Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

oman asunnon vuokraus

asunnonkanssapulassa

Voisiko joku selittää rautalangasta kuinka tämä oman asunnon vuokraus ja verotus käytännössä menee. Jos pyytäisin vuokraa vaikka 710e, jolloin saisin kulut katettua, niin ettei itseni tarvitsisi laittaa kuukaudessa vuokraamiseen rahaa likoon. Kulut oisi

-hoitovastike 214,2e
-lainanlyhennys 326,09e
-lainan korot 163,91e

vuokran hinnasta voi tehdä vähennyksiä tuon hoitovastikkeen, sekä koroista 30% eli n.50e jolloin voittoa vuokrauksesta jäisi 445,8e, siitä menisis se vuokrauksesta aiheutuva vero joka olisi 133,74e.

Kysymys kuuluukin, pitääkö mun maksaa tuo 133,74e vero omasta pussista joka kuukausi? vuositasolla itselleni aiheutuvat kulut asunnon vuokrauksesta olisi 1604,88e.

4

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lhku

      Ei tietenkään tarvitse maksaa veroja omasta pussista, kun naapurihan sun kaikki muutkin verot maksaa.

      ... vai?

      ps. jos sinulla on vain yksi vuokrakämppä, verottaja ei (todennäköisesti) määrää ennakkoveroja, vaan maksat kaiken jäännösverona jälkikäteen - tai vaihtoehtoisesti nostat muista tuloista tehtäviä ennakonpidätyksiä sen verran, että ne kattaa myös vuokratulojen verot.

    • prossuja

      "sekä koroista 30%"
      Mihinkäs tämä perustuikaan?

    • tutustuasiaan

      710€-214.20€-163.91€=331.89 olisi verotettava tulo. Tästä summasta vero olisi 99.57€, mutta lisäksi voit vähentää muut vuokrauksesta aiheutuneet kukut. Esim. vuokrailmoituksen kulut, matkakulut kun käyt tarkastamassa asunnon, luovutat avaimia, vakuutusmaksu. Matkat asunnon yhtiökokoukseen. Jos hankit asuntoon valaisimia, palovaroittimen, ym. nämä voi myös vähentää.

      • JÄLLEENVUOKRAUS

        Helsinkiläismies kertoo HS:ssa: Airbnb olikin painajainen

        Julkaistu: 5.5.2015
        Asukkaat välittivät vuokraamaansa asuntoa eteenpäin Airbnb-majoituspalvelun kautta, kertoo Helsingin Sanomat.
        Helsinkiläinen "Matti" vuokrasi omistamansa asunnon Helsingin kantakaupungista tavalliselle pariskunnalle – tai niin hän luuli.

        Helsingin Sanomien mukaan vuokralaisten alkuperäisenä suunnitelmana olikin vuokrata asuntoa eteenpäin tilapäismajoitukseksi Airbnb-sivuston kautta, vaikka vuokrasopimus kielsi asunnon jälleenvuokraamisen.

        Asunnossa oli käynyt viikoittain kymmeniä vieraita ja muun muassa heidän kulkemisensa ja meluamisensa oli herättänyt naapureiden huomion ja kiukun. Naapurit ilmoittivat asiasta taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle ja hän puolestaan kertoi asiasta "Matille".

        "Matti" onnistui purkaa vuokrasopimuksen, koska asunnon jälleenvuokraus pystyttiin todistamaan Airbnb-sivuston ilmoituksista. Taloyhtiössä päädyttiin vaihtamaan muun muassa ovikoodit ja sarjoittamaan lukot uusiksi turvallisuuden vuoksi.

        Airbnb ja lyhytmajoitus ovat nostaneet suosiotaan ja sitä kautta myös niiden lieveilmiöt ovat kasvaneet. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo lehdelle, että lyhytmajoituksen suosio on lisännyt myös yhteydenottoja Kiinteistöliittoon.

        Lähde: Helsingin Sanomat



        IS
        Barcelona vastusta Airbnb-majoitusta: jopa 600 000 euron sakko uhkaa

        Julkaistu: 29.6. 4:59


        Espanjassa Barcelonan kaupunki on päättänyt nostaa luvattomasta kodinvuokrauksesta määrättävän sakon maksimin 600 000 euroon.
        Sakko voitaisiin periä esimerkiksi Airbnb-asunnonvuokrauspalvelulta, jos se edistää laitonta majoitusta. Alueellisen lain mukaan matkailijoille vuokrattavilla asunnoilla tulee olla erillinen lupa.

        Barcelona mätkäisi viime joulukuussa sakon Airbnb:lle ja sen kilpailijalle HomeAwaylle, koska palvelut tarjosivat asuntoja, joilla lupia ei ollut. Tuolloin sakko oli 30 000 euroa.

        Euroopan suosituimpiin turistikohteisiin kuuluva Barcelona on kamppaillut pitkään palvelujen kanssa, joiden kautta kuka tahansa voi vuokrata asuntonsa matkailijoille. Paikalliset ovat valittaneet nousseista asuntojen hinnoista ja melusta.
        STT


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2162
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      44
      1864
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1550
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      68
      1525
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1442
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1372
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1332
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe