Auton historiatiedot

historia.kiinnostaa

Hain Fonectan ja ajoneuvokkaan netin kautta (Trafi) muutamien entisten autojen tietoja ja yhden auton kohdalla oli maininta että "poistettu tuhoutuneena lopullisesti rekisteristä". Mitähän tuollainen tuhoutuminen yleensä tarkoittaa, kolaroitu? Palanut? Ilkivaltaa?
Romutustodistuksella romutushan ei aiheuta tuollaista merkintää, kylläkin poistettu lopullisesti rekisteristä mutta romutuspoistona.

Kilpihistorian päiväykset myös kiinnostaa, ne on ainakin vielä 80- ja 90-luvun autoissa aikaisempia kuin käyttöönottopäivämäärä, saiko ne kilvet jo maahantulovaiheessa? Itse olen ostanut uuden auton 2011 ja 2016, niissä kilpihistorian päiväys on sama kuin käyttöönottopäivämäärä.

Kolmantena asiana, omistushistoria ei näy kauemmas kuin 1987, siis esim. vm. 1982 auton ensimmäisiä omistajia ei näy vaan vasta n. 1987 alkaen ja 70-luvun autoista ei näytä löytyvän enää mitään tietoja ainakaan noilla nettihauilla. Voikohan näin vanhojen autojen tietoja, omistajia, ensirekisteröintipäiviä ja rekisteristä poistopvm / romutuspvm saada mitenkään selville?

1

2047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa tapahtuneista kolareista on juurikin nähtävillä vain lunastukseen johtaneet tapahtumat. Se mitä on tapahtunut jää myöskin selvitettäväksi auton kuntoa tarkastelemalla.

      Tuo voi olla myös paha kolari, jonka jälkeen vakuutusyhtiö on lunastanut auton. kyseessä on niin sanottu kaksikilpinen auto.

      Useimmissa Euroopan maissa on vakuutusyhtiöillä keskitetty ja imainen rekisteri autoihin kohdistuneista vakuutusmaksuista. Rekisteri näyttää, että kuinka paljon vakuutusyhtiö on korvaunnut ja vieläpä korjatun kohdan autosta. Näitä tietoja on useilla autojen historiatietojen tarjoajilla. Suomalainen InspectWise Oy raportti on sisällöltään vastaava kuin CarVertical, mutta ainakin yksittäin ostettuna hieman edullisempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2022
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1245
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe