Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

miksi kissa pissaa joka paikkaan?

voiKatti

Meillä on 2,5v don sfinx, sisäkissa. Sen kanssa on yksi iso ongelma: vaikka se pääsisi vessaansa ja se on aikalailla uusissa hiekoissa, niin se pissaan muualle: jos kodinhoitohuoneesa on pöydällä tavaraa, niin niiden päälle. Jos pesuhuoneen penkillä on vaatteita, niin sinne. Jos vessassa on matto ja oma vessa sen vieressä, niin matolle. Jos jossain on kassi auki, niin sinne. Jos jossain pyöreä tarjotin, niin sinne. Jos sohvalla vaatteita, niin sinne. Tätä on ollut aina ajoittain, mutta nyt turhan usein: useamman kerran viikossa. Ja menee hermo, argh! On meillä ennenkin ollut kissoja, ovat tosin päässeet ulos, mutta ne ei ole pissailleet sisälle nurkkiin, paitsi vanhus 18-vuotiaana, kun oli sairas. Onko tämä don sfinxien piirre? Onko sisäkissojen piirre? Onko taustalla jotain oletettavaa sairautta? Voiko osoittaa mieltä, kun ei päästetä ulos, vaikka koira päästetään? Kyseessä steriloitu poika ja ikää siis 2,5v. Mitä voi tehdä, jotta pissasiivoukset jäisi historiaan?

3

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahdollinentulehdus

      Sisäkissojen piirre se ei ole, tuskin pissaa myöskään siksi että koira pääsee ulos muttei itse pääse.
      Onko tutkittu lääkärissä? Joskus pissatulehdus ja muut sairaudet saattavat muuttaa kissan pissakäyttäytymistä. Ihan ekaksi kannattaa käyttää lääkärissä. Mahdollisesti hankkia myös toinen hiekkalaatikko johon laittaa toisenlaista hiekkaa jos onkin hiekasta kiinni. Laittaa vaikka toiseen paikkaan sen toisen laatikon eikä ihan sen toisen viereen. Jos nykyinen hiekkalaatikko on katollinen/ovellinen kannattaa ottaa katto/ovi pois jos on alkanut sitä karsastamaan.

      Mutta ihan ensin kannattaa lääkärissä käydä ettei ole mitään piilevää tulehdusta.

    • purnau

      Pikaisia ajatelmia:

      Onko virtsakivien mahdollisuus tutkittu? Kastrointi saattaa lisätä virtsakivien muodostumista. Kuivanappulapainotteinen ruokinta tekee samaa, jos nesteen saanti jää liian vähäiseksi. Kissa yhdistää virtsaamisen yhteydessä tuntuvan kivun hiekkalaatikkoonsa ja yrittää epätoivoisesti etsiä parempaa tarpeidentekopaikkaa?

      Tietty voisitte yrittää laittaa useamman hiekkalaatikon tarjolle siltä varalta, ettei kissa vain ole tyytyväinen laatikkonsa nykyiseen sijaintiin. Vaikka yhden joka huoneeseen, ihan kokeilumielessä? Eri hiekkalaatujakin voisi kenties kokeilla. Jos laatikko on lattian rajassa, niin koiranne saattaa päästä häiritsemään mirrin hiekkalaatikkopuuhia. Suokaa sillekin vessarauha.

      Ja jos hiekkalaatikkonne on katettu, niin katto ehdottomasti pois (ja se laatikko koiran ulottumattomiin). Omat kattini eivät ainakaan suostu asioimaan ahtaassa, pimeässä luolassa. Tykkäävät katsella maisemia sontiessaan.

      Olettaisin don sfinksien olevan luonteeltaan kanadalaisia serkkujaan vastaavia. Sfinksit vaativat paljon seuraa, rakkautta ja huomiota. Niistä ei välttämättä ole yksineläjiksi, varsinkaan jollei omistaja pysty tarjoamaan vierihoitoa ympärivuorokautisesti. Ensimmäinen nakukattimme pissi sinne sun tänne yksinäisyytensä aiheuttaman ahdistuksen vuoksi. Hankimme sille kissakaverin, ja pissavahingot loppuivat sillä sekunnilla. En tokikaan ensisijaisena ratkaisuna tarjoa toisen kissan hankkimista, mutta ehkä voisit saada tästä ajatuksesta jotain ideoita. Kissan aktivointia, leikkihetkillä huomioimista kenties.

    • hedelmäkulhossa

      Tuo on enemmän kollimaista merkkailua, tai sitten sairaudesta. Aina ei kollin merkkaus lopu, vaikka pallit on viety. Olen sijaishoitanut monta todellista kus*m*****a, ja onneksi heidän merkkaus sitten jäi eläkepäiviin. Ja astioita pitää olla tarjolla monessa paikassa. Ja sitä ruiskutettavaa hajun torjujaa voi tahrattuihin paikkoihin laittaa, samoin etikkapesua. Sisäkissan ominaisuuksiin se ei kuulu. Eikä kissa todellakaan osaa olla koiralle kateellinen.
      Kokeile erilaisia puruja sisältäviä astioita. Myös aika esillä vaikka olohuoneessa, eikä vain jossain eteisen nurkassa. Katolla ja ilman. Useita astioita tarjolle.
      Etkä missään nimessä pese kloriittilla tai Domestoksella paikkoja, se on suurin piirtein kutsu tehdä uusiksi. Vain kissan astiat tietty kloriitilla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe