Nettivinkin perusteella n-kurkiainen osti 3 kpl puolalaisia omenoita. Omenat on ihan jees. Jopa 10 tasoa, kymmenen pisteen asteikolla. Ongelmaksi on muodostunut se, että ei ne omenat oikein mene. Nyt n-kurkiainen on pohtinut, voisiko omenan esimerkiksi paistaa pannulla sopivina siivuina. Ja laittaa siihen kylkeen hieman kuullotettua sipulia, nokareen voita, ehkä sopivasti paistinmakkaraa ja sopivat kiteiset suolaropseet. Myös chilitahnan ja soijan käyttöä omenan maun buustaamiseksi on mietitty. Sekä paistinkaalin ja paistinomenan mahdollista kombinaatiota soijakastikkeella ja ihan perusjodioiduilla hollannin tai saksan suolalla. Ja myös, ehkä tulinen chili jauhelihapasta voisi sopia paistinkaaliomena hyväkkeeseen?
Omenan valmistaminen
21
221
Vastaukset
- VoiNäitä
N-kurkiainen. Miksi omena pitää paistaa!?? Ei omena tarvitse mausteeksi nyt suolaa ainakaan eikä makkaraa!!! Hyvä ihiminen lopeta nyt se suolalla ja makkaralla läträäminen..Omena syödään ihan sellaisenaan!
N-kurkiainen on maistanut, jos oikein muistaa mm. marjoja chilin kanssa. Ja ne putosi ihan jees. Niin, jos omenaa buustaisi myös? Köyhyys antaa tilaa luovalle fuusiokeittiölle ja crossover kitchen tyyppisille kokeiluille, jotka varsinkin suuressa maailmassa ovat nyt esillä. Köyhyydestä ovat versoneet myös monien eri maiden perinteiset syötävät. Luovalla otteella nakujen maailmoista voi löytää ne kombot, joita voi hyödyntää, jos ne vain muistaa seuraavana päivänä. Euron hintaluokalla kolmekin tuotetta alelaarista antaa ihmiselle mahdollisuuden. Ja niistä voi syödä n. 1.5d. Mitään sotkua ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan tulee kunnioittaa raaka-aineiden luonnetta. Ja antaa niiden ravita nälän ja janon riuduttamaa mieltä ja kehoa. Ruoka on pidettävä sen omassa muodossa, jos sillä ei tavoiteta jotain muuta funktioita, kuin sen olemista ateriakokonaisuuksien baassiksena. (kuten esim. paistinomenat). Uuniomenahan säilyttää klassisesta keittiöstä tutun alkuperäismuodon.
Eräs vaihtoehto, ehkä kuitenkin aika suuritöinen olisi sekoittaa omenat pannukakkuun tai lettusiin ja sitä kautta saada omenalle paistinominaisuutta ja hyvää pannumakua.- dgfffdb
Nälkäkurkiainen kirjoitti:
N-kurkiainen on maistanut, jos oikein muistaa mm. marjoja chilin kanssa. Ja ne putosi ihan jees. Niin, jos omenaa buustaisi myös? Köyhyys antaa tilaa luovalle fuusiokeittiölle ja crossover kitchen tyyppisille kokeiluille, jotka varsinkin suuressa maailmassa ovat nyt esillä. Köyhyydestä ovat versoneet myös monien eri maiden perinteiset syötävät. Luovalla otteella nakujen maailmoista voi löytää ne kombot, joita voi hyödyntää, jos ne vain muistaa seuraavana päivänä. Euron hintaluokalla kolmekin tuotetta alelaarista antaa ihmiselle mahdollisuuden. Ja niistä voi syödä n. 1.5d. Mitään sotkua ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan tulee kunnioittaa raaka-aineiden luonnetta. Ja antaa niiden ravita nälän ja janon riuduttamaa mieltä ja kehoa. Ruoka on pidettävä sen omassa muodossa, jos sillä ei tavoiteta jotain muuta funktioita, kuin sen olemista ateriakokonaisuuksien baassiksena. (kuten esim. paistinomenat). Uuniomenahan säilyttää klassisesta keittiöstä tutun alkuperäismuodon.
Eräs vaihtoehto, ehkä kuitenkin aika suuritöinen olisi sekoittaa omenat pannukakkuun tai lettusiin ja sitä kautta saada omenalle paistinominaisuutta ja hyvää pannumakua.Sinun crossoverisi sisältävät aina pannutuksen, paljon suolaa, rasvaa ja tulisia mausteita. Mitäs jos kokeilisit todella jotain ihan muuta? Vaikka surautat smoothin tai omena-jugurtti pirtelön - mikäli taloudestasi löytyy sauva- tai tehosekoitin.
P.S.
Verbaaliset tarinasi ovat kivoja, kateellisten panettelu on imartelun muodoista rehellisintä ;P - tönkkösuolattu.kurki
No eikös se N-kurkiainen aiemmin nauttivansa jäätelönsäkin suolaropseilla :) Kurkiaiselle suositan verenpaineen mittausta!
Nyt niistä omenoista on mennyt jo kaksi. Ne meni au naturel. N-kurkiainen buustasi alelaarin makumakkaraa chilitahnalla, joka oli ns. purkinpohjan stuffia matskua. Ja makkarasta tuli ihan Ok ja jees. Ja se laitettiin sitten hieman heikompilaatuisen lihapiirakan ytimeen. Molempien tuotteiden sitä edeltäneiden mikroaaltouunitus prosessien jälkeen, myös oriental stylen soijaa ropsittiin suolatasapainon saavuttamiseksi ja tietenkin makumaailman buustaavaksi elävöittämiseksi. Niin toiselle omenalle löytyi siinä sitten veden ohella sellainen janonsammuttamisen roolikin. Koska omenassahan on vettä. Sitä ensimmäistä ei n-kurkiainen oikein muista miten se meni. Tai ai niin, se oli eväänä pyörämatkalla, kun muuta ruokaa ei ollut. Ja puolikas meni pyöräillessä, jos n-kurkiainen oikein muistaa tauolla. Ja toinen puolikas sen jälkeen.
Nyt otettaisiin vinkkejä vastaan siitä kolmannesta omenasta. Kuinka se tulisi valmistaa syömistä varten? Valitettavasti n-kurkiaisella ei ole ns. juice loser tyyppistä sekovatkainta, eikä siihen liittyviä tai sitä vastaavia tuotteita. Koska sellainen kuitenkin sallisi lassi-tuotteet, kunhan ei vain noudattaisi kotimaisia ohjeita, koska niissä on sitä tausta-ajatusta jatketusta sokurihuuruisesta jogurtista vatkoksella. Ja muistaisi, että aidossa maailmassa, jopa lassiinkiin voi liittyä tietty napakka mausteisuus (makumaailmana lassissa n-kurkiaista kiehtoisi joku selleri, meirami, makuyrtti viheryrttityyppinen kombo), joka voi jopa taittaa janoa. Koska onhan selvää, että viheryrttien sisältämät hiven ja kivennäisaineet ovat esim. ihmisen aineenvaihdunnalle olennainsen merkityksellisiä. Siksi lassimaailman ulkopuolella tulee huomioida jo aiemmissa viesteissä mainittu aineiden muotoisuus, niiden valmistuksen yhteydessä. Kun ihminen kuitenkin syö määrää, eikä ehkä ymmärrä, että smoothiessa on monesti monta, mutta niiden tilavuus on sama kuin yhdellä alkuperäissä muodossa olevalla? Ja siksi smoothieta tulisi ottaa todella vähän. Ja lassimaailman tarkoituskaan ei ole kuitenkaan ole sama kuin smoothieden. Crossover lassiahan voi tehdä vaikka napakkana maustejuomana. Josta kuitenkin tulee ehdottomasti huomoida, että se on itseasiassa ruoka. Vaikkakin se sallii tietyt variaabelit tietyissä hyvänmaun ja lassiperinteen kunnioittamisen valossa toteutetuissa sovellutuksissa.- helvetin.sekopää
Buustaahan lääkityksesi.
- Kurjenmiekka_
Nälkäkurkiainen kirjoitti:
Nyt niistä omenoista on mennyt jo kaksi. Ne meni au naturel. N-kurkiainen buustasi alelaarin makumakkaraa chilitahnalla, joka oli ns. purkinpohjan stuffia matskua. Ja makkarasta tuli ihan Ok ja jees. Ja se laitettiin sitten hieman heikompilaatuisen lihapiirakan ytimeen. Molempien tuotteiden sitä edeltäneiden mikroaaltouunitus prosessien jälkeen, myös oriental stylen soijaa ropsittiin suolatasapainon saavuttamiseksi ja tietenkin makumaailman buustaavaksi elävöittämiseksi. Niin toiselle omenalle löytyi siinä sitten veden ohella sellainen janonsammuttamisen roolikin. Koska omenassahan on vettä. Sitä ensimmäistä ei n-kurkiainen oikein muista miten se meni. Tai ai niin, se oli eväänä pyörämatkalla, kun muuta ruokaa ei ollut. Ja puolikas meni pyöräillessä, jos n-kurkiainen oikein muistaa tauolla. Ja toinen puolikas sen jälkeen.
Nyt otettaisiin vinkkejä vastaan siitä kolmannesta omenasta. Kuinka se tulisi valmistaa syömistä varten? Valitettavasti n-kurkiaisella ei ole ns. juice loser tyyppistä sekovatkainta, eikä siihen liittyviä tai sitä vastaavia tuotteita. Koska sellainen kuitenkin sallisi lassi-tuotteet, kunhan ei vain noudattaisi kotimaisia ohjeita, koska niissä on sitä tausta-ajatusta jatketusta sokurihuuruisesta jogurtista vatkoksella. Ja muistaisi, että aidossa maailmassa, jopa lassiinkiin voi liittyä tietty napakka mausteisuus (makumaailmana lassissa n-kurkiaista kiehtoisi joku selleri, meirami, makuyrtti viheryrttityyppinen kombo), joka voi jopa taittaa janoa. Koska onhan selvää, että viheryrttien sisältämät hiven ja kivennäisaineet ovat esim. ihmisen aineenvaihdunnalle olennainsen merkityksellisiä. Siksi lassimaailman ulkopuolella tulee huomioida jo aiemmissa viesteissä mainittu aineiden muotoisuus, niiden valmistuksen yhteydessä. Kun ihminen kuitenkin syö määrää, eikä ehkä ymmärrä, että smoothiessa on monesti monta, mutta niiden tilavuus on sama kuin yhdellä alkuperäissä muodossa olevalla? Ja siksi smoothieta tulisi ottaa todella vähän. Ja lassimaailman tarkoituskaan ei ole kuitenkaan ole sama kuin smoothieden. Crossover lassiahan voi tehdä vaikka napakkana maustejuomana. Josta kuitenkin tulee ehdottomasti huomoida, että se on itseasiassa ruoka. Vaikkakin se sallii tietyt variaabelit tietyissä hyvänmaun ja lassiperinteen kunnioittamisen valossa toteutetuissa sovellutuksissa.N-kurkiainen voisi valmistaa siitä kolmannesta omenasta lounaan au naturel venäläisen tai virolaisen keittiön mukaisesti buustaamalla kaneli.
tönkkösuolattu.kurki kirjoitti:
No eikös se N-kurkiainen aiemmin nauttivansa jäätelönsäkin suolaropseilla :) Kurkiaiselle suositan verenpaineen mittausta!
Verenpaine on ihan ok. Ja todellakin jotakin raikasta tuotetta kidesuolasarjojen elintarvikesovellutuksista voisi kokeilla jäätelöön. Esim. hienointa vuorikidesuolaa. Sitä hienomakuista, mutta toisaalta kestävää. Varmaan jokin pekaani tai pistassipähkinäjäätelö voisi olla hyvinkin ehkä, jopa erityylisillä suolatuotteilla buustattavissa? Myös valkosipulijäde, voisi toimia parantauenkin suolaropseilla, tai esim perunajäätelö? Myös "soijajäätelöt" tai jotkut muut kasvispahakejäätelöt(jota soijajäde ei ole) voisivat omata piilopotentiaalia suolankäyttöön? Myös maitoa voisi harkita suolan käytön paikaksi? Mutta niitä kuten kaikkea voi kokeilla mikromittakaavassa vaikka sellaisessa pienessä lusikassa, jota voidaan käyttää gastronomian kehitysalustana. Ennen varsinaiseen koetuotantosarjavaiheeseen siirtymistä. Tosin köyhyydessä kaikki on: "once in a lifetime experience", koska Suomessa on kuitenkin vain muutama kalliimman hintatason postikoodialue, jotka pystyvät pitämään esim. päällimmäiset leikkeleet ja pihvilihat alelaarisssa, joka aamu mummeleiden ankarasti prosetsoidessa niiden olemista lihatiskeissä päällimmäisinä. Siksi ääriköyhyys on valintojen maailma. Vastakohtina maaseutu, jossa kaikki on kaukana ja sitä niukalti, sekä kaupunki, jossa toisten ylenkatsoma on toisten aterikokonaisuuksien runko. Tämä ei siis ole mikään yleinen toteamus Suomessa olevia eri alueita kohtaan. Mutta kuuluu ääriköyhyydessä olevien aktivitoimijoiden maailmaan. Joka tapauksessa esim. tulottomuudessa eläminen on aina suunnitelmallisuutta jokaisen minuutin, sekunnin ja niiden murto-osien kohdalla. Kipua nälästä ja kauhua tulevasta. Kansalaistyöllä ongelma voitaisiin kuitenkin ratkaista. Sillä kansalaityöjärjestelmässä ihminen voisi työtä vastaan saada elintarvikkeita tai vaikkapa osuuksia kansankeittiöissä valmistettavista ateriakokonaisuuksista. Tällöin ketään ei voitaisi jättää pitkiksi ajoiksi kokonaan ravintovirtojen ulkopuolelle. Mutta rangaistuksena ja pelotuksena muille, ihmisiä kuitenkin määritellään nälkäkuolemaan. Koska köyhyys ei ole ongelma, mutta ravinnonpuute tappaa, sitä ennen sairastuttaen vakavasti.
- slfhrightguhyuhjyu
Nälkäkurkiainen kirjoitti:
Verenpaine on ihan ok. Ja todellakin jotakin raikasta tuotetta kidesuolasarjojen elintarvikesovellutuksista voisi kokeilla jäätelöön. Esim. hienointa vuorikidesuolaa. Sitä hienomakuista, mutta toisaalta kestävää. Varmaan jokin pekaani tai pistassipähkinäjäätelö voisi olla hyvinkin ehkä, jopa erityylisillä suolatuotteilla buustattavissa? Myös valkosipulijäde, voisi toimia parantauenkin suolaropseilla, tai esim perunajäätelö? Myös "soijajäätelöt" tai jotkut muut kasvispahakejäätelöt(jota soijajäde ei ole) voisivat omata piilopotentiaalia suolankäyttöön? Myös maitoa voisi harkita suolan käytön paikaksi? Mutta niitä kuten kaikkea voi kokeilla mikromittakaavassa vaikka sellaisessa pienessä lusikassa, jota voidaan käyttää gastronomian kehitysalustana. Ennen varsinaiseen koetuotantosarjavaiheeseen siirtymistä. Tosin köyhyydessä kaikki on: "once in a lifetime experience", koska Suomessa on kuitenkin vain muutama kalliimman hintatason postikoodialue, jotka pystyvät pitämään esim. päällimmäiset leikkeleet ja pihvilihat alelaarisssa, joka aamu mummeleiden ankarasti prosetsoidessa niiden olemista lihatiskeissä päällimmäisinä. Siksi ääriköyhyys on valintojen maailma. Vastakohtina maaseutu, jossa kaikki on kaukana ja sitä niukalti, sekä kaupunki, jossa toisten ylenkatsoma on toisten aterikokonaisuuksien runko. Tämä ei siis ole mikään yleinen toteamus Suomessa olevia eri alueita kohtaan. Mutta kuuluu ääriköyhyydessä olevien aktivitoimijoiden maailmaan. Joka tapauksessa esim. tulottomuudessa eläminen on aina suunnitelmallisuutta jokaisen minuutin, sekunnin ja niiden murto-osien kohdalla. Kipua nälästä ja kauhua tulevasta. Kansalaistyöllä ongelma voitaisiin kuitenkin ratkaista. Sillä kansalaityöjärjestelmässä ihminen voisi työtä vastaan saada elintarvikkeita tai vaikkapa osuuksia kansankeittiöissä valmistettavista ateriakokonaisuuksista. Tällöin ketään ei voitaisi jättää pitkiksi ajoiksi kokonaan ravintovirtojen ulkopuolelle. Mutta rangaistuksena ja pelotuksena muille, ihmisiä kuitenkin määritellään nälkäkuolemaan. Koska köyhyys ei ole ongelma, mutta ravinnonpuute tappaa, sitä ennen sairastuttaen vakavasti.
Himmeää, todella himmeää.
Kurjenmiekka_ kirjoitti:
N-kurkiainen voisi valmistaa siitä kolmannesta omenasta lounaan au naturel venäläisen tai virolaisen keittiön mukaisesti buustaamalla kaneli.
Venäläisestä omenasta tulee mieleen punajuuri, sipuli, purjosipuli, valkoinen mössö, peruna, omena jne. noppasalaatti, jossa voi olla myös kalaa. Monesti siinä on miettinyt, että baassiksena se voisi olla hyvä, mutta kalan voisi korvata alelaarilihalla. Ja omenan osuutta vähentää, jos sitä ei buustaa esim. chiliin. Lisäksi tuoreiden yrttien käyttö raikasvenäläiseen salaattiin voi ehkä olla ihan jees. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, voisiko omenaa kytkeä elimellisenä osana esim. Eestissäkin esiityvään hapantuotte perinteeseen? Lisäksi on olemassa mm. omenapelmeenejä, jotka voi valmistuksen jälkeen mm. paistaa ja tarjota left over tyyppisesti mm. kuultosipulien, chilin, smetanan ja soijan kanssa.
Kanelien maailma vie ajatukset riisipuuroon, jossa omena voisi esiintyä mm. jam jam tyyppisenä kokonaisuutena kanelin kanssa pikkusokuroituna. Riisipuurosta n-kurkiainen pitää eniten siten, että siihen on laitettu runsas voisilmä ja tuhdit ruolaropseet. Lisäksi riisipuuroon voi lisätä mm. alelaarin valmislihoja leikkeleinä tuomaan makua ja köyhyydessä niin pulmallisen harmittavaa proteiinien puutetta kompensoimaan ihmisen ravintoon.
Toisaalta voisi pohtia riisipuuroissa, että toisen puolen lautasesta päällystäisi suolaisella omena kaneli jam jamilla. Ja toisen söisi perinteisenä voisuola aleliha seoksena. Siinä olisi ikäänkuin kaksi ateriakokonaisuutta kerralla.- Kurjenmiekka_
Venäjällä ja Eestissä on joitakin todella hyviä ruokia.
slfhrightguhyuhjyu kirjoitti:
Himmeää, todella himmeää.
Mm. uunijäätelön kuorta tai sen kylkitorttua voi buustata sopivalla raikaskidesuolla.
Kurjenmiekka_ kirjoitti:
Venäjällä ja Eestissä on joitakin todella hyviä ruokia.
Venäjä on laaja maa ja siellä on sen aikaisempien imperuimin ajoilta esim. monenlaisia erilaisia katuruoka ja ruokaperinteitä, jotka ovat jalostuneet esim. nykyaikana pikaruokaloiksi tai etnisiksi keittiöiksi ja ravintoloiksi. Joten kyllä se pitää paikkaansa, että Venäjällä on hyvä, rikas ja raikas ruokaperinne. Jos, myös epätieteellinen "etnisyyden" epäolennainen aspektikin otetaan esille, niin myös itse venäläisessäkin keittiössä ja tavassa tehdä ruokaa jotain hyvää. Joka heijastuu mm. vieläkin siihen, että lihomisen tuleminen muotiin elintarvikkeiden tähden on siellä vieläkin hieman myöhässä länsimaihin nähden. Jota tietyllä tavalla terve elintarvikevalio pitää yllä. Myös makujen maailmassa venäläinen ruoka on runsasta. Ja on olemassa monia eri tuotteita, jotka ovat aivan mainioita. Ja, joihin kannattaa tutustua mm. eestikauppojen ja venäläisten ruokakauppojen avulla, koska osassa niiden hintakilpailukyky on hyvä. "Etninen keittiö" ei ole ainoastaan orientaali asia, kuten monesti ajatellaan, vaan makumatkat voivat myös suuntautua lähialueille.
Samoin on tilanne Eestissä, vaikka sen osa osana imperiumiumeja onkin ollut osaltaan ehkä karumpi. (vaikka siellä ei olekaan ollu esim. maaorjuutta 1800 luvun alun jälkeen, eikä oikein sitäkään, esim. verrattuna venäläiseen maaorjuuteen) Mutta myös siellä on hyvää paikallista ruokaperinnettä, kuten myös imperiumin osana olemista tullutta ja kansainvälistäkin perua olevaa ruokakulttuuria.
Erityisesti köyhälle on sekä venäläiselle, että eestiläiselle keittöllä paljon annettavaa. Koska esim. niiden tapa käyttää rasvaa, mausteita, suolaa jne. on pilaamaton. Ravinnot ovat ravinteikkaita ja samanaikaisesti maukkaita. Ja myös mahdollisesti terveellisiä, koska niillä ei esim. pääse ylipainoa syntymään välttämättä vuosienkaan varrella.
Eli, elintarviketeollisuudella ei ole ollut pakottavaa tarvetta laskea massatuotantojen hintaa voitonsaamiseksi, kuten asian laita oli aiemmin sisämarkkinoiltaan suljetussa Suomessa. Jossa veden osuutta ruoassa on pyritty lisäämään. Ja mm. kalliita ulkomailta hankittua suolaa ja mausteita välttämään viimeiseen asti. Joka on aiheuttanut keinotekoisten makujen markkinat, joita on mainostettu kansalle niiden "terveellisyydellä", jotta ihmiset osaisivat oikein vaatia korviketta itselleen.
Samoin myös rasvankäyttö prosessoituna on vienyt oikeaa voiosaamista valitettavasti Suomesta todella paljon pois.
- Paskaapalstallatarpeeksi
Eiköhän tuo paskakurki ole jo hoidon tarpeessa suolaropseineen.
- avohoitopot
Nälkäkurki on joku mielenterveys avopotilas.
Ai niin, se omena meni au naturell. Oli jano ja omenaa käytettiin jääkaappikylmän jäätäävän veden kanssa buustaamaan vettä sen juomisen aikana. Eli viimeinen omena meni veden buustaamiseen maun saamiseksi. Kaikenkaikkiaan omena oli ihan mielenkiintoinen kokemus. Haastava se toki oli, mutta elintarvikkeiden puute saa käyttötarkoitusta hieman vaikeammallekin tuotteelle. N-kurkiainen suosittaa omenaa rikkaille tai heille, keille se on muuten hintansa puolelsta mahdollinen investointi. Köyhyyden maailmassa omena on haastava. Koska puute kohdistuu proteiineihin. Mutta paistamisen maailmassa omenaa voi kuitenkin mahdollisesti muokata siten, että se voi jopa karamellisoitua. Konjakkien ja kalliiden liköörien toimiessa flambeerausnesteinä, jos haluaa sokuriin taittuvaa karamellisoitua paistinomenaa. Jos taas ei, niin niitä voi lisätä hieman (pikkulusikan kärjellisiä) ilman tulta ja mahdollisesti muutaman suolaropseen luomaan hieman lisää konjakille ominaista karvautta. Ja raikastamaan paistinomen makua.
Karamellisoitu omena flambeerausprosesseineen voisi sopia jonkin jädetyyppisen setin kylkeen, jossa olisi jopa jotain leivosta. Ja naisten sekä lasten ollessa lähistöllä se voisi olla eräänlainen jokeri heille. Johon sitten miehet voisivat kokeilla sopivia suolaropseita, salmiakkia tulisena tai mahdollisesti tuorelakritsaa, jossa on niitä suolakiteitä. (tai kaikkien kolmen komboa). Tai mahdollisesti kinkun ja pekonin viipaleita paistettuna.Kaikkein eniten puolan omenoissa ihmetytti niiden kunto ja laatu. Jokainen muistaa, kun puolan omenat tuli markkinoille, niin ne olivat B-laatuluokan omenoita. Joista kyllä sai jam jam tyyppisen kokonaisuuden. Koska naiset tekivät ennen niitä. Nyt niiden omenoiden laatuluokitus oli AA . Ja hinta oli silti halpis. Se, mitä n-kurkiainen epäilee on se, että joko kyseessä on tuoresato, tai kohdalle sattunut laarin täydennys jollain muulla omenalla. Koska niin vahvassa on kuitenkin mielikuva B-laatuluokan omenasta. (joka ei tietenkään n-kurkiaisen reaalimaailmassa tarkoita huonoa tuotetta, vaan omenan olemusta, joka ei vastaa omenan A laatuluokalle asetettuja vaatimuksia). Makuna vanhanajan puolalaissa omenoisssa oli joskus hieman, jopa sitä lantaveden makua, jolla siihen aikaan niitä mahdollisesti lannoitettiin. Rakenteen ollessa jämäkän kiinteä ja sisämaun ollessa hieman villiomenamainen ja valkeankuulaan välimaastoon sijoittuva hapahkon talviomenan tyyppinen omenalajike.
Nykyinen omenan maku oli hieman, mutta omenoiden luonteeseen sopivalla tavalla miellyttävällä sokurinen (josta kuitenkin piilsi n-kurkiasen harjaantuneeseen makumaailmaan apulantapohjainen lannoitus. Ja apulannan aiheuttama struktuurin hienoinen hajanaisuus, sekä sen vesikeräysominaisuus, jota ei nyt ehdi selvittää)(köyhyydestä osaton, ei osaa mahdollisesti analysoida asiaa tai huomaa tuotteiden eroa, koska kyseessä oli kuitenkin priimatuote), hyvin mahdollisesti populaari ja rakennekin oli erinomainen niin sisältä kuin ulkoa. Joten kyllä n-kurkiaista hämmästytti. Ko. omenoita n-kurkiainen suosittaa ehdottomasti kaikkien muiden karamellien korvikkeiksi, kuin lakritsojen, salmiakin, chilimakeisten ja suolakarkkien. Koska sokurien maailmassa voi omena olla parempi vaihtoehto kuin esim. jokin pahake, kuten esim. kauhun ja inhon väristyksiä aikaansaavat, pehmytkarkit ja suklaat. (n-kurkiainen ei oikein tiedä tai muista karamellien maailmassa esiintyviä tuotteita ja makuja, koska ne ovat niin puistattavan makuisia, että niitä pitää aina pyrkiä välttämään, kun se on mahdollista) Paitsi tietenkin tumma suklaa ja raakasuklaa ja laatusuklaat, joita kyllä voi syödä. Mutta niiden hinta vie ne kyllä raakasti köyhyyden maailmassa operoivien ihmisten ja henkilöiden ulottumattomille.- Kurjenmiekka_
Mun mieliomenalajike on se vihreä Granny Smith, sopivan hapokas ja rapea.
- mielenkiintoisiaruokia
Lopeta kurkis jo se suolan hölvääminen. Omenaakin voi maustaa yrteillä, sitruunalla, tms mutta jätä hyvä ihminen se suola rauhaan.
Köyhälle muuten omenasta saa hyvän omenariisipuuron ja se riittää useampaan annokseen. Riittoisampaa, kuin nuo erilaiset kokeilut.Tuossa vielä yksi hyvä ohje napakan suutuntuman ystäville. Vaikka varsinaista ropsesuolausta ei siinä käytetäkkään. Se vain asiassa jää kiinnostamaan, voisiko suolaomenoita vielä jotenkin buustata esim. chili ja soijakastikkeilla. Ja mikä rooli voisi jäädä inkiväärikaalille tai wasabitahnalle (siis suomistyle, koska oikea wasabi on vaikeaa hankkia ja sen hintaluokat ovat köyhyyden maailmassa toimivalla aktiivioperoijalle mahdottomia).
http://www.idealista.fi/suolaiset-uuniomenat/?_ga=1.163209983.294745183.1459260933
- kolestroolia
Raasta omena jauhelihataikinaan kun teet -pullia, -pihvejä tai -mureketta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124390MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar862240Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5571734Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1011461Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671167Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331098- 51008
Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt218971Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60913Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3898