Lapsikaste

Ihminen ei pelasta itseään, vaan Jumala pelastaa ihmisen. Kasteessa Jumala kutsuu ihmisen nimeltä omakseen. Jumala siis on se, joka kasteessa toimii, ei ihminen.

Jeesus opetti näin selkeästi lapsikasteen:

Joh.3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"
5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]
6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. [1. Kor. 15:50; Ef. 2:3]
7 Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'

Lutherin opetusta tilaan uudestisyntynyt pääsemisestä:

"Hengestä syntymiseen ei kuulu muuta kuin vedellä kastaminen ja ottaminen vaarin huminasta, se on, Jumalan sanasta, sekä sen uskolla vastaanottaminen. Siten synnytään uudesti Jumalan valtakuntaan, mutta ei millään muulla tavalla. Missä ovat nyt nuo röyhkeät lahkolaiset ja haaveksijat, jotka eivät osaa muuta kuin hengestä kerskaten hokea? Paha henki, itse perkele on kuin onkin heidät ihan riivannut, ... " (Martti Luther: Huonepostilla, (SLEY, 1902), s. 478)

91

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesus on pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä. Ihminen on kasteessa saavana osapuolena ja Jumala on kasteessa antavana osapuolena.

      "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."

      -Kasteessa synti otetaan pois, niin ettei sitä lueta. Kasteessa hengellisesti kuollut herää ja kasteessa on voima antaa usko.

    • Kirjakääröt

      Joh.3:3. Biblia. Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

    • uskova.kysyy

      Miksiköhän valtaosa luterilaista ei sitten ole uskossa pelastukseen jos kaste kuolleista herättää?

      • Eenokki12

        Teologi vastaa: Miksiköhän uudestikastajat eivät ole uskossa muuhun kuin omiin tekoihinsa vaikka upotuskasteesta heidän opetuksensa mukaan nousee ylös uusi synnitön luomus vailla vertaa. Se että suurin osa luterilaisista eivät usko merkitsee kuinka mahdotonta on ihmisen pelastua ilman Jumalan tekoja, vapaalla tahdollaan. Raamattu ei pidä lahkouskoisia muuna kuin paholaisen riivaamina hylkiöinä, miksi ei upotuskastekaan anna mitään muuta kuin helvetin tulen?


      • Raamatun.sanaa

        Ev lut on pienimpiä lahkoja maailman kristittyjen joukossa. Lahkon siitä tekee oikeaoppisuus ja muiden kristittyjen vihaaminen ja vihapuhe.


      • Eenokki12
        Raamatun.sanaa kirjoitti:

        Ev lut on pienimpiä lahkoja maailman kristittyjen joukossa. Lahkon siitä tekee oikeaoppisuus ja muiden kristittyjen vihaaminen ja vihapuhe.

        Minä en tunnusta uudestaan kastajia minään muuna kuin Raamatun ulkopuolisina riivaajien vallassa olevina paholaisen työmiehinä.


      • Raamatun.sanaa

        Olet sitten väärässä. Tunnen luterilaisia, jotka ovat oikeasti uskossa ja Pyhällä Hengellä täyttyneet ja ovat myös rakastavia yhteiskristittyjä.


      • Eenokki12
        Raamatun.sanaa kirjoitti:

        Olet sitten väärässä. Tunnen luterilaisia, jotka ovat oikeasti uskossa ja Pyhällä Hengellä täyttyneet ja ovat myös rakastavia yhteiskristittyjä.

        Juuri nämä ovat näytetty että he eivät ole Jumalasta koska heillä ei ole oikeata oppia saati henkeä. Ovat lahkopaskalla ja lahkohengellä täytetty kaulaan asti.


      • Ei.jatkoon

        SINÄ ET OLE USKOMASSA.


      • Jokainen joka on kastettu ja uskovainen, on täyttynyt Pyhällä Hengellä. "Mitä ilman sanaa ja sakramentteja henkenä ylistetään, on perkeleestä" (luterilaisen kirkon tunnustuskirjat).


      • eisakramentteja
        weha kirjoitti:

        Jokainen joka on kastettu ja uskovainen, on täyttynyt Pyhällä Hengellä. "Mitä ilman sanaa ja sakramentteja henkenä ylistetään, on perkeleestä" (luterilaisen kirkon tunnustuskirjat).

        Höpö höpö Weha.
        Nuo sinun juttusi ovat perkeleestä eikä Raamatusta.

        Jumala ei tarvitse teidän sakramenttejanne tai epähenkiänne toimiakseen. Häntä' ei pappi voi komentaa toimimaan, vaan Hän toimii oman valtasuuruutensa mukaan missä tahtoo.
        "Tuuli puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan mutta et tiedä mistä se tulee, tai minne se menee. Samoin jokaisen Hengestä syntyneen"


      • Eenokki12 kirjoitti:

        Minä en tunnusta uudestaan kastajia minään muuna kuin Raamatun ulkopuolisina riivaajien vallassa olevina paholaisen työmiehinä.

        Jos Eenokki olet oikeasti uskova etkä trolli, niin eikö sinua pelota, mitä Jumala ajattelee kirjoituksistasi?


      • eenokin.alastomuus
        Eenokki12 kirjoitti:

        Minä en tunnusta uudestaan kastajia minään muuna kuin Raamatun ulkopuolisina riivaajien vallassa olevina paholaisen työmiehinä.

        Sinun tunnustusta ei oljenkortena mihinkään tarvita, eikä oljenkorsi Lutterin verisiä käsiäkään. Etkö jo tajua, että sinusta ei ole välimiestä, ei lutterista, siis murhaajasta ja juuri sinussa Eenokki on luterilaisen - Lutterin - murha henki suusi tunnustusten perusteella.

        Olet vanha aatami- olet Kristuksen Hengen vihamies. Lyöt Mestarin ristiin nauloja jatkuvasti. Veistät ristinpuuta päivittäin ja huudat Jeesuksen kohdalla -ristiinnaulitse hänet- olet murhamies, siinä kuin kiroamasi juutalaiset, tai Lutterisi.
        Olet sokea ja alaston ja siksi sellainen olkiukko, oljenkorsi, johon kukaan ei tukeudu, eikä tarvitsekaan ja niin omahyväinen, että ei edes sokeuttaan näe.

        Vain edustat muotomenoista yleisuskontoa, jonka ihminen on esiinsaattanut aikaan.

        Olet alaston, lihallinen, pakoilet Herraa, et kuuntele Herraa, etkä anna edes pelastaa itseäsi tästä ajasta, joka on talletettu tulelle.
        Alttarisi olet rakentanut omin työkaluin ja messuat siellä omia höpinöitäsi lutterisi kanssa.

        Kuka Hengessä vaeltava pysähtyy kuuntelemaan harhaisia ajatuksia.
        Ei kukaan.

        Heillä on Välimies Isän ja itsensä välissä Jeesus Kristus.
        Siksi sanalle kuuliaisuus on ollut lähtökohtaisesti elämässä ja näinollen oljenkorret eivät tuo luterilaisuuden haamuista mitään elämää. Pysymme vain pois niistä hapatuksista, jotka tekevät tyhjäksi Jumalan Sanan.


    • uskova.kysyy

      Pawsonin mukaan lapsikaste on kirkollisveron varmistamiseksi keksitty.

    • Kuplapuhkeaa

      Joh.3:5. Biblia. Jesus vastasi: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku synny vedestä ja Hengestä, ei hän taida Jumalan valtakuntaan sisälle tulla.

      • avataan.kansankirkkoa

        Sokea ottaa peukalopaikan ja ähisee sitte sitä.
        Lutterikin, se harhainen, hänelle tuli ongelma, kun kaste kuuluisi uskovalle. Siis hän tajusi, ettei vauvalla ole sitä uskoa, josta nyt olisi kyse. Siksi tuli tämän "kummi" - kummitusoppi- kummitusoppiharha.

        Revi siitä näköalaa kohti taivasta. Lapsikaste on nimenantoa varten, se ei pelasta, eikä ole raamatullinenkaan kaste.
        Sitäpaitsi siinä vain valellaan päälakea älyttömältä.
        Siksi uskoontulleet pitäisi kastaa "kokonaan" sillä se on kuoleman ja ylösnousemusen kuvaus. Vanha ihminen haudataan ja uusi nousee ylös.
        Herran kuolemankin muistoateria, sen merkitys on siinä opetuksellisessa kuvauksessa Kristuksen kuolemasta 2000 vuotta sitten.

        Eli raamattu ja uudestisyntyneiden, jonka Jumala Sanansa kautta on uudestisynnyttänyt ylhäältä, heidän kaste on seurakunnallisesti sitoutunut elämänkirjaan.
        Siksi yleiskristillisten kirkkojen jäsenluettelo ei ole taivaallinen.
        Mutta, se kaste Uudestisyntyneelle, on "hyvänomantunnon -liitto-" Kristuksessa.

        Siis pelastus on tämä Kristus. Jeesus, Jumalan työ. Ei rituaalinen älyttömälle tehty, joka ei edes tajua, mistä on kyse.

        Eihän juutalainen ympärileikkauskaan 8- päiväiselle pelasta häntä tuomiolta. Hänen täytyy uudestisyntyä ylhäältä.
        Ei luterilainen vauvalapsi pelastu kastelulla, jossa nimi pannaan hapattuneeseen nimikristilliseen harhapappeudelliseen kirkonkirjoihin, joissa on omat käsikirjat ja muotomenollisuus,.
        Muotomenollisuus, jossa kirkkoherra toteaa sanomalehdessäkin, että meillä ei tarvitse olla edes raamattua. Pärjäämme kirkon jaa, enpä tarkkaan muista, -tunnustuskirjat ja saarnakirjat, ja mitä siellä nyt olikaan. Mutta niillä pärjätään.
        Siis haloo. Raamtusta ei väliä, vaan kastetaan muotomenoiseen seurakutaan, yleiskirkkoon, jonka johdossa on ihmien, välimies ihminen ja pappihallintaa tekee ihminen - oljenkorret.-

        Ei- ei sellainen on Kristuksen ruumis, ei nämä lapset kanna seurakunnan Jumalallista vanhurskautta matkassaan.
        Ihmisoppi, hapate, ihmisten perinnäissäännöt jne. Ne jubileeraa tuossa kirkossa ja ei niissä kiveenhakatuissa alttareissa ole mitään virkaa. Siellä vain manataan ihmisen miliksi asiaa ja annetaan papeille inhimillinen valta johdattaa ihmisten sielut kadotukseen.
        Sitä se on.


    • Kaste.kaste

      Raamattuhaku
      Asetukset
      Uutisia
      Ohjeet
      WAP
      Päivän Sana
      Linkit
      Palaute


      Tutustu
      Uskonkirjat.net-
      kirjakauppaan






      Hakusana (esim. pelastus):



      Hakualue:

      Hakuohjeet

      Raamatunpaikka (esim. Joh. 3:16):



      Asiayhteys:

      Lyhenteet

      Raamatun teksti

      Vertailuteksti 1

      Vertailuteksti 2







      Löytyi 15 jaetta Raamattu 1933/38 tekstistä.
      2. Sam. 17:12

      Kun me sitten karkaamme hänen kimppuunsa, missä ikinä hänet tavataan, niin me painumme hänen päällensä, niinkuin kaste laskeutuu maahan. Eikä hänestä ja kaikista niistä miehistä, jotka ovat hänen kanssaan, jää jäljelle ainoatakaan.
      Job 29:19

      Onhan juureni vedelle avoinna, ja kaste yöpyy minun oksillani.
      Ps. 110:3

      Altis on sinun kansasi sinun sotaanlähtösi päivänä: pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta.
      Ps. 133:3

      Se on niinkuin Hermonin kaste, joka tiukkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi.
      Sananl. 19:12

      Kuninkaan viha on kuin nuoren leijonan kiljunta, mutta hänen suosionsa on kuin kaste ruoholle.
      Jes. 26:19

      Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.
      Hoos. 6:4

      Mitä on minun tehtävä sinulle, Efraim, mitä on minun tehtävä sinulle, Juuda, kun teidän rakkautenne on kuin aamun pilvi, kuin varhain haihtuva kaste?
      Hoos. 13:3

      Sentähden he ovat kuin aamupilvi, kuin kaste, joka varhain haihtuu, kuin akanat, jotka puimatantereelta lentävät, kuin savu, joka häipyy ikkunasta.
      Hoos. 14:5

      (14:6) Minä olen oleva Israelille kuin kaste, se on kukoistava kuin lilja ja juurtuva syvälle kuin Libanon.
      Miika 5:7

      (5:6) Ja ne, jotka ovat jäljellä Jaakobista monien kansain seassa, ovat niinkuin kaste, joka tulee Herralta, niinkuin sadekuuro ruohikolle; se ei odota miestä, ei varro ihmislapsia.
      Matt. 3:14

      Mutta tämä esteli häntä sanoen: "Minun tarvitsee saada sinulta kaste, ja sinä tulet minun tyköni!"
      Matt. 21:25

      Mistä Johanneksen kaste oli? Taivaastako vai ihmisistä?" Niin he neuvottelivat keskenänsä sanoen: "Jos sanomme: 'Taivaasta', niin hän sanoo meille: 'Miksi ette siis uskoneet häntä?'
      Mark. 11:30

      Oliko Johanneksen kaste taivaasta vai ihmisistä? Vastatkaa minulle."
      Luuk. 20:4

      oliko Johanneksen kaste taivaasta vai ihmisistä?"
      Ef. 4:5

      yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;





      Copyright © 2001-2016 Kts. copyright tiedote

    • Lapsikaste.raamatussa

      Raamattuhaku
      Asetukset
      Uutisia
      Ohjeet
      WAP
      Päivän Sana
      Linkit
      Palaute


      Tutustu
      Uskonkirjat.net-
      kirjakauppaan






      Hakusana (esim. pelastus):



      Hakualue:

      Hakuohjeet

      Raamatunpaikka (esim. Joh. 3:16):



      Asiayhteys:

      Lyhenteet

      Raamatun teksti

      Vertailuteksti 1

      Vertailuteksti 2







      Haulla ei löytynyt yhtään jaetta Raamattu 1933/38 tekstistä.




      Copyright © 2001-2016 Kts. copyright tiedote

    • Raamatun.sanaa

      Raamattuhaku
      Asetukset
      Uutisia
      Ohjeet
      WAP
      Päivän Sana
      Linkit
      Palaute


      Tutustu
      Uskonkirjat.net-
      kirjakauppaan






      Hakusana (esim. pelastus):



      Hakualue:

      Hakuohjeet

      Raamatunpaikka (esim. Joh. 3:16):



      Asiayhteys:

      Lyhenteet

      Raamatun teksti

      Vertailuteksti 1

      Vertailuteksti 2







      Löytyi 4 jaetta Raamattu 1933/38 tekstistä.
      Luuk. 3:21

      Kun siis kaikkea kansaa kastettiin ja myöskin Jeesus oli saanut kasteen ja rukoili, niin tapahtui, että taivas aukeni
      Ap. t. 2:41

      Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
      Ap. t. 16:33

      Ja hän otti heidät mukaansa samalla yön hetkellä ja pesi heidän haavansa, ja hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin kohta.
      Ap. t. 18:8

      Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin.





      Copyright © 2001-2016 Kts. copyright tiedote

    • vesi.hyvän.omantunnon.py

      1. Piet. 3:21

      Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena-joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta-Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,

      • liittosuhde

        Kyllä käännöksistä löytyy "hyvänomantunnon LIITTO!"
        Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, 22 hänen, joka on mennyt taivaaseen ja istuu Jumalan oikealla puolella ja jolle on alistettu enkelit, vallat ja voimat.

        Tässä suoraan sanotaan, että Kristuksen sijaisuhrin käsittäminen, pelastustyö, jonka saa ottaa kohdalleen, on Kristuksen kuoleman tähden ja ylösnousemusen tähden voimassa oleva.
        Ihminen saa lähteä hyvällä omallatunnolla eteenpäin tässä Jumalan liittosuhteessa ja hänen nimensä on Elämänkirjassa.

        Näinollen vapaan valinnan tähden, ihminen tunnustautuu Jeesuksen jalanjälkien seuraajaksi, saa antaa kastaa itsensä "hyvän omantunnon liittosuhteeseen".
        Ei enää tarvitse pyytää liittoa, siis hyvää omaatuntoa, vaan se on JO Kristuksessa voimassa.
        Ja siksi on oikeus kastattaa tuollainen ihminen tähän liittosuhteeseen.
        Aivan raamatullisesti. --- hoviherrankin kohta, minkä luterilaiset poisti omasta käännöksestä jakeen.
        Kasteessa vanha ihminen haudataan ja uusi nousee ylös.
        Perusta esikuvallisesti on Jeesuksen ylösnousemus.

        Eletään tässä Sanan mukaan.


    • Raamatun.sanaa

      Pelastua voi ilman kastettakin esim ristin ryöväri.

      • Eenokki12

        Hölmölle vastaan. Luuleeko joku uskoon tullut pelastuvansa jos väittää että hän ei tarvitse kastetta vedoten ristin ryöväriin. Voi noita lahkoidiootteja ja niitä perkeleitä riittää aina maan ääriin.


      • Raamatun.sanaa
        Eenokki12 kirjoitti:

        Hölmölle vastaan. Luuleeko joku uskoon tullut pelastuvansa jos väittää että hän ei tarvitse kastetta vedoten ristin ryöväriin. Voi noita lahkoidiootteja ja niitä perkeleitä riittää aina maan ääriin.

        Kyllä voi pelastua ilman lapsikastetta ja kirkollisveroa.
        Usko Jeesuksen ristinkuoleman ihmisten syntien sovitukseksi riittää.


    • TotuusTottakai

      Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan ja ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy. Hebrealaiskirje 11 luku.

      Vauvalla ei ole kykyä toivoa mitään.

      Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, joka ei usko, on jo tuomittu kadotukseen. Markuksen evankeliumi 16 luku.

      Järjästys : ensin usko, sitten uskovien kaste. Ja siihen vielä oma suostumus. Ei siis väkisin, toisten valitsemana, viemänä !

      Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaasi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Roomalaiskirje 10 luku.

      Vauva korkeintaan itkeä rääkäsee, kun kylmää vettä päälakeen valellaan.

      • Eenokki12

        Ja taas sitä lahkoriivattu rienaa lapsen kastetta no näkyy olevan niitä vähäjärkisiä vaan heitä kyllä riittää helluntailiikkeessä.


      • valoonpäässyt

        Juuri noin se menee Raamatun ilmoituksen mukaan!


      • Pyhä.Augustinus.2016

        Halveksut sakramenttia. Olet kadotettu.


    • Raamatun.sanaa

      Raamattuhaku
      Asetukset
      Uutisia
      Ohjeet
      WAP
      Päivän Sana
      Linkit
      Palaute


      Tutustu
      Uskonkirjat.net-
      kirjakauppaan






      Hakusana (esim. pelastus):



      Hakualue:

      Hakuohjeet

      Raamatunpaikka (esim. Joh. 3:16):



      Asiayhteys:

      Lyhenteet

      Raamatun teksti

      Vertailuteksti 1

      Vertailuteksti 2







      Roomalaiskirje 1

      Roomalaiskirje 2

      Roomalaiskirje 3


      1 Sentähden sinä, oi ihminen, et voi millään itseäsi puolustaa, olitpa kuka hyvänsä, joka tuomitset. Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja.
      2 Ja me tiedämme, että Jumalan tuomio on totuuden mukainen niille, jotka senkaltaista tekevät.
      3 Vai luuletko, ihminen, sinä, joka tuomitset niitä, jotka senkaltaisia tekevät, ja itse samoja teet, että sinä vältät Jumalan tuomion?
      4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
      5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
      6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
      7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
      8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.
      9 Tuska ja ahdistus jokaisen ihmisen sielulle, joka pahaa tekee, juutalaisen ensin, sitten myös kreikkalaisen;
      10 mutta kirkkaus ja kunnia ja rauha jokaiselle, joka tekee sitä, mikä hyvä on, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle!
      11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.
      12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;
      13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.
      14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
      15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä-
      16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.
      17 Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi ja luotat lakiin ja Jumala on sinun kerskauksesi
      18 ja tunnet hänen tahtonsa ja, opetettuna laissa, tutkit, mikä parasta on,
      19 ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja, pimeydessä olevien valkeus,
      20 ymmärtämättömien kasvattaja, alaikäisten opettaja, sinulla kun laissa on tiedon ja totuuden muoto:
      21 niin sinäkö, joka toista opetat, et itseäsi opeta; joka julistat, ettei saa varastaa, itse varastat;
      22 joka sanot, ettei saa tehdä huorin, itse teet huorin; joka kauhistut epäjumalia, kuitenkin olet temppelin ryöstäjä;
      23 joka laista kerskaat, häväiset lainrikkomisella Jumalaa?
      24 Sillä "teidän tähtenne Jumalan nimi tulee pilkatuksi pakanain seassa", niinkuin kirjoitettu on.
      25 Ympärileikkaus kyllä on hyödyllinen, jos sinä lakia noudatat; mutta jos olet lainrikkoja, niin sinun ympärileikkauksesi on tullut ympärileikkaamattomuudeksi.
      26 Jos siis ympärileikkaamaton noudattaa lain säädöksiä, eikö hänen ympärileikkaamattomuutensa ole luettava ympärileikkaukseksi?
      27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.
      28 Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;
      29 vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.
      Roomalaiskirje 1


      Roomalaiskirje 3






      Copyright © 2001-2016 Kts. copyright tiedote

    • uskova.kysyy

      Mikähän teologi tuo eenokki on?

    • UK, kyllä heittelevät ihan omia juttujaan taas. Useinhan olemme kuulleet heiltä, että ristinryöväri pelastui ilman kastetta. Ihmeellistä Raamatunlukua, kerta kaikkiaan. Tätä uudestikastajat , viljelee tätä laajasti levitellen- Monet muutkin heidän hengen heimolaiset opettaa tuota virheellistä oppia. He eivät ajattele, että Jeesus eli heidän keskellään ja oli itse kaste.

      Ei heille tule ollenkaan mieleen, että Jeesus antoi kastekäskyn kaikille kansoille vasta ylösnousemuksensa jälkeen (Mark.28:19). Ennen tuota Jeesus ei ollut tehnyt kuolemallaan perustusta kasteelle (Room.6:3). Jeesus sai kasteen Johannekselta, eikä meitä ole samalla kasteella. Johanneksen kaste oli tarkoitettu juutalaisille (apt.13:24). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen uudenliitonkaste (apt.19:1-6).

    • "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" (Matt.28:19).

      Meidän tehtävämme on tehdä, mitä Jumala on tehtäväksemme asettanut. Seurakunta tahtoo tehdä uskollisesti ja täysillä, siis viedä evankeliumia ja ottaa ihmiset kasteessa Jumalan armon piiriin. Meille ei ole annettu tietoa mistään muusta pelastustiestä kuin Kristuksesta emmekä siksi ryhdy sitä myöskään arvailemaan.

      Joka asettuu kastetta vastaan, se asettuu Jumalaa vastaan.

      JUSTINUS MARTTYYRI (100-165)

      Hän kirjoittaa: "Sitten me johdamme heidät paikkaan jossa on vettä ja synnytämme uudestaan samalla uudestisyntymisen tavalla kuin mekin, sillä heidät pestään vedessä. Meidän joukossamme on monia 60-70 vuotiaita miehiä ja naisia, jotka jo lapsena on tehty opetuslapsiksi" Nuo 60-70 vuotiaat olivat siis kastettu vuosien 80-90 välillä, eli aikana jolloin Johannes vielä eli.

      Väisäsen sitaatti on hyvä: On perin outoa, jos kristittyjen lapsia ei kasteta. Kastamaton seurakuntalainen on mahdottomuus. Mikä on sellainen pelastettu, joka ei ole Kristuksen ruumiin jäsen? Kristuksen ruumiin irtoproteesiko ? (Väisänen). Kristuksen ruumiin jäseniksihän tullaan kasteessa (1. Kor. 12:13). Pietari sanoo (Ap.t. 2:38-39) yhteydessä, jossa hän puhuu kasteesta: "Teitä ja teidän lapsianne tämä lupaus tarkoittaa". Kristittyjen vanhempien lapsia sanotaan myös pyhiksi (1 Kor. 7:14). Lasten voidaan ajatella myös olevan erityisen kelpaavia kastettavaksi. Jeesus itse sanoo, Mark 10:14 "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä, sillä heidän kaltaisten on Jumalan valtakunta." Nyt lapsikasteen kieltäjät sanovat, että Jeesushan siunasi näitä lapsia (j.16), eikä kastanut. Ei tietenkään kastanut, sillä eihän Jeesus itse kastanut vedellä ketään, aikuisiakaan! (Joh 4:2). Hänhän sääti kristillisen kasteen vasta ylösnousemuksensa jälkeen (Matt 28:18-20). Mainittakoon vielä, että kaste tuli Vanhan Testamentin ympärileikkauksen tilalle (Kol. 2:11-12). Vanhassakaan liitossa Jumalan armoliittoa ei sinetöity ympärileikkauksella ainoastaan aikuisille vaan myös lapsille.

    • Palaan aloitukseen:
      Jeesus opetti näin selkeästi lapsikasteen:

      Joh.3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
      4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"
      5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]
      6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. [1. Kor. 15:50; Ef. 2:3]
      7 Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'

      weha: "Tässä puhutaan siis ihmisestä, äitinsä kohdusta syntyneestä, lihasta syntyneestä, jonka tulee syntyä uudelleen kasteen vedestä ja Hengestä. Kyllähän tähän sisältyy pienet "muksutkin", koska he ovat äitistä syntyneitä, lihasta syntyneitä ja ihmisiä. Tämähän kaikki ei voi tapahtua kuin kasteessa"

      Joh.3:5, "kasteena opettaa Raamattu, alkukirkko, kirkon perimätieto, varhaiset kirkkoisät, uskonpuhdistus, Luther ja luterilaisen kirkon tunnustuskirjat."

      Kuinka ukastajat voisivat kaiken muuksi muuttaa?

    • Eräs viidesläinen (kansanlähetys/muromalaisuus), sanoi minulle kuinka on voinut tulla vauva kasteessa uudestisyntyä, jos eilen ei ollut uskossa ja tänään on uskossa. Totesin, että usko oli kateissa, mutta sain sanan synnyttämän uskon kautta, palata kasteen armoon. Ihan siihen samaan kertakaikkiseen uudestisyntymiseen, jonka kerran sain "mukulana". Kasteen liitto kun on aina Jumalan puolelta voimassa ja yksi kertaa toimitettu, niin kuin Raamattu opettaa. Emmehän tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tarvitsemme uudelleen uskomista tänäänkin.

      Jos puhutaan pinnallisuudesta, kyllä helluntailaisten oppi, on sitä. Kokonaan perisynnin kieltäminen ja synergismi, sekä pelkät symboliset sakramentit, kaste ja ehtoollinen. "Kiliastinen" tuhatvuotisoppi Ilmestyskirjasta eri muodoissaan.

      • UskoToivonen

        Ei kukaan voi sanoa:

        Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä. ( 1. Kor. 12:3. )

        Ei kaiketi kukaan Jumalan lapsi, jota Jumalan Henki kuljettaa ( Room 8:14 ) saata
        Jeesusta kieltää.

        Ilman Pyhää Henkeä sellainen on mahdollista.


    • uskova.kysyy

      Se tietysti jos pienestä pitäen opetetaan jotakin ihmistä niin vaikea on mieltä oikeaan muuttaa, siinä järkkyy identiteetti. Sen näkee muslimeista ja sama koskee luterilaisia.
      Ei se tietty vaarallista ole milloin on kastettu jos sydämen usko löytyy. Kaste ei kyllä vaikuta mitään jos pakana lut pappi kastaa pakana perheen lapsen. Se on pakana rituaali.
      Kaste palsta on erikseen, miksi tulla tänne outoja tulkintoja esittämään?

      • Eihän tämä ole mikään mieltymyksen asia, vaan Raamattu kysymys ja Raamatulla perusteltu. Eikös Jeesus monesti kehoittanut vedota kirjoituksiin? "Tutkikaa kirjoituksia, ettette eksy" ja "Kirjoitettu on". Lisäksi apostolien teoissa on paljon puhuva kohta: "Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin. (apt.17:11).

        Siis kaste on Jumalan sana ja asetus. Ihmisen(papin) suu tai käsi ei saa kastetta aikaan, vaan sen saa aikaan Jumalan sana ja asetus. Vaikka pappi olisi täysi hulttio(sydämeen emme näe), on kaste silti oikea. Olisihan kauheata, jos uskomme olisi papin varassa, joka olisikin vilpillinen. Usko ei voisi saada koskaan rauhaa. Raamattu sanoo, että "yksi kaste" ja, että se on liittona aina Jumalan puolelta aina voimassa. Kristuksen suu ei saata valehdella, eikä pettää, kun Jumalan seurakunnassa julistetaan sana ja toimitetaan pyhiä sakramentteja.


      • Hautajaiset

        Sitä olen ihmetellyt kun lut sukulaisten hautajaisissa on kauhun tunnelma vaikka ovat kastettuja ja sinun mukaan pelastettua. Kaikki pelkää kuolemaa ja välttelee aihetta sekä kauhu ja pelko heijastuu lut omaisten kasvoilta. 😵😨

        Vapaiden suuntien hautajaiset ovat taas ilon juhlia, hän pääsi perille 😊😆


      • erikoinentapaustodella
        weha kirjoitti:

        Eihän tämä ole mikään mieltymyksen asia, vaan Raamattu kysymys ja Raamatulla perusteltu. Eikös Jeesus monesti kehoittanut vedota kirjoituksiin? "Tutkikaa kirjoituksia, ettette eksy" ja "Kirjoitettu on". Lisäksi apostolien teoissa on paljon puhuva kohta: "Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin. (apt.17:11).

        Siis kaste on Jumalan sana ja asetus. Ihmisen(papin) suu tai käsi ei saa kastetta aikaan, vaan sen saa aikaan Jumalan sana ja asetus. Vaikka pappi olisi täysi hulttio(sydämeen emme näe), on kaste silti oikea. Olisihan kauheata, jos uskomme olisi papin varassa, joka olisikin vilpillinen. Usko ei voisi saada koskaan rauhaa. Raamattu sanoo, että "yksi kaste" ja, että se on liittona aina Jumalan puolelta aina voimassa. Kristuksen suu ei saata valehdella, eikä pettää, kun Jumalan seurakunnassa julistetaan sana ja toimitetaan pyhiä sakramentteja.

        voi sinua hölmöläisten oppiesi kanssa!


      • Ulkokullitettu.u-kastaja
        Hautajaiset kirjoitti:

        Sitä olen ihmetellyt kun lut sukulaisten hautajaisissa on kauhun tunnelma vaikka ovat kastettuja ja sinun mukaan pelastettua. Kaikki pelkää kuolemaa ja välttelee aihetta sekä kauhu ja pelko heijastuu lut omaisten kasvoilta. 😵😨

        Vapaiden suuntien hautajaiset ovat taas ilon juhlia, hän pääsi perille 😊😆

        Uudestikastajien maahanpanijaiset ovat ilonjuhlia ehkäpä korkeintaan perintöä odotellessa...


      • Hautajaiset kirjoitti:

        Sitä olen ihmetellyt kun lut sukulaisten hautajaisissa on kauhun tunnelma vaikka ovat kastettuja ja sinun mukaan pelastettua. Kaikki pelkää kuolemaa ja välttelee aihetta sekä kauhu ja pelko heijastuu lut omaisten kasvoilta. 😵😨

        Vapaiden suuntien hautajaiset ovat taas ilon juhlia, hän pääsi perille 😊😆

        Mistähän sinä nyt puhut? Nimiluterilaisesta kansankirkosta? Minä ja perheeni kuuluukin Luther-säätiöön.
        Lutherin opetusta Gal 3.27 jakeeseen:

        "Tämä opinkohta on tarkoin otettava huomioon kiihkohenkien vastustamiseksi, noiden, jotka halventavat ihanaa kastetta ja puhuvat siitä häijysti ja jumalattomasti. Paavali sitä vastoin kaunistaa kasteen ihanin mainesanoin nimittämällä sitä- Tiituksen kirjeen kolmannessa luvussa- uudestisyntymisen pesuksi ja Pyhän Hengen uudistukseksi. Tässä hän sanoo kaikkien kastettujen pukeneen päällensä Kristuksen. Mutta Paavali ei, niinkuin sanoin, puhu seuraamiseen, vaan syntymään viittaavasta pukeutumisesta. Hän ei sano: Te olette kastettaessanne saaneet merkin, jonka johdosta olette joutuneet kristittyjen joukkoon, - niinhän luulottelevat nykyajan lahkolaiset, jotka tekevät kasteesta vain ulkonaisen tunnuksen, toisin sanoen, eräänlaisen mitättömän ja arvottoman merkin - vaan hän sanoo: "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet", toisin sanoen, teidät on temmattu lainulkopuolelle, kasteessa tapahtuneeseen uudestisyntymiseen; ette siis enää ole lain alla, vaan olette pukeneet päällenne uuden puvun, nimittäin Kristuksen vanhurskauden. Paavali siis opettaa, että kaste ei ole merkki, vaan se on Kristuksen päällensä pukemista, jopa Kristus itse on pukunamme. Kaste on siis erittäin voimakas ja tehoisa."


    • Kuka parantaa kenet?

      Meidän raamatunkäännöksissämme puhutaan parannuksesta. (UT:ssa.) Oikeampi käännös sanalle olisi ekä kuitenkin mielenmuutos tai kääntyminen.

      Olen kuullut julistajia, joiden sanoma parannuksesta on ollut sellainen (hyvin lakihenkinen), että ensin syntisen on muututtuva, parannettava itse itsensä, ja sitten vasta voi saada armon.

      Paavali julisti: "Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti..." (Tit.2:11-12)

      Armo tuo pelastuksen. Armo muuttaa ja parantaa.

    • Raamatun.sanaa

      Pawson opettaa kasteesta oikein. Hän on perehtynyt kaikiin kastemuotoihin perusteellisesti.

      • David.Lawson

        Pawson on nimenomaan kasteasiassa täysi höpöukko.


    • On ihan oikein, ettei kasteen muodosta tee mitään lakihenkistä muotoa, sillä Raamatussa ei ole mitään kasteeseen liittyvää asetusta tai säädöstä veden määrästä. Ainoastaan veden tulee olla puhdasta (Hebr.10:22)."Pelastusta ei saa aikaan vesi (määränäkään), vaan Jumalan sana, joka on vedessä ja veden kanssa" . Tässä pitää nyt tarkata Raamatun opetusta, eikä niitä, jotka väärin opettaa.


      Room.15:17 "Kehotan teitä, veljet, varomaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta ja houkuttelevat teitä luopumaan niistä opetuksista, jotka olette saaneet. Pysykää heistä erossa. [2. Tess. 3:6; 2. Tim. 3:5; Tit. 3:10; 2. Joh. 1:10]
      18 Sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa, ja kauniilla ja vakuuttavilla puheillaan he pettävät vilpittömien sydämet."

      • eisokeamitäännäe

        Arvallako vedit tuon Raamatunkohdan vai kuulitko jostain?

        tajuatko että olet kirkkosi kanssa juuri se josta Sananssa varoitetaan!


      • harhaoppia

        Miksihän Wehan opissa sana on sukeltanut veteen, mutta meidän uskovien ja Raamatun mukaan Sana on uskovan sydämessä:
        "Room 10
        "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;

        Wehaan sopii tuo Raamatun kohta:
        Room 10
        "2. Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;"


    • Onko sinulle Uk, luetun ymmärtäminen vaikeata?
      "niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä" (Heb.10:22).
      weha: siis tässä on vihmomiskaste, sekä ruumiin pesun kuvaus kasteessa. Ei siis puhuta mitään upottamisesta. Toinen kohta, on myös ennuste kristilliseen uudenliiton kasteeseen ja Pyhän Hengen saamiseen:
      "Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan." (Hes.36:25)

      • Wehalle

        Weha taitaa olla herätyksessä ja Jumala kutsuu häntä yhteyteensä, koka Weha häärii niin ahkerasti tällä sivulla.
        Rukoillaan, että Wehan silmiltä putoaisivat nuo lapsikasteen suomut.


    • Kastemuoto UT:ssa

      Baptidzoo-sana merkitsee Uudessa testamentissa kaikenlaista vedellä koskettamista. Baptidzoo-sana ei vielä itsessään kerro, millä tavalla kosketus tapahtuu. Uudessa testamentissa ei ole yhtään kohtaa, jonka perusteella voitaisiin osoittaa, että baptidzoo merkitsee ainoastaan upottamista eikä mitään muuta. Väite, että sanat baptidzoo ja baptisma merkitsisivät aina upottamista, ei täten pidä paikkaansa. Uusi testamentti käyttää upottamisesta (Matt. 18:6) ja veteen vajoamisesta (Matt. 14:30) kokonaan toista sanaa katapontidzoo.

      Uuden testamentin sanonnat “hän nousi heti vedestä” (Matt. 3:16), “astuivat veteen”, “kun he olivat nousseet vedestä” (Apt. 8:38 s.) eivät nekään sinänsä sisällä ajatusta ‘upottamisesta’. Näitä sanontoja käytetään eri syvyyksiin veteen menemisistä ja siitä nousemisista.

      Kun apostolit kastoivat kuulijakuntaa, jolla ei tietysti ollut kastepukuja mukanaan (köyhillä ei ollut edes muuta vaatepartta kuin päällä oleva), oli pakko kastaa valelemalla, koska yleisön takia ei voitu esiintyä alastomanakaan. Jeesuksen kastetta esittävät varhaiskristilliset maalaukset (kuten Rooman katakombissa Pyhän Calixtuksen kastekappelissa oleva heti ensimmäisen vuosisadan jälkeen syntynyt kuva) paljastavat, että valelu on ollut alkukirkon yleisin kastetapa: kastettava seisoi vedessä ja kastaja valeli vedellä hänen päänsä ja olkapäänsä.

      Didakhe vuosien 50–100 vaiheilta mainitsee valelukasteen. Justinus Marttyyri (110–165 jKr.) mainitsee Apologiassaan epäjumalain pappien matkivan kristillistä kastetta pirskottaessaan itsensä vedellä. Tertullianus (145–220 jKr.) mainitsee kirjassaan De Baptismo, ettei ole väliä kastetaanko ihminen meressä tai lammikossa, virrassa tai maljassa, järvessä tai ruuhessa. Cyprianus (200–258 jKr.) sanoo kirjassaan Fidukselle, ettei kenenkään tule vaivaantua pirskottelemalla tai valelemalla suoritetusta kasteesta.

      Kirkkohistoria kertoo upotuskasteitakin olleen, mutta Raamatussa ei ole ohjetta, että kaste olisi toimitettava tällä tavalla. Mikäli upottamista käytettiin, se oli kirkollinen perimätapa, ei Raamatussa määrätty muoto.

      On yhdentekevää, valellaanko, vihmotaanko vai upotetaanko, kunhan vain kaste toimitetaan kolmiyhteisen Jumalan nimeen puhtaalla vedellä. Valeleminen sopii hyvin kuvaamaan ‘puhdistusta synneistä’ ja ‘elävän veden virtoja’. Vihmominen eli pirskottaminen kuvaa ‘puhdistusta’ ja ‘Jumalan armon siunausta’. Upottaminen kuvaa paitsi ‘puhdistusta synneistä’ myös ‘vanhan ihmisen kuolemaa’ ja ‘uuden ihmisen syntymistä’. Alkukirkko ymmärsi, että kasteen olemus ei riipu veden määrästä vaan laadusta: sen on oltava ‘Kristuksen veren punaamaa’! Näin ollen kasteen muoto on Jumalan sanan mukaan varsin vapaa, ja tämä on myös luterilaisen kirkon kanta.

    • näin.on

      Aloituksessa ei opetea oikein kasteesta.

      Kastetta tulee itse pyytää Jeesuksen Kristuksen nimessä, jotta aiemmin tehnyt synnit saadaan anteeksi. Lapsi ei ole syntinen eikä osaa pyytää kastetta, joten luterilaisen kirkon suorittama lapsikaste ei tee sitä, mihin se on alun perin tarkoitettu.

      Kaste ei ole pätevä, jos ihmisen puolesta sitä pyytää jokin toinen ihminen. Tajuttomana makaavan ihmisen kastaminen toisen ihmisen pyynnöstä ei ole pätevä.

      Ap.t. 2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

      • Teot.Saastainen.Vaate

        Uudestikastajat ovat wannabe-juutalaisia jotka luulevat että heidän omien tekojensa paskainen haiseva rätti heidät mukamas pelastaa... HAH HAH!


      • masentaako

        noo voi sentään onpas sulla tosi vaikeeta, loppuko kalja vai jättikö horo taas!


    • Siis, kasteen sovitus on hyvän omantunnonliitto, joka sovittaa ihmisen.

      Perisynnistä muutama kohta:
      "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet-" (Room.5:12).

      "niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan" (Room.3:10).

      "olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin" (Ef.2:3).


      Joh.3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

      • kerrojoskusmitä

        Onk osulla oikeasti ihan kaikki inkkarit kanootissa?

        eikö sinun Raamatussasi ole kuin yks lehti kerro se sinä onneton jankuttaja !!
        kerro joskus mitä se kaste on sinussa saanut aikaan tuon jankutuksen lisäksi häh!!
        epäilen vain että ei yhtään mitään, et omista minkäänlaista armolahjaa, et omista Pyhän Hengen täyteyttä, pelkkää käännynnäistä koko ukko varpaista pipoon asti.


      • Olen saanut Pyhän Hengen kokonaan, kun minut on pienenä lapsena kastettu. Jumalalla ei ole alempikastisia, puolihenkisiä lapsia. Jumalan sana ja sakramentit synnyttävät uskon ja pitävät sitä yllä. Mitkään muut armolahjat eivät yllä samaan.

        Eri kielen lahja, on aivan eri asia kuin helluntailaisten opettama soopa ja siansaksa, jota kukaan ei ymmärrä. Paavalikin puhui erikielillä, mutta ei soopaa tai siansaksaa, vaan eri kieliä, siis olemassa olevaa kieltä.

        1.Kor.14:18 "Minä kiitän minun Jumalaani, että minä taidan usiammalla kielellä puhua kuin te kaikki."

        Paavali pitää myös profeteeraamisen, eli opettamisen lahjaa tärkeimpänä lahjana:
        apt.14:
        29 Mutta prophetat puhukaan itse toisena, eli itse kolmantena, ja ne muut tuomitkaan. weha:(muut opettajat arvostelee)
        30 Ja jos jollekulle tykönä istuvalle ilmoitus tapahtuu, niin olkaan ensimäinen ääneti.
        31 Sillä kyllä te kaikki propheteerata taidatte, yksi toisenne perään, että kaikki oppisivat ja tulisivat neuvotuksi.
        32 Ja prophetain henget ovat prophetaille alamaiset.


      • silmäkatsoo

        weha, sinä loukkaat helluntai srk:n kuuluvia, Jumalan lapsia. Asetat itsesi heidän yläpuolelleen, tee parannus.


      • UskoToivonen
        weha kirjoitti:

        Olen saanut Pyhän Hengen kokonaan, kun minut on pienenä lapsena kastettu. Jumalalla ei ole alempikastisia, puolihenkisiä lapsia. Jumalan sana ja sakramentit synnyttävät uskon ja pitävät sitä yllä. Mitkään muut armolahjat eivät yllä samaan.

        Eri kielen lahja, on aivan eri asia kuin helluntailaisten opettama soopa ja siansaksa, jota kukaan ei ymmärrä. Paavalikin puhui erikielillä, mutta ei soopaa tai siansaksaa, vaan eri kieliä, siis olemassa olevaa kieltä.

        1.Kor.14:18 "Minä kiitän minun Jumalaani, että minä taidan usiammalla kielellä puhua kuin te kaikki."

        Paavali pitää myös profeteeraamisen, eli opettamisen lahjaa tärkeimpänä lahjana:
        apt.14:
        29 Mutta prophetat puhukaan itse toisena, eli itse kolmantena, ja ne muut tuomitkaan. weha:(muut opettajat arvostelee)
        30 Ja jos jollekulle tykönä istuvalle ilmoitus tapahtuu, niin olkaan ensimäinen ääneti.
        31 Sillä kyllä te kaikki propheteerata taidatte, yksi toisenne perään, että kaikki oppisivat ja tulisivat neuvotuksi.
        32 Ja prophetain henget ovat prophetaille alamaiset.

        On kovin surullista, kun Suomen nuorten ikäluokasta hyvin harva uskoo edes Jumalan olemassaoloon ( muutaman vuoden takainen kirkon tutkimus ).

        Vain 15% sanoi uskovansa Raamatun ilmoittamaan Jumalaan ja usko Jeesukseen on sitäkin vähäisempi.

        Ts. jumalattomuus saa yhä enemmän sijaa ikäluokassa 15-24 vuotiaissa kastetuissa ja juuri rippikoulun käyneiden ikäluokassa.

        Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?


    • Siunaamalla eivät lapset pääse taivaaseen, vaan kasteessa, koska siinä on pelastuksen lupaus.

      Raamattuni sanoo näin:
      1.Piet.3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]

      weha: Kaste pelastaa: Tämä on Raamatun sanaa!!!. Kaste ei poista syntiä, mutta antaa synnit anteeksi, ettei syntiä enää lueta (apt.22:16). Kaste on hyvän omantunnon liitto Jumalan luona. Kasteen merkitys ja perustus on Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus.

      Se, että kaikki suomalaiset eivät pelastu, ei ole kasteen vika, vaan epäuskon. Epäuskolla on hylätty kasteen armo(Room.6:3). Jumala on uskollinen liittolainen ja hengen luoma yhteys on Raamatun mukaan yksi kaste.

      • huomennalisääsitten

        joo joo olet jo väkevästi todistanut käännynnäisyytesi, riittää tälle illalle.


    • Ensimmäinen kevätpäivä! Siksi kevätkukkakuvia! Merivesi jo 2,5 asteista, eli lämmintä ;)
      Eilen en jaksanut kirjoittaa ja tänäänkin on niin ja näin. Päivä on ollut monitouhuinen ja ihana joka tapauksessa. Naapurin kissa näyttää istuvan ikkunalla - se lienee samaa mieltä!

      Kastejuhla eilen Luther-säätiön messussa oli koskettava. Kyyneleet valuivat muidenkin kuin minun silmistäni, vaikka en henkilökohtaisesti tuntenut kastettavien perhettä. Hetki oli pyhä. Jumalan Henki oli voimallisesti läsnä sanassa ja sakramentissa.

      Perheen tyttövauva kastettiin, sekä hänen äitinsä, joka kävi kastekoulua tätä ennen Markus Pöyryn opastuksella perheen kodissa. Heidät liitettiin Luukas-yhteisöön, joka on rekisteröity yhteisö Seinäjoella. Markus Pöyry toimittaa messut Vaasassa joka toinen sunnuntai klo 17. Jossain vaiheessa Vaasaan perustettaneen oma yhteisö, kunhan toiminta on vakiintunut.

      Jos Luther-säätiössä kastettava haluaa/halutaan liittää kansankirkkomme jäseneksi, kastetodistus pitää viedä kirkkoherranvirastoon. Suuri osa Luther-säätiön jäsenistä kuuluu ev.lut. kirkkoon.

      Itse miellän itseni syvällisesti luterilaiseksi. Tunnen olevani juurillani Luther-säätiön messussa. Opetus perustuu Raamattuun, sitä selitetään ja avataan tavalla, joka on opettanut minulle paljon uutta Jumalan armosta. Messuissa Jumalan pyhyys on läsnä kouriintuntuvasti.

      Olen väsynyt suorittajan elämääni. Kaipaan armoa. Itse olen itseäni kohtaan armoton ja vaativa. Tuntuu kuin päälleni valeltaisiin raikasta vettä, kun Pöyry avaa Sanaa niin, etten voi muuta kuin ottaa vastaan. Ei jää sitä vaihtoehtoa, että voisin itse pinnistellä ja yrittää enemmän. Minun ei tarvitse: riitän tällaisena. Se on hyvin lohdullinen syvä tuntemus.

      Thaimaalaiset sukulaiset olivat järjestäneet hienot tarjoilut kahvihetkelle messun jälkeen. Annoimme lahjoja kastettaville. Se oli tärkeä hetki heille ja koko läsnäolevalle seurakunnalle.

    • sokeusvaivana

      luin Seinäjoen Lukkaasta toimintaosan.

      Yhden kerran Jeesukseen-sana, ei kertaakaan parannus kääntymys uudestisyntymä jne!

      ei tule mitään.

    • totuustie

      Jos ihminen uskoo ja hänet kastetaan hän on silloin valmis taivasten valtakuntaan. Eli ensin täytyy uskoa ja kun ihminen on valmis pysymään uskossaan hän menee kasteelle. Jeesus kävi kasteella täytettyään 30 vuotta. Jeesus oli täällä näyttämässä meille tien taivaaseen ja se tie on ainut tie Jumalan luo.

      • Kristillinen.lapsikaste

        Lapsikaste on Jeesuksen silmissä täysin kelvollinen ja pätevä kristillinen kaste.


      • Kasteessa on voima antaa myös usko (kol.2:12; apt.2:38-39; Joh.3:5-6; Ef.5:26). Meitä ei ole kastettu sillä kasteella, minkä Jeesus sai Johannekselta. Johanneksen kaste kuului juutalaisille(apt.13:24). Vasta ylösnousemuksena jälkeen Jeesus sääti kristillisen uudenliiton kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19). Tuota ennen, Jeesus ei ollut tehnyt kuolemallaan perustusta kasteelle (Room.6:3). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen uudenliiton kaste (apt.19:1-6).


      • UskoToivonen

        >> Kasteessa on voima antaa myös usko >>

        Onkohan Raamatun ilmoitus noin, vai onko Raamatun ilmoitus siten, että
        pelastuksen evankeliumissa Jeesuksesta Kristuksesta on voima.

        Ei missään noissa mainitsemissa Raamatun teksteissä puhuta kasteen voimasta, vaan evankeliumissa olevasta voimasta, evankeliumi on Jumalan voima, sana rististä on Jumalan voima.

        Aivan kuten Jeesus Nikodeemukselle opettaa Joh.3. ylhäältä uudesti syntymisestä.

        13. Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.
        14. Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
        15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.

        Usko tulee kuulemisesta ja ..


      • näin.on
        Kristillinen.lapsikaste kirjoitti:

        Lapsikaste on Jeesuksen silmissä täysin kelvollinen ja pätevä kristillinen kaste.

        Ei ole. Jeesustakaan ei kastettu lapsena, vaan hänkin pyysi sitä sen takia, että näytti esimerkkiä.

        Kastetta tulee itse pyytää Jeesuksen Kristuksen nimessä, jotta aiemmin tehnyt synnit saadaan anteeksi. Lapsi ei ole syntinen eikä osaa pyytää kastetta, joten luterilaisen kirkon suorittama lapsikaste ei tee sitä, mihin se on alun perin tarkoitettu.

        Kaste ei ole pätevä, jos ihmisen puolesta sitä pyytää jokin toinen ihminen. Tajuttomana makaavan ihmisen kastaminen toisen ihmisen pyynnöstä ei ole pätevä.

        Ap.t. 2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Jeesus pelastaa vain ne, jotka ovat Hänelle kuuliaisia. Sen takia Jeesus sanoi tällaista:

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • kukakertoi
        Kristillinen.lapsikaste kirjoitti:

        Lapsikaste on Jeesuksen silmissä täysin kelvollinen ja pätevä kristillinen kaste.

        kävitkö kysymässä vai kuka sen sanoi?


    • Setä.neuvoo

      Jos joku väittää "armonvälineeksi" tällaista että "sakramenteista" tehdään lakia teoilla pelastua, niin eikö siitä ole armo kaukana? Ef 2 -luvun jaotteluiden mukaan? Ja varsinkin jos virkavaltaisesti tälläinen lain teko korotetaan kadotustuomion /kirouksen perustaksi? Sakramenttiuskonnolla on se tarkoitus, että pelotellaan ihmisiä lain alle, maksamaan kiltisti kirkollisveroja tai kymmenyksiä. Ikään kuin lahkossa tai kirkossa olisi sakramenttipastori sijaisena Isä Jumalalle, pelastamassa ihmisiä sakramenttien hokkuspokkuksella.

      Kasteasiasta eri keskustelua:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14311270/helluntailaisuuden-oppia

      Tämänpäiväinen viesti voi löytyä nettiselaimen tekstihaulla (Internet Explorer, Ctrl-f näppäinyhdistelmä). Hakusanalla 6.6.

      • Ei me ainakaan makseta kymmenyksiä tai kirkollisveroa, kun kuulumme Lähetys-säätiöön ja vaimoni ja vauvamme on siellä kastettu.


      • varsinainensotkunpesä
        weha kirjoitti:

        Ei me ainakaan makseta kymmenyksiä tai kirkollisveroa, kun kuulumme Lähetys-säätiöön ja vaimoni ja vauvamme on siellä kastettu.

        Mutta kukaan ei ole uudestisyntynyt, et puhu kielillä et omista mitään armoahjoja jos ei ilveilyn armoitusta lasketa, ihmesekoilija olet armosta toki!

        tuskin vaimosi ymmärtää mitään mihin on kastautunut ja vaavisi vielä vähemmän!


    • Kaikki Raamatun tekstit kasteesta olisi lööperiä ns. vapaiden suuntien mukaan ja oltaisiin ratkaisukristittyjä, eli oma kääntymys ja ratkaisu olisi pelastuksen ratkaisu. Iljettävä oppi on mielestäni synergismi (ihmisen oma kyky), eikä sillä ole armon kanssa mitään tekemistä.

      1.kor.2:14. "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti."

      • UskoToivonen

        38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        40. Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. ( Apt. 2. )

        Ei kai Pietari puhu lööperiä ??

        Tehkää parannus, ottakaa kaste, antakaa pelastaa itsenne ..


      • Niin miksi se kaste otettiin? Miksi pitää valehdella? Onko valheen omavanhurskas henki? Miksi valehtelette, ettei pelastus kasteessa kuuluisi pikkulapsille?

        "ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu"


      • jaHänpuhui

        Kyllä kaste, mutta kun ensin on opetettu ja ihminen on saanut opetusta, toimitaan niin että Makus 16 luku, joka USKOO ja kastetaan se pelastuu, mutta joka ei USKO on jo tuomittu kadotukseen.

        Muuten, evankelista, pastorit ym. sanan julistajat varoittavat aivan liian vähän ihmisiä kadotuksesta !!!
        Esim. Jeesus varoitti puheissaan ihmisiä ja puhui enemmän helvetistä kuin Taivaasta.


      • UskoToivonen

        Pietarin evankeliumin julistuksen vastaanottaneet ottivat kasteen.

        40. Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".

        Sanan ja kehoituksen vastaanottaneet ottivat kasteen, heitä oli joukossa noin 3000.

        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin ...

        Tämäkin tekstikohta tulee ottaa asiakokonaisuudessaan, ei jotain yksittäistä kohtaa asiakokonaisuudesta irrotettuna, ei.

        Tässä ei mainita pikkulapsien ottaneen Pietarin sanoja vastaan, mutta jos tuossa noin 3000 joukossa oli pikkulapsia, jotka ottivat Pietarin julistaman sanan vastaan ja ottivat sitten kasteen, niin silloin tämä sanankohta toteutui myös heidän osaltaan, sillä tässä sanotaan " Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin.

        Lapsiani ovat aikuisikäisetkin lapseni, he vanhenevat vuosi vuodelta, mutta silti he ovat minun lapsiani.


    • Uskonpuhdistuksen sanoma on tarpeen helluntaioppiinkin: "Pelastus on yksin armosta, yksin uskon kautta, yksin Kristuksen tähden, ilman mitään lain tekoja".
      Room.3:28. "Niin me siis sen siksi pidämme, että ihminen tulee vanhurskaaksi uskon kautta, ilman lain töitä."
      Mielestäni Biblia kääntää tämän parhaiten.

      Täytyy muistaa, että Nikean uskontunnustus on myös apostolinen:
      "...Uskomme apostolisen kirkon ja yhden kasteen syntien anteeksisaamiseksi".
      Sama Raamatussa: apt.22:16. "Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä."

      Voihan ne helluntailaiset olla ihan mukavia ihmisiä, mutta kavalia ne on mielestäni, kun tulee opista kysymys. Tunnen ne täysin, on jopa suvussakin.
      Esimerkkinä mainitsen, että perisynti kielletään kokonaan, jos nykyisin tässä on tullut pieneltä osin tunnustusta sen olemassa olosta.

      Kun sain aikoinani synnin tunnon maailmasta ja palata aikoinani kasteen armoon, niin koettivat helluntailaiset puhua minua uudestikasteelle, mutta tutkin asiaa ja sain käsiini Lutherin sidotun ratkaisuvallan, joka on oikeastaan oiva kastekirja.
      Sain myös uskoontulon hetkellä ns. ilmestyksen, ettei saa mennä kasteelle, mutta ilmestykset eivät kelpaa opiksi, vaan Raamattu-


      Ihan uteliaisuutta kysyn, onko ketään, joka olisi lukenut uskonpuhdistaja Martti Lutherin kirjan "Sidottu ratkaisuvata"? Kirjaahan sanotaan Lutherin pääteokseksi. Tästä riippuu elämä ja kuolema. Kirjassa ihminen tehdään pientäkin pienemmäksi ja Jumala ja hänen armonsa ja tahtonsa äärettömäksi.

      Outoa tässä kirjassa on se, että se on osoitettu yhdelle ainoalle miehelle Erasmus Rotterdamalaiselle. Samalla kirja kuitenkin hämmästytti koko maailmaa.

      Selailen tuota kirjaa ja se on ilmeisesti kirjoitettu 1524. Tähän vaan liittyy sellainen asia, kun nuorena olin etsivällä mielellä, näissä hengellisissä kysymyksissä ja kun sukulaisiani ja tuttujani oli helluntailaisuudessa ja he vahvasti puhuivat, että pitäisi mennä kasteelle.Tästä he puhuivat jo ennen uskoon tuloani. Ihmettelin sitä kovasti ja kyselin asiaa Jumalalta rukouksin. Sitten eräs kirkon työntekijä, pyysi minua hankkimaan parhaan kastekirjan minkä tietää. Varta vasten menin sitten seinäjoelle Sleyn kirjakauppaan. Se on kangaspäällysteinen punainen kirja ja minulla se on uuden veroinen yhä.

      Kirjakaupassa kyselin hyvää kastekirjaa, joka olisi perusteellinen. Kas kummaa, myyjäkin suositteli tätä kirjaa "sidottu ratkaisuvalta". No ostin sitten, kun sitä niin raittiin tuntuiset ihmiset suosittelivat.

      No kirja oli niin hirveän raskas lukea, enkä ymmärtänyt siitä juuri mitään. No ei nyt ihan niinkään, ymmärsin ihan vain senverran ja tarpeellisen, että kastekysymys tuli hyvin selväksi. Kirjasta selvisi se pääasia, ettei "luonnollinen ihminen kykene ottamaan vastaan, mikä Jumalan hengen on, vaan se on hänelle hullutusta".
      Tämä kohta lohdutti minua syvästi ja ymmärsin jotenkin kirkaasti sen, uudelleenkasteelle sanon EI...ja samalla lapsen kaste on kaikkein varmin kaste.

      Sitten muistelin joitakin helluntailaisten "hokemia" kohtia Raamatusta esim. Joh.1:12. "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä"

      Seuraava jae olikin kirjan mukaan "moukari", vapaata tahtoa vastaan: 13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta. .

      Ajattelin heti, että tässä menivät uudestikastajien asian pieleen ja kuinka laki ja evankeliumi tuossa opissa sekoitetaan, kohtalokkaalla tavalla. Ajattelin jo silloin, että vaikka siellä olisi mikä jumallallisuuden ulkokuori, heidän kansaan ei voi uskonkysymyksissä veljeillä.

      Mietin heidän rukouksiaan, joihin ei voinut yhtyä. Mietin myös sitä, kuinka he elävät vielä helluntaita ja ihmeellisiä henkikasteoppeja siellä oli. Olin heidän papin kotona, joka opetti, että kaikki puhuu kielillä
      Olen halunnut pysyä visusti erossa tuommoisesta uskosta. Tämän kirjan ansiosta, ainakin itse olen saanut hyvin paljon lohdutusta.

      • UskoToivonen

        Joh.1:12. "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä"

        Niinpä, yksi nimi, jossa pitää pelastuman. Apt. 4:12 Biblia

        12 Ja ei yhdessäkään toisessa ole autuutta; sillä ei myös ole muuta nimeä taivaan alla ihmisille annettu, jossa meidän pitää autuaaksi tuleman.

        Sana rististä, evankeliumi on Jumalan voima .

        8. Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
        12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".

        Alkuseurakunnan ajasta tämä on Jumalan seurakunnan tunnusmerkki:

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.

        Kaikki eivät tahdo kääntyä Jeesuksen puoleen, huutaa Jeesusta avukseen.

        39. Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
        40. ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän. ( Joh. 5. )


    • Kun Jumala luo uutta, hän ei paikkaile vanhaa, vaan antaa meille Poikansa Hengen, jossa me huudamme Abba, Isä.

      • UskoToivonen

        Niin, Hengestä syntynyt, uusi luomus Kristuksessa, joka on antanut sovittaa itsensä.

        17. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
        18. Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
        19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
        20. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. ( 2. Kor. 5. )

        Eikä yksikään Jumalan lapsi, siis jota Jumalan Henki kuljettaa, saata kieltää Herraansa ( Vain pieni osa lapsena kastetuista ja rippikoulun käyneistä 15-24-vuotiaiden ikäluokasta uskoo Jeesukseen, kirkon tutkimuksen mukaan , surullista ).

        Antakaa sovittaa itsenne!


      • wäkewäweli

        Niinkö teit vaunuissa maatessasi kasteesi jälkeen?

        muistatko otitko tutin pois?


    • kaikkisekaisin

      weha on sekava sotkija kaiken terveen vihollinen.

      en ihmettele jos aasiasta asti pitää puolisko hakea!

    • Niinkö teit vaunuissa maatessasi kasteesi jälkeen?

      muistatko otitko tutin pois?

      weha: "Voi kauhistus, Mitä omavanhurskauden oppia ja iljetyksen lakia, on uudelleenkastajilla. Onneksi Vapahtaja yksin tekee kaiken, ottaa syliinsä ja antaa Jumalan valtakunnan. Siksi minutkin on lapsena kastettu "

      • hyvämuistion

        ja silloinko jo sinusta tuli tuolalinen kaiken terveen opin vihollinen, niinkö se meni, muistatko miten se alkoi?

        pyörikö tutti suussa vaiko happaniko maito!


    • Setä.neuvoo

      Mitä te saatanan luikertelijat selittelette, että pelastus ilman LAIN tekoja kasteen kautta? Raamatun mukaan pelastusta ei saada teoilla, jollainen kastekin on.

      Efesolaiskirje 2

      http://biblehub.com/pr38/ephesians/2.htm

    • tottaseon

      Kaste on uskon ja kuuliaisuuden teko, jonka askeleen jokaisen pitää Raamatun mukaan ottaa itse sen jälkeen, kun on ensiksi ottanut vastaan evankeliumin.

      Ei auta mitään vanhempien ja kummien teot kasteen kohdalla, sillä Raamatussa sanotaan: "ottakoon kukin teistä kasteen".
      Ei siellä sanota missään kohtaa, että viekää ilman omaa tahtoansa vastasyntynyt kasteelle.

      Eihän lapsella ole mitään vanhan ihmisen syntejä, joita pitää haudata, joten mitä merkitystä voi kasteella olla vastasyntyneelle?
      Ei yhtään mitään, kunhan on vain vanhempien ja kummien oletus siitä että pelkällä pään valellulla voi tehdä ikuisiksi ajoiksi jonkun toisen autuaaksi.

      Jos tuo ei ole omilla teoillaan taivaaseen pyrkimistä tai vielä hassumpaa, että joku kummi voi pelastaa jonkun, viemällä hänet kasteelle, niin mikä sitten?
      Eihän tuon ymmärtämisessä tarvita kuin aikuisen ihmisen tervettä logiikkaa, mutta pahimmat eksytykset onkin niitä, joissa järjenkin pitäisi jo sanoa, ettei kukaan voi pelastua vain sillä, että vähän pirskotellaan päälaelle vettä.

    • Setä.neuvoo

      Mitä saatanan Raamattua sinä luet? Kaste tehty laiksi jota täyttämällä pelastutaan? Ettei vaan ole omien ajatustesi sumuisia johtopäätöksiä tuollainen laki? Esim. Apt 2 ei puhu kasteella pelastumisesta mitään, vaan Pyhän hengen lahjasta.

      • semavasanon

        Älä setä höpöä. Ev.lu. kirkolliskokouksen v. 1992 hyväksymässä ja käyttöön ottamassa Pyhässä Raamatussa. Sen takaosassa kastetta käsittelevässä osiossa todetaan : sylilasten kastamista ei mainita.

        Markus 16 luku. Roomalaiskirje 10 luku.


    • oliskoveljeksiä

      Aina ei tahdo erottaa kumpi kirjoittaa eenokki vaiko setäpisteneuvoo, niin on samanlainen ydit jutuissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3559
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      219
      3019
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      145
      2575
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2092
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2085
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1877
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1696
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      277
      1396
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1332
    Aihe