miksi juuri miehet viihtyvät Mäntyharjulla

aseman_s

Taannoin Helsingin Sanomissa olleen tilaston mukaan Mäntyharjulla on miehiä 100 naista kohti eri ikäluokissa seuraavasti:

ikäluokka 20-29 vuotta: 123 miestä,
ikäluokka 30-39 vuotta: 113 miestä,
ikäluokka 40-49 vuotta: 105 miestä,
ikäluokka 50-59 vuotta: 114 miestä ja
ikäluokka 60-69 vuotta: 100 miestä.

Mikä saakaan juuri miehet noin paljon paremmin viihtymään kotipitäjässämme? Tuollainen kotiseuturakkaus näinä aikoina on suorastaan liikuttavaa.

Ovatko syynä kesäinen tuulen humina sen puiden latvoissa, sinisten järvien laineiden liplatus, järvenselän yllä liitelevä lokki, haastava hiihtoretki eräsuksilla syvässä lumessa,pilkkionginta aavalla järvenselällä, esiintyminen huuliharppuorkesterissa, laulaminen kirkkokuorossa, mahdollisuus tutustua lähellä asuen Salmelan taideaarteisiin, laskettelu autolla Ruotimon moottoriradalla vai vielä joku muu?

Mikä aiheuttaakaan noin paljon suuremman kotiseuturakkauden Mäntyharjun miehillä?

Toisaalta on hyvä syy kysyä, mikä saa Mäntyharjun naiset noin paljon helpommin luopumaan mäntyharjulaisuudestaan.

Tuota onkin syytä pohtia.

(Kokemuksesta tietää jo etukäteen, ettei tästä ketjusta tulee pitkää. Kuten vanhassa rallissa todetaan, mahtuuhan mailmahan näitä.)

11

114

Vastaukset

 • Asiaa tarkemmin tuntematta tämän kirjoittaja pitää hyvin varteenotettavana syynä ympäröivien puiden huminaa ja kesällä tarjoavaa vilpasta varjoa, asuipa Mäntyharjun mies sitten Pihlajatiellä, Kuusikujalla tai Puistotiellä.

 • Pitkästä aikaa fiksu kirjoitus tällä palstalla, hienoa! Mielenkiintoisen tilaston olet löytänyt. Jos muistan oikein mainion, nyt jo eläköityneen miesopettajan, biologian tunneilta niin poikalapsia syntyy enemmän maailmaan, voisi olettaa että sama lainalaisuus pätee Mäntyharjullakin. Ero kuitenkin tasoittuu mm. poikien/miesten elintapojen myötä. Lopulta, mm. naisten pidemmän eliniän myötä, suhde muuttuu naisvoittoiseksi. Tämä kehitys on jo selvästi nähtävissä ikäluokassa 60-69.

  Edellä mainittu ei kuitenkaan selitä noin suurta eroa suhteessa tai sitten Mäntyharju on tilastollinen luonnonoikku. Jos näin olisi, siitä voisi kunnan päättävät Elimet rakentaa imagomarkkinointia kohdistettuna esimerkiksi kiinalaispariskunnille joille poikavauva on haaveista suurimpia: "Tule Mäntyharjulle harjoittamaan sikiämistä sillä juuri täällä Teillä on tilastoja uhmaava mahdollisuus saada miespuolinen perillinen". Kiinassa asuu n. 1,3 miljardia ihmistä ja jos vaikka 1 prosentti kaikista heistä tulisi pistäytymään Mäntyharjulla ja jättäisi puhdassydämisten kyläläisten varjelemaan paratiisiin 100 euroa niin kylän elinkeinoelämä piristyisi 1,3 miljardilla eurolla. Se olisi hyvä alku.

  Olisi mukava tietää miltä vuodelta ko. tilasto on. Ja onko siinä huomioitu kaikki kyläläiset vai ainoastaan valtakunnan kansalaiset. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin maahanmuuttajista pieni enemmistö on nuorehkoja miehiä. Se voisi osaltaan selittää tilastoa ja tämä hypoteesi on täysin vailla ksenofobiaa.

  Yksi selitys on takuulla se että nuoret naiset ovat keskimäärin päämäärätietoisempia kuin nuoret miehet. Siinä vaiheessa kun yläkoulu / lukio loppuu, moni nuori nainen tietää tarkalleen mitä elämältään haluaa ja tekee ratkaisuja unelmiensa toteuttamiseksi. Monesti näiden unelmien toteen saattaminen vaatii koulutuksen jota Mäntyharju ei voi erinomaisen lukion jälkeen enää tarjota ja tätä seuraa automaattisesti muutto paikkakunnalle joka ko. palvelun pystyy tarjoamaan. Samaan aikaan nuoret miehet suuntaavat armeijaan, töihin lähiseudulle tai miettivät kotoaan käsin tiukasti mitä tekevät tulevaisuudessa...tai ns. ajelehtivat. Ja kerran kun naiset lähtevät, paluu on epätodennäköinen koska 1) Mäntyharju ei pysty tarjoamaan määräänsä enempää työtä vaikka olisi kuinka motivoituneita ja osaavia tekijöitä ja koska 2) nähtyään mitä maailmalla on tarjottavanaan Mäntyharjun ulkopuolella, ei nuori ihminen välttämättä edes halua palata enää.

 • Tämänkin palstan kirjoituksista päätellen Mäntyharjun miehet ovat jotakin kovakalloisia paskaa jankuttavia vajakkeja. Eivät kunnon naiset sellaisia jää katselemaan.

 • Edellä on esitetty syyksi mm. sitä, että poikia syntyy enemmän kuin tyttöjä. Näin lienee asia Mäntyharjullakin. sillä tuskin voidaan selittää noin suuria eroja eri ikäluokissa.

  Syitä noin suureen miesenemmistöön on varmaan useita, mutta todettakoon muutama näkökanta.

  Tytöt käyvät enemmän kouluja kuin pojat. Lukiokin on varsin tyttövaltainen. Kun käyvät kouluja, menevät jatkamaan opikeluaan muualle eivätkä enää takaisin palaa. Kouluja vähemmän käyneet pojat eivät ole niin hanakoita lähtemään kotipitäjästä.

  Tuossa tulikin esille muuttoliike - tai oikeastaan sen toinen puoli, muuttaminen pois Mjulta. Muuttoliikettä on myös toisin päin: Mjulle muuttaa väestöä. Muuttoliike on kuitenkin nipin napin tappiollista, sillä lähtijöitä on vähän enemmän kuin tulijoita. Ehkä kuntaan muuttaa enemmän miehiä kuin naisia.

  Voihan olla niinkin, että Mäntyharjun miehiä ei huolita muualle. Joutuvat siksi jäämään tai palaamaan tänne.

 • Seuraava Kokoomuksen puheenjohtaja on kotoisin Mäntyharjulta.

 • Paikalliset miehet eivät juurikaan kelpaa ulkopuolisille naisille. Ovat sen verran toheloita. Katso vaikka ympärillesi.
  Ulkopuoliset miehet vievät taas paikalliset naiset .

 • Kysymys voisi myös kuulua: mikä houkuttelee naisia pois Mäntyharjulta?

 • Naisillehan tuossa riittää miesseuraa aina 70 vuoteen saakka.. Sen jälkeen alkaakin miehiä olla arvattavasti vähemmän kuin naisia. Miehillä on siinä vaiheessa varaa olla valikoivia..

 • Tulee muistaa että juna tuo pitäjään paljon naisia, jotka haaveilevat loistavasta kansainvälisestä urasta. Tämä lyhytaikainen muuttoliike tai muu lyhytaikainen viipyminen paikkakunnalla ei näy tilastoissa. Meillä miehillä on täällä yllättävän hyvä kattaus valikoimaa eli ei kannata olla pahoillaan!

  • Naisia halventavaa kirjoittamista, pois moinen sikateksti.


 • Täytyy muistaa, että vesibussi vie matkustajia Vuohijärvelle. Saattaa jopa käydä niin, että matkailijat näkevät kalasääsken eikä vain varista raakkumassa.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.