Felt-Ranta har det fel(t)

tukihallitukselle

SDP:n Maarit Felt-Ranta kirjoittaa kolumnissaan Västra Nyland -lehdessä 24.5.2016 Sipilän hallituksen tuloksista vuoden jälkeen. Kirjoitus sisältää paljon populismia ja tunnelimaisia ajatuksia, avarakatseisuus puuttuu poliittisista syistä. Muutama pointti.

1) Säästötoimista - poliisilaitosten ja raastupien vähentämistä pidetään pahana - SDP:n ollessa hallituksessa siirryttiin poliisilaitoksilla passien myöntämisessä jonottamiseen, mikä pidensi passien myöntämisaikaa räjähdysmäisesti. Poliisilaitosten vähentäminen mahdollistaa kenttäväen lisäämisen, mikä lienee kuitenkin tärkeintä. Kyllä rikolliset voivat mennä oikeuteen vähän kauemmaksikin. Ei tarvii hyysätä.

Kolumnin vieressä sattui olemaan artikkeli synnytysten lisääntymisestä matkalla synnytyslaitoksiin. SDP-hallitusaikana vähennettiin Tammisaaresta ja muualtakin synnytyslaitoksia vetämällä 1000 synnytystä vuodessa raja turvallisiin synnytyksiin vedoten. Tästä johtuen matkalla olevien synnytysten määrä on lisääntynyt. Sekö on turvallista? Miten se turvallisuus paranee, jos synnytetään yksi päivässä verratuna siihen, että synnytetään kolme päivässä?

2) Felt-Ranta kirjoittaa, että pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt ja halitus ei tee mitään. Leikkaukset pienentävät ostovoimaa.

Todellisuudessa pieni- ja keskipalkkaisten ostovoima on lisääntynyt. Ruoka on halventunut, inflaatio on hyvin alhainen, korot alhaiset. Vuoden alussa alennettiin pieni- ja keskituloisten veroja. Tutkimusten mukaan pieni- ja keskituloiset ovat alkaneet SDP:n jo vuoden kestäneen paasaamisen ansiosta alkaneet jo uskoa ostovoiman vähenemiseen ja alkaneet säästämään. Kotimainen kysyntä on alkaneut pienentymään siitä huolimaatta, että ostovoima ei ole vähentynyt.

Hallitus halusi tehdä yhteiskuntasopimuksen jo viime kesänä. Ei ole ollut hallituksesta kiinni, että se ei ole syntynyt. SDP yhdessä SAK-laisen ay-liikkeen kanssa on ollut poikkiteloin, syksyllä oli suurmielenosoitus, jonka yhteydessä AKT:n laittomat lakot pysäyttivät maan liikenteen. Yritysten kilpailukyvyn parantaminen on siirtynyt jo vuodella. Samalla yli vuoden kestänyt yöttömyys on lisääntynyt ja leipäjonot kasvaneet. Tästä ei voi syyttää hallitusta.

Euroopan kysyntä on kasvanut, mutta Suomessa yritysvastaisuus ajaa työpaikkoja ulkomaille ja yrittäjät ovat haluttomia työllistämään. SDP:n ja punalippua kantavan SAK:n jargon tehoaa. SAK-laiset liitot ovat tällä hetkellä vaarantamassa kilpailukykysopimuksen tuomat veronalennukset ja lisäleikkausten perumisen. Viimeeksi Metallin Aalto sanoi puheessaan, ettei sen kilpailukykysopimuksen kanssa ole niin väliä. Ei siis ole väliä, että veroja alennetaan ja luovutaan lisäleikkauksista sekä tietysti parannetaan yritysten työllistämismalhdolisuuksia.

3) Felt-Ranta väittää, että suurituloisten ei tarvitse ottaa osaa talkoisiin. Kyllä ne leikkaukset koskevat kaikkia Suomessa olevia. SDP on tarkoituksellisesti unohtanut, että suurituloisille langetettiin ylimääräinen "kateusvero". Tuloerot ovat todellisuudessa laskeneet Suomessa.

Lopuksi.
SDP:n ennen ja nyt ajama velalla eläminen ja verojen korotus eivät toimi. Kukaan ei voi elää velaksi ja verot ovat tällä hetkellä Suomessa Euroopan kärkeä, mikä on johtanut johtanut eri tavoin veronkiertoon. Esimerkkeinä ovat Panama-listat, olutralli Viroon, kuutamourakat, joita ammattimiehet, muurarit ja rakennusmiehet tekevät vaikka ovat ansiosidonnaisella. Yksityisten ihmisten "harmaa talous" on paljon suurempaa kuin yritysten vastaava. Oikeasti.

SDP, populismi sikseen ja tuki hallituksen yritykselle pelastaa hyvinvointiyhteiskunnasta se mikä on pelastettavissa.

Jos ei ole jaettavaa niin ei voi jakaa. Koskee myös viisautta.

5

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selkosuomea

      Hjallitus on ajamassa Suomea Putinin syliin

    • populismihiiteen

      Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja ministeri Suvi-Anne Siimes kertoi Hesarin haastattelussa, että hän on onnellinen, kun jätti politiikan ja voi nyt katsoa asioita laajemin kuin siitä tunnelista, mitä hänen vasemmistoaikansa edellytti.

      Feldt-Ranta on vielä tunnelissa.

    • Anna69Kontula

      SDP on Systemaattisten Dementikkojen Puolue.

      • totuudentorvitoosa

        RKP on Rasistinen Kieli Puolue


      • Kysyntätä

        Miten tuo kaksikielisyys ilmenee Raaseporissa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe