalolla vuosia salkku kainalossa tärkeän näköisenä. Onhan osanotto palkittava reppanalle keskittämällä äänet tälle.


      • SalkionAntero
        etureki kirjoitti:

        Tämä satutäti asuu Orivedellä ja maksaa sinne verot 80 000e ( lisät)tuotoista. Syy tähän on valitsijoissa jotka saavat valtuustopaikat suuren sukunsa-,kun ollut ennenkin siellä torkkumassa tai fanaattisten kannattajien palkintona kun on kulkenut puoluetalolla vuosia salkku kainalossa tärkeän näköisenä. Onhan osanotto palkittava reppanalle keskittämällä äänet tälle.

        Kepuääliöt saa mitä tilaa!


    • takareki

      Kunnanhallitus hyväksyy tämän satutätin vai "ennustajaeukon" jatkuvat selitykset, ettei rahaa ole mennyt yhtään johdannaisiin. Ei ole mennyt kun tappiot pimitetään siirtämällä niitä vippaskonstein seuraaviin sopimuksiin. Uusitaan ja uusitaan ja taas uusitaan sopimuksia. Muistuttaa peliriippuvaisten touhulta.

    • Ruoveden kunnanhallitus ei voi enään jatkaa. Pyytäkää eroa ja lopettakaa tämä juonittelu ja salaaminen kuntalaisia kohtaan. Ettehän te sitä tee, kun yhdessä puolustatte epärehellisyyttä, valehtelua ja salailua, kun olette samassa kelkassa.

      Uskotteko todellakin, ettei nämä asiat paljastu. Nämä asiat paljastetaan vaikka rikostutkinnan kautta.

      Kunnanvaltuuston on erotettava tämä hallitus ja alettava toimimaan kuntalaisten, teidän äänestäjien edun mukaan.

      • totuuskomissio

        Ruoves- lehden jutussa oli julkaistu kuva 10 miljoonan koronvaihtosopimuksesta. Kuvan yläreunassa näkyi sopimuksessa kunnanjohtaja Kyrönviidan nimi. Kukahan sen sopimuksen tekijä onkaan?


    • Nyt nämä johdannaissotkut tulevat kuntalaisten tietoon. Salaamisen syytkin alkavat selvitä. Salailu aloitettiin mukamas siitä, että vs. kunnanjohtajaVainikaiselle ei tilintarkastaja suositellut vastuuvapautta viranomaispäätöksen puuttumisesta. Ei nämä tilintarkastajien muistukset mitään ainutlaatuisia ole. Salailun perusteeksi tämä oli mielestäni ainutlaatuista ja herätti taustalla olevan muutakin.

      Nyt on selvinnyt Kyrönviidan tekemät yhteensä 14-15 miljoonan suojaukset koronvaihtosopimuksilla, joista yksikään sopimus ei ole asiantuntijayrityksen Operandin mukaan suojaava. Kunnalla on vain vuonna 2011 tehty 1 miljoonan euron sopimus, jota asiantuntija pitää suojaavana. Vuonna 2013 tehdyt sopimukset on purettu vuonna 2015 1,3 miljoonan tappiolla. Tappion peittämiseksi on tehty jälleen uudet kunnan kannalta 3 10 miljoonan järjettömät koronvaihtosopimukset. Nyt tämä 10 miljoonan koronvaihtosopimuksen markkina-arvo (käypä arvo) on lähes 2 miljoonaa euroa. Tässä salaamisen todellinen syy.

      Kyrönviita on salannut tekemisensä hallitukselta, tilintarkastajalta sekä tilinpäätöksestä. Onko kirjanpitokaan kirjanpitolain mukainen?

      Kunnanhallitus lähti mukaan tähän salailuun ja vakavien virheiden peittelyyn sekä niiden vähättelyyn, joten luottamus ei enään kuntalaisten silmissä ole.

      VALTUUTETUT! Kysykää äänestäjiltänne, mitä mieltä ovat ovat?

      Voiko yhden henkilön aiheuttaman miljoonaluokan vahingon painaa villaisella?

      Kysykää samalla myös, että hyväksyttekö hallituksen peittelyn, salailun kunnanjohtajan mukana?

      Kysykää myös, että haluatteko naapureihinne turvapaikansaaneita rajattomasti asumaan?

      • Korjaan virheeni. Toisen kappaleen lopussa jäi - minus merkki pois 2 miljoonan edestä eli negatiivinen se arvo on. Se on tappio jos sopimus puretaan nyt.


      • Etteköedeshäpeä

        Minä vastaan:

        Kunnanjohto henkilökohtaisesti maksamaan virheistään. Korvausvaatimus kunnanjohtajalle ja potkut. Pelatkoon omilla rahoillaan.

        Hallitukselle potkut. Kuntalaisten vastainen toiminta ja salailu ym.

        Kunnan enemmistö ei heitä halua tänne eläteiksi, niin miksi päättäjät toimivat meitä vastaan. Te olette vaihtamassa väestön Lähi-Idästä tulevaan sotajoukkoon. Päättäjät vaihdettava, eikä kantaväestö.


      • Kelkaton kirjoitti:

        Korjaan virheeni. Toisen kappaleen lopussa jäi - minus merkki pois 2 miljoonan edestä eli negatiivinen se arvo on. Se on tappio jos sopimus puretaan nyt.

        Sain tiedon, että 10 miljoonan sopimuksen markkina-arvo on jo yli 2 miljoona negatiivinen.

        Salailu näyttää loppuneen ja karmea totuus paljastuu kuntalaisille.


    • Varanotaari

      Kirjoitin jo toisella foorumilla, että älkää lähtekö mukaan kunnanjohtajan johdattelemaan pakolaisasiaan, millä tämä haluaa huomion pois miljoonien epäselvyyksistä. Nämä kaikkia kuntalaisia mahdollisesti koskettavat tappiot on tutkittava. Toivottavasti valtuutetuilla. millä kuntalaisten antamalla valtuuksilla on oikeus nimittää tahi erottaa kunnanjohtaja mikäli tämä on toiminut voimassa olevan lain kunnallisesta viranhaltijoista 35 pykälän vastaisesti, on nyt rohkeutta viheltää peli poikki. Pakolaisasioiden kanssa pärjätään kyllä. Mutta ei mahdollisten tulevien miljoonatappioiden

      • Kalliiksikäy

        Kunnanjohtaja on palkannut konsultin ja lakimiehen suojaamaan. Kuntalaisten piikkiin.


      • Kunnantuhoedessä

        TurvapaIkan saaneiden asuttaminen maksaa moninkertaisesti ja siitä ei edes rahalla selvitä ja vaikutukset koskevat tulevia sukupolvia.

        Kunnanjohtajan töppäykset hoituvat rahalla, kuten tähänkin asti.


    • Muutointämäeiselviä

      Kunnanjohtajan toimista tulee tehdä rikostutkinta. Jonkun pitää tehdä tutkintapyyntö rikospoliisille.

    • Ruoveden kunnanvaltuusto käsittelee maanantaina 30.5 vuoden 2015 jälleen tilinpäätöksen hyväksymistä Esityslista salataan kuntalaisilta, koska sitä ei ole julkaistu kunnan nettisivuilla. Valtuutetut ovat sen saaneet jo torstaina 26.5.

      Kunnanjohtajan ja hallituksen toimet johdannaissopimusten tekemisen, valtuuttamisen, sopimusten allekirjoittamisen, sopimusten purkamisen, tiedottamisen, tilinpäätöstietojen pimittäminen, salailut ja selittelyt tulee tutkia ja selvittää oikeudelliset vastuut. Valtuuston tulee tehdä tutkintapyyntö viranomaiselle.

      • Toimenpideohjelma

        Uusi hallitus muodostettava, joka valitsee uuden kunnanjohtajan. Sivistystoimenjohtajan työn kuva on muuttunut aikaisemmasta, joten sitä virkaa ei enään tarvita. Ruoveden kunta ei tarvitse uuttaa kotouttamisohjelmaa. Meillä on jo 2014 hyväksytty yhteinen kotouttamisohjelma Virtain kanssa.

        Siinä on huomisen päivän toimenpideohjelma valtuutetuille.


    • kannavastuusi

      Kuntalaissa (23 §) on säädetty, että kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, jollei johtosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa.

    • Tyhmyydestäsakotetaan

      Tämän päivän kokouksen jälkeen tiedämme, kuka piti kuntalaisten puolia? Vai maksatetaanko meillä miljoonien vahingot muiden töppäyksistä.

    • Varanotaari

      Eipä tullut asia kuulemma eilen siellä Ruovedellä valtuuston kokouksessa pöhlöä hurskaammaksi tässä johdannaisasiassa. Selvittäkää nyt kuka on tehnyt päätökset aikaisemmista sopimuksista! Kuka on neuvotellut 10 miljoonan sopimiksen, ja kenelle on vain annettu ohjeet allekirjoittaa se! Kunnanjohtajan tietämättömyys ja sekoilut Keiturin soten tiimoiltakin on vielä selvimättä.

      • Odotetaan

        Taitaa jäädä selvittely poliisiasiaksi.


      • Varanotaari

        Toivon tosiaan että joku rohkea Ruovesiläinen tekee nyt rikosilmoituksen teidän kunnanjohtajan toimista. Salailu jo vuosia sitten alkaneista mönkään menneistä johdannaiskaupoista on saatava veroja maksavien, ja maksaneiden tietoon!


      • rekikalikka

        Johdannaiskauppojen lisäksi matujen sijoittaminen tänne on myös kovin salaista On pyydetty tietoa paljonko kunta joutuu maksamaan näiden elättien kustannuksista. Rehellinen tiedoitus kaikista menoista joihin kuntalaiset osallistuu. On turha uskoitella valtion -spr;än maksavan kaiken. Maksaako esim.kunnan virkamiesten palkat kun he notkuvat kerrostalojen nurkilla? Saako kunta vuokraa joka kattaa kerrostalojen menot?
        Myös nämä asiat pitää olla julkisia. Kunnan asiat pitäisi tutkia perusteellisesti myös näiltä osin. Mätäpaise pitää tässäkin asiassa puhkaista.


      • Lentokenttää

        Taitaa olla ihan "muut" asiat mielessä, paljon vaan iltamenoja ja yliyön seminaareja. Jos joku tuntee kotiväkeä niin voisi kertoa mitä tuolla touhutaan.
        Surkeaa seurattavaa.


      • äänestäjäkin

        Veronmaksajien ei pidä maksaa konsultin palkkiota vaan kunnanjohtajan itse. Onhan kuntalaisetkin syyllisiä valitessaan epäpätevän kunnanjohtajan. Täällä hyväveliaate vaikuttaa liikaa. Seuraava ihmevalinta on Juusenaho. Kunta ei tarvitse häntä,vaan mamut joiden koulutus ei kuulu meille vähääkään. Rahaa törsätään mitä järjettömimpään asiaan . Toivottavasti vaalipäivinä muistetaan nämä jotka mahdollistavat hölmöilyt ja annetaan kalossinkuva persuuksiin.


      • kotiväkihoi
        Lentokenttää kirjoitti:

        Taitaa olla ihan "muut" asiat mielessä, paljon vaan iltamenoja ja yliyön seminaareja. Jos joku tuntee kotiväkeä niin voisi kertoa mitä tuolla touhutaan.
        Surkeaa seurattavaa.

        Tunnen kotoväkeä mutten kerro. Hyvin viihtyvät keskenään.


    • Konsulttia käytetään vasta nyt kun, sopimukset ovat pakkasella ja tappioita on tullut ja lisää tulossa.

      Järkevät johtavat osaavat pyytää apua ja neuvoja asiantuntijoilta ennen,kuin päättävät näin suuren mittaluokan asioista. He vievät myös asian hallituksen päätettäväksi. Näin ei tarvitse selitellä ja salailla tekemisiään jälkikäteen.

      Konsultti esittääkin nyt kunnalle uusien korkosuojausopimusten tekemistä suojaamaan kunnan lainoja koron nousulta, koska nykyisillä sopimuksilla ei ole suojaavaa vaikutusta. Ainoastaan 2011 Raiskinmäen tekemä 1 milj. sopimus on suojaava ja sen vuoksi todellinen suojauaste on edes reilu 20 %.

      Kaikki vuosina 2013 ja 2015 sopimukset ovat turhaan tehty. Vuonna 2013 yht. 14 milj. tehtyjen korkosuojaussopimusten ennenaikainen purku 2015 aiheutti kunnalle 1,3 milj. tappion. Vuonna 2015 tehty 10 milj. korkosuojaussopimus, joka sisältää edellämainitun 1,3 milj purkutappion on markkina-arvoltaan 2 milj negatiivinen ja se on maksettava pankille, jos sopimus nyt puretaan.

      Päättäjät ja kuntalaiset voisivat nyt ihan oikeasti miettiä. Miksi nuo 10 milj. ja 3 milj. korkosuojaussopimukset tehtiin 5.3.2015, vaikka niillä ei ole nykyisiä kunnanlainoja suojaavaa vaikutusta? Kaikki myös salattiin! Avaan omaa näkemystä lisää myöhemmin.

      • Alunperinkään ei ole ymmärretty riskejä, mitä näihin johdannaisiin liittyy. Epäonnistuneet suojaukset purettiin ja niistä aiheutuvat tappiot peitettiin uusiin sopimuksiin. Näin siirrettiin tappioiden realisointi tulevaisuuteen ja tappiot lisääntyvät edelleen. Vieläkö tätä vedonlyöntipeliä jatketaan korkojen tasosta tulevaisuudessa? Tämä ei kuulu kunnan tehtäviin.


    • Erkkinimimerrkki

      Ruoveden 'kunnanjohtaja' asuu Orivedellä, kuskaa sinne tilinsä ja veronsa, on tehnyt järjettömiä sopimuksia, ei kykene hoitamaan yritysasiamiehen pestiä... Miten luottamushenkilöt voitte antaa tällaisen jatkua?

    • Kunnantapa

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016460-3-1.PDF

      Selittelyltä vaikuttaa kunnanjohtajan kirjoittama hallituksen vastine johdannaisista tarkastuslautakunnalle.

      "Inhimillisistä syistä jäänyt viranhaltijapäätös tekemättä" . Taisi olla muitakin syitä pitää salaisia kokouksia.

    • Varanotaari

      Yrittääkö Kyrönviita saada nyt nykyisenkin talousjohtajan allekirjoituksin näyttämään syylliseltä soppaan?? Aina pahenee

      • Siltä se näyttää. Kaikista halutaan tehdä osasyyllisiä ja sen jälkeen sulkea heidän suunsa osallisena. Kunnanjohtaja ei edes esittele asioita itse, vaan kaikki esitykset esittelee kallispaikkaiset "asiantuntijat".

        Voi kun meidän hallituksen jäsenet ymmärtäisivät mistä on kysymys? Olisi aika herätä siellä kokouspulpetissa. Jos ei ymmärrä asiaa, niin ei pidä sanoa "joo". Kaikki kunnanjohtajan esitykset menee hallituksessa läpi, vain yhden vastustaessa.

        Jos kysymyksessä olisi vain vs. kunnanjohtajan viranhaltijapäätöksen tekemättä jättäminen, niin miksi salatut kokoukset, salatut pöytäkirjan pykälät, johdannaisasiantuntijan, lakimiehen, ja tilintarkastusyrityksen asiantuntijoiden palkkaaminen. Kymmenien tonnien lasku on tulossa noiden palveluista.

        Kyrönviita on heidät palkannut. Toivottavasti toimeksianto selvitetään. Onko tarkoitus selvittää sotkut vai suojata kalliisti kunnanjohtajaa? Asiantuntijoiden lausuntoja on salattu. Niitä ei ole kaikkia esitetty edes hallituksen kokouksessa.


      • Valtuutettujen tulee puuttua nyt asiaan. Kunnanjohtajan suojelun sijaan nyt tulisi suojella meitä kuntalaisia miljoonien laskulta. Kuntalaiset ottakaa yhteyttä omaan valtuutettuun, jota olette äänestäneet. Heidän on nyt aika ajaa kunnan ja kuntalaisten etua, eikä johdannaisilla pelaavan kunnanjohtajan etua.


    • Kopioin alle 29.5.2015 17:06 kirjoittamani tekstin. Uusi kokous on ensi maanantaina 13.6.2015 . Tekstini on edelleen ajankohtainen ensi maanantain kokoukseen. Tili- ja vastuuvapautta ei tule myöntää vastuullisille, vaan asiat on selvitettävä.

      "Ruoveden kunnanvaltuusto käsittelee maanantaina 30.5 vuoden 2015 jälleen tilinpäätöksen hyväksymistä. Esityslista salataan kuntalaisilta, koska sitä ei ole julkaistu kunnan nettisivuilla. Valtuutetut ovat sen saaneet jo torstaina 26.5."

      "Kunnanjohtajan ja hallituksen toimet johdannaissopimusten tekemisen, valtuuttamisen, sopimusten allekirjoittamisen, sopimusten purkamisen, tiedottamisen, tilinpäätöstietojen pimittäminen, salailut ja selittelyt tulee tutkia ja selvittää oikeudelliset vastuut. Valtuuston tulee tehdä tutkintapyyntö viranomaiselle."

    • Varanotaari

      On aivan päivänselvää, että edellä esiintuotujen tapahtumien perusteella kunnanvaltuuston ei tule hyväksyä tilinpäätöstä. Tutkintapyyntö poliisiviranomaiselle vuoden 2015 tapahtumista tulee tehdä, ja kunnanjohtaja tulee pidättää virastaan tutkinnan ajaksi.

    • Alla lainaus kunnanhallituksen salaisesta kokouksesta 9.5.2015. Yksikään hallituksen jäsen Anitaa lukkuunottamatta ei halunnut selvitettävän edes sitä, että voitaisiinko sopimuksia purkaa menettelyvirheiden, ohjesääntöjen rikkomisen tai lakien vastaisen toiminnan perusteella.

      Kysymyksessä on 4,4 miljoonan euron riskistä kuntalaisille, mutta se ei meidän päättäjiä kiinnosta. Tämän verran päättäjät ovat valmiita maksattamaan kuntalaisilla jottei heidän tarvitsisi myöntää olleensa väärässä.

      Lainaus:
      "Kunnanjohtajan esityksestä poiketen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Anita Viljanmaa, esitti päätösesityksestä poikkean esityksen, jonka mukaan kunnanhallituksen tulee pitää tilintarkastajan antamaa muistutusta vuoden 2015 tilinpäätöksestä aiheellisena ja ryhtyä seuraaviin toimenpiteisiin:

      Kunnanhallituksen tulee selvittää laajasti asiantuntijoita apuna käyttäen kunnan tekemät ja purkamat koronvaihtosopimukset, niiden riskit ja vastuukysymykset perusteellisesti. Selvitykset tehdään vuodesta 2011 alkaen ja niiden tulee koskea myös tilintarkastajien toimintaa. Samoin tulee selvittää onko mahdollista purkaa sopimuksia, jos on tapahtunut menettelyvirhe tai on menetelty ohjesääntöjen tai lakien vastaisesti sopimuksia tehdessä.

      Anita Viljanmaan poikkkeusesitys ei saanut kannatusta, joten se raukesi kannattamattomana.
      Anita Viljanmaa jätti eriävän mielipiteen."

    • Kasvotmeni

      Omien kasvojen säilyttäminen on joillekkin tärkeämpää kuin totuuden selvittäminen.

    • Vaihtoon

      Valtuutetut; pistäkää se eukko pellolle, mitä tätä pitkittämään enää? Uusi kunnanjohtaja omasta kylästä, tää olis pitänyt olla periaatteena jo aiemminkin.

      • tavistarkkailija

        On meidän kuntalaisten onni että on asioista ymmärtäviä ihmisiä jotka pyyteettömästi uhraavat aikaansa selvittääkseen meille "taviksille"millainen mätäpaise kunnantalolle on kehittynyt. Suuret kiitokset heille ettemme joudu makselemaan taitamattomien miljoonahölmöilyjä tietämättä miten meitä petetään hävyttömästi. Myös Ruovesilehti on herännyt tehtävään mikä sille kuuluu,eli kertomaan totuutta tästä sekavasta puhalluksesta. Iso plussa päätoimittajalle!


      • Meno.oriveteen.kiitos

        Totta!


    • Nyo

      Tosi!! Eukko pellolle ja tilalle sellainen kunnanjohtaja, joka haluaa kehittää tätä kuntaa, eikä jotakin juupajokea. Tutkinta päälle paljonko on tullut/tulossa takkiin, ja korvausvaatimus perään!

      • Yrittäkääedes

        Maanantaina taas nähdään, kuinka munattomia meidän päättäjät ovat.


    • Siitäukostakärsinyt

      Eiköhän tämän salailuhomman suurmestarina touhua kunnanhallituksen puheenjohtaja. Tapansa mukaan yrittää vaan päästä asioista vähin äänin ja vaivoin. Tärkeintä on oma elinikäinen paikka hyvin näkyvillä, ja ihan liian kauan on saanutkin siellä kekkaloida saamatta mitään asiallista aikaan.

      • Nytkärsiikokokunta

        Kunnanhallituksen puheenjohtaja kirjoitti lehdessä, että päätoimittajan pitäisi kuulla asiantuntijoita Anita Viljanmaan sijaan. Nyt on asiantuntijoitakin kuultu, niin näyttää , että Anita Viljanmaa ja päätoimittaja olivat oikeassa. Kunnanhallituksen toiminta tässä asiassa on ollut vain itsensä ja kunnanjohtajan suojaamista. Kuntalaisten edusta ei ole piitattu.


    • Kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina 13.6. 2015 tilinpäätöksen 2015. Vastuuvapautta ei myönnetty kunnanjohtaja Kyrönviidalle ja vs. kunnanjohtaja Vainikaiselle. Ensin halutaan ertyistilintarkastus johdannaisten osalta.

      Tilinpäätöksen liitetiedoissa ei vieläkään selvitetty vuonna 2015 purettujen koronvaihtosopimusten purkuhetken markkina-arvoja. Kysymyksessä ovat talousjohtaja Eeva Kyrönviidan vuonna 2012 tekemä 2 milj. euron sopimus ja vuonna 2013 hänen tekemänsä 8 milj. euron ja 4 milj. euron sopimukset.

      Edellämainittujen sopimusten purkutappiot salataan edelleen. Tähän mennessä niitä on paljastunut 1,3 milj. euroa, mutta salaamisesta päätellen niitä on paljon enemmän. Vuonna 2015 tehdyn 10 milj. euron sopimuksen markkina-arvo on jo 2 milj. euroa negatiivinen. Toivottavasti erityistilintarkastalta ei salata, kuten salattiin varsinaiselta tilintarkastajalta.

      Miksi tilinpäätös hyväksyttiin?

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016465-3.HTM

    • Varanotaari

      On kyllä pöyristyttävää lukea noita lukuja, jotka pitävät ilmeisesti paikkansa, koska Kyrönviita yrittää salata tiedot!

    • kääntyilijä

      Miten olsi jos annettas poliisin tutkia noi jutut? Koska kaikki nuolee vaan kunnanjohtajaa ,ei uskalla vastustaa sitä. skoovat kaiken paitsi Viljanmaa. Kuka olis reipas ja reilu ja tekis rikosilmotuksen .

    • Varanotaari

      Kyrönviidan viimeisin yritys saada huomio muualle kuin johdannaisiin, oli sivistystoimenjohtajan järjetön palkankorotusasia.

      Sivistystoimenjohtajan uskottavuus ja pätevyys sukelsi pohjamutiin kun lähti hööpötykseen mukaan!

      Koittakaa nyt vaan Ruovesiläiset pitää kirkkaana mielessä kunnanjohtajan päätökset ja salailu tässä asiassa, josta saattaa tulla vielä miljoonien lasku teidän maksettavaksenne. Älkääkä lähtekö tämän 'kunnanjohtajan' masinoimiin yrityksiin kiinnittää huomio muualle.

    • Kunnanvaltuusto on päättänyt erityistilintarkastuksesta. R-lehden mukaan on perustettu selvitysryhmä, jota vetää vs. talousjohtaja Hilkka Hakala. Ryhmään kuuluvat lisäksi kunnanhallituksen puheenjohtaja Lehminiemi ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kivi. Selvitysryhmän tehtävänä on selvittää johdannaisiin liittyviä päätöksiä ja niiden lainmukaisuutta, valtuutuksien myöntämistä ja johdannaissopimusten salaamista ym.

      Herrat Lehminiemi ja Kivi ovat hallituksen kokouksissa osallistuneet johdannaisiin liittyvään päätöksentekoon, niiden salailuun ja eivät ole kannattaneet edes asioiden selvittämistä. He ovat ESTEELLISIÄ osallistumaan selvitysryhmän työskentelyyn.

      Tarkastuslautakunta on se elin, jolle nämä asiat kuuluvat.

      • luottamusmennyt

        Ei kai kukaan kuntalainen luota, että noiden herrojen selvittelyn jäljiltä totuus selviää. Vaihtoon heti.


    • Varanotaari

      Kuulostaa aina vain hullummalta! On päivän selvää, että kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajat ovat jäävejä jos ovat olleet päättämässä asioiden salassapidosta. Mutta asetan kyseenalaiseksi myös sen, että talousjohtaja on selvitysryhmässä mukana. Käsittääkseni noin pienessä kunnassa talousjohtaja on suoraan kunnanjohtajan alainen. Ei voi olla mahdollista, että suora alainen selvittää missään toimikunnassa esimiehensä tekemisiä, muutoin kuin kuulemisen kautta.

      Kuka tällaisen työryhmän on ylipäätään perustanut?

      Tarkastuslautakunnan tosiaan pitäisi ottaa nyt ohjat käsiin. Teidät on valittu vaaleissa, ja teille on annettu tehtävä huolehtia kunnan talouden hoidon ja päätösten oikeellisuudesta.

    • samapelijatkuu

      Samaa mieltä varanotaarin kanssa, että vs. talousjohtaja ei voi myöskään olla mukana, vaikka on ollut virassaan vasta lyhyen ajan. Esimies voi vaikuttaa alaisen toimintaan monin keinoin ja siksi on parempi myös talousjohtajan jäävätä itsensä. Hänet on jo mainittu ryhmän vetäjäksi, mutta ainakaan kunnanhallitus ei ole tälläistä ryhmää edes perustanut. Olisiko ihan Kyrönviidan perustama? R-lehdessä tälläisestä ryhmästä kuitenkin kerrottiin.

      • Einäinvoijatkaa

        Kunnajohtaja palkkasi lakimiehen, johdannaisasiantuntijan ja tilintarkatustoimiston asiantuntijan kymmenillä tuhansilla ja nyt vielä järjestelee erityistilintarkastukseen ryhmää mieleisekseen. Tietenkin palkkaa vielä itse sen erityistilintarkastajankin. Kunnanhallituksessa kun nukahdetaan, niin pää nuokahtaa hyväksymisen merkiksi.

        Eikö tätä pelleilyä saa lopetettua!!!


      • Salaistakaikkion

        Kunnanjohtaja oli salannut lakimiehen kymppitonnin raportin. Ei edes hallitukselle ole kerrottu. Ei tainnut olla kuitenkaan kunnanjohtajan mieleinen, joten SALAINEN leima.


    • zannukka

      Veronmaksajana oletan, että kunnanjohtajalle esitetään korvausvaatimus rikkeistään. Ei kai mikään työnantaja hyväksy tällaista toimintaa. Vaihtoon ehdottomasti ja pian!

    • Asioistaselvää

      Talousjohtaja huomasi kiven ja lehminiemen olevan jäävejä, joten he eivät ole selvitysryhmässä mukana.

    • Euribor korot laskevat edelleen ja korkosuojausopimusten markkina-arvot siten laskevat myös. Ruoveden kunnannajohtajan pelaaminen koron nousujen puolesta ajaa kunnan talouden täydellisesti karille. Kunnanjohtaja ilman ymmärrystä aloitti yksin johdannaispelin (vedonlyönnin pankin kanssa korkojen tulevasta tasosta) jo vuonna 2012 ja 2013 uskoen korkojen nousuun. Korkosuojausten tekeminen lainoja suuremmilla summilla on spekulatiivistä riskinottoa.

      Pankki johdannaisasiantuntijoineen uskoi kuitenkin toisin korkojen kehitykseen ja sai kunnasta hyvän osapuolen 14 miljoonan euron korkojen suojaussopimuksiin, joissa toinen voittaa ja toinen häviää. Koronvaihtosopimuksethan perustuvat osapuolten erilaiseen näkemykseen korkojen tulevasta tasosta!

      Kunnanjohtaja purki 14 miljoonan euron sopimukset jo vuonna 2015 epäedullisena, kun sopimusten markkina-arvot painuivat jo toista miljoonaa miinukselle. Ei kerrasta opittu, vaan tehtiin uudet 13 miljoonan euron sopimukset. Uusiin sopimuksiin saatiin piilotettua syntyneet tappiot. Nyt sopimusten markkina-arvot ovat matkalla jo kolmatta miljoonaa miinukselle.

      Miten on mahdollista, että kunnanjohtaja jatkaa edelleen virassaan? Tehdyt sopimukset on salattu hallitukselta,salattu tilinpäätöksistä ja tehty osittain ilman valtuuksia. Kunnanhallituksen puheenjohtaja puolustaa ja tukee tälläistä toimintaa ja hyväksyi hallituksessa kaiken salaamisen kuntalaisilta ja vastusti asioiden selvittämistä. Mitä tämä hänestä kertoo luottamushenkilönä toimimisesta?

      • Turhaukko

        Kunnanhallituksen puheenjohtaja on, ja on aina ollut täysi lapatossu. Tämä kaveri on päästänyt asiat menemään omalla painollaan, eikä ole välittänyt mistään muusta kuin omasta poliitikon urastaan. Ollut kyvytön hoitamaan tehtäviään jo aikanaan toimiessaan maanviljelijäin eläkeasiamiehenä, eikä ne omat perunabisneksetkään ihan hyvin ole sujuneet. Omasta mielestään kyvyt kuitenkin riittävät kunnan tärkeimmälle luottamusmiespaikalle.


    • Uusijohtajaheti

      Ruoveden veronmaksajat maksavat miljoonien tappiot. Kunnanjohtaja ei maksajiin kuulu, kun hän ei veroja Ruovedellä maksa.

      Kuntaan pitää saada uusi johtaja pian. Hallituksesta suurin osa vaihtoon. On järkyttävää lukea pöytäkirjoista, miten päätökset tehdään kunnassa.

    • urddi

      On siellä kunnanhallituksessa myös nämä kaverit jotka toinen toisensa sinne valitsi. Sekä naisia että miehiä. Nyt pitäis oikeasti jotain osata tehdä eikä vain selittää. Vastuun ottaminen on vieras asia joillekin näistä ihmisistä. Jos ei ole koskaan myöntänyt tehneensä virhettä, eikä selvittänyt jälkiään, ei osaa sitä nytkään. Nyt ei pääse pakoon työpaikkaa vaihtamalla tai toisten syyksi laittamalla. Kunnanhallituksen jäsenen pitää ottaa vastuu. Seuraavissa vaaleissa ei näitä enää äänestetä, ymmärtäkää ruovesiläiset se.

      • kuntaatuhotaan

        Ei voi kuin ihmetellä, kuinka vähäisellä järjellä tätä kuntaa johdetaan. Ovatko kaikki kunnan narsistit valittu päättäjiksi? Kuntalaiset herätkää jo?


    • Seuraavissa kunnallisvaaleissa tulisi jokaisen ehdokkaan tähänastinen äänestyskäyttäytyminen selvittää. Se on mielestäni median tehtävä. Jokaisen uuden ehdokkaan mielipiteet tulee selvittää ja hänen toimintansa tulee seurata. Nyt on huomattu, että meidän äänestämät ehdokkaat toimivat äänestäjiään vastaan. Tämä ei ole oikein.

      • Syökääsärkeä

        Eipä siellä juuri äänestetä. Kukaan muu ei tee kunnanjohtajan esityksestä poikkeavia esityksiä kuin Anita. Hänen esitykset raukeavat lähes aina kannattamattomana, joten äänestystä ei silloin tule ja kunnanjohtajan esitys tulee päätökseksi. Näin ne järjettömät päätökset syntyy.


    • Kunnanvaltuuston 11.7 pöytäkirja § 43 Korkojohdannaisia koskeva erityisselvitys
      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016470-8.HTM

      Kunnanvaltuusto vaatii kunnanhallitukselta ja kunnanjohtajalta selvityksiä.

      "Lisäksi tarkastuslautakunta toteaa, että johdannaissopimuksia solmittaessa on ollut toimivallan ylityksiä sekä tämän lisäksi ei johdannaissopimuksista ei ole annettu tietoa tilintarkastajalle tasekirjan liitetiedoissa."

      Nyt kun vastuulliset saadaan selville, niin sen jälkeen korvausvaatimukset oikeusteitse perään.

      Kokouksessa joku oli painamassa asiaa villaisella ja pitänyt tätä oppina. Kuntalaisella maksatetaan niin suuret summat ja joku pitää näitä vain oppirahoina. Päättäjät toimivat virkamiesvastuulla ja maksakoot itse oppirahansa vääristä päätöksistään, ei tavalliset kuntalaiset.

      • Ruoveden kunnassa on ollut kolme hallintotieteiden maisteria mukana allekirjoittamassa ja päättämässä johdannaisista. Kaksikin yhtäaikaisesti ja pieleen on mennyt. Nykyinen vs. talousjohtaja ei ole ollut mukana, vaan hän joutuu siivoamaan sotkut. Sopimusten markkina-arvot ovat pian jo miinuksella keskimäärin 1 miljoona/maisteri.

        Tuolla koulutuksella ei tiedetä kenen tulee päättää johdannaisista ja allekirjoittaa niitä ja ja mihin valtuudet riittävät . Lisäksi ei tiedetä, että tilinpäätöksen liitetiedoissa pitää ilmoittaa johdannaisista ja kertoa niistä myös tilintarkastajille. Ehkä tiedettiin, mutta ei piitattu hyvästä hallintotavasta? Niin ja se tärkein on, ettei ole edes ymmärretty, mitä on tehty.


      • merkonomikinosaisi
        Kelkaton kirjoitti:

        Ruoveden kunnassa on ollut kolme hallintotieteiden maisteria mukana allekirjoittamassa ja päättämässä johdannaisista. Kaksikin yhtäaikaisesti ja pieleen on mennyt. Nykyinen vs. talousjohtaja ei ole ollut mukana, vaan hän joutuu siivoamaan sotkut. Sopimusten markkina-arvot ovat pian jo miinuksella keskimäärin 1 miljoona/maisteri.

        Tuolla koulutuksella ei tiedetä kenen tulee päättää johdannaisista ja allekirjoittaa niitä ja ja mihin valtuudet riittävät . Lisäksi ei tiedetä, että tilinpäätöksen liitetiedoissa pitää ilmoittaa johdannaisista ja kertoa niistä myös tilintarkastajille. Ehkä tiedettiin, mutta ei piitattu hyvästä hallintotavasta? Niin ja se tärkein on, ettei ole edes ymmärretty, mitä on tehty.

        Tuolla rahalla olisi maksettu pätevän taloustieteen maisterin palkka koko korkosuojausopimuksen loppuun eli vuoteen 2045 saakka.


    • Anitan esitys salaisessa hallituksen kokouksessa jota kukaan ei kannattanut. Mutta julkisessa kokouksessa kannatettiin. Mitä tämä käyttäytyminen kertoo hallituksen jäsenten moraalista. Heillä on myös virkavastuu.

      "Kunnanhallituksen tulee selvittää laajasti asiantuntijoita apuna käyttäen kunnan tekemät ja purkamat koronvaihtosopimukset, niiden riskit ja vastuukysymykset perusteellisesti. Selvitykset tehdään vuodesta 2011 alkaen ja niiden tulee koskea myös tilintarkastajien toimintaa. Samoin tulee selvittää onko mahdollista purkaa sopimuksia, jos on tapahtunut menettelyvirhe tai on menetelty ohjesääntöjen tai lakien vastaisesti sopimuksia tehdessä."

      • oksensin

        Tän porukan pitää erota heti. Miten tälläiset henkilöt voivat jatkaa. Tää on ihan sairasta.


      • Iljettää

        Aivan käsittämätöntä toimintaa kunnanhalituksessa. Ei haluta selvittää miljoonien mahdollisia menetyksiä. Kukaan ei näytä kantavan vastuuta. Eroaminen on ainoa vaihtoehto.


      • Eivätnautiluottamusta

        Tuossahan se luottamus tuli jo mitattua. Asiat todella pyrittiin salaamaan ja peittämään kuntalaisilta. Miten te kehtaatte?


    • syyllisiäetsimässä

      Eikös se Vainikainen ollut justiinsa silloin allekirjoitusikaan tullut kuntaan ja hoiti siinä samalla yhtäaikaa kunnanjohtajan ja sivistystoimenjohtajan tuurausta oman toimensa ohella? Siinä omaan työhön sisäänajossa, ja tasapainotuspaketin osuessa myös tuohon ajankohtaan, ei varmaan kukaan olisi kerinnyt syntyjä syviä tutkimaan, jos työnantajalta ohjeeksi on annettu: päätä tuo, tsekkaa nämä ja allekirjoita nää paperit meidän loman aikana.

      • maisteriksi

        Hallintotieteen maisterin on osattava tälläiset perusasiat.


      • muistelija2
        maisteriksi kirjoitti:

        Hallintotieteen maisterin on osattava tälläiset perusasiat.

        Varmaan osaakin, mutta uuteen työpaikkaan tullessa on varmaan myös luotettava perehdyttäjiin, varsinkin jos päälle kaatuu moninkertainen työ. Tosin ei olisi kannattanut luottaa, kuten nyt on havaittu.


      • muistelija2 kirjoitti:

        Varmaan osaakin, mutta uuteen työpaikkaan tullessa on varmaan myös luotettava perehdyttäjiin, varsinkin jos päälle kaatuu moninkertainen työ. Tosin ei olisi kannattanut luottaa, kuten nyt on havaittu.

        Yhden henkilön keittämä soppa tämä on ja hänen on vastattava siitä, kuten myös hänen kanssaan asioiden peittelyyn osallistuneet hallituksen jäsenet.


    • Kunnanjohtaja selittelee ylisuuria johdannaissopimuksia, että konsultti ennusti tulevan lainamäärän. Eikö kunnanjohtajalla ole itsellä mitään käsitystä kunnan lainamääristä. Hän ehti toimia talousjohtajanakin jonkin aikaa. Suojaussopimukset tehdään olemassaolevien lainojen perusteella. Meidän kunnanjohtaja päätti suojata lainoja 2020 alkaen vuoteen 2045. Lainoja joita ei ole edes otettu. Eli mitään suojausta ei ole tehty ja jos sopimukset puretaan nyt niin 3 miljoonaa menee kankkulankaivoon.

      • Vaihdoin_pankkia

        Osuuspankkihan tässä se kusettaja ja hyötyjä on. Pankilla huomattu että kunnanjohtaja on täysin pihalla tehtävistään, niin on käytetty tilannetta härskisti hyväksi, ja tehty tällaiset sopimukset joissa pankki nettoaa kunnalta parhaimmillaan miljoonia. Näin toimii osuuspankkiväki.


      • Aamulehden haastattelussa kerrottiin samaa selittelyä kuin tarkastuslautakunnalle lähetetyssä selvityksessä. Totuus on, että 13 miljoonan sopimukset on allekirjoitettu tilanteessa, kun kunnan lainat olivat noin 7,5 miljoonaa, eivät 14 miljoonaa, Tämä lainojen määrä käsiteltiin kunnanhallituksen kokouksessa sekä valtuuston kokouksessa, ennen kuin koronvaihtosopimukset allekirjoitettiin, Tämä on faktaa!


      • VaihdoinjoSpankkiin
        Vaihdoin_pankkia kirjoitti:

        Osuuspankkihan tässä se kusettaja ja hyötyjä on. Pankilla huomattu että kunnanjohtaja on täysin pihalla tehtävistään, niin on käytetty tilannetta härskisti hyväksi, ja tehty tällaiset sopimukset joissa pankki nettoaa kunnalta parhaimmillaan miljoonia. Näin toimii osuuspankkiväki.

        Ruoveden osuuspankki fuusioidaan muihin osuuspankkeihin. Se siitä paikallispankista sitten. Pankki pärjäisi hyvin jatkossakin vaikka muita asiakkaita olisikaan kuin Ruoveden kunta.


      • Virallinenpuuttuu
        Kelkaton kirjoitti:

        Aamulehden haastattelussa kerrottiin samaa selittelyä kuin tarkastuslautakunnalle lähetetyssä selvityksessä. Totuus on, että 13 miljoonan sopimukset on allekirjoitettu tilanteessa, kun kunnan lainat olivat noin 7,5 miljoonaa, eivät 14 miljoonaa, Tämä lainojen määrä käsiteltiin kunnanhallituksen kokouksessa sekä valtuuston kokouksessa, ennen kuin koronvaihtosopimukset allekirjoitettiin, Tämä on faktaa!

        Kunnanjohtajan tulisi selvittää asiat vihdoinkin kunnanhallitukselle kuten on häneltä niitä vaadittu, eikä lehdille!


      • Ruovedellä talousjohtaja ja myöhemmin kunnanjohtaja ei tiedä mukamas kunnan lainamääristä mitään. Hän vetoaa korkosuojauksen lainamäärissä konsulttiin. Konsulttiko tietää paremmin kunnan lainoihin ja investointeihin liittyvät asiat kuin kunnan talous/kunnanjohtaja. Kirjanpitäjä on oikea henkilö kertomaan kunnan lainamäärät .

        Kuntalaiset älkää uskoko kunnanjohtajan selityksiin, koska ne ovat vain jälkikäteen tehtyjä selityksiä hänen epäonnistuneesta korkosuojauksistaan, joista aiheutuu kuntalaisille miljoonien lasku.

        Kunnanvaltuuston kokouksessa on käsitelty lakimiehen raportti tehdyistä koronvaihtosopimuksista. Miksi raportti ei ole pöytäkirjan liitteenä luettavissa? Se tulee asettaa kaikkien kuntalaisten nähtäville, jotta nähdään miten on toimittu johdannaisten kanssa.


      • Zannukka26

        Miten niin, kuntalaisten maksettavaksi, eihän kunnanjohtaja mikään suojelupyhimys ole. Tottakai hänen pitää virheensä korvata, niinkuin jokaisen meistä. Hän on meillä kuntalaisilla töissä.


    • Raporttijulkisuuteen

      Kuinkahan kauan vielä kestää johdannaiskauppoja selvittävän työryhmän selvitys? Hiljaista on asian suhteen ollut jo pari kuukautta.

      Tarkastuslautakunnan tulisi tehdä asiasta tutkintapyyntö poliisille ajoissa, ettei käy kuin Finnavian tapauksessa, jolloin kanneoikeudet menetettiin asian vanhemisen vuoksi.

      • Asiaonselvitettävä

        Tarkastuslautakunnan on tehtävä ehdottomasti tutkintapyyntö poliisille kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen osallisuudesta johdannaisopimuksiin liittyviin tapahtumiin korvausvaatimusten selvittämiseksi. Niin selvät rikkomukset ja laiminlyönnit ja niiden salaamiset ovat tapahtuneet.
        Asettiko kunnanvaltuusto selvittämistyöryhmän työlle aikarajan ja mikä päivä se on?


    • Minäkinmuutan

      Hevosmiesten tietotoimiston mukaan kunnan johdannaissopimuksista olisi tulossa jo yli 4 millin tappiot kunnan veronmaksajille. Korot ovat jatkaneet laskuaan ja tappiot kasvaa sen vuoksi edelleen. Meneekö 5 millin raja jo vuoden loppuun rikki. Katsotaan nyt.

      Meikä ei jää typeryksien virheistä maksamaan, kuten ei moni muukaan. Kirjat ehtii vuoden loppuun siirtää toiseen kuntaan vaikka Orivedelle.

      Onhan kuntaan saatu rikkautta ja voimavarana satoja uusia veronmaksajia ulkomailta, joten ei täällä mitään hätää tule. Uusissa asukkaissa on jopa useita taloustieteilijöitä ja erittäin oppineita ja ammattitaitoisia sivistystoimenjohtajan mukaan. Hänenkin palkankorotuksille löytyy näin maksajat.

    • MV-lehtikertoisitotuuden

      Hevosmiesten tietotoimistoko kunnan tiedottamisen nykyään hoitaa? Parempi sekin kuin ei mitään!!!

    • Asiatselvitettävä

      Kunnanjohtajalle ja kunnanhallitukselle esitettävät korvausvaatimukset selviät tarkalleen kun sopimukset puretaan. Ne on purettava, koska niitä on tehty ilman valtuuksia. Kunnanhallituksen osuus on tutkittava myös, koska kunnanhallituksen kokouksista on viitteitä sovitun kunnanjohtajan laiminlyöntien salaamisesta. Tarkastuslautakunnan on tehtävä tutkintapyyntö kunnanjohtajan lisäksi myös kunnahallituksen tekemisistä. Kuntalaiset voivat myös tehdä tutkintapyyntöjä asiasta, jos tarkastuslautakunta ei niitä tee.

    • vastuutakaivataan

      Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita on ollut sopimassa Ruoveden kunnan puolesta johdannaissopimuksista, joilla ei ole todellisuudessa ollut lainojen suojaamistarkoitusta. Sopimuksia ei ole sidottu tiettyihin lainoihin. Lisäksi sopimuksiin on sisältynyt Ruoveden kunnan kannalta merkittäviä riskejä.
      Kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta! Miksei asiaa ole viety tutkintaan?

      Milloin Ruoveden kunnanjohtaja on syytteessä oikeudessa ja hänelle vaaditaan vankeusrangaistusta, kuten Finavian kohdalla?

      Lue lisää.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101722473340_uu.shtml
      Lainaus:
      "Syytteen mukaan yhtiön entinen varatoimitusjohtaja Ari Haapanen allekirjoitti valtakirjan, jolla rahoituspäällikkö valtuutettiin allekirjoittamaan Finavian puolesta johdannaissopimuksia. Yhtiön ohjeistuksen mukaan sopimuksia on saanut tehdä vain lainasalkun suojaamistarkoituksessa.

      - Vuosien 2009-2011 aikana (rahoituspäällikkö) on ollut sopimassa Finavian puolesta johdannaissopimuksista, joilla ei ole todellisuudessa ollut lainojen suojaamistarkoitusta. Sopimuksia ei ole sidottu tiettyihin lainoihin. Lisäksi sopimuksiin on sisältynyt Finavian kannalta merkittäviä riskejä, syytteessä sanotaan."

      • Salaamallaasiatpahenee

        Kunnalle on syntynyt 2015 puretuista johdannaissopimuksista jo vahinkoa 1,3 milj. euron edestä, josta tulisi tehdä korvauskanne. Lisäksi nykyisten sopimusten markkina-arvo lienee jo yli 3 milj. euroa negatiivinen.

        Keväällä kerrottiin, että sopimukset neuvotellaan uusiksi ja niitä vähennetään. Mitään ei ole sen jälkeen asiasta kuulunut. Realisoimalla nyt sopimukset , niin korvauskanteen arvoksi syntyisi miljoonia euroja.

        Korvauskanteilla on jo kiire, ettei käy kuin Finavian tapauksessa, että pääsivät vanhenemaan. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kunnapäättäjät vetkuttelevat , jotta laskut näistä järjettömyyksistä maksatetaan kuntalaisilla hyväveliverkoston tapojen mukaan.


    • Hankintasoppari

      Eevan terveiset sostesta

      Keiturin Sote Oy : Kutsu markkinavuoropuheluun: Virtain ja Ruoveden terveyskeskusten vastaanottopalvelut

      Keiturin Sote Oy:n tarkoitus on kilpailutuksen perusteella löytää yhteistyökumppani, jonka tehtäväksi annetaan Virtain ja Ruoveden terveyskeskusten vastaanottotoiminnan palvelujen tuottaminen myöhemmin määriteltäväksi sopimusajaksi.

      Hankintaa koskeva markkinavuoropuhelu pidetään torstaina 20.10.2016 kello 10.00 - 12.00 Virtain kaupungintalolla, osoitteessa Virtaintie 26, 34800 Virrat.

      Tilaisuuden tarkoituksena on käydä keskustelua valmistelun yksityiskohdista, joihin Keiturin Sote Oy toivoo saavansa näkemyksiä markkinoilla toimivilta yrityksiltä. Markkinavuoropuhelun avulla pyritään tarjouspyynnön pohjaksi kartoittamaan markkinoita ja valmistelemaan tulevaa terveyskeskuksen vantaanottopalveluja koskevaa kilpailutusta. Markkinavuoropuhelu ei sido siihen osallistuvia tahoja. Markkinavuoropuheluun osallistuvilla ei ole oikeutta saada korvausta osallistumisestaan.

    • mitähäntaastässäkinon

      Ruoveden kunnanhallituksen maanantain 29.10.16 esittelylistalla oli lausunnon antaminen tarkastuslautakunnalle johdannaisista. Heidän piti vastata esitettyihin kysymyksiin.

      Tarkastuslautakunta oli asettanut kysymykset 7.07.2016 kokouksessaan ja valtuusto päätti 11.07.2016 pyytää hallitukselta vastaukset näihin kysymyksiin.

      Nyt kunnanvaltuuston tulee kysyä kunnanjohtaja Kyrönviidalta sekä hallituksen puheenjohtaja Lehminiemeltä: Miksi kesti lähes neljä kuukautta tuoda tämä asia hallituksen kokouksen käsittelyyn?

      • Spekulaativinenpeli

        Miksi tarkastuslautakunta ei kysynyt kunnanjohtaja Kyrönviidalta, että miksi hän ei tehnyt kunnan vaihtuvakorkoisia lainoja suojaavia koronvaihtosopimuksia? Asiantuntijatkin ovat lausuneet, että tehdyillä sopimuksilla ei ole suojaavaa vaikutusta.


    • Vauhtiaselvittelyyn

      Toivottavasti tämä asiaa etenee ja vitkuttelut pois. 10 miljoonan sopimuksessa kunnan riski on 4,4 miljoonaa. Maksetaan pankille vuosittain 176 tuhatta 2020 alkaen vuoteen 4025. Tässä ei ole kuin hävittävää. Paras realisoida tappiot nyt ja tutkintapyynnöt ja korvausvaatimukset perään. Pankkikin pitää haastaa siitä, että ovatko käyttäneet kunnanjohdon ymmärtämättömyyttä hyväkseen. Tämäkin on mahdollista kun on seurannut näitä kunnanjohtajan lapsellia selityksiä ja salailua asiasta. Jostain korvaus on saatava, koska kuntalaisilla 4,4 miljoonan maksattaminen yhden henkilön töppäyksistä ei kertakaikkiaan käy. Kunnanhallituksen olisi syytä ollut tehdä tutkintapyyntö, mutta halua ei ollut edes selvittää vaan salata. Nyt sen tekee muut ja kunnanhallituskin joutuu tutkintaan asioiden peittelystä ja jopa korvausvelvolliseksi.

      • Korjaustaedelliseen

        Vuoteen 2045 maksetaan pankille sopimuksen mukaan, ei sen pidempää ja vain yhden henkilön päätöksellä. Hän ei katsonut tarpeelliseksi kertoa kunnan hallitukselle tekemistään päätöksistä.


      • oikeustoimikelpoinen

        Kyllä kunnanjohtajalla on sellanen koulutus,että voidaan olettaa täysin ymmärtäneen, mitä teki.Turha tossa on pankkia syyttää.


    • Ex_kunnallispoliitikko

      Kunnalle syntyi aiemmista sopimuksista tappiota 1,3 ME. Kyrönviita sopi OP kanssa uudesta koronvaihtosopimuksesta jonka pääoma on 10 ME ja joka toimii niin että mikäli vallitseva korko on alle 1,75 kunta maksaa kuitenkin vähintään tuon 1,75% vuosittain 10 ME pääomalle. Vaikka koko 10ME lainaa ei olisi edes olemassa. Mikäli korko nousee yli tuon 1,75 niin kuntaa saa "hyvää" 1%-yksikön verran. Eli, jos korko olisi 5% niin kunta maksasi pankille vain 4%, jos korko olisi 6%, kunta maksaisi 5% jne.

      Joka tapauksessa kunta maksaa pankille tästä sopimuksesta vuosittain x määrän euroja. Oli sitten lainaa tai ei. Kunta ei koskaan, missään olosuhteissa, saa tästä sopimuksesta tuloa.

      Koska sopimus on tämän luonteinen, pankki (OP) myönsi kunnalle palkkion sopimuksen allekirjoitusta vastaan 1,3 ME. Tällä palkkiolla katettiin kunnan aiempi tappio pankin sisäisenä tilinsiirtona ja vanha soppari hävisi kuin tuhka tuuleen. Näin tuo 1,3 ME ei koskaan käynyt kunnan tileillä, joten sitä ei tarvinnut kirjata kirjanpitoon.

      Koska pankki on allekirjoitusta vastaan antanut kunnalle 1,3 ME, niin lienee itsestään selvää että sopimus on laadittu niin että sopimuksen purkaminen maksaa kunnalle joka tapauksessa vähintään tuon 1,3ME. Mikäli korot pysyvät matalina, alle 1,75% sopimus on varsin tuottoisa pankille. Sopimus on voimassa 2020-2045 eli 25 vuotta. Jos koko aika elettäisiin 0% korolla sopimus tuottaisi pankille 4,4 ME, "puhtaana käteen".

      Koska sopimus ei liity mihinkään kunnan varsinaiseen lainaan ja koska kunnan lainakanta on merkittävästi pienempi, niin taitaa olla niin että koko koronvaihtosopimus on tehty vain em. palkkion saamiseksi ja jotta edellisen sopimuksen tappiota ei tarvittu 2015 tuoda julkisuuteen ja samalla rasittaa kunnan jo valmiiksi rapakuntoista taloutta. Tätä 10ME sopimusta ei siis ole tehty suojaamaan kunnan lainakantaa. Oliko Kyrönviidalla valtuutus tällaiseen toimenpiteeseen?


      Kunnanvaltuusto käsittelee johdannaissopimuksia kokouksessaan tulevana Tiistaina 8.11.2016.

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016503-14.HTM

      Harvoin olen lukenut yhtä ala-arvoisen epäselvästi kirjoitettua esityslistan pykälää, joka kaiken lisäksi vaikuttaa vain toistavan samaa asiaa kerta toisensa jälkeen. Kun sitten lukee Juha-Pekka Lehminiemen / Kunnanhallituksen nimissä laatiman vastineen Tarkastuslautakunnalle, niin eipä ihme että olemme joutuneet tähän soppaan. Lehminiemi ei vaikuta edes kykenevän kirjoittamaan selvää suomen kieltä. Saatikka että vastaisi selkeästi tehtyihin kysymyksiin.

      Ennen valtuuston kokousta klo. 18 Yhteiskoulun ruokalassa pidetään kuntalaisten kyselytunti klo 17-18. Mielenkiintoisia selittelyjä tiedossa!

      Lopuksi

      Riippumatta siitä onko joku taho syyllistettävissä johdannaisista aiheutuvista tappioista, niin kunnan kannattaa pyrkiä eroon kaikista johdannaissopimuksista mahdollisimman pikaisesti. Maksoi mitä maksoi.

      On selvää että kunnan nykyisen (ja entisen) "terävän kärjen" tietotasolla ei pidä ryhtyä leikkimään pankin ammattilaisten kanssa. Kunnanvaltuuston tulisikin ohjeistaa kunnanhallitusta ja virkamiehiä että kunta ei missään olosuhteissa, koskaan, ikinä enää tee johdannaissopimuksia !!!!

      Pankit ovat onnistuneet totuttamaan lainanottajat vaihtuvakorkoisiin lainoihin vuosien varrella. Vaihtuvaan korkoon liittyy olennaisesti pelko korkojen noususta. Pelkoa on sitten helppo käyttää ja tarjota lainanottajille korkosuojia jos minkämoisia. Lopputulos on sitten käytännössä sama kuin jos lainanottaja olisi alun pitäen ottanut kiinteäkorkoisen lainan.

      Itse asiassa, jos pitää kaikki lainansa kiinteäkorkoisina mutta lyhytaikaisina niin päässee samaan lopputulokseen kuin vaihtuvakorkoisten lainojen kuluttaja.

      • Hyvä kirjoitus!

        Olen samaa mieltä kanssasi,että näistä sopimuksista pitää päästä irti pian, eli tehdä RvesiExit. Ei jätetä tätä kakkua seuraavan polven maksettavaksi. Heille on sitä taakkaa jo liikaakin jätetty.

        Lisäisin vielä, että 10 ME sopimuksen yhteydessä tehdyn 3 ME koronvaihtosopimuksen, jossa pankki maksaa kunnalle korkoa 6 kk euribor 1% ja kunta maksaa pankille korkoa 6 kk euribor 0%. Tarkoittaa, että kunnalle on taattu tulovirta 1% korko 3 ME pääomalle 6.3.2020 saakka.

        Tämän lumesopimuksen avulla kunnanjohto voi osoittaa kuntalaisille, että johdannaisista on ollut pelkästään hyvää kassavirtaa kuntaan päin. Näinhän asia meille vielä keväällä kerrottiin. Tämäkin kassavirtaa kääntyy vielä pois kunnasta meidän takaisin maksettavaksi, koska sekin on jo sisällä 10 ME sopimuksessa. Tälläkään korkojohdannaisella ei ole mitään tekemistä kunnan lainojen suojaamisen kanssa.

        Ps. Toivon, että nimimerkistäsi ex etuliite poistuisi ensi keväänä.


      • Oikeustoteutukoon

        Maksoi mitä maksoi, että syylliset epärehelliset henkilöt vastaavat tekemisistään. Oikea paikka käsitellä asiaa ei ruokala, vaan oikeusali.


      • Ex-kunnallispolitiikolle.

        Kunta saa hyvää, kun 3 kuukauden euribor nousee yli 5%:n p.a. Koron ollessa alle tuon kunta maksaa 1,76%:n vuotuista korkoa pankille.


      • Ex_kunnallispoliitikko
        Kelkaton kirjoitti:

        Ex-kunnallispolitiikolle.

        Kunta saa hyvää, kun 3 kuukauden euribor nousee yli 5%:n p.a. Koron ollessa alle tuon kunta maksaa 1,76%:n vuotuista korkoa pankille.

        Jos korko nousee yli tuon 5% niin kunta maksaa vain 4%. Se ei tarkoita että kunta saisi "hyvää". Kunta vain maksaa yhden prosenttiyksikön verran vähemmän kuin viitekorko, mutta maksaa silti aina vaan pankille. Tulovirtaa ei tule olemaan missään vaiheessa pankilta kunnalle.

        Kaiken lisäksi tuon sopimuksen kanta on koko sopimuskauden ajan 10 ME, eikä se vähene vuosittain kuten useimmissa muissa koronvaihtosopimuksissa.


    • sopimustenselityksiä

      Kunnanvaltuuston kokouksen 8.11.2016 esityslista http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016503-14.HTM
      Kunnanjohtaja Kyrönviidan selvitykset tarkastuslautakunnalle ja valtuustolle esitettyihin kysymyksiin esityslistan liitteestä lainaukset:

      ”1)Sopimuksista ja niiden markkina-arvoista ei ole vuosittain toimitettu selvitystä tilinpäätökseen, koska asiaa koskeva kirjanpitolautakunnan ohjeistus on ollut epäselvä ja tulkinnanvarainen. Olen keskustellut asiasta myös Ruoveden kunnan tilintarkastajan, Jorma Kesän kanssa ja myös hän on kertonut havainneensa ohjeistuksessa saman epäselvyyden. Tiedossani on muitakin kuntia, joissa korkojohdannaissopimuksista ei ole ollut aiempina vuosina kirjausta tilinpäätöksessä.”
      ”2) Kunnanhallitus on delegoinut sekä minulle että edellistä talousjohtajaa sijaistaneelIe Riina Kivistölle valtuuden solmia puheena olevia sopimuksia. Kyseisissä valtuutuspäätöksissä ei ole päätetty eikä otettu miltään osin kantaa siihen, millä tavoin kunnanhallitusta tulisi informoida solmituista sopimuksista.”


      Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen säädökset perustuvat kunta- ja kirjanpitolakiin. Kuntalakiin 67§ on kirjoitettu, että kirjanpitolautakunnan kuntajaosto antaa ohjeita ja lausuntoja kirjanpitolain ja tämän lain 68–70 §:n soveltamisesta. (Uuden kuntalaissa 2015 pykälät 112-116§)

      Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän tilinpäätöksen liitetiedot (v.2012)sivulta 10 lainaus:
      "Jos kunta on käyttänyt johdannaissopimuksia, tilinpäätöksen liitetietoina esitetään johdannaissopimusten arvostus- ja muut laskentaperiaatteet."

      Kunnanhallitukselta olisi voinut myös kysyä, miten he olisivat halunneet sopimuksista heille informoitavan, kun päätöstä informointitavasta ei ollut tehty.

      Kunnanhallitus, valtuusto ja kuntalaiset jätettiin vuosiksi pimentoon, että onko johdannaisopimuksia tehty lainkaan? Vuoden 2016 alkupuolella selvisi valitettavasti niitä tehdyn, puretunkin ja jälleen tehdyn.

      http://shop.kunnat.net/download.php?filename=uploads/yleisohje_liitetiedot_ebook.pdf

      • Päätöstenselityksiä

        http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016503-14-3.PDF

        "Nykyinen istuva KH ei ota kantaa tehtyyn päätökseen".

        Selvähän tuon valtuutuspäätöksen tarkoitus on. Esityksessä mainittu kunnan lainamäärät ja niistä eritelty vaihtuvakorkoiset lainat, jotka suojataan johdannaisilla.

        Tehdyt 14-15 miljoonan johdannaisopimukset eivät ole sidottu kunnan lainoihin, eivät vastaa kunnan lainamääriä ja eivät ole niitä suojaavia. Valtuutus ei ollut tälläiseen peliin tarkoitettu. Tuskin hallituksen jäsenet päätöstä tehdessään edes ymmärsivät, että niitä voidaan edes tehdä näin spekulatiivisessä mielessä.

        Hallitus/Lehminiemi sanoo:"Jälkikäteen arvioituna" Päätökset ovat antaneet laajat valtuudet vastuiden kokoon nähden.

        Kunnanjohtaja sanoo: "Jälkikäteen tarkasteltuna" on perusteltua tehdä kunnan johtosäännön mukaisesti viranhaltijapöytäkirjat.

        Teidän tapanne tarkastella ja arvioida tekemisiänne vasta jälkikäteen käy kuntalaisille kalliiksi. Tapanne toimia on ylimielistä.


    • Ruoveden kunnanvaltuusto päätti äänin 19-2, että Ruoveden johdannaisista tehdään poliisille tutkintapyyntö.

    • Vähän_hyvääkin

      Kiitos,mutta ketä olivat nämä kaksi vastaan äänestänyttä. Kiitos myös kelkattomalle tiedosta. En ehtinyt jäädä kuuntelemaan, kun puheenjohtaja sanoi kyselytunnin loputtua, että ne jotka lähtevät, lähtekööt nyt.

      • demokratiatoimi

        Outi Kokko ja Leo Nyykooli vasemmistosta äänestivät vastaan.


    • kuntalaistenetuensin
    • Ruoveden kunta on suuressa hallinnon ja johtamisen kriisissä.

      Kunnanjohtajan ja hallituksen toimista on tehty tutkintapyyntö. Kunnalle on aiheutumassa miljoonien tappiot. Ruoveden kunnanhallitus pyrki salaamaan puheenjohtaja Lehminiemen johtamana johdannaistappiot kuntalaisilta.

      Kunnanhallituksen puheenjohtaja on hallituksen kokouksessa esittänyt kunnanjohtajalle huomattavaa palkankorotusta tilanteessa, kun poliisitutkinta on heidän tekemisistään jo aloitettu.

      Haluaako kunnanhallituksen puheenjohtaja palkita kunnanjohtajan aiheuttamistaan miljoonien johdannaistappioista kuntalaisten verorahoista.

      Valitettavaa, että meillä on kunnanjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, jotka eivät ymmärrä mikä on väärin ja mikä on oikein. Miten he voivat jatkaa enään tehtävissään, kun luottamus on heihin jo mennyt.

      • Kunnanjohtajanpotkut

        Valtuusto voi irtisanoa kunnanjohtajan tai siirtää hänet muihin tehtäviin, jos hän on menettänyt valtuuston luottamuksen. Aloitteen tekemiseen tarvitaan vähintään neljäsosa valtuutetuista. Päätökseksi vaaditaan, että sitä kannattaa kaksi kolmasosaa kaikista valtuutetuista. Päätös voidaan panna heti täytäntöön.


      • Luottamushenkilönpotkut

        Kuntalaki 40§
        Virheellinen menettely luottamustoimessa

        Jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava asianomaiselta selitys sekä tarvittaessa ilmoitettava asiasta valtuustolle. Asiasta on viipymättä tehtävä rikosilmoitus, jos kysymyksessä on ilmeinen virkarikos.

        Valtuusto voi tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan. Ennen valtuuston kokousta voi pidättämisestä väliaikaisesti päättää valtuuston puheenjohtaja. Pidättämispäätös voidaan panna täytäntöön heti.


    • Järkikateissataas

      Talousjohtajan viransijaista ei palkata, vaan työt jaetaan ja palkka. Jaetaanko talousjohtajan työtunnit myös? Iltaisinko ne talousjohtajan työtunnit tehdään? Tuskin. Palkankorotuksien lypsyltähän tuo taas näyttää ulospäin. Ruoveden hallinto ei ole edes saavuttanut säästöpaketin tavoitteitaan, lukuunottamatta kahveja. Kannattavampaa olisi palkata talousjohtajan viransijainen kuin ajautua kaaokseen.

    • VALTUUSTON KOKOUKSEN TOIMEENPANO

      Jukka Majalan esityksestä kunnanhallitus päätti
      1. Todeta KV:n kokouksen 8.11.2016 päätökset laillisiksi lukuunottamatta § 48
      2. antaa päätösten täytäntöönpanon lukuunottaamatta § 48 kunnanjohtajan ja kunnanviraston tehtäväksi.

      KUNNANHALLITUS PITÄÄ § 48 PÄÄTÖSTÄ TUTKINTAPYYNNÖSTÄ LAITTOMANA. PÄÄTÖSTÄ EI ANNETA TÄYTÄNTÖÖNPANOON

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016504-17.HTM


      • Tääontätäkepulointia

        Kunnnhallitus ei perustele päätöstään, miksi se ei pidä valtuuston päätöstä pykälä 48 laillisena?


      • Oikeassaveneessä

        Kunnanhallituksen päätös on laiton,perusteeton ja asiaton. Valtuuston päätös on laillinen. Valtuustossa näytettiin olevan hyvin perillä asioista ja tekivät sen mukaisen päätöksen.

        Hallitus valitsi heti alkuun väärän veneen joka uppoaa. Kannattaisi harkita rehellisesti, ennen kuin istuu samassa veneessä.


    • Niskuroivatkinvielä

      Se älähtää johon kalikka kalahtaa. Onkohan nyt vaan unohtunut, kenellä ylin päätäntävalta kunnassa on? Se on valtuustolla!!!

      Ensin kiistettiin, sitten peiteltiin ja salattiin. Nyt yritetään estää tutkintapyyntö ja pelata aikaa, jotta asiat vanhenesivat. Valitettavasti hallituksessa on henkilöitä, joista ei ole vastuunkantajiksi. He haluavat maksattaa kuntalaisilla aiheuttamansa miljoonavahingot.

      • kaapinpaikkanäytettävä

        Hallitus nyt hyppi valtuuston varpaille rajusti. Onko tälläistä koskaan tapahtunut. Tämähän on ennen kuulumatonta. Valtuuston on nyt näytettävä laillinen valtansa ja erotettava kunnanhallitus. Kunnanhallitus on itse tehnyt laittoman päätöksen ilman perusteluja pitää valtuuston päätöstä laittomana. Tilalle virkamieshallitus kevääseen saakka. Hallitus kunnanjohtajineen voivat leikkiä hiekkalaatikkoleikkejään muualla. Ne eivät kuulu kunnantalolle.


    • Siirry_eläkkeelle

      Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Lehminiemi on hyvin suuri syyllinen kaikkiin näihin sotkuihin. Ensin mies tunkee itsensä puoli väkisin puheenjohtajaksi, ja sitten yrittää saada kaikki sotkut vaan ohi mahdollisimman vähin äänin ja vaivoin.

      • eijäsen

        Saaks tota jengii kuulusteluunkaan muuta kuin raudoissa. Joskus pyöri tellussa ohjelma valehtelijoiden klubi. Miten tulikin mieleen.


    • Erottakaa

      Luottamus on mennyt kunnanjohtaja Kyrönviitaan ja hallituksen puheenjohtaja Lehminiemeen. He eivät itse edes hae eroa aiheuttamiensa sotkujen jälkeen. Heidät pitäisi heti erottaa, mutta eihän näistä meidän päättäjistä siihenkään ole, kun ne on kavereita. Kuntalaisilla maksatetaan miljoonien lasku tästä. Toivottavasti oikeudessa heidät tuomitaan maksamaan vahingot.

      • Perusteeterottamiselleon

        Juristin raportin mukaan laiminlyönnit, valtuuksien ylitykset, viranhaltijapäätösten pöytäkirjojen tekemättä jättäminen ja tilinpäätöksissä johdannaisista ilmoittajättäminen ovat sitä luokkaa, että kunnanjohtajalle potkut ovat perustellut. Käsittämätöntä on, että kunnanhallitus edelleen salaa ja yrittää viivyttää poliisitutkintaa asioiden selvittämiseksi. Säälittää kunnanhallituksen nyökyttelevä jees porukka, jotka eivät suutaan saa auki. He eivät ymmärrä edes mihin kuseen heidät on viety. Ymmärrys löytyy toivottavasti käräjillä, että kannattaako siellä kokouksissa nyökytellä päätään ja hyväksyä kaikki mitä esitetään.


      • tutkintajokäynnissä

        Asia on erittäin vakava, jonka poliisin talousrikosyksikkö tulee selvittämään. Kunnantalolla ovat poliisit kuulemma jo käyneet papereita hakemassa.


    • Kannattaakosuojella

      Kunnanhallitukselle tiedoksi!

      Rikoksentekijän suojelemiseen syyllistyy sellaisilla teoilla, joissa rikoksentekijää autetaan välttämään vastuuta tai kiinnijäämistä. Esimerkiksi pakenemisen edistäminen tai todisteiden hävittäminen täyttää tämän rikoksen tuntomerkit. Joka saatuaan tietää rikoksen tehdyksi edistämällä rikoksentekijän pakoa tai hävittämällä todisteita estää tai yrittää estää rikoksentekijän saattamista vastuuseen rikoksesta, syyllistyy siis rikoksentekijän suojelemiseen. Rikoksen tekijän suojelemisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

      • Ruovedenetuensin

        Väärintekijöitä ei pidä puolustella ja suojella.


    • Ex_kunnallispoliitikko

      Kunnanhallitus ei vahvistanut valtuuston pykälää 48 lainvoimaiseksi. Ruovesi-lehdessä Lehminiemi selittää tänään keskiviikkona 23.11. että tämä johtuu siitä että hallitus on jäävi asiassa. Siis tekemään poliisille tutkintapyynnön.

      Miten voi olla jäävi tekemään itsestään poliisille tutkintapyynnön? Eipä ole paljonkaan hyötyä odotettavissa. Lapsellinen perustelu.

      Hallituksen olisi pitänyt hyväksyä pykälä 48 lailliseksi, sillä se on täysin laillinen päätös. Hallituksen ei tarvitse toimia asiassa, eli itse tehdä ilmoitusta poliisille. Se on itse asiassa luonnollisesti valtuuston asia tehdä, ottaen huomioon asian luonne.

      Valtuuston puheenjohtaja on tässä tilanteessa se henkilö jonka tulee toimia ja tehdä tutkintapyyntö poliisille.

      Koska hallitus ei nyt ole virallisesti hyväksynyt valtuuston päätöstä 48 lainvoimaiseksi, lienee kyseenalaista voiko valtuuston puheenjohtaja tällä hetkellä toimia asiassa ja tehdä varsinainen tutkintapyyntö.

      Onneksi hallitus kokoontuu jo ensi maanantaina ja voi silloin käsitellä uudelleen valtuuston pykälän 48 laillisuusasian, korjaten siten itse tekemänsä virheellisen päätöksen oikaisun muodossa.

      Sen jälkeen Marko Kivi voi valtuuston puheenjohtajana tehdä varsinaisen tutkintapyynnön poliisille, ilman että joki taho voisi tehdä valituksen hallinto-oikeuteen valtuuston tai hallituksen päätöksien laillisuudesta.

      Kertauksena:

      Hallituksen on pakko tehdä itseoikaisu koskien päätöstään valtuuston pykälästä 48 jotta valtuuston pj. Kivi voi laillisesti toteuttaa valtuuston päätöksen ja tehdä virallinen tutkintapyyntö poliisille.

      Jos hallitus ei korjaa virheellistä päätöstään 14.11.2016 § 232 ensi maanantaina silloin voidaan perustellisesti ihmetellä mitä Majala oikein ajattelee kun toimii hallituksen kokouksessa Lehminiemen ja Kyrönviidan käskyläisenä ja ottaa kontolleen tämän asian tahallisen viivyttämisen tekaistujen muotoseikkojen varjolla. Säälittävää!

      ------------------------

      P.s.

      Jos hallitus ei nyt toimi rehellisesti ja toteuta valtuuston todellista tahtotilaa (perinpohjainen selvitys ja tutkintapyyntö poliisille) on todella syytä valtuuston pikaisesti aloittaa prosessi hallituksen vaihtamiseksi ja kunnanjohtajan erottamiseksi!

      Toisaalta, jos hallitus ja kunnanjohtaja nyt ymmärtäisivät rehellisesti pyytää anteeksi aiheuttamaansa tilannetta ja taloudellista tappiota kunnalle, niin tilanne saattaisi jopa korjaantua.

      Valitettavasti anteeksi pyytäminen ja antaminen lienevät tapoja jotka ovat kovin vieraita suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa. Sääli.

      • Ex_kunnallispoliitikko

        Nyt on korkea aika itse kunkin ottaa suora yhteys hallituksen jäseniin. Soita valitsemallesi hallituksen jäsenelle ja kerro mielipiteesi. Mikään ei muutu jos emme kerro heille mielipidettämme!


      • Viranhaltijanvastuu

        "Toisaalta, jos hallitus ja kunnanjohtaja nyt ymmärtäisivät rehellisesti pyytää anteeksi aiheuttamaansa tilannetta ja taloudellista tappiota kunnalle, niin tilanne saattaisi jopa korjaantua."

        Hyvävelikerhon toive? Ei missään nimessä tälläistä! Tuo juna meni jo. Nyt tutkitaan poliisin toimesta mahdollisia virkarikoksia ja se asia etenee oikeusprosessissa. Kuntalaisten luottamus päättäjiin on mennyt. Luottamus palautuu vasta, kun tämä pyykki on loppuun pesty.


      • Ex_kunnallispoliitikko

        En kyllä tarkoittanut että mahdollinen korvausvastuu poistuisi jos poliisitutkinta siihen johtaa, vaan sitä että asioiden poliisiselvittely nopeutuisi eikä meidän tarvitsisi seurata hampaat irvessä tätä farssia pidempään.


    • Repikää.siitä

      Hiljaista on uudessa ravintolassa vaikka sai keväällä somessa liki tuhannen tykkääjää. Vaan kuinka on käynyt, hiipuuko hiljalleen pois? Itse olen kyllä käynyt syömässä ja karaokea laulamassa. Jos loppuu toiminta voidaan katsoa peiliin; kun emme käytä kuolee palvelut pois. Kohta täällä ei ole enää muuta kuin ässä ja kunnantalo.

    • asiakaskato

      Mitenkäs tama ravintolan hiljasuus kuuluu johdaissopimuksiin ? Eikai mitenkään. Ravintolassa on niin kallista et sen takia varmaan ei siellä käydä. Liian hienoksi laittoivat sen ravintolan ,hinnat sen vuoksi korkeat

    • Repikää.siitä

      Ei mitenkään tietenkään, mutta kun ei ole enää Ruovesiaiheista yleispalstaa. Ruovesi-mikä mättää? loppui jostain syystä. Ja kauan sitä mättöä kestikin, oisko ollut jostain 2008 lähtien?

      • Alkuasukasväestöö

        Nyt on.


    • Repikää.siitä

      Kyllä minuakin nämä johdannaiset mietityttää, mikä ihmeen vaikutin on mahtanut olla taustalla kun nämä on kunnalle hankittu?

      • Ex_kunnallispoliitikko

        Kunnan lainoja on luullakseni vähäisessä määrin suojattu jo kunnanjohtaja Raiskinmäen aikana. Siitä se lumipalloefekti onkin lähtenyt liikkeelle ja hallituksen antaessa valtuutus Kyrönviidalle 2012 ei varmasti tarkoitus ole ollut muuta kuin hyvä, eli suojata kunnan lainakantaa kohoavien korkojen varalta.
        Tuskin hallitus ja kj ovat halunneet upottaa kuntaa tähän suohon jossa nyt ollaan.

        Jos korot olisivat nousseet kohtuuttomasti ja tilanne nyt olisi käänteinen, niin tällä palstalla huudettaisiin kurkku suorana "miksi ei lainoja suojattu!".

        Virhe on tapahtunut siinä että suojauksia ei ole avoimesti pidetty esillä tilinpäätöksissä ja hallitus ja valtuusto eivät ole olleet tietoisia taloudellisista vaikutuksista joita ne tulevat aiheuttamaan.

        Ymmärrän Kyrönviitaa siinä että hän on joutunut paniikkiin kun hänen ensimmäinen toimenpiteensä aiheutti 1.4 mE tappion. Peittelemisen sijaan, hänen olisi tullut tuoda asia rehellisesti julki. Samanaikaisesti kuitenkin oli juuri kunnan talouden tasapainotusohjelma julkisen kritiikin alaisena.

        Kj ja hallitus ovat selvästi ryhtyneet toimiin jotka ovat heidän kompetenssin ulkopuolella. Jos ryhdytään neuvottelemaan suurten pankkien futuuri- ja koronvaihtosopimusten asiantuntijoiden kanssa, silloin pitäisi ottaa tueksi kunnon asiantuntijat mukaan, jotka rehellisesti ajavat meidän asiaa, eikä kuvitella että pystyy pelaamaan tuota peliä omin taidoin.

        Mielestäni onkin täysin ala-arvoista että pankit käyttävät hyväkseen hölmöjen pikkukuntien virkamiehiä jotka luulevat olevansa kykeneviä tällaisiin neuvotteluihin, vain sen vuoksi että heillä on Kunnanjohtajan titteli tai että kuntalaiset ovat äänestäneet heidät korkeisiin luottamustoimiin. Valta sokaisee ilmeisesti herkimmin pikkuvirkamiehet.

        Samat ongelmat koskevat myös muita merkittäviä kunnan tulevaisuutta vaikuttavia toimialoja kuten kaavoitus ja sote.

        Ongelman ydin lienee siinä että Ruoveden kaltaisiin pikkukuntiin ei yksinkertaisesti saada riittävän ammattitaitoista henkilökuntaa. Kuka todella pätevä viitsisi tulla tänne töihin? Kaukana kaikesta, väki vähenee ja talous on kuralla - ei paljon houkuta. Samalla valtiovalta lisää byrokratiaa ja säädöksiä jotka tekevät elämästämme täällä joka päivä vaivalloisempaa, ja jotka itse asiassa edellyttävät aina vaan ammattitaitoisempaa virkamieskuntaa.

        Ruoveden kaltaisten kuntien tulisi pyrkiä siihen että asiat hoituu mahdollisimman yksinkertaisesti ja vähäisellä byrokratialla. Pidetään lainakanta kiinteillä koroilla - tiedetään mitä se maksaa, vaikkakin vähän enemmän, kaavoitus minimiin ja reilu poikkeuslupien myöntäminen, sote ym. ulkoistetaan mahdollisuuksien mukaan. Lipeväkielisille yrittäjille näytetään ovea kun he ovat taas siinä pyytämässä kunnan tukea luvaten maat ja taivaat.

        Pikkukunta pysyköön lestissään - Ruovesi ei ole mikään kaupunki, eikä meidän tulisi yrittää olla sellainen.

        Tämä on tietysti vaikeaa joillekin pikkuvirkamiehille joiden itsetunto on sen varassa että luulevat olevansa merkittäviä johtajia ja haluavat sen vuoksi viilata jokaista pilkkua joka heille on tarjolla lainsäädännössä.

        Siinäpä se taito olisikin äänestäjille ja luottamushenkilöille - osata valita virkoihin henkilöitä jotka olisivat riittävän "joviaaleja" ja osaisivat luovia byrokratian suossa ja tehdä kuntalaisten elämästä aidosti helpompaa. Vaikka se maksaisi 0,1% enemmän pitkällä aikavälillä.

        Tällä nykyisellä virkamiehistöllä maksamme paljon, paljon korkeamman hinnan kaikesta.


      • Kuoleva.käpykylä

        Niin, aika tyhjentävä kommentti...


    • Kunnanhäpeäksiovat

      Johdannaisista päätetty tutkintapyyntö ei etene, koska kunnanhallitus ei mukamas voi estellisenä käsitellä päätöstä, kun eivät tiedä koskeeko tutkintapyyntö heitä!

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016509-14.HTM

      Kunnanvaltuustolle. Lopettakaa tämä pelleily ja erottakaa hallitus ja kunnanjohtaja!!

      • eivätvaadikorvauksiakaan

        Harvoin rikolliset haluavat itsestään tutkintapyyntöä tehdä? Voi käydä kuten Terhi Kiemungin. Tuomio tuli.


      • En_enää_äänestä_vätystä

        Kunnanvaltuusto päätti tehdä tutkintapyynnön poliisille. Koska asia koskettaa myös kunnanhallitusta tulee valtuuston toimia asiassa.

        Päätös ei ole lainvastainen millään tavoin. Kunnanhallitus voi vain todeta että päätös on sinänsä laillinen. Hallituksen ei tarvitse itse toteuttaa tutkintapyyntöä, sen voi, ja pitää tehdä valtuuston puheenjohtaja!

        Herätys Marko Kivi! toimi kuten puheenjohtajan kuuluu. Ole mies ja toimi niin kuin johtamasi demokraattisesti valittu, kunnan ylitä valtaa pitävä elin on päättänyt.

        Kunnanhallitus on kokouksessaan 5.12 päättänyt että valtuuston pykälä 48§ on laillinen. Kokouksen pöytäkirja on tarkastettu 7.12 Hallitus päätti samalla että ko. asia palautetaan valtuustolle valmisteluun.

        Valtuuston esityslista on lähetetty 7.12 ja kokous pidetään 12.12 Ei ole olemassa mitään asiallista syytä minkä vuoksi tutkintapyyntöasiaa ei voisi käsitellä uudelleen tässä valtuuston kokouksessa.

        Marko Kivi, ryhdistäydy ja lisää valtuuston esityslistaan pykälä asian käsittelemiseksi. Riittää kun valtuusto päättää itse toteuttaa tutkintapyynnön.


    • huojuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      vihdoinkin johdanaissotku ja poliisitutkinta,hyvä etjuttu otti tuulta,ja pohjamyötiä,ja samalla kunnanjohtaja vois mennä nevadaan,,kunnan touhu on täyttä vatulointia ,ja lehminiemi vois lähtee samaan rekeen hän puolustaa henkeen ja vereen keiturin sotee,mikä kuoli jo syntyessään,miksi ei voi sulattaa ,et johtavasta lekurista kaikki johtuu,

    • Eläkkeelle-vaan

      Ehkä Ruoveden historian huonoin kunnanhallitus, pelkkiä lapatossuja ja puheenjohtaja Lehminiemi yrittää päästä kaikista hankalista asioista tekemättä mitään. Viljanmaa ainoana yrittänyt saada jotain muutoksia aikaan, mutta kun kukaan ei kannata ehdotuksia, ei voi kuin jättää eriävän mielipiteen jolla ei ole mitään vaikutusta. Lehminiemi, älä hyvä mies enää asetu ehdokkaaksi vaaleissa,olet tällä vaalikaudella aiheuttanut kuntalaisille kohtuutonta vahinkoa.

    • Perinpohjinpititutkia

      Ruovesilehden mukaan 8.3.2017 "Poliisitutkinta johdannaisvyyhdistä käynnissä"

      Asiaa tutkitaan nimikkeellä virkavelvollisuuden rikkomisena, koska kyseessä on viranhaltioiden toiminta.

      Eikö kunnanhallituksen johdannaisten salaamisyritystä kuntalaisilta tutkita lainkaan?

      • luottamuskinmenetetty

        Johdannaissotkujen salaamista tukeneet ja asian selvittämistä vastustaneet hallituksen jäsenet eivät voi jatkaa uudessa hallituksessa, koska rikostutkinta on kesken.


    • virtuaalisyyttäjä

      Johdannaisotkujen poliisitutkinta on tulossa valmiiksi muistaakseni huhtikuun loppuun, jonka jälkeen se etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

    • Ihmettelijä2

      Mihinkäs se vs. talousjohtaja katosi ja mitäköhän sille kuuluu nykyisin?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe