Tehkää edunvalvonta valtuutus

plolpö

Jos ette ole aviossa, asutte erillänne ja toinen joutuu hoitokotiin, niin hoivakodissa oleva ei pääse omaan kotiinsa avopuolisonsa kanssa, jos edunvalvoja näin päättää. Edunvalvoja keksii olemattomia syitä miksei avopuolisoa voi päästää yhdessä esim.avomiehensä kotiin vaikka olisi siellä viettänyt viimeiset 10 vuotta lähes kaikki viikonloput. Viranomaiset ovat hakoja valehtelemaan ja keksimään olemattomia tapahtumia saadakseen etuja esim.tutuilleen. Edunvalvottavaa on helppo lypsää, koska se ei selviä asianosaisille ja on mahdotonta estää. Avopuolisoa, joka on terve ei auta kukaan tässä tapauksessa.Viranomais suosituksia ei noudateta mutta rikollista toimintaa voidaan jatkaa kaikkien viranomaisten läpisormien katsomisella. Tavallinen ihminen on täydellisesti alistettu ja hyvin harva osaa lähteä peräämään oikeuksia puolisolleen ja itselleen. Järkyttäviä ihmiskohtaloita aiheutuu viranomaisten toiminnan seurauksena.

6

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bnbvb

      Järkyttävää sairaan ihmisen oikeuksien laiminlyöntiä. Oikeuteen edunvalvoja välittömästi.

      • Anonyymi

        Yleiset edunvalvojat eivät tee mitään päämiehen eduksi, ellei joku vahdi ja valvo.
        Elikkä, edunvalvojalle täytyy olla "edunvalvojat"?
        Edunvalvoja ja sosiaalityöntekijä palloittelee keskenään, että se asia kuuluu sinulle ja näin kuluttavat aikaa turhaan ja asian eteniminen pitkittyy.
        Näin ainakin Itä -Suomessa 2022.

        Onko havaintoja muualla ?


    • st332

      Edunvalvoja perii vuosittain usean sadan euron maksun palveluistaan, jotka yleensä rajoittuu muutaman laskun maksamiseen valvottavan tililtä.

      Yhteydenpito edunvalvojaan on lähes mahdotonta: puheluihin ei vastata ja ihmisarvoa loukkaavassa kalterein eristetyssä odotustilassa saa odottaa tuntikausia vuoroaan. Ja jos vastaanottoaika loppuu ennen kuin saat vuoron, sinut poistetaan odotustilasta ja ovet suljetaan.

      Jos edunvalvoja lupaa siirtää omalta tililtäsi rahaa käytettäväksesi tiettynä päivänä, voit olla varma, että se viivästyy - oli sitten vaikka joulu- tai juhannuspyhät edessä.

      Edunvalvoja valvoo valtion (ja kunnan) etua: pidetään eläkeläisen tilillä sen verran katetta, että sosiaaliseen tukemiseen ei tule tarvetta. Tämä tehdään pienentämällä viikkoraha niin pieneksi, että on pakko jonottaa ruokaa jakelujonoissa.

      Edunvalvojan palvelua käyttävät mielenterveyspotilaat, huonokuntoiset vanhukset, yhteiskuntaan sopeutettavat vangit ja huumeiden käyttäjät.

      Edellä mainitut jonottavat kaikki samassa kalteriaulassa. Palvelutiskillä heitä kohdellaan tasa-arvoisesti: yhtä tylysti ja yhtä innottomasti. Edellisten asiakkaiden asiakirjat on huolellisesti jätetty näkyville hetuineen virkailijan työpöydälle..

      En suosittele edunvalvontaa kenellekään.

    • Ikävä kyllä edunvalvonta ei aina toimi niin hyvin kuin sen pitäisi, lisäksi yhdellä edunvalvojalla voi olla satoja asiakkaita vastuullaan. Tiedän myös tapauksen, jossa vanhus joutui omasta omakotitalostaan vanhainkotiin, edunvalvoja vaihdatti omaisen tietämättä ja heille millään tavalla perustelematta lukon asuntoon koska tyttärellä oli myös avain äitinsä kotiin. Oli kyllä outoa, koska mitään perintöriitoja tms. ei ollut edes odotettavissakaan kun oli vain yksi ainoa tytär eikä vanhuksella ollut muutenkaan mitään arvokasta omaisuutta. Riidan ja oikeustoimilla uhkailun jälkeen edunvalvoja suostui luovuttamaan uudet avaimen tyttärelle.
      Tiedän toisenkin tapauksen edunvalvojasta joka vastaa kehitysvammaisen nuoren miehen asioista, tämä mies siis saanut suht mittavan perinnön isovanhemmiltaan testamentin kautta. Edunvalvoja pakottaa nyt perinnön vuoksi tämän kehitysvammaisen miehen pois hoitopaikastaan, siis muuttamaan perimäänsä asuntoon jossa ei itsenäisesti kuitenkaan tule pärjäämään. Kait siellä joku kodinhoito tahi muu taho (esim. kehitysvammaisten avopalveluista) sitten alkaa juosta katsomassa miehen pärjäämistä ja samalla laskuttamaan miehelle järjestettävistä palveluista. Tässäkään tapauksessa omaisille ei ole ilmoitettu mitään, vaan tieto tuli hoitopaikan kautta. Tuntuu oudolle, että edunvalvojalla on liian paljon valtaa tietyissä asioissa.

      Aina kannattaa näitä' asioita miettiä perheen kesken jo hyvissä ajoin ennekuin mitään ikävää tapahtuu. Sairaskohtaus tai onnettomuus voi vammauttaa ihmisen pysyvästi kykenemättömäksi huolehtimaan itsestään ja asioistaan, tällöin on hyvä olla jo valmiiksi luotu turvaverkko jolloin esim. pankki-ym. asiat pystyy joku luotettava läheinen huolehtimaan. Jos joudutaan hankkimaan ulkopuoleinen edunvalvoja, se toki laskuttaa palveluistaan ja kuten monet kokemukset osoittaa, niin hänen kanssaan on usein käytännössä hankala asioida.
      Edunvalvonta päättyy yleensä vasta kun valvottava kuolee ja perunkirjoitus ja perinnönjako tehty. Näistä tulee lähettää kopio edunvalvojalle jonka jälkeen edunvalvonnan loppumisesta tulee ilmoittaa perillisille ja luovuttaa perillisille vainajan jättämä omaisuus kokonaisuudessaan.

    • Systeri77

      Sisaren ei ole helppoa päästä edunvalvojaksi. Vaikka sisareni ei ole dementoitunut vaan liikuntakyvytön ja on kertonut lääkärille, että hän haluaa minusta edunvalvojan, se ei meinaa kelvata maistraatille. Lisää selvityksiä ja papereita tarvitaan. Koska lääkärintodistus tehtiin kolme kuukautta sitten, niin tarvittaisiin uusi, ikäänkuin tällä välin olisi voinut tapahtua jokin ihmeparannus.

      Minulla ei ole rikosrekisteriä, se on tarkistettu, mutta varmaan epäilevät varkaaksi! Sisareni eläke on kovin pieni ja hoitokodin maksu ylittää sen, mutta hänellä on pankissa rahaa metsän myynnistä. Nyt lasken vain miten pitkälle raha riittää.

    • Anonyymi

      Onnettomuuksiakin sattuu jollekin joka päivä. Pariskunnat voi valtuuttaa toisensa silloin, kun ovat vielä terveitä. Eli paperi tehdään terveenä ollessa ja sairauden iskiessä viedään lääkärintodistuksen kanssa käräjäoikeuteen. Kuulemma menee jopa 6kk ennenkuin kyseisessä byroossa saadaan valtuutettua valittu henkilö.

      Kenet sinkku valtuuttaa edunvalvojakseen? Ystävä? Sisarus? Paras miettiä etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe