K2-vitamiini

ujhbygv

K2-vitamiini eli menakinoni on rasvaliukoinen vitamiini, jota suolistobakteerit valmistavat pieniä määriä. Se menee suoraan verenkiertoon , valtimoiden seinämiin. luustoon ja muihin kudoksiin, muuta ei maksaan. K2 aktivoi tiettyjä valkuaisaineita ja auttaa ravinnon kalkkia (kalsiumia) menemään hampaisiin ja luustoon sen sijaan että sitä menisi valtimoiden seinämiin ja kalkkiuttaisi niitä. K2 poistaa kalkkia valtimoista. K2:n tarvetta ei tunneta vielä tarkoin, mutta se lienee noin 180–200 mikrogrammaa /µg) päivässä. Jos nautit kallkivalmisteita, olisi hyvä ottaa samalla myös magnesiumia (joka on kalkin kivennäisainepari) sekä D- ja K2-vitamiineja.

12

6692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muori68v

      Olen lukenut aiheesta suomenkielisiltä sivuilta tuon saman.Mutta ,onko teillä kenelläkään kokemusta,että kalkkeutumat olisivat poistuneet nautittuanne K2 vitamiinia.Eikö missään ole tehty valvottuja ja todennettuja tutkimuksia,jotka olisi julkaistu,-riittävän suurella määrällä ihmisiä.Luulis olevan helposti mahdollista nykyään,kun PET -kuvauksessa näkee tarkkaan paljonko sitä kalkkia on verisuonissa.Minulla esim oli 90% enemmän,kuin ikäisilläni,,,valitettavasti.

    • lääkebisnes

      Virallinen taho väittää valheellisesti kiven kovaan edelleen, että verisuonet tukkeutuu rasvasta ja varsinkin kolesterolista.

      Näinollen K2-vitamiinista ei tulla tekemään yhtään asiallista tutkimusta, koska rahoittajia ei löydy.

      Maailmalla tutkitaan vain asioita, joista on tuloksena jokin uusi lääke, joka tuottaa miljoonia rahaa.

      Toki tutkitaan paljon asioita, mutta ravitsemustutkimus on haastavaa.

      Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!


      Lisäksi infarkteja on kahta erilaista:

      Aivoinfarkti on sairaus, jossa osa aivokudoksesta jää ilman happea ja tuhoutuu. Syynä on aivovaltimoiden tukkeutuminen. Useimmiten tukkeuma johtuu verihyytymästä ahtaassa valtimossa, mutta se voi syntyä myös muualta tulleesta hyytymäpalasesta. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä, mutta riksitekijöitä on paljon.

      Sydäninfarkti tarkoittaa hapenpuutteen aiheuttamaa paikallista sydänlihaskuoliota. Sydäninfarkti johtuu lähes aina sepelvaltimotaudista eli verisuonten kalkkeutumisesta. Tähänkään syynä ei ole kolesteroli.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      • Anonyymi

        Todella viisaalta ajatukselta tuntuu se , että käyttää K2 vitamiiniä ehkäisemään verisuonten kalkkeutumista. Juuri kalkkihan ne verisuonet tukkii ja aiheuttaa ongelman,
        jota sitten lääkityksellä yritettään korjata. Verenkierto vaikeutuu, kun verisuonten seinämiin kertyy kalkkia liikaa. K2 vitamiini siirtää liikaa kalkkia luustoon ja hampaisiin
        ja verenkierto toimii näin paremmin. Sanotaan, että tätä asiaa tutkitaan. Terveysvaikutus
        on kyllä havaittu ja paha kolestrolikin laskee K2 vitamiinin ansiosta.


    • lkjhpoijuh

      Lainailen sanasia hiukan,, "Vitamiini joka estää verisuonten kalkkiutumista
      Hollantilaisessa vuonna 2004 julkaistussa Rotterdamin tutkimuksessa havaittiin, että K2-vitamiinia eniten ruoastaan saaneilla oli 50 prosenttia alempi riski kuolla sepelvaltimotautiin kuin sitä vähiten saaneilla. Ruokavaliossa yleisemmällä K1-vitamiinilla ei vastaavaa vaikutusta havaittu.

      K2-vitamiinin hyödyt vahvistettiin sittemmin eläinkokeilla. Niissä rotille syötettiin ensin sellaista ruokaa, joka kulutti loppuun niiden K-vitamiinivarastot. Sen seurauksena tietyt K-vitamiinista riippuvaiset elimistön proteiinit eivät olleet enää toimintakykyisiä, mikä johti valtimoiden pahaan kalkkiutumiseen. Samalla osoitettiin, että K2-vitamiini pystyi täysin estämään valtimoiden kalkkiutumisen, mutta K1-vitamiinilla ei vastaavaa vaikutusta ollut.

      Myöhempi Maastrichtin yliopiston tutkimus paljasti, että K2-vitamiini ei ainoastaan pysäytä valtimoiden kalkkiutumista, vaan se voi myös vähentää sitä. Tuloksista kerrottiin tieteellisessä Blood-lehdessä. K2-vitamiinia runsaasti sisältävällä ravinnolla kyettiin vähentämään sydämen aortan kalkkiutumista rotilla, joiden verisuonet jo olivat kalkkiutuneet. K2-vitamiini vaikuttaa siten, että se aktivoi erään tärkeän proteiinin (matriksi Gla-proteiini). K2-vitamiinin ansiosta tämä proteiini saa ikään kuin kourat, joilla se voi estää kalsiumin kiinnittymisen valtimoiden seinämiin." - http://ruohikolla.blogspot.fi/2007/09/vitamiini-joka-est-verisuonten.html

    • ei_pillereitä

      Ja mitähän pitäisi syödä, jotta saisi luonnollisesti ravinnosta k2-vitamiinia?

      Minkälainen ruokavalio kuluttaa elimistön k-vitamiinit loppuun?

      • luettavaa

      • uusi.linkki

    • vihreetä_paljon

      Finelistä napattu:
      "
      K-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka on välttämätön veren hyytymistekijöiden muodostumiselle. Hyviä lähteitä ovat parsakaali, lehtikaali, pinaatti ja muut vihreät lehtikasvikset sekä kasviöljyt ja maksa. Kasviksissa K-vitamiini esiintyy fyllokinonina ja lihassa menakinonina. Ihmisen suolistobakteerit pystyvät tuottamaan menakinonia. Vitamiinin puutos on harvinaista.
      "
      Timjami
      Lehtikaali
      Basilika, tuore
      Vuonankaali
      Korianteri, tuore
      Pinaatti
      Pinaatti, pakaste
      Vihanneskrassi
      Ruusukaali
      Mangoldi
      Nokkonen
      Persilja
      Tilli, tuore
      Tummanvihreä lehtikasvis, keskiarvo
      Ruohosipuli
      Porkkana, kuivattu
      Rypsiöljy
      Itu

    • lujaluottamus

      Finelin sivut on tärvätty joten niin mitäpä sitä rahvaalle tietoa. Minähän otan kituusiini päivässä noin 100-200 mikroo purkista. K1- vitamiini vaikuttaa hyytymis tekijöihin joten se on kielletty marevanin syöjiltä ja K2 ei ole sitä vaikutusta.

      "K2-vitamiinit eli menakinonit (MK) kuuluvat rasvaliukoisten K-vitamiinien ryhmään.[1] Vihreistä kasveista ja kasviöljyistä[2] saatavasta K1-vitamiinista eli fenokinonista poiketen K2-vitamiinien alkuperänä on bakteeritoiminta suolistossa, fermentointi elintarviketuotannossa[3] tai kehonsisäinen biosynteesi K1-vitamiinista K2-vitamiiniksi.[4]

      Vitamiiniluokituksessa K-vitamiinit eivät noudata normaalia aakkosjärjestystä, koska aluksi kiinnitettiin huomiota vain niiden osuuteen veren hyytymisessä. Tuon ilmiön saksankielisestä termistä – Koagulation – saivat nämä K-vitamiinit nimensä. Sittemmin on oivallettu menakinoneiden monivaikutteisuus. Tuoreissa tutkimuksissa on saatu viitteitä K2-vitamiinin roolista muun muassa sydän- ja verisuonitautien sekä osteoporoosin ehkäisyssä.[5][6]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/K2-vitamiinit

      • Anonyymi

        K2 vitamiini siirtää kalkkia verisuonista luustoon ja hampaisiin. Verisuonnien tukkeutuminen johtuu monesti juuri liiasta kalkista. Sitä kertyy pikkuhiljaa enemmän
        ja enemmän. Minun kohdalla K2 vitamiinin käyttö pudotti huonoa LDL kolestrolia viidestä..
        2,4. En ole käyttänyt statiinia, koska se aiheuttaa lihaskipuja eri puolille. K2 vitamiinia
        tutkitaan nyt kovasti ja uutta tietoa tulee markkinoille. Suuri ongelma on juuri kalkin
        kertyminen verisuoniin . Se aiheuttaa valtavasti ongelmia ja vakavia sairauksia.


    • Anonyymi

      Mistä löydän uusia tutkimustuloksia K 2 vitamiinin hyödyistä. Oletko löytänyt tutkimuksia 2020-2021. Kiinnostaa, vanhemmat tutkimukset olen lukenut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe