Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ruoveden kunnan rektyrointi ulkoistettava

Kelkaton

Rekrytointi tarkoittaa työntekijöiden hakemista avointa työpaikkaa tai työtehtävää varten. Rekrytointiin kuuluu esimerkiksi työpaikkailmoituksen julkaiseminen, työhakemusten läpikäynti, hakijoiden haastattelu ja mahdollisesti testaus.

Kunnassa ei ole osaamista rektyroida oikeita henkilöitä oikeisiin tehtäviin ja siksi tulisi käyttää rektyrointipalveluja tarjoavia yrityksiä hyväksi. Viime aikoina on nähty kuinka kalliiksi voi kuntalaisille käydä, kun epäpätevät henkilöt valitsevat epäpäteviä tehtäviin. Rektyroinnin hoitaa henkilöt, joilla ei ole kokemusta rektyroinnista lainkaan.

Viimeisin esimerkki täysin epäonnistuneesta rektyroinnista on laittaa elinkeinoasiamiehen työ uuteen hakuun, vaikka määräaikaiseen tehtävään haki n. 25 henkilöä, joista valinta olisi voitu suorittaa.

Kunnanjohtaja kesken rektyrointiprosessin esittikin yllättäen tehtävän muuttamista toistaiseksi voimassa olevaksi määräaikaisuuden sijaan, jotta saataisiin kaikki suojatyöpaikkaa hakevat mukaan hakemaan paikkaa. Kunnanahallitus hyväksyi tämänkin vain Anitan vastustaessa.

Ehdotan, että ylimpään johtoon valitaan henkilöt määräaikaisina ja rektyrointi annetaan ammattilaisten tehtäväksi oikeiden henkilöiden valitsemiseksi.

Tästä voisi joku valtuutettu tehdä aloitteen.

5

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anteeksi kirjoitusvirhe sanan rekrytointi kohdalla. Valitettavasti ei ole mahdollista korjata.

    • Häpeällistätoimintaa

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016446-8.HTM

      "Asian käsittelyn aikana Anita Viljanmaa teki poikkeavan päätösesityksen ja esitti, että valitaan määräaikaan 21.5.2015 mennessä tulleista elinkeinoasiamiehen toimen hakijoista haastateltavat. Kuten alkujaan päätettiin, toimen tulee olla kolmen vuoden määräaikainen. En pidä asiallisena, että kunnanjohtaja, jonkun haun ulkopuolelle jääneen vaatimuksesta muuttaa toimen toistaiseksi voimassa olevaksi. Määräaikaiset työsuhteet ovat tätä päivää ja on myös kunnan edunmukaista käyttää mahdollisuus muutoksen, jos on tarvetta.
      Anita Viljanmaan tekemä muutettu päätösesitys raukesi kannattamattomana"

      Kunnanhallituksessa Anita vetoaa, että toimitaan kuten aiemmin päätettiin, mutta kukaan ei kannata! Onko sopimus, ettei kannateta mitään hänen esityksiään? Hallitus toimii jatkuvasti kuntalaisten etua vastaan. Miksi?

      Ei osata, niin ei osata. Tämähän on aivan järjetöntä touhua. Haluaako kunnanjohtaja jollekkin suojatyöpaikan? Kunnanhallitus muuttaa jonkun hakijan vaatimuksesta paikan vakinaiseksi kunnanjohtajan esityksestä ja järjestetään uusi haku.

      • TeeJotain

        Ihan itse me ruovesiläiset olemme vaaleissa kunnanvaltuustomme valinneet, joka on valinnut (ja myös halutessaan erottaa!) kunnanhallituksen ja myös kunnanjohtajan. Oikein osuvia valintoja olemme näköjään tehneet, kun pelkkiä osaamattomia tunareita näyttää olevan mielestämme eri elimissä...

        Pulinat pois! Demokratia on juuri sitä, että me kaikki lusikoidaan nyt vaan kiltisti itse keittämäämme soppaa seuraaviin vaaleihin asti (onneksi ne ovat jo huhtikuussa 2017, niin loppuu tämä valittaminen!).

        Kuntavaaliehdokkaaksi ryhtymistä kannattaisi kirjoittajien harkita, niin pääsisi näkemään, miten helppoa se kaikkia miellyttävien oikeiden päätösten tekeminen ja vastuun kantaminen todella on reaalimaailmassa.


      • Zannukka26

        Eihän tätä soppaa veronmaksajat ole keittäneet, se kiehuu siellä virastossa! Siellä pitäisi oikeesti tehdä töitä ja kantaa vastuu työstä, johon on tullut valituksi.


    • valivalivalivali

      Valittaminen ei vaaleilla lopu, kun kyseessä on Suomalainen harjasniska, jolla valittaminen on geeneissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe