Sigmund Freud

jumalanoma

Sigmund Freud esitti seuraavanlaisen väitteen:
''Ihminen loi Jumalan. Ihminen loi Jumalan saadakseen turvaa elämän vaikeina aikoina. - Ihminen tarvitsi taivaallisen Isän suojelemaan ja pitämään huolta. Ihminen halusi jonkun johon turvautua.''

Sigmund Freud oli väärässä.

Tottakai evolutionistit ovat samaa mieltä Sigmund Freudin kanssa, sillä evoluutioteoria ei jätä paljoakaan tilaa ''yliluonnolliselle Jumalalle'' Evolutionistit myös uskovat että maapallo olisi miljardeja vuosia vanha, jolla perustellaan evoluutiota, ''koska evoluutio vie todella pitkän ajan''.

Jos kerran Jumalaa ei ole, niin ei ole myöskään sääntöjä, eikä ketään kelle voisimme antaa kunnian. - Mutta ihminen ei luonut Jumalaa. Tässä Freud on väärässä. Totuus on päinvastainen. Jos ihmiseltä kysyttäisiin niin ihmisen mielestä olisi parempi jos Jumalaa ei olisi. Oletteko huomanneet; Jos joku menee pieleen, tai tapahtuu jotain traagista, ihmiset (myös uskovaiset) syyttävät lähes väistämättä Jumalaa: ''miten Jumala antoikaan näin tapahtua?''. Jos ihminen saisi päättää ihminen eliminoisi Jumalan, ei loisi häntä.

Puhutaan siitä, miten laboratoriokokeilla voidaan todistaa evoluutioteorio todeksi, että elävät organismit todellakin ovat kehittyneet elottomista kemikaaleista ja alkuaineista, todisteena elämän luonnollisesta synnystä. - Näin ei kuitenkaan ole. Nämä kokeet osoittivat vain ja ainoastaan sen, että tietyt orgaaniset yhdisteet voivat muodostua epäorgaanisista yhdisteistä. Ja älykkyyttä tarvittiin, ja itseasiassa tarvitaan edelleenkin, sillä jonkun täytyi suunnitella ja toteuttaa nämä kokeet. Tämä on toki kaukana elämän luomisesta laboratoriossa. Tiedetään myös se, että se tiedon määrä, minkä voi löytää elävän solun tumasta, osoittaa ettei se ole voinut syntyä epäorgaanisista kemikaaleista. - Sen on täytynyt jonkun luoda.

Löytyneet fossiilit eivät osoita jatkuvaa kehitystä olennosta toiseen ja että kukaan olisi ollut paikalla näkemässä sitä, kuinka kasvi tai eläin olisi ollut muuttumassa toisenlaiseksi. Koirat muuttuvat toisenlaisiksi koiriksi, mutta ne ovat aina koiria. Me voimme jalostaa koiria erilaisiksi, luoda uusia koirarotuja, mutta niistä ei koskaan tule kirahveja tai lintuja, sillä ne pysyvät Jumalan luomien rajojen sisällä.

On myös paljon virheitä radiometriikassa, esimerkiksi radiohiiliajoituksessa kun lasketaan maapallon ikää, joka luo suuren virhemarginaalin. Maapallo ei suinkaan ole miljardeja vuosia vanha. Ei edes miljoonia, ei lähellekään.

Raamattu kertoo meille elämän alun: ''Alussa Jumala loi taivaan ja maan.'' Näin se menikin. Raamattu on Jumalan sanaa eikä sitä voida kumota vaikka kuinka yrittäisimme ''tieteellisesti''. Mielestäni on väärin että kouluissa ja muissa instituutioissa opetetaan evoluutiota, eli valheita. Miksi teoria, joka on todettu vääräksi jo useita kertoja, on vieläkin pidetty yleistietona, maailmankatsomuksen perustana, tänäkin päivänä, vaikka kukaan ei voi todistaa sitä faktaksi? Samalla tavalla kuin kristinusko, myös evoluutio perustuu uskoon. Evolutionisteilla ei ole mitään muuta kuin mittaavat aikajanat, satunnaisia tapahtumia, ja alati muuttuvat ihmisen ajatukset joiden varaan maailmankatsomus voidaan perustaa, kun taas se osapuoli, joka uskoo luomiseen, perustaa maailmankatsomuksensa voimakkaasti Raamatun totuuksiin ja henkilökohtaiseen Jumalaan perustavana. Siihen Jumalaan, joka loi kaiken.

Minä luotan Jumalaan, taivaan Isään. Ja Jeesukseen Kristukseen, joka kuoli ristillä syntieni tähden, haudattiin, ja nousi kolmantena päivänä kuolleista. Jotkut sanovat tätä tyhmyydeksi. Minä kutsun tätä järkiajatteluksi.

Olen puhunut.

13

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Jos kerran Jumalaa ei ole, niin ei ole myöskään sääntöjä, eikä ketään kelle voisimme antaa kunnian."

      Niissäkin yhteiskunnissa, joissa ei ole koskaan kuultukaan Raamatun Jumalasta, on säännöt ja moraali. Siinä kaikki mitä Mark5:n sivupersoonalle kannattaa vastata.

    • "Niissäkin yhteiskunnissa, joissa ei ole koskaan kuultukaan Raamatun Jumalasta, on säännöt ja moraali. Siinä kaikki mitä Mark5:n sivupersoonalle kannattaa vastata."

      Kaikissa yhteiskunnissa ja kulttuureissa on aina ja kaikkialla palvottu Jumalaa jossain muodossa. Tämä todistaa, että Jumala, jo luodessaan ihmisen, pani hänen sisimpäänsä tietoisuuden Jumalan olemassaolosta ja että Hän on kaiken luoja. Jumala on myös pannut jokaisen ihmisen sisimpään moraali-tietoisuuden ja siksi kaikissa kulttuureissa on aina ollut käsitys oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta.

      • "Kaikissa yhteiskunnissa ja kulttuureissa on aina ja kaikkialla palvottu Jumalaa jossain muodossa."

        Esitit väitteen. Nyt sinun on todistettava se.


      • huhtikuun-oinas

        "Kaikissa yhteiskunnissa ja kulttuureissa on aina ja kaikkialla palvottu Jumalaa jossain muodossa. Tämä todistaa, että Jumala, jo luodessaan ihmisen, pani hänen sisimpäänsä tietoisuuden Jumalan olemassaolosta ja että Hän on kaiken luoja."
        Onko esi-isien henkien palvonta yhtä kuin Jumalan palvonta? Minusta ei ole. Onko monenlaisten luonnonhenkien palvonta yhtä kuin Jumalan palvonta? Minusta ei ole. Esi-isät nähtiin ihan oikeina ihmisinä, jotka olivat siirtyneet kuolemassa toiseen todellisuuteen ja silti olivat läsnä jokapäiväisessä elämässä. Ei mitään yhtäläisyyttä Jumalan palvontaan, paitsi palvonta. Luonnonhenget taas oli yleensä voimakkaiden ja kunnioitettujen eläinten, luonnonilmiöiden, luonnonmuodostumien ja sen sellaisten palvontaa. Ei paljon yhtäläisyyttä Jumalan palvontaan.
        Taipumus johonkin palvontaan ihmisellä kyllä on, mutta ei se mistään Jumalasta todista. Tai yhtä lailla todistaa edellisen maailmankaikkeuden huippuälykkäistä olennoista, jotka tekivät tämän kaikkeuden. Tai siitä että tietoisuuden synty on tuottanut sen taipumuksen jostain syystä.


      • DRHouse

        Kun ei ole. Ja minä jopa voin todistaa tämän väitteen.


    • Sigmund Freudin väite, että ihminen loi Jumalan, kuuluu samaan kategoriaan kuin väite, että leipä loi leipurin tai kuvapatsas loi kuvanveistäjän tai lapsi synnytti isänsä ja äitinsä.

      • DRHouse

        Argumenttisi ei ole pätevä. Ihminen loi jumalan käsitteen massojen hallintaan. Siis todellisuudessa mitään jumalaa ei ole, on vain käsite jota sokeasti seuraat. Leipä, patsas ja lapsi puolestaan ovat aktuaalisia tosiasioita, eivät pelkkä mielivaltainen käsite.


    • KazuKa

      "Tottakai evolutionistit ovat samaa mieltä Sigmund Freudin kanssa, sillä evoluutioteoria ei jätä paljoakaan tilaa ''yliluonnolliselle Jumalalle''"

      Ei liity Freudin sanomaan mitenkään, mutta evoluutioteoria ja mikään muun tieteen teoria ei ota huomioon yhtäkään jumalaa, koska niiden ei tarvitse.

      "Evolutionistit myös uskovat että maapallo olisi miljardeja vuosia vanha, jolla perustellaan evoluutiota, ''koska evoluutio vie todella pitkän ajan''."

      Maa on vanhempi kuin varhaisin elämä. Maaniän laskemisessa käytetään geologiaa ja ymmärrystä radioatiivisuudesta.

      "Jos kerran Jumalaa ei ole, niin ei ole myöskään sääntöjä, eikä ketään kelle voisimme antaa kunnian."

      Kyllä on sääntöjä, niitä kutsutaan laeiksi ja kunnioittaa voi esimerkiksi itseään ja toisia ihmisiä.

      "Puhutaan siitä, miten laboratoriokokeilla voidaan todistaa evoluutioteorio todeksi, että elävät organismit todellakin ovat kehittyneet elottomista kemikaaleista ja alkuaineista, todisteena elämän luonnollisesta synnystä."

      Evoluutioteoria ei käsittele elämän syntyä vaan sen kehitystä.

      "Löytyneet fossiilit eivät osoita jatkuvaa kehitystä olennosta toiseen"

      Kyllä osoittavat, tätä kehitystä kutsutaan välimuodoiksi.

      "Me voimme jalostaa koiria erilaisiksi, luoda uusia koirarotuja, mutta niistä ei koskaan tule kirahveja tai lintuja, sillä ne pysyvät Jumalan luomien rajojen sisällä."

      No, lintujen esi-isät ovat dinosauruksia ja apinoilla ja ihmisapinoilla on sama esi-isä, joka ei ole apina tai ihmisapina, joten ei.

      Mutta jos väitteesi olisi totta niin miten Jumala on luonut tämä "rajat"?

      "On myös paljon virheitä radiometriikassa, esimerkiksi radiohiiliajoituksessa kun lasketaan maapallon ikää"

      Radiohiilimittausta ei käytetä maan iän laskemisessa. Se rittää vaan vähän päälle 60000 vuoden päähän.

      "Raamattu kertoo meille elämän alun: ''Alussa Jumala loi taivaan ja maan.'' Näin se menikin. Raamattu on Jumalan sanaa eikä sitä voida kumota vaikka kuinka yrittäisimme ''tieteellisesti''. "

      Mistä sinä tiedät, että raamattu on Jumalan sanaa?

    • kvsi

      "'Ihminen loi Jumalan."

      Kuka?

      • kvsikde

        No et ainakaan sinä typerys.

        Sinulla kun on luomatta vielä se ensimmäinen kommenttisi, jossa olisi edes hienoinen merkki edes jostain älykkyyttä muistuttavasta.


    • DRHouse

      "Tottakai evolutionistit ovat samaa mieltä Sigmund Freudin kanssa, sillä evoluutioteoria ei jätä paljoakaan tilaa ''yliluonnolliselle Jumalalle'' Evolutionistit myös uskovat että maapallo olisi miljardeja vuosia vanha, jolla perustellaan evoluutiota, ''koska evoluutio vie todella pitkän ajan''."

      Koska maapallo on noin 4,74 miljardia vuotta vanha. Tämä ikä on saatu useissa, toisistaan riippumattomissa mittauksissa.

      "Jos kerran Jumalaa ei ole, niin ei ole myöskään sääntöjä, eikä ketään kelle voisimme antaa kunnian. - Mutta ihminen ei luonut Jumalaa. Tässä Freud on väärässä. Totuus on päinvastainen. Jos ihmiseltä kysyttäisiin niin ihmisen mielestä olisi parempi jos Jumalaa ei olisi. Oletteko huomanneet; Jos joku menee pieleen, tai tapahtuu jotain traagista, ihmiset (myös uskovaiset) syyttävät lähes väistämättä Jumalaa: ''miten Jumala antoikaan näin tapahtua?''. Jos ihminen saisi päättää ihminen eliminoisi Jumalan, ei loisi häntä."

      Tämä väite on epätosi. Ei ole läheskään väistämätöntä syyttää jumalaa, etenkin jos ei sellaiseen usko. Se että syyttää jotakuta jumalaa on merkki uskonnollisuudesta. On myös väärin väittää että ihmiset toivoisivat ettei jumalaa olisi. Jos näin olisi asian laita, käsite "jumala" eri muodoissaan, olisi sukastunut marginaaliin. Myös väitteesi siitä ettei olisi sääntöjä on virheellinen. Säännöt voidaan vetää sekulaareistakin lähtökohdista.

      "Puhutaan siitä, miten laboratoriokokeilla voidaan todistaa evoluutioteorio todeksi, että elävät organismit todellakin ovat kehittyneet elottomista kemikaaleista ja alkuaineista, todisteena elämän luonnollisesta synnystä. - Näin ei kuitenkaan ole."

      Valitettavasti on. Laboratoriossa voidaan seurata miten yksisoluisesta organismista tulee monisoluinen ja miten organismi kehittää uusia ominaisuuksia.

      "Nämä kokeet osoittivat vain ja ainoastaan sen, että tietyt orgaaniset yhdisteet voivat muodostua epäorgaanisista yhdisteistä. Ja älykkyyttä tarvittiin, ja itseasiassa tarvitaan edelleenkin, sillä jonkun täytyi suunnitella ja toteuttaa nämä kokeet."

      Kokeen suunnittelu ja lopputuloksen suunnittelu eivät ole sama asia. Tämä erottaakin tieteen kreationismista. Tide tekee kokeen ilman loppuoletusta, kreationistit tiettyyn lopputulokseen pyrkien.

      "Tämä on toki kaukana elämän luomisesta laboratoriossa. Tiedetään myös se, että se tiedon määrä, minkä voi löytää elävän solun tumasta, osoittaa ettei se ole voinut syntyä epäorgaanisista kemikaaleista. - Sen on täytynyt jonkun luoda."

      Tämä on pelkkä mielipiteesi, on täysin mahdollista että elämä syntyy orgaanisista ja epäorgaanisista kemikaaleista.

      "Löytyneet fossiilit eivät osoita jatkuvaa kehitystä olennosta toiseen ja että kukaan olisi ollut paikalla näkemässä sitä, kuinka kasvi tai eläin olisi ollut muuttumassa toisenlaiseksi. Koirat muuttuvat toisenlaisiksi koiriksi, mutta ne ovat aina koiria. Me voimme jalostaa koiria erilaisiksi, luoda uusia koirarotuja, mutta niistä ei koskaan tule kirahveja tai lintuja, sillä ne pysyvät Jumalan luomien rajojen sisällä."

      Tässä näemme miten kreationismi vie ihmistä harhaan. Fossiilit osoittavat kehitystä, ja ihmiset ovat todistaneet aliön muuttumista toisenlaiseksi. Koira puolestaan on todisttettavasti lajiutunut sudesta.

      "On myös paljon virheitä radiometriikassa, esimerkiksi radiohiiliajoituksessa kun lasketaan maapallon ikää, joka luo suuren virhemarginaalin. Maapallo ei suinkaan ole miljardeja vuosia vanha. Ei edes miljoonia, ei lähellekään."

      Ainostaan mikäli näitä metodeja käytetään väärin.

      "Raamattu kertoo meille elämän alun: ''Alussa Jumala loi taivaan ja maan.'' Näin se menikin. Raamattu on Jumalan sanaa eikä sitä voida kumota vaikka kuinka yrittäisimme ''tieteellisesti''."

      Voimme ja olemme kumonneetkin.

      " Mielestäni on väärin että kouluissa ja muissa instituutioissa opetetaan evoluutiota, eli valheita. Miksi teoria, joka on todettu vääräksi jo useita kertoja, on vieläkin pidetty yleistietona, maailmankatsomuksen perustana, tänäkin päivänä, vaikka kukaan ei voi todistaa sitä faktaksi?"

      Valitettavasti evoluutio on todistettu faktaksi, eikä kukaan ole sitä kyennyt komoamaan.

      "Samalla tavalla kuin kristinusko, myös evoluutio perustuu uskoon."

      Ei perustu, vaan empiiriseen faktaan.

      "Evolutionisteilla ei ole mitään muuta kuin mittaavat aikajanat, satunnaisia tapahtumia, ja alati muuttuvat ihmisen ajatukset joiden varaan maailmankatsomus voidaan perustaa, kun taas se osapuoli, joka uskoo luomiseen, perustaa maailmankatsomuksensa voimakkaasti Raamatun totuuksiin ja henkilökohtaiseen Jumalaan perustavana. Siihen Jumalaan, joka loi kaiken."

      Uskovalla on siis perusteena ihmisten kirjoittama satukirja, evolutionisteilla fyysiset ja todennettavat havainnot.

      "Minä luotan Jumalaan, taivaan Isään. Ja Jeesukseen Kristukseen, joka kuoli ristillä syntieni tähden, haudattiin, ja nousi kolmantena päivänä kuolleista. Jotkut sanovat tätä tyhmyydeksi. Minä kutsun tätä järkiajatteluksi."

      Senkun. Jokaisella on oikeus olla väärässä.

    • Opportunismi_ja_

      Minä ainakin uskon luomiseen, nimittäin raamatun luomiseen. Se on niin tehty, niin tekemällä tehty ettei mikään.

      • hämärä.aavistus

        "Kokeen suunnittelu ja lopputuloksen suunnittelu eivät ole sama asia. Tämä erottaakin tieteen kreationismista."

        Koejärjestely itsessään on jo paljon parjattua ID:tä. Simuloidaan oloja, jotka mahdollistavat prosessin. Kysymyksessä on luomistapahtuma, jossa kokeentekijä on jumalan roolissa. Tätä jumalaa ei tietenkään voi löytää mittaustuloksista, ei koeputkesta eikä myöskään käytetystä ravintoliuoksesta. Hullu sellaista väittäisi, koska tämä jumala seisoo tai istuu työpöytänsä ääressä ja täyttää pöytäkirjaansa ja tulkitsee käppyröitä. Tulevien polvien lisensiaatit saattavat kuitenkin tehdä jotain havaintoja tästä kokeenjärjestäjästä, tämän täsmällisyydestä tai ahkeruudesta tai välinpitämättömyydestä, mitä nyt pöytäkirjan merkinnöistä saattaisi kyetä lukemaan "rivien välistä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1503
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1162
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1150
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      76
      1022
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      839
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      789
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      742
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      77
      714
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      657
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      626
    Aihe