Kreationistisen tieteen sovellus

Täällä on nyt selkeästi kreationistien kovimmat aivot työssä ja hienoja kirjoituksia laatimassa, niin heilläpä nyt pieni haaste.

Nämä kreationistien kovimmat nimet, yurki ja sitten tämä hankala-kysymys vai mikä olikin, voivat kertoa nyt meille kaikille yhden toimivan sovelluksen, joka on tehty kreationistisen tieteen, eli raamattuun pohjautuvan tieteen perusteella.

He väittävät, että raamattuun perustumaton evoluutio/geologia/mikä tahansa tiede ei ole totta, koska ne eivät perustu raamattuun, mutta vaikeus tässä logiikassa on siinä, että ne samaan aikaan tuottavat meille koko ajan sovelluksia, jotka toimivat arkielämässä ja kaikkialla.

Tuotamme uusia lääkkeitä evoluution avulla, löydämme öljyä ja tärkeitä mineraaleja geologian tietämyksen avulla ja alkuräjähdyksen yms taustalla olevan suhteellisuusteorian kautta olemme saaneet GPS:n, joka näyttää meille vajaan metrin tarkkuudella, että missä olemme ja missä on lähin kirkko, noin esimerkkinä mainittakoon. Eli vaikka kiellät alkuräjähdyksen ja siinä samalla suhteellisuusteorian, kuitenkin käytät sen teorian tuottamaa toimivaa sovellusta, niin siitä tietenkin joku voisi päätellä, että ehkäpä teoriassa ei ole mitään vikaa, kun se tuottaa toimivia sovelluksia, mutta looginen ajattelu ei ole kreationistien vahvimpia puolia yleensä ollut.

Sekulaari tiede tuottaa meille koko ajan sovelluksia, jotka toimivat, niin tietenkin hieman välkympi voisi siitä päätellä, että ei niissä teorioissakaan voi olla mikään kovin paljon pielessä, jos ne tuottavat jotain mikä toimii, niin löytyisikö nyt yksi esimerkki raamatullisen biologian sovelluksesta?

Esimerkki raamatullisen geologian sovelluksesta?

Raamatullisen tähtitieteen sovelluksesta?

Raamatullisen arkeologian sovellus?

Joten nyt turhan lätinän tilalle toivon saavani yhden toimivan kreationistisen tieteen tuottaman sovelluksen, josta on meille kaikille iloa arkielämässä tai pyhäelämässä tai ihan missä vain, jonka me jokainen voimme havaita omilla aisteillamme, kuten me voimme havaita esim. GPS-laitteen toimivan ja tuottavan meille tietoa sijannistamme.

Minua ei kiinnosta linkki mihinkään epätieteelliseen roskaan, vaan tieto sellaisesta toimivasta sovelluksesta, joka on tehty raamatullisen tieteen pohjalta, jota ei sekulaari tiede ole kyennyt ottamaan selville.

Jos ei löydy edes yhtä esimerkkiä tämän raamattuun pohjautuvan tieteen sovelluksista, niin mitäpä siitä voisi joku selväpäinen päätellä kyseisen tieteen teorioista?

53

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedevoittaa

      Tätä on kysytty. Paras tapa saada kreationisti hijaiseksi. Hyvä Busse!

    • hankalia-kysymyksiä

      "Täällä on nyt selkeästi kreationistien kovimmat aivot työssä ja hienoja kirjoituksia laatimassa, niin heilläpä nyt pieni haaste."

      Yurkista en tiedä, mutta minä en ole kreationistien kovimpiin aivoihin kuuluva henkilö. Jos tahdot sellaisten kanssa keskustella, niin siirry heidän foorumilleen.

      Vai jahtaatko vain maallikkoja ja niitä, joiden asiantuntemus ei vedä vertoja sinulle? Kerropa ammattisi ja koulutuksesi ja se, mitä teet työksesi?

      • <<<<Yurkista en tiedä, mutta minä en ole kreationistien kovimpiin aivoihin kuuluva henkilö >>>

        Niinkö? Paljon on tullut sinulta juttua geeneistä, biologiasta, evoluutiosta, dna:sta ja ties mistä, etkä ole laittanut linkkiä tietolähteeseesi, niin ne ajatukset eivät siis olleet omiasi?

        <<<Kerropa ammattisi ja koulutuksesi ja se, mitä teet työksesi?>>>

        Nytkö se kiinnostaa vaikka olet koko ajan tolkuttanut että siivooja, postikorttitaiteilija, pulu, bakteeri tai mato voi tietää esim biologiasta enemmän kuin vuosia alaa yliopistossa opiskellut?

        Eipä sinua kiinnosta Pälikönkään koulutus sitä osin, mitä hän kirjoittaa biologiasta niin miksi minun?


      • hankalia-kysymyksiä
        bushmanni kirjoitti:

        <<<<Yurkista en tiedä, mutta minä en ole kreationistien kovimpiin aivoihin kuuluva henkilö >>>

        Niinkö? Paljon on tullut sinulta juttua geeneistä, biologiasta, evoluutiosta, dna:sta ja ties mistä, etkä ole laittanut linkkiä tietolähteeseesi, niin ne ajatukset eivät siis olleet omiasi?

        <<<Kerropa ammattisi ja koulutuksesi ja se, mitä teet työksesi?>>>

        Nytkö se kiinnostaa vaikka olet koko ajan tolkuttanut että siivooja, postikorttitaiteilija, pulu, bakteeri tai mato voi tietää esim biologiasta enemmän kuin vuosia alaa yliopistossa opiskellut?

        Eipä sinua kiinnosta Pälikönkään koulutus sitä osin, mitä hän kirjoittaa biologiasta niin miksi minun?

        Jep. Just noin. Paitsi että sinun tekstiäsi ei voi pitää vilpittömänä erehdyksenä tai väärin ymmärryksenä miltään osin vaan pelkkänä panetteluna ja valheina.

        Harmittaako, kun et saa uhreja täältä? Mahdatko edes kreationistien foorumeilla kirjoittaa?


      • Uskovaisten.tavat
        hankalia-kysymyksiä kirjoitti:

        Jep. Just noin. Paitsi että sinun tekstiäsi ei voi pitää vilpittömänä erehdyksenä tai väärin ymmärryksenä miltään osin vaan pelkkänä panetteluna ja valheina.

        Harmittaako, kun et saa uhreja täältä? Mahdatko edes kreationistien foorumeilla kirjoittaa?

        Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Menivät kreationisteilta pökäleet housuun ja nyt kretupellelle jää jäljelle enää henkilön panattelu, Niin tyypillistä uskovaista, että oksat pois!


    • Aloitukseen voisi vielä lisätä senkin huomion, että kun se Jahve kerran on/oli niin älyttömän ylivertainen ja hänen innoittamansa Raamattu niin mahdottoman viisas tekele, niin miksi siinä Raamatussa mm. Tellusplaneetasta ja sen ympäristöstä "maalattu" kuva on niin persiillään, että alakoulun lapsikin sille nauraa?
      ”Jehovan on maa ja kaikki, mitä siinä on, tuottoisa maa ja ne, jotka siinä asuvat. Sillä merten päälle hän on sen perustanut, ja jokien yllä hän pitää sen lujasti vahvistettuna.”Ps 148:4
      ”Nooan elämän kuudentenasadantena vuonna, toisessa kuussa, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä kaikki laajan vesisyvyyden lähteet puhkesivat ja taivaiden sulkuportit aukenivat.” 1.Moos 7:11
      ”Voitko hänen kanssaan takoa taivaan kovaksi kuin valettu metallipeili?” Job 37:18
      ”...jännittäen taivaat telttakankaan tavoin;” Ps. 104:2
      "Ja Jumala sanoi edelleen: ”Tulkoon valonlähteitä taivaiden laajuuteen erottamaan päivän ja yön toisistaan, ja niiden on oltava merkkeinä sekä vuodenaikojen ja päivien ja vuosien osoittajina. Ja niiden on oltava valonlähteinä taivaiden laajuudessa paistamassa maan päälle. Ja tuli olemaan niin." 1. Moos. 1:14, 15
      ”Taivaan pylväätkin tärisevät ja hämmästyvät hänen nuhtelustaan.” Job 26:11
      ”Voitko hänen kanssaan takoa taivaan kovaksi kuin valettu metallipeili?” Job 37:18
      ”Ja maa alkoi huojua ja järkkyä edestakaisin, taivaiden perustuksetkin vapisivat, ja ne huojuivat edestakaisin, koska hän oli tuimistunut.” 2. Sam. 22:8
      ”Hän järkyttää maan paikaltaan, niin että jopa sen pylväät vapisevat.” Job 9:6
      ”Mihin sen jalustat on upotettu, tai kuka laski sen kulmakiven,” Job 38:6
      "...kun hän asetti merelle säädöksensä, että vedet eivät ylittäisi hänen määräystään, kun hän sääti maan perustukset," San. 8:29
      "Kuka on noussut taivaaseen laskeutuakseen alas? Kuka on koonnut tuulen kahmaloonsa? Kuka on käärinyt vedet päällysvaippaan? Kuka on nostattanut kaikki maan ääret? Mikä on hänen nimensä ja mikä hänen poikansa nimi, jos tiedät?" San. 30:4
      ”Sillä maan tukipylväät ovat Jehovan, ja niiden varaan hän asettaa tuottoisan maan.” 1. Sam.2:8
      ”Sillä korkeuden sulkuportit todella aukenevat ja maan perustukset järkkyvät.” Jes. 24:18
      jne...
      Tässä on se Jahven innoittama ja Raamatun esiin tuoma kuva Telluksesta ja sen ympäristöstä:
      http://www.kolumbus.fi/hextek/Tikkurila/Firmament.jpg

      • sanotaanko.tähän

        Akateemisen yliopiston opiskelijat hakevat palastelutietoa selitettäväksi raamatusta, jotta se hyväntiedonpuun hedelmänä tulisi älyllisesti nautittavaksi.

        Tuliko ymmärrettävästi sanottua, eli pysyykö kelkassa?

        Mutta ...

        Raamattu puhuu näin, että luomakunta on puhumaan ja kertomaan Luojasta.

        Haluatko käsittää tuo sisällön??

        Suomennetaan.

        Edessämme on tavallaan Luomisesta elämännäyttömö ja kulissit, joiden avulla nähdään "hyvän ja pahan taistelu"!

        Pysyttiinkö vielä matkassa, vai putosiko akateemiset kärryiltä?

        Siis jo ennen luomista Jumala päätti pelastaa ihmisen ja silti Hän loi tämän "kulissin" eteemme, että voimme nähdä se taistelujen tapa, tekotavat, mielenlaadut, missä ne toteutuu ja tehdään, tapa, missä on voitto. Opetetaan uskollisuus ja kuuliaisuus sen siunaus.
        Luomakunta luotiin - miehen ja naisen väliseksi liittosuhteeksi. sidos rakkaus- uskollisuus- toinen toisensa huomioonottaminen.
        Siemen, josta jälkipolvi, hiki kasvattaa lapsi - aikuisuuteen.
        jälkipolven vapaa valinta ottaa hyvä tai seurata mielihalujaan.
        Vanhempien tarkoitus opettaa tien suuntaan ja tavallaan se kuuliaisuus ja uskollisuus elämälle ja elämään sisälle, hyvä ja pahankin suhteen.

        Siis puhe avaa käsitettä juuri tuon luomistapahtuman mukaan taivaalliseen. Ylkä - Kristus. Morsian - seurakuta - siemen - se lapsi.
        opetus - uskollisuuteen ja elämään sisälle, jossa siunaus, tai omatie, hyvän ja pahantiedonpuulta, joka on keskellä "puutarhaamme" .... Siis -luomakunta on sanomallinen- raamattu on sanomallinen kielellinen ts. se "kulissi, joka avaa ymmärrystämme elämässä ja elämään ja rakkauteen sisälle.

        Lain päämäärä on rakkaus. - Rakasta Herraa sinun Jumalaasi ja lähimmäistäsi kuin itseäsi. Se on Jumalallinen tahto.
        Vapaa valinta .
        Onko opin Isä - Jumala??? Vai onko opin isä - vastustaja - Perkele.
        Hedelmä ja lopputulos on kätten työssä, ymmärryksen valinnoissa jne.

        Se elämännäytelmä on Luomisessa näissä kulisseissa luettavissa ja näytelmä toteutuu kokoajan edessämme meidän kautta, -hyvän ja pahan välisen jännitteen kautta.

        ----

        Akateemiset haluavat yliopiston oppituntien mukaan pilkkoa ympärillä oleva hedelmäksi, jonka HE voivat itse hyväksyä.
        He mittaavat itsestä käsin, kokonaisuus jää huomiotta ja siksi evoluutio- opetukset tulevat mukaan, koska Luomisen kertomuksen "kulissit" puuttuvat elämästä.
        Siksi sanotaan valintaa, joka hylkää Luomisen - olevan ateismia ja ateismi ei koskaan tule näkemään Luojaa elämässä, koska hyvän ja pahan välinen jako puuttuu ja siksi myös elämä heillä on katoavainen.

        ..... ja ateismi ei näe luomakunnassa "merkkiä" kään merkkinä, kun Jumala teki suuremman valon taivaalle ja pienemmän jakamaan yön ja päivän väliä.
        Merkki on TAU- hebreankielen kirjaimen ja luvun ilmaisu- mitä tulee esiin. Se Merkki TAU - on tavallaan merkkinä ja lukuna mm. Auringon ja kuun suhde maahan. Siis Luomakunta todistaa Luojasta.
        Mutta, akateeminen ei hoksaa, kun lukee vain hyvää tietoaan, josta ei näe, että se onkin eksytys. Hyvänpuun hedelmä näyttää ja maistuu hyvältä. Mutta se ei olekaan elämänpuun tietoutta -teille elämäksi.

        Siksi se raamatullinen sana PIMEYS- on tietonne ympärillä ja olette sentähden sokeita. ............. Kortteentien Matti.


      • maailmanselityksestä

        "Merkki on TAU- hebreankielen kirjaimen ja luvun ilmaisu- mitä tulee esiin. Se Merkki TAU - "

        Hupsistakeikkaa. Hebrealaiset alkoivat sitten viimein, kun olivat luopuneet kivikautisista piktogrammeista, kirjoittamaan foinikialaisilla (foneettisilla) kirjaimilla. Nyt kirjoittaminen alkoi sujua sivakammin. Myös läntistä kirjoitustapaa nuolenpääkirjoitusta kokeiltiin. Babylonialaiseen kirjurinammattiin tarvittiin kuitenkin yli kymmenen vuoden intensiiviset opinnot, joten nuolenpäät saivat mennä. Voiton vei minoalainen dolce vita, Me ja Minä ja Maailmannapana Oma Napa.


      • sanotaanko.tähän kirjoitti:

        Akateemisen yliopiston opiskelijat hakevat palastelutietoa selitettäväksi raamatusta, jotta se hyväntiedonpuun hedelmänä tulisi älyllisesti nautittavaksi.

        Tuliko ymmärrettävästi sanottua, eli pysyykö kelkassa?

        Mutta ...

        Raamattu puhuu näin, että luomakunta on puhumaan ja kertomaan Luojasta.

        Haluatko käsittää tuo sisällön??

        Suomennetaan.

        Edessämme on tavallaan Luomisesta elämännäyttömö ja kulissit, joiden avulla nähdään "hyvän ja pahan taistelu"!

        Pysyttiinkö vielä matkassa, vai putosiko akateemiset kärryiltä?

        Siis jo ennen luomista Jumala päätti pelastaa ihmisen ja silti Hän loi tämän "kulissin" eteemme, että voimme nähdä se taistelujen tapa, tekotavat, mielenlaadut, missä ne toteutuu ja tehdään, tapa, missä on voitto. Opetetaan uskollisuus ja kuuliaisuus sen siunaus.
        Luomakunta luotiin - miehen ja naisen väliseksi liittosuhteeksi. sidos rakkaus- uskollisuus- toinen toisensa huomioonottaminen.
        Siemen, josta jälkipolvi, hiki kasvattaa lapsi - aikuisuuteen.
        jälkipolven vapaa valinta ottaa hyvä tai seurata mielihalujaan.
        Vanhempien tarkoitus opettaa tien suuntaan ja tavallaan se kuuliaisuus ja uskollisuus elämälle ja elämään sisälle, hyvä ja pahankin suhteen.

        Siis puhe avaa käsitettä juuri tuon luomistapahtuman mukaan taivaalliseen. Ylkä - Kristus. Morsian - seurakuta - siemen - se lapsi.
        opetus - uskollisuuteen ja elämään sisälle, jossa siunaus, tai omatie, hyvän ja pahantiedonpuulta, joka on keskellä "puutarhaamme" .... Siis -luomakunta on sanomallinen- raamattu on sanomallinen kielellinen ts. se "kulissi, joka avaa ymmärrystämme elämässä ja elämään ja rakkauteen sisälle.

        Lain päämäärä on rakkaus. - Rakasta Herraa sinun Jumalaasi ja lähimmäistäsi kuin itseäsi. Se on Jumalallinen tahto.
        Vapaa valinta .
        Onko opin Isä - Jumala??? Vai onko opin isä - vastustaja - Perkele.
        Hedelmä ja lopputulos on kätten työssä, ymmärryksen valinnoissa jne.

        Se elämännäytelmä on Luomisessa näissä kulisseissa luettavissa ja näytelmä toteutuu kokoajan edessämme meidän kautta, -hyvän ja pahan välisen jännitteen kautta.

        ----

        Akateemiset haluavat yliopiston oppituntien mukaan pilkkoa ympärillä oleva hedelmäksi, jonka HE voivat itse hyväksyä.
        He mittaavat itsestä käsin, kokonaisuus jää huomiotta ja siksi evoluutio- opetukset tulevat mukaan, koska Luomisen kertomuksen "kulissit" puuttuvat elämästä.
        Siksi sanotaan valintaa, joka hylkää Luomisen - olevan ateismia ja ateismi ei koskaan tule näkemään Luojaa elämässä, koska hyvän ja pahan välinen jako puuttuu ja siksi myös elämä heillä on katoavainen.

        ..... ja ateismi ei näe luomakunnassa "merkkiä" kään merkkinä, kun Jumala teki suuremman valon taivaalle ja pienemmän jakamaan yön ja päivän väliä.
        Merkki on TAU- hebreankielen kirjaimen ja luvun ilmaisu- mitä tulee esiin. Se Merkki TAU - on tavallaan merkkinä ja lukuna mm. Auringon ja kuun suhde maahan. Siis Luomakunta todistaa Luojasta.
        Mutta, akateeminen ei hoksaa, kun lukee vain hyvää tietoaan, josta ei näe, että se onkin eksytys. Hyvänpuun hedelmä näyttää ja maistuu hyvältä. Mutta se ei olekaan elämänpuun tietoutta -teille elämäksi.

        Siksi se raamatullinen sana PIMEYS- on tietonne ympärillä ja olette sentähden sokeita. ............. Kortteentien Matti.

        >Siis jo ennen luomista Jumala päätti pelastaa ihmisen

        Ja ennen tuota Hän jostain syystä päätti luoda paikan, jossa ihmisen käy hirvittävän huonosti, ellei Jumala pelasta ihmistä tuolta paikalta.
        Kysymys kuuluu: MIKSI HELVETISSÄ?


    • hankalia-kysymyksiä

      "... Tuotamme uusia lääkkeitä evoluution avulla, löydämme öljyä ja tärkeitä mineraaleja geologian tietämyksen avulla ja alkuräjähdyksen yms taustalla olevan suhteellisuusteorian kautta olemme saaneet GPS:n..."

      Juuri tuollaisia satuja ja mielikuvituksen tuotteita ateistit suoltavat suustaan pilvin pimein. Ei järjen hiventä heidän sanoissaan ja ajatuksissaan.

      Lääkkeiden kehitys ei todista mitään evoluutioteoriasta, sillä siinä älyllinen olento suunnittelee ja valmistaa olemassaolevista aineista tuotteita suunnitelmansa mukaan. Ja paljon tästä työstä on erehdystä ja uudelleen yrittämistä, koska suuresta älystä huolimatta ihminen löytää uusia lääkkeitä osittain hyvän onnen ja arvauksen kautta (esim. penisilliinin löytäminen). Toki lääkkeiden kehittäjillä on jonkinlainen aavistus, mistä ja miten uusia lääkkeitä voidaan löytää.

      Lääketieteessä ei ole siis mitään todisteita evoluutioteoriasta.

      Geologinen tietämys ei sekään ole mikään todiste evoluutioteoriasta tai alkuräjähdyksestä tai maapallon muodostumisesta sekulaarin tieteen osoittamalla tavalla. Kristitty geologi ei etsi öljyä, kaasua ja mineraaliesiintymiä Raamattu kädessä ja rukouksen voimin, niin kuin tämä suupaltti bushmanni toisaalla irvaili.

      GPS ei todista yhtään mitään alkuräjähdyksestä eikä sen puoleen myöskään suhteellisuusteoria. Täyttä roskaa kaikki ateistien tyhjät puheet. Verbaalista harhaanjohtamista, ivaa ja kehäpäätelmiä. Aukkojen teoriaa ja sokeaa uskoa "tieteeseen", jossa uskotaan mitä tahansa mielikuvituksen tuotetta, taruja ja satuja, joiden kautta voidaan kyseenalaistaa Raamatun paikkansa pitävyys.

      Tuollaisten hörhöjen kanssa on ihan turha kuluttaa aikaa. Kun heille annetaan perusteluiksi kreationistien lähteitä, niin eivät hyväksy niistä mitään, koska kreationismi ei ole tiedettä eivätkä kreationistiset tutkimukset ja tiedemiehet kelpaa sen vuoksi lähteiksi. Jos joku uskaltaa antautua keskusteluun kreationistin tiedemiehen kanssa, niin joutuu turvautumaan semanttiseen hölynpölyyn ja loanheittoon ja Raamatun morkkaamiseen, kun ei muuhun piste.

      Tyhjänpuhuvia irvileukoja nämä ateistit eikä heihin kannata tuhlata aikaa. Etenkään maallikon ei kannata ryhtyä näiden jonkin verran opetusta saaneiden kanssa väittelyyn, sillä he etsivät itselleen uhreja uskovista, joiden tieto ja linkkimäärä lähteisiin on vähäisempi kuin heillä itsellään. Totuus on kuitenkin se, että tiede- ja evouskovat ateistit perustavat väitteensä kaikilla oppineisuuden tasoilla puhtaaseen USKOON eivätkä lainkaan empiiriseen tietoon.

      Tämä bushmanni täällä mustamaalasi ja panetteli Matti Leisolaakin toisessa ketjussa, ikään kuin tämä ei olisi pitänyt kiinni evoluutioteoriaa koskevasta kritiikistään ja väitteistä. Leisola on kirjoittanut 11/2013 kirjan nimeltä Evoluutiosukon ihmemaassa, josta on ilmestynyt uusintapainos 4/2014. Sieltä voi lukea kyseisen henkilön viimeisimpiä ajatuksia näiltä alueilta. Ei kannata ottaa heti tosissaan kaikkea ateistivalhettelijoiden panettelua, kun sellaiseen törmää.

      http://www.datakirjatkustannus.fi/Evoluutiouskon_ihmemaassa.html

      • hankalia-kysymyksiä

        .... kun ei muuhun pysty... piti kirjoittamani... sori vaan krijotusvirehet


      • hankalia-kysymyksiä

        Laitan tähänkin keskusteluun muutamia linkkejä epätieteellisiin seurakunnan siivoojien ja kauppatorin pulujen julkaisuihin koskien Raamatun taruja ja satuja. Jokainen voi lukea näitä ratkiriemukkaita rukouskirjoja ja runomietelmiä, joiden kautta uskontoa levitetään maan päällä. Joukossa voi olla joitakin taidemaalarin hienoja teoksia, joten silmäkin saa niistä esteettistä nautintoa.

        Tuollaisilla pilkkasanoilla tämä bushmanni kuvaa kreationistien julkaisuja ja kreationisteja. Siinäkö syy, miksi pillastui ja piti ihan uusi ketju alkaa? Taitaa sapettaa, jos joku täällä kirjoittava tietää edes jotakin itse aiheesta eikä perustele kantaansa pelkällä Raamatulla ja ymmärtää ateistisia taruja, joita erheellisesti "tieteeksi" kutsutaan.

        Mutta niin kuin aiemmin jo sanoin, hänen juoksupojakseen ja uhrikseen en rupea. Menköön raukka kreationisteille irvailemaan, jos uskaltaa. Ei reppana ole tällä foorumilla kirjoittanut muualle kuin tänne adventistien palstalle, vaikka suomi24 kreationismi palstalla ei sielläkään taida "kreationistien kovimmat aivot työssä" olla. Kun ei pärjää oppineille niin kiusaa oppimattomia. Sellaisia nämä ateistit järkiään ovat.

        http://www.datakirjatkustannus.fi/Scherer.html
        http://link.springer.com/article/10.1007/s00253-007-0964-2
        http://luominen.fi/
        http://www.intelligentdesign.fi/
        http://www.intelligentdesign.fi/2009/05/25/evoluution-ihmeellinen-maailma-13/
        https://www.trueorigin.org/
        http://creation.com/
        http://www.creationscience.com/
        https://answersingenesis.org/
        https://www.creationresearch.org/
        http://www.discovery.org/
        http://www.christiananswers.net/home.html
        http://www.netikka.net/mpeltonen/evohak.htm
        http://www.inri.fi/evoluutio/

        http://www.christiananswers.net/creation/people/home.html
        http://creationsciencehalloffame.org/inductees/deceased/sir-isaac-newton/
        https://answersingenesis.org/creation-scientists/profiles/sir-isaac-newton/

        MRSA bakteereista
        https://answersingenesis.org/biology/disease/staph-is-it-evolving/

        Kvanttifluktuaatiosta
        https://answersingenesis.org/astronomy/cosmology/expansion-space-dark-science/

        Big Bang teoriasta eli alkuräjähdyksestä
        https://answersingenesis.org/big-bang/

        Ei ole ainoa teoria edes ateisteilla, mistä kertoo sivusto, jolla esitetään vaihtoehtoisia teorioita, mutta ei uskota Jumalan luoneen maailmaa

        http://big-bang-theory.com/

        Jäätiköistä
        https://luominen.fi/jaakausi-ja-vedenpaisumus
        https://www.netikka.net/mpeltonen/evolyh3.htm

        Ateisteille on turha linkittää mitään kreationistisia sivuja ja mainita tiedemiehiä nimeltä, jotka uskovat luomiseen ja vedenpaisumukseen, koska kreationistien tieteellinen tutkimus ei ole ateistin mielestä tiedettä eivätkä kreationistit ole tiedemiehiä ja tieteellisen tutkimuksen tekijöitä. Uskovat voivat kuitenkin saada näiden kristittyjen tiedemiesten julkaisuista lisää todistusta Raamatun paikkansa pitävyyteen.

        On totta, että kristittyjä tiedemiehiä on vähän verrattuna ateisteihin, mutta se johtuu puhtaasti oppilaitosten ja tutkimuslaitosten valintakriteereistä. Kristittyjä hakijoita syrjitään ja heitä kiusataan työpaikoilla sekä oppilaitoksissa, niin että yritetään savustaa heidät ulos, jos ovat sisälle päässeet. Ateistien moraali on tunnetusti sellaista, että he pystyvät tuohon kaikkeen ja kansan sortoon, minkä ateismiin perustuvat ja Jumalaan uskomisen kieltävät kommunistiset diktatuurit todistavat lähihistoriassa.


      • hankalia-kysymyksiä
        hankalia-kysymyksiä kirjoitti:

        .... kun ei muuhun pysty... piti kirjoittamani... sori vaan krijotusvirehet

        "...kreationismi ei ole tiedettä..."

        kreationismi ei itsessään ole tiedettä, mutta kreationisti on tiedemies, joka tutkii tieteellisin menetelmin tutkittavaa kohdetta


      • bushmanni

        >>> Lääkkeiden kehitys ei todista mitään evoluutioteoriasta >>

        Todistaa. Esimerkiksi uusimmat onkolyyttiset syöpähoidot perustuvat vain ja ainoastaan evoluutioteorian toimivuuteen.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Onkolyyttinen_virushoito

        >>>> Geologinen tietämys ei sekään ole mikään todiste evoluutioteoriasta tai alkuräjähdyksestä tai maapallon muodostumisesta sekulaarin tieteen osoittamalla tavalla. >>>

        Kreationistista logiikkaa parhaimmillaan. Geologiahan todistaa murskaavasti, että teoriat planeettamme synnystä ovat oikeita, kun teoriat voidaan vahvistaa käytönnässä.

        Sehän kumoaisi modernin geologian, jos planeetta ei olisi sellaisen kuin geologian teoriat väittävät sen olevan.

        >>>> GPS ei todista yhtään mitään alkuräjähdyksestä eikä sen puoleen myöskään suhteellisuusteoria. >>>

        Jälleen kerran kreationistista logiikkaa. Teoria on väärä, mutta se tuottaa toimivan sovelluksen. No jokainen voi tuosta päätellä jotain siitä, mitä kreationistin mielessä liikkuu.

        GPS toimii siksi, koska me ymmärrämme sen, että miten avaruus toimii, ja se toimii ja on syntynyt kuten teoriat osoittavat. Muuten ne teoriat tuottaisivat toimimattomia sovelluksia.

        >>> Tämä bushmanni täällä mustamaalasi ja panetteli Matti Leisolaakin toisessa ketjussa >>>

        Ihan syystä. Seuraavassa Leisonlan kirjan arvostelu, jonka on tehnyt kristitty biokemisti Oulun yliopistosta:

        http://www.areiopagi.fi/jussi-tuusan-arvio-matti-leisolan-kirjasta-evoluutiouskon-ihmemaassa/

        Sieltä lainaus:

        >> Leisolan teesi on, että biologista informaatiota ei synny sattumalta tyhjästä, vaan se on luonteeltaan älykkäästi suunniteltua koodattua dataa, joka voi kyllä muuntua, mutta ei sellaisella tavalla, joka synnyttäisi täysin uuden toiminnon.

        Mutta kun se voi. Luonnossa on paljon esimerkkejä bakteereista aitotumallisiin hyvin konservoituneista proteiineista ja näiden komplekseista, joilla on ilmeinen evoluutioprosessissa syntynyt uusi toiminto. Esimerkiksi kaikkien solujen energiataloudelle välttämättömän ATP-syntaasin F1-alakompleksi on erittäin konservoitunut, koska siihen kohdistuu voimakas säilyttävä valintapaine. F1 toimii eläinsoluissa energiaa tuottavissa mitokondrioissa. >>>

        Ja niin edelleen. Leisola valehtelee ja vääristelee rivi toisena perään.

        Lisää:

        http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2014/02/leisolan-ihmemaassa-osa-4.html

        Leisola:

        >>> Evoluutiouskon ihmemaassa lainaa Ageria näin:

        "Kokeellisen luonnontieteen edustajana olen tottunut monin eri tavoin varmistamaan ja kalibroimaan käytetyt mittausmenetelmät. Siksi fossiilien ajoitus ympärillä olevan maa-aineksen perusteella tuntuu lähinnä pseudotieteeltä. "Ent tiedä yhtäkään tapausta, jossa radioaktiivista hajoamista on käytetty fossiilien ajoitukseen", kirjoitti Derek Ager.
        s. 42

        Ja myöhemmin:
        ""En tiedä yhtäkään tapausta, jossa radioaktiivista hajoamista on käytetty fossiilien ajoitukseen", sanoo Derek V. Ager. Ei ole olemassa mitään menetelmää, jolla voisi määritellä fossiilin tarkan iän. Oletettu evoluutiohistoria määrää iän."
        s. 162

        Matin ideana on vihjailla, että fossiilien käyttö ajoituksessa ei ole johdonmukaista tiedettä. >>>>

        Sitten Matille käy huonosti kun etsitään käsiin koko Agerin kirjoittama pätkä. Pitkän lainauksen voitte lukea linkin takaa ja tässä on tiivistelmä:

        >>> Korostettuna se kohta jonka Matti vaivautui kääntämään. Ager ei ole väittämässä "En tiedä yhtäkään tapausta, jossa radioaktiivista hajoamista on käytetty fossiilien ajoitukseen" lausahduksellaan, että fossiilien avulla ei pystyttäisi päättelemään jotakin hyödyllistä niiden iästä. Päinvastoin, hän oli toteamassa fossiilien olevan se tarkempi keino ajoituksessa. Matin kannalta tärkeintä onkin maalata kuvaa kasaan romahtaneesta tieteenalasta, pseudotieteestä, jossa fossiileilla ei tee mitään. >>>

        Eli jälleen kerran Leisola jäi kiinni valheessta housut kintussa ja hän lainasi täysin väärin toisen sanomaa, jotta saisi oman valheellisen teoriansa oikeelliseksi.

        Leisola ei muista, että nykysin kaikki hänen väitteensä voidaan tarkistaa parissa sekunnissa ja etsiä, että mitä todella sanottiin ja verrata sitä siihen, että mitä Leisola väittää jonkun sanoneen.

        Lisää näistä:

        http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2014/01/leisolan-ihmemaassa-osa-3.html

        http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2014/01/leisolan-ihmemaassa-osa-2.html

        http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2014/01/leisolan-ihmemaassa-osa-1.html

        Onko kenellekään yllätys, että kreationisti on valehteleva kieroilija?

        Mutta eipä ole näkynyt vieläkään edes yhtä esimerkkiä kreationistisen tieteen tuottamasta sovelluksesta. Tuuleen huutelua kylläkin.


      • PIstetäänpä vielä yksi linkki, jotta kreationistien valehteluun perustuva taktiikka käy kaikille selväksi.

        Hankala-kysymys kirjoitti näin: Lääkkeiden kehitys ei todista mitään evoluutioteoriasta, sillä siinä älyllinen olento suunnittelee ja valmistaa olemassaolevista aineista tuotteita suunnitelmansa mukaan.

        Seuraavaksi jokainen saa kotitehtävän, eli mene solubiologien sivuille ja lue huolella ja koeta keksiä, että miten kreationisti valehtelee jälleen kerran:

        http://www.suomensolubiologit.fi/solubiologi-lehti/artikkelit/

        Tai löytääkö joku seuraavista jutuista viitteitä siitä, että kreationisti ei ole aina kovin rehellinen:

        http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/luolamiehen_keho_ei_kesta_yltakyllaisyytta

        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/evoluutiolaaketiede-hoitaisi-syopaa-pehmeammin-kasvaimesta-ei-pyrita-kokonaan-eroon/

        http://duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&viewType=viewArticle&tunnus=duo70396&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

        https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/fi/publications/pieni-johdatus-evol(b626dd60-4f98-4209-ae0c-b84eb6d1a5ec).html

        http://www.hs.fi/ulkomaat/a1365646567236

        >> Ötzin hampaita pääsi tarkastelemaan ryhmä Zürichin yliopiston evoluutiolääketieteen tutkijoita. >>

        Miksi ihmeessä tuolla on evoluutiolääketieteen tutkijoita?

        Miksi ei raamatullisen lääketieteen tutkijoita?

        Osaako joku arvata?

        Asia liittyy siihen, että kumpi tuottaa TOIMIVIA sovelluksia ja sitten voi pohtia sitä, että miksi ne ovat TOIMIVIA.

        Siksikö että teoriat taustalla ovat oikeita vai siksikö, että teoriat ovat vääriä?


    • poreilevakuplat

      >>Esimerkki raamatullisen geologian sovelluksesta?

      Raamatullisen tähtitieteen sovelluksesta?

      Raamatullisen arkeologian sovellus?>>

      Minusta sinun kysymyksen asettelusi ei toimi millään tavalla, koska näen Raamatun toimialueena on vain ja ainostaan uskosta kertomisen. Usko ja tiede kulkevat rinnan eivätkä sulje pois toisiaan, pystyn hyvin elämään kummankin kanssa. Toivoisi innokkaitten ateistien ja kreationistien lopettavan loputtoman inttämisen, ei sellainen johda mihinkään.
      Elämän matkaa ja tarkoitusta?= Uskonto, raamattu.
      Maailmankuva?=Tieteet, luonnontieteet.

      Tuskinpa bushmannin "usko" mihinkään hävinnyt on(oot ristiretkellä) , eikä se kieltämällä mihinkään katoa, - yltyy ennemmin vain. Ihminen ei vaan voi luonnolleen mitään :)

      • Exap

        " Usko ja tiede kulkevat rinnan eivätkä sulje pois toisiaan, pystyn hyvin elämään kummankin kanssa."
        Tiede jopa vahvistaa uskoa, kun näemme sen äärimmäisen monimutkaisen harmonian joka ei ole voinut syntyä sattumalta.
        "Toivoisi innokkaitten ateistien ja kreationistien lopettavan loputtoman inttämisen, ei sellainen johda mihinkään. "
        Ainakin BM mielestä nuoren maan kreationismin vankka puolustaminen on nopein tapa vähentää uskovien lukumäärää, eikä hän ole siinä mielestäni kovin väärässä. Eli kyllä se turha inttäminen johonkin johtaa, mutta se ei ole Jumalan kunniaksi.
        Siinä olet täysin oikeassa että turha inttäminen saisi loppua, varsinkin siksi ettei Raamatun funktio ole opettaa yhtään kenellekään yhtään mistään luonnontieteiden haarasta yhtään mitään. Raamattu opettaa Jumalasta ja pelastuksesta, josta tiede ei taas opeta yhtään mitään.


      • >>> Minusta sinun kysymyksen asettelusi ei toimi millään tavalla, koska näen Raamatun toimialueena on vain ja ainostaan uskosta kertomisen. >>>

        Kaikki eivät näytä olevan kanssasi samaa mieltä, vaan USA:sta kotoisin oleva kreationismi koettaa luoda kuvaa, että raamattu on myös tieteellinen opus ja tiedettä pitäisi tehdä sillä oletuksella, että raamattu on sanasta sanaan totta.

        Lainataanpa taas kristillistä biokemistiä:

        http://www.areiopagi.fi/jussi-tuusan-arvio-matti-leisolan-kirjasta-evoluutiouskon-ihmemaassa/

        >> Toivottavasti kirjoittajan hyvä tarkoitus ei käänny itseään vastaan. >>

        Kylläpä se vaan kääntyy, kun Suomen ykkösnyrkin kirjoittama kirja uskonsa puolustukseksi on vääristelyä, ja tahatonta tai tahallista väärinymmärtämistä.

        >>> Usko ja tiede kulkevat rinnan >>>

        Eivät ole kulkeneet enää satoihin vuosiin, vaan usko leikkii omalla kutistuvalla hiekkalaatikollaan, kiitos vaikkapa Leisolan, ja tiede kulkee eteenpäin välittämättä siitä, että mitä uskonnoissa väitetään milloin mitäkin ja missäkin.

        Tiede ja usko erkaantuivat toisistaan jo 1700-luvulla, kun luonnonfilosofia alkoi erkaantua filosofiasta. Tämä tahtoo nykyään unohtua, eli satoihin vuosiin uskolla ei ole ollut tieteelle enää mitään annettavaa.

        >>> Elämän matkaa ja tarkoitusta?= Uskonto, raamattu. >>>

        Yksikään uskonto ei todellisuudessa tarjoa mitään järkevää vastausta elämän tarkoitukseen. Vain loppumatonta semanttista höpinää ja maalailua.

        Ja ensin pitäisi päästä edes siitä yhteisymmärrykseen, että mikä uskonto tarjoaisi vastauksen elämän tarkoitukseen, kun jokainen uskova tarjoavaa vain oman uskontonsa mukaista maalailua, eikä hyväksy toisen uskonnon mukaista höpinää.

        Siispä uskonto on tässä asiassa täysin hyödytön.

        Et muista tai ota huomioon, että on olemassa satoja, kenties tuhansia uskontoja, eikä vain kristinuskoa ja sen jumalan höpinöitä.

        >>> Tuskinpa bushmannin "usko" mihinkään hävinnyt on >>>

        Uskonnollinen usko on hävinnyt, kiitos vaikkapa tämän palstan lukemattomien kirjoittajien, jotka ovat itse osoittaneet uskonnollisen uskon täydellisen järjettömyyden ja harhaisuuden ja jokaisessa asiassa väärässä olemisen..

        <>>> Ihminen ei vaan voi luonnolleen mitään :) >>>

        Ihminen on luonnostaa utelias ja haluaa ottaa asioista selvää.

        Uskonnot edellyttävät, että et ota enää asioista selvää, vaan hyväksyt sinun suuhusi valmiiksi oksennetun ja pureksitun vastauksen.

        Joten noin käytännössä uskovaiset ovat hiljentäneet luontonsa ja haluavat olla näkemättä todellisuutta, jossa heidän jumalilleen ei enää ole piilopaikkoja.


    • Hiljaista

      Jo tuli hiljaista kun pyydetään näyttöä että mitä raamatullinen tiede on saanut aikaiseksi. Yksikään uskova ei keksi edes yhtä esimerkkiä.

    • Uskonlahkojen-orjat

      Ei ne uskovaiset kretupellet osaa muuta kuin inttää. Ne on niin naurettavan tyhmiä omassa Raamatun tietämyksessään.
      Raamattu on alusta loppuun huonosti kokoon kyhättyjä satuja ja tarinoita, joilla tarinoilla ei tarvitse olla mitään todellisuuspohjaa, kuten ei niillä uskovillakaan, jotka elävät päivästä toiseen taikauskoisissa valheissa ja saduissa.

    • hankalia-kysymyksiä

      Koko kysymys on yhtä järjetön kuin ateisti itse (uskoo että "ei mitään" räjähti joskus "ei missään" ja levisi kaikkiin suuntiin ja muodosti ilman älyllistä ohjausta tämän järjestelmällisesti toimivan universumin)...

      Kaikki tieteen sovellukset ovat todistus Jumalan luomisesta ja viisaudesta, sillä Jumala on säätänyt lainalaisuudet joiden mukaan kaikki toimii. Ihminen vain löytää niitä lainalaisuuksia ja ominaisuuksia ja tekee niistä toimivia sovelluksia. Sillä ei ole merkitystä, mikä on tiedemiehen tai tutkijan uskonnollinen vakaumus tai maailmankatsomus: joka ikinen tieteen sovellus on seurausta älykkäästä suunnitelmasta, Jumala luomistyöstä.

      Kaikki totuudellinen tieteellinen tutkimustulos ja sen sovellukset todistavat siis luojasta eli Jumalasta, joten kysymys on järjetön.

      Ateisti "tiedemies" siis todistaa tietämättään luojasta ja Jumalasta eikä voi mitään muuta ikinä tehdä: se on teoriassakin mahdotonta. ;-)

      • >>> Koko kysymys on yhtä järjetön kuin ateisti itse (uskoo että "ei mitään" räjähti joskus "ei missään" ja levisi kaikkiin suuntiin ja muodosti ilman älyllistä ohjausta tämän järjestelmällisesti toimivan universumin)... >>>

        Tästä nyt vain sattuu olemaan murskaavat todisteet ympäri maailmankaikkeutta.

        Olemme tutkineet avaruutta jo vuosisatoja erilaisin välinein ja nykyisillä me näemme jo hyvin kauas menneisyyteen.

        Tähän mennessä yksikään asia maailmankaikkeudessa ei ole osoittanut, että sitä ohjaisi jokin älyllinen voima, vaan kaikkea ohjaa fysiikka.

        Sillä jos luontoa tutkii työkseen, niin huomaa nopeasti kuinka hyvin maailmankaikkeus toimii ihan itsekseen, ilman yliluonnollisia apuvoimia.

        Kuten hiukkasfysiikka on osoittanut, niin kaikki ympärillämme oleva aine on kasattu kolmesta alkeishiukkasesta, jotka ovat elektroni, ylöskvarkki ja alaskvarkki, joista nuo leikillisesti nimetyt kvarkit muodostavat protonit ja neutronit.

        Avaruus, elämä, ihminen, koira, joki, kivi, teräs, timantti jne jne jne voidaan selittää noiden kolmen alkeishiukkasen avulla.

        Toki on olemassa muitakin alkeishiukkasia, itse asiassa niitä on löydetty 12, mutta se onkin toinen tarina.

        >>> Kaikki tieteen sovellukset ovat todistus Jumalan luomisesta ja viisaudesta >>>

        Ei ole vaan ihmisen, sillä sinun jumalasi ei ole piilostaan uskaltanut näyttäytyä koskaan, kuten raamattukin todistaa. Siellä se lymyilee jossain viimeisessä rotankolossaan, kun me ihmiset huhkimme ja saamme aikaan tieteen keinoin sovelluksia, jotka auttavat meitä selviytymään mm. sairauksista.

        >>> Kaikki totuudellinen tieteellinen tutkimustulos ja sen sovellukset todistavat siis luojasta eli Jumalasta, joten kysymys on järjetön. >>>

        ELi koska meillä on evoluutioteorian kautta toimivia sovelluksia, evoluutioteoria on siis totta? Tosin sinun jumalallasi ei ole sen kanssa taas mitään tekoa.

        >>> Ateisti "tiedemies" siis todistaa tietämättään luojasta ja Jumalasta eikä voi mitään muuta ikinä tehdä >>

        Tai vaikka tontusta, kuka tietää.


      • >>> Kaikki tieteen sovellukset ovat todistus Jumalan luomisesta ja viisaudesta, sillä Jumala on säätänyt lainalaisuudet joiden mukaan kaikki toimii. >>>

        Tämähän on myös aika huvittava kommentti ja sen historia ulottuu useiden satojen vuosien taakse aikaan, jolloin kokeellinen luonnontiede ei ollut vielä vaivaamassa ihmisten mieliä.

        Luontoa ei oltu vielä tutkittu, koska kenellekään ei ollut tullut mieleen, että tuonne metsään voi mennä tarkkailemaan, että mitä siellä tapahtuu, niin ihmisillä oli hyvin romanttinen käsitys luonnossa, eli että siellä kaikki on sulassa sovussa keskenään ja elelee jonkin jumalan hellässä varjeluksessa, koska ihmisten suhde luontoon toteutui lähinnä rikkaiden ihmisten puistoissa.

        Sitten kun ensimmäiset "David Attenboroughit" menivät luontoa ja sen elämää tarkkailemaan, näky oli heille suuri järkytys. Kaikki elämä taisteli elintilasta keskenään ja eläimet tappoivat toisiaan ja kaikki luonnossa kertoi vain hirvittävän julmasta selviämistaistelusta. Urokset tappoivat jopa omia poikasiaan, että pääsivät taas parittelemaan jne jne jne.

        Siitähän alkoi kristinuskon jumalan alamäki kun tuosta todellisuudesta tietenkin monille putkahti päähän ajatus, että millainen jumala on luonut tuollaisen maailman ja millainen jumala antaa tuollaista kauheaa julmuutta tapahtua, jota koko luonto on täynnä.

        Ja sitten alkoi paljastua se, että kelpoisimmat selviävät ja jatkavat sukuaan ja kaikki luonnossa pyörii suvunjatkamisen ympärillä.

        Sitten avaruus oli toinen tarina, mutta senkin historia on samanlainen. Avaruutta muinaisuuden laitteilla tihrustaneet eivät olleet vielä tietoisia painovoimasta yms asioista, joten he kuvittelivat, että jokin jumala siellä ohjaa kaikkea ja pitää tähdet radoillaan, maapallon radallaan ja kuun radallaan ja tämä jumala ohjaa taikavoimillaan kaikkea ja pitää taivaalliset pyörät pyörimässä.

        Sitten alkoi kokeellinen luonnontiede tehdä tepposiaan ja huomattiin erilaisia lainalaisuuksia, jotka tekivätkin kaiken työn ja jumalalta alkoi hommat vähentyä.

        Kun Isaac Newton esitti painovoiman perus­lain vuonna 1687, alettiin ymmärtää, että mikään jumala ei ohjaa, eikä valvo yhtään mitään, vaan kaikki asiat toimivat ihan omalla painollaan, eikä yliluonnollista radanvartijaa enää tarvita.

        Hurskaan kristityn Isaac Newtonin teos luonnonfilosofian matemaattiset perusteet, loi keinon tuottaa ennustettavia luonnontieteellisiä tuloksia.

        Ensin on teoria ja sitten sitä testataan käytännössä ja katsotaan, että toimiiko asia kuten teoria esittää. Jos toimii, teoria toimii ja jos ei toimi, teoria on susi.

        Eli kuten olemme tälläkin uudella vuosituhannella jo testanneet uusilla hiukkaskiihdyttimillä teorioita alkuräjähdyksestä ja hiukkaskiihdytin on tuottanut juuri sellaisia tuloksia, joita teorioiden mukaan oli odotettavissa, eli teoriat ovat kohdillaan.

        Eipä Newton arvannut, että mitä tuli käynnistäneeksi. Nyt meillä on jo kiinteän aineen fysiikka, atomifysiikka, molekyylifysiikka, astrofysiikka, plasmafysiikka, nesteiden dynamiikkaa, biofysiikkaa ja ties mitä ja ne kaikki kertovat aivan samaa viestiä: ei ole mitään syytä yliluonnolliselle ohjaajalle, vaan kourallinen fysiikan perusolettamuksia pitää kaikesta huolta.

        Maailmankaikkeudesta ei ole löydetty edes yhtä hiljaista kuiskausta, joka vihjaisi, että täällä minä jumala luuraan ja jotain voisi tapahtua fysiikan lakien vastaisesti.

        Mutta kredartisteilla on hurjia teorioita siitä, että vaikkapa Mars seikkailee tuolla avaruudessa sinne tänne ja aiheutti Nooan sadussa mainitun tulvan, kuten yurki sekoili toisessa ketjussa. Tai että parissa sadassa vuodessa vuoret kohoavat ja mannerlaatat jytistävät menemään omille paikoilleen, jotta jokin raamatun satu voisi olla mahdollista.

        Se kertoo vain hirvittävästä epätoivosta kun omasta jumalasta ei näy yhden varhaisen anekdoottikasan lisäksi yhtään mitään muuta.


      • Thxtaas
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Kaikki tieteen sovellukset ovat todistus Jumalan luomisesta ja viisaudesta, sillä Jumala on säätänyt lainalaisuudet joiden mukaan kaikki toimii. >>>

        Tämähän on myös aika huvittava kommentti ja sen historia ulottuu useiden satojen vuosien taakse aikaan, jolloin kokeellinen luonnontiede ei ollut vielä vaivaamassa ihmisten mieliä.

        Luontoa ei oltu vielä tutkittu, koska kenellekään ei ollut tullut mieleen, että tuonne metsään voi mennä tarkkailemaan, että mitä siellä tapahtuu, niin ihmisillä oli hyvin romanttinen käsitys luonnossa, eli että siellä kaikki on sulassa sovussa keskenään ja elelee jonkin jumalan hellässä varjeluksessa, koska ihmisten suhde luontoon toteutui lähinnä rikkaiden ihmisten puistoissa.

        Sitten kun ensimmäiset "David Attenboroughit" menivät luontoa ja sen elämää tarkkailemaan, näky oli heille suuri järkytys. Kaikki elämä taisteli elintilasta keskenään ja eläimet tappoivat toisiaan ja kaikki luonnossa kertoi vain hirvittävän julmasta selviämistaistelusta. Urokset tappoivat jopa omia poikasiaan, että pääsivät taas parittelemaan jne jne jne.

        Siitähän alkoi kristinuskon jumalan alamäki kun tuosta todellisuudesta tietenkin monille putkahti päähän ajatus, että millainen jumala on luonut tuollaisen maailman ja millainen jumala antaa tuollaista kauheaa julmuutta tapahtua, jota koko luonto on täynnä.

        Ja sitten alkoi paljastua se, että kelpoisimmat selviävät ja jatkavat sukuaan ja kaikki luonnossa pyörii suvunjatkamisen ympärillä.

        Sitten avaruus oli toinen tarina, mutta senkin historia on samanlainen. Avaruutta muinaisuuden laitteilla tihrustaneet eivät olleet vielä tietoisia painovoimasta yms asioista, joten he kuvittelivat, että jokin jumala siellä ohjaa kaikkea ja pitää tähdet radoillaan, maapallon radallaan ja kuun radallaan ja tämä jumala ohjaa taikavoimillaan kaikkea ja pitää taivaalliset pyörät pyörimässä.

        Sitten alkoi kokeellinen luonnontiede tehdä tepposiaan ja huomattiin erilaisia lainalaisuuksia, jotka tekivätkin kaiken työn ja jumalalta alkoi hommat vähentyä.

        Kun Isaac Newton esitti painovoiman perus­lain vuonna 1687, alettiin ymmärtää, että mikään jumala ei ohjaa, eikä valvo yhtään mitään, vaan kaikki asiat toimivat ihan omalla painollaan, eikä yliluonnollista radanvartijaa enää tarvita.

        Hurskaan kristityn Isaac Newtonin teos luonnonfilosofian matemaattiset perusteet, loi keinon tuottaa ennustettavia luonnontieteellisiä tuloksia.

        Ensin on teoria ja sitten sitä testataan käytännössä ja katsotaan, että toimiiko asia kuten teoria esittää. Jos toimii, teoria toimii ja jos ei toimi, teoria on susi.

        Eli kuten olemme tälläkin uudella vuosituhannella jo testanneet uusilla hiukkaskiihdyttimillä teorioita alkuräjähdyksestä ja hiukkaskiihdytin on tuottanut juuri sellaisia tuloksia, joita teorioiden mukaan oli odotettavissa, eli teoriat ovat kohdillaan.

        Eipä Newton arvannut, että mitä tuli käynnistäneeksi. Nyt meillä on jo kiinteän aineen fysiikka, atomifysiikka, molekyylifysiikka, astrofysiikka, plasmafysiikka, nesteiden dynamiikkaa, biofysiikkaa ja ties mitä ja ne kaikki kertovat aivan samaa viestiä: ei ole mitään syytä yliluonnolliselle ohjaajalle, vaan kourallinen fysiikan perusolettamuksia pitää kaikesta huolta.

        Maailmankaikkeudesta ei ole löydetty edes yhtä hiljaista kuiskausta, joka vihjaisi, että täällä minä jumala luuraan ja jotain voisi tapahtua fysiikan lakien vastaisesti.

        Mutta kredartisteilla on hurjia teorioita siitä, että vaikkapa Mars seikkailee tuolla avaruudessa sinne tänne ja aiheutti Nooan sadussa mainitun tulvan, kuten yurki sekoili toisessa ketjussa. Tai että parissa sadassa vuodessa vuoret kohoavat ja mannerlaatat jytistävät menemään omille paikoilleen, jotta jokin raamatun satu voisi olla mahdollista.

        Se kertoo vain hirvittävästä epätoivosta kun omasta jumalasta ei näy yhden varhaisen anekdoottikasan lisäksi yhtään mitään muuta.

        Kiitos ja kumarrus. Hienoa tekstiä!


    • lopettakaa.typeryys

      "...muodosti ilman älyllistä ohjausta tämän järjestelmällisesti toimivan universumin"
      Kuka on sinulle "hankalia-kysymyksiä" satuillut, että maailmankaikkeus toimisi järjestelmällisesti jonkun jumalan ohjaamana? Varmaankin lahkosi pastori, jota taasen ohjaa järjestelmällisesti raha?
      Universumi on kaikkea muuta kuin järjestelmällisesti toimiva. Universumissa nimittäin vallitsee hallitsematon kaaos, jota vain fysiikan lait pitävät kasassa.
      Kokonaisia tähdistöjä tuhoutuu samalla kun uusia syntyy maailmankaikkeudessa tiuhaan tahtiin. Mustat aukot nielevät kokonaisia galakseja sisuksiinsa. "Irtonaiset" taivaankappaleet törmäilevät joka tuhannesosa sekunti johonkin taivaankappaleeseen aiheuttaen ajoittain valtavaa tuhoa ympäristössään.
      Suunnitelmallisuus universumissa on tuntematon käsite. Lopettakaa siis valheellinen paskanjauhantanne ja puhuminen jostain järjestelmällisyyden jumalasta. Sellaista ei ole, eikä koskaan tule olemaan.

    • mikkelinmies1

      Kyllä te evoluutioressukat olette niin liikuttavan säälittäviä ja sokeita Vain yksi kysymys "lopettakaa.typeryys"
      mistä ne fysiikan lait tulivat?

      • >>> Kyllä te evoluutioressukat olette niin liikuttavan säälittäviä ja sokeita Vain yksi kysymys "lopettakaa.typeryys" mistä ne fysiikan lait tulivat? >>

        Kaikki voidaan johtaa alkuräjähdyksestä.

        Se symmetria, joka käynnistyi alkuräjähdyksestä, oli niin vahva, että se synnytti kaikki luonnon perusvoimat.

        Tuo on oikeastaan koko 1900-luvun fysiikan suurin neronleimaus ja uskomattomin oivallus. Nobel-voittaja Philip Anderson on tehnyt asiasta hienoja esityksiä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Philip_Anderson

        Symmetrian resepti pitää maailman pyörimässä ja symmetrioiden vääntelystä ja kääntelystä seuraavat luonnonvoimat.

        Kaikki neljä luonnonvoimaa, eli painovoima, sähkömagneettinen voima, sekä vahva ja heikko vuorovaikutus perustuvat symmetrioihin.

        Meni pitkään, että tämä huomattiin, sillä esim. 1950-luvulla monet fysiikan ongelmat aiheuttivat tutkijoille päänvaivaa, koska esim. kvarkkeja ei kukaan ollut vielä osannut ajatella, mutta silti fyysikot olivat huomanneet neutronien ja protonien muistuttavan toisiaan tietyiltä piirteiltään.

        Teorioita kehiteltiin ja niitä oli toinen toistaan villimpiä, kunnes tehtiin eräs työkalu, joka muutti kaiken, eli hiukkaskiihdytin ja siitä alkoikin sitten lopullinen jumalien lähtölaskenta ja hiukkasfysiikan riemukulku ja päästiin testaamaan Newtonin kehittämällä tavalla se, että mitkä teoriat jatkavat elämäänsä ja mitkä hylätään toimimattomina.


    • Missämissämissä

      Eikö ole raamattuun perustuvalla tieteellä yhtäkään sovellusta esittää?

      • Kyllä.jämti.on.näin

        Ei ole, koska Raamattu on kokoelma sivistymättömien ja taikauskoisten beduiinien satuja. Miten sellaisessa kokoelma humpuukiteoksessa voisikaan olla jotain järkevää ja tieteellistä faktaa? Yhtä mahdoton ajatus, kuin lehmällä olisi siivet ja se lentäisi.


      • Justoikein
        Kyllä.jämti.on.näin kirjoitti:

        Ei ole, koska Raamattu on kokoelma sivistymättömien ja taikauskoisten beduiinien satuja. Miten sellaisessa kokoelma humpuukiteoksessa voisikaan olla jotain järkevää ja tieteellistä faktaa? Yhtä mahdoton ajatus, kuin lehmällä olisi siivet ja se lentäisi.

        Just näin! Raamattu pilkkaa ihmisen älyä! Tyhjäpäitä kaikki, etenkin tuo hankalia kysymyksiä-raukka joka ei sitten osannut vastata yhtään mitään.


      • Ei.yhtään.mitään

        Uskovilla ei ole mitään annettavaa. Ei yhtään mitään. He ovat tyhjäpäitä, jotka luulevat olevansa jotain muuta.


    • mikkelinmies1

      Jumalan ykkössovellus "Alussa loi Jumala taivaan ja maan". Muuten, mistä ne fysiikan lait tulivat sinne universumin kaaokseen, kuten "lopettakaa.typeryys" ansiokkaasti kuvailee.

      • lue.ja.opi

        Bushmanni sen jo kertoi sinulle mikkelinmies1.


      • mikkelinmies1

        Ymmärrän kyllä sen, että Bushmanni on oppinut henkilö eli tietää mm. paljon evoluutiosta. Kertoi fysiikan lakien tulleen alkuräjähdyksessä, kuten kaikki muutkin luonnon alkuvoimat. Nyt minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin kysyä klassisesti: kuka käynnisti alkuräjähdyksen? "Ei tyhjästä voi mitään nyhjästä".


      • ovat.kusettajia.kaikki
        mikkelinmies1 kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä sen, että Bushmanni on oppinut henkilö eli tietää mm. paljon evoluutiosta. Kertoi fysiikan lakien tulleen alkuräjähdyksessä, kuten kaikki muutkin luonnon alkuvoimat. Nyt minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin kysyä klassisesti: kuka käynnisti alkuräjähdyksen? "Ei tyhjästä voi mitään nyhjästä".

        "Ei tyhjästä voi mitään nyhjästä."
        Taidat ampua vain omaan jalkaasi? Silloinhan se teidän Jahvennekin olemassaolo on täysin mahdoton?


      • mikkelinmies1

        Jumala on ollut aina, muutoinhan ei olisi mitään.


      • poreilevakupla

        >>>Nyt minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin kysyä klassisesti: kuka käynnisti alkuräjähdyksen? "Ei tyhjästä voi mitään nyhjästä".>>

        >>Silloinhan se teidän Jahvennekin olemassaolo on täysin mahdoton? >>

        Näitä loputtomia kehäpäätelmiä. Minulle vastaukseen sopii Luoja. Monelle muulle sellainen ei käy selitykseksi. Huomioitavaa aina että on olemassa asioita joihin ei yksinkertaisesti ole vastauksia. Emme vain tiedä kaikkea, vaikka niin haluaisimme heti vastaukset. Tämähän se elämän tekeekin mielenkiintoiseksi.


    • Keskustelu uskovien kanssa ei ole hedelmällistä, koska he eivät muuta uskoansa, vaikka levitätte todisteet heidän eteensä ja kädestä pitäen näytätte miten maailma makaa. Jos toinen osapuoli ei ole valmis muuttamaan kantaansa todisteiden edessä vaan haluaa pysyä omassa uskossaan niin minkä sille voi.

      Hyvä esimerkki ovat nämä Flat Earth Societyn valopäät, joille näytettiin satelliitin kuvaa maapallosta (kyllä, se on pallomainen) niin heidän kommenttinsa asiaan oli "Niinhän tuo näyttäisi harjaantumattomalle silmälle".

      Jos he haluavat pitää oman uskonsa niin pitäkööt. Ongelma tulee siinä kun he haluavat työntää epätieteellisen käsityksensä koulujen tiedeopetukseen. Se on väärin lapsia kohtaan.

      • "Keskustelu uskovien kanssa ei ole hedelmällistä, koska he eivät muuta uskoansa,..."
        Olisin hivenen eri mieltä. Vaikka jästipäisiä ja kovapäisiä inttäjiä onkin paljon, niin paljon on myös niitä, joiden lahkojen sokaisemat silmät ovat avautuneet ja he ovat luopuneet kokonaan heille aivopesulla syötetystä valheellisesta tiedosta.


      • poreilevakupla

        >>>Jos he haluavat pitää oman uskonsa niin pitäkööt. Ongelma tulee siinä kun he haluavat työntää epätieteellisen käsityksensä koulujen tiedeopetukseen.>>>

        Tuota nyt ei välttämättä tarvitse yleistää. Osa kristityistä ehkä tulkitsee kuvamallasi tavalla . Mutta pääosin valistuneet kristityt hyväksyvät tieteellisen maailmankuvan minä mukaan lukien. Ateistit usein haastavat kristity todistamaan Jumalan olemassa olon. Ja ajattelevat sen olevan objekti kuten joku joulupukki tai lentävä spakettihirviö jne. Kristityille Jumala ei ole maailmaan kuuluva entiteetti muitten joukossa , vaan kaiken olemassa olevan lähde, perusta ja selitys. Jumala on kaiken olevaisen luoja, eikä kuulu luotujen joukkoon.


      • Kerropas meille, mistä se Raamatun satukirjan Jahve on tullut ja mitä hän on puuhastellut?
        Minäpä kerron sinulle, koska tiedän, ettet kykene vastaamaan.
        Raamatun Jahve oli erään paimentolaisheimon yksi kymmenistä jumalista. Jahvea pidettiin kuitenkin helvetin ankarana ja pitkävihaisena jumalana, joten häntä palvottiinkin usein vetelät housussa. Jahven uskottiin vaativan silmittömän määrän eläimiä tapettavaksi ja siksi mm. viattomia eläinlapsia tapettiin ja poltettiin alttareilla, koska uskottiin jumalan vihan leppyvän edes hetkeksi. Viha ei kuitenkaan leppynyt. Jahven nimissä raaasti tapettiin ja murhattiin ihmisiä ja tapetaan vielä tänäkin päivänä. Uskottiin myös, että Jahve itse osallistui murhiin ja sotiin vääräuskoisia vastaan.


      • Vanhan Testamentin Jumala on tutkittu varsin tarkkaan, enkä voi ymmärtää miten kukaan voi pitää sitä "Jumalana". Tarkoitan tällä tutkimisella, tutkimista uskon ulkopuolelta. Jolloin käytetään apuna historiaa, kielitiedettä, arkeologiaa, teologiaa jne.

        Karen Amstrongin kirja A History of God: The 4,000-Year Quest of Judaism, Christianity and Islam lienee maallikolle helpoiten ymmärrettävä.
        Kirjasta löytyy tiivistelmä (yllätys yllätys) Youtubesta, joka käsittelee pintapuolisesti Juutalaisen jumalakäsitteen varttituntiin.

        https://youtu.be/MlnnWbkMlbg
        Tämä on valitettavasti englanninkielinen ja eikä siitä käsittääkseni ole suomennosta.
        Jos toinen näkemys - ulkopuolinen näkemys - uskosta kiinnostaa niin tämä varmaan selventää teille ateistien näkökantaa uskontoihin. Miksi meille on hankalaa pitää tätäkään Jumaluutta oikeana.

        Toinen merkittävä tutkija ja kirja aiheesta on Richard Friedman: Who Wrote the Bible.


      • poreilevakupla
        Adventtiairut kirjoitti:

        Kerropas meille, mistä se Raamatun satukirjan Jahve on tullut ja mitä hän on puuhastellut?
        Minäpä kerron sinulle, koska tiedän, ettet kykene vastaamaan.
        Raamatun Jahve oli erään paimentolaisheimon yksi kymmenistä jumalista. Jahvea pidettiin kuitenkin helvetin ankarana ja pitkävihaisena jumalana, joten häntä palvottiinkin usein vetelät housussa. Jahven uskottiin vaativan silmittömän määrän eläimiä tapettavaksi ja siksi mm. viattomia eläinlapsia tapettiin ja poltettiin alttareilla, koska uskottiin jumalan vihan leppyvän edes hetkeksi. Viha ei kuitenkaan leppynyt. Jahven nimissä raaasti tapettiin ja murhattiin ihmisiä ja tapetaan vielä tänäkin päivänä. Uskottiin myös, että Jahve itse osallistui murhiin ja sotiin vääräuskoisia vastaan.

        >>Kerropas meille, mistä se Raamatun satukirjan Jahve on tullut ja mitä hän on puuhastellut?Minäpä kerron sinulle, koska tiedän, ettet kykene vastaamaan. >>

        No! Vastasit näköjään itse jo , ettet saa minulta vastausta.
        Ilman Raamattuakin uskoisin Luojaan mahdollisuuteen . Uskon varaisia asioitahan nämä tietysti ja se on minulle paras mahdollinen tapa ymmärtää kaikkeutta . Tiede omiaan kertomassa Luojan luomasta maailmasta tietoa meille. Hyvä niin ! En sitä torju!
        Yleensä luontoa, kosmosta ja ihmistä eli kaikkeutta kuvaa hyvin järjestys ja jonkilainen harmonia (lainalaisuus). Mitään ei kannata sulkea pois kartalta. Uskoa saa vapaasti :)


      • poreilevakupla
        Quo.Vadis kirjoitti:

        Vanhan Testamentin Jumala on tutkittu varsin tarkkaan, enkä voi ymmärtää miten kukaan voi pitää sitä "Jumalana". Tarkoitan tällä tutkimisella, tutkimista uskon ulkopuolelta. Jolloin käytetään apuna historiaa, kielitiedettä, arkeologiaa, teologiaa jne.

        Karen Amstrongin kirja A History of God: The 4,000-Year Quest of Judaism, Christianity and Islam lienee maallikolle helpoiten ymmärrettävä.
        Kirjasta löytyy tiivistelmä (yllätys yllätys) Youtubesta, joka käsittelee pintapuolisesti Juutalaisen jumalakäsitteen varttituntiin.

        https://youtu.be/MlnnWbkMlbg
        Tämä on valitettavasti englanninkielinen ja eikä siitä käsittääkseni ole suomennosta.
        Jos toinen näkemys - ulkopuolinen näkemys - uskosta kiinnostaa niin tämä varmaan selventää teille ateistien näkökantaa uskontoihin. Miksi meille on hankalaa pitää tätäkään Jumaluutta oikeana.

        Toinen merkittävä tutkija ja kirja aiheesta on Richard Friedman: Who Wrote the Bible.

        Asiallisen ja aiheellisen kritiikin toit kehiin. En minäkään vanhan testamentin kirjoituksista kaikkia Jumalan oikkuja tajua. Mentäessä UT puolelle ikäänkuin toiset luonteenpiirteet astui kuvioihin(?)


      • Tämä saattaa johtua siitä, että Toora on kirjoitettu monessa eri palassa ja moneen kertaan, eikä suinkaan kronologisesti, kuten edellisestä postauksesta näkyi.

        Uudessa Testamentissa päähenkilö tavallaan vaihtui ja Jumala tavallaan asetettiin taka-alalle ja Jeesus on tärkein elementti.


    • mikkelinmies1

      Jumala on ollut aina, muutoinhan ei olisi yhtään mitään. Kun faarao kysyi Moosekselta, kuka sinut lähetti, vastaa "Minä Olen" käski.

      Nimittämäsi Raamatun satukirja on syntynyt Jumalan hengen vaikutuksesta. Siinä 66 kirjaa, 40 eri kirjoittajaa ja se on syntynyt n. 1600 vuoden aikana. Se kertoo maailman synnyn, valtava määrän historiallista kuvausta eri aikakausilta, pelastuksen ja tulevaisuuden. Beduiinit, paimentolaisheimot eivät tähän olisi kyenneet, vaeltelevat vieläkin telttoineen ja karjoineen paikasta toiseen mm. Israelissa, jossa on tilaa kaikille. Kuvailet Jumalaa varsin armottomaksi. Minä pidän häntä varsin armollisena Jeesuksen Kristuksen kautta. "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia". Sanon vielä yhden tärkeän asian: Tämä Jumala kutsui Abraham nimisen arabin Irakista n. 3800 vuotta sitten ja sanoi: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan , jonka minä sinulle osoitan". Se maa on nykyinen Israel. Abrahamista syntyi juutalaisuus, mutta se onkin jo toinen juttu.

      • NäinMeillä

        "Jumala on ollut aina, muutoinhan ei olisi yhtään mitään."

        Aivan samoin maailmankaikkeus on voinut olla aina olemassa. Meidän tuntemamme maailmankaikkeus sai alkunsa alkuräjähdyksestä mutta se ei tarkoita että sitä ennen ei olisi voinut olla mitään. Se on vain meidän nykyisten havaintojemme ulkopuolella.


      • >>Jumala on ollut aina, muutoinhan ei olisi yhtään mitään. <<

        Miten niin? Miten niin siis ei olisi voinut olla jokin muu olija, jonka seurauksesta on muutakin kuin tuo olija? Miksi se olijan olisi oltava juuri Jumala?


    • mikkelinmies1

      Näyttää tämä bushmanni hävinneen palstoilta, kun sai vastaukseni: ilman Jumalaa ei olisi yhtään mitään. Samoin muutkin evoluutioressukat mm. Quo Vadis ja adventtiairut. Voikaa hyvin pimeytenne kanssa, sillä Jeesus on ainoa oikea valo ja toivo. Hän loi maailmankaikkeuden ja pitää sitä yllä.

      • >>> Näyttää tämä bushmanni hävinneen palstoilta, kun sai vastaukseni: ilman Jumalaa ei olisi yhtään mitään. >>>

        Tuo ei ollut mikään vastaus, vaan typerä hokema, jossa jumalan tilalle voidaan laittaa tonttu, maahinen tai joulupukki.

        Maailmankaikkeudessa ei ole mitään, mikä vaatisi minkään jumalan toimia, ja maailmankaikkeudessa ei ole mitään, mikä kertoisi yhtään mitään mistään taikaukosta, jumalasta tai taikovasta hämäkkimiehestä.

        Sinulla ei ole mitään muuta kuin onttoja hokemia jumalastasi ja se ei ole vastaus yhtään mihinkään. Siksi sinun jumalasi suosio laskee kuin lehmän häntä ja kun suosio kohtaa nollan, jumalasi siirtyy jumalien hautausmaalle tuhansien sinne jo unohdettujen jumalien joukkoon.


    • mikkelinmies1

      Busmann. Olet todella heikoilla. En ole ontto, vaan elävään JUmalaan uskova. Se antaa elämän tarkoituksen, vaikka nytkin hain iloa Alkosta ja pubista, jossa joskus saan todistaa Jeesuksesta joka pelasti minut 19.10.1969

      • >> Busmann. Olet todella heikoilla. En ole ontto, vaan elävään JUmalaan uskova. >>

        Kirjoitin että fraasisi ovat onttoja hokemia. Ehkäpä sitä ilolientä voisi nauttia vähän vähemmän.

        Kirjoitit näin: Näyttää tämä bushmanni hävinneen palstoilta, kun sai vastaukseni: ilman Jumalaa ei olisi yhtään mitään.

        Tuossa ontossa hokemassasi voidaan jumalan paikalle laittaa tonttu, maahinen, hämähäkkimies yms ja sen hokeman sisältö pysyy aivan samana.

        Maailmankaikkeudesta ei ole edes yhtä asiaa löytynyt, joka osoittaisi sen, että ilman jotakin jumalaa ei olisi mitään.

        On vain epätoivoisten uskovien hokemia asiasta, jolla he koettavat pitää toivoaa yllä siitä, että varhaisten taikauskoisten beduiinien nuotiosaduissa olisi jotain totta taustalla.


    • Täälläpä tälle mikkelinmiehelle vastaus, jota hän itse ei kyennyt löytämään. Olisi kysynyt jumalaltaan apua, niin jospa sitten tämä ketju olisi löytynyt. Ehkäpä kysyikin mutta jumalat tunnetusti pettävät aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      908
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe