miksi juuri miehet viihtyvät Mäntyharjulla

aseman_s

Taannoin Helsingin Sanomissa olleen tilaston mukaan Mäntyharjulla on miehiä 100 naista kohti eri ikäluokissa seuraavasti:

ikäluokka 20-29 vuotta: 123 miestä,
ikäluokka 30-39 vuotta: 113 miestä,
ikäluokka 40-49 vuotta: 105 miestä,
ikäluokka 50-59 vuotta: 114 miestä ja
ikäluokka 60-69 vuotta: 100 miestä.

Mikä saakaan juuri miehet noin paljon paremmin viihtymään kotipitäjässämme? Tuollainen kotiseuturakkaus näinä aikoina on suorastaan liikuttavaa.

Ovatko syynä kesäinen tuulen humina sen puiden latvoissa, sinisten järvien laineiden liplatus, järvenselän yllä liitelevä lokki, haastava hiihtoretki eräsuksilla syvässä lumessa,pilkkionginta aavalla järvenselällä, esiintyminen huuliharppuorkesterissa, laulaminen kirkkokuorossa, mahdollisuus tutustua lähellä asuen Salmelan taideaarteisiin, laskettelu autolla Ruotimon moottoriradalla vai vielä joku muu?

Mikä aiheuttaakaan noin paljon suuremman kotiseuturakkauden Mäntyharjun miehillä?

Toisaalta on hyvä syy kysyä, mikä saa Mäntyharjun naiset noin paljon helpommin luopumaan mäntyharjulaisuudestaan.

Tuota onkin syytä pohtia.

(Kokemuksesta tietää jo etukäteen, ettei tästä ketjusta tulee pitkää. Kuten vanhassa rallissa todetaan, mahtuuhan mailmahan näitä.)

36

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattelija_ollikkalasta

      Asiaa tarkemmin tuntematta tämän kirjoittaja pitää hyvin varteenotettavana syynä ympäröivien puiden huminaa ja kesällä tarjoavaa vilpasta varjoa, asuipa Mäntyharjun mies sitten Pihlajatiellä, Kuusikujalla tai Puistotiellä.

    • Teuvo_Sokuri

      Pitkästä aikaa fiksu kirjoitus tällä palstalla, hienoa! Mielenkiintoisen tilaston olet löytänyt. Jos muistan oikein mainion, nyt jo eläköityneen miesopettajan, biologian tunneilta niin poikalapsia syntyy enemmän maailmaan, voisi olettaa että sama lainalaisuus pätee Mäntyharjullakin. Ero kuitenkin tasoittuu mm. poikien/miesten elintapojen myötä. Lopulta, mm. naisten pidemmän eliniän myötä, suhde muuttuu naisvoittoiseksi. Tämä kehitys on jo selvästi nähtävissä ikäluokassa 60-69.

      Edellä mainittu ei kuitenkaan selitä noin suurta eroa suhteessa tai sitten Mäntyharju on tilastollinen luonnonoikku. Jos näin olisi, siitä voisi kunnan päättävät Elimet rakentaa imagomarkkinointia kohdistettuna esimerkiksi kiinalaispariskunnille joille poikavauva on haaveista suurimpia: "Tule Mäntyharjulle harjoittamaan sikiämistä sillä juuri täällä Teillä on tilastoja uhmaava mahdollisuus saada miespuolinen perillinen". Kiinassa asuu n. 1,3 miljardia ihmistä ja jos vaikka 1 prosentti kaikista heistä tulisi pistäytymään Mäntyharjulla ja jättäisi puhdassydämisten kyläläisten varjelemaan paratiisiin 100 euroa niin kylän elinkeinoelämä piristyisi 1,3 miljardilla eurolla. Se olisi hyvä alku.

      Olisi mukava tietää miltä vuodelta ko. tilasto on. Ja onko siinä huomioitu kaikki kyläläiset vai ainoastaan valtakunnan kansalaiset. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin maahanmuuttajista pieni enemmistö on nuorehkoja miehiä. Se voisi osaltaan selittää tilastoa ja tämä hypoteesi on täysin vailla ksenofobiaa.

      Yksi selitys on takuulla se että nuoret naiset ovat keskimäärin päämäärätietoisempia kuin nuoret miehet. Siinä vaiheessa kun yläkoulu / lukio loppuu, moni nuori nainen tietää tarkalleen mitä elämältään haluaa ja tekee ratkaisuja unelmiensa toteuttamiseksi. Monesti näiden unelmien toteen saattaminen vaatii koulutuksen jota Mäntyharju ei voi erinomaisen lukion jälkeen enää tarjota ja tätä seuraa automaattisesti muutto paikkakunnalle joka ko. palvelun pystyy tarjoamaan. Samaan aikaan nuoret miehet suuntaavat armeijaan, töihin lähiseudulle tai miettivät kotoaan käsin tiukasti mitä tekevät tulevaisuudessa...tai ns. ajelehtivat. Ja kerran kun naiset lähtevät, paluu on epätodennäköinen koska 1) Mäntyharju ei pysty tarjoamaan määräänsä enempää työtä vaikka olisi kuinka motivoituneita ja osaavia tekijöitä ja koska 2) nähtyään mitä maailmalla on tarjottavanaan Mäntyharjun ulkopuolella, ei nuori ihminen välttämättä edes halua palata enää.

    • HimoSitäJaTätäJne

      Tämänkin palstan kirjoituksista päätellen Mäntyharjun miehet ovat jotakin kovakalloisia paskaa jankuttavia vajakkeja. Eivät kunnon naiset sellaisia jää katselemaan.

    • ei.Mjun.pojat.reissaile

      Edellä on esitetty syyksi mm. sitä, että poikia syntyy enemmän kuin tyttöjä. Näin lienee asia Mäntyharjullakin. sillä tuskin voidaan selittää noin suuria eroja eri ikäluokissa.

      Syitä noin suureen miesenemmistöön on varmaan useita, mutta todettakoon muutama näkökanta.

      Tytöt käyvät enemmän kouluja kuin pojat. Lukiokin on varsin tyttövaltainen. Kun käyvät kouluja, menevät jatkamaan opikeluaan muualle eivätkä enää takaisin palaa. Kouluja vähemmän käyneet pojat eivät ole niin hanakoita lähtemään kotipitäjästä.

      Tuossa tulikin esille muuttoliike - tai oikeastaan sen toinen puoli, muuttaminen pois Mjulta. Muuttoliikettä on myös toisin päin: Mjulle muuttaa väestöä. Muuttoliike on kuitenkin nipin napin tappiollista, sillä lähtijöitä on vähän enemmän kuin tulijoita. Ehkä kuntaan muuttaa enemmän miehiä kuin naisia.

      Voihan olla niinkin, että Mäntyharjun miehiä ei huolita muualle. Joutuvat siksi jäämään tai palaamaan tänne.

    • orvoton

      Seuraava Kokoomuksen puheenjohtaja on kotoisin Mäntyharjulta.

    • Anonyymi

      Paikalliset miehet eivät juurikaan kelpaa ulkopuolisille naisille. Ovat sen verran toheloita. Katso vaikka ympärillesi.
      Ulkopuoliset miehet vievät taas paikalliset naiset .

    • Anonyymi

      Kysymys voisi myös kuulua: mikä houkuttelee naisia pois Mäntyharjulta?

    • Anonyymi

      Naisillehan tuossa riittää miesseuraa aina 70 vuoteen saakka.. Sen jälkeen alkaakin miehiä olla arvattavasti vähemmän kuin naisia. Miehillä on siinä vaiheessa varaa olla valikoivia..

    • Anonyymi

      Tulee muistaa että juna tuo pitäjään paljon naisia, jotka haaveilevat loistavasta kansainvälisestä urasta. Tämä lyhytaikainen muuttoliike tai muu lyhytaikainen viipyminen paikkakunnalla ei näy tilastoissa. Meillä miehillä on täällä yllättävän hyvä kattaus valikoimaa eli ei kannata olla pahoillaan!

      • Anonyymi

        Naisia halventavaa kirjoittamista, pois moinen sikateksti.


    • Anonyymi

      Täytyy muistaa, että vesibussi vie matkustajia Vuohijärvelle. Saattaa jopa käydä niin, että matkailijat näkevät kalasääsken eikä vain varista raakkumassa.

    • Anonyymi

      Tansseissa tuosta seikasta, miesten ylivoimasta, luulisi olevan etua naisille. Olisi varaa naisilla valita. Yleensähän tilanne on päin vastoin: naisia on enemmän.

      Eipä täällä tansseja paljoa tunnu olevan eikä niissä vähissäkään tungosta minkään ikäisistä miehistä.

      • Anonyymi

        Pienehkö noin nelikymppinen nainen pitää miehiä hyvänä.Siis antaa sitä


    • Anonyymi

      Täällä vallitsee kaappihomouden tyyssija.Iltahämärissä kokoontuvat karvaturrin ympärille varsinkin kaikki kaljupäät.

    • Anonyymi

      Nykyinen koronavirus vähentää varmaan ainakin miesten määrää vanhemmasta päästä, joten kokonaismäärässä lähestytään tasapainoa.

    • Anonyymi

      Mieluummin pitää kysyä: Miksi naiset niin helposti jättävät Mjun?

    • Anonyymi

      Näin se varmaan menee, naiset jättävät mäntyharjun koska ovat saaneet tuta hollywoodissakin tunnetun erotiikan mestarin aistikasta käsittelyä ja tämä ei ole ilmeisesti kovin sitoutuvaa tyyppiä. Eipä naiselle jää tällöin muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa sydänsuruissaan muualle :-(

    • Anonyymi

      Vale, emävale ja tilasto. Mikään ei valehtele niin paljon kuin tilasto. Vaikka kyse on siitä miten määritellään. Ja tilastoja tuijotellessa jäävät yksittäiset helmialfat huomaamatta. On niinkin että pikaisempi piipahdus mutta ei lasketa mäntyharjulaiseksi. Tällöin ääripäässä voi yhtä kohden olla useampi sata. On ne kummallisia nuo tilastot kun huiput hukkuu.

    • Anonyymi

      Huolestuneisuutta herättää se seikka, että miesten osuus vähenee vauhdilla sitä mukaa, kuin on kyse vanhemmista ikäluokista.
      Tilastoissa ei mainita mitään yli seitsenkymppisistä, saati sitten kahdeksankymppisistä. Siinä joukossa käy jo kato vahvana miesten joukossa.

      Yli kahdeksankymppisellä naisella ei ole paljoa kysyntää, koskaa niitä kyllä riittää, Toisin on miespuolisten laita.

    • Anonyymi

      Tuo karkea jaottelu 20-29, 30-39, jne voi johtaa harhaan. Esim nuorekas nelikymppinen mies voi hyvinkin olla naisten kiinnostuksen kohteena heti kakskymppisestä alkaen. Myös nuori nainen voi olla kovaa valuuttaa paitsi 20-v miesten kesken, myös 30-kymppisten ja 40-kymppisten ja 50-kymppisten miesten silmissä. Sitten vielä ne tilanteet, joissa yksi mies vetää puoleensa useita naisia. Tai yksi nainen useita miehiä. Mäntyharjulla kaikki eivät kulje keskivertopolkua pitkin.

      • Anonyymi

        . Mäntyharjulla paljon nuorekasta ilmettä. Siksi täällä viihdytään hyvin ja pitkään.


      • Anonyymi

        Onpa Mäntyharju kummallinen paikkakunta, teitä moneen menoon ja junaan.


    • Anonyymi

      Lähtevät hän naiset täältä, kun eivät siedä noita Mjun nahjusmausia äijiä.

      • Anonyymi

        Onneksi kaikkialla muualla on komeita, älykkäitä ja ihania miehiä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi kaikkialla muualla on komeita, älykkäitä ja ihania miehiä..

        omg mitä roskaa. katsokaa ympärille, valioita vilisee kotinurkilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        omg mitä roskaa. katsokaa ympärille, valioita vilisee kotinurkilla

        Jos näkis edes yhden.. huoh..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos näkis edes yhden.. huoh..

        Oon bongannu komeita kentlemanneja liikkumassa keskustassa, pelkkää silmäniloa ja kuntokin näytti olevan kohillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon bongannu komeita kentlemanneja liikkumassa keskustassa, pelkkää silmäniloa ja kuntokin näytti olevan kohillaan.

        Varmasti joku mökkiläinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon bongannu komeita kentlemanneja liikkumassa keskustassa, pelkkää silmäniloa ja kuntokin näytti olevan kohillaan.

        Luulempa nähneeni kovasti samankaltaisen komistuksen. Ihanan virtaviivainen olemus. Ei mikään salilla ylipumpattu bodaripelle vaan ennemminkin rehellistä sopivasti kehoa kohentavaa työtä raittiissa ulkoilmassa. Tai sitten vaan uinut ja sukellellut paljon. Jokatapauksessa mukavanoloinen ja kohtelias käytökseltään, semmonen jota silmäilee niin tyttäret kuin äidit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulempa nähneeni kovasti samankaltaisen komistuksen. Ihanan virtaviivainen olemus. Ei mikään salilla ylipumpattu bodaripelle vaan ennemminkin rehellistä sopivasti kehoa kohentavaa työtä raittiissa ulkoilmassa. Tai sitten vaan uinut ja sukellellut paljon. Jokatapauksessa mukavanoloinen ja kohtelias käytökseltään, semmonen jota silmäilee niin tyttäret kuin äidit.

        Yhtä virtaviivainen kuin auto. Hyvä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulempa nähneeni kovasti samankaltaisen komistuksen. Ihanan virtaviivainen olemus. Ei mikään salilla ylipumpattu bodaripelle vaan ennemminkin rehellistä sopivasti kehoa kohentavaa työtä raittiissa ulkoilmassa. Tai sitten vaan uinut ja sukellellut paljon. Jokatapauksessa mukavanoloinen ja kohtelias käytökseltään, semmonen jota silmäilee niin tyttäret kuin äidit.

        Oi kun tapaisi sellaisen miehen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        omg mitä roskaa. katsokaa ympärille, valioita vilisee kotinurkilla

        Jeshh, pitäjän omissa vara parempi. Näin on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeshh, pitäjän omissa vara parempi. Näin on.

        Mies Mäntyharjulta on jo käsite koko Savossa. Se puhuttelee ja hyvästä syystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulempa nähneeni kovasti samankaltaisen komistuksen. Ihanan virtaviivainen olemus. Ei mikään salilla ylipumpattu bodaripelle vaan ennemminkin rehellistä sopivasti kehoa kohentavaa työtä raittiissa ulkoilmassa. Tai sitten vaan uinut ja sukellellut paljon. Jokatapauksessa mukavanoloinen ja kohtelias käytökseltään, semmonen jota silmäilee niin tyttäret kuin äidit.

        Minäkään en pidä bodarimiehistä paljon kivampi on jos mies on linjakas ja kiltinoloinen.


    • Anonyymi

      Eikö Mjun naiset kelpaa.

    • Anonyymi

      Ne pojjat lähti kerran täältä mäntyharjulta reissulle, eikä palannu. Meillä täälä on se viisaus ettei lähetä ennää mihinkään, epäluetetavien mailman ihmisten houkuttamina, mäntykankailta ja harjuilta.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe